Headlines News :

Rašović i Bekvalac u glas - Remi najrealniji

Written By maxtv on субота, 17. август 2013. | 21:58

Remi Partizana i Radničkog u Nišu, najrealniji rezultat meča, slažu se Vuk Rašović i Dragoljub Bekvalac. Radnički nas je naterao da igramo onako kako ne želimo, kaže Rašović. Partizan je u poslednjih pet minuta snažno pritiskao, ali smo se odbranili, naveo je Bekvalac.

Treneri Partizana i Radničkog iz Niša Vuk Rašović i Dragoljub Bekvalac kažu da su oba tima zaslužila po bod u međusobnom meču drugog kola Superlige.

"Bio je ovo otvoren meč. Radnički je ušao agresivno u duel i naterao nas da u prvom poluvremenu igramo onako kako nismo želeli. I jedan i drugi tim imali su svoje šanse za golove", rekao je Rašović na konferenciji za novinare posle meča.
Utakmica na niškom Čairu završena je bez pogodaka, a spektaklu pod reflektorima prisustvovalo je oko 14.000 gledalaca.
"Nerešen rezultat je realan, bila bi šteta da je jedan od timova izgubio. Obe ekipe su želele tri boda i imale periode dominacije. Partizan je u poslednjih pet minuta snažno pritiskao, ali smo se odbranili", naveo je trener Radničkog Bekvalac.
Meč u Nišu počeo je sa pet minuta zakašnjenja u odnosu na predviđen termin, jer je domaćin tako želeo da izrazi neslaganje sa radom predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Jelen Super liga: Zvezdin prvenac, kiksevi Partizana i Voše

Zvezda upisala prvu pobedu u prvenstvu, savladali Jagodinu sa 2:1. Dvostruki strelac Miloš Ninković. Partizanu samo bod u Nišu, kao i Vojvodini protiv Voždovca. Radnički iz Kragujevca posle preokreta do pobede nad Napretkom. Pojedini mečevi kasnili pet minuta, u znak protesta protiv Tomislava Karadžića. Na "Marakani" prekid od sedam minuta zbog transparenta.

Konačno malo lepih vesti za navijače Crvene zvezde. Crveno-beli upisali prvu pobedu u prvenstvu, na "Marakani" je pala Jagodina sa 2:1.

Najzaslužniji za Zvezdin prvenac u šampionatu bio je igrač od kojeg se, možda, i najviše očekuje ove godine - Miloš Ninković, koji je oba puta zatresao mrežu - u 31. i 45. minutu.

Izabranici Slaviše Stojanovića odigrali su veoma dobro prvo poluvreme, ali je u nastavku Jagodina došla do daha i uspela preko Gogića u 82. minutu da unese dozu nervoze u redove domaćina.

Ipak, to je bilo sve što su gosti uspeli da učine i do kraja nisu imali snage za izjednačenje pred 12.000 gledalaca.

Sudija Milorad Mažić u finišu prvog dela prekinuo je meč na sedam, osam minuta dok sa severne tribine nije uklonjen transparent na kojem je pisalo "Sudijska organizacija - kriminalna formacija".

Ovaj duel ostaće upamćen i po debiju Ifeanija Onjila u dresu crveno-belih, kao i na povratak Dragana Mrđe u klub u kojem je napravio prve fudbalske korake.

Utakmicu je obeležilo kašnjenje od pet minuta u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića. Isto je bilo i na utakmicama Voždovac - Vojvodina i Spartak - OFK Beograd. Kašnjenja, međutim, nije bilo ni na utakmici Novi Pazar - Rad, iako je meč Pazara sa Partizanom u prvom kolu izazvao ovaj talas protesta.

Fudbaleri Partizana odigrali su u Nišu nerešeno bez golova protiv ekipe Radničkog.

Izabranici Vuka Rašovića pružili su još jednu u nizu bledih partija ove sezone i navijačima dali novi razlog za brigu uoči prvog meča sa švajcarskim Tunom u baražu za Ligu Evrope sledećeg četvrtka.

Možda najbolju šansu za gol za Partizan propustio je debitant Ismael Fofana u 86. minutu, kada je šutirao, a jedan od igrača Radničkog izbacio loptu sa gol-linije.

Pre toga, u 79. minutu domaćin je mogao do pogotka, ali je bravurozno intervenisao povratnik na gol Vladimir Stojković, i sačuvao mrežu nakon šuta Vladimira Milenkovića.

Domaćin je u 88. minutu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je drugi žuti karton opravdano zaradio igrač Radničkog Živkovića.

Utisak je da je sudija Glođović prethodno u dva navrata oprostio Živkoviću isključenje, jednom zbog namernog igranja rukom, a drugi put zbog oštrog prekršaja nad Aleksandrom Mitrovićem.

Radnički iz Kragujevca je došao do pobede nad Napretkom, i to posle preokreta. Napredak je poveo golom iskusnog Mirosavljevića u 32. minutu. Iako je Napredak na odmor otišao sa prednošću, nije izdržao do kraja meča. Prvo je Petrović doneo izjednačenje Radničkom, da bi, u samom finišu meča, sa bele tačke Beljić pogodio za pobedu i veliku radost u Kragujevcu.

Vojvodina je igrala nerešeno na gostovanju protiv Voždovca, novog člana Superlige. Alivodić je doveo Novosađane u vođstvo, ali je Voždovac izjednačio u 83. minutu preko Marušića.

Istim rezultatom završila se utakmica Donji Srem - Javor. Damjanović je doneo vođstvo domaćem timu u 15. minutu, ali je Ivković izjednačio u 61. minutu i postavio konačan rezultat.

Spartak iz Subotice je sa 1:0 savladao OFK Beograd, a jedini gol je delo Milivojeva u 83. minutu.

Novi Pazar je upisao tri boda, jer je savladao Rad na svom terenu sa 1:0, golom Kecapa.

Rezultati drugog kola:
Radnički Kragujevac - Napredak 2:1 (Petrović 64, Beljić 90. penal - Mirosavljević 32)
Donji Srem - Javor 1:1 (Damjanović 15 - Ivković 61)
Voždovac - Vojvodina 1:1 (Marušić 83- Alivodić 64)
Spartak - OFK Beograd 1:0 (Milivojev 83)
Novi Pazar - Rad 1:0 (Kecap 76)
Crvena zvezda - Jagodina 2:1 (Ninković 31, 45 - Gogić 82)
Radnički Niš - Partizan 0:0

Nedelja:
Čukarički - Sloboda

Slaviša Stojanović: Zvezda sa dva lica

Zvezda je pokazala dva lica, a pad u igri u drugom poluvremenu je za ozbiljnu analizu, rekao trener Zvezde Slaviša Stojanović. Promašili smo dve šanse koje je nemoguće promašiti i propustili priliku da ranije dođemo do rezultatske neizvesnosti, kaže trener Jagodine Mladen Dodić.

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je posle pobede nad Jagodinom (2:1) da je ekipa pokazala dva različita lica, da je neshvatljivo pala u nastavku, ali da je u ovom trenutku najvažnije što su upisana tri boda.

"U prvom poluvremenu igrali smo onako kako uvek želimo, agresivno, sa dosta kombinatorike i pokušaja. U nastavku smo planski prepustili inicijativu rivalu sa željom da stvorimo prostor za naše napadače, ali osim toga ništa nismo uspeli. Ovaj neshvatljiv pad je za analizu, u velikom delu nas je pogledala i sreća i nekako smo dogurali do kraja, a preostaje nam puno da radimo", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

On je dodao da je bio "primoran" da sredinom drugog dela odustane od igre sa dvojicom klasičnih napadača.

"Ako igraš sa dva špica, to ne mora da znači da si ofanzivniji. Morao sam da napravim izmene jer je Onjilo tražio zamenu zbog problema sa zglobom, a Daudu sam izvukao iz igre i ubacio Savićevića jer je Jagodina preuzela inicijativu i hteo sam da pojačam vezni red", objasnio je Stojanović.

Na pitanje koliko je zadovoljan igrom debitanata Dragana Mrđe i Onjila, Stojanović je rekao:

"Polovično sam zadovoljan. Za Onjila je ovo novi ambijent, Mrđa dobro poznaje atmosferu, vidi se da imaju kvalitet i da će nam svakako biti pojačanja, ali potrebno je vreme da se uigraju", dodao je on.

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila jer je stvorila više šansi.

"U najavi meča smo govorili da moramo da obratimo pažnju na Zvezdine napadače, s obzirom da u ofanzivi imaju najviše rešenja. Međutim, prvi gol smo primili posle individualne akcije Vešovića koji je Zvezdi omogućio mirniji nastavak. Drugi pogodak bio je majstorija Ninkovića. On je igrač koji pravi razliku i Zvezda je u njemu dobila novog vođu", kazao je Dodić.

On je naglasio da je ekipa u nastavku zaigrala bolje, ali da joj je nedostajalo sreće.

"Promašili smo dve šanse koje je nemoguće promašiti i propustili priliku da ranije dođemo do rezultatske neizvesnosti. Ipak, imala je i Zvezda šanse, a naš mladi golman Rajković pokazao je potencijal i zašto je u reprezentaciji", naveo je Dodić.

Evrobasket U16: Srbija u finalu

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina, pošto je ubedljivo savladala Grčku u polufinalu 65:49.

Naša reprezentacija je tako stigla do šeste pobede na šampionatu, uz samo jedan poraz u grupi od Hrvatske. S druge strane, Grci su do polufinala imali maksimalan skor.

Najefikasniji u našem timu bio je Miloš Glišić sa 17 poena i 7 skokova, dok je Vojislav Stanković dodao 13 uz 6 skokova i po 5 asistencija i izgubljenih lopti.

Papangidis i Muratos bili su najefikasniji kod Grka sa po devet postignuti poena. 

Srbija će u finalu, koje je na programu u nedelju od 21.30, igrati sa boljim iz duela Italija - Španija.

Jusein Bolt do zlata na 200 metara (VIDEO)

Jamajčanin Jusein Bolt osvojio je svoju drugu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi, pošto je trijumfovao i u trci na 200 metara.

Bolt je stazu pretrčao za 19 sekundi i 66 stotinki i tako osvojio treću uzastopnu titulu na 200 metara.

Njegov zemljak, Voren Vir osvojio je srebrnu medalju (19,79), dok je Amerikanac Kurtis Mičel osvojio bronzanu medalju (20,04).


Bolt će u nedelju imati priliku da u Moskvi osvoji i treće zlato kada je na programu štafeta četiri puta 100 metara. 

"Munja s Jamajke" je i na šampionatu sveta 2009. godine osvojio tri zlatne medalje, kao i na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine. 

Tri najsjajnija odličja nije osvojio jedinu na Svetskom prvenstvu u Daeguu pre dve godine kada je zbog pogrešnog starta diskvalifikovan u finalu na 100 metara.

Premijer liga: Tek prvo kolo, a "šamari" za Arsenal

Glavobolja za Arsena Vengera već u prvom kolu, Aston vila "razbila" Arsenal u gostima sa 3:1. Sanderlendu ne pomažu ni brojne novajlije. "Čekićari" sigurni protiv Kardifa.

Aston vila se na kraju prethodne sezone borila za opstanak, ali to nikako nije pomoglo Arsenalu da na startu nove sezone ne "popije" nekoliko vaspitnih.

Na sred Emirata, ekipa iz Birmingema je pobedila četu Arsena Vengera sa 3:1, u prvom kolu Premijer lige.

Junak velike pobede kluba iz Birmingema bio je dvostruki strelac Kristijan Benteke, a sudbinu domaćina zapečatio je, na svom debiju u Vili, Antonio Luna.

Arsenal je došao u vođstvo već u šestom minutu preko Olivijea Žirua, ali je Vila preokrenula golovima Bentekea, sa bele tačke.

Izabranici Arsena Vengera od 67. minuta imali su igrača manje zbog isključenja Lorana Košelnija, koji je nekoliko minuta pre drugog žutog kartona, dobio prvi i skrivio penal.

Pobedu na startu takmičenja zabeležio je i Vest hem koji je kod kuće bio bolji od novajlije Kardifa sa 2:0. Strelci za "čekićare" bili su Džo Kol i Kevin Nolan.

Interesantan meč odigrali su Norič i Everton. Vitaker i novajlija Riki fan Volsfinkel su bili precizni za "kanarince", dok su za ekipu Roberta Martineza golove postigli Barkli i Kolman.

Potpuno renovirani Sanderlend, sa brojnim novajlijama, pretrpeo je poraz na svom terenu od Fulama, a jedini gol na meču postigao je Kasami.

Istim rezultatom Sautempton je u gostima savladao VBA, a jedini strelac je bio Riki Lambert u samom finišu meča.

Ranije danas Liverpul je pobedio Stouk na Enfildu sa 1:0, golom Danijela Staridža.

Šampion Mančester junajted od 18.30 sati igra protiv Svonsija u gostima.Sutra se sastaju Kristal Palas i Totenhem, kao i Čelsi i Hal, dok Mančester siti u ponedeljak dočekuje Njukasl.


Parovi i strelci u prvom kolu:
Liverpul - Stouk 1:0 (Staridž 37)
Arsenal - Aston Vila 1:3 (Žiru 6 - Benteke 22, 61, Luna 85)
Norič - Everton 2:2 (Vitaker 51, Van Volfsvinkel 72 - Barkli 61, Kolman 65)
Sanderlend - Fulam 0:1 (Kasami 52)
Vest Bromvič Albion - Sauthempton 0:1 (Lambert 90. penal)
Vest Hem - Kardif 2:0 (Kol 13, Nolan 76)
Svonsi - Mančester junajted (18.30)

Nedelja:
Kristal Palas - Totenhem (14.30)
Čelsi - Hal (17)

Ponedeljak:
Mančester siti - Njukasl (21)

Bundesliga: Minimalac Bajerna, katastrofa Hamburga

Bajern neubedljiv protiv Ajntrahta, samo jedan gol Bavaraca - ipak dovoljan za bodove. Volfsburg "rasturio" Šalke. Hofenhajm napunio mrežu HSV-a u gostima.

Navijači Bajerna očekivali su svakako punu mrežu Ajntrahta, ali su na kraju morali da budu zadovoljni pobedom sa samo jednim golom.

Bajern je na gostovanju pobedio sa 1:0, golom Mandžukića, u 13 minutu meča. Iako je Bajern napadao do kraja meča, ispostavilo se da je to bio jedini gol na meču, koji je Bavarcima doneo tri boda.

Najubedljiviji, i verovatno neočekivano dobri, u današnjim utakmicama bili su fudbaleri Hofenhajma, koji su gostovali HSV-u. Gosti su poveli već u petom minutu golom Roberta Firmina, ali je do kraja poluvremena Hamburg je izjednačio pogotkom Rafaela van der Varta iz penala u 44. minutu.

U drugom poluvremenu igrao je samo jedan tim. Hofenhajm je čak četiri puta zatresao mrežu Hamburga. Golove su postigli Kevin Voland u 50. minutu, Entoni Modeste u 67. i 74, dok je peti gol na utakmici u 77. minutu postigao Vestergard.

Poput, HSV-a katastrofu je pretrpeo i Šalke. Posle mirnih 0:0 u prvom poluvremenu, Volfsburg je dodao gas, i terorisao odbranu Šalkea do kraja meča.

Mreža se zatresla prvi put u 55. minutu, a vođstvo Volfburgu doneo je Robin Konče na asistenciju Ivana Perišća. Prednost je duplirao Vijeirinja u 61. minutu, a šest minuta kasnije stralac je bio i Naldo. Konačan rezultat postavio je Stefan Kučke u 90. minutu.

Verder je na svom terenu pobedio Augzburg sa 1:0 i tako tom klubu naneo i drugi poraz u prvenstvu. Jedini gol na meču postigao je Mehmet Ekiči u 22. minutu.

Istim rezulatatom trijumfovao je i Bajer iz Leverkuzena protiv Štutgarta u gostima, ali je jedini pogodat postigao domaći igrač - Danijel Švab u 42. minutu.

Majnc je u gostima pobedio Frajburg sa 2:1, a sva tri gola viđena su u roku od osam minuta. Poveo je Majnc u 64. minutu posle gola Nikija Zimlinga, a četiri minuta kasnije mrežu Frajburga zatresao je i Nikolaj Miler. Domaći fudbaleri uspeli su samo da smanje rezultat u 71. minutu posle gola Sebastijana Frisa.

Danas se još sastaju Menhengladbah i Hanover.

Rezultati i strelci 2. kola Bundeslige:

Volfsburg - Šalke 4:0 (Konče 55, Vijeirinja 61, Naldo 67, Kučka 90+2)

Štutgart - Bajer Leverkuzen 0:1 (Švab autogol 43)

Frajburg - Majnc 1:2 (Frejs 71 - Cimling 65, Meler 69)

Verder - Augzburg 1:0 (Ekiči 22)

Ajntraht Frankfurt - Bajern 0:1 (Mandžukić 13)

Hamburger - Hofenhajm 1:5 (Van der Vart 44. penal - Frimino 5, Voland 51, Modeste 67, 74, Vestergard 77)

Borusija Menhengladbah - Hanover (18.30)

Nedelja:

Nirnberg - Herta (15.30)

Borusija Dortmund - Ajntraht Braunšvajg (17.30)

Bekrić stigao u Beograd

Srpski atletičar Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na 400 metara prepone na Svetskom prvenstvu u Moskvi, doputovao je u Beograd.

Bekrića su na aerodromu Nikola Tesla dočekali državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, kao i više desetina navijača, koji su uz zvuke tradicionalne trube proslavili drugu medalju u istoriji srpske atletike na Svetskim prvenstvima.

Među prisutnima bili su i članovi atletskog kluba Partizan, kao i Novi Beograd, gde je Bekrić ponikao, koji su istakli transparent na kojem je pisalo: “Svetska bronza, srpsko zlato”.

Bekrić je na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojio bronzanu medalju na 400 metara prepone pošto je finalnu trku završio za 48,05 sekundi, što je novi državni rekord.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pozvao je Nišlije na Čair

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pozvao je Nišlije da dodju na utakmicu izmedju Radničkog i Partizana i na korektan način podrže svoj klub.

“Budi 12. igrač, budi ponosan, budi Nišlija, budi Radnički”, kaže se u Perišićevoj poruci, koja je objavljena na gradskom sajtu.

Perišić je pozvao sugradjane da fer i korektnim navijanjem pokažu da je Niš grad dostojan kvalitetnog fudbala i da je Radnički klub sa bogatom tradicijom koji ove sezone figurira kao kandidat za zauzimanje mesta u gornjem delu tabele.

U poruci se napominje, da posle mnogo godina tavorenja u nižim takmičarskim rangovima, Radnički ove godine uliva nadu svim ljubiteljima fudbala da će ova sezona biti prekretnica u daljem razvoju ‘Reala sa Nišave’.

Utakmica drugog kola Jelen Superlige Srbije između Radničkog i Partizana igra se od 19 časova na “Čairu”.

Rukometni klub Crvena zvezda nije dobio dozvolu za igranje u Superligi

Rukometni klub Crvena zvezda nije dobio dozvolu za igranje u Superligi naredne sezone, prenosi “Sport”.

Prema pitanju tog lista, direktor Superlige Vladislav Jovanović odbio je da izda dozvolu ‘crveno-belima’, pošto klub zbog višegodišnjih finansijskih problema ne bi ušao u novu sezonu sa čistim računima.

Na odluku direktora postoji pravo žalbe, a izvesno je da će je čelnici Zvezde iskoristiti. U tom slučaju će morati da izmire sve obaveze 20 dana pre početka šampionata, što znači da je rok 26. avgust.

“Sport” ističe da Zvezda mora da plati 80.000 evra dugovanja prema bivšim igračima, koji imaju izvršne odluke. ‘Crveno-beli’ su uspeli da skupe četvrtinu tog novca, ali nisu postigli dogovor sa igračima, koji nisu prihvatili da dobiju deo dugovanja, a potom ostatak na rate.

Gran Pri: Odbojkašice na završnom turniru

Srpske odbojkašice plasirale su se na završni turnir Gran Prija, drugi put u istoriji tog takmičenja.

Izabranice Zorana Terzića su do tog uspeha došle trijumfom nad Argentinom sa 3:0, po setovima 25:12, 25:20 i 25:14, posle 69 minuta igre, u drugom kolu trećeg vikenda elitnog takmičenja, koji se igra u kineskom Vuhanu.

Naše odbojkašice su protiv Argentine odigrale odlično i nijednog trenutka nisu dozvolile protivnicama da ih ugroze. U poslednjem kolu u Vuhanu, evropske šampionke će u nedelju od 13.30 igrati sa selekcijom Kine za prvo mesto.

S obzirom da je finalni turnir Gran Prija na programu od 28. avgusta do 1. septembra u japanskom Saporou, naša reprezentacija se neće vraćati u Srbiju, već će produžiti pravo za Japan. Seniorke Srbije boraviće u gradu Kagošimi do 26. avgusta, kada će otputovati za Saporo.

Srbija – Argentina 3:0 (25:12, 25:20, 25:14)
Srbija: Brakočević 17, Malagurski 2, Živković, Krsmanović 8, Malešević 1, Molnar 6, Mihajlović 8, Ognjenović 2, Bjelica, Ninković 10, Rašić 7, Ćebić (libero). Treneri: Zoran Terzić i Branko Kovačević.
Argentina: Gaido (libero), Fernandes 3, Nizetič 6, Fresko 9, Aispurua 2, Sosa 8, Pinedo, Rizo (libero), Boskai, Busket, Kuratola 1, Kastiljone 4. Treneri: Giljermo Orduna i Huan Seramalera

Nastavlja se fudbalska Jelen Superliga Srbije

Nastavlja se fudbalska Superliga, lopta ponovo u drugom planu zahvaljujući međusobnim prepucavanjima klubova, protestu protiv Tomislava Karadžića. Zvezda traži iskupljenje protiv Jagodine, Partizan na teškom gostovanju u Nišu. Voša u Beogradu protiv Voždovca želi do pobede.

Utakmicama drugog kola nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, Partizan igra u Nišu protiv Radničkog, Crvena zvezda na svom terenu igra protiv osvajača Kupa Jagodine.

 Utakmice drugog kola igraju se od 17.30, osim meča Zvezde i Jagodine koji počinje pola sata kasnije i duela u Nišu između Radničkog i Partizana čiji je početak u 19 sati. Poslednja utakmica drugog kola igra se u nedelju od 19 sati, kada u Beogradu igraju Čukarički i Sloboda.

Fudbaleri Partizana pokušaće u Nišu da poprave utisak iz prve prvenstvene utakmice protiv Novog Pazara i osvoje tri boda koja će ih ostaviti u vrhu tabele. Takođe i Radnički traži drugu pobedu na početku šampionata, nakon što je u prvom kolu bio bolji od Radničkog iz Kragujevca (2:0). Iz niškog kluba saopšteno je da vlada veliko interesovanje za utakmicu i da se očekuje pun Čair.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Jagodine i pred svojim navijačima pokušaće da se iskupe za prošlonedeljni poraz od Javora (2:4). Osvajač Kupa Srbije Jagodina startovala je porazom od Napretka (0:2), pa će u Beogradu tražiti prve bodove u novom šampionatu.

Iz Zvezde je najavljeno da će utakmica početi sa pet minuta kašnjenja zbog protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Fudbaleri Vojvodine igraju u Beogradu protiv Voždovca i žele da nadoknade kiks iz prvog kola, kada su na svom terenu odigrali bez golova protiv Donjeg Srema. Voždovac je u prvom kolu izgubio od OFK Beograda sa 0:1.

Fudbaleri Novog Pazara igraju na svom terenu protiv Rada, a obe ekipe traže prve bodove u novom prvenstvu. Prošle nedelje "građevinari" su izgubili od Čukaričkog (0:1), dok je Novi Pazar izgubio od Partizana (3:4).

Radnički u Kragujevcu igra protiv Napretka za prve bodove u ligi, a Kruševljani žele nova tri boda kako bi ostali u vrhu tabele.

Donji Srem na svom terenu igra protiv Javora, Spartak u Subotici dočekuje OFK Beograd, dok će Čukarički igrati protiv Slobode. Meč se igra u večernjem terminu, pošto je klub postavio reflektore na stadionu na Banovom brdu.

Namešten meč Novi Sad - Borac

Novosadska policija podnela je krivične prijave protiv trojice fudbalera Novog Sada zbog sumnje da su namestili meč protiv čačanskog Borca.

Krivična prijava obuhvatila je fudbalere M. B. (23), M. P. (19) i P. J. (25), kao i igrača Borca M. M. (23).

Oni se terete da su učinili krivično delo dogovaranje ishoda takmičenja.

Krivična prijava tereti trojicu bivših fudbalera Novog Sada da su u maju ove godine dogovorili ishod utakmice Prve lige Srbije sa M. M. iz Borca, koju su Čačani dobili sa 7:0.

Osnovano se sumnja da su fudbaleri Novog Sada igrali slabije od svojih mogućnosti, te da su nagovarali ostale igrače svog tima da učine isto, uveravajući ih da je utakmica nameštena, piše u saopštenju.

Dodaje se da su se na osnovu prethodnog dogovora s fudbalerom čačanske ekipe, njih trojica u sportskim kladionicama kladila upravo na to da će u susretu ova dva tima biti postignut veliki broj golova.

Na taj način, ostvarili su nezakonitu korist u iznosu od oko 117.000 dinara.

Duda Ivković: Pravovremeno prizemljenje

Orlovi su u Antibu doživeli neočekivani poraz od Gruzije. Ovaj meč je bio pravovremeno prizemljenje, jer još ima vremena da shvatimo na koji način tim mora da pristupi svakoj utakmici, rekao je Ivković.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković priznao je posle poraza od Gruzije da su njegovi izabranici odigrali veoma loše u drugom poluvremenu, istakavši da iz tog susreta svi moraju da izvuku pouke.

Srbija je u Antibu neočekivano izgubila od Gruzije (75:71) i pretrpela drugi poraz na turniru u francuskom gradu.

"Završili smo turnir u Antibu izrazito loše odigranim poluvremenom, koje nas je koštalo poraza u utakmici sa Gruzijom. Iz ove utakmice treba da izvučemo pouke, da možemo da pobedimo samo ukoliko pokažemo maksimalnu borbenost na terenu. Ovaj meč je bio pravovremeno prizemljenje, jer još ima vremena da shvatimo na koji način tim mora da pristupi svakoj utakmici ukoliko želimo da dođemo do željene forme za Evropski šampionat", rekao je Ivković.

On je ocenio da naši košarkaši, za razliku od prvog poluvremena, kada su kontrolisali utakmicu i igrali u visokom ritmu, u drugom delu nisu bili ni nalik timu iz prvih 20 minuta.

"Prestali smo da igramo odbranu, pa smo u drugom delu primili čak 48 poena. Loše smo reagovali na kombinovanu zonsku odbranu, koju smo u prvom poluvremenu dobro rešavali, kada smo postigli čak 13 poena iz tranzicije. U drugom delu se bežalo od odgovornosti, tražio se samo kapiten Krstić u reketu i sve to je rezultiralo potpuno zasluženom pobedom Gruzije. Protivnik se više borio i više želeo pobedu, a nama ostaje da izvučemo ozbiljne pouke iz ove utakmice", zaključio je Ivković.

Do starta na prvenstvu Evrope u septembru u Sloveniji košarkaši Srbije će učestvovati na Svetskom kupu od 23. do 25. avusta u Istanbulu, gde će za protivnike imati selekcije Hrvatske, Belgije i domaćina Turske.

Oštro upozorenje UEFA za Srbiju pred meč sa Hrvatskom

Evropska fudbalska unija poslala je upozorenje Fudbalskom savezu Srbije da će rigorozno kazniti i najmanji incident na tribinama na meču sa Hrvatskom.

Poslednjih godina i ‘orlovi’ i ‘vatreni’ su zbog ponašanja svojih navijači dobijali velike kazne, pa je takvo upozorenje pred meč visokog rizika očekivano.

Ipak, i najmanji incident, sa ili bez političke pozadine, vladajuće telo evropskog fudbala rigorozno će kazniti, a na vreme je o tome obavestila oba Saveza.

Duel između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra na “Marakani”, a iako to sada zvuči nerealno, sledeća kazna za bilo koju od dve selekcije u slučaju ispada navijača mogla bi da bude suspenzija na tri godine. Ta kazna ne bi važila samo za seniorsku reprezentaciju, već i mlađe selekcije.

UEFA još nije zaboravila incidente u Đenovi, kada su utakmicu između Italije i Srbije prekinuli naši navijači. Ta utakmica registrovana je službenim rezultatom 3:0, naš Savez je kažnjen sa 120.000 evra, a nacionalni tim jednim mečom igranja bez prisustva publike. Takođe, izrečena je uslovna kazna na dve godine, koja je istekla.

Ne treba zaboraviti ni incidente u Kruševcu, na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske, kada je izrečena kazna od 80.000 evra i dve utakmice igranja bez navijača. Zbog ponašanja, četvorica igrača su dobila vremenske suspenzije. Čaušić će pauzirati na četiri utakmice, Malbašić i Mudrinski na po tri, a Ninković je zaradio dve utakmice neigranja. Takođe, dve godine iz fudbala su odstranjeni pomoćni trener Katić i fizioterapeut Milutinović.

Mitrović potpisao za Anderleht , ide posle Tuna (VIDEO)

Mladi srpski fudbaler Aleksandar Mitrović zvanično je potpisao petogodišnji ugovor sa šampionom Belgije Anderlhetom.

Mitrović je istakao zadovoljstvo što će igrati za tim iz Brisela, a odluku gde će karijeru nastaviti doneo je posle razgovora sa Nenadom Jestrovićem.

Reprezentativac Srbije je predstavljen kao najskuplje pojačanje u istoriji Anderlehta (5 miliona evra). U petak je obavio medicinske preglede, uzeo broj 45, a Partizan će napustiti nakon dvomeča za Tunom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Presrećan sam. Spreman sam, znam koliko sam kvalitetan, tu sam da služim timu. Cilje je titula", rekao je Mitrović u prvom intervjuu u Belgiji.

Sportski direktor Anderlehta Herman van Holsbek je istakao da je njegovom klubu falio igrač njegovog tipa, krupan, snažan koji je dobar u skok igri i koji zna da čuva loptu.

"Znali smo da će biti teško dovesti Mitrovića jer smo imali ograničen budžet. Na početku pregovora smo pričali od 8-9 miliona evra. Dajemo šansu mladim igračima, Mitrović nam je bio potreban, 200% smo iza njega", rekao je čelnik šampiona Belgije.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger