Headlines News :

Zvezda ponovo slavila

Written By maxtv on понедељак, 25. март 2013. | 23:14


Crvena zvezda ostvarila i drugu pobedu nad Vojvodinom u seriji koja se igra na tri pobede. Crveno-beli su slavili sa 3:1 (25:23, 20:25, 25:17 i 25:19). Naredni duel u četvrtak u Novom Sadu u 18.00 sati.
Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu sa 3:1 (25:23, 20:25, 25:17 i 25:19) u drugom meču polufinala plej-ofa Super lige Srbije.
Zvezda-Novi-Pazar01.jpg
Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Dušan Petković sa 26 poena, dok je Filip Stoilović postigao sedam. U ekipi Vojvodine Dražen Luburić upisao je 11 poena, a isti učinak imao je i Luka Čubrilo.
Beograđani su nadigrali rivala iz Novog Sada i što im je drugi trijumf u seriji koja se igra na tri pobede. Crvena zvezda je na gotovo identičan način kao u prvom, došla do pobede u drugom meču polufinala.
Vojvodina je ponovo pala posle dva seta dobrog otpora Crvenoj zvezdi, pa su igrači Duška Nikolića nakon toga diktirali tempo i prilično lako zabeležili pobedu.
Treća utakmica plej-ofa Super lige igraće se u Četvrtak u Novom Sadu u 18.00 sati.

Mihajlović i dalje veruje u tim


Selektor Srbije u razgovoru za RTS istakao da je očekivao više od četiri boda u kvalifikacijama ali da i dalje veruje u svoje izabranike. On je dodao da Srbija nije nadigrana na Maksimiru, i najavio je promene u ekipi i taktici za meč protiv Škotske.
Tri dana posle poraza u Zagrebu selektor Srbije Siniša Mihajlović je u razgovoru za Radio-televiziju Srbije dao svoje viđenje utakmice, i planove reprezentacije u predstojećem periodu.
Sinisa-Mihajlovic8.jpg
Mihajlović je rekao da, bez obzira na loše rezultate, i dalje veruje u reprezentaciju koju je birao, dodavši da bi i svi navijači trebalo da veruju u nju.
"Ja verujem u ove momke, oni veruju u sebe i nema razloga da ne nastavimo da idemo našim putem. U Zagrebu smo primili smo golove posle dve individualne greške i to nismo mogli da predvidimo, takve stvari se dešavaju u fudbalu. Drugi deo smo odigrali mnogo bolje o čemu svedoči i to što je njihov golman bio najbolji akter utakmice", rekao je Mihajlović.
Selektor „orlova" i dalje smatra da nije pogrešio pri izboru startne postave za meč protiv Hrvatske.
"Naravno. Startnih 11 nisu bili iznenađenje ni za koga u našem timu... Iznenađenjeni su bili samo novinari. Uostalom, oni nas nisu nadigrali, moglo smo i da pobedimo i da bude nerešeno, a onda bi se pričale druge priče", smatra srpski selektor.
Skotska-Srbija3.jpg
Promene u ekipi za meč protiv Škotske
Mihajlović smatra da njegovi izabranici nisu nadigrani ni u jednom meču kvalifikacija, ali dsuje odsustvo efikasnosti u napadu, i nedostatak sreće skupo koštali mladi tim Srbije.
„Grupa je izuzetno teška. Očekivao sam mnogo više od četiri boda to je sigurno, ali sam zadovoljan svojim momcima", kaže Mihajlović.
Kada je u pitanju meč protiv Škotske Mihajlović je najavio da će biti promena u timu u odnosu na meč protiv Hrvatske, kao i da će doći do određenih promena u taktici. On je dodao da će Srbija kvalifikacije do kraja igrati maksimalno korektno bez obzira što su izgubljene šanse za plasman na Svetsko prvenstvo.
Mihajlovic-Ivanovic.jpg
Mihajlvić i dalje veruje u reprezentaciju
Na kraju Mihajlović je na sebe preuzeo odgovornost za neodlazak „orlova" u Brazil.
„Bez obzira na sve ja ću snositi odgovornost za neodlazak u Brazil. Kada sam dolazio plan je bio da podmladiomo ekipu što smo i učinili. Mi smo najmlađa reprezentacija u Evropi i ja čvrsto verujem u ove momke. Srbija će imati respektibilan tim u budućnosti bez obzira ko bude selektor. Ja imam ugovor do decembra, a mogao sam da potpišem do juna. Međutim, nisam hteo da džabe sedim i Savezu uzimam pare", zaključio je Mihajlović.

Kraj za Janka u dublu


Tipsarević i Kubot završili učešće u Majamiju u konkurenciji dublova porazom od poljskog para Firstenberg-Matkovski 1:2 (6:4, 3:6, 5:10).
Janko Tipsarević završio je učešće na turniru u Majamiju u konkurenciji dublova, pošto je u paru sa Poljakom Lukašom Kubotom izgubio od poljskog para Marijuš Firstenberg-Marcin Matkovski sa 1:2 (6:4, 3:6, 5:10).
Janko-Majami1.jpg
Tipsarević i Kubot su loše počeli meč, protivnici su im oduzeli servis, ali je do kraja seta srpsko-poljska kombinacija uspela da dvaput uzvrati i privede taj deo ige u svoju korist.
Isti scenario viđen je i u drugom setu, samo su ovaj put uloge bile obrnute. Firstenberg i Matkovski izgubili su svoj servis u prvom gemu, ali su do kraja napravili dva i izjednačili rezultat. 
U produženom taj-brejku Poljaci su triput oduzeli servis Tipsareviću i Kubotu, dok su samo jedan izgubili i posle sat 25 minuta igre plasirali se u četvrtfinale turnira, gde će se sastati sa boljim iz duela između Nenad Zimonjić (SRB) i Robert Linsted (ŠVE)/Ivan Dodig (HRV) i Marsel Melo (BRA).

Tribina po ubijenom navijaču


Severna tribina stadiona Sarajeva uskoro će nositi ime Vedrana Puljića, navijača ovog kluba koji je ubijen u neredima u Širokom Brijegu pre više od tri godine. Zvanična promocija imena tribine biće organizovana na utakmici 19. kola Premijer lige BiH.
Stadion Sarajeva usoro će dobiti tribinu po ubijenom navijaču tog kluba Vedranu Puljiću. Severna tribina stadiona, na narednom meču Premijer lige BiH zvanično će nositi ime navijača koji je upucan prilikom nereda u Širokom Brijegu.
Vedran-Puljic-ubistvo.jpg
Tribina po ubijenom navijaču Sarajeva
„Ovim potezom želimo da odamo počast momku koji je život dao za FK Sarajevo, a čiji se ubica nakon tri i po godine i dalje nalazi na slobodi, što je nedopustivo", rekao je generalni direktor Sarajeva Dino Selimović.
Klub će na svi promotivnim materijalima tribinu na kojoj su smešteni najvatreniji navijači Sarajeva, popularne „Horde zla" nazvati „Tribina sever-Vedran Puljić", i insistiraće da svi mediji koriste ovaj naziv.
Vedran-Puljic-sahrana.jpg
Severna tribina stadiona dobija naziv po Vedranu Puljiću
Vedran Puljić je poginuo pre tri i po godine u kada je došlo do tuče navijača Sarajeva, policije i meštana u Širokom Brijegu. Puljić je upucan u glavu hicem iz pištolja, a ubistvo je priznao Oliver Knezović koji je nesmetano pobegao iz policijske stanice i nakon toga je pobegao u Hrvatsku.

Sa mladim snagama u Barselonu


U poslednjem kolu B grupe Svetske lige Srbija 27. marta igra protiv Španije. "Delfini" su već obezbedili prvo mesto, pa će u Barselonu otputovati podmlađena ekipa.
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je sastav za utakmicu protiv selekcije Španije, koja se igra 27. marta u Barseloni, u poslednjem, 5. kolu B grupe Svetske lige.
Vat-Srbija1.jpg
Savić sa mladinm snagama u Barselonu
Taj meč nema nikakav uticaj na poredak na tabeli, s obzirom na to da je Srbija obezbedila prvo mesto i plasman na završni turnir, pa će u utorak ujutro u Barselonu otputovati podmlađena ekipa.
Na Savićevom spisku je 13 igrača: Gojko Pijetlović (kapiten), Branislav Mitrović, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Dušan Mandić, Aleksa Šaponjić, Nikola Eškert, Nemanja Ubović, Miloš Ćuk, Boris Vapenski, Marko Matović, Dušan Marković i Nikola Dedović.
Pored Savića, u stručnom štabu su treneri Dejan Stanojević, Vladimir Pavlović i Stefan Ćirić i tim-menadžer Goran Čanković.
Završni turnir Svetske lige za vaterpoliste biće održan od 11. do 16. juna u ruskom gradu Čeljabinsku.

Prlainović optimista


Vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović očekuje neizvesnu i interesantnu utakmicu protiv Segeda, u četvrtfinalu Lige šampiona, ali je optimista po pitanju pobednika.
Vaterpolisti Crvene zvezde igraće protiv Segeda u četvrtfinalu Lige šampiona. Prva utakmica na programu je 17. aprila u Mađarskoj, a revanš bi Zvezda trebalo da odigra 30. aprila u Beogradu.
Zvezda-Eger5.jpg
"Očekujem da će biti neizvesno i interesantno, ali optimista sam s obzirom na ono što sam video sinoć (utakmica protiv Radničkog), ali i na poslednjim utakmicama mog tima. Imaćemo šanse i dobro je što se revanš igra na našem bazenu i što ćemo na Tašmajdanu odlučivati o prolazu", rekao je Prlainović novinarima na Beogradskom sajmu.
Prlainović je istakao da je Seged iskusna i ozbiljna ekipa, koja je sa velikim ambicijama ušla u ovu sezonu.
Podsetio je da je taj klub pre tri godine osvojio Len kup, kao i da su ove godine takmičenje u grupnoj fazi završili na prvom mestu, a da su ubedljivo prvi u domaćem šampionatu.
"Imaju kvalitetan sastav sa 10 igrača koji su poslednjih 10 godina standardni i povremeni članovi reprezentacije. Imaju Tamaša Molnara, jednog od najboljih igrača u istoriji, ali imaju i dobre strance", rekao je Prlainović.

Šilton kritikuje Ferdinanda


Bivši golman fudbalske reprezentacije Engleske Piter Šilton rekao je da se ne slaže sa odlukom Rija Ferdinanda da ne igra za reprezentaciju u dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo.Engleska će sutra od 21 sat u Podgorici igrati protiv Crne Gore. U Grupi H Crna Gora je prva sa 13 bodova, a Engleska ima dva boda manje na drugom mestu.
Ferdinand je pozvan u reprezentaciju za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2014. godine protiv San Marina i Crne Gore, ali se povukao jer je morao na terapije kako bi se oporavio od povrede leđa.
Piter-Silton-1.jpg
On je, međutim, otputovao u Dohu, gde je u televizijskoj emisiji analizirao utakmicu Engleske i San Marina, što su osudili navijači u Engleskoj.
"Ne znam zašto Rio nije igrao, da li je povređen ili ne, ali potpuno se ne slažem s takvom odlukom ako se povukao bez razloga. Za mene je igranje za reprezentaciju bio cilj, ali izgleda da su se stvari malo promenile", rekao je Šilton.
"Ne znam kakve su okolnosti i šta se dogodilo, ali ja sam želeo da upišem svaki nastup za tim. Cilj je bio igrati na Svetskom prvenstvu i pokušati da osvojiš nešto za Englesku", dodao je Šilton, koji je sa 125 nastupa rekorder reprezentacije Engleske.
Rio-Ferdinand.jpg
Šilton je priznao da nije uživao u utakmici protiv San Marina, u kojoj je Engleska pobedila sa 8:0, a golman Džo Hart bio nešto više od gledaoca.
"Ne bih uživao da sam golman. Takve utakmice su, u nekom smislu, gubljenje vremena, iako morate da budete koncentrisani jer ne želite da primite gol protiv San Marina. Ali, ta pobeda će ekipi doneti sampouzdanje pred sutrašnju utakmicu (protiv Crne Gore)", rekao je on.
Engleska će sutra od 21 sat u Podgorici igrati protiv Crne Gore. U Grupi H Crna Gora je prva sa 13 bodova, a Engleska ima dva boda manje na drugom mestu.
Rio-Ferdinand-1.jpg
"Mislim da imamo bolji tim od Crne Gore. Ali, kao što znamo, pred protivničkom publikom moramo da budemo psihički jaki, da ne grešimo u odbrani i siguran sam da ćemo pobediti jer smo bolji. Ali, nikada tako veliki mečevi nisu laki", smatra Šilton.

Kuda dalje za Fetela i Vebera? (prvi deo)


U bliskoj budućnosti, pitanje iz naslova će mučiti mnoge - dvojicu vozača, menadžment Red Bula, konkurente na stazi, novinare koji prate F1 i sve zaljubljenike u sport širom sveta - ali pravi odgovor se najverovatnije krije u prošlosti.
Vratimo se zato skoro 31 godinu unazad, na Autodrom Enco i Dino Ferari u Imoli, 30-ak kilometara jugoistočno od Bolonje, na kojem se 25. aprila 1982. godine vozila Velika nagrada San Marina*. Usled otvorenog rata Svetske automobilske federacije (FISA, današnja FIA) i Udruženja konstruktora (FOCA), 17 automobila je bojkotovalo trku tako da je od početka bilo jasno da će pobednika odlučiti duel dva Renoa i dva Ferarija.
Imola-1982.jpg
Kao pionir turbo motora u Formuli 1, Reno je u to vreme proizvodio automobile koji su bili izuzetno brzi i bar jednako nepouzdani, i Imola tog proleća nije bila izuzetak. Rene Arnu i Alan Prost su u svojim žuto-belim automobilima zaposeli prvi red posle kvalifikacija, samo da bi obojica odustali tokom trke zbog otkazivanja motora. To je značilo da je, na oduševljenje publike, dvostruka pobeda zagarantovana skarletno crvenim automobilima.
U vreme kada nije bilo radio veze, ekipa je informacije prosleđivala na personalizovanoj tabli koju su vozači mogli da vide samo u momentu prolaženja startno-ciljnom ravninom. Po završetku kruga u kojem je poslednji Reno odustao, na table obojice Ferarijevih vozača istaknuta je komanda - Uspori (Slow) - koja je u timu još tada poznatom po timskim naredbama imala jasno značenje: zadržite trenutni poredak, nema trkanja među timskim kolegama.
U tom momentu vodeći Ferari, pod amblematičnim brojem 27, vozio je Žil Vilnev, manje upućenima danas poznat pre svega kao otac Svetskog šampiona iz 1997. godine, Žaka Vilneva. Ipak, za srećnike koji su imali prilike da ga gledaju, Žak Vilnev će u pamćenju ostati kao jedan od najvećih vozača svih vremena, u rangu Fanđa, Klarka, Stjuarta, Sene ili Šumahera. Vozač koji nije znao za reč kompromis i u svakom krugu, na svakom treningu i u svakoj trci pokušavao da bude najbrži, čak i kada to nije značilo baš ništa, a moglo je da bude veoma opasno**. Iza njega, u Ferariju sa brojem 28, nalazio se Didije Pironi, jedan iz generacije neverovatno talentovanih vozača (Arnu, Tambej, Prost, Lafit i Žarije), koji su se borili za prestižnu titulu prvog francuskog Svetskog šampiona u istoriji Formule 1***. Pironi je vozio svoju drugu sezonu u Ferariju (Vilnev je osim prve trke u životu, u Meklarenu, celu karijeru proveo u Ferariju) i da li zbog toga što nije navikao na timske naredbe kao Vilnev****, ili iz nekih drugih, samo njemu znanih razloga, rešio je da ne poštuje odluku ekipe. Pironi i Vilnev su se nekoliko puta međusobno preticali, iako je Žil sve vreme mislio da je u pitanju igra za gledaoce koji su već bili uskraćeni zbog bojkota više od polovine vozača. Svaki put kada bi pretekao Pironija, Vilnev je smanjivao brzinu i vozio sporiji krug, baš kao što je tim i savetovao. Nasuprot njemu, Pironi bi kad god bi došao u vođstvo, vozio najbrže što može ali ga je Vilnev svejedno preticao. Kada je u pretposlednjem krugu ponovo prešao u vođstvo, Žil je bio siguran da je to kraj igre i ponovo je usporio.
Vilnev-na-podijumu-Imola-1982.jpg
A onda ga je u poslednjem krugu Pironi ponovo pretekao i prošao kroz cilj kao prvi. Žil je bio šokiran. Dok je masa Ferarijevih navijača slavila dvostruku pobedu omiljene Skuderije, Žil je namršten pokupio svoj trofej za drugu poziciju i bez reči napustio podijum pre završetka ceremonije. Nedelju dana posle trke, Najdžel Rebuk je napravio sledeći kratak intervju sa Vilnevom.
Vilnev: Kada je Arnu odustao, dobili smo znak da usporimo, pošto je tim i pre trke znao da možemo das budemo „kratki" sa gorivom. Verovao sam mu i tu grešku neću više nikad napraviti.
Rebuk: Jesi li popričao sa Pironijem posle trke?
Vilnev: Ne, nisam mu rekao ni reč. I neću mu se obratiti ikada više. Ozbiljan sam, ovo znači rat. Totalni rat.
Vilnev je bio u pravu kada je rekao da više nikad neće razgovarati sa Pironijem, nažalost mnogo više nego što je u tom momentu i sam mogao da zna.
Naredna trka u kalendaru, vozila se u Belgiji, na stazi Zolder, samo dve nedelje posle događaja iz Imole. Prost pamti kako je tokom tih četrnaest dana, kad god je razgovarao sa Vilnevom, Žil pričao samo o incidentu sa Pironijem. Nasuprot sunčanog vikenda u Italiji, kvalifikacije su se 8. maja vozile pod namrštenim nebom. Žil je imao samo jedan cilj - potući Pironija. Više nije bila bitna pobeda, ni šampionat, samo biti brži od izdajice. Desetak minuta pre kraja kvalifikacija Vilnev je već izašao iz automobila kada je kada je saznao da ga je Pironi nadmašio za jednu desetinku. Kanađanin se odmah vratio u sedište i izašao na stazu da dokaže da je brži. Nije ni slutio da će mu to biti poslednji put. U But krivini, naišao je na Johena Masa (timskog kolegu iz jedine trke u karijeri koju je Vilnev vozio za Meklaren), koji se u svom Maršu kretao veoma sporo po trkačkoj liniji. Čim je u retrovizoru video Vilneva, Mas je u želji da se skloni skrenuo udesno. Bilo je kasno. Vilnev je već krenuo u preticanje sa desne strane, i kada se Nemac našao ispred njega, Žilu više nije bilo spasa. Zakačivši zadnji desni točak Masovog Marša, Ferari sa brojem 27 je brzinom većom od 200km na čas poleteo u vazduh, a kada se posle skoro sto metara prizemljio udarac je bio toliko snažan da je Vilnev zajedno sa sedištem završio još 50m dalje, u zaštitnoj ogradi. Pomoć je brzo stigla, i mada su mu vitalne funkcije veštački održavane sve do večeri, nešto posle 21 čas, Žak Vilnev je proglašen mrtvim. Zvaničan uzrok smrti bila je fraktura kičmenog stuba.
Zolder-1982.jpg
U nedeljama koje su usledile, što prećutno, što vrlo direktno, Pironi je od velike većine F1 zajednice okrivljen za Žilovu smrt. I kao u nekom bolesnom scenariju, Didijeov život se za samo nekoliko nedelja izvrnuo naopačke. Prvo je mesec dana posle Belgije, na Velikoj nagradi Kanade, na stazi koja je (gle ironije) upravo preimenovana u autodrom Žil Vilnev, Rikardo Paleti izgubio život nakon udarca otpozadi u Pironijev Ferari koji se ugasio na startu trke. Zatim se Pironi razveo od supruge, samo nekoliko nedelja posle venčanja. A onda je početkom avgusta, na red došla Velika nagrada Nemačke, na stazi u Hokenhajmu. Pironi je u tom momentu, pet trka pre kraja, vodio relativno ubedljivo u šampionatu***** i na kišni trening je izašao samo da bi isprobao novu Gudjirovu kišnu gumu, budući da je na kvalifikacijama već obezbedio najbolju startnu poziciju (na novoj gumi, Pironi je bio 2,5 sekunde brži od klupskog kolege, Tambeja). U momentu kada je pokušavao da pretekne Vilijams Dereka Dejlija, Pironi se velikom brzinom zakucao u zadnji kraj Prostovog Renoa.
Povrede su bilo toliko teške da su spasioci u prvom momentu bili uvereni da će morati da mu amputiraju obe noge kako bi ga izvukli iz automobila. Iako se to nije dogodilo, Pironijeva trkačka karijera je bila gotova, a Francuska je na svog prvog Svetskog šampiona morala da pričeka još tri godine (Prost u Meklarenu).
Pironijeva zla sreća, kao posledica tragičnog vikenda u Imoli, je nastavila da ga prati i van sveta Formule 1. U avgustu 1987. godine, zajedno sa dva člana svoje posade, Francuz je izgubio život na trci glisera kod ostrva Vaj, u Velikoj Britaniji. Imao je 35 godina. Samo nekoliko nedelja posle sahrane, Pironijeva tadašnja devojka Ketrin Gu rodila je blizance. Jedan je dobio ime Didije, a drugi Žil.
Pironi-gliser.jpg
Sutra: Seb i Mark, Didije i Žil naše ere?
- Elegantan način da se Italiji daju dve trke u jednoj sezoni, budući da je San Marino dobrih 70-ak kilometara jugoistočno od staze
- Formula 1 je satkana od legendi, iako legenda možda nije pravi izraz za nešto što se zaista dogodilo. Na slobodnom treningu u petak pre poslednje trke 1979. godine, na stazi Votkins Glen, u Sjedinjenim Američkim Državama, kiša je toliko jako padala da je samo 12 vozača izašlo na stazu. Južnoafrikanac za volanom Ferarija, Džodi Šekter, koji je već obezbedio titulu te sezone je bio među hrabrom dvanaestoricom. Vratio se u garažu prestrašen, budući da je po užasnim vremenskim uslovima vozio najbrže što je mogao, ali i uveren da je postigao najbolje vreme na treningu. A onda su mu rekli da je jedan vozač ipak bio brži - Vilnev je krug odvezao za 11 sekundi manje?! Žak Lafit je posle tog treninga izjavio: „Zašto se uopšte trudimo, dečko je na potpuno drugom nivou u odnosu na nas ostale".
- Od 16 trka u sezoni, francuski vozači su te godine osvojili 12 Pol pozicija.
- Tri trke pre kraja sezone, u Monci 1979, Žil Vilnev je poštujući timske naredbe pustio svojeg timskog kolegu Šektera da pobedi i tako osigura titulu, iako bi pobedom sam Vilnev ostao u trci za svetskog prvaka te godine.
- Pre Hokenhajma, gde je trebalo da startuje kao prvoplasirani, Pironi je imao 39 bodova, u vreme kada je pobeda donosila 9 bodova. Te godine titulu je osvojio Rozberg, sa ukupno 44 boda. Ispostaviće se da je Pironiju bilo potrebno samo 6 bodova iz pet trka da bi bio nedostižan.

Vilanova se vraća u Barselonu


Trener Barselone Tito Vilanova vratiće se ove nedelje u Španiju iz Njujorka gde je bio na dvomesečnoj terapiji tumora pljuvačnih žlezda. Njegov pomoćnik Đordi Roura preuzeo je ulogu trenera dok je Vilanova bio na hemo i radioterapiji u Njujorku.
"Vilanova se ove nedelje vraća u Barselonu", saopštio je katalonski klub, ali nije precizirao da li će on moći odmah da se vrati na posao.
Vilanova-1.jpg
Četrdesetčetvorogodišnji stručnjak je u decembru prošle godine bio podvrgnut drugoj operaciji odstranjivanja tumora, posle one koju je imao godinu dana ranije.
U odsustvu Vilanove, Barsa je eliminisana u Kupu kralja i poražena od večitog rivala Real Madrida.
Barselona je ipak, uspela da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je nadoknadila poraz od 2:0 u gostima protiv Milana pobedom kod kuće od 4:0.
Vilanova-3.jpg
Katalonski klub je trenutno prvi u Primeri sa 13 bodova prednosti nad Real Madridom, uz deset preostalih utakmica.
Sledeći meč Barselona igra protiv Selte u subotu, a u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona gostuje Pari Sen Žermenu 2. aprila.

Velika nagrada Brazila u Riju


Vlasnik Formule 1 Berni Eklston najavio je mogućnost da se Velika nagrada Brazila od 2016. ponovo održava u Rio de Žaneiru, umesto u Sao Paulu.Trka Formule 1 poslednji put je održana u Riju 1989. godine, a staza Interlagos u Sao Paulu je preuzela ulogu domaćina 1990.
"Gradonačelnik Rija mi je rekao da je zainteresovan za organizaciju trke. Nisam zadovoljan Sao Paolom, ne zbog staze - koja je fantastična, nego zbog ukupe ifrastrukture koja zahteva kompletno 'peglanje", rekao je Eklston.
Eklston-1.jpg
Vlasnik Formule 1 je naglasio da bi Rio mogao da organizuje prvu VN Brazila već 2016.
"To je godina kada grad organizuje Olimpijske igre i mislim da bi to bila idealna godina za organizaciju trke", rekao je Eklston.

Miha: Što pre zaboraviti Zagreb!


Siniša Mihajlović ponovio da je poraz u Zagrebu teško pao i njemu i njegovim izabranicima, ali da će svi zajedno pokušati da se izdignu iz situacije i savladaju reprezentaciju Škotske.
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da mu je poraz od Hrvatske najteži u karijeri i naglasio da uprkos svemu ekipa mora da se skoncentriše na meč sa Škotskom i vrati se na pravi put.
Mihajlovic.jpg
"Bez obizra na sve što se pojavljivalo u medijima prethodnih dana, verujte da je nama mnogo žalije zbog poraza u Zagrebu nego vama. Vi ćete za desetak dana da zaboravite tu utakmicu, a mi ćemo je nositi ceo život. Kao što je meni uspeh u Zagrebu 1999. godine bio najdraži u kraijeri, tako je ovaj poraz najteži igračima, ali i meni u igračkoj i trenerskoj karijeri", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.
On je dodao da je sada najvažnije da igrači izbace iz misli utakmicu u Zagrebu i protiv Škotske dokažu da imaju kvalitet.
"Pokazali smo da vredimo protiv Velsa, 60 minuta protiv Belgije i u drugom poluvremenu protiv Hrvatske. Nisu nas nadigrali, a golove su dali iz naše dve greške. Očekujem da protiv Škotske odigramo dobro, a kada mi igramo kako možemo, onda možemo da pobedimo svakog rivala", konstatovao je Mihajlović.
Selektor je naveo da očekuje neizvestan meč, ali da se nada pobedi.
"Škotska posle smene selektora i dolaska Strahana igra čvrsto, lopta je na zemlji, sa dosta presinga i po tome liče na evropske ekipe. Bitno je da budemo strpljivi, prvi damo gol, a posle toga će biti lakše", naglasio je Mihajlović.
Srbija-Novi Sad.jpg
Na pitanje da li očekuje podršku sa tribina kao na utakmici protiv Velsa, Mihajlović je rekao:
"Nadam se da će publika doći u što većem broju da podrži ovaj mladi tim da ostvari rezultat. Međutim, čak iako ne bude tako, igramo za Srbiju, znamo šta je naš cilj i učinićemo sve da zabeležimo pobedu", zaključio je Mihajlović.
Nakon "požutelog" Aleksandra Kolarova i povređenog Zdravka Kuzmanovića, selektor Srbije na sutrašnjem meču definitvno neće moći da računa ni na Aleksandra Ignjovskog i Marka Šćepovića, koji su povređeni.
Utakmica između Srbije i Škotske igra se sutra od 20.30 u Novom Sadu.

Karl Luis podržava Tokio za OI 2020.


Legenda američke i svetske atletike, devetostruki olimpijski šampion Amerikanac Karl Luis podržao je danas kandidaturu Tokija za Olimpijske igre 2020. godine. Luis je istakao da je u Tokiju svojevremeno istrčao svoju najbolju trku.
Bivši svetski rekorder na 100 metara stigao je u Japan kako bi inspirisao mlade atletičare iz severoistočnog dela Japana pogođenog katastrofalnim zemljotresom i cunamijem 2011. godine.
Luis-1.jpg
Luis je posle posete ocenio da ga je nadahnuo entuzijazam i energija mladih Japanaca.
Luis je na prvenstvu sveta u Tokiju 1991. osvojio dve zlatne medalje - na 100 i u štafeti 4x100 metara, kao i srebrnu u skoku u dalj - rezultatom 8,91- kojim je u tom trenutku premašio dugogodisnji svetski rekord Boba Bimona od 8,90 metara, ali ga je potom "preleteo" Majk Pauel sa 8,95.
Luis-2.jpg
Američka i svetska sportska zvezda osvojio je u karijeri, pored ukupno deset olimpijskih medalja, i osam titula prvaka sveta, što ga čini nenadmašnim u istoriji svetske atletike.

Vaterpolo: Izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona


U Rimu je obavljen žreb za četvrtfinale vaterpolo Lige šampiona. Partizan će igrati protiv Spartaka iz Volgograda dok je protivnik Crvene zvezde mađarski Seged. Utakmice se igraju 17. aprila i 1. maja.
Naš treći predstavnik u evropskim takmičenjima, Radnički Kragujevac igraće 6. aprila revanš meč finala Kupa Evrope u Kragujevcu protiv italijanske Florencije.U prvoj utakmici bilo je 8:4 za Radnički.
zvezda-4.jpg
U Ligi šampiona Crvena zvezda je u osmini finala eliminisala mađarski Eger a Partiѕan je bio bolji od italijanske Breše.
Završni turnir Lige šampiona igraće se u Beogradu 31. maja do 1. juna.

Mekgregor: Protiv Srbije na pobedu


Alan Mekgregor, golman reprezentacije Škotske, izjavio je da će njegova ekipa pokušati u Novom Sadu da ostvare prvu pobedu u kvalifikacijama. Posle pet odiganih utakmica u grupi A Škotska se nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa dva osvojena boda, dok je Srbija četvrta sa isto toliko bodova.
Golman fudbalske reprezentacije Škotske Alan Mekgregor rekao je danas da će njegov tim pokušati protiv Srbije da zabeleži prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.
Mekgregor.jpg
Posle pet odiganih utakmica u grupi A Škotska se nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa dva osvojena boda, dok je Srbija četvrta sa isto toliko bodova.
"Imamo sjajnu grupu fudbalera, ali stvari se ne odvijaju kako želimo. Ne znam zašto je to tako. Moramo da nastavimo da naporno radimo i pokušamo da zabeležimo prvu pobedu. Posle toga će sve ići lakše", rekao je Mekregor za Herald Skotland.
Isti list prenosi izjavu reprezentativca Velsa Ešlija Vilijamsa, koji upozorava Škote na atmosferu na utakmici sa Srbijom.
"To nije lep stadion i mesto za utakmicu. Domaćin će napuniti tribine, napraviti veliku buku. Stadion je mali i teško je igrati tamo", rekao je Vilijams, član velške odbrane koja je u Novom Sadu primila šest golova.
Škotskog čuvara mreže to, ipak, nije uplašilo.
"Nismo zabrinuti za atmosferu, većina igrača ima iskustva igranja u takvim uslovima. Ponekad to može da pomogne fudbalerima", dodao je Mekgregor.
Utakmica Srbija-Škotska igra se sutra od 20.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Majami, sedam pobeda od rekorda


Apsolutna dominacija Majamija i prvog asa Lige Lebrona Džejmsa u završnici NBA lige. Predvođen Džejmsom Majami je prosto oduvao Šarlot sa 109:77 i ostvario 26. uzastopnu pobedu u šampionatu.Najbolji teniser sveta Novak Đoković u publici. Aktuelni šampion najjače košarkaške lige još više se približio rekordu Lejkersa, koji su u sezoni 1971/72 "vezali" čak 33 pobede.
Početak utakmice u Ameriken Erlajnz Areni bio je iznenađujući pošto je Šarlot stekao 11 poena prednosti (19:8). Usledila je, međutim, serija od 15:0 domaćina i nagoveštaj novog ubedljivog trijumfa.
NBA-Lebron3.jpg
Glavni protagonista cele priče, naravno, bio je Džejms. Sa 32 koša, deset asistencija i osam skokova poveo je Majamijev brod do 55. pobede u šampionatu u kojem će plej of, bez sumnje, dočekati sa prve startne pozicije.
Uz Džejmsa dobre partije pružili su Kris Boš i Noris Kol sa po 15 poena, dok je Rej Alen utakmicu završio sa 14 koševa. Odsustvo Dvejna Vejda, koji je ovu utakmicu "preskočio" zbog povrede kolena nije se ni osetilo. U poraženom Šarlotu najjači utisak ostavio je Kemba Voker sa 32 poena.
NBA-Lebron4.jpg
Najbolji teniser sveta Novak Đoković posmatrao je sinoć košarkašku utakmicu između Majamija i Šarlota.Đoković je meč posmatrao iz prvog reda, a u pauzama je delio autograme, teniske lopte i družio se sa maskotom Majamija.
Pored njega utakmici u Amerikan Erlajns Areni prisustvovali su i ukrajinski bokser Vladimir Kličko i golfer Rori Mekilroj.
Košarkaši Hjustona pobedili su San Antonio sa 96:95 i prekinuli niz od četiri poraza u međusobnim duelima.
NBA-Hjuston.jpg
Hjuston je trijumfovao pogotkom Džejmsa Hardena 4,5 sekundi pre kraja utakmice. U poslednjim trenucima Tim Dankan je pokušao da pogodi koš za pobedu, ali je bio neprecizan.
Harden je utakmicu završio sa 29 poena, od kojih he j8 postigao u drugom poluvremenu. Čendler Parsons dodao je 20, a Omer Ašik postigao je pet poena, uz 14 skokova.
Toni Parker bio je najefikasiji u ekipi Sparsa sa 23 poena, a imao je i sedam asistencija, dok je Dankan dodao 17, a Kavi Leonard 12 poena.
Košarkaši Čikaga pobedili su Minesotu sa 104:97, Atlanta je bila bolja od Milvokija sa 102:99, dok je Oklahoma pobedila Portland sa 103:83.
NBA-Oklahoma.jpg
Dalas je pobedio Jutu sa 113:108 i naneo joj deveti uzastopni poraz na gostovanjima, Bruklin je pobedio Feniks sa 102:100, dok je Filadelfija pobedila Sakramento sa 117:103 i prekinula niz od 15 poraza na gostovanjima.
Rezultati:
Milvoki - Atlanta 99:104
Majami - Šarlot 109:77
Hjuston - San Antonio 96:95
Oklahoma - Portland 103:83
Minesota - Čikago 97:104
Dalas - Juta 113:108
Finiks - Bruklin 100:102 i
Sakramento - Filadelfija 103:117

Ana lako sa Kuznjecovom


Uspešan dan naših tenisera u Majamiju upotpunila je Ana pobedivši Svetlanu Kuznjecovu 6:3, 6:3. Pre nje pobede i plasman u osminu finala ostvarili Novak, Janko i Jelena. Naredna Anina protivnica Sara Erani.
Na uspešan dan naših tenisera na masters turniru u Majamiju krunu je stavila Ana Ivanović savladavši Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 - po setovima 6:3, 6:3.
Ana22.jpg
Naredna Anina protivnica Italijanka Sara Erani. Njih dve su do sada odigrale tri meča od kojih je Ana dobila dva.
Naša teniserka je sjajno započela meč. Sigurna na svoj servis i odmah napravivši brejk stigla je do prednosti od 3:0. Ruskinja je uspela da uzme naredni gem ali je Ana nastavila da napada i da vrši pritisak tako da je prvi set dobila ubedljivo 6:3.
I u drugom setu Ivanovićeva je nastavila da napada. Odmah na početku seta oduzela je Kuznjecovoj servis ali je već u narednom gemu Ruskinja uspela da joj se revanšira. U petom gemu Ana je opet napravila brejk kojim je i slomila protivnicu.
Velika borba viđena je u poslednjem gemu kada je Ruskinja mogla i da dođe do izjednačenja. Odbranila je čak četiri meč lopte ali je Ana uspela da matrijalizuje petu i dođe do novog brejka za pobedu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger