Headlines News :

Ziki i Beneto, preokretom do titule

Written By maxtv on недеља, 21. април 2013. | 22:05


Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto osvojili su turnir u Monte Karlu, pošto su pobedili braću Boba i Majka Brajana iz SAD sa 2:1 (4:6, 7:6, 14:12).
Izuzetno uzbudljiv meč dostojan finalu. Fortuna je bila naklonjena srpsko-francuskoj kombinaciju. Sportska sreća i velika koncentracija u odlučujućim trenucima donela su trijumf Zimonjiću i Benetou protiv favorizovanih Amerikanaca. Braća Brajan propustila četiri vezane meč lopte u trećem setu.
Zimonjic-Beneto5.jpg
Srpsko-francuska kombinacija izgubila je prvi set, pošto su braća Brajan u 10 gemu seta uspela da naprave jedini brejk u tom periodu igre i tako dođu do prednosti od 1:0.
U drugom setu, Zimonjić i Beneto poveli su sa 3:0, oduzevši dva servisa Brajanima, a kiša u Monte Karlu tada je počela da pada jačim intezitetom, pa je meč mora da se prekine.
Nakon dvo i po časovne pauze, meč je nastavljen, a braća Brajan odmah su na početku napravili dva brejka i tako izjednačili rezultat.
Amerikanci su u 10. gemu drugog seta imali meč loptu na servis Benetoa i Zimonjića, ali je nisu iskoristili, pa je meč potom otišao u taj-brejk, koji je srpsko-francuska kombinacija dobila sa 7:4.
U trećem setu, odnosno produženom taj-brejku, Brajani su imali četiri meč lopte, ali Zimonjić i Beneto su uspeli da ih spasu i izjednače ma 9:9.
Amerikanci su potom imali još dve, ali obe na servis srpsko-francuske kombinacije, međutim, nisu ih iskoristili. Zimonjić i Beneto su iskoristili drugu meč loptu i pobedili sa 14:12, na svom prvom turniru u kom su učestvovali zajedno u dublu.
Masters u Monte Karlu igra se za ukupni nagradni fond od tri miliona evra, a Zimonjić i Beneto su kao pobednici zaradili ček na 155.000 evra.

Suarez ujeo Baneta


Incident na meču između Liverpula i Čelsija desio se kada je Suarez ujeo za ruku Branislava Ivanovića. Suarez je inače bio junak meča jer je u 97. minutu postigao izjednačujući pogodak. Sudija nije video ovaj događaj, tako da je Urugvajac prošao bez crvenog kartona. Menadžeri oba tima nežele da komentarišu ovu situaciju dok ne odgledaju snimak susreta.
Menadžer fudbalera Liverpula Brendan Rodžers rekao je da će tek posle odgledanog televizijskog snimka odlučiti da li će eventualno kazniti svog napadača Luisa Suareza jer je ugrizao za ruku igrača Čelsija Branislava Ivanovića. Do pomenutog incidenta došlo je u drugom poluvremenu prvenstvene utakmice koja je završena remijem 2:2 na Enfildu.
Suarez-i-Bane2.jpg
"Zaista ne mogu ništa da kažem dok detaljno ne odgledam snimak cele situacije", kazao je Rodžers za Bi-Bi-Si.
Ni menadžer Čelsija Rafa Benitez nije želeo da komentariše pomenutu situaciju.
Glavni sudija današnje utakmice Kevin Frend nije video ovaj incident, a da jeste, Urugvajac bio najverovatnije zaradio crveni karton.
Sličan ispad Suarez je imao dok je igrao za holandski Ajaks, pošto je u novembru 2010. godine ugrizao igrača PSV Ajndhovena Otmara Bakala. Fudbalski savez Holandije tada je kaznio Suareza sa sedam mečeva neigranja.

Suarez doneo bod Liverpulu


Fudbaleri Liverpula odigrali su nerešeno 2:2 na svom terenu protiv Čelsija u poslednjoj subotnjoj utakmici 34. kola engleske Premijer lige.
Iako je drugo poluvreme utakmice bilo produženo šest minuta, Urugvajac Luis Sures je u 97. minutu glavom posle centaršuta Danijela Staridža sa desne strane doneo remi Liverpulu.
Liverpul-Celsi1.jpg
Čelsi je golom Oskara u 26. minutu poveo na Enfildu, a asistent god pogotka bio je Huna Mata. Ekipa Brendana Rodžersa izjednačila je početkom drugog dela utakmice preko Danijela Staridža na asistenciju Luisa Suaresa.
Gosti su do novog vođstva došli iz jedanaesterca, koji je realizovao Eden Azar u 57. minutu. Prethodno je nakon kornera Čelsija sa desen strane u kaznenom prostoru rukom igrao Suares.
Liverpul-Celsi2.jpg
Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za londonski klub. Ranije danas Totenhem je na svom terenu slavio protiv aktuelnog prvaka Engleske, Mančester sitija sa 3:1.

Fiorentina pobedila, gol Ljajića


Fudbaleri Fiorentine pobedili su na svom terenu Torino sa 4:3, u utakmici 33. kola italijanskog prvenstva, dok je Inter bio bolji od Parme sa 1:0.
Fiorentina je za 32 minuta povela sa 3:0 golovima Huana Giljerma Kuadrada, Alberta Akvilanija i srpskog fudbalera Adema Ljajića, ali je Torino do 76. minuta uspeo da izjednači. Golove za goste postigli su Paolo Bareto, Mario Santana i Alesio Čerči. Pobednički gol za "ljubičaste" postigao je Romulo u 85. minutu. Fiorentina se tako učvrstila na četvrtom mestu na tabeli sa 58 bodova, dok je Torino pao na 16. mesto sa 36 bodova.
Forentina-Torino01.jpg
 
Fudbaleri Intera pobedili su Parmu sa 1:0 golom Tomaza Rokija u 82. minutu i prekinuli niz od tri poraza. Ekipa Andree Stramačonija, za koju je igrao srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović, se tako popela na peto mesto sa 53 boda, dok je Parma na 12. mestu sa 39 bodova.
Inter-Parma1.jpg
Napoli je na svom terenu pobedio Kaljari sa 3:2. Gosti su poveli u 17. minutu preko Viktora Ibarba u 17. minutu, a izjednačio je autogolom Davide Astori u 47. minutu.
Edinson Kavani doneo je vodjstvo Napoliju u 63. minutu, a izjednačio je Matijas Kabrera u 70. minutu. Pobedu domaćima doneo je Lorenco Insinje u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Kjevo je na gostovanju golom Pelisijera pobedio Sijenu sa 1:0, a bodove su podelili Roma i Peskara - 1:1 i Katanija i Palermo - 1:1.
Večeras je na programu derbi Juventus - Milan.

Zvezdi tri boda u Borči


Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u gostima BSK Borču sa 1:0 u utakmici 24. kola Super lige Srbije i tako zadržali priključak za vodećim Partizanom na četiri boda. Fudbaleri Jagodine pobedili su kod kuće Radnički iz Niša sa 1:0, dok je Spartak u Subotici bio bolji od Smederva sa 2:0, a Sloboda je u Užiču remizirala sa Javorom 2:2.
Na stadionu u Borči, pred oko 4.000 gledalaca, Zvezda je do gola pokušala da dođe udarcima iz daljine kapitena Nenada Milijaša i udarcima glavom Ognjena Mudrinskog. Ipak, presudio je Milunović nakon izvanrednog solo prodora.
BSK-Zvezda-01.jpg
Crveno-beli su i ranije mogli da reše pitanje pobednika, ali je Ognjen Mudrinski, koji je igrao u odsustvu povređenog Abiole Daude, bio neprecizan u nekoliko navrata u prvom poluvremenu.
BSK-Zvezda-02.jpg
Zvezda je u Borči slavila golom Milunovića u 70. minutu, kada je napadač crveno-belih ušao u šesnaesterac i sa 12 metara sa desne strane savladao gomlana domaćih Branislava Danilovića. Klub iz Ljutice Bogdana je do gola imao potpunu inicijativu, da je BSK tek posle primljenog gola krenuo ofanzivnije.
BSK-Zvezda-03.jpg
Spartak je pred svojim navijačima slavio golovima Đorđa Despotivića u 60. i Aleksandra Kovačevića u 69. minutu. Nakon centaršuta sa leve strane Nemanje Čovića, koji je na ivici kaznenog prostora pronašao Despotovića, iskusni napadač je pobegao svojim čuvarima i potom lako savldao gomalna gostiju.
Jagodina je kod kuće slavila nad Radničkim iz Niša i tako ostala u trci za izlazak na međunarodnu scenu naredne godine. Strelac pobedonosnog gola bio je Miloš Lepović u 68. minutu.
Sloboda je u uzbudljivom meču u Užicu na poluvremenu imala prednost protiv Javora, ali su Ivanjčani ipak na kraju došli do remija. Marko Momčilović je u 20. minutu doveo Javor do prednosti iz jedanaesterca, dok je izjednačenje domaćinu doneo Predrag Ranđelović u 27.
Sloboda je u poslednjem minutu prvog poluvremena došla do prednosti, pošto je Tijago Galvao iz penala savladao golamana Milorada Nikolića, dok je bod gostima doneo Vladimir Radivojević u 75. minutu.

Nakon kompletnog 24. kola prvenstva Srbije Partizan ima 57 bodova, četiri više od Zvezde, dok je Vojvodina treća sa 46.

London: Trkači snažniji od bombaša


Londonski maraton održan je u festivalskoj atmosferi uprkos bojazni od bombaških napada kao na trci u Bostonu pre šest dana. Odata počast nastradalima u Bostonu.
Hiljade maratonaca u Londonu odale su počast ubijenim i povređenim na Bostonskom maraton - trka je počela posle minute ćutanja za žrtve u Bostonu, a mnogi učesnici trke su nosili crni flor u znak poštovanja prema nastradalima. "To znači da su trkači snažniji od bombaša", rekla je 40-godišnja Valeri Blumfild iz Francuske.
London2.jpg
 
London je prvi veliki međunarodni maraton koji se održava posle bostonskog, na kojem su pre šest dana u eksploziji blizu cilja poginule tri osobe, dok je 170 povređeno. U poteri za napadačima poginuo je i jedan policajac.
Za trku u Londonu najavljeno je 36.000 maratonca, dok tu manifestaciju tradicionalno prate desetine hiljada posmatrača. Policija je saopštila da je iz predostrožnosti planirala da angažuje za 40 odsto više policajaca i članova obezbeđenja.
London-3.jpg
 
Većina trkača u Londonu je rekla da nije zabrinuta posle napada u Bostonu, a veliki broj gledalaca uz trasu maratona pokazao je isti stav.
Uoči početka trke najavljivač je uz molbu za minut ćutnje rekao da maratonska trka predstavlja globalni sport koji ujedinjuje trkače i pristalice na svakom kontinentu u duhu prijateljstva.
"Ove nedelje je svetska maratonska porodica bila šokiran i ožalošćena događajem na Bostonskom maratonu", rekao je on i pozvao okupljene da se sete "prijatelja i kolega za koje se dan radosti pretvorio u dan tuge".
London5.jpg
 
Na Londonskom maratonu, dugi put u svojoj karijeri, pobedio je etiopski atletičar Cegaje Kebede, koji je uspeo da pretekne Kenijca Emanuela Mutaija i prvi prođe kroz cilj pred Bakingemskom palatom. U ženskoj konkurenciji pobedila je Kenijka Prisca Džeptu.
London-3.jpg

Nole ruši Nadala

Novak Đoković pokušaće prvi put u karijeri da osvoji masters u Monte Karlu i da istovremeno skine sa trona neprikosnovenog Rafu Nadala koji je u Kneževini trijumfovao prethodnih osam godina. 


Đoković će se za 37. titulu u karijeri, a treću u 2013. godini boriti sa osmostrukim uzastopnim šampionom Monte Karla, koji je savladao Žoa - Vilfreda Congu sa 6:3, 7:6.
Novak-Djokovic5.jpg
"Fantastičan je osećaj posle sedam meseci pauze biti u novom finalu. Biće teško, kada igrate protiv Novak, on vas uvek tera do krajnjih granica", rekao je Nadal.
Meč između Đokovića i Nadala biće repriza prošlogodišanjeg finala, kada je Španac slavio sa 6:3, 6:1. Njih dvojica su se do sada sastajali 34. puta i španski teniser vodi sa 19:14 u međusobnim duelima. Poslednji put sastali su se u finalu Rolan Garosa prošle godine, a pobedio je Španac sa 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.
Rafa-Nadal2.jpg

Beogradski maraton, 26. put

Beograd je ponovo bio domaćin najboljih svetskih maratonaca, 26. put u istoriji. Promoter Beogradskog maratona Karl Luis otvorio ovogodišnji rekordni maraton tačno u 10 časova, uz premijera Srbije Ivicu Dačića, Vensana Dežera i Sašu Đorđevića. Pobednici Kenijac Edvin Kiplagat Kitum u muškoj, i naša Olivera Jevtić u ženskoj konkurenciji.


Beograd je danas domaćin maratoncima iz čitavog sveta. Jedan od najznačajnih sportskih događaja u zemlji održava se po 26. put, a čast da otvore Beogradski maraton imali su Karl Luis, Ivica Dačić, Vensan Dežer i Saša Đorđević.
maraton.jpg
Ove godine Beogradski maraton ima rekordan broj učesnika - 2.600, a glavni promoter je jedan od najuspešnijih atletičara u istoriji "kraljice sportova", Amerikanac Karl Luis.
Luis je otvorio i 26. Beogradski maraton, uz premijera Srbije Ivicu Dačića, ambasadora Evropske unije u Beogradu Vensana Dežera i legendu srpske i svetske košarke Aleksandra Đorđevića.
Beogradski maraton je startovao u 10 sati u Bulevaru kralja Aleksandra, a cilj je kod hotela "Moskva".

Melo razbio Seltikse


Niksi pobedom protiv Seltiksa otvorili ple-of. Karmelo Entoni 36 poena. Džef Grin 26 poena za Boston. Njujork - Boston 85:78.
Karmelo Entoni azbio je odbranu Bostona i doneo timu iz Medisona pobedu na otvaranju ovogodišnjeg plej-ofa NBA lige.
Kao i svake godine, plej-of serije u Istočnoj konferenciji protiču u znaku snažnih i na trenutke brutalnih odbrana, ali Seltiksi nisu uspeli da pronađu lek za Entonija.
Boston je na poluvremenu vodio 53:49, ali je ekipa Doka Riversa u poslednjoj četvrtini ubacila jedva osam poena.
Rezervisti Bostona - Džejson Teri, Kortni Li i Džordan Kroford zajedno su ubacili četiri poena.
Za Boston, Džef Grin je ubacio 26, Pol Pirs 21 poen- Kevin Garnet "tanak" sa osam poena i devet skokova.
Knicks.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger