Headlines News :

Mega bolja i od Vojvodine

Written By maxtv on петак, 19. април 2013. | 22:31


Mega Vizura savladala Vojvodinu u Novom Sadu i preuzela drugo mesto na tabeli Superlige. Predstoji pauza zbog fajanl-fora Jadranske lige, a mečevi narednog, sedmog kola igraju se 1. maja.
Košarkaši Mega Vizure savladali su večeras u Novom Sadu ekipu domaće Vojvodine sa 87:82 (27:14, 23:29, 17:15, 20:24), u poslednjoj utakmici 6. kola Superlige Srbije.
Mega.jpg
Beogradski tim potvrdio je sjajnu formu i petom pobedom preuzeo drugo mesto na tabeli. Favorizovana Vojvodina pretrpela je drugi poraz u dosadašnjem delu takmičenja.
Najzaslužniji za trijumf Mega Vizure bili su Marjanović sa 19, Micić sa 18 i Dangubić sa 12 poena. U timu domaćina istakli su se Zeković sa 21, Boltić sa 16 i Marojević sa 13 poena.
Tabela: Partizan 6-0, Mega Vizura 5-1, Vojvodina 4-2, Crvena zvezda 3-3, Radnički 2-4, Sloboda 2-4, Metalac 1-5, Konstantin 1-5.
U sedmom kolu 1. maja igraju Konstantin - Metalac, Radnički - Partizan, Mega Vizura - Sloboda i Crvena zvezda - Vojvodina.

Nole: Bilo je sjajno!


Novak Đoković oduševljen relativno lakom pobedom protiv Jarka Nieminena, a naročito činjenicom da na terenu nije osećao posledice povrede skočnog zgloba.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas u Monte Karlu posle plasmana u polufinale da je zadovoljan kako je igrao i da je "napravio veliki korak napred".
Djokovic.jpg
"Bilo je sjajno. Odigrao sam veoma dobro i sa mnogo više intenziteta. Ovo je veliki korak za mene. To su sjajne, veoma pozitivne novosti", rekao je Đoković.
Prema njegovim rečima, nije imao nikakvih problema sa zglobom.
"Bio sam povućen događajima na terenu. Igrali smo mnogo dugih gemova. Zaista mi je drago što stvari idu u dobrom pravcu", rekao je Đoković.
Srpski teniser je povredio skočni zglob pre dve nedelje kada je igrao za reprezentaciju u Dejvis kupu protiv SAD. Pauzirao je i nije imao dovoljno vremena da se pripremi za igranje na prvom turniru na šljaci u sezoni.
U drugom polufinalu sastaće se Španac Rafael Nadal i Francuz Žo-Vilfrid Conga.

Efes izborio majstoricu


Turski Efes Pilsen izborio je majstoricu za plasman na fajnal-for Evrolige, pošto je u Istanbulu još jednom savladao ekipu Olimpijakosa, ovoga puta rezultatom 74:73.
Košarkaši Efesa savladali su večeras u Istanbulu ekipu Olimpijakosa sa 74:73 (12:20, 26:24, 18:14, 18:15), pa su u četvrtfinalnoj seriji Evrolige izjednačili rezultat na 2:2.
Efes-Olimpijakos.jpg
Ko će biti putnik na završni turnir u Londonu biće poznato nakon petog meča, majstorice u Atini.
Junak pobede turskog tima bio je Džamon Lukas, koji je u uzbudljivoj završnici pogodio za trijumf dve sekunde pre zvuka sirene.
Najefikasniji u redovima pobednika bio je Džordan Farmar sa 15 poena, dok je Duško Savanović ubacio 12, uz šest skokova. U timu Olimpijakosa Ejsi Lo je postigao 15, a Papanikolau 14 poena.

Čović: Verujem u ovaj tim Zvezde


Predsednik košarkaškog kluba Crvena Zvezda Nebojša Čović rekao je danas kako veruje da ovaj sastav crveno-belih može da ostvari zacrtane ciljeve i da će u trenucima kada to bude najpotrebnije ponovo biti pravi.
Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović, rekao je da, i pored rezultatske krize, veruje u tim i ostvarenje postavljenih ciljeva sa početka sezone, pre svega plasaman u Evroligu.
Covic.jpg
"Zaista verujem u tim koji imamo. Mislim da imamo kvalitetne igrače i nijednog trenutka u njih nisam sumnjao. Možda trenutno nisu u najboljoj formi, ali to su isti oni igrači koji su nanizali 11 pobeda zaredom, plasiarili se u Last 16 fazu Evrokupa, osvojili drugo mesto u Jadranskoj ligi i osvojili Kup Radivoja Koraća. Znam koliko energije ulažu u poslednje vreme i siguran sam da će se taj njihov trud isplatiti", rekao je Čović za klupski sajt.
Komentarišući neočekivane poraze u Superligi Srbije, prvi čovek Zvezde je istakao da ih nijedan tim nije nadigrao.

"Sami smo sebe pobedili. Isključivo našim greškama i propustima smo došli u ovu situaciju. Porazi su sastavni deo sporta, istina je da to nismo očekivali, ali sada je pravi trenutak da pokažemo koliko smo jaki, a ja sam uveren da imamo snagu i kao tim i kao klub", poručio je Čović.

On se još jednom osvrnuo na smenu trenera Vlade Vukoičića i dolazak Dejana Radonjića na klupu tima sa Malog Kalemegdana.

"Jasno i čvrsto stojimo iza odluke koju smo doneli. Naša procena je bila da nam je promena u stručnom štabu neophodna i doveli smo trenera za koga verujemo da može da nam donese željeni rezultat. Pominju se i takve priče da ne poštujemo struku, ali to jednostavno nije tačno. Potrebno je da se samo pogleda koliko smo još kao FMP proizveli kvalitetnih trenera i igrača, reprezentativaca. To se ne može postići ako se struka ne poštuje", rekao je on.

Čović očekuje da će Zvezda imati podršku navijača na završnom turniru Jadranske lige u Laktašima, od 25. fo 27. aprila.

"Podrška navijača nam je izuzetno važna. Ne treba posebno naglašavati koliki značaj ima ovaj Fajnal-for u Laktašima. Zato ih pozivam da nas podrže, jer samo zajedno možemo do uspeha", zaključio je Čović.

Košarkaši Crvene Zvezde će u četvrtak od 17 sati igarti protiv Radničkog iz Kragujevca.

Ana probija led


Teniserka Srbije Ana Ivanović sastaće se sa Monom Bartel u prvom meču duela sa Nemačkom za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa, odlučeno je žrebom u Štutgartu. Posle ovog duela sastaju se Bojana Jovanovski i Angelika Kerber. Mečevi se igraju u subotu od 14.00 časova. Direktan prenos je na našem Prvom programu. Specijalna emisija počinje u 13.45.
Prvog da na Ana će ukrstiti reket sa Bartel. Posle njih na teren izlaze Bojana i Kerber. U nedelju će Ivanovićeva ponovo prva na teren protiv Kerber, zatim će Bojana igrati sa Bartel. Ako bude bilo potrebno uslediće dubl meč.
Srbija1.jpg
 
Bartel je trenutno 28. na VTA listi, dok je Ivanovićeva 17. teniserka sveta. Taj meč počeće u subotu od 14 sati. Posle njih na teren izlaze Bojana Jovanovski, 44. teniserka na svetskoj listi i Angelika Kerber, koja je trenutno na šestoj
poziciji.
U nedelju će prvo na teren Ivanovićeva i Kerber, dok će drugi meč odigrati Jovanovski i Bartel. Nakon ta dva meča, u dublu igraju Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić sa Anom Lenom Frenefeld i Sabine Lisicki.
Direktan prenos svih mečeva je na našem Prvom programu.
Srbija2.jpg
 
Ivanović: Zadovoljni smo žrebom, idemo na pobedu
Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je zadovoljna žrebom za mečeve plej-ofa protiv Nemačke, kao i da veruje u pobedu.
"Žreb je očekivan i znala sam da će takva biti postavka Nemica. Nije toliko bitno da li igram prvi ili drugi meč, bitno je da se pobedi. Vredno smo trenirale verujem da možemo da trijumfujemo u Štutgartu", rekla je Ivanovićeva.
Selektor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da nije iznenađen odlukom selektorke Nemačke sa kojim će igračicama nastupati protiv Srbije.
"Mislim da su Nemice postavile postavile onu kombinaciju koju smo mi očekivali, a ujedno mislim da je to njihova najbolja i nismo iznenađeni time" rekao je Vraneš.
"Iskoristili smo ovih pet šest dana da se pripremimo dobro, atmosfera je odlična i potrudićemo se da prođemo i ostanemo u Svetskog grupi", dodao je on.

Nikolić: Napašćemo favorizovani Partizan


Trener fudbalera Rada Marko Nikolić rekao je danas da je Partizan favorit u predstojećoj utakmici 24. kola Super lige Srbije, ali da i njegovi igrači imaju čemu da se nadaju. Nikolić najavio napad na sva tri boda.
''Građevinari'' su svesni da je Partizan favorit u predstojećoj utakmici u Humskoj ali poručuju da se neće predati bez borbe i da će tražiti pobedu na teškom terenu. Meč je na programu u subotu od 19 časova.
Nikolic FK Rad.jpg
"Partizan jeste favorit, ali nam niko ne može oduzeti nadu i našu ambiciju u duelu prtoiv lidera šampionata. Pozivam publiku da bude na nivou fudblaskog praznika i da Srbija pokaže jedno lepše fudbalsko lice. Koliko će to biti dovoljno nakon 90 minuta velike borbe, videćemo sutra", kazao je Nikolić novinarima na stadionu Rada.
Nikolić je kazao da utakmica protiv Partizana može da potvrdi kvalitet njegovih igrača, kao i protiv crno-belih nema tajni.
"Utakmica na stadionu Partizana je za nas puna inspiracija. Odlično se poznajemo. I tu ne postoji tajni. Ima li lepšeg mesta od subote veče na stadionu u Humskoj za potpunu afirmaciju ovih mladih igrača željnih dokazivanja", kazao je Nikolić.
Kapiten Rada Uroš Vitas istakao je da ekipa u Humsku ne odlazi sa belom zastavom, već da je cilj da se osvoje sva tri boda.
"Papirološki je prednost na strani Partizana , ali ne odlazimo tamo sa belom zastavom, jer imamo šta da izgubimo, a to su tri boda koji su naš cilj. Želimo da damo svoj maksimum i da ostvarimo rezultat koji će nas održati u borbi za izlazak na međuanrodnu scenu. Mi smo
spremni da damo više od našeg maksimuma i ostvarimo priželjkivani rezultat", rekao je Vitas.
Posle suspenzije zbog dva žuta kartona dobijene u utakmici sa OFK Beogradom u protokolu za meč sa Partizanom naćiće se Miloš Stanojević, dok u konkurenciji za tim neće biti povredjeni Stefan Dimić, Nikola Antić, Andrija Pavlović i Ognjen Gnjatić.
Utakmica 24. kola Super lige Srbije izmedju Partizana i Rada igraće se u subotu od 19.00.

Samo je pobeda opcija u Borči


Trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu rekao je da će njegova ekipa, uprkos odsustvu povređenog Darka Lazovića, ići na pobedu u Borči protiv BSK-a i nastaviti "poteru" za vodećim Partizanom. Meč na ''Vizelj Parku'' u Borči igra se u nedelju od 16 časova.
Rikardo Sa Pintu, trener crveno-belih, najvio je pobedu svoje ekipe u Borči i nastavak šampionske trke sa večitim rivalom. Zvezda će biti oslabljena neigranjem, ovog proleća probuđenog, Darka Lazovića.
Sa Pinto.jpg
"Igramo protiv tima koji je 12. na tabeli i kome su neophodni bodovi, kao i nama. Znamo da teren BSK-a nije dobar za nas, kraći je i u dužinu i u širinu. Ipak, to je situacija za koju smo se spremali i borićemo se u tim uslovima", rekao je Sa Pintu na konferenciji za novinare na stadionu Crvene Zvezde.
Za razliku od Lazovića, Sa Pinto će na utakmici 24. kola Superlige u nedelju verovatno moći da računa na oporavljenog napadača Abiolu Daudu.

"Verujem u fudbalere na koje mogu da računam. Neki od njih čekaju šansu da igraju i nadam se da će iskoristiti priliku koja im se ukaže u Borči. Za svaku utakmicu može maksimalno da konkuriše 18 igrača, ne mogu svi, i zato smatram da će oni koji dobiju priliku dati sve od sebe", naveo je Sa Pintu
Portugalski trener dobro je upoznao kvalitete sledećeg protivnika crveno-belih.

"Znamo da su čvrsti u odbrani i opasni u kontranapadima. Čekaće na našu grešku i tražiti šansu preko brzih igrača kao što su Savković, Živanović i Ademović. Takođe, Nuhi ume iz veznog reda da se priključi napadima i na njega ćemo isto morati da obratimo pažnju", dodao je Sa Pintu.

Crveno-beli trenutno zaostaju četiri boda za vodećim Partizanom.

Utakmica 24. kola Superlige Srbije izmedju BSK-a i Crvene zvezde igra se u nedelju od 16 sati na stadionu ''Vizelj park'' u Borči.

Ziki i Beneto u polufinalu


Srpski teniser Nenad Zimonjić u paru sa Francuzem Žilijenom Benetoom plasirao se u polufinale turnira u Monte Karlu, pošto su pobedili pakistansko-holandsku kombinaciju Aisama Ul Haka Kurešija i Žan Žilijen Rojera sa 2:0 (6:2, 7:5).
Sigurna igra srpko-francuske kombinacije. Od početka su nametnuli tempo koji njima odgovara. Protivnici nisu uspeli da se suprotstave u prvom setu, u drugom se igra rasplamsala, ali Zimonjić i Beneto uspevaju da reše meč u dva seta.
Zimonjic-1.jpg
Zmonjić i Beneto su u prvom setu dvaput uspeli da oduzmu servis Kurešiju i Rojeru, dok su u drugom spasili dve set lopte u 10. gemu seta, a potom u narednom napravili odlučujući brejk i došli do prednosti od 6:5.
Srpsko-francuska kombinacija će se u polufinalu sastati sa Fernandom Verdaskom i Davida Marera iz Španije.

Karl Luis promoviše Beogradski maraton


Najbolji atletičar 20. veka i svakako jedan od najharizmatičnijih podanik kraljice sportova "Frederik Karlton Luis , ili jednostavnije Karl Luis, treći put će biti promoter Beogradskog maratona", saopštilo je preduzeće Beogradski maraton.
Karl Luis, po mnogima najbolji atletičar 20.veka biće i ove godine promoter Beogradskog maratona. On je prethodno istu ulogu imao 1994. i 2006. godine.
Karl Luis.jpg
Organizatori maratona su podsetili da je Karl Luis bio pozvan 1994. godine da otovri deveti maraton, ali da on tada nije došao u Beograd zbog sankcija SB UN koje su tada bile na snazi. On je, ipak, i tada bio promoter tog događaja. Karl Luis je došao u Beograd 2006. godine i otvorio 19. Beogradski maraton. 
Sa devet zlatnih i jednom srebrnom medaljom Karl Luis najuspešniji je atletičar svih vremena na olimpijskim igrama, a sa osam zlatnih i po jednom srebrnom i bronzanom najuspešniji je i na svetskim prvenstvima. 
Na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2004. ponovio je podvig Džesija Ovensa iz 1936. i sa 23 godine osvojio četiri zlatne medalje - u trakama na 100 i 200 metara, štafeti četri puta 100 metara i u skoku udalj. 
U Atlanti je sa 35 godina na Olimpijskim igrama ponovio je podvig Ala Ertera i četiri puta uzastopno osvojio titulu olimpijskog šampiona u istoj disciplini - skoku u dalj. 
Luisovi lični rekordi i danas bi doneli medalje na najvećim takmičenjima 9,86 na 100 m, 19,75 na 200 m, 8,87 m u skoku udalj, a njegovu pomoć poželela bi svaka štafeta 4 x 100 metara. 

Nastasića nema na spisku


Spisak kandidata za najboljeg mladog igrača na Ostrvu objavljen je bez imena Matije Nastasića, što je svakako neprijatno inenađenje za ljubitelje Premijer lige u Srbiji. Udruženje profesionalnih fudbalera Engleske saopštilo je danas spisak kandidata za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača Premijer Lige, ali na tom spisku nema štopera naše reprezentacije Matije Nastasića.
Iznenađujuće pojačanje Mančester Sitija u smiraj letnjeg prelaznog roka, naš Matija Nastasić, se ipak nije našao u konkurenciji za najboljeg mladog igrača Premijer lige. On je i pored sjanih partija i brojnih pohvala sa Ostrva, ostao van spiska potencijalnih laureata.
Nastasic.jpg
Iako je za kratko vreme Matija Nastasić postao nezaobilazni deo defanzivne linije Mančester Sitija, istisnuvši iz prvog tima Džoliona Leskota, to po mišljenju igrača Premijer lige nije bilo dovoljno da se nađe u konkurenciji za mladu nadu.
To je pogotovo čudno jer je naš defanzivac, prema najnovijim statistikama obračunatim u dosadašnjem toku sezone, među najpouzdanijim fudbalerima Premijer Lige, sa preciznošću svojih dodavanja od 86.3%.
Pohvale na račun srpskog fudbalera stizale su sa svih strana tokom cele sezone, o Nastasiću se govorilo kao i jednom od kandidata za nagradu najboljeg mladog igrača Premijer Lige.
Ipak, 20-godišnji Srbin nije uvršten u uži izbor u kome će se za prestižno priznanje boriti sledeći fudbaleri: Eden Azar (22, Čelsi), Džek Vilšer (21, Arsenal), Garet Bejl (23, Totenhem), Kristijan Benteke (22, Aston Vila), Romelu Lukaku (19, Čelsi) i Deni Velbek (22, Mančester Junajted).
U isto vreme sa ovom listom kandidata, Udruženje Profesionalnih fudbalera Engleske saopštilo je i listu kandidata koji će se boriti za priznanje najboljeg igrača Premijer Lige.
Naovoj listi nije bilo većih iznenađenja, za prestižno priznanje boriće se (ponovo) Garet Bejl i Eden Azar, kao i Huan Mata, Robin Van Persi, Luis Suarez i Majkl Kerik.

Preko Nieminena do polufinala


Najbolji teniser sveta Novak Đoković odmeriće snage sa Fincem Jarkom Nieminenom u meču četvrfinala Mastersa u Monte Karlu. Meč je na programu oko 15.30, a u prethodna četiri susreta naš as je slavio tri puta i pretrpeo jedan poraz.
Novak Đoković igra danas meč četvrtfinala turnira u Monte Karlu protiv Jarka Nieminena. Meč bi trebalo da počne oko 15.30. Očekuje se da Đoković popravi igru i dobije meč lakše nego prethodna dva koja je igrao u gradu u kome živi.
Djokovic.jpg
Meč našeg tenisera i finskog veterana bi trebalo da počne oko 15.30, pošto su pre tog na programu još tri meča - Conga igra sa Vavrinkom, zatim se sastaju Nadal i Dimitrov, a potom na teren izlaze Fonjini i Gaske.
Tridesetjednogodišnji Nieminen je trenutno na 49. mestu ATP liste. U dosadašnjoj karijeri osvojio je dva turnira (Oklend 2006. i Sidnej 2012), a igrao je još deset finala.
U tekućoj sezoni levoruki Finac najviše je dogurao u Monpeljeu, gde je stigao do polufinala. Zanimljivo je da je na ovogodišnjem turniru već igrao i izbacio jednog našeg tenisera - Viktora Troickog u prvom kolu.
Đoković i Nieminen do sada su odmerili snage četiri puta, a skor je 3-1 u korist našeg tenisera. Godine 2006. u Sinsinatiju slavio je Novak 7:6, 6:4, kao i naredne godine u Hamburgu (7:5, 4:6, 6:4), a onda je Finac pobedio Đokovića 2009. u Sidneju (6:4, 7:6). U poslednjem meču, u Bazelu 2010. godine, Đoković je pobedio sa 6:4, 7:6. 
Novak na ovom turniru za sada ne pruža najbolje partije i muči se da pronađe svoju prepoznatljivu igru. U oba prethodna duela, protiv Južnog i Monaka, gubio je prvi set da bi se posle, teškom mukom, vraćao i nekako rešavao meč u svoju korist. Naravno, veliki uticaj na to ima i skočni zglob koji očigledno nije potpuno oporavljen . U igri svetskog broja jedan primetan je strah i velika pažnja da se povreda ne obnovi.

Zvezda nastavlja poteru, u Humsku dolazi Rad


U 24. kolu Jelen Superlige Crvena zvezda gostuje ekipi BSK iz Borče, dok Partizan dočekuje sve bolju ekipu Rada. Vojvodina putuje u Kulu gde će protiv Hajduka odigrati vojvođanski derbi. Utakmicu koja može dodatno da zakomplikuje borbu za opstanak igraju Donji Srem i Radnički iz Kragujevca.
Utakmicama 24. kola ovog vikenda nastavljaju se borbe u fudbalskoj Superligi Srbije. Vodeći Partizan u gradskom derbiju dočekuje Rad, dok Crvena zvezda gostuju ekipi BSK-a u Borči.
JSL.jpg
Partizan je, posle tri utakmice zaredom bez pobede, prošlog vikenda konačno slavio u Ivanjici protiv Javora, ali je igra prikazana na tom meču nešto što je zadalo mnogo glavobolje treneru Vladimiru Vermezoviću i navijačima crno-belih.
Ekipa Rada dolazi na stadion u Humsku sa dve vezane prvenstvene pobede, a u prvom ovosezonskom duelu sa Partizanom, crno-beli su slavili sa 1:0.
Poteru za liderom i braniocem titule nastavlja Crvena zvezda, koja će u Borči protiv BSK-a pokušati da dođe do pete uzastopne pobede ovog proleća.
Trener crveno-belih Rikardo Sa Pintu u nedelju najverovatnije neće moći da računa na povređene Abiolu Daudu i Darka Lazovića.
Ekipa Vojvodine u poslednjem prvenstvenom meču kod kuće je odigrala "samo" 2:2 protiv užičke Slobode, a u ovom kolu čeka je gostovanje kulskom Hajduku u lokalnom derbiju. Kuljani se bore za opstanak u Superligi, a u prošlom kolu savladali su "fenjeraša" Smederevo.
JSL-2.jpg
Fudbaleri Jagodine su, kao i Vojvodina, sredinom ove nedelje izborili plasman u finale Kupa Srbije, a u nastavku prvenstvene trke očekuje ih duel sa, ovog proleća odličnim Radničkim iz Niša.
Brige oko očuvanja superligaškog statusa još nije prebrinuo ni subotički Spartak, koji bi na svom terenu trebalo da ima relativno lak zadatak protiv poslednjeplasiranog Smedereva.
Derbi začelja tabele odigraće ekipe Donjeg Srema i Radničkog iz Kragujevca. Pećinčani su u prošlom kolu „oteli" bod iz Niša, dok su Kragujevčani odigrali bez golova protiv BSK-a. Novopazarci gostuju OFK Beogradu na stadionu na Karaburmi, dok Sloboda u Užicu dočekuje ivanjički Javor.

Masa najbrži u Bahreinu


Vozač Ferarija Felipe Masa ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu uoči trke Formule jedan za Veliku nagradu Bahreina na stazi Šakir.
Masa, dvostruki pobednik trke u Bahreinu, ostvario je vreme od minut, 34 sekunde i 487 stotinki i bio je brži za 0,077 sekundi od klupskog kolege Fernanda Alonsa.
Felipe-Massa-2.jpg
Vozač Mercedesa Niko Rozberg je treći sa 0,134 sekunde zaostatka, dok je aktuelni svetski šampion iz Red Bula Sebastijan Fetel za Masom zaostao 0,303 sekundi.
Mark Veber iz Red Bula bio je sedmi, a vozač Lotusa Kimi Raikonen deveti. Bivši svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo je 13. mesto.

Ne "guramo" Crvenu zvezdu


Đorđe Žutić, član sudijske komisije FSS, u intervjuu za "Sport" opovrgao sve učestalije tvrdnje da sudije protežiraju Crvenu zvezdu. "Zvezda nema vetar u leđa od strane sudija. Jednostavno, nama su svi klubovi isti. Mi bismo voleli da se greške ne dešavaju, rekao je Žutić.
Član toliko spominjane sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Đorđe Žutić, u izjavi za „Sport", negirao je tvrdnje da sudije favorizuju Crvenu zvezdu.
Djordje-Zutic.jpg
Đorđe Žutić
"Zvezda nema vetar u leđa od strane sudija. Jednostavno, nama su svi klubovi isti. Mi bismo voleli da se greške ne dešavaju, ali... Pogledajte uostalom velike evropske utakmice gde su ulozi mnogo veći pa videćete propuste koje imaju daleko veću cenu i daleko su veće nego greške koje se događaju kod nas. I ne priča se o lošoj nameri", naglasio je Žutić.
Ono što je pokrenulo „kuloarske" priče bile su odluke arbitara na mečevima ekipe sa Marakane i Smedereva i Spartaka.
„U pravu ste što se tiče Smedereva, ali to je komisija sankcionisala. Jeste, penal je postojao i zbog tog propusta arbitar je dobio slabu ocenu. Ništa nije prikriveno. Glavni sudija je 'pao' zbog tog propusta u Smederevu i mi smo to obelodanili. Dečko je pogrešio, pa šta sada, je l' treba da ga ubijemo što je pogrešio? I on je samo čovek od krvi i mesa", istakao je Žutić.
Tu je i pomenuti previd na meču sa subotičkim Spartakom...
"Mislite na igranje rukom igrača Crvene zvezde u svom šesnaestercu? Ne bih da prejuidiciram stvari jer tek sledi konačna analiza i odluka, ali igrač Crvene zvezde je sam odigrao loptu na kratkoj distanci i ona ga je pogodila u ruku, ali namera nije postojala. Nemojte, ipak, dalje da insistirate, jer sve će se tek detaljno analizirati i biće doneta odluka komisije".

Smene trenera u NBA


Poslednjeg dana ligaškog dela šampionata američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Detroit i Klivlend su smenili trenere, dok je Dag Kolins napustio klupu Filadelfije.
Detroit je otpustio 43. godišnjeg Lorensa Frenka koji je sa Pistonsima u dve sezone imao skor od 54 pobede i 94 poraza.
Bajron-Skot.jpg
Pistonsi nisu igrali u plej-ofu još od sezone 2008. i za sada nije poznato koji trener će pokušati da uvede tim u doigravanje.
Ista sudbina zadesila je Bajrona Skota, koji više neće sedeti na klupi Klivlenda. Klivlend je sezonu završio na 13. mestu Istočne konferencije se skorom 24-58.
Dag Kolins je podneo ostavku na mesto trenera Filadelfije posle tri godine provedene u Siksersima.
Bajron-Skot-1.jpg
"Ovo je bila njegova odluka. Niko ga na to nije naterao", rekao je vlasnik kluba Džoš Heris.
Kolins je sezonu završio sa skorom 34-48, ali će ipak, ostati da radi kao savetnik u Filadelfiji.
U četvrtfinalu plej -ofa NBA lige sastaće se Majami - Milvoki, Njujork - Boston, Indijana - Atlanta, Bruklin - Čikago (Istočna konferencija) i Oklahoma - Hjuston, San Antonio - L.A. Lejkers, Denver - Golden Stejt i L.A. Klipers - Memfis (Zapadna konferencija).

Srpski padobranac trenutno peti


Posle prvog dana šampionata sveta u padobranskim skokovima u kalifornijskom gradiću Lodiju, jedini predstavnik Srbije, Aleksandar Cvetković zauzima peto mesto nakon osam rundi skokova.
Cvetković je rano jutros rekao agenciji Beta da ako se nešto nepredvidivo ne desi, ima šanse za neku od medalja.
Padobranci-Srbije-2.jpg
"Preostale su još dve serije skokova, sve je u igri i sve je otvoreno, odlučuju nijanse i sportska sreća. Uz jak vetar i nepovoljne vremenske prilike koje nam baš i ne idu na ruku, nije nemoguće da neko od favorita bude neprijatno iznenađen", rekao je Cvetković.
On je član tima "1991" koji čine padobranci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije, koji su ekipu nazvali po godini u kojoj su poslednji put zajedno skakali.
Pored ekipe "1991", na svetskom padobranskom šampionatu učestvuje još deset timova iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Brazila, Danske, Urugvaja i Čilea.
Posle prvog dana takmičenja, vodeću poziciju zauzima američki nacionalni tim koji predvodi višestruki svetski šampion Šeril Sterns (Ćeryl Stearns), sledi tim "1991" dok je na trećem mestu reprezentacija Danske.
Padobranci-Srbija.jpg
Sterns, koja je počela da skače kad je imala 17 godina, ostvarila je više od 15.000 skokova a od 1977. je član Zlatnih vitezova (Golden Knights), elitnog američkog vojnog padobranskog tima.
Šampionat sveta u padobranskim skokovima završava se sutra.

Kroford suspendovan na dve godine


Američka anti-doping agencija suspendovala je na dve godine olimpijskog atletskog šampiona Šona Kroforda jer nije obavestio nadležne o svom boravku uoči testiranja na nedozvoljene susptance. Krofordov trener Bobi Kersi rekao je da je olimpijski šampion sa Igara iz 2004. godine u trci na 200 metara, prošlog leta završio karijeru, dok Atletski savez SAD tvrdi da je on tek ove godine poslao obaveštenje o tome.
"Ne razumem. Cele godine nije obuo patike za sprint. Ne razumem kako su dozvolili da se ovo dogodi. To je pogrešno, jednog dana će istina izaći na videlo", rekao je on.
Son-Kraford-2.jpg
"Osoba koja nije trenirala cele godine, oženjen čovek koji pokušava da se brine o svojoj porodici... I šta on dobije na kraju karijere - dvogodišnju suspenziju? Jednostavno ne razumem", dodao je Kersi.
USADA je saopštila da je Kroford u tri navrata za 18 meseci "propustio da obavesti nadležne o svom boravku", zbog čega nisu mogli da obave testove na nedozvoljene supstance. Njegova suspenzija počela je u sredu.
"Ako oni dođu na moj trening i traže sportistu kome sam ja iz nekog razloga dao slobodan dan, zbog povrede na primer, ja bih morao da ih pošaljem na određenu adresu. Ali, cele godine niko nije došao kod mene i zatražio da Šon uradi test", rekao je Kersi.
Poslednje veliko takmičenje na kome je Kroford učestvovao bile su državne kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, ali u trci na 200 metara zauzeo je sedmo mesto i nije uspeo da uđe u tim.
Son-Kraford-1.jpg
Krofordov dugogodišnji agent Kimberli Holand rekla je da je neuspešno pokušavala da ga ubedi da nastavi karijeru.
"Mislila sam da dobro izgleda na stazi i da će nastaviti, ali rekao je da njegovo telo nije kao što je bilo pre desetak godina. Boli kada pomislite da će njegova karijera da se završi na ovakav način. Moramo to da promenimo", rekla je ona.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger