Headlines News :

Jelena furiozno do četvrtfinala

Written By maxtv on понедељак, 3. јун 2013. | 21:25

Jelena Janković se plasirala u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je večeras u osmini finala pobedila Amerikanku Džejmi Hempton sa 6:0, 6:2. Jankovićeva se u nastavku takmičenja sastaje sa Ruskinjom Marijom Šarapovom, koja je bila bolja od Amerikanke Sloun Stivens sa 6:4, 6:3.
Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je večeras u osmini finala pobedila Amerikanku Džejmi Hempton sa 6:0, 6:2.
RG.jpg
Jankovićeva je "oduvala" sa terena 54. teniserku na WTA listi i revanširala joj se za prošlogodišnji poraz na Indijan Velsu.
Furiozno je počela meč i prvi set dobila sa 6:0 za samo 25 minuta.
Hempton je zaigrala bolje u nastavku duela, ali Srpkinja nije dozvolila iznenađenje, pa je bez problema i pre mraka izborila četvrto četvrtfinale u Parizu.
Jankovićeva će u nastavku takmičenja imati jako težak zadatak jer se sastaje sa Ruskinjom Marijom Šarapovom, koja je bila bolja od Amerikanke Sloun Stivens sa 6:4, 6:3.
Biće to njihov deveti duel, Šarapova vodi sa 7:1 u pobedama i dobila je poslednja četiri susreta.
Jankovićeva i Indijac Leander Paes trebalo je večeras da igraju u drugom kolu miks dubla protiv Amerikanke Liezer Hubel i Brazilca Marsela Mela, ali je taj meč zbog mraka odložen za sutra.

Zvezda vrši pritisak na sudije

Dragan Todorić, sportski direktor KK Partizan i službeni predstavnik kluba u Predsedništvu Superlige, u otvorenom pismu je izneo niz optužbi na račun organizacije završnice Superlige, selektovanja sudija i navodnog pritiska koji KK Crvena zvezda vrši na delioce pravde.
Počelo je prošlog leta, i pitanje je kada će se, ako ikada, zaustaviti. Večiti košarkaški rivali odigrali su ove sezone šest utakmica na parketu, ali čini se da su ih odigrali mnogo više van njega.
KK-Partizan.jpg
Razmena saopštenjima maliciozne i često neukusne sadržine postala je još jedna nuspojava srpske košarke.
Najnoviji povod za, najblaže rečeno, razmimoilaženje u stavovima predstavnika Partizana i Crvene zvezde bila je ad hok smena direktora takmičenja Superlige Predraga Bojića. Do iste je došlo na inicijativu Crvene zvezde.
Operativac kluba iz Humske Dragan Todorić, koji je tom prilikom jedini glasao protiv smene, dva dana pre početka finala plej-ofa poslao je otvoreno pismo vršiocu dužnosti komesara Darku Jovičiću i predsedniku Sudijske komisije Branku Jovanoviću. U pismu, on iznosi čitav niz zamerki na račun organizacije samog takmičenja, sa posebnim osvrtom na način selektovanja sudija kojima je povereno deljenje pravde u samom finišu sezone.
Todorić je izdvojio arbitra Uroša Obrkneževića, sa kojim su inače on i Duško Vujošević ušli u otvoreni sukob u prvom superligaškom derbiju ove sezone, koji, navodno, "javno priča da se opredelio za stranu za koju će da sudi na utakmicama plej-ofa".
Otvoreno pismo Dragana Todorića prenosimo u celosti:
Poštovani,

Primili smo Vaše obaveštenje o grupama sudija određenih za deljenje pravde u finalnoj seriji. Grupe su bile očekivane s obzirom na utvrđenu listu sudija, koja je važila za plej-of. Znamo da u našoj ligi ne postoji mehanizam izuzeća sudija, što naš klub nije nikad ni tražio, pa tu nameru nemamo ni sada. S obzirom na novonastale okolnosti prouzrokovane načinom i momentom smene direktora lige, gde se većina predsedništva lige i v.d. komesara lige tim gestom otvoreno stavljaju u službu jednog kluba, primorani smo da Vam ukažemo na sledeće:

- Vrlo dobro smo upoznati na koji način su formirane grupe i koji kontrolori su pratili pojedine sudije i tako neke sudije eliminisali, a određene unapredili da sude plej-of.

- Na iskusnije i već dokazane sudije se konstantno vrši pritisak da su u kumovskim i drugim rođačkim vezama sa ljudima iz našeg kluba, što aspolutno nema veze sa istinom. Na taj način pokušavaju da pomenute sudije dovedu u poziciju da svoju ispravnost dokazuju sudeći protiv našeg kluba.

- Na većinu sudija se vrši konstantan pritisak uz pretnje, pa se čak čelnici kluba iz Crvene zvezde Telekom ne libe da u poluvremenu i posle završetka utakmice ulaze u hodnik u zabranjenoj zoni.

- Od strane rukovodećih ljudi Crvene zvezde Telekom zahteva se da se pojedinim sudijama kontrolišu bankovni računi.

- Sve to kumulativno je proizvelo efekat da su se pojedine sudije već deklarisale da apsolutno stanu na stranu Crvene zvezde Telekom, misleći da će na taj način obezbediti sebi potpunu sigurnost i uspešnu sudijsku karijeru. Tu pre svega mislimo na Uroša Oberkneževića, koji javno u košarkaškim krugovima priča da se opredelio za stranu za koju će da sudi na utakmicama plej-ofa.

- Takođe, želimo da znamo ko je doneo odluku da se treća utakmica polufinalne serije između KK Crvena zvezda Telekom i KK Mega Vizura igra u nedelju 2. juna, umesto u ponedeljak 3. juna 2013. godine, što nije u saglasnosti sa unapred utvrđenim kalendarom plej-ofa?

Zbog svega iznetog molimo Vas da pre početka finalne serije obezbedite uslove da se ista organizuje na najvišem mogućem nivou uz kvalitetan i pošten angažman svih učesnika.

Dragan Todorić
Službeni predstavnik kluba

Košarkašice putuju u Belorusiju

Najbolje košarkašice Srbije učestvovaće od 5. do 7. juna na turniru u Belorusiji, što je poslednja priprema reprezentacije pred početak Evropskog prvenstva u Francuskoj. "Očekuju nas tri jake provere, što je prilika da složimo sve kockice i ispravimo uočene greške, kaže Marina Maljković.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće od 5. do 7. juna na turniru u Belorusiji, što je poslednja priprema izabranica Marine Maljković pred početak Evropskog prvenstva u Francuskoj.
Maljkovic.jpg
Srpske košarkaškice zauzele su treće mesto na turniru "Trofej Beograda 2013", a rivali u Mogiljevu, pored domaćina biće selekcije Ukrajine i Italije.
"Očekuju nas tri jake provere, dva nova rivala sa kojima do sada nismo igrali, prilika da u samom finišu pripremnog perioda složimo sve kockice i ispravimo uočene greške. Utisci su 'Trofeja Beograda' su fantastični. Atmosefera koju je napravila publika u 'Šumicama' i način na koji su nas navijači bodrili je nešto što ćemo dugo pamtiti. Odigrale smo dve veoma dobre i jednu baš lošu utakmicu", rekla je Maljkovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Na turnir u Belorusiju putuje 14 igračica: Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Tijana Ajduković i Tamara Radočaj, dok Jovana Popović i Kristina Baltić ostaju u Beogradu.
"One neće ići na turnir u Belorusiju, ali i dalje ostaju na spisku kandidata. Baltić je ove sezone igrala kod mene u Partizanu i napravila najveći napredak od svih reprezentativki, dok Popović nije bila prošle godine na reprezentativnim akcijama, ali je odličnim igrama u Vojvodini apsolutno zaslužila i opravdala poziv među naše najbolje košarkašice. Igra na deficitarnoj poziciji plejmejkera i nema dileme da će u bliskoj budućnosti biti važan deo naše ekipe", zaključila je Maljkovićeva.
Evropsko prvenstvo u Francuskoj na programu je od 15. do 30. juna, a Srbija će igrati u C grupi sa selekcijom domaćina, Velike Britanije i Letonije.

Đoković: Težak meč, važna pobeda

Teško je igrati protiv Kolšrajbera, jer je on specijalista za šljaku, ali sam uspeo da iskontrolišem meč i dobijem sledeća tri seta, tako da sam zadovoljan, izjavio je Novak Đoković. U borbi za polufinale još jedan Nemac, Tomi Has.
Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Filipom Kolšrajberom da je odigrao težak meč i istakao da je imao veoma kvalitetnog rivala.
Djokovic.jpg
"Veoma je teško igrati protiv Filipa, jer je on specijalista za šljaku. To je i potvrdio u prvom setu. Ipak uspeo sam da iskontrolišem meč i dobijem sledeća tri seta, tako da sam zadovoljan", izjavio je svetski broj jedan.
Đoković je naveo da je vetar uzrokovao povremene greške.
"Bilo je vetrovito, ali uslovi su bili isti za obojicu, morali smo da se prilagodimo", rekao je Đoković koji sada od ukupno 43 meča odigrana u Parizu ima učinak 35-8.
Srpski teniser u borbi za polufinale igra protiv još jednog Nemca, 35-godišnjeg veterana Tomija Hasa, koji trenutno zauzima 14. mesto na ATP listi.
"Imam veliko poštovanje prema Tomiju, znamo se veoma dugo. On igra jako dobro ove sezone, ali se nadam da ću ponoviti igru iz prethodnih mečeva i proći dalje", poručio je Đoković.
Od dosadašnjih sedam međusobnih duela, Đoković je dobio četiri, s tim što je Has slavio u poslednjem okršaju, na ovogodišnjem mastersu u Majamiju (6:2, 6:4).
Osmi susret Srbina i Nemca na programu je najverovatnije u sredu.

Đoković posle preokreta u četvrtfinalu

Novak Đoković pobedom nad Filipom Kolšrajberom (3:1) plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Svetski broj 1 izgubio prvi set, ali u nastavku sigurnom igrom stigao do pobede. Đokovićev naredni rival biće Tomi Has.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale gren slem turnira na Rolan Garosu pošto je danas u osmini finala savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa 3:1 u setovima - 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.
Djokovic-Kolsrajber.jpg
Đoković je morao da uloži dosta truda dok nije srušio otpor veoma neugodnog protivnika, trenutno 19. na ATP listi. Kolšrajber je igrao odlično, nimalo ne respektujući svetskog broja jedan, pa je zaslužio aplauze sa tribina.
Nemac je posedno dobar bio u prvom setu. Njegovi bekhend udarci bili su izuzetno precizni, istrčavanje na mrežu pravovremeno, ali mu je "pomogao" i Đoković, koji je u tom delu susreta bio nesiguran i dekoncentrisan.
Već u drugom setu, situacija je polako krenula da se odvija prema predviđanjima. Đoković je hvatao odgovarajući ritam, zaigrao mnogo bolje i raznovrsnije, a kada je brejkom poveo sa 3:1 bilo je jasno da uspostavlja potpunu kontrolu nad mečom.
Kolšrajber je do kraja duela igrao dobro, ali je povremeno samo pretio, bez šansi da bi mogao do preokreta i iznenađenja. Srpski teniser nije ispuštao inicijativu, bio je u svom elementu, a kada se sasvim razmahao Nemcu nije bilo spasa, bez obzira što je pred kraj četvrtog seta osvojio dva gema zaredom.
Djokovic-Kolsrajber1.jpg
Bila je ovo treća pobeda Đokovića nad Kolšrajberom u njihovom četvrtom duelu na ATP turnirima, a prvi izgubljeni set na ovogodišnjem Rolan Garosu.
U borbi za polufinale Đoković igra protiv nemačkog veterana 35. godišnjeg Tomija Hasa, trenutno 14. na ATP listi, koji je pobedio Rusa Mihaila Južnjog sa 6:1, 6:1, 6:3.
Biće to njihov osmi međusobni meč, a Has je slavio na poslednjem, ove godine na mastersu u Majamiju (6:2, 6:4).

Nelson: Očekivano finale

Demarkus Nelson izjavio da su Crvena zvezda i Partizan očekivano u finalu plej-ofa, kao i da će prva utakmica finalne serije biti presudna. Borba za titulu počinje u sredu, a šampion će biti ekipa koja prva zabeleži tri pobede.
Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je da je epilog polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije očekivan i da će u finalu igrati dva najbolja tima.
Nelson.jpg
Američki plejmejker izneo je najveći teret u pobedi crveno-belih u majstorici protiv Mega Vizure (77:68) postigavši 20 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, a on i saigrači sada se pripremaju za veliko finale sa braniocem titule Partizanom.
"Biće zanimljivo i zabavno, ovo je očekivano finale, a pobediće bolji tim. Za nas je najvažnije da pobedimo u prvoj utakmici, po meni je ona najvažnija u seriji. Možda su malo svežiji, imali su više odmora, ali mi smo igrali utakmice i možda smo u boljem ritmu. Uvek u takvim situacijama postoje i plusevi i minusevi", naglasio je Nelson.
On je podsetio da među gradskim rivalima postoji veliko rivalstvo.
"Svaki igrač mora da se oseća posebno, jer će biti deo ovakve serije. Pokušaćemo da sezonu završimo trofejom. To zaslužuju naši navijači, ali i članovi stručnog štaba i mi igrači, jer smo radili jako naporno tokom čitave sezone", rekao je Nelson.
Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana (5, 7, 10, 12. i 15. jun) igra se do tri pobede.

Poslednji pozdrav Jeleni Genčić

Teniski savez Srbije organizovao komemoraciju povodom smrti Jelene Genčić. Od šampionke i trenera oprostili se porodica, čelni ljudi Saveza, kao i Novak Đoković, koji je poslao pismo iz Pariza.
Komemoracija povodom smrti Jelene Genčić održana je danas u prostorijama Teniskog saveza Srbije (TSS), a od nekadašnje šampionke, kasnije i uspešnog trenera, oprostili su se čelni ljudi TSS, kao i najbolji igrač sveta Novak Đoković, koji je poslao pismo iz Pariza.
Porodica-Djokovic.jpg
Počasni potpredsednik TSS Radmilo Armenulić istakao je da je Jelena odrasla u sportskoj porodici u kojoj su važili red, rad i disciplina i podsetio da je prvo bila fudbalski golman, kasnije i čuvar mreže rukometne reprezentacije, pre nego što je postala višestruka teniska šampionka.
"Kao članica Partizana osvojila je više od 200 tofeja, a kasniej je svoje znanje prenela mnogim šampionima, uključujući i svetskog broja 1 Novaka Đokovića. Kada bih morao da sa dve reči opišem idealnog trenera rekao bih - Jelena Genčić. Bila je svojim učenicima vođa, prijatelj, savetnik i roditelj. Njen roman nije gotov, besmrtnost piše i dalje", istakao je Armenulić.
Novakova majka, Dijana Đoković, pročitala je na komemoraciji veoma emotivno pismo najboljeg tenisera sveta.
"Draga moja Jelena, beskrajno sam tužan jer se danas opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje, ali za naš rastanak potpuno sam nespreman. Opraštam se od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Znam da bi se ljutila da odustanem i umanjim šansu da ispunim i ovu poslednju našu želju, da osvojim Rolan Garos", naveo je Đoković.
On se zahvalio na svemu što ga je Jelena Genčić naučila i što je verovala u njega od prvog dana.
"Hvala ti na strpljenju, na ogromnoj ljubavi. Hvala ti na svakodnevnoj podršci, na savetima koje pamtim, na toplim rečima koje su uvek nosile neku vanrednu poruku. Znaš da sam ih sve upamtio i da se tvojih pravila uvek držim. Naš poslednji razgovor, pre dve nedelje nije ukazivao da nešto nije u redu. Tužan sam jer si se i tada trudila da me oslobodiš bilo kakvih briga i uveravala me da je sve u redu, da si u bolnici jer je rutinska kontrola, da ne brinem nego da pobeđujem", napisao je Đoković.
Na kraju, on je poručio da je Genčićeva imala i da će uvek imati posebno mesto u njegovom životu.
Gencic.jpg
"Bila si dobri anđeo. I kad si me trenirala i kasnije - gde god da sam bio osećao sam tvoju podršku. Iskrenu. Snažnu. Bezrezervnu. Ostavila si neizbrisiv trag u našem tenisu. Dužni smo ti svi koji smo danas sa reketom u ruci. Obećavam ti da ću se potruditi da tvoje ime prenesem na buduće generacije i da tvoj duh večno bude prisutan na teniskim terenima", poručio je Đoković.
U ime TSS od Genčićeve se oprostio predsednik Upravnog odbora Toplica Spasojević, poslednji pozdrav od Teniskog kluba Partizan uputio je Sava Zorić, a emotivan govor imala je i njena nekadašnja saigračica Tamara Lukšić - Orlandić.
Na komemoraciji je, osim rodbine i prijatelja, prisustvovala i ministarka sporta Alisa Marić, potom počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović, selektor Bogdan Obradović, Srđan i Goran Đoković, Dušan Grujić, kao i mnogi drugi poštovaoci Jelene Genčić.
Sahrana će se u sredu 5. juna od 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Gomez menja Kavanija u Napoliju

Nemački fudbalski reprezentativac Mario Gomez napustiće ovog leta Bajern i preseliti se u Napoli, gde će zameniti Edinsona Kavanija, tvrdi "Bild".
List koji je ekskluzivno objavio da Pep Gvardiola preuzima Bajern i da Mario Gece prelazi iz Dortmunda u redove bavarskog tima navodi da bi Napolitanci trebalo da plate obeštećenje između 20 i 25 miliona evra.
Mario+Gomez-1.jpg
Gomez je prvi deo minule sezone propustio zbog povrede, a potom je uglavnom šansu dobijao kao alternativa Mariju Mandžukiću.
Uprkos tome, njegova statistika je veoma dobra, pošto je na ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima postigao 19 golova.
Mario-Gomez.jpg
On je u Bajern stigao iz SStutgarta 2009. godine i tada je plaćen rekordnih 30 miliona evra.
Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 58 utakmica i postigao 25 golova.

Đukić u Valensiji

Španski fudbalski klub Valensija potpisaće dvogodišnji ugovor sa srpskim trenerom Miroslavom Đukićem, preneli su španski mediji. Na sajtu posvećenom španskom fudbalu navodi se da je Amadeo Salvo, koji će sutra biti imenovan za predsednikaValensije, postigao dogovor sa trenerom Valjadolida Đukićem ouslovima i da će to biti saopšteno u toku nedelje, kada se formira Upravni odbor kluba.
Salvo je rekao da je Đukić bio prvi izbor za novog trenera, koji će na klupi Valensije zamentiti Ernesta Valverdea, koji napušta Mestalju nakon što klub nije uspeo da se plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Miroslav-DJukic-3.jpg
"On je trener koga je (direktor fudbala) Braulio Vaskes preporučio i tu odluku ćemo podržati. Ne poznajem Đukića, ali Brauliovi razlozi su tehničke prirode. Takođe, Đukić je jedan od nas, poznaje klub i navijače. On je pobednik", rekao je Salvo.
Đukić je od 1997. i 2003. godine igrao za Valensiju, sa kojom je dva puta uzastopno igrao u finalu Lige šampiona.
On je prošle nedelje obavestio upravu Valjadolida da će napustiti klub na kraju sezone, uprkos tome što mu je ostalo još godinu dana ugovora.
Miroslav-DJukic-2.jpg
Đukić je tokom karijere trenirao beogradski Partizan, Muskron i Erkules, a bio je i selektor mlade i A reprezentacije Srbije.

Jelena i Nole na terenu

Novak Đoković i Jelena Janković igraju mečeve za plasman u četvrtfinale Rolan Garosa.Novak se sastaje sa Nemcem Filipom Kolšrajberom a Jelena sa Amerikankom Džejmi Hempton.U konkurenciji mešovitih parova na teren izlazi Nenad Zimonjić koji će sa Slovenkom Katarinom Srebrotnik igrati protiv para Mladenović-Nestor.
Duel najboljeg tenisera sveta i nemačkog tenisera igraće se kao drugi na centralnom terenu Filip Šatrije. On će početi posle meča Frančeska Skjavone - Viktorija Azarenka, koji je zakazan za 11 časova, pa se očekuje da će Nole i 19. igrač sveta na teren izaći oko 13 sati.
Nole.jpg
Đoković i Kolšrajber nisu odmeravali snage još od 2010. godine. U međusobnim duelima srpski teniser vodi sa 2:1 u pobedama.

Jelena Janković će duel osmine finala protiv Amerikanke Džejmi Hempton igrati u večernjem terminu. Određeno je da njih dve završe program na terenu Suzan Leglen, odnosno da odigraju četvrti duel dana. Očekuje se da bi taj meč trebalo da startuje oko 19 časova.
Jelena-Jankovic-1.jpg
Jankovićeva i pet godina mlađa Hempton, koja na VTA listi zauzima 54. mesto, do sada su odigrale samo jedan meč u karijeri. Bilo je to prošle godine u Indijan Velsu, i pobedu je odnela Amerikanka.

Devet zlata za Stjepanovića

Jedan od najboljih srpskih plivača Velimir Stjepanović bez konkurencije je dominirao proteklog vikenda na mitingu "Dubai Open 2013" pošto je trijumfovao u svih devet trka koje je plivao.
Prvo takmičenje u nizu provera pred Mediteranske igre i konačan ovogodišnji cilj, Svetsko prvenstvo u Barseloni, za Stjepanovića je proteklo više nego odlično, prenosi Plivački savez Srbije.
Velimir-Stjepanovic.jpg
U devet trka (50,100,200,400,800 i 1.500 slobodno i 50, 100 i 200 metara delfin), Stjepanović je osvojio je devet zlatnih medalja. Osim najpopularnijih trka na 50, 100 i 200 metara slobodno, gde je imao okršaj sa engleskim olimpijcima, srpski plivač u ostalim disciplinama nije imao ozbiljniju konkurenciju, pa je bilo i sasvim očekivano da postigne i najbolje rezultate: 50 slobodno - 23,49, 100 slobodno - 50,58 i 200 slobodno - 1:53,38.
"Vremena koja sam postigao iz punog treninga i nakon saniranja problema sa leđima izgledaju iz ovog ugla jako lepo. Po svoj prilici, ova godina će biti godina slobodne tehnike, tj. kraula" - zadovoljno je konstatovao Stjepanović.
Velimir-Stjepanovic-3.jpg
Naredna stanica za Stjepanovića i još sedam srpskih plivača (Lenđer, Silađi, Stojanović, Čorak, Jovanov, Terzić, Trajković) biće Mediteranske igre, koje se održavaju od 21. do 25. juna u turskom gradu Mersinu.

Alegri ostaje trener Milana

Trener fudbalera Milana Masimilijano Alegri ostaje na klupi rosonera, zvanično je potvrđeno posle sastanka sa predsednikom kluba Silviom Berluskonijem i potpredsednikom Adrijanom Galijanijem.
Na taj način prekinute su spekulacije da se Alegri seli u Romu, a da će Milan preuzeti Frank Rajkard ili Klarens Sedorf.
Alegri-2.jpg
Alegrijev ugovor ističe 2014. godine i na sastanku se, kako se navodi, nije razgovaralo o eventualnom produžetku.
"Sa Galijanijem i Alegrijem sam imao srdačan razgovor, analizirali smo prethodnu sezonu i razjasnili neke stvari. Postigli smo dogovor o pravima i obavezama trenera prema klubu i obrnuto, razgovarali smo i o stilu igre koji Milan mora da forsira i utvrdili smernice za prelazni rok. Odnos sa trenerom nikad nije bio prekinut, nastavlja se sa puno vere i uzajamnog poštovanja", izjavio je Berluskoni.
Alegri-3.jpg
Alegri je 2010. godine preuzeo Milan i odmah u prvoj sezoni osvojio skudeto i Superkup Italije.
Prošle sezone Milan je prvenstvo završio kao drugi, a u minulom šampionatu posle katastrofalnog starta jedva je izborio treće mesto i plasman u kvalifikacije za Lige šampiona.

Ana kompletnija nego 2008.

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je sada kompletnija igračica nego kad je osvojila titulu na Rolan Garosu 2008. godine, ali da joj nedostaje samopouzdanje koje je imala kao mlada teniserka.Ana Ivanović poražena je u osmini finala Rolan Garosa od Poljakinje Agnješke Radvanske sa 6:2, 6:4.
"Definitivno sam kompletnija", odgovorila je Ivanovićeva na pitanje da li je sada bolja teniserka nego kada je osvojila Rolan Garos.
Ana.jpg
"Očigledno je takmičenje drugačije... Mislim da sam u to vreme verovatno imala više samopouzdanja", rekla je Ivanovićeva posle meča.
Pre meča protiv Radvanske srpska teniserka je u Parizu izgubila samo jedan set.
Ana-3.jpg
"Mislim da smo bile bliže nego što to rezultat pokazuje", rekla je trenutno 14. teniserka sveta.
"Protiv Radvanjske mora da se igra agresivno, to je jedini način da se osvoje poeni, zato što ona ne greši. U ovom meču sam malo više žurila, imala sam više neiznuđenih grešaka, nego što sam to želela i to je došlo do izražaja. Servis me nije dobro služio i to je takođe posledica žurbe", rekla je nekadašnja šampionka Rolan Garosa.
Ona je posebno apostrofirala nedostatak samopouzdanja u odlučujućim momentima.
Ana-2.jpg
"Na početku meča imala sam brejk loptu, a posle i 40:0 na svoj servis i to su momenti u kojima se meč lomio. Nisam bila 100 posto prisutna na terenu i zaista mi je teško pao poraz. Odmorićui se nekoiliko dana, a zatim kreću pripreme za sezonu na travi. Prvi naredni turnir koji ću igrati je Izburn", poručila je Ivanovićeva

Prijateljski remi na Marakani

Fudbalske reprezentacije Brazila i Engleske odigrale su nerešeno 2:2 u prijateljskoj utakmici u Rio de Žanieru. Ovim susretom svečano je otvoren renovirani stadion Marakana.
Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, a do prednosti je prvo stigao Brazil golom Freda u 57. minutu.
Brazil-Engleska-2.jpg
Engleska je izjednačila 10 minuta kasnije golom Okslejd-CCemberlena, da bi Vejn Runi preokrenuo rezultat u 79. minutu. Drugi gol za Brazil postigao je Paulinjo u 82. minutu.
Brazil-Engleska-4.jpg
Ovu utakmicu je na otvaranju renovirane Marakane pratilo oko 66.000 navijača.

Murinjo u Čelsiju

Dosadašnji trener Real Madrida Žoze Morinjo rekao je da će do kraja nedelje potpisati ugovor sa londonskim Čelsijem. Morinjo je u televizijskoj emisiji posvećenoj fudbalu - Punto Pelota, rekao da će njegov povratak na Stamford Bridž zvanično biti objavljen u "narednih nekoliko dana".
"Idem u London i do kraja nedelje postaću trener Čelsija. Osećam da me tamo ljudi vole, a to vam je u životu potrebno. ZZivot je divan i kratak i morate da tražite ono što je najbolje za vas", rekao je Morinjo.
Murinjo-3.jpg
Morinjo će tako posle tri godine otići iz Real Madrida i vratiće se u Čelsi, sa kojim je 2005. i 2006. godine osvojio Premijer ligu. On je 2007. godine napustio Stamford Bridž zbog neslaganja sa vlasnikom kluba Romanom Abramovičem oko budžeta za transfere.
Portugalac će na klupi "plavaca" zameniti Rafaela Benitesa, koji je sa klubom ove sezone osvojio Ligu Evropa i treće mesto u Premijer ligi.
Murinjo-1.jpg
Sajt Premijer lige juče je objavio vest sa današnjim datumom da je Morinjo novi trener Čelsija, a Premijer liga se zbog toga izvinila londonskom klubu objasnivši da je u pitanju greška.

Dobra odbrana za finale

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić posle pobede protiv Mega Vizure (77:68) u majstorici polufinala plej-ofa Superlige rekao je da je njegova ekipa nervozno ušla u meč i da je presudila dobra odbrana u nastavku.
"Atmosfera u dvorani bila je fenomenalna, a mi smo jako nervozno ušli meč, odigrali smo slabu odbranu i dozvolili im da steknu samopuuzdanje. Ipak, u nastavku smo odigrali puno bolju odbranu, što dokazuje i samo 25 primljenih poena, prelomili smo meč i ušli u finale",rekao je Radonjić na konferenciji za medije.
Dejan-Radonjic.jpg
On je dodao da je još rano za priču o finalnoim duelima sa Partizanom i da je jako dobro što će ekipa imati malo vremena da se odmori.
"Moramo da vidimo koliko ćemo biti spremni i zdravi, trenutno nije realno pričati o tom meču. Jak karakter tima se nazire, to ćemo staviti u funkciju i videćemo posle odmora i regeneracije",naglasio je Radonjić.
Crvena-zvezda-1.jpg
Trener crveno-belih objasnio je da je povređeni kapiten Igor Rakočević igrao koliko je bilo dovoljno za pobedu.
„On je zbog povrede napravio pauzu, radio je samo individualno.O tome koliko će igrati ja ću odlučiti", poručio je Radonjić.
Crvena-zvezda.jpg
Finalna serija plej-ofa počinje u sredu 5. juna,a domaćin prvog meča je Partizan.

Zvezda u finalu plej-ofa

Košarkaši Crvene Zvezde plasirali su se večeras u finale plej-ofa Super lige pošto su u trećoj utakmici polufinalne serije savladali ekipu Mega Vizure sa 77:68 (20:24, 16:19, 17:11, 24:14). Zvezda je utakmicu prelomila serijom poena u poslednjoj četvrtini. U finalu ćemo gledati duele večitih rivala.
Nakon pobede u majstrorici protiv Mega Vizure rezultatom 77:68, košarkaši Crvene Zvezde plasirali su se u ginale plej-ofa Superlige Srbije. Crveno-beli tek u poslednjoj deonici slomili otpor mladih Zemunaca.
Nelson.jpg
Pre početka meča u Pioniru, na terenu su se našli vaterpolisti Crvene Zvezde, koji su sinoć osvojili titulu Evropskog prvaka. Oni su na parket izašli sa sva tri tofeja osvojena ove sezone i u majcama na kojima je pisalo "Niko Zvezdo nema to što imaš ti". Publika je ovacijama pozdravila svoje šampione a sve je to potrajalo nekih deste minuta. 
Crvena Zvezda će u finalu plej-ofa igrati protiv Partizana, koji je u polufinalu bio bolji od Vojvodine. Finalna serija igra se na tri pobede, a prva utakmica je na programu 5. juna.
Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Demarkus Nelson sa 20 postignutih poena, dok je Raško Katić ubacio 15 poena. Boris Savović je opet zabeležio dabl-dabl učinak - 12 poena i deset skokova. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Boban Marjanović sa 21 poenom.
Zvezda je gubila više od tri četvrtine meča, u kojima nije imala rešenja za zonsku odbranu Mege i jednostavne napade gostiju, a tek u finišu treće četvrtine je počela da smanjuje prednost, da bi na početku poslednje napravila preokret i stekla osetniju prednost.
Vaterpolisti Zvezde.jpg
Mega je bila sigurnija i vodila je skoro sve vreme. Oni su počeli utakmicu serijom 8:0, predvođeni Vasilijem Micićem. Zvezda je preko Igora Rakočeviča, Nelsona i Borisa Savovića počela da se vraća u meč i sredinom prve četvrtine je prvi put povela posle trojke Nelsona, 15:13.
To je, međutim, trajalo samo taj napad, pošto je Mega preko Gorana Ćakića i Luke Drče povratila prednost do kraja prve četvrtine i čuvala je do poslednje četvrtine. Problem za Megu predstavljala su dva penala Marjanovića, koja je oba zaradio u napadu.
Mega je i bez njega čuvala prednost, a Zvezda nije mogla da dođe do poena Rakočevića, ali i Simonovića iz prethodnih mečeva. Kada se Marjanović vratio u igru, gosti su igrali jednostavno zonsku odbranu i na visokog centra u napadu.
Zvezda nije nikako uspevala da razbije zonu dva-tri Mege, a pokušavala je šutevima za tri poena, bez obzira na loš procenat. Ništa tada nije polazilo za rukom crveno-belima. Nije domaćin uspevao da organizuje napad, da razbije zonsku odbranu, niti da sačuva Marjanovića.
Simonovic.jpg
Takva situacija trajala je do finiša treće četvrtine, kada je Zvezda uspela da priđe na samo poen zaostatka, najviše zahvaljujući sjajnom Katiću i njegovim poenima, ali i Simonoviću, kome je tada proradio šut.
Zvezda je ušla u poslednjih 10 minuta sa pola koša zaostatka, 53:54, a do prvog vođstva došla početkom poslednje četvrtine košem Majkla Skota, koji već mesecima ima problema sa formom.
To je, međutim, bio samo znak da domaći košarkaši počnu da pogađaju, pre svega Simonović, a onda i Nelson, a Zvezda je jako brzo došla do 10 poena prednosti, 66:56 i meć je tada bio rešen. Zvezda je mirno privela utakmicu kraju i slavila konačnimrezultatom 77:68.
Finale plej-ofa počinje 5. juna, kada će Partizan "ugostiti" Crvenu Zvezdu. Šampion će biti ekipa koja prva stigne do tri pobede. 

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger