Headlines News :
Home » , » Kup Konfederacija: Brazil u finalu

Kup Konfederacija: Brazil u finalu

Written By maxtv on среда, 26. јун 2013. | 23:04

Fudbaleri Brazila plasirali su se u finale Kupa Konfederacija, peti put u istoriji ovog reprezentativnog takmičenja.
Beta/AP
Brazil je posle mnogo problema savladao Urugvaj sa 2:1, golom Paulinja pet minuta pre kraja meča u Belo Horizonteu.
Žulio Cezar odbrano je penal Dijegu Forlanu u 15. minutu, krajem prvog dela Fred je doneo prednost Brazilu, da bi Edison Kavani izjednačio početkom drugog. U drugom polufinalu u četvrtak se u Fortalezi sastaju Španija i Italija. Meč se igra od 21:00.
Početak meča zabrinuo je domaće navijače, već u 13. minute David Luiz je oborio Dijega Forlana u kaznenom prostoru i Urugvaj je dobio penal. Iskusni golgeter preuzeo je odgovornost na sebe, ciljao je levi donji ugao, ali ga je Žulio Cezar sjajno 'pročitao' i odbranio svoj gol. 

U nastavku meča Brazil je preuzeo kontrolu, da bi četiri minute pre kraja prvog poluvremena stigao do vođstva. Napadač Fred, koji verovatno mnogima izgleda neprimereno gojazan i pomalo trom za napadača, ima savršen osećaj za gol.
Beta/AP
Sjajni Nejmar je ponovo pokrenuo Selekao, dobio je dugu loptu i ušao u kazneni prostor idealno primivši loptu na grudi, njegov šut je zaustavio Muslera, ali se lopta odbila do Freda koji ju je poslao pored dva defanzivca koja su stajala na gol liniji. 

Međutim, Brazil nije prelomio meč ovim golom, iako je to često slučaj kada pogodak stigne krajem poluvremena. Urugvaj se na pauzi konsolidovao, i već u trećem minutu nastavka izjednačio. 

Domaće navijače umirio je trenutno najtraženiji fudbaler, čovek koga žele Mančester Junajted, Real Madrid, Čelsi i Mančester Siti - Edison Kavani. 

"El matador" je ne tako inspirativnu igru Urusa popravio pogotkom za izjednačenje, nakon očajne igre defanzivaca Brazila. Domaći igrači su imali 2-3 šanse da izbace loptu iz kaznenog prostora, ali je kapiten Tijago Silva pokušao da proigrao levog beka Marsela, kada se Kavani prikrao, ukrao loptu i poslao je u ugao. 

Nakon toga Brazil se namučio protiv rivala, ali je imao Nejmara i lošu procenu Muslere. Novi igrač Barselone je pet minuta pre kraja sjajno izveo korner sa leve strane, ubacio loptu u peterac na drugu stativu, golman Urugvaja je pogledom pratio let lopte koju je dočekao Paulinjo i glavom doneo Brazilu finale.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger