Headlines News :

Atletičari blistali u Sloveniji

Written By maxtv on уторак, 4. јун 2013. | 22:35

Emir Bekrić oborio nacionalni rekord na mitingu u Velenju. Amela Terzić postavila rekord mitinga. Ivana Španović trijumfovala skokom od 6.56 metara.
Srpski atletičari postigli su danas odlične rezultate u slovenačkom gradu Velenju, gde je Emir Bekrić oborio nacionalni rekord na 400 metara prepone.
Bekric.jpg
Bekrić je kroz cilj prošao kao drugoplasirani, a trku je istrčao za 49,15 sekundi, preneo je Atletski savez Srbije.
Državna rekorderka u skoku u dalj, Ivana Španović, trijumfovala je u ovoj disciplini rezultatom 6.56 metara.
"Bilo je dosta hladno, ali sam ipak skakala dobro. Zadovoljna sam, s obzirom da mi je ovo prvo takmičenje posle oporavka od povrede. Sledeće nedelje skačem u Oslu i nadam se još boljem rezultatu", rekla je Ivana Španović.
Sjajan uspeh ostvarila je i Amela Terzić, koja je pobedila u trci na 1.500 metara u vremenu rekorda mitinga - 4:12,52 minuta.
Spanovic.jpg
"Super se osećam. Istrčala sam rekord mitinga, trka je bila odlična", rekla je Terzićeva.
Nemanja Kojić je na 800 metara postigao rezultat od 1:49,56 minuta, Nemanja Božović je 100 metara istrčao za 10.93 sekundi, a Katarina Simić 200 metara za 22.40 sekundi.

Đorđević: Idu bolji dani za Srbiju

Siguran sam da za reprezentaciju Srbije idu bolji dani, samo je potrebno malo više strpljenja i vremena, kaže Filip Đorđević. Ubeđen sam da Srbija može da igra mnogo bolje od do sada prikazanog, rekao je Ljubomir Fejsa.
Reprezentativac Srbije Filip Đorđević smatra da idu bolji dani za nacionalni tim, koji se u Staroj Pazovi priprema za utakmicu protiv Belgije u nastavku kvalifikacija za prvenstvo sveta.
Djordjevic.jpg
"Malo reprezentacija u Evropi može da se pohvali kako je u ovom trenutku favorit u utakmici protiv Belgije. Istina, naš predstojeći rival nije na nivou pet najjačih evropskih selekcija, ali je odmah tu negde po kvalitetu. Borićemo se i pokušati svaku priliku koja nam se ukaže da iskoristimo. U gotovo svim prethodnim utakmicama imali smo samo periode dobre igre i siguran sam da idu bolji dani za nas", rekao je Đorđević novinarima u Sportskom centru nacionalnog saveza.
Napadač Nanta konstatovao je da javnost treba da ima samo malo više strpljenja za izabranike selektora Siniše Mihajlovića, a da oni pokušaju sve da proces stvaranja tima potraje što kraće.
"Činjenica da je Belgija dugo stvarala ovako jak tim, da je prethodnih deset godina propuštala velika takmičenja upozorava nas i iskreno se nadam da će ta faza u Srbiji potrajati znatno kraće", poručio je Đorđević.
Ljubomir Fejsa smatra da vesti koje stižu iz Belgije o nezapamćenom interesovanju javnosti i navijača za predstojeći duel u Briselu mogu da stvore dodatni pritisak u taboru predstojećeg rivala reprezentacije Srbije.
Fejsa.jpg
"Lepo je imati ogroman broj navijača na treningu, ali to svakako može dodatno da optereti. Istovremeno, rezultat meča u Briselu je veoma važan za belgijske fudbalere, oni mogu mnogo da izgube, a mi samo mnogo da dobijemo u slučaju uspeha. Optimista sam i verujem da idu bolji dani, jer sam ubeđen da naša reprezentacija može da igra mnogo bolje od do sada prikazanog. Potvrdiću mišljenje mnogih da je ovoj reprezentaciji Srbije potrebno samo vreme", rekao je Fejsa.
Fudbalska ekspedicija Srbije u sredu pre podne putuje čarter letom za Brisel, a do utakmice sa domaćinom izabranici selektora Siniše Mihajlović imaće dva treninga na stadionu "Kralj Boduen".
Meč A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu između Belgije i Srbije igra se 7. juna od 20.45 sati.

Ferer i Tsonga u polufinalu

David Ferer pobedio zemljaka Tomija Robreda sa 3:0 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa, gde će igrati sa Tsongom, koji je istim rezultatom, pobedio Rodžera Federea.
Španski teniser David Ferer plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedio sunarodnika Tomija Robreda sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:1).
Tsonga.jpg
Robredo tako nije uspeo u četvrtom uzastopnom meču da napravi preokret i sustigne zaostatak od dva seta u odnosu na rivala.
Ferer je od samog početka meča nametnuo svoj ritam i Robredu nije ostavio nikakve šanse da izbori plasman u polufinale Rolan Garosa.
Četvrti nosilac na Rolan Garosu je u prvom i drugom setu napravio po dva brejka, dok je u trechem to učinio triput.
Ferer će se u polufinalu sastati Žo-Vilvred Tsongom koji je u drugom četvrtfinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 3:0. Meč je trajao sat i 53 minuta.
Tsonga je u prvom setu imao zaostatak brejka, ali je do kraja tog perioda igre uspeo dva puta da uzvrati i tako dođe do prednosti.
Ferer.jpg
U drugom setu Tsonga je odmah na početku uspeo da oduzme servis Federeru, koji do kraja tog perioda igre nije bio ni blizu da napravi brejk.
Drugi nosilac na Rolan Garosu u trećem setu imao je brejk zaostatka, ali je to veoma brzo uspeo da vrati, međutim, Francuz je još dvaput oduzeo servis Federeru i tako, mnogo lakše od očekivanog, izborio plasman u polufinale.
U preostala dva četvrtfinala sastaće se prvi teniser sveta Novak Đoković i Nemac Tomi Has, kao i Španac Rafael Nadal i Švajcarac Stanislas Vavrinka.

Majami dobio majstoricu za veliko finale (VIDEO)

Košarkaši Majamija plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su na svom terenu ubedljivo pobedili Indijanu sa 99:76 u sedmoj utakmici finala Istočne konferencije. Majami će u velikom finalu igrati protiv San Antonija koji je u finalnoj seriji Zapada "počistio" Memfis, savladavši ga sa 4:0 u seriji. Finale počinje u noći između četvrtka i petka.
Majami je do trijumfa i slavlja od 4:3 u seriji predvodio Lebron Džejms sa 32 poena, osam skokova i četiri asistencije. Njemu je pomogao Dvejn Vejd sa 21 poenom, što mu je prvi put da je prešao 20 poena u plej-ofu, još od druge utakmice sa Milvokijem u prvom kolu.
Majami dobio majstoricu za veliko finale

Rej Alen pomogao je sa 10 poena, a Kris Boš je završio utakmicu sa devet poena, osam skokova i tri blokade.
Majami je igrao ubedljivo i kontrolisao je meč posle prve četvrtine, posle koje je gubio sa dva poena, ali je posle zaigrao bolje, preuzeo kontrolu meča i prešao u prednost, koja je samo rasla, da bi u jednom trenutku dostigla i 28 poena.
NBA-Majami.jpg
Ovime je završena iznenađujuća sezona za Indijanu, koju je jedan meč delio od velikog finala, iako je igrala bez povređenog Denija Grejndžera tokom većeg dela sezone. Pejsersi su došli do sedme utakmice zahvaljujući odličnim partijama Pola Džordža i Roja Hiberta, ali nijedan od njih nije mogao da igra kako zna jutros.
Džordž je izašao u poslednjoj četvrtini zbog šest ličnih grešaka, dok je Hibert predvodio Indijanu sa 18 poena i osam skokova, što je, međutim, bilo daleko od ranijih partija.
Nba Majami.jpg
Majami će u velikom finalu igrati protiv San Antonija. Prvi duel se igra u noći između četvrtka i petka.

Vujošević: Nema favorita!

Duško Vujošević istakao da u finalnoj seriji plej-ofa nema favorita i da se nada da će šampion Srbije biti ekipa koja bude bila bolja na terenu. Pritisak na sudije postoji i s njihove i naše strane i od početka se vrši, izjavio trener Partizana.
Predstojeća finalna serija protiv Crvene zvezde biće drugačija nego do sada jer su oba tima ispunila svoje sportske ciljeve, rekao je danas trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, i dodao da je Partizanu veoma stalo do titule šampiona Srbije.
Vujosevic.jpg
"Ovo finale se igra u drugačijim okolnostima... oba tima ulaze u njega sa po jednim osvojenim trofejom i plasmanom u Evroligu, ali te činjenice ne umanjuju strast i želju da se rezultat potvrdi...Možda i zbog toga što smo ispunili ciljeve za ovu sezonu, nama je i manje stalo do ove titule, ali kada vidimo koliko je njima stalo, onda je i nama isto toliko", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.
Finale Superlige počinje u sredu u 19 sati, a Partizan ima prednost domaćeg terena. Serija se igra na tri dobijene utakmice, a u dosadašnjem delu sezone Zvezda je osvojila Kup Srbije, a Partizan Jadransku ligu.
Vujošević je rekao da se ekipa sportski spremala za finale, a da je morala da reaguje na "određene situacije".
"Spremali smo se sportski, pravili smo specijale i korekcije prema protivniku, samo smo morali da reagujemo na izjave jedne osobe koja želi da bude glasnogovornik cele košarke. Želim mu stvarno da se stvari prenesu samo na teren i da samo lopta odlučuje", kazao je Vujošević.
Mediji, navijači i košarkaška javnost strahuju pred početak finala zbog velikih tenzija između dva kluba koje traju cele sezone. Vujošević je novinarima priznao i udeo Partizana u stvaranju takve slike.
"Mali Davis Bertans (igrač Partizana) je čitao neko saopštenje i rekao: 'Pa, ovo ima samo u Srbiji'. Pritisak na sudije postoji i s njihove i naše strane i od početka se vrši. Treba strogo kažnjavati te izjave... kada neko vrši pritisak normalno je da usledi naša reakcija. Treba sa svim tim da se prestane i bilo bi dobro da se stvari vrate u teren", rekao je trener Partizana.
Partizan-Zvezda1.jpg
Na pitanje novinara da li i lepo sportsko ponašanje može da izazove istu reakciju druge strane, Vujošević je rekao:"Ako bi to stvarno bilo tako, onda verujem da može".
Trener Partizana je rekao da favorita u derbiju nema.
"Nema favorita, ali se nadam da ćemo mi osvojiti titulu, mada ne treba zaboraviti ni startne pozicije medija i navijača pred početak sezone. Ovi igrači su veoma, veoma kvalitetni, što će se videti, ali ja s ljudske strane nisam nikad trenirao bolje ljude. Oni su do sada primili samo pet plata zbog situacije u klubu, ali niko nikad nije postavio pitanje o tome i uopšte se ne priča", rekao je on.
"Tako, sa strane gledano, neko može da pomisli i da je sve u redu. Naš protivnik je u velikoj prednosti što se tiče toga i to nije mala stvar", rekao je Vujošević.

Radonjić se nada "brejku"

Dejan Radonjić očekuje da prvi meč finala plej-ofa protekne u skladu sa ovogodišnjom tradicijom, da pobednik u derbiju bude gostujuća ekipa. Igor Rakočević se oporavlja, Boris Savović ima problema sa povišenom temperaturom.
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da bi voleo da se u prvom meču finalne serije plej-ofa sa Partizanom nastavi ovosezonski trend da u međusobnim duelima u Beogradu pobeđuje gost.
Radonjic.jpg
Večiti rivali su odigrali ukupno četiri utakmice ove sezone u glavnom gradu, po dve u Jadranskoj i Superligi i obe ekipe zabeležile su po dve pobede.
"Odigrali smo dosta mečeva ove sezone, to su posebni dueli i može da se desi da odlučuju nijanse. Kad igrate protiv Partizana, posebno kada se borite za titulu nije potrebna motivacija, svesni smo da Zvezda dugo nije osvojila trofej, ali u ovom trenutku samo razmišljamo o pobedi u sledećem meču", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.
On je dodao da večiti rivali u finalnu seriju ulaze sa različitih pozicija.
"Partizan je dominantno završio prvenstvo i u plej-ofu lako izborio plasman u finale. Radi se o ekipi sa velikim brojem domaćih i stranih reprezentativaca. Mi smo u jednom trenutku bili u nezavidnoj poziciji, ali smo uprkos mnogim problemima uspeli da stignemo do doigravanja. Izaći ćemo na parket i daćemo sve od sebe da pobedimo", naglasio je Radonjić.
Partizan-Zvezda.jpg
Trener crveno-belih istakao je da je situacija sa povredom kapitena Igora Rakočevića dobra, ali otkrio da se pojavio problem sa Borisom Savovićem, koji se u toku noći požalio na temperaturu.
"Rakočević je dobro, moramo da budemo obazrivi sa njim. Svi ostali, osim Savovića, su spremni, ali nadam se da će se i situacija sa njim popraviti i da ćemo biti kompletni", poručio je Radonjić.
Prva utakmica finalne serije plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde igra se u sredu od 19 sati, a titulu će osvojniti ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Najbizarniji momenti u fudbalu (VIDEO)

Fudbal nije igra u kojoj se viđaju samo dueli, driblinzi, šutevi i golovi. Pijane sudije, nepostojeći golovi, nezvani gosti na terenu, udari gromova i mnoge druge stvari dešavale su se na fudbalskim utakmicama. Pogledajte neke od najbizarnijih događaja viđenih na fudbalskim terenima.
Na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine, na meču između Francuske i Kuvajta, pri vođstvu „trikolora" od 3:1, dogodila se nesvakidašnja situacija.  Francuzi su postigli i četvrti pogodak nakon kojeg su fudbaleri Kuvajta protestovali žaleći se da su mislili da je ruski sudija zaustavio igru. Sa tribina je na teren ušao i predsednik Fudbalskog saveza Kuvajta šeik Fahid al Ahmad al Sabah koji je besan urlao na sudiju zapretivši da će povući svoje igrače sa terena. Pritisak je dao rezultate, četvrti gol Francuza je poništen a utakmica je nastavljena. To je bilo jedini put u istoriji svetskih prvenstava da je gol poništen nakon protesta van terena. Glavni sudija nakon tog meča skinut je sa liste internacionalnih arbitara.
Sudija podlegao pritisku i poništio gol protiv Kuvajta
Legendarni Rajko Mitić 1950. godine predvodio je reprezentaciju Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Meč protiv „karioka" na brazilskoj Marakani ostao mu je u lošoj uspomeni jer je izlazeći na teren podzemnim hodnikom, na izlaznom steneništu naglo podigao glavu, udario u gvozdeni poklopac i zaradio duboku posekotinu. U to vreme nije bilo izmena tako da je Jugoslavija meč počela sa desetoricom igrača dok je doktor „krpio" Mitićevu glavu. Brazilci su gol postigli već u trećem minutu, a na kraju su meč dobili rezultatom 2:0.
Rajko-Mitic.jpg
Rajko Mitić povredio se pred meč sa Brazilom
Na Svetskom prvenstvu 1974. godine, na utakmici između Brazila i Zaira, igrač ove afričke reprezentacije Mvepu Ilunga imao je „žutu minutu". Na meču protiv Brazila, poslednjem u grupi, dok su se „karioke" nameštale da izvedu slobodan udarav, Ilunga se iz živog zida zaleteo i šutnuo loptu. Brazilski fudbaleri su se začuđeno gledali, komentatori su se smejali dok je Ilunga dobio žuti karton. Ipak, ovaj potez defanzivca Zaira je razumljiv ako se zna da im je od ovog meča život zavisio. Na Svetskom prvenstvu Zair je izgubio od Škotske sa 2:0, od Jugoslavije sa 9:0, tako da je tadašnji predsednik i veliki diktator Mobutu Sese Seko, preko pripadnika svoje garde koji su čuvali igrače poručio da od Brazila ne smeju da izgube sa više od tri gola razlike, u suprotnom neće smeti da se vrate kućama. Izgleda da su pretnje urodile plodom jer je reprezentacija Zaira izgubila „samo" 3:0.
"Žuta minuta" reprezentativca Zaira
Utakmica između Ridinga i Votforda ostala je upamćena po neverovatnoj odluci sudije Stjuarta Atvela koji je priznao gol koji nije postojao. Situacija čak nije bila ni sporna jer lopta ni u jednom trenutku napada Ridinga nije bila ni blizu gol linije Votfordovog gola.
Nevidljivi gol
Još bizarnija sudijska odluka situacija viđena je u Brazilu na utakmici između Atletiko Sorokabe i Santakruzensea 2006. godine. Do samog finiša meča Atletiko je imao gol prednosti. U jednom od poslednjih napada napadač Santakruzensea je promašio gol. Tada na scenu stupa sakupljač lopti koji se ušunjao na teren i ubacio loptu u gol. Sudija, Silvija Ređina de Oliveira (jedini ženski sudija u tom trenutku u Brazilu) okrenula se, videla loptu u mreži, priznala gol i pokazala na centar. Nisu pomogli žestoki protesti igrača Atletika, meč je golom sakupljača lopti zavšren rezultatom 1:1. Gospođa De Oliveira na duže vreme odmarala se od suđenja.
Sakupljač lopti odlučio meč
Kada smo već kod sudija, beloruski delilac pravde Sergej Šmolik uspeo je da zaseni sve gluposti svojih kolega. Ovaj sudija je meč između Vitebska i Naftana 2006. godine sudio (tačnije pokušao da sudi) „mrtav pijan". Šmolik je čitav meč jedva stajao na nogama, sve vrme se kretao oko centra terena i nije odbijao je da igračima pokazuje kartone. Nakon utakmice drugi sudija pomogao je Šmoliku da izađe sa terena, dok je on otpozdravljao publici.
U Južnoj Africi, na meču između dva kluba 1998. godine dogodila se bizarna nesreća kada je udario grom. Igrači dve ekipe i navijači su popadali na zemlju i duže vreme su bili u šoku. Utakmica je prekinuta a dvojica fusbalera završila su u bolnici. Iste godine, u Kongu, utakmica dva kluba završila se tragično kada je nakon udara groma za vreme meča poginulo 11 fudbalera dok je 30 igrača i navijača teško povređeno.
Grmljavina na terenu
Utakmica između Arsenala i Liverpula 1972. godine ostala je upamćena po povredi linijskog sudije Denisa Druita koji je istekao butni mišić. Preko razglasa na „Hajberiju" spiker je upitao da li u publici postoji neki kvalifikovani sudija. U publici se nalazio i Džimi Hil, sportski komentator, koji je uz salve smeha sa tribina sišao na teren, uzeo zastavicu i sudio meč do kraja. Utakmica je završena bez golova.
Sudija-zamena.jpg
Komentator zamenio linijskog sudiju
Kada je odlučeno da se Svetsko prvenstvo 1994. godine odigra u Americi mnogi su su bili skeptici da će Amerikanci dobro organizovati ovaj događaj. U to vreme u SAD nije postojala profesionalna liga, a fudbal je bio nisko na listi popularnih sportoca. I pored toga čin otvaranja i zatvaranja Mundijala bio je grandiozan, ali nije protekao bez problema. Tako je pevačica Dajana Ros na ceremoniji otvaranja, u sklopu tačke imala zadatak da, osim par pesama, u jednom trenutku sa penala šutira na gol. Pevačica je loptu šutnula katastrofalno, ona je otišla daleko od gola, ali kao što je predviđeno, konstrukcija gola se raspala na dva dela i oslobođen je veliki broj balona.
Dajana Ros kao Dejvid Bekam
Utakmica između Engleske i Brazila ma Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine prekinuta je zbog uletanja na teren. „Huligan" koji je prekinuo meč je mali crni pas koji je neumorno jurio za loptom. Više igrača pokušalo je da ga uhvati, ali bez uspeha. Onda je reprezentativac Engleske Džimi Grejvis uspeo da namami nezvanog gosta i da ga uhvati. Preplašeni kerić je za uspomenu Grejvisu izmokrio na dres.
Nezvani gost na terenu

Krunić odlazi u Kinu

Trener fudbalera Jagodine Simo Krunić potpisao je predugovor sa Dalijenom iz Kine i najverovatnije će preći u taj klub, izjavio je predsednik Jagodine Goran Milanović. Krunić je peti trener iz Srbije koji će karijeru nastviti u Kini.
"Još sve nije gotovo, potpisao je predugovor i očigledno je da ćemo morati da tražimo novog trenera, što se tiče Jagodine. Imali smo dogovor da Sima može da ode iz kluba, ali u inostranstvo. Pošto je dobio dobru ponudu od Dalijena, verovatno, odlučio je da ide u Kinu", rekao je Milanović Tanjugu.
Simo-Krunic1.jpg
Krunić je u Jagodinu došao 2011. godine iz Inđije. Sa Jagodinom je ove godine osvojio nacionalni kup, četvrto mesto u prvenstvu i izborio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Krunić je peti trener iz Srbije koji će karijeru nastviti u Kini, a pre njega to su učinili Radomir Antić, Ljubiša Tumbaković, Aleksandar Stanojević i Dragoljub Okuka.

Jelena zadovoljna

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je posle pobede nad Amerikankom Džejmi Hempton da je zadovoljna svojom igrom posebno na početku meča. Jankovićeva se plasirala u četvrtfinale gren slema na Rolan Garosu savladavši Hempton sa 6:0, 6:2.
"Igrala sam odlično od samog starta. Znala sam koliko protivnica može da bude opasna kada ne mora da se kreće. Služili su me udarci, pogađala sam linije i mogu da budem zadovoljna", rekla je Jankovićeva.
Jelena-Jankovic.jpg
Ona će u borbi za polufinale igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove sa kojom ima skor 1:7.
"Ovo je novi meč, ali biće teško jer Šarapova brani titulu u Parizu. Daću sve od sebe i nadam se plasmanu u polufinale", poručila je Jankovićeva.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger