Headlines News :

Partizan siguran, prednost raste

Written By maxtv on недеља, 17. март 2013. | 21:24


Fudbaleri Partizana pobedili su večeras OFK Beograd sa 2:0 u 19. kolu Super lige Srbije i tako stekli 11 bodova prednosti na vrhu tabele. Golove su postigli Aleksandar Mitrović u 49. i Predrag Luka u 60. minutu meča.
Petostruki uzastopni šampion sada ima 49 bodova, a drugoplasirana Crvena zvezda, koja je danas izgubila od Radničkog u Nišu, ima 38. Partizan je tako zabeležio sve četiri pobede u prolećnom delu sezone i nije primio nijedan gol do sada. Rivali nisu imali mnogo prilika večeras u prvom poluvremenu, koje je prošlo gotovo bez ikakvih dešavanja, osim po jedne izgledne šanse na obe strane.
"Romantičari" su svoju priliku imali u 29. minutu, kada se Aleksandar Ješić oslobodio svog čuvara Aleksandra Lazevskog, a onda sjajnim driblingom prešao Tomislava Pajovića i ušao u šesnaesterac pred Vladimira Stojkovića, ali je Ivan Ivanov u poslednji čas uklizao i izbacio loptu u korner.
Partizan-OFK02.jpg
Partizan je prvi put zapretio u 44. minutu, kada je Saša Ilić fantastično pronašao Ivana Miljkovića na ivici šesnaesterca, ali on iz dva pokušaja nije uspeo da savlada golmana gostiju Milana Lukača.
Partizan-OFK01.jpg
U drugom poluvremenu viđena je drugačija slika. Već u 49. minutu Partizan je poveo kada je Aleksandar Mitrović prošao po levoj strani i sa strane ušao u šesnaesterac. Tada je na njega startovao Danijel Gašić, ali je napadač smireno izbegao njegovo uklizavanje i sa strane šutnuo pored nemoćnog Lukača.
Partizan-OFK03.jpg
U 60. minutu stavljena je tačka na meč, a ponovo su u centralnim ulogama bila zimska pojačanja Partizana. Nemanja Kojić je ušao u šesnaesterac sa leve strane i visoko centrirao na drugu stranu, na kojoj se našao Luka, koji je glavom prosledio loptu u mrežu za konačnih 2:0.
Vermezović: Teško je igrati unapred dobijene utakmice
Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da je bilo teško igrati unapred dobijenu utakmicu protiv OFK Beograda, ali da je pobeda jedino važna.
"Zadovoljniji sam igrom u drugom poluvremenu, ne samo zato što smo postigli dva gola, već smo igrali malo bolje. Teško je igrati unapred dobijene utakmice, svi su nas pre meča videli kao favorita. Ali - tri boda su tri boda, nama je to jedino važno", rekao je Vermezović.
Partizan-OFK-Treneri.jpg
Partizan u prva četiri kola prolećnog dela prvenstva nije primio nijedan gol, ali Vermezović nije želeo da ističe samo odbranu.
"Da ne čuje zlo, momci su dobro odradili svoj deo posla, ali nije samo odbrana dobra, jer odbranu igra ceo tim i vezni red... Najvažnije je da pobeđujemo i osvajamo bodove", rekao je trener Partizana.
Vermezović je kazao da će tim sada imati dva dana pauze i da će večeras "malo proslaviti", a posle će da nastavi pripreme za mečeve nakon reprezentativne pauze, u kojima se "lomi prvenstvo".
"Slede nezgodna gostovanja, koja su i slatka i teška. Partizan ima mnogo navijača svuda i ne verujem da ćemo se negde osećati kao gosti. Imamo dva slobodna dana, a večeras ćemo malo da proslavimo. Posle toga slede četiri utakmice u kojima se lomi prvenstvo (u gostima protiv Hajduka, Slobode i Javora, kod kuće protiv Vojvodine)", rekao je Vermezović.
Trener OFK Beograda Zoran Milinković rekao je da je njegovom timu bilo teško da se vrati u igru posle primljenog gola i priznao je da je tim u "neprijatnoj seriji".
"Desila se ta greška u drugom poluvremenu i posle toga je bilo teško vratiti se u igru...Jeste ovo neprijatna serija i verujem da ćemo sa velikom željom, borbenošću i motivacijom izaći iz nje", rekao je Milinković.

Svako može da igra za Siti, skoro svako...


Bi-Bi-Sijev komičar Sajmon Bodkin uhapšen jer se ušunjao na Gudison park i zagrevao sa igračima Sitija. Bio je spreman i da zaigra. Ali, avaj...
Engleskom komičaru Sajmonu Bodkinu je, sigurno, bilo veoma dosadno kada je odlučio da aktivira svoj alter ego, Džejsona Benta, utrči na teren Gudison Parka i zagreva se rame uz rame sa igračima Siija.
Simon.jpg
Igrači i i Mančinijev pomoćnik Dejvid Plat su začuđeno gledali šta Bodkin radi, a policija ga je odvela pre nego što se u potpunosti zagrejao.
Bodkin je uhapšen.
Simon2.jpg

Čelsi bolji od Vesthema, Lampardov 200. gol


Fudbaleri Čelsija preuzeli su treće mesto na tabeli engleske Premijer lige pošto su večeras u utakmici 30. kola na domaćem terenu savladali ekipu gradskog rivala Vesthema s 2:0. Lampard postigao 200. gol u dresu Čelsija,
Aktuelni prvak Evrope bio je bolji tokom celog meča i zasluženo je izborio 16. pobedu ove sezone. Susret je obeležio vodeći pogodak legende kluba Frenka Lamparda, koji je postigao jubilarni 200. gol u dresu "plavaca".
Celsi-Vest-Hem1.jpg
Tridesetčetvorogodišnji Lampard približio se na samo dva gola rekorderu Čelsija Bobiju Temblingu, koji je šezdesetih i sedamdesetih postigao 202 pogotka za klub sa Stamford Bridža.

U sastavu domaćina večeras nije bilo srpskog defanzivca Branislava Ivanovića.
Celsi-Ves-Hem2.jpg
U preostalom meču Vigan je nakon dramatične završnice osvojio dragocene bodove u borbi za opstanak savladavši Njukasl sa 2:1 golom u 90. minutu.
Rezultati:
Čelsi - Vesthem 2:0 (Lampard 19, Azar 50)
Vigan - Njukasl 2:1 (Besežur 18, Kone 90 - Santon 72)
Totenhem - Fulam 0:1 (Berbatov 52)
Sanderlend - Norič 1:1 (Gardner 40. penal - Hulahan 26)

Odigrano u subotu:
Aston Vila - Kvins Park rendžers 3:2
Everton - Mančester siti 2:0
Mančester junajted - Reding 1:0
Sautempton - Liverpul 3:1
Stouk - Vest Bromvič Albion 0:0
Svonsi - Arsenal 0:2.
Tabela: Mančester junajted 74 boda, Mančester siti 59, Čelsi 55, Totenhem 54, Arsenal 50, Everton 48, Liverpul 45, itd.

BSK iznenadio Javor


Fudbaleri BSK-a iz Borče pobedili su u Ivanjici Javor sa 2:1 (0:1), u utakmici 19. kola Superlige Srbije. Radnički je u Kragujevcu slavio protiv Hajduka - 3:2, a Novi Pazar je savladao Smederevo sa 2:1.
Borčani su do petog trijumfa u sezoni došli posle preokreta u drugom poluvremenu. Javor je poveo u 29. minutu preko Mišića, a golove za goste postigli su Novaković u 51. i Božičić u 74. minutu.
Rad-N-Rad-KG.jpg
U preostala dva meča Radnički iz Kragujevca i Novi Pazar zabeležili su pobede kod kuće. Kragujevčani su trijumfom protiv Hajduka iz Kule (3:2) prekinuli niz od sedam prvenstvenih utakmica bez pobede. Strelac odlučujućeg gola bio je Darko Fejsa u 90. minutu.
Radnički 1923 je pobedio prvi put još od početka novembra prošle godine. U tim se vratio Darko Spalević, koji je dugo bio u sukobu sa upravom, ali je titulu junaka meča poneo njegov imenjak Fejsa, koji je postigao gol u 94. minutu, kada je sa oko 40 metara lobovao golmana Bojana Braća.  
Novi Pazar je teže nego što se očekivalo došao do tri boda protiv poslednjeplasiranog Smedereva, koje se dobro držalo sve do same završnice. Novi Pazar je drugim prolećnim trijumfom došao do 11. mesta sa 22 boda. Pobednički gol za Pazarce postigao je Radoš Bulatović, koji je pre dve nedelje doneo trijumf svom timu u meču sa Radničkim 1923.

Radnički iz Niša je na svom terenu priredio iznenađenja i pobedio Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:0), dok meč Partizan - OFK Beograd počinje u 18 sati.
Utakmice Vojvodina - Donji Srem, Sloboda - Jagodina i Rad - Spartak odložene su zbog lošeg stanja terena na tim stadionima.
Rezultati i strelci 19. kola:
Radnički Niš - Crvena zvezda 2:1 (Ljubinković, Škuletić 67 - Kasalica 78).
Javor - BSK 1:2 (Mišić - Novaković 51, Božičić 74)
Radnički K - Hajduk 3:2 (Milanović 23, Beljić 30, Fejsa 90 - Veselinović 24, Tošić 62)

Novi Pazar - Smederevo 2:1 (Mutavdžić 8. penal, Bulatović - Sikimić 23. penal)
TABELA: Partizan 46, Crvena zvezda 38, Vojvodina 35, Jagodina 32, Rad 28, Sloboda 28, Javor 27, Spartak 24, Radnički Niš 24...

Hodžson: Crnogorci će možda provocirati Runija


Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da bi igrači Crne Gore mogli da provociraju Vejna Runija tokom kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.
Engleska će u utorak igrati u Podgorici protiv selekcije Crne Gore, kvalifikacionu utakmicu Grupe H. Runi je tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Crne Gore (2:2) isključen jer je šutnuo protivničkog igrača Miodraga Džudovića.
Roj Hodzson.jpg
Hodžson: Crnogorci će možda provocirati Runija
Upitan da li misli da će protivnički igrači pokušati da provociraju Runija, Hodžson je rekao: "Možda ste u pravu, ali to su stvari sa kojima bi fudbaleri trebalo da se pomire".
"Čini se da protivnici nisu mnogo uticali na Vejna na prethodnim utakmicama. U reprezentaciji je disciplinovan i nije me izneverio. Nemam razloga da sumnjam u njega", rekao je Hodžson.
Runi je zbog tog crvenog kartona propustio dve utakmice na Evropskom prvenstvu prošle godine protiv Francuske i Švedske, pošto mu je kazna smanjena sa tri na dve utakmice suspenzije.
"On je pogrešio i javno je priznao. Platio je cenu jer je propustio dva meča na EP. Ne treba da ga podsećam na to, jer će sigurno o tome razmišljati, ne zaboravalja se isključenje", rekao je on.
Napadač reprezentacije Crne Gore Dejan Damjanović rekao je da njegova ekipa neće igrati prljavo protiv Engleske.
Runi crveni karton.jpg
Runi potencijalna meta uvreda sa tribina
"Moramo da pružimo maksimum, sa našim navijačima možda možemo da napravimo čudo. Niko neće na našem terenu uzimati bodove. Teren neće biti u savršenom stanju i sve je moguće. Napašćemo i šutirati na gol. To je naš stil kada igramo na domaćem terenu", rekao je on.
"Moramo fizički da budemo spremni za njih, pošto su oni jedan od najboljih timova na svetu. Niko neće provocirati ni igrati prljavo. Igraćemo na loptu, ali igraćemo snažno", dodao je Damjanović.
Reprezentacija Crne Gore vodi na tabeli Grupe H sa 10 bodova iz četiri utakmice, dok Engleska ima dva manje na drugom mestu, iz takođe četiri meča.
Poljska ima pet bodova i meč manje, Moldavija je iz četiri utakmice sakupila četiri boda, Ukrajina ima dva boda iz tri utakmice, dok je San Marino poslednji bez bodova u četiri meča.

Tina Maze trijmovala na kraju


Pobedom u poslednjem veleslalomu sezone u Lencerhajdeu slovenačka skijašica Tina Maze sjajno je okončala sezonu. Slovenačka skijašica je ubedljivo trijumfovala u generalnom plasmanu sa 2.414 bodova, druga je Nemica Marija Hefl Riš sa 1.101, a treća Austrijanka Ana Feninger sa 1.029 bodova.
Slovenačka skijašica Tina Maze uspešnu sezonu u Svetskom kupu krunisala je pobedom u poslednjem veleslalomu, koji je danas vožen u švajcarskom Lencerhajdeu.
Tina Maze.jpg
Trijumf Mazeove na kraju sezone
Mazeova je do trijumfa stigla vremenom od 2:16.67 minuta, ispred Francuskinje Tese Vorli (2:17.02) i Lare Gut iz Švajcarske (2:18.05).
Slovenačka skijašica je ubedljivo trijumfovala u generalnom plasmanu sa 2.414 bodova, druga je Nemica Marija Hefl Riš sa 1.101, a treća Austrijanka Ana Feninger sa 1.029.
Mazeova je u veleslalomu završila na prvom mestu sa 800 bodova, ispred Feningerove (480) i Nemice Viktorije Rebensburg (411).
Rezultati:
1. Tina Maze (Slovenija) 2:16.67 (1:08.79 - 1:07.88)
2. Tesa Vorli (Francuska) 2:17.02 (1:08.37 - 1:08.65)
3. Lara Gut (Švajcarska) 2:18.05 (1:09.16- 1:08.89)
4. Viktoria Rebenzburg (Nemačka) 2:18.41 (1:09.85 - 1:08.56)
5. Ana Feninger (Austrija) 2:18.54 (1:09.83 - 1:08.71)
6. Nadja Fankini (Italija) 2:18.62 (1:10.28 - 1:08.34)
7. Elizabet Gergl (Austrija) 2:18.86 (1:10.33 - 1:08.53)
8. Džulija Mancuzo (SAD) 2:19.14 (1:10.28 - 1:08.86)
9. Džesika Lendel Vikarbi (Švedska) 2:19.22 (1:10.43- 1:08.79)
10. Anemon Marmotan (Francuska) 2:19.30 (1:09.76 - 1:09.54)
Poredak u veleslalomu:
1. Maze 800 bodova
2. Feninger 480
3.Rebenzburg 411
4. Vorli 383
5. Katrin Cetel (Austrija) 382
Generlani plasman:
1. Maze 2.414
2. Marija Hefell Riš (Nemačka) 1.101
3. Feninger 1.029
4. Mankuzo 867
5. Mikaela Šifrin (SAD) 822

Vidić: Titule (ni)je naša


Imamo 15 bodova prednosti i ne smemo dozvoliti da se nešto promeni. Titula je u našim rukama, ali ima da se igra još utakmica, a neke na gostovanjima su za nas tradicionalno teške. Ništa još nije gotovo, ali smo u dobroj poziciji, rekao je kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić.
Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić rekao je da je šampionska titula Premijer lige u rukama njegovog kluba, ali da prvenstvo još nije završeno.
Nemanja Vidic.jpg
Kapiten Junajteda poziva na oprez
Mančester junajted je juče pobedio Reding sa 1:0 i uvećao prednost na 15 bodova u odnosu na aktuelog šampiona Engleske Mančester siti, koji je izgubio od Evertona sa 0:2.
"Osvojili smo tri boda, ali ih nismo dobili lako. Želite da pobedite i da na miru igrate za reprezentaciju tokom pauze zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a to smo i uradili", rekao je Vidić za klupsku televiziju.
"Sada možemo da razmišljamo o narednim utakmicama. Imamo 15 bodova prednosti i ne smemo dozvoliti da se nešto promeni. Titula je u našim rukama, ali ima da se igra još utakmica, a neke na gostovanjima su za nas tradicionalno teške. Ništa još nije gotovo, ali smo u dobroj poziciji", dodao je srpski fudbaler.
Siti je prošle godine golovima u sudijskoj nadoknadi vremena osvojio šampionsku titulu, a Vidić je rekao da njegova ekipa to ne bi smela ponovo da dozvoli.
"Ponekad možemo da osetimo da su navijači na tribinama nervozni jer razmišljaju o prošloj sezoni. To ne bismo smeli ponovo da dozvolimo.
U dobroj smo situaciji, trebalo bi da se opustimo i uživamo u fudbalu. Ovo su dobri  renuci za nas", rekao je Vidić.
Fudbalere Mančester junajteda u preostalih devet utakmica očekuju i derbi utakmice protiv Sitija, Čelsija i Arsenala.

Debakl Zvezde na Čairu


Crvena zvezda se ponovo osramotila, ovoga puta na gostovanju u Nišu gde su poraženi od Radničkog sa 2:1. Niški tim odigrao sjajan meč i trijumfovao golovima Ljubinkovića i Škuletića. Jedini gol za „crveno-bele" postigao Kasalica. Ovim porazom Zvezda dovela u pitanje i osvajanje drugog mesta.
Ako je neko i gajio nadu da postoji mogućnost da Zvezda nadoknadi minus od osam bodova prednosti nad Partizanom, danas, ne samo što je ta opcija propala, nego će klub sa Marakane biti srećan ukoliko na kraju prvenstva zadrži drugu poziciju.
Zvezda.jpg
Na utakmici u Nišu Radnički je zasluženo pobedio Crvenu zvezdu sa 2:1. Golove za domaću ekipu postigli su Ljubinković u 44. i Škuletić u 68. minutu, dok je jedini pogodak za Zvezdu postigao Kasalica u 79. minutu. Beogradski tim je od 62. minuta igrao sa igračem manje pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Nikola Petković.
I ovaj meč na Čairu izgledao je kao i većina koje su „crveno-beli" igrali ove sezone. Zvezda je imala jalovu inicijativu, nije stvarala šanse, domaćin je lakše probijao odbranu „crveno-belih" i bio je konkretniji.
U finišu poluvremena, posle očajne reakcije Mikića, Jovanović sa leve strane uputio je centaršut u šesnaesterac Zvezde, gde je Ljubinković sam golom sproveo loptu u mrežu Bajkovića.
Ključni momenat na meču dogodio se u 62. minutu kada je Petković, bez ikakve potrebe napravio faul za drugi žuti karton, posle čega je isključen.
Glupost Zvezdinog defanzivca kažnjena je samo šest minuta kasnije. Posle kontranapada, Radnički je intiligentno napravio višak u napadu, lopta je došla do Škuletića koji je sjajnim udarcem sa desetak metara poslao loptu pod prečku Bajkovića.
Sve što su „crveno-beli" uspeli, to je da u 79. minutu smanje rezultat. Milunović je poslao dugu loptu u šesnaesterac Radničkog, Kasalica je naleteo i glavom zatresao mrežu domaćina.
Do kraja meča Zvezda nije napravila ozbiljniju priliku za izjednačenje, a Škuletić je propustio nekoliko prilika da postigne treći gol za Radnički.
U poslednjim sekundama meča viđene su i nemile scene kada je došlo do koškanja Mladenovića i klupe Radničkog. Niko nije želeo da u igru vrati loptu koja je otišla u aut, a pomoćni trener Radničkog je šutnuo loptu u publiku posle čega je dobio crveni karton.

Norjojter za kraj


Nemački skijaš Feliks Nojrojter pobednik je poslednjeg slaloma u sezoni koji je u okviru Svetskog kupa vožen u švajcarskom Lencerhajdeu.
Nemački skijaš Feliks Nojrojter pobednik je poslednjeg slaloma u sezoni koji je u okviru Svetskog kupa vožen u švajcarskom Lencerhajdeu.
Nojojter.jpg
Nojrojter je trijumfovao u vremenu 1:52.20 minuta ispred ukupnog pobednika Setskog kupa Australijanca Marsela Hiršera, koji je zaostao 0.36 stotinki. Hrvat Ivica Kostelić zauzeo je treće mesto sa zaostatkom od 0.51 stotinki za vodećim.
Hiršer je sezonu završio sa 1.535 bodova, a osvojio je i mali Kristalni globus u slalomu.
U generalnom plasmanu slede Norvežanin Aksel Lind Svindal sa 1.226 bodova i Amerikanca Ted Ligeti sa 1.022 boda.
Rezultati:
1. Feliks Nojrojter (Nemačka) 1:52.20 (58.96 - 53.24)
2. Marsel Hiršher (Austrija) 1:52.56 (59.47 - 53.09)
3. Ivica Kostelić (Hrvatska) 1:52.71 (59.30 - 53.41)
4. Andre Mirer (Švedska) 1:53.28 (59.96 - 53.32)
5. Stiv Misije (Francuska) 1:53.49 (59.74 - 53.75)
6. Mario Mat (Austrija) 1:53.55 (1:00.42 - 53.13)
7. Markus Larson (Švedska) 1:53.80 (1:00.74 - 53.06)
8. Benjamin Rajh (Austrija) 1:54.14 (1:00.69 - 53.45)
9. Naoki Juasa (Japan) 1:54.46 (1:02.41 - 52.05)
10. Manfred Melg (Italija) 1:54.61 (1:00.51 - 54.10)
Poredak u slalomu:
1. Hiršer 960
2. Nojrojter 716
3. Kostelić 535
4. Mirer 532
5. Melg 335..
Generalni plasman:
1. Hiršer - 1.535
2. Aksel Lund Svindal (Norveška) - 1.226
3. Ted Ligeti (SAD) - 1.022
4. Nojrojter - 948
5. Kostelić (Hrvatska) - 900..

Suspendovan zbog nacističkog pozdrava


Jorgos Katidis je sa samo 20 godina oprostio od snova da će postati reprezentativac Grčke. Dvadesetogodišnji fudbaler AEK-a doživotno suspendovan iz svih reprezentativnih selekcija Grčke zbog nacističkog pozdrava kojim je proslavio gol na meču protiv Verije.
Fudbaler atinskog AEK-a Jorgos Katidis doživotno je suspendovan iz svih nacionalnih selekcija Grčke pošto je prilikom proslave pogotka nacističkim salutiranjem pozdravio navijače.
Jorgos Katidis pozdrav.jpg
Doživotna suspenzija zbog gluposti
U današnjem saopštenju Fudbalskog saveza Grčke navodi se da je gest 20-godišnjeg fudbalera "duboka uvreda za sve žrtve nacističke brutalnosti".
Katidis je napravio incident na jučerašnjoj utakmici protiv Verije u prvenstvu, nakon što je postigao pobedonosni pogodak za 2:1.
On se izvinio putem Tvitera i na televiziji i rekao da "nije znao šta to znači". Navijači AEK-a su putem saopštenja zatražili od uprave da izbaci Katidisa iz ekipe.
Katidis je do sada igrao za mlađe selekcije reprezentacije Grčke.

Bronza Tomaševićeve


Dragana Tomašević osvojila bronzu n u bacanju diska na Zimskom kupu u Kasteljonu. Srpska atletičarka ostvarila rezultat od 61,12 metara.
Reprezentativka Srbije u bacanju diska Dragana Tomašević osvojila je danas bronzanu medalju na zimskom Kupu Evrope u Kasteljonu. Tomaševićeva je do trećeg mesta došla rezultatom od 61,12 metara, koji je ostvarila u trećoj seriji.
Dragana Tomasevic.jpg
Tomaševićeva osvojila bronzu za Srbiju
Zlatnu medalju osvojila je Nemica Nadine Miler (66,12), a srebro je pripalo Francuskinji Roberti Mićon Melinai (61,26).
"Ovo je moj najbolji početak sezone. Tokom zagrevanja sam imala prilično bolje rezultate nego na takmičenju, ali sam zadovoljna osvojenom medaljom", rekla je Tomaševićeva.
Njen trener Danilo Krtinić, takođe je bio zadovoljan izdanjem srpske rekorderke.
"Dragana je došla spremna na ovo takmičenje i u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila je treće mesto. Ovo je dobar pokazatelj za nastavak sezone u kojoj ćemo akcenat staviti na Svetsko prvenstvo, koje će u avgustu biti održano u Moskvi", rekao je Krtinić.

Domaćini nemilosrdni


Svih pet domaćina prošle noći došlo je do pobede u NBA ligi. Neočekivano, najviše se mučio San Antonio koji je tek u finišu meča savladao Klivlend. Jednu od retkih pobeda uknjižio je i Vašington koji je bio bolji od Finiksa. Filadelfija bolja od Indijane, Boston preslišao Šarlot, Detroit poražem na gostovanju Portlandu.
Košarkaši Filadelfije pobedili su u Indijanu sa 98:91 i ostvarili treću pobedu u poslednjih 16 utakmica u NBA ligi.
Filadelfija.jpg
Holidej bio je najefikasniji u ekipi Filadelfije sa 27 poena, a imao je i 12 asistencija, dok je još bolju partiju prikazao i Spenser Hejvs sa 18 poena, 16 skokova, osam asistencija i sedam blokada.
Evan Tarner postigao je 11 poena, od kojih šest u seriji od 19:4, kojom je početkom poslednje četvrtine Filadelfija povela sa 90:76. U ekipi Indijane, koja je pretrpela drugi uzastopni poraz, Roj Hibert bio je najbolji sa 25 poena i 10 skokova, a Dejvid Vest i Pol Džordž dodali su po 18 poena.
Košarkaši Bostona pobedili su Šarlot sa 105:88 i ostvarili 11. uzastopnu pobedu na domaćem terenu. To je prva pobeda Seltiksa nad Bobketsima ove sezone.
Boston Seltiks.jpg
Šestorica igrača postigli su dvocifren broj poena, Džejson Teri ubacio je 15 poena, dok je Pol Pirs dodao 14, uz osam asistencija i šest skokova.
Kevin Garnet nije bio u ekipi Bostona zbog povrede butnog mišića. U ekipi Šarlota, koja je pretrpela 12. poraz u poslednjih 13 utakmica, Džanero Pargo postigao je 18 poena, a dva manje dodao je Džerald Henderson.
Košarkaši San Antonija pobedili su Klivlend sa 119:113. Najzaslužniji za pobedu Sparsa bio je Tim Dankan sa 30 poena i 12 skokova, dok je Kavi Leonard dodao 24 poena i 13 skokova. Manu Đinobili učestvovao je u pobedi sa 14 poena i 10 asistencija, a Nando de Kolo dodao je 11 poena.
Manu Djinobili.jpg
Za poraženi tim Vejn Elington ubacio je 21 poen, Mariz Spejts 19, Šon Livingston dodao je 16, a Alonzo Dži i Dion Vejters po 15 poena.
Košarkaši Vašingtona pobedili su Feniks sa 127:105 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu na svom terenu, Juta je bila bolja od Memfisa sa 90:84, dok je Portland pobedio Detroit sa 112:101 i naneo mu osmi uzastopni poraz. Pistonsi su izgubili 11 od poslednjih 12 utakmica i još nisu zabeležili pobedu u martu.
Vasington cirlidersice.jpeg

Maminjova "igranka bez prestanka"


Govor mržnje ili politički progon, šta god da je u pitanju, prvi čovek Dinama i jedan od najkontroverznijih javnih ličnosti na Balkanu, Zdravko Mamić, moći će da dokazuje sa slobode. Prema pisanju hrvatskih medija kada je čuo odluku da se brani sa slobode, popularni Maminjo, je ljubio pod ispred sudije. "Igranka" se nastavlja.
Uz ime Zdravka Mamića često ide takva medijska pažnja koju u fudbalu još izazivaju samo Mario Baloteli ili Džoi Barton. Ako su ovih dvoje „loši momci" evropskog fudbala, popularni Maminjo moće da nosi epitet „lošeg funkcionera" evropskog fudbala, prema kome i nekadašnji vlasnik madridskog Atletika Hezus Hil izgledao kao mala beba.
Zdravko-Mamic.jpg
Maminjo ljubio pod pred sudijom
Posle noći koju je proveo u zatvoru, zbof vređanja na nacionalnoj osnovi i podsticanja na nasilje i mržnju, Maminjo je konačno pušten da se brani sa slobode. Hrvatski mediji prenose da je, kada je čuo da može da se brani sa slobode, Mamić ljubio pod ispred sudije Ljiljanke Maletić.
Advokat Zdravka Mamića opisao je kako on vidi postupak protiv svog klijenta.
„Ovo je politički slučaj, nema drugog predznaka. Neprihvatljivo je da se medijima dopušta da unapred govore o kaznenom govoru mržnje", rekao je Mamićev advokat koji je pozdravio odluku sudije da dopusti njegovom klijentu da se brani sa slobode, rekavši da Maletićeva nije podlegla pritiscima.
Zdravko Mamic1.jpg
Maminjo - govor mržnje ili politički progon
Još nije poznato da li se Zdravko Mamić kaje zbog reči upućenih ministru obrazovanja i sporta u Vladi Hrvatske Željku Jovanoviću gde je između ostalog rekao da „On (Jovanović) mrzi sve što počinje sa hrvatski, da ima krvna zrnca koja vuku na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko, da iz njegovih očiju šiklja krv, a kad se nasmeje vidite ljude spremne za klanje, da je uvreda za hrvatski um, hrvatski mozak i hrvatskog čoveka".
„Zamislite čoveka da je Srbin koji nikada nije radio u prosveti ili sportu, osim što je bio dizač tegova, da je ministar tako važnog resora. I to sve daš čoveku koji je bez ikakvog iskustva i sa takvom hrvatomržnjom", besneo je Mamić pre dva dana kada je davao izjavu.
U zaštitu Zdravka Mamića stao je i njegov brat Zoran koji je rekao da njegov stariji brat nije dobro shvaćen.
Zoran Mamic.jpg
Zoran Mamić brani starijeg brata
„Zdravko bi isto rekao i da je u pitanju ministar koji je Englez ili Francuz, i tu nema govora mržnje. Svi znamo da Zdravko ima prijetelje muslimane, Srbe i ljude svih nacionalnosti. Izjava je izrečena u kontekstu da stranac ne može biti ministar i to ne znači nikakvu mržnju prema hrvatskom narodu i hrvatskoj manjini. Poručio bih dušebrižnicima i svim dvoličnim pametnjakovićima koji se ograđuju, i onima koji daju komentare, da se malo pogledaju u ogledalo, trebalo bi da ih je stid", rekao je Zoran.
„Zaista ne znam kako će Zdravku neki ljudi pogledati u oči. Zahvalio bih se prijateljima, navijačima, posebno onima iz Srbije koji su zgroženi načinom na koji se postupalo prema mom bratu", rekao je mlađi Mamić.

Ibra preskup za Italijane


On je veliki šampion, ali italijanski klubovi ne mogu da priušte sebi igrača koji toliko zarađuje. Ibrahimović je odličan fudbaler, ali ne uklapa se u naš koncept, rekao je generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota.
Generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota rekao je da italijanski klubovi nemaju finansijska sredstva da dovedu napadača Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića.
Djuzepe Marota.jpg
Marota: Ibra preskup za nas
Švedski reprezentativac je dovođen u vezu sa bivšim klubom, posebno nakon prošlonedeljnog sastanka Pavela Nedveda sa kolegom iz PSŽ-a Leonardom.
"Nedved i Leonardo su razgovarali o Ibrahimoviću. On je veliki šampion, ali italijanski klubovi ne mogu da priušte sebi igrača koji toliko zarađuje. Ibrahimović je odličan fudbaler, ali ne uklapa se u naš koncept", rekao je Marota za italijanske medije.
Zlatan Ibrahimovic.jpg
Nemaju para da ga plate
Ibrahimović je za Juventus igrao od 2004. do 2006. godine, a "Staru damu" je napustio kada je klub ispao u Seriju B, zbog umešanosti u nameštanje mečeva

Kimi kralj Australije


Leteći Finac u Lotusu ispreed heroja Ferarija i Red Bula, Fernanda Alonsa i Seba Fetela. Kvalifikacije zbog kiše održane u poslednji čas. Uprkos pobedi Lotusa, Red Bul deluje moćno.
Finac Kimi Raikonen, za volanom Lotusa, pobednik je trke za Veliku nagradu Australije kojom je jutros u Melburnu startovao ovogodišnji šampionat sveta u Formuli 1.
kimi3.jpg
Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija, Španac Fernando Alonso, dok je treći bio aktuelni prvak sveta, pilot Red Bula, Nemac Sebastijan Fetel.
Do 20. pobede u karijeri Raikonen je došao sa prednošću od 12 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Alonsa, a čak 22 sekunde bio je brži od Fetela.
Kuriozitet trke za VN Australije je činjenica da su kvalifikacije vožene samo šest sati ranije zbog obilnih kiša koje su padale u Melburnu u subotu.
Šampionat sveta nastavlja se sledećeg vikenda Trkom za Veliku nagradu Malezije koja će biti vožena na stazi Sepang u Kuala Lumpuru.
Alonso.jpg
Rezultati trke za Veliku nagradu Australije:
1. Kimi Raikonen (Finska) Lotus 1:30:03.225
2. Fernando Alonso (Španija) Ferari + 12.451
3. Sebastijan Fetel (Nemačka) Red Bul + 22.346
4. Felipe Masa (Brazil) Ferari + 35.577
5. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes + 45.561
6. Mark Veber (Australija) Red Bul + 46.800
7. Adrijan Zutil (Nemačka) Fors Indija + 1:05.068
8. Pol di Resta (Velika Britanija) Fors Indija + 1:08.449
9. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren + 1:21.630
10. Roman Grožan (Francuska) Lotus + 1:22.759
11. Serhio Peres (Meksiko) Meklaren + 1:23.367
12. Žan-Erik Vernj (Francuska) Toro Roso + 1:23.857
13. Esteban Gutijeres (Meksiko) Zauber + jedan krug
14. Valteri Botas (Finska) Vilijams + jedan krug
15. Žil Bjanki (Francuska) Marusja + jedan krug
16. Šarl Pik (Francuska) Katerhem + dva kruga
17. Maks Čilton (Velika Britanija) + dva kruga
18. Gido van der Garde (Holandija) Katerhem + dva kruga
Odustali:
Danijel Rikardo (Australija) Toro Roso
Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes
Pastor Maldonado (Venecuela) Vilijams
Niko Hilkenberg (Nemačka) Fors Indija

Delpo zaustavio Novaka


Novak doživeo prvi poraz u 2013. godini. Đoković je zaustavljen u polufinalu Indijan Velsa od Argentinca Del Potra u tri seta - 6:4, 4:6, 4:6. Del Potro će u finalu u nedelju uveče igrati sa Rafaelom Nadalom.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira masters serije u Indina Velsu, pošto je u polufinalu izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra u tri seta - 4:6, 6:4, 6:4.
Nole-DelPotro2.jpg
U iscprljujućem duelu, koji je trajao dva sata i 50 minuta, a odigran je po paklenoj vrućini, jer je temperatura u hladu iznosila 36, a na terenu više od 40 stepeni, Del Poro je u finišu imao više snage i zasluženo je stigao do šeste pobede u 15. međusobnom susretu sa Đokovićem. Meč je bio potpuno izjednačen i otvoren do poslednjeg poena, a u kojoj meri su protivnici bili izjednačeni najbolje se vidi iz podatka da je Del Potro osvojio 101, a Đoković 100 poena.
U prvom setu viđena je najbolja i najkvalitetnija igra. Đoković je u tom delu meča bio sigurniji i protivniku nije dozvolio nijednu brejk šansu, a sam je u osmom gemu imao četiri prilike da Del Potru oduze servis. Nije ih iskoristio, ali je i u desetom gemu žestoko pritisnuo protivnika i iskoristio je treću, a ukupno sedmu brejk šansu, čime je dobio set.
Nole-IV6.jpg
Drugi set bio je gotovo neverovatan, bar kada su u pitanju tako kvalitetni teniseri. Prva tri gema završena su brejkovima, s tim što je Argentinac dva puta oduzeo servis Đokoviću. Kada je u sedmom gemu Del Potro i treći put napravio brejk i poveo 5:2, bilo je jasno da će meč otići u treći set. Đoković je, doduše, pokušao na se vrati i u osmom gemu je vratio jedan brejk, ali drugi nije uspeo, pa je Del Potro, kao i juče u četvrtfinalu protiv Endija Mareja, izborio treći set.
Prvi igrač sveta je odlučujući deo meča počeo izvanredno i poveo je 3:0, a onda je naglo počeo da popušta. Iz poena u poen bilo je vidljivo da mu snaga sve više "curi", udarci su mu postajali sve slabiji i neprecizniji i Del Potro je napravio preokret.
DelPotro2.jpg
Uprkos ovom porazu, prvom posle serije od 22 pobede, Đoković može da bude zadovoljan učinkom u Inđan Velsu, jer je odbranio poene, pošto je i prošle godine stigao do polufinala. Zahvaljujući porazu prošlogodišnjeg pobednika ovog turnira Rodžera Federera već u četvrtfinalu, Đoković je povećao prednost na ATP listi u odnosu na Švajcarca na 4.565 poena. Najboljem teniseru sveta sada predstoji učešće na mastersu u Majamiju, gde brani titulu i 1.000 poena.
Protivnik Del Potra u finalnom meču biće Španac Rafael Nadal, koji je bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha.
Nadal2.jpg
Nadalu će to biti četvrto uzastopno finale od povratka na teren posle sedam meseci pauze zbog povrede.
Ujedno, Španac će pokušati da dođe do treće titule u Indijan Velsu u karijeri, a prethodne dve osvojio je u duelima protiv Đokovića i Britanca Endija Mareja.
Španac je u dosadašnjoj karijeri osvojio ukupno 52 trofeja na ATP turnirima.

Serija A 29. kolo "Stara Dama" grabi ka tituli


Pobedom nad Bolonjom od 2:0 Juventus sigurno korača ka odbrani titule. Katanija ne odustaje od Evrope. Sicilijanci ubedljivo savladali Udineze 3:1. Željko Brkić na golu, Dušan Basta preskočio meč zbog povrede.
Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras u gostima ekipu Bolonje sa 2:0 u utakmici 29. kola Serije A i sada imaju 12 bodova više od drugoplasiranog Napolija koji u nedelju dočekuje Atalantu.
Juventus-Bolonja3.jpg
Branilac šampionske titule je otpor domaćina uspeo da slomi tek u drugom poluvremenu, a najzaslužniji za to bio je crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić.
On je prvo u 62. minutu zatresao protivničku mrežu, a 12 minuta kasnije asistirao je Klaudiju Markiziju za konačnih 2:0.
Fudbaleri Katanije su na svom terenu ubedljivo pobedili ekipu Udinezea sa 3:1. Ovim trijumfom, 13. u državnom šampionatu, sicilijanska ekipa ostala je u trci za mesto koje vodi u Ligu Evrope sledeće sezone.
Dvostruki strelac za Kataniju bio je Alehandro Gomez u 49. i 67. minutu, a mrežu Udinezea zatresao je i Frančesko Lodi u 71. minutu. Domaćin je od 57. minuta igrao bez isključenog Alesandra Potence. Pogodak za goste postigao je Luis Mjuriel u 81. minutu.
Katanija-Udineze.jpg
Golman srpske reprezentacije Željko Brkić branio je za Udineze, dok je Dušan Basta preskočio ovaj meč zbog povrede.
Rezultati i strelci:
Katanija - Udineze 3:1 (Gomez 49, 67, Lodi 71 - Murijel 81)Bolonja - Juventus 0:2 (Vučinić 62, Markizio 74)
Nedelja: Sijena - Kaljari, Napoli - Atalanta, Peskara - Kjevo, Fiorentina - Đenova, Milan - Palermo, Sampdorija - Inter, Torino - Lacio, Roma - Parma

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger