Headlines News :

Završni turnir u Laktašima

Written By maxtv on среда, 13. март 2013. | 21:38


Konfuzija oko mesta odigravanja finalnog turnira Jadranske lige konačno je rešena. Predsednik Igokee Boris Spasojević potvrdio da će finalni turnir najbolje jadranske "četvorke" biti odigran u Laktašima.
Predsednik Igokee Boris Spasojević razrešio je večeras konfuziju oko mesta odigravanja završnog turnira Jadranske lige, pošto je potvrdio da će taj košarkaški klub organizovati ovo takmičenje u Laktašima.
Igokea.jpg
"Bićemo domaćini fajnal-fora. To je zvanična i definitivna odluka. Za nas je velika čast prilika da ugostimo velike klubove kao što su Crvena zvezda i Partizan, istovremeno i da kao mali grad stanemo uz rame prethodnim organizatorima Ljubljanom, Beogradom i Zagrebom", kazao je Spasojević za "Večernje novosti" od četvrtka.
Danas se pojavio sijaset različitih informacija i kontradiktornih izjava o tome da li su Laktaši i Igokea zvanično dobili organizaciju završnog turnira.
Čak je i Spasojević prvobitno rekao da njegov klub nije voljan da preuzme organizaciju na sebe jer bi mu to donelo troškove.
"U tom trenutku još nismo imali zvaničnu ponudu. Dobili smo je oko 15 sati, razmotrili sve opcije i prihvatili", objasnio je prvi čovek Igokee.
Aba-Liga.jpg
Pored Laktaša, kao mogući kandidati za organizaciju turnira pominjali su se Beograd, Skoplje, Kragujevac i Niš.
Finalni turnir najbolje jadranske "četvorke" biće odigran od 25. do 27. aprila u Laktašima.

Karadžić: Izmišljotinama „buše" FSS


Predsednik FSS Tomislav Karadžić demantovao je navode pojedinih medija da razmišlja o povlačenju sa čela srpskog fudbala. „Odgovorno tvrdim da se radi o potpunim dezinformacijama, podvalama i lažima", kaže Karadžić.
Uoči meča protiv Hrvatske oglasio se i predsednik Fudbalskog saveza Srbije koji je demantovao navode pojedinih medija da razmišlja o povlačenju sa mesta prvog čoveka srpskog fudbala.
Tomislav-KKaradzic.jpg
Karadžić: Izmišljotina da razmišljam o povlačenju
„Pažljivo birajući reći, odgovorno tvrdim da se radi o potpunim dezinformacijama, podvalama i lažima. Razmišljajući o povodu takvih natpisa, što je i do sada bila praksa nekih medija i 'dobro obaveštenih izvora', zaključujem da se radi o nameri da se destabilizuje FS Srbije i naš najbolji nacionalni tim uoči veoma važnih takmičarskih susreta protiv Hrvatske i Škotske", rekao je Karadžić za sajt FSS-a.
„Ja sam najmanje bitan, ne u ovom trenutku, nego i inače za rad i postojanje fudbalske Srbije. Nikada nisam želeo da zauzimam centralno mesto. Moje je da predvodim organizaciju u ispunjenju strateških ciljeva. Zato, pozivam sve da se u danima naših velikih nadanja po pitanju borbe za plasman u Brazil 2014. godine, a posebno u vremenu podmlađivanja nacionalnog tima, liše ličnih pitanja i da fudbalska Srbija bude jedinstvena i složna u ovom važnom periodu", dodao je Karadžić.
Karadzic-Mihajlovic.jpg
Namernu "buše" reprezentaciju pred važne mečeve
On je ponovio da nema nameru da se povuče sa mesta predsednika FSS-a pre isteka mandata.
„Ocena se daje na kraju, a mi do kraja imamo još dosta vremena", zaključio je Karadžić.

Voša na korak do finala


Vojvodina slavila na Karađorđu golom Abubakara u prvoj utakmici polufinala Kupa. Revanš meč 17. aprila na Karaburmi.
Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras na stadionu Karađorđe u Novom Sadu ekipu OFK Beograda sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Strelac jedinog pogotka na meču bio je kamerunski internacionalac Abubakar Oumaru u 71. minutu.
Vosa-OFK2.jpg
Vojvodina je sve vreme imala inicijativu i brojne šanse, a OFK Beograd je u više navrata spasao sjajni golman Milan Lukač koji je u prvom poluvremenu odbranio tri vrlo izgledne prilike. "Lale" su u 42. minutu imale najbolju šansu, kada je Oumaru promašio loptu s pet metara.
Vojvodina je po jakoj kiši i pred 8.000 gledalac još agresivnije krenula ka golu gostiju. Posle nekoliko propuštenih prilika, Enver Alivodić je u 60. minutu pogodio stativu. Sve to vreme OFK je branio svoj gol, a povremeno su  pokušavali da istrče u kontranapade, ali bez uspeha.
Vojvodina je povela u 71. minutu. Đorđe Šušnjar je proigrao Alivodića, on je prošao po desnoj strani i centrirao na drugu stativu, a Oumaru je u padu glavom uspeo da pošalje loptu u mrežu.
Vosa-OFK3.jpg
Tu se nisu nastavili napadi domaćih, koji su u 80. minutu ponovo zatresli mrežu, ali je sudija poništio gol Branislava Trajkovića zbog ofsajda.
Trener Vojvodine Nebojša Vignjević rekao je da su njegovi fudbaleri odigrali najbolju partiju od kada je on u klubu i dodao je da je zadovoljan pobedom od 1:0 u prvom meču polufinala Kupa Srbije.
"Ovo je danas najbolja partija mojih igrača od kada sam ja u Vojvodini. To sam i očekivao uz ovakav ambijent, kvalitet i želju... Protivnik je bio odličan, imali smo mnogo šansi, ali nisam zadovoljan rezultatom. Ne čak ni realizacijom, jer je golman OFK-a Lukač odbranio neke nemoguće situacije", rekao je Vignjević.
Vosa-OFK5.jpg
OFK nije imao nijednu šansu danas, ali trener beogradskog tima Zoran Milinković nije bio nezadovoljan.
"Rezultat je aktivan i hoću da verujem da će OFK Beograd za mesec i po dana biti mnogo bolji tim. Momci su opterećeni prethodnim porazima. Danas su izgarali na terenu, a Lukač nas je držao u rezultatu. Utakmica je bila teška, ali je rezultat vrlo aktivan", rekao je Milinković.
Revanš meč igra se 17. aprila u Beogradu. Ranije danas u prvoj polufinalnoj utakmici Javor je u Ivanjici savladao Jagodinu sa 1:0.

Tačno u podne


U subotu, tačno u podne, selektor Mihajlović saopštiće spisak "Orlova" za duel sa Hrvatskom na Maksimiru. Okupljanje državnog tima u ponedeljak u Staroj Pazovi.
Selektor fudbalske rperezentacije Srbije Siniša Mihajlović u subotu će saopštiti spisak igrača na koje računa za utakmice sa Hrvatskom i Škotskom u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta u Brazilu.
Sinisa-Mihajlovic-selektor..jpg
Mihajlović će tačno u podne u hotelu Hajat pročitati spisak na kojem će biti 24 igrača, plus tri golmana, a među njima i povratnik u nacionalni tim Dejan Stanković.
Okupljanje državnog tima Srbije zakazano je za ponedeljak u Sportskom centru FC u Staroj Pazovi.
Utakmica Hrvatska - Srbija igra se 22. marta od 18 sati na zagrebačkom Maksimiru, a duel Srbija - Škotska na programu je četiri dana kasnije od 20.30 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.
Prethodno, odnosno u četvrtak, selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić na konferenciji za medije u prostorijama FS objaviće spisak igrača za prijateljske mečeve sa Holandijom (22. marta) i Bugarskom 26. marta.

Čakir deli pravdu na Maksimiru


Za glavnog sudiju susreta Hrvatske i Srbije na Maksimiru određen Čunejt Čakir iz Turske. Čakir postao poznat široj javnosti kada je prošle nedelje, na meču Mančester junajteda i Reala, isključio Nanija.
Turski fudbalski sudija Čunejt Čakir, čovek koji je prethodne nedelje podigao veliku prašinu pošto je na utakmici između Mančester Junajteda i Reala isključio Nanija, deliće pravdu u duelu Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu.
Cakir2.jpg
Turčin sudi duel Hrvatske i Srbije na Maksimiru
Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije njemu će pomagati zemljaci Bahatin Duran i Tarik Ongun, a četvrti arbitar biće Baris Simsek.
Utakmicu protiv Škotske u Novom Sadu sudiće Ištvan Vad iz Mađarske, a pomagaće mu Ištvan Norbert Albert, Vencel Tot i Šandor Ando-Sabo.
Utakmica Hrvatska - Srbija igra se 22. marta od 18 sati na zagrebačkom Maksimiru, a duel Srbija - Škotska na programu je četiri dana kasnije od 20.30 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Magla se "odužila" Vonovoj


Lindzi Von osvojila šestu uzastopnu titulu u spustu u Svetskom kupu. Magla sprečila poslednju trku sezone u Lenzerhajdu. Tini Maze bilo potrebno da bude među najboljih 14 i da osvoji titulu.
Američka skijašica Lindzi Von osvojila je mali kristalni globus u spustu, pošto je zbog magle otkazanaposlednja trka u Lencerhajdu.
Pet nedelja pošto je završila sezonu zbog ozbiljne povrede kolena i preloma noge, Von je zahvaljujući magli odbranila titulu pobedivši Slovenku Tinu Maze za jedan bod.
von11.jpg
Maze je imala veliku šansu da osvoji mali globus, pošto joj je za to bilo potrebno da zauzme jedno od prvih 14 mesta.
Zanimljivo je da je Von 2011. iz sličnih razloga izgubila ukupnu titulu u Lencerhajdeu, kada je poslednji veleslalom sezone bio otkazan zbog magle, a titula za tri boda pripala Nemici Mariji Hefl Riš. Očigledno, magla se "odužila" Vonovoj.
Organizatori su ranije zbog slabe vidljivosti bili prinuđeni da otkažu i muški spust, u kojem je titulu osvojio Norvežanin Aksel Lnd Svindal.

Novi skandal Jadranske


Novonastali nesporazum oko mesta održavanja završnog turnira Jadranske lige novi skandal čelnika regionalnog takmičenja.
Direktor lige Josip Bilić rekao da će fajnal-for biti odigran u Laktašima, a generalni menadžer Roman Lisac uzvratio je da još ništa nije izvesno i da on i dalje "navija" za Beograd.
Lisac-Lorbek-Bilic.jpg
Novi skandal čelnika Jadranske lige
Ulje na vatru dolila je izjava predsednika Igokee Borisa Spasojevića, koji je rekao da ih niko iz Jadranske lige nije obavestio i da taj klub ne želi da bude domaćin F4.
"Ovo je novi skandal rukovodilaca lige, jer je neozbiljno da Bilić potvrđuje da su Laktaši mesto odigravanja fajnal-fora, a da to demantuje Lisac. Čak i predsednik Igokee nije upoznat s tim, a Radovan Lorbek, koji je po propozicijama ovlašćen o svemu tome, ćuti", rekao je Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Davor Ristović.
On je poručio da je neodgovorno i neozbiljno da se na taj način određuje domaćin završnog turnira, a da pri tome Lorbek od 6. marta do danas nije obezbedio klubovima kopiju sporazuma između Evrolige i Jadranske lige.
"Očigledno Lorbeku nije jasno da su mu propozicije pale, a sad su mu još dodatno izgubile na validnosti, jer je probijen i rok za odredjivanje mesta odigravaja fajnal fora koji je po propozicijama bio najkasnije 1. mart. Svaki dan pokušavam da ga dobijem po nekoliko puta međutim, bezuspešno. Vidim da pojedini mediji imaju mnogo više uspeha i da on svojim komentarima sporazuma nastavlja da dezavuiše celu ligu", dodao je Ristović.
Igokea1.jpg
Igokea ne želi da bude domaćin F4
Direktor crveno-belih naglasio je da se tek nakon uvida u sporazum između Evrolige i Jadranske lige može napraviti dogovor oko mesta odigravanja fajnal fora.
"U protivnom, regularnost lige biće totalno srušena. Onda bi bilo najbolje da ligu nismo ni igrali nego da smo prepustili Lorbeku da kaže ko će da igra Evroligu što bi bila još jedna potvrda da ovo nije liga klubova nego privatna liga Lorbeka koji se stalno poziva na Bord Jadranske lige i nekakve njegove usmene konsultacije", zaključio je Ristović.
Crvena zvezda je trenutno drugoplasirana na tabeli Jadranske lige sa jednom pobedom manje od vodeće Igokee i i gotovo sigurno je obezbedila plasman na završni turnir.

Beograd ili Laktaši, pitanje za milion dolara

Beograd želi fajnal for, Laktaši ne... Grupa Ramštajn okupirala Arenu, Pionir "nije bezbedan"... Na sajtu regionalne lige stoji da je završni turnir u Laktašima, a menadžer lige kaže da ipak još ništa nije odlučeno... Završnica regionalne lige i dalje čeka svog domaćina.

Na prostorima brdovitog Balkana, izgleda, ništa ne može da se završi jednostavno, bez muke i "natezanja". Ono što je izgledalo kao vrlo jednostavna jednačina, za dete od, recimo, 12 godina, pretvorilo se u matematički zadatak za prijemni  ispit na Harvardu.
Josip-Bilic-1.jpg
Pitanje je gde se na kraju igra završni turnir regionalne lige. Previše oprečnih informacija, previše nepoznatih u pomenutoj jednačini, a premalo odgovora i činjenica.
Lisac: Beograd nije bezbedan
Roman Lisac, generalni menadžer Jadranske lige nedavno je rekao da najveće šanse za organizaciju završnog turnira ima Skoplje, jer Beograd nije bezbedan.
"Kandidati su Beograd, Laktaši, Kragujevac i Skoplje. Ja sam apsolutno hteo da to bude Srbija, ali vidite da imamo mnogo problema", rekao je nedavno Lisac agenciji Beta.
"Mislim na problem sa navijačima. Arena je zauzeta zbog koncerta Ramštajna. Nemam ništa protiv Pionira, ali nam je glavni problem bezbednost, tako da možda više Skoplje ima šansi", rekao je Lisac.
Deluje da čelni ljudi regionalne lige, svojim delovanjem i svojim izjavama dodatno zbunjuju košarkašku javnost, koja sada nema ideju gde bi mogao da se održi fajnal for.
"Ja znam samo jedno, a to je da sam dobio papir da će se fajnal-for održati u Laktašima. Predsednik Radovan Lorbek je to predložio bordu, bord je prihvatio, i to je to", rekao je komesar lige Josip Bilić, a i pritom, na sajtu regionalne lige danas je objavljeno da će se završni turnir igrati u Laktašima.
U Igokei kažu da nikakav dopis nisu dobili od čelnika regionalne lige, a i menadžer lige Roman Lisac je izjavio da ništa još nije odlučeno i da će se do kraja nedelje znati gde će se igrati.
"Ništa još nije odlučeno, do kraja nedelje će se znati sigurno. Telefon mi svaki dan zvoni po 1.000 puta, svi pitaju isto", rekao je Lisac.
On je rekao da je informacija da su Laktaši dobili domaćinstvo "apsolutno netačna" i istakao da bi najviše voleo da Beograd bude domaćin fajnal-fora, ali da ne zna da li će tako i biti.
Lisac.jpg
"Apsolutno sam za Beograd, to bi bilo najlepše, ali kako će biti na kraju, ne znam", rekao je Lisac.
Beograd želi da ugosti najbolje ekipe iz regionalne lige, to je potvrdio i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas pre nekoliko dana. Dok, sa druge strane, Igokea ne želi da bude domaćin.
Boris Spasojević, prvi čovek Igokee, kaže da klubu nije potrebna organizacija fajnal-for, s obizrom da će najverovatnije prvim mesto u regularnom delu takmičenja obezbediti direktan plasman u Evroligu.
Pionir.jpg
"Zašto bismo bili domaćini? Ako pobedimo Krku, obezbedićemo prvo mesto i plasman u Evroligu, pa nam nije potrebno da sebi nabijamo troškove organizacije. Malo je suludo i naivno da plaćamo troškove, ako budemo obezbedili Evroligu kroz regularni deo sezone", istakao je Spasojević.
Dakle, previše oprečnih informacija na pitanje gde će igrati najbolji klubovi iz regionalne lige. Ako je suditi po izjavama čelnih ljudi takmičenja, nismo blizu odgovora. Ali, vremena je sve manje, i odluka mora vrlo brzo da se donese.
Laktasi.jpg

Ivanjica slavi


Javor napravio veliki korak prema istorijskom plasmanu u finale Kupa Srbije. Ivanjičani u prvom meču polufinala savladali Jagodinu sa 1:0 golom Igor Stojakovića u 55. minutu. Revanš 17. april.
Fudbaleri Javora pobedili su na svom terenu u Ivanjici Jagodinu sa 1:0, u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Jedini pogodak za Ivanjičane postigao je Igor Stojaković u 55. minutu.
Igor-Stojakovic-Javor.jpg
Domaćin je mogao i ubedljivije da trijumfuje, jer je Marko Momčilović u 38. minutu pogodio prečku, dok je u finišu meča Nigerijac Ifeani Onjilo promašio stopostotnu priliku, kada je bio sam pred golom Jagodinaca.
Prvo poluvreme proteklo je u čvrstoj igri oba tima, ali nije bilo ozbiljnijih prilika za pogodak.
Javor je poveo kada je Marko Momčilović ubacio loptu sa leve strane, Ifeani Onjilo je samo dotakao i ona je došla do Stojakovića koji je ostao sam na drugoj stativi.
Jagodina je potom preuzela inicijativu, ali nije uspela da dođe do izjednačenja, te će svoju šansu za prolazak u finale tražiti u revanšu na svom terenu.
Utakmica u Ivanjici odigrana je pred oko 3.000 ljudi.
Od 18 sati u drugom polufinalu u Novom Sadu sastaju se Vojvodina i OFK Beograd.
Revanš mečevi na programu su 17. aprila, a finalni duel odigraće se 8. maja u Beogradu.

Juveu potreban vrhunski napadač


Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam smatra da je Juventusu potreban vrhunski napadač kako bi klub iz Torina osvojio Ligu šampiona.
"Svim velikim timovima potreban je jedan takav igrač kako bi osvojili Evropu. Moj Juventus je imao Vijalija i Del Pjera, sada Mančester Junajted ima Van Persija, Real Ronalda, a Bajern Gomeza i Mandžukića. To su igrači koji mogu da odluče utakmicu, kada je tim u opasnosti, oni mogu da naprave razliku i donesu pobedu", rekao je Dešam.
Didije-Desamp.jpg
Dešam je dres Juventusa nosio od 1994. do 1999. godine i bio je deo generacije koja je 1996. osvojila Ligu šampiona.
U poslednje vreme kao napadači koji bi mogli da pređu u redove šampiona Italije spominju se Edinson Kavani i Stevan Jovetić, dok je Fernando Ljorente već potpisao ugovor i pridružiće se ekipi 1. jula.

Von odbranila titulu u spustu


Američka skijašica Lindzi Von osvojila je mali kristalni globus u spustu, posto je zbog magle otkazana poslednja trka u Lencerhajdu.
Pet nedelja pošto je završila sezonu zbog ozbiljne povrede kolena i preloma noge, Von je zahvaljujući magli odbranila titulu pobedivši Slovenku Tinu Maze za jedan bod.
Linzi-Von2.jpg
Maze je imala veliku šansu da osvoji mali globus, pošto joj je za to bilo potrebno da zauzme jedno od prvih 14 mesta.
Zanimljivo je da je Von 2011. iz sličnih razloga izgubila ukupnu titulu u Lencerhajdeu, kada je poslednji veleslalom sezone bio otkazan zbog magle, a titula za tri boda pripala Nemici Mariji Hefl Riš.
Očigledno, magla se "odužila" Vonovoj.
Organizatori su ranije zbog slabe vidljivosti bili prinuđeni da otkažu i muški spust, u kojem je titulu osvojio Norvežanin Aksel Lnd Svindal.

Đoković i Kveri za četvrtfinale


Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Indijan Velsu pošto je u 3. kolu savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0, u setovima 7:6 (7:4), 6:1. Naredni protivnik svetskog broja jedan je Amerikanac Sem Kveri.
Najboljem teniseru sveta bilo je potrebno 77 minuta da sruši otpor talentovanog 21-godišnjeg Bugarina i izbori očekivanu pobedu. Nešto više problema Đoković je imao samo u prvom setu kada je Dimitrov igrao veoma dobro i sigurno, da bi u nastavku duela u prepoznatljivom stilu prosto "zbrisao" rivala sa terena.
Nole-Djokovic.jpg
Prvi set obeležio je veliki broj grešaka obojice tenisera. Dimitrov, 31. na ATP listi, u četvrtom gemu je brejkom poveo sa 3:1 i najavio da se neće lako predati. Činilo se da ima dobijen set kada je stekao prednost od 4:1 i 5:2. Međutim, Đoković je pravovremeno stabilizovao igru i vratio se u meč.
Bugarin je u nastavku odservirao četiri dvostruke servis greške, što je Srbin iskoristio, preuzeo inicijativu i nakon sedam mini-brejkova zasluženo poveo sa 1:0 u setovima.
U nastavku borbe situacija na terenu bila je znatno drugačija. Đoković je već u drugom gemu napravio brejk za 2:0, potpuno dominirao i rutinski okončao borbu za drugu pobedu nad Dimitrovim u isto toliko međusobnih mečeva.
Nole-Djokovic-3.jpg
Naredni protivnik svetskog broja jedan je Amerikanac Sem Kveri, koji je posle velike i neizvesne borbe pobedio Australijanca Marinka Matoševića sa 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 7:5.
Kveri zauzima 23. mesto na ATP listi, a od dosadašnjih pet mečeva protiv Đokovića dobio je samo jedan, na startu prošlogodišnjeg mastersa u Parizu. Nagradni fond turnira u Indijan Velsu je 5.030.408 dolara.

Bitka sa dopingom se nastavlja


Zvaničnici Međunarodne atletske federacije istražuju 17 slučajeva eventualnog dopinga, pošto su biološki pasoši otkrili prisustvo nedozvoljenih supstanci.
Menadžer IAAF Tomas Kapdevil rekao je na antidoping konferenciji u Londonu da je do sada sankcionisanio 19 atletičara zbog neregularnosti u njihovim biološim pasosima, a još "17 slučajeva je pod istragom".
atletika.jpg
Kapdevil je naglasio da se IAAF nada da će uskoro otvoriti antidoping laboratoriju u Keniji, kako bi se lakše testirali kenijski trkači na duge staze.
Međunarodna teniska federacija je najavila prošle nedelje da će od ove godine teniseri imati obavezu da imaju biološke pasoše.
Upotreba bioloških pasoša ima za cilj da se detektuju eventualne promene u organizmu sportiste, koje mogu da ukažu na upotrebu nedozvoljenih sredstava.

Spisak u subotu


Selektor fudbalske rperezentacije Srbije Siniša Mihajlović u subotu će saopštiti spisak igrača na koje računa za utakmice sa Hrvatskom i Škotskom u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu.
Mihajlović će tačno u podne u hotelu Hajat pročitati spisak na kojem će biti 24 igrača, plus tri golmana, a među njima i povratnik u nacionalni tim Dejan Stanković.
Sinisa-Mihajlovic-selektor..jpg
Okupljanje državnog tima Srbije zakazano je za ponedeljak u Sportskom centru FC u Staroj Pazovi.
Utakmica Hrvatska - Srbija igra se 22. marta od 18 sati na zagrebačkom Maksimiru, a duel Srbija - Škotska na programu je četiri dana kasnije od 20.30 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.
Prethodno, odnosno u četvrtak, selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić na konferencije za medije u prostorijama FS objaviće spisak igrača za prijateljske mečeve sa Holandijom (22. marta) i Bugarskom 26. marta.

Svindal šampion


Organizatori poslednjeg ovogodišnjeg spusta za Svetski kup u švajcarskom Lencerhajdu otkazali su trku zbog magle, tako da je Norvežanin Aksel Lund Svindal i zvanično osvojio mali kristalni globus.
Norveški skijaš je zadržao prednost od 58 bodova nad prošlogodišnjim šampionom u ovoj disciplini Klausom Krolom iz Austrije.
Svindal4.jpg
Svindalu je ovo druga titula ove sezone, posle malog kristalnog globusa u superveleslalomu.
Magla je potpuno prekrila delove staze u Lencerhajdeu, a gledaoci nisu mogli da vide liniju cilja. Organizatori su istakli da se nadaju da će kasnije danas ženska trka biti održana.
Otkazana trka u muškom spustu sprečila je Svindala da osvoji bodove kojima bi se približio vodećem u generalnom plasmanu Austrijancu Marselu Hiršeru.
Hiršer vodi ispred Svindala sa 149 bodova prednosti, a ostalo je da se održe još tri trke predstojećeg vikenda.

Spasojević: Suludo plaćati fajnal-for


Predsednik Igokee Boris Spasojević izjavio je da u tom košarkaškom klubu još nisu dobili dopis da će Laktaši, u Republici Srpskoj, u BiH, organizovati završni turnir Jadranske lige.
"Ništa zvanično još nismo dobili, ne mogu da komentarišem kad nismo dobili potvrdu. Sve što znam, pročitao sam u medijima", rekao je Spasojević agenciji Beta.
Igokea.jpg
On je istakao da Igokei nije potrebno da organizuje fajnal-for, s obizrom da će najverovatnije prvim mesto u regularnom delu takmičenja obezbediti direktan plasman u Evroligu.
"Zašto bismo bili domaćini? Ako pobedimo Krku, obezbedićemo prvo mesto i plasman u Evroligu, pa nam nije potrebno da sebi nabijamo troškove organizacije. To je moj stav, sve što radim, radim u skladu sa Upravnim odborom. To je logika stvari", istakao je Spasojević.
Klub iz Aleksandrovca dva kola pre kraja ima pobedu više od drugoplasirane Crvene zvezde i potreban mu je jedan trijumf iz preostalih susreta sa Krkom i Cibonom kako bi obezbedio prvu poziciju.
"Malo je suludo i naivno da plaćamo troškove, ako budemo obezbedili Evroligu kroz regularni deo sezone", kazao je Spasojević.
Igokea-1.jpg
Komesar za takmičenje Jadranske lige ranije je rekao da je bord prihvatio predlog predsednika Radovana Lorbeka da se fajnal-for održi u Laktašima, dok je generalni menadžer Roman Lisac kazao da još ništa nije odlučeno.
Od ranije je poznato da će se završni turnir Jadranske lige igrati od 25. do 27. aprila.

Fajnal-for u Laktašima (?)


Završni turnir košarkaške Jadranske lige održaće se u Laktašima, u Republici Srpskoj, u BiH, rekao je komesar za takmičenje Josip Bilić, što je potvrđeno i na zvaničnom sajtu lige. "Ništa još nije odlučeno”, kaže generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac.
"Ja znam samo jedno, a to je da sam dobio papir da će se fajnal-for održati u Laktašima. Predsednik Radovan Lorbek je to predložio bordu, bord je prihvatio, i to je to", rekao je Bilić agenciji Beta.
Josip-Bilic-1.jpg
Kako se navodi na zvaničnom sajtu takmičenja, predsednik Radovan Lorbek odluku je doneo posle konsultacija sa Odborom Jadranske lige.
"Predsednik lige je posle konsultacija sa Odborom ABA i posle uzimanja u obzir Statuta, bezbednosnog aspekta, interesa klubova i gradova i finansijskog stanja odlučio da se fajnal-for 2013. održi u Laktašima", piše u saopštenju na sajtu Jadranske lige.
Ipak, generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac kazao je ranije da još nije odlučeno gde će se igrati završni turnir.
"Ništa još nije odlučeno, do kraja nedelje će se znati sigurno. Telefon mi svaki dan zvoni po 1.000 puta, svi pitaju isto", kazao je Lisac agenciji Beta.
Roman-Lisac.jpg
On je rekao da je informacija da su Laktaši dobili domaćinstvo "apsolutno netačna" i istakao da bi najviše voleo da Beograd bude domaćin fajnal-fora, ali da ne zna da li će tako i biti.
"Apsolutno sam za Beograd, to bi bilo najlepše, ali kako će biti na kraju, ne znam", rekao je Lisac.
Završni turnir Jadranske lige igraće se od 25. do 27. aprila.

Supermen raspršio magiju


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Lejkersi su savladali Orlando sa 106:97 a utakmicu je obeležila "prljava igra" domaćina na dojučerašnjem saigraču Dvajtu Hauardu koji je izveo čak 39 slobodnih bacanja!Minesotu je do pobede nad San Antonijom sa 107:83, predvodio odlični španski plejmejker Riki Rubio sa 21 košem.Majami je kod kuće bio bolji od Atlante sa 98:81 predvođen Dvejnom Vejdom, koji je postigao 23 poena.
Košarkaši Orlanda znali su da je šutiranje penala najslabija tačka Hauarda, ali ovog puta centar Lejkersa iznenadio je sve jer je, od 39 slobodnih bacanja, pogodio čak 25!
Lejkersi.jpg
Dodatno motivisan zbog nesportske igre suparnika Hauard je bio neumoljiv i ispod obruča pa je utakmicu završio sa 39 koševa i 16 skokova. Dovoljno da s razlogom bude proglašen najkorisnijim akterom meča (MVP).
Centar Lejkersa izjednačio je sopstveni i rekord NBA lige u broju izvedenih slobodnih bacanja na jednoj utakmici - 39 penala šutirao je i 12. januara prošle godine protiv Golden Stejta. Tada u dresu Orlanda, i pogodio je 21 put.
Lejkersi-2.jpg
Da je bio najčešća meta dojučerašnjih saigrača najbolje ilustruje činjenica da su svi ostali "jezeraši" izveli još samo osam slobodnih bacanja! Kada se tome doda i podatak da su igrači Orlanda napravili 35 prekršaja, a Lejkersa samo 16, jasno je da je Hauard bio jedina meta protivnika. On, međutim, nije podlegao pritisku i Lejkersi su zasluženo stigli do 34. pobede u šampionatu.
Minesota.jpg
Košarkaši Minesote pobedili su na svom terenu ekipu San Antonija sa 107:83.
Minesotu je do pobede predvodio odlični španski plejmejker Riki Rubio sa 21 poenom, 12 asistencija i čak 13 skokova. To je Rubiju bio prvi tripl-dabl u karijeri.
Minesota-2.jpg
Crnogorski centar i bivši košarkaš Partizana Nikola Peković nije igrao zbog povrede.
Majami je kod kuće bio bolji od Atlante sa 98:81 predvođen Dvejnom Vejdom, koji je postigao 23 poena. Lebron Džejms dodao je 15, a Mario Čalmers i Kris Boš po 14.
Majami-1.jpg
U ekipi Atlante najefikasniji je bio Džoš Smit sa 15 poena.
Rezultati:
Šarlot - Boston 100:74
Orlando - L.A. Lejkers 97:106
Klivlend - Vašington 95:90
Bruklin - Nju Orleans 108:98
Majami - Atlanta 98:81
Minesota - San Antonio 107:83
Milvoki - Dalas 108:115 i
Portland - Memfis 97:102

Tipsarević i Kubot eliminisani


Srpski teniser Janko Tipsarević i Poljak Lukaš Kubot eliminisani su u 3. kolu turnira Masters serije 1000 u Indijan Velsu pošto su izgubili od Amerikanaca Boba i Majka Brajana sa 2:1 u setovima.
Tipsarević i Kubot dobili su prvi set u taj brejku 7:6 (7:4), ali su preostala dva pripala najboljem dublu sveta - 6:4, 10:7.
Janko-Tipsarevic-221.jpg
Braća Brajan će u polufinalu turnira igrati protiv boljeg iz duela Santijago Gonzales/Skot Lipski protiv para Ivan Dodig/Marselo Melo.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger