Headlines News :

Kragujevčani "demolirali" Budućnost

Written By maxtv on субота, 2. март 2013. | 23:04


Radnički je korak bliže plasmanu na završni turnir regionalne lige. Kragujevčani savladali direktnog konkurenta Budućnost 78:63. Ćapin 23, Vajt 20 poena.
Košarkaši Radničkog savladali su večeras u Kragujevcu ekipu podgoričke Budućnosti sa 78:63 (25:21, 17:11, 20:10, 16:21), u 23. kolu regionalne Jadranske lige.
Radnicki1.jpg
Radnički je u derbi utakmici 23. kola protiv direktnog rivala za fajnal-for takmičenja došao do vrlo važne pobede, kojom se približio plasmanu na završnicu takmičenja.
Najbolji u pobedi Kragujevčana bio je Aleksandar Ćapin sa 23 poena i pet skokova, dok je Teriko Vajt dodao 20. S druge strane istakli su se Čedomir Vitkovac sa 18 poena i Aleksandar Popović sa 12.
U drugoj utakmici večeri, MZT Skoplje pobedio je kod kuće Zadar sa 94:69.
Radnički posle ovog trijumfa zauzima treće mesto sa 15 pobeda i osam poraza, dok je Budućnost četvrta sa skorom od 14 trijumfa i devet poraza.

Partizanu derbi


Partizan slavio protiv Crvene zvezde 10:7 (5:4, 1:1, 2:2, 2:1) u derbiju 15. kola prve A lige.
Vaterpolisti Partizana savladali su večeras ekipu gradskog rivala Crvene zvezde sa 10:7 (5:4, 1:1, 2:2, 2:1), u derbi utakmici 15. kola prve A lige Srbije.
VK-Derbi1.jpg
Aktuelni šampion zabeležio je 10. pobedu i učvrstio se na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Crvena zvezda pretrpela prvi poraz.
Crveno-beli su propustili priliku da po treći put ove sezone savladaju Partizan i preuzmu čelo tabele od kragujevačkog Radničkog.

Sjajni Dudaš


Mihael Dudaš vodi posle prvog dana takmičenja u sedmoboju na Evropskom prvenstvu u dvorani, koje se održava u Geteborgu.
Srpski atletičar Mihail Dudaš vodeći je u sedmoboju posle prvog dana takmičenja na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu.
Dudas8.jpg
Dudaš je najbolji posle četiri discipline u kojima je oborio lične rekorde - 60 metara istrčao je za 6,91 sekundi, u dalj je skočio 7,55 metara, kuglu je bacio 14,12 metara, a u vis je skočio 208 santimetara.
Sutra ga očekuju još tri discipline: 1.000 metara, skok motkom i 60 metara prepone.
Ranije danas Ivana Španović je u finalu skoka u dalj zauzela peto mesto rezultatom 6,68 metara, dok je u petak bacač kugle Asmir Kolašinac hicem od 20,62 metara osvojio zlatnu medalju, što je najveći uspeh srpske atletike na dvoranskim takmičenjima.

Partizan lako sa Sremcima


"Crno-beli" nisu dozvolili iznenađenje i pobedili su u Beogradu Donji Srem 2:0. Golove postigli Predrag Luka u 39. minutu i Marko Šćepović u 50. minutu.
Fudbaleri Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Donjeg Srema sa 2:0, u 17. kolu Superlige Srbije.
Partizan-DonjiSrem2.jpg
Aktuelni šampion na čelu tabele ponovo ima šest bodova prednosti nad najvećim rivalom Crvenom zvezdom.
Susret je odigran pred oko 8.500 gledalaca, a za crno-bele su debitovali Predrag Luka, Nemanja Kojić, Brazilac Eliomar i Tomislav Pajović. Luka je debi obeležio na najlepši način postigavši vodeći pogodak u 38. minutu.
Partizan je do očekivane pobede došao rutinskom igrom. Napadao je tokom celog meča, gosti su se uglavnom orijentisali na defanzivu i bezuspešno pokušavali da nešto učine iz kontranapada.
Partizan-DonjiSrem3.jpg
Odigrano ranije danas:
Radnički Niš - Hajduk 1:0 (Mitrović 66)Novi Pazar - Radnički Kragujevac 1:0 (Bulatović 2)Javor - Smederevo 4:0 (Radivojević 5, Stojaković 21, Onjilo 26, Mišić 50)Vojvodina - Spartak 2:1 (Alivodić 23, Katai 58 - Despotović 60)
Sloboda - BSK Borča 1:0 (Gojković 33)OFK Beograd - Jagodina 1:3 (Škrbić 90 - Ilić 62, Stojanović 76, Đurić 90)Partizan - Donji Srem 2:0 (Luka 38, Šćepović 50)
U preostalom meču sutra od 14 sati igraju Rad - Crvena zvezda.

Đoković: A sad, Los Anđeles!


Nole već pakuje kofere za Los Anđeles gde će igrati na egzibicionom turniru. Između ostalih,na turniru će učestvovati i njegov dečački uzor Pit Sampras.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle trijumfa u Dubaiju da je verovao da može do trofeja i da je to na kraju odlučilo ishod finalnog meča protiv Tomaša Berdiha.
Djokovic-Dubai30.jpg
Đoković je danas savladao Berdiha sa 7:3, 6:3 i osvojio četvrti trofej u Emiratima, drugu titulu ove sezone, ukupno 36. u karijeri.
"Nikada nije lako u finalu, za bilo koga od nas. Tomaš je fantastičan teniser i imao sam sreću da ga pobedim. Čekao sam šansu da se vratim u meč, a kada se ukazala, ja sam je iskoristio", izjavio je srpski teniser. On je naveo da mu je Berdih pružio priliku pri vođstvu od 4:3.
"Tada je promašio lak volej i ja sam to iskoristio. Ipak, u svakom trenutku verovao sam da mogu da se vratim u meč. Mislim da je to presudno, takve stvari na kraju odlučuju pobednika u ovakvim duelima", kazao je Đoković.
Djokovic-Dubai25.jpg
Svetski broj jedan istakao je da je teško reći šta ga uvek vraća u Dubai i definiše taj turnir.
"Neverovatan je osećaj biti u Dubaiju i igrati ovde protiv najboljih tenisera sveta. Uživam svaki put kada igram pred ovim divnim ljudima. Nadam se da će turnir iz godine u godnu još više napredovati i postati masters jednog dana", rekao je Đoković.
Srpski teniser već sutra putuje na američki kontinent gde ga očekuju dva turnira iz masters serije, najpre Indijen Vels, potom i Majami.
Novak već pakuje kofere za Los Anđeles gde će igrati na egzibicionom turniru na kojem će, između ostalih, učestvovati i njegov dečački uzor Pit Sampras.
Djokovic-Dubai31.jpg
"Stvarno mi prija Dubai i volim da igram pred ovako sjajnom publikom. Hvala vam svima na divnoj podršci! Ova godina je dobro počela za mene. Sada pakujem torbe i pravac Los Anđeles, jer učestvujem u egzibiciji sa sjajnim igračima kao sto su Mardi Fiš, Tomi Has, Džejms Blejk, Pit Sampras i braća Brajan. Zajedničkim snagama ćemo da promovišemo tenis i pokušamo da prikupimo što više novca za nekoliko humanitarnih fondacija, među kojima je imoja fondacija", napisao je Đoković na Fejsbuku.
Egzibicioni turnir u Los Anđelesu biće održan u noći između ponedeljka i utorka po srpskom vremenu.

Zvezda teško do pobede


Košarkaši Zvezde uz dosta muke uspeli da pobede Cibonu 97:95 i ostanu u trci za prvo mesto na tabeli sa vodećom Igokeom. Najefikasniji u Zvezdi Rakočević sa 21 i De Markus Nelson sa 17 poena, u Ciboni Deril Strouberi postigao 31 poen.
Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu zagrebačke Cibone sa 97:95 (27:25, 23:26, 18:22, 29:22), u 23. kolu regionalne Jadranske lige.
Zvezda-Cibona1.jpg
Velike probleme Zvezdi zadavala je zonska odbrana Zagrepčana, za koju domaćini nisu imali adekvatno rešenje. Gosti su svaku grešku protivnika u napadu kažnjavali brzim kontrama, a kada se na to doda da su izuzetno bili raspoloženi u šutu, posebno za tri poena, ne čudi što su do kraja meča bili u igri.
Da se ne šali, hrvatski tim je pokazao u 32. minutu kada je imao sedam poena prednosti (77:70), ali su izabranici Vlade Vukoičića predvođeni sjajnim Igorom Rakočevićem uspeli da anuliraju vođstvo rivala. Tokom čitavog susreta vođena je velika borba, a Zvezda je početkom druge četvrtine uspela koliko-toliko da se rezultatski odlepi (32:25).
Ipak, gosti su bili raspoloženi u šutu i sa nekoliko pogodaka sa distance vratili neizvesnost u meč. Posebno raspoložen za igru bio je Amerikanac Deril Strouberi, poigravao se sa Zvezdinom odbranom, posebno u poslednjih 10 minuta, ali kad je bilo najvažnije na 24 sekunde pre kraja promašio je slobodno bacanje i omogućio Zvezdi napad za pobedu.
Zvezda-Cibona2.jpg
Pri rezultetu 94:95 Rakočević je preuzeo odgovornost, međutim, nije imao rešenje niti da proigra Katića u reketu, pa je lopta došla do Marka Simonovića koji je šest sekundi pre kraja postigao treću trojku na meču i presudio upornim gostima.
Košarkaši crveno-belih na ovom meču imali su podršku i kolega iz odbojkaške selekcije, koji su prošle nedelje u Novom Pazaru osvojili nacionalni kup.
Narednu utakmicu u Jadranskoj ligi Crvena zvezda igra 11. marta na gostujućem terenu protiv Širokog.
Meč je odigran u hali Pionir pred oko 3.500 gledalaca, a sudili su Petar Obradović (BiH), Sašo Petek (Slovenija) i Zdravko Rutešić (Crna Gora).
Zvezda-Cibona3.jpg
Crvena zvezda: Cvetković 2, Subotić 2, Rakočević 21, Mitrović, Lazić 3, Simonović 15, Savović 13, Katić 16, Smiljanić, Samardžiski 5, Radivojević 3, Nelson 17.
Cibona: Kus 10, Blesingejm 13, Šarić 9, Marčinković 5, Rozić 8, Jagodić Kuridža 2, Strouberi 31, Nicević 8, Arapović, Kovačević 7.

Raspucao se Kagava


Šinji Kagava postigao het-trik u pobedi Mančestera nad Noričem. Demba Ba doneo pobedu Čelsiju, Svonsi bolji od Njukasla. Everton izlazi iz krize, "karamele" bolje od Redinga. Siti u ponedeljak gostuje Vili.
Fudbaleri Mančester Junajteda potvrdili su da sigurno koračaju ka tituli u engleskoj Premijer ligi savladavši danas kod kuće ekipu Noriča sa 4:0.
Junajted.jpg
Predvođeni Nemanjom Vidićem "crveni đavoli" su poveli u finišu prvog poluvremena, a angažovanom igrom u nastavku rutinski su overili očekivanu pobedu. Raspucan je bio trostruki strelac Šinji Kagava.
Tim Aleksa Fergusona sa utakmicom više pobegao je 15 bodova drugoplasiranom aktuelnom šampionu Mančester Sitiju.
Čelsi je sa Branislavom Ivanovićem u startnoj postavi teško došao do bodova protiv Vest Bromviča (1:0). Demba Ba je doneo prednost već posle pola sata, ali domaćin nije uspevao da postigne još neki pogodak, pa su navijači na Stamford Bridžu strepeli do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Celsi.jpg
Rezultati 28. kola:
Mančester Junajted - Norič 4:0 (Kagava 45+1, 76, 87, Runi 90)
Everton - Reding 3:1 (Felaini 42, Pijenar 59, Miralas 66 - Robson Kanu 84)
Sautempton - Kvins Park Rendžers 1:2 (Ramirez 45+1 - Remi 15, Botrojd 77)
Stouk - Vest Hem 0:1 (Kolison 45+4)
Sanderlend - Fulam 2:2 (Gardner 37. penal, Sesenjon 70 - Berbatov 16. penal, Riter 34)
Svonsi - Njukasl 1:0 (Mur 85)
Čelsi - VBA 1:0 (Ba 28)
Od 18.30 sati igraju Vigan i Liverpul.
Sutra se sastaju Totenhem - Arsenal, a u ponedeljak Aston Vila - Mančester Siti.

Real opet bolji od Barse


Madriđani po drugi put ove nedelje pobedili najvećeg rivala Barselonu. Real je poveo preko Benzeme, izjednačio je Mesi u 18. minutu. Pobedu "Kraljevskom klubu" obezbedio Ramos u 82. minutu.
Fudbaleri madridskog Reala savladali su danas na domaćem terenu ekipu Barselone sa 2:1 u 26. kolu prvenstva Španije i približili se lideru tabele na 13 bodova.
Real-Barsa2.jpg
"Kraljevski klub" je po drugi put ove nedelje slavio protiv najvećeg rivala. Nakon trijumfa na "Nou Kampu" u revanšu polufinala Kupa kralja Madriđani su bili bolji i tri dana kasnije pred 78.000 gledalaca na "Santjago Bernabeu".
Barselona, bez obolelog trenera Tita Vilanove, potvrdila je drastičan pad forme. Činilo se da su gosti mogli do preokreta kada je Mesi izjednačio rezultat u prvom poluvremenu, međutim, Real je bio na visini zadatka iako je nastupio u kombinovanom sastavu pošto je trener Žoze Murinjo odmarao glavne adute za meč Lige šampiona protiv Mančester Junajteda.
Real-Barsa1.jpg
Real Madrid - Barselona 2:1 (Benzema 6, Ramos 82 - Mesi 18)
Kasnije danas igraju Deportivo La Korunja - Rajo Valjekano, Osasuna - Atletik Bilbao i Valensija - Levante.
Odigrano u petak: Hetafe - Saragosa 2:0.
Sutra se sastaju Granada - Majorka, Espanjol - Valjadolid, Malaga - Atletiko Madrid i Sosijedad - Betis, a u ponedeljak Sevilja - Selta.

Buđenje "milionera"


Borusija iz Dortmunda ubedljivo savladala ekipu Hanovera sa 3:1. Nikola Đurđić ponovo strelac za Grojter Firt, pobede u gostima zabeležili Augsburg i Šalke.
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su danas kod kuće ekipu Hanovera sa 3:1, dok je Šalke kao gost slavio protiv Volfsburga sa 4:1, u 24. kolu nemačke Bundes lige.
Dortmund.jpg
Aktuelni šampion, u čijem je dresu ceo meč odigrao srpski reprezentativac Neven Subotić, stekao je prednost na poluvremenu i u nastavku susreta rutinski je uvećao. Borusija sa utakmicom više zaostaje 14 bodova za vodećim Bajernom iz Minhena.
Šalke je ubedljivo slavio na gostovanju u Volfsburgu, dok je izuzetno važne bodove u borbi za opstanak osvojio Augsburg na gostovanju protiv Verdera u Bremenu (1:0).
Bod nade osvojio je Grojter Firt na gostovanju Hamburgeru (1:1), a vodeći pogodak za taj klub postigao je Nikola Đurđić.
Rezultati:
Borusija Dortmund - Hanover 3:1 (Levandovski 8, 21, Šiber 72 - Abdelaue 40)
Verder Bremen - Augsburg 0:1 (Verner 29)
Hamburger - Grojter Firt 1:1 (Bajster 21 - Đurđić 14)
Volfsburg - Šalke 1:4 (Olić 50 - Draksler 33, 63, Farfan 79, Huntelar 86)
Nirnberg - Frajburg 1:1 (Simons 33. penal - Šmid 83)
Od 18,30 sati igraju Bajer Leverkuzen i Štutgart.
Odigrano juče: Ajntraht Frankfurt - Borusija Menhengladbah 0:1.
Sutra se sastaju Hofenhajm - Bajern Minhen i Fortuna Diseldorf - Majnc.

Novak pokorio Dubai


Novak Đoković trijumfovao u Dubaiju savladavši u finalu Tomaša Berdiha 7:5, 6:3. Prvi reket sveta osvojio je tako drugu titulu ove sezone, nakon trijumfa na Australijen Openu, ukupno 36. u karijeri.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je turnir u Dubaiju, pošto je u finalu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 (7:5, 6:3). Meč je trajao jedan sat i 34 minuta.
Nole-Dubai20.jpg
Đoković je zabeležio 13. pobedu u duelu sa šestim igračem na ATP listi, od koga je samo jednom izgubio.
U prvom setu protivnici su bili izjednačeni, ali je Đoković bio sigurniji u završnici, dok je u drugom setu ipak presudio njegov kvalitet.
Berdih-Dubai3.jpg
Đoković je trijumfovao na ovom turniru 2009, 2010. i 2011. godine, a titulu je ove godine branio Švajcarac Rodžer Federer.
Nagradni fond turnira u Dubaiju je 1.785.500 dolara.

Zimonjić bez titule u Dubaiju


Nenad Zimonjić nije uspeo da osvoji turnir u Dubaiju. Zimonjić i Lindštet u finalu izgubili od Bupatija i Ljodre 7:6, 7:6.
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Šveđjanin Robert Lindšted nisu uspeli da osvoje turnir u Dubaiju, pošto su danas u finalu izgubili od Indijca Maeša Bupatija i Francuza Mikaela Ljodre sa 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).
Ziki-Linsted3.jpg
Bupati i Ljodra su uspeli da trijumfuju posle velike borbe i sat i 44 minuta igre. Bupati je tako odbranio titulu, pošto je prošle godine trijumfovao u paru sa sunarodnikom Rohanom Bopanom.
ATP turnir u Dubaiju igrao se za ukupni nagradni fond od dva miliona dolara, a pobedničkom paru pripao je ček na 127.000 dolara

Španovićeva peta na EP


Ivana Španović osvojila peto mesto u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, ostvarivši rezultat od 6,68 metara. Zlatnu medalju osvojila je Darja Klišina iz Rusije sa skokom 7,01 metar.
Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je danas peto mesto u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu. Najduži skok Španovićeve bio je 6,68 metara.
Spanovic.jpg
Ona je to izvela u poslednjoj, šestoj seriji. U prvoj je prestupila, u drugoj skočila 6,48, u trećoj 6,62, četvrtoj 6,38, a petoj 6,44 metra.
Zlatnu medalju osvojila je Darja Klišina iz Rusije sa skokom 7,01 metar, srebrnu Francuskinja Elojz Lese sa 6,90, a bronzanu Erika Žarder iz Švedske sa samo tri centimetara dužim skokom od Španovićeve.

Trijumfi Javora, Jagodine, Vojvodine...


U utakmicama 17. kola Jelen Superlige Javor je deklasirao Smederevo, Jagodina je slavila na Karaburmi a Vojvodina je bila bolja od Spartaka. Radnički iz Niša je savladao kulski Hajduk, dok je Novi Pazar bio bolji od Radničkog iz Kragujevca. Sloboda je minimalnim rezultatom pobedila BSK Borču.
Fudbaleri Javora ubedljivo su danas na svom terenu pobedili poslednje plasirano Smederevo sa 4:0, u utakmici 17. kola Superlige Srbije. Strelci za klub iz Ivanjice bili su Vladimir Radivojević u sedmom minutu, Igor Stojaković u 21, Ifeani Onjilo u 26. i Živorad Mišić u 50. minutu.Smederevo je utakmicu završilo sa igračem manje, jer je u 72. minutu isključen Mladen Živković.
JSL.jpg
Javor je tako došao do 26. boda i sada je šesti na tabeli, dok je Smederevo ostalo na poslednjoj poziciji sa samo osam bodova, pet manje od Radničkog 1923, koji je u gostima poražen od Novog Pazara. Pazarci su trijumfovali sa 1:0 golom Radoša Bulatovića već u drugom minutu.
Fudbaleri Jagodine oporavili su se od ubedljivog poraza u prošlom kolu od Hajduka i u gostima sa 3:1 savladali OFK Beograd. Golove za Jagodinu postigli su Vladimir Ilić u 63. minutu, kapiten Miloš Stojanović u 76. i Milan Đurić u 90. minutu, dok je jedini pogodak za domaćina dao Miljan Škrbić u 90. minutu.
Jagodinci su tako ostali na četvrtom mestu sa 32 boda, iza Vojvodine koja je zadržala treću poziciju pobedom kod kuće nad subotičkim Spartakom.
Vojvodina je povela pogotkom zimskog pojačanja iz Novog Pazara, Envera Alivodića u 23. minutu, a prednost Novosađana uvećao je Aleksandar Katai u 57. minutu. Jedini gol za goste dao je Đorđe Despotović u 61. minutu. Spartak je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je njihov štoper Vidak Bratić dobio crveni karton u 74. minutu.
JSL 2.jpg
Pobedu je zabeležila i ekipa Slobode, koja je na svom stadionu u Užicu dobila BSK iz Borče sa 1:0 golom Aleksandra Gojkovića u 34. minutu.
Radnički iz Niša je kod kuće pobedio kulski Hajduk sa 1:0 pogotkom Dalibora Mitrovića u 67. minutu i tako došao do važnog trijumfa u borbi za opstanak.
U preostalim utakmicama 17. kola Partizan večeras u 19.00 dočekuje Donji Srem, dok Rad sutra od 14.00 na stadionu Obilića igra sa Crvenom zvezdom.

Rekord Ivane Maksimović


Ivana Maksimović, srebrna sa OI u Londonu prošle godine, je nova svetska i evropska rekorderka vazdušnom puškom sa 418 krugova! Srbija četvrta vazdušnom puškom!
Ivana Maksimović je do ove dve titule došla osvajanjem prvog mesta u osnovnom delu na Šampionatu Evrope u Odenzeu u Danskoj koje se računalo na decimalu po novim pravilima i tako postala prva svetska i evropska rekorderka ovim oružjem.
Na žalost, u finalu, gde se ne računa rezultat osnovnog dela i polazi se „od nule", nije dobro gađala i završila je ne osmom mestu.
Ivana-Maksimovic.jpg
Ženska reprezentacija Srbije vazdušnom puškom sa 1.239,3 kruga (Andrea Arsović 415, Ivana Maksimović 418, Jelena Živković 406,3) osvojila je četvrto mesto u konkurenciji 19 selekcija.
U pojednačnoj konkurenciji Andrea Arsović se plasirala na peto mesto sa 143,5 krugova, dok je Ivana Maksimović na kraju završila osma sa 79,4 kruga. Jelena Živković je 60. sa 406,3 kruga u konkurenciji 77 takmičarki.
Zlatna ekipna medalja pripala je Italiji sa 1.242,9 krugova što je zbog novih pravila novi svetski i evropski ekipni rekord. Srebro su osvojile Nemice sa 1.241,9 krugova, a bronzu Austrijanke sa 1.240,9 krgova. Srbiju je od bronze delilo 1,6 krugova.
U pojednačnoj konkurenciji, trijumfovala je Liza Ungerank (Austrija) sa 208,3 kruga, koja je pre finala bila četvrta, ispred Martine Pike (Italija) sa 206,3 kruga (pre finala je bila osma) dok je bronzu osvojila drugoplasirana pre plej ofa Živa Dvoržak (Slovenija) sa 185,9 krugova. Četvrta je bila Džesika Mager (Nemačka) sa 163,5 krugova, a peta Andrea Arsović (Srbija) sa 143,5 krugova.
Arsovićevu je za ulazak među četiri i borbu za medalju zaustavali Magerova 143,8:143,5! Odlučile su tri desetinke, 13. i 14. dijabolom Arsovićeva je imala 10,5 i 10,3 kruga, Nemica 10,8 i 10,1, ali je Magerova imala i prednost iz ranijih hitaca i ušla među četiri.
Maksimovićeva je ispala posle prvih osam dijabola (79,4) a najbliža rivalka bila joj je Vega (Španija) koja je imala tačno 80 krugova. Maksimovićeva je pogodila tri centra i pet devetki, a presudile su poslednje dve dijabole kada je srpska reprezentativka „ubila" 9,5 i 10,3 kruga a takmičarka Španije 10,1 i 10,3 kruga i prošla je dalje za pola kruga!
ESgrgic_zlatic_mikec_srebro.jpg
Srpski strelci završili su učešće na EŠ u Danskoj sa dve ekipne medalje, zlatom ženske seniorske selkcije pištoljem (Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Bobana Veličković) i srebrom muške reprezentacije ovim oružjem (Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić).
Osvojena su i tri četvrta mesta: Damir Mikec - pištolj, seniori, Zorana Arunović - pištolj, seniorke i ženska seniorska reprezentacija puškom, dva peta mesta: Andrea Arsović - seniorke, puška i muška juniorska reprezentacija puškom, jedno sedmo mesto: Andrija Zlatić - seniori, pištolj, tri osma mesta: Bobana Veličković - seniorke, pištolj, Ivana Maksimović - seniorke, puška i Tiha Todorović - juniorke, puška, kao i jedno deseto mesto: Andrija Milovanović - junori- puška.
Seniorska muška reprezentacija puškom bila je 12. a ovim oružjem Nemanja Mirosavljev je završio na 15. poziciji.

Rad za bolji utisak


rener crveno-belih Aleksandar Janković želi, pored pobede, da njegova ekipa pokaže i bolju igru na meču protiv Rada. Janković takođe najavio i promene u samom sastavu ekipe pred meč na Vračaru.
Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da poštuje Rad, ali da će njegov tim ići na pobedu u sutrašnjem meču Super lige, kao i da želi da njegovi fudbaleri ostave dobar utisak, a ne samo dobar rezultat.
Jankovic.jpg
"Sledi nam gostovanje protiv rivala koga izuzetno poštujem, koji je neugodan protivnik za nas, jer ni u prvom delu sezone nismo uspeli da ga pobedimo. To ništa ne menja u našim ambicijama, očekujem dobru igru. Sastaćemo se na Vračaru, što je praktično neutralan teren. Jako nam je bitno kako ćemo odigrati, ne samo u smislu rezultata, već i utiska", rekao je Janković novinarima u Beogradu.
"Biće promena. Vraća se Filip Mladenović. Uroša Spajića sam preventivno izveo protiv Javora, jer je već imao žuti karton, a delovalo je da će dobiti i drugi. Što ne mora ništa da znači pred sutra, a i ne znači da onih 11 koji sutra izadju su ti koji će stalno igrati. Svako zna šta se od njega očekuje. Imamo sistem i okosnicu, ali promena će biti", rekao je Janković.

Srebro za srpske strelce


Nova medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu. Muška reprezentacija naše zemlje, koju čine Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić, osvojila je srebro.
Muška reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je danas srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu Evrope u Danskoj. Ekipno srebro osvojili su Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić ukupnim rezultatom 1.732 kruga.
Srbija s.jpg
Zlatnu medalju osvojila je Rusija sa 1.734 kruga, dok je bronza pripala reprezentaciji Ukrajine - 1.730.
Zlatić i Mikec izborili su plasman u finale u pojednačnoj konkurenciji.
Dan ranije ženska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj.

"Orlovi" zahtevali slatkiše na Maksimiru


Kako prenose hrvatski mediji, jedini zahtev srpske ekspedicije uoči duela na Maksimiru jeste da ih u svlačionici na dan utakmice dočeka keks "Domaćica". Isti zahtev, odnosno čežnju za popularnim keksom, izrazili i reprezentativci Makedonije prošle godine.
Kada nacionalni tim Srbije bude gostovao na Maksimiru imaće priliku da iz prve ruke vidi nedavno otvorene i po najvišim standardima izgrađene svlačionice.
Srbija.jpg
Imajući u vidu o kakvom meču je reč, odnosno o svim implikacijama koje sa sobom nosi, hrvatske medije je zanimalo da li ekspedicija Srbije ima neke posebne zahteve za svoje domaćine. Misli se, naravno, o obezbeđenju, hrani, smeštaju.
„Ništa, baš ništa nisu tražili, sve je kao i pre bilo koje druge utakmice. Osim jedne stvari", rekao je direktor stadiona Miljenko Sakoman. Zatim je otkrio o čemu je zapravo reč.
„Zatražili su da ih u svlačionici na dan utakmice čeka keks 'Domaćica'. Tako da ćemo im osigurati 10-15 kutija te slatke poslastice. Zanimljivo, nisu oni prvi koji su nam došli sa takvim zahtevom, isto su tražili i Makedonci prošle godine. 'Domaćicu', očito, na prostoru bivše Jugoslavije svi obožavaju", istakao je Sakoman za „Jutarnji list".
Ono što posebno ističu hrvatski mediji, a u čemu im se i mi možemo pridružiti, jeste i činjenica da postoji poverenje između predstavnika dva saveza prilikom organizacije. Međusobna sinhronizovanost i redovni kontakti su jedan od preduslova da se ovaj sa sportske strane izuzetno važan susret u tim okvirima i zadrži.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger