Headlines News :

Kup Konfederacija: Brazil u finalu

Written By maxtv on среда, 26. јун 2013. | 23:04

Fudbaleri Brazila plasirali su se u finale Kupa Konfederacija, peti put u istoriji ovog reprezentativnog takmičenja.
Beta/AP
Brazil je posle mnogo problema savladao Urugvaj sa 2:1, golom Paulinja pet minuta pre kraja meča u Belo Horizonteu.
Žulio Cezar odbrano je penal Dijegu Forlanu u 15. minutu, krajem prvog dela Fred je doneo prednost Brazilu, da bi Edison Kavani izjednačio početkom drugog. U drugom polufinalu u četvrtak se u Fortalezi sastaju Španija i Italija. Meč se igra od 21:00.
Početak meča zabrinuo je domaće navijače, već u 13. minute David Luiz je oborio Dijega Forlana u kaznenom prostoru i Urugvaj je dobio penal. Iskusni golgeter preuzeo je odgovornost na sebe, ciljao je levi donji ugao, ali ga je Žulio Cezar sjajno 'pročitao' i odbranio svoj gol. 

U nastavku meča Brazil je preuzeo kontrolu, da bi četiri minute pre kraja prvog poluvremena stigao do vođstva. Napadač Fred, koji verovatno mnogima izgleda neprimereno gojazan i pomalo trom za napadača, ima savršen osećaj za gol.
Beta/AP
Sjajni Nejmar je ponovo pokrenuo Selekao, dobio je dugu loptu i ušao u kazneni prostor idealno primivši loptu na grudi, njegov šut je zaustavio Muslera, ali se lopta odbila do Freda koji ju je poslao pored dva defanzivca koja su stajala na gol liniji. 

Međutim, Brazil nije prelomio meč ovim golom, iako je to često slučaj kada pogodak stigne krajem poluvremena. Urugvaj se na pauzi konsolidovao, i već u trećem minutu nastavka izjednačio. 

Domaće navijače umirio je trenutno najtraženiji fudbaler, čovek koga žele Mančester Junajted, Real Madrid, Čelsi i Mančester Siti - Edison Kavani. 

"El matador" je ne tako inspirativnu igru Urusa popravio pogotkom za izjednačenje, nakon očajne igre defanzivaca Brazila. Domaći igrači su imali 2-3 šanse da izbace loptu iz kaznenog prostora, ali je kapiten Tijago Silva pokušao da proigrao levog beka Marsela, kada se Kavani prikrao, ukrao loptu i poslao je u ugao. 

Nakon toga Brazil se namučio protiv rivala, ali je imao Nejmara i lošu procenu Muslere. Novi igrač Barselone je pet minuta pre kraja sjajno izveo korner sa leve strane, ubacio loptu u peterac na drugu stativu, golman Urugvaja je pogledom pratio let lopte koju je dočekao Paulinjo i glavom doneo Brazilu finale.

Vojvodina remizirala u prvom pripremnom meču

Fudbaleri Vojvodine odigrali su bez golova protiv slekcije Zlatibora u prvom pripremnom meču za predstojeću sezonu.
fkvojvodina.rsNovosađani su tokom celog susreta imali inicijativu, ali iz brojnih prilika nisu uspeli da savladaju odličnog golmana Marjanovića.
Idomaći tim, koji je pre nekoliko dana odigrao sasvim solidnu u porazu od Partizana 4:0, imao je tri sjajne šanse u drugom poluvremenu, ali je "lale" spasao njihov golmana Žakula.
Prilike u prvom poluvremenu propustili su Trajković posle kornera Vranješa (Marjanović brani), Poletanović na odlično ubacivanje Alivodića glavom sa 7-8 metara (Marjanović sjajnom paradom u korner) i Škuletić posle dodavanja Vulićevića šutira tik preko prečke. 

Igrači Zlatibora, koje su sa klupe predvodili Milovan Rajevac i Milovan Đorđič, u prvom poluvremenu nisu uputili ni jedan udarac na gol Kordića. 

U drugom delu igre trener Nikolić izmenio je kompletnu postavu koja je stvorila mnogo više šansi nego njihove kolege u prvom poluvremenu. 

Najbliži golu bio je Milan Spremo koji je umesto mreže pogodio stativu, a ispromašivali su se: Ilić, Bilbija, Kosović, Petrić i Ivanić. 

Golman domaćih odlično je zaustavio udarce Sprema sa 30 metara i Petrića iz neposredne blizine. 

Na kraju, da na golu Vojvodine nije zablistao Srđan Žakula, ekipa Rajevca i Đorića mogla je i do pobede pred oko 300 razočaranih gledalaca. 

Vojvodina u subotu od 11 časova ima drugu i poslednju proveru protiv bosanskohercegovačke Zvijezde iz Gradačca. 

Vojvodina: Kordić (Žakula), Vulićević (Petrić), Barić (Nastić), Đurić (Vujačić), Trajković (Kovačević), Radoja (Ađuru), Poletanović (Ivanić), Vranješ (Kosović), Alivodić (Spremo), Škuletić (Bilbija), Gaćinović (Ilić

Zlatibor: Marjanović, Marić, Luković, M. Kostadinović, Stanić, Rosuć, Potežica, Sinđić, A. Dabić, Milosavljević, V. Luković; Igrali su još: Kabanica, Đuričić, Ž. Kostadinović, Udovičić, Vujović, Bogdanović, Glišović, Gukić, Lazović, M. Dabić

Vimbldon: Ispao i Federer !

Nakon Rafaela Nadala i Marije Šarapove, ni Rodžer Federer nije uspeo da dođe dalje od drugog kola Vimbldona! Federera je rezultatom 3:1 (6:7 7:6 7:5 7:6) savladao ukrajinski teniser Sergej Stahovski, trenutno 116. teniser sveta! 
Prvi set je bio neverovatno ujednačen, viđeno je svega dve brejk lopte, obe je propustio Stahovski, pa se otišlo u taj-brejk. U presudnom gemu Federer je rano stekao dva poena prednosti koje je sačuvao do kraja, dobio taj-brejk rezultatom 7:5 i poveo 1:0 u setovima.

Drugi set, poput prvog, bez brejka, ovoga puta dve brejk lopte je imao Federer ali ih nije iskoristio pa se otišlo u taj-brejk. Ukrajinac se ovoga puta revanširao Federeru istim rezultatom (7:5) i izjednačio na 1:1 u setovima.

U trećem setu viđen je prvi brejk a taj brejk delo je Ukrajinca koji je pri rezultatu 5:5 oduzeo servis Švajcarcu. U narednom gemu je odigrao odlično i stigao do preokreta i vođstva od 2:1.

Poslednji set je doneo dva brejka, vodio je Stahovski 3:1 ali se švajcarski teniser oporavio i stigao do 3:3. I ovaj set je otišao u taj-brejk, a u njemu je Ukrajinac slavio sa sada već očekivanih 7:5 i ostvario najveću pobedu u karijeri nakon 184 minuta igre.

U narednom kolu, Ukrajinac igra protiv Jirgena Melcera koji je u četiri seta bio bolji od kvalifikanta Reistera.

Vimbldon:Vesna Dolonc "preko" Jelene u treće kolo

Srpska teniserka je rezultatom 2:0 (7:5 6:2) iznenadila svoju sunarodnicu Jelenu Janković savladavši je nakon ukupno 93 minuta igre. Tako je nakon ispadanja Šarapove, viđeno još jedno veliko iznenađenje trećeg dana Vimbldona. 
Prvi set je doneo čak pet brejkova što i nije baš uobičajeno kada je ovako brza podloga u pitanju. Meč je bolje počela Jankovićeva koja je brzo povela 2:0 u gemovima ali je Dolonc ubrzo izjednačila na 2:2. Usledilo je novo vođstvo Jankovićeve od 5:2 ali tada Dolonc pravi veliki preokret.

Prvo je spasila 3 set lopte pri rezultatima 5:3 i 5:4 za Jankovićevu a potom je napravila dva brejka i stigla do 7:5 u prvom setu.
Jelena nije uspela da se oporavi od završnice prvog seta pa je Dolonc brzo povela 2:0 u drugom. Pri rezultatu 3:1, Vesna spašava nove tri brejk lopte i to je bilo sve od Jelene Janković. U nastavku meča Dolonc pravi još jedan brejk i stiže do možda i najveće pobede u karijeri.

U narednom kolu, Dolonc igra protiv Belgijanke Flipkens, koja je nešto ranije danas savladala još jednu srpsku teniserku, Bojanu Jovanovski.

Vimbldon: Jovanovski poražena u drugom kolu

Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treće kolo Vimbldona nakon što je rezultatom 2:0 (6:4 6:4) poražena od Belgijanke Kirsten Flipkens za 81 minut igre. 
Bojana je čitav meč delovala nedovoljno koncentrisano i nikako nije uspevala da postigne stablinost u igri. Tako je već na samom startu dozvolila brejk Belgijanki, nakon toga je napravila ribrejk ali je potom ponovo popustila i ispustila svoj servis drugi put za redom. To se ispostavilo kao ključan trenutak prvog seta jer je Belgijanka do kraja čuvala svoj servis i dobila prvi set.

Sličan scenario viđen je i u drugom delu meča. Na samom startu Bojana gubi svoj servis nakon druge brejk lopte. Ključni trenutak viđen je pri vođstvu Belgijanke od 4:3 kada je Bojana propustila čak tri brejk lopte i prilike da se vrati u meč. Do kraja, Flipkens je uspela da ostane fokusirana i dobije i drugi set istim rezultatom kao i prvi – 6:4.

Flipkens, koja je postavljena za 20. nosioca turnira, će u trećem kolu igrati protiv pobednice srpskog derbija između Jelene Janković i Vesne Dolonc. Ranije danas, poraz u drugom kolu je pretrpela i Ana Ivanović.

Crvena Zvezda pobedila u prvom kontrolnom meču (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su prvi meč priprema za novu sezonu sa ekipom Krke u Novm Mestu rezultatom 1:0.
crvenazvezdafk.com
Strelac jedinog gola bio je Stefan Mihajlović u 64. minutu, na asistenciju Nemanje Ahčina.
Zvezda je u sredu pre podne odradila prvi trening sa novim trenerom Slavišom Stojanovićem, a već tokom popodneva odigrala i prvi meč, u kojem je dominirala tokom svih 90 minuta, iako je nastupala u izrazito podmlađenom sastavu, sa tri člana prve postave iz prošle sezone.
Meč u Novom Mestu igran je dan pre godišnjice debakla u Ljubljani na startu prethodnih priprema, kada je Olimpija pregazila crveno-bele 3:0 i najavila još jednu tešku sezonu za beogradski klub. 

Okretanje sopstvenim juniorima već u prvom meču nagoveštava da bi nova sezona mogla da bude bolja.
crvenazvezdafk.com
Stadion: Portoval u Novom mestu. Gledalaca: 200. Sudija: Dobruž (Ljubljana) 

Krka: Obradovič, Mojstrovič, Vučkić, Cvijanović, Težmar, Mbongo, Novosel, Volarič, Ibeši, Maroševič i Košnik.
Crvena zvezda: Kirovski, Lazić, Krneta, Milijaš, Mirić, Đuričković, Mladenović, Mihajlović, Marinković, Stojković i Mudrinski.
Rezerve: Trkulja, Nenadić, Đorđević, Ahčin, Čikić, Grujić, Jovanović, Živković i Travančić. 

Krka je prošle sezone bila treća u Drugoj ligi Slovenije, ali se plasirala u viši rang, jer Dob nema uslove za Prvu ligu.
crvenazvezdafk.com
Zvezdina formacija izgleda ovako: štoperi Krneta i Marinković, levi bek je Mladenović, desni Lazić, dvojac zadnjih veznih čine Stojković i Milijaš. Krila su Mirić i Đuričković. Najistureniji je Mihajlović, a iza njega igra Mudrinski. Ekipu na ovoj utakmici vodi Bratislav Živković. 

Prvu šansu na meču imala je Zvezda, posle kontre Mirića i Mihajlovića golman Matko Obradović izbio je loptu u korner, posle kojeg je Marinković skočio najviše, ali je odbrana Krke izbila loptu sa gol-linije.

U prvih 20 minuta Zvezda je dominirala, pre svega zahvaljujući krilima, ali je zatim domaćin došao u odličnu priliku, Kirovski je 1 na 1 zaustavio Maroševića, a odbitak je pored gola poslao Anže Košnik. 

Milijaš je u narednom periodu imao dva pokušaja iz slobodnih udaraca, jedan je prošao pored gola, a drugi je odbranio hrvatski čuvar mreže Obradović.
crvenazvezdafk.com
Nastavlja se dominacija Zvezde, Mihajlovićev udarac zaustavlja Obradović, a dva minuta kasnije Mudrinski je u sličnoj situaciji, ali sudija maše ofsajd. 

Na poluvremenu umesto Kirovskog ulazi Trkulja, Mladenović se pomerio napred, a na njegovo mesto ušao je Nenadić. Štoperi su i dalje Krneta i Marinković, Mirić igra desnog beka, dok se Mihajlović izvukao na stranu. Milijaša je zamenio Ahčin, Mudrinski je najbliži golmanu Krke, a iza njega je Đorđević. 

U prvim minutima drugog poluvremena dobra saradnja Mihajlovižća i Mudrinskog, ali mlađi od dvojice dvaput ne uspeva da savlada Obradovića. 

Posle 15 minuta u nastavku Travančić menja Mudrinskog i odlazi na poziciju desnog krila, a Mihajlović ponovo u srce napada.
crvenazvezdafk.com
Samo četiri minuta kasnije prvuii strelac Zvezdinih zimskih priprema otvara golgeterski novu sezonu crveno-belih. Asistent mu je Nemanja Ahčin, 19-godišnji Pančevac, koji je prošle sezone kao pozajmljeni igrač osvojio Srpsku ligu Jug sa Radnikom iz Surdulice. 

Osam minuta kasnije u igru su ušli Čikić, Grujić, Jovanović i Živković tako da je na terenu kompletno izmenjen Zvezdin tim u odnosu na početak utakmice. 

U poslednjih deset minuta Zvezda ima još prilika. Beogradski klub imao je četiri vezana kornera, ali su se domaćini odbranili. Na drugoj strani Trkulja brani posle jedne gužve, što je ujedno bila poslednja prilika na utakmici. 

Podmlađeni Zvezdin tim slavio je na startu priprema 1:0.

Košarkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Srpske košarkašice su se plasirale u polufinale Evropskog prvenstva u košarci nakon što su rezultatom 85:79 (23:26 15:16 26:23 21:14) savladale selekciju Italije u četvrtfinalu tog takmičenja. 
Prva četvrtina je bila jako efikasna a Italijanke su rano napravile prednost koju su, kako se kasnije ispostavilo, održavale gotovo čitav meč. Na kraju prve deonice naša selekcija je gubila 26:23. U nastavku, viđena je znatno drugačija slika jer je druga deonica donela gotovo duplo manje poena nego prva. Ujedno, Italijanke su, uprkos tome što su srpske košarkašice vodile 36:35, uspele da povećaju prednost iz prve deonice i odu na pauzu sa 4 poena viška.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru u odbrani naših košarkašica što je rezultiralo manjim brojem primljenih poena, posebno u poslednjoj deonici. Naše devojke su imale znatno slabiji procenat šuta iz igre (39,3% prema 54,5%) ali su to nadomešćivale skokom u napadu i borbenošću.
Sjajan finiš doneo je i pobedu. Italijanke su vodile 79:77 ali je Milica Dabović ubacila oba bacanja i izjednačila skor. U narednom napadu Milovanović ubacuje oba bacanja a Radočaj koristi sledeći napad i prodorom donosi +4 Srbiji. Italijanke igraju još jedan loš napad a Milica Dabović ubacuje još dva bacanja i postavlja konačnih 85:79.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Milovanović sa 21 poenom i 7 skokova, Milica Dabović je dodala 17 a Radočaj 14. Kod Italijanki Sotana je ubacila 22 poena.

U polufinalu EP Srbija će igrati protiv pobednika duela između Španije i Češke, taj meč je na programu večeras.

Vimbldon: Seča favorita - ispala i Šarapova!

Nakon neverovatnog poraza Rafaela Nadala u prvom kolu, iz glavnog žreba ispala je i Marija Šarapova, doguravši samo jedno kolo više od pomenutog Španca. Od Ruskinje je bila bolja Portugalka Mišel Larčer de Brito rezultatom 2:0 (6:3 6:4). 
Portugalka, inače 131. teniserka sveta, napravila je prvi brejk pri vođstvu od 2:1 u prvom setu. Mlada portugalska teniserka je ubrzo stigla i do 4:1, međutim Šarapova je uspela da vrati brejk i smanji na 4:3. To je bilo sve od Šarapove u prvom setu jer se Larčer de Brito revanširala ribrejkom i potom povela 1:0 u setovima.

Drugi set je odlučen mnogo ranije a ključni brejk portugalska teniserka je napravila pri rezultatu 1:1. Teniserke su nakon toga uspele da čuvaju svoj servis a jedan od ključnih momenata desio se kada je u 7. gemu Šarapova pala, a potom otišla na medicinski tajm-aut.

Kada se Ruskinja vratila na teren, uspela je da se fokusira i zaigra bolje ali brejka nije bilo. Poslednji gem je bio jako uzbudljiv, Portugalka je servirala za pobedu, spasila dve brejk lopte i iskoristila tek šestu meč loptu za prolaz dalje.

U trećem kolu Vimbldona, Larčer de Brito će igrati protiv Italijanke Knap koja je u tri seta savladala Lusi Safarovu.

ULEB Evroliga: Umesto Igokee - Riga

Letonski šampion Riga je osmi klub koji će se takmičiti u kvalifikacijama za Evroligu.
vefriga.comRiga je dobila pozivnicu EL umesto Igokee, koja je odustala od mesta koje je izborila plasmanom u ABA ligi.
Rivali letonskom timu biće Banvit, Lijetuvos Ritas, Oldenburg, Ostende, Nimburk, Himki i Vareze, a samo jedan klub će se plasirati u EL.
Riga je trostruki šampion Letonije, a sve tri titule osvojila je u poslednje tri sezone. U svom sastavu trenutno ima dva Amerikanca, a jedan od njih je Erl Rovland, nekadašnji plejmejker Unikahe. 

Za ovaj tim je do ove sezone igrao i brat Davisa Bertansa, Dairis, koji je prešao u Bilbao Basket.

Viktor Troicki: "Lakše nego što sam očekivao"

Srpski teniser Viktor Troicki, posle pobede nad Andrejem Kuznjecovim i plasmana u treće kolo Vimbldona, kaže da je očekivao mnogo teži posao.
"Zadovoljan sam pobedom koja je bila lakša nego što sam očekivao. Igrao sam dobro, nisam Kuznjecovu dozvolio šansu da razmišlja o pobedi. Zadovoljan sam servisom i srećan zbog plasmana u treće kolo", kazao je Troicki za televiziju B92.
Troicki-Vimbldon.jpg
Troicki je savladao Kuznjecova posle tri seta - 6:4, 6:3, 6:4.
"Mnogo je važno da se igra što je kraće moguće. To mi mnogo znači, jer onda spremniji mogu da uđem u sledeći duel", naveo je srpski teniser, koji je i u prvom kolu protiv Janka Tipsarevića dobio meč posle tri seta.
On će u trećem kolu igrati protiv pobednika meča Mihail Južnji (Rusija) - Vasek Pospišil (Kanada).
"Znam šta da očekujem protiv Južnjija. Ove godine igrao je finale u Haleu, odlikuje ga brz i agresivan tenis. Može da dobije bilo koga, ali ako mu nije dan zna i da izgubi. Sve zavisi od mene, ako budem igrao dobro, mogu da ga pobedim", istakao je Troicki.
Srpski teniser naveo je i da ima problem sa alergijom na polen.
"Dok igram otvore se disajni putevi, tako da u ovim trenucima nemam probleme. Alergičan sam na travu i polen, uvek je tako na Vimbldonu, koristim par stvari koje pomažu", zaključio je Troicki.

Crvena Zvezda se osetila prozvanom posle saopštenja Danilovića

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da nije odgovoran za finansijske probleme Partizana i naveo da večiti rival razloge za sopstvenu nemoć traži na pogrešnom mestu.
"Da li je moguće da tako uspešan klub kako se predstavlja KK Partizan, ima tolike gubitke, i kada se radi o tako uspešnim kadrovima koji ga vode? Sudeći po onom što čelnici Partizana prezentuju javnosti za njih će uskoro KK Crvena zvezda biti kriva i za globalne klimatske promene. Jeftina demagogija u koju će malo ko da poveruje", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
tereni-kk-Zvezda.jpg
Crveno-beli su istakli da se ne raduju tuđoj nesreći, ali su dodali da ne mogu da zaborave šta se dešavalo pre dve godine.
"Tada nismo primetili da se Partizan oglašavao u smislu razumevanja za probleme u kojima se našao KK Crvena zvezda. Naprotiv, njihovo oglašavanje je počelo onog trenutka kada su spoznali da je napravljen pravi koncept za finansijki oporavak KK Crvena zvezda i da će njihov večiti rival u budućnosti to i biti u pravom smislu te reči", kaže se u saopštenju.
Zvezda je podsetila da je javnosti predstavila kolika je finansijska sredstva dobila od državnih preduzeća, a da Partizan to nije učinio.
"Da kojim slučajem jeste ta večna tema na kojoj tako silno potenciraju predstavnici KK Partizan bila bi demistifikovana. Ali, oni to nikako ne žele i sigurni smo da to neće uraditi, jer brojke su kao dokazi neumoljive. Rezultati Partizana su takvi kakvi su, a oni što nas raduje to je priznanje Danilovića da nikada nećemo biti isti. A, nikada nismo ni bili", ističe se u saopštenju.
Crveno-beli navode i da taj klub "ne kuka, ne moli i ne kleči da joj bilo ko pomogne" i da se zalaže za ravnopravan tretman klubova u državi.
Zvezda navodi i da predsednik Partizana Predrag Danilović napada crveno-bele, a ne želi da kaže kako je došlo do finansijskih problema u klubu iz Humske.
"Kao da je u poslednjih desetak godina neki drugi Predrag Danilović vodio klub, a ne on lično. Ali, njihovi problemi, njihova briga. Od države, grada i svih ostalih državnih institucija očekujemo ravnopravan tretman, a što se tiče priče oko toga ko je koja Crvena zvezda, to nam uz sva uvažavanja neće objašnjavati Danilović", zaključuje se u saopštenju.
Ranije danas Danilović je rekao da je finansijska situacija u klubu izuzetno teška i da šampion Srbije trenutno nije u stanju da naredne sezone igra ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu.

Srpske košarkašice "vrebaju" polufinale

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra dans od 17 sati meč četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv selekcije Italije. Naše devojke su u dobroj formi i biće u prilici da pobedom naprave veliki uspeh i doću u priliku da se bore za medalju. Prenos meča je na Prvom programu RTS-a.
Košarkašice Srbije u borbi za polufinale na Evropskom prvenstvu igraju protiv reprezentacije Italije, selekcije koju su dva puta savladale tokom priprema. Meč je na programu od 17 sati a prenos je na našem prvom kanalu.
kosarkasice srbija 2.jpg
U srpskom timu svesni su uloga koji nosi utakmica ali veruju u svoje mogućnosti i prolaz u polufinale.
"Borimo se za polufinale i ostvarenje sna, ne sumnjam da će naš tim biti još borbeniji i možda prevazići sebe i svoje mogućnosti. Ko zna kada ćemo opet imati šansu da ovoliko blizu budemo ogromnom uspehu", rekla je reprezentativka Srbije Dajana Butulija Tanjugu.
Selektor Srbije Marina Maljković istakla je da će ekipa učiniti sve da "produži san" i ostane u borbi za medalje.
kosarkasice srbije.jpg
"Moje igračice su inteligentne ličnosti, dovoljno mudre da se ne opuste i shvate da moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta. Potrebno je da se još više borimo, da zaboravimo da smo dva puta pobedili selekciju Italije u pripremnom periodu. I da smo ih savladale 15 puta, potrebno je da to uradimo još jednom, sada kad je najvažnije", izjavila je Maljkovićeva.
U ostalim mečevima sastaju se Španija - Češka, Turska - Belorusija i Francuska - Švedska.

Nikola Mihajlović ponovo na Marakani

Nekadašnji mladi reprezentativac i dosadašnji fudbaler ruskog Amkara Nikola Mijailović potpisao je jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.
Očekuje se da se iskusni defanzivac u večernjim satima pridruži ostatku ekipe koja se nalazi na pripremama.
Zvezda-trening-2013..jpg
prvi trening sa nivim trenerom
Mijailović može da igra na više pozicija. Najbolje se snalazi uz levu aut liniju, ali isto tako nisu mu strane ni uloge štopera i zadnjeg veznog igrača.
Ovaj fudbaler je u sezoni 2008/2009 već bio član crveno-belih, ali je tada odigrao svega osam utakmica.
Zvezdaa-trening-2013..jpg
U karijeri je još nastupao za Koronu, Amkar, Himki, Vislu, Zemun i Železnik.
Mijailović je drugo pojačanje Zvezde u letnjem prelaznom roku, posle napadača Đorđa Rakića.

Mata demantovao da napušta Čelzi

Fudbaler Čelsija Huan Mata demantovao je da napušta Stamford bridž i da se vraća u Španiju.
"Ne znam odakle je to došlo", rekao je Mata upitan da prokomentariše glasine koje ga povezuju sa povratkom u Španiju.
Huan-Mata-Celsi.jpg
Mata je za britanske medije kazao da i dalje uživa u Premijer ligi, kao i da se raduje što će raditi sa novim trenerom Žozeom Morinjom.
"Poslednji put kad sam razgovarao sa čelnicima kluba rečeno mi je da sam veoma važan igrač za njih i da imaju poverenja u mene. Siguran sam da Morinjo želi da vidi sve i da će onda odlučiti šta želi da uradi. Nakon odmora, videću se sa novim trenerom i siguran sam da će sve biti dobro", rekao je Mata.
Mata je došao u Čelsi 2011. godine, posle četiri uspešne sezone u Valensiji, ali on je karijeru počeo u Realovoj akademiji.
"Imam samo lepe reči za Real. Bio sam tamo četiri godine, tu sam napredovao... Imam mnogo prijatelja tamo, zahvalan sam klubu, ali proveo sam dve sjajne godine u Londonu i jedino o čemu sada razmišljam je da nastavim da uživam u ovoj ligi i gradu koji volim", kazao je Mata.

Vimbldon: Ana poražena u drugom kolu od Kanađanke Eženi Bušar

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u drugom kolu Vimbldona, pošto je izgubila od Eženi Bušar iz Kanade sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3).
Ana Ivanović, koja je u Londonu bila 12. nosilac tokom celog meča nije uspevala da pronađe pravu igru za 19-godišnju Kanađanku i na kraju je zasluženo eliminisana.
Viktor-Troicki.jpg
Ivanović je u prvom gemu meča imala dve prilike za brejk koje nije iskoristila, ali je već u sledećom izgubila servis od 19-godišnje protivnice koja je uspela da sačuva prednost do kraja prvog seta i povede sa 1:0.
Drugi set prošao je u nesigurnom servisu obe teniserke, ali je Bušar, 66. teniserka sveta, izgubila svoja dva brejka, ali je Ana Ivanović izgubila četiri, te se Kanđanka plasirala u sledeće kolo.
Ana-Ivanovic-Vimbldon-4.jpg
Bušar će u trećem kolu igrati protiv 18. teniserke sveta, Karle Suares Navaro iz Španije.

Na trenigu Bajerna 25000 navijača

Oko 25.000 ljudi prisustvovalo je današnjem treningu fudbalera Bajern Minhena, koji je prvi put od dolaska u klub vodio španski trener Pep Gvardiola.Sa prvog Gvardiolinog treninga zbog povreda izostali su Mario Gece, Holger Badštuber i Bastijan Švajnštajger koji trenira individualno posle operacije stopala.
Gvardiola je odlučio da otvori današnji i sutrašnji trening za navijače, a oba će se održati na terenu stadiona Alijanc arena, koji ima kapacitet 69.000 mesta.
Pep-Gvardiola-5.jpg
Nekadašnji trener Barselone imao je na raspolaganju većinu igrača, a zbog reprezentativnih obaveza izostali su Brazilci Dante i Luiz Gustavo, kao i Španac Havi Martines, koji se sa svojim nacionalnim timovima nalaze na Kupu konfederacija.
Sa prvog Gvardiolinog treninga izostali su Mario Gece zbog povrede mišića, Holger Badštuber koji ima problema sa kolenom i Bastijan Švajnštajger koji trenira individualno posle operacije stopala.
Pep-Gvardiola-31.jpg
Gvardiola je na mestu trenera zamenio Jupa Hajnkesa, koji je prošle sezone sa nemačkom ekipom osvojio Ligu šampiona, Bundesligu i nacionalni kup.

Anćeloti zvanično trener Real Madrida

Karlo Anćeloti je i zvanično postao trener Rel Madrida a Zinedin Zidan će biti njegov pomočnik. Oni su danas predstavljen na Santijago Bernabeu a u stručnom štabu biće i Pol Kleman koji je Anćelotiju bio pomoćnik u Čelsiju i PSŽ-u. Anćeloti je takođe potvrdio da će mu kondicioni trener biti Đovani Mauri.
Novi trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da se nada da će u španskom klubu ostati do kraja karijere i da Real mora da igra napadački i spektakularno.
anceloti 1.jpg
"Biti u Real Madridu je za mene ostvarenje sna. To je klub sa velikom istorijom i tradicijom u fudbalu. Ja volim fudbal, tako da je Real san, san za sve. Veoma sam srećan da imam sreću da vodim ovako veliku ekipu. Mislim da će Real Madrid biti kraj moje karijere je se nadam da ću ovde ostati dugo", rekao je Anćeloti na predstavljanju.  Anćeloti je kazao da neće imati ulogu "mirotvorca" u Realu, kako su ga nazvali pojedini španski listovi.
"Nikada nisam imao ulogu mirotvorca, mislim da za nečim takvim nema potrebe. Ja sam trener i želim da imam dobru atmosferu i odnose među igračima. Počinje nova era za njih i mene. Mislim da će odnosi u ekipi biti dobri, neće biti problema", kazao je Anćeloti.
Jedan od Anćelotijevih pomoćnika biće legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan.
"Zizu je odlučio da bi voleo da ima ulogu trenera i mislim da će biti veoma dobar asistent. Srećan sam što će biti pored mene, problem je samo u tome što neću moći da ga ubacim u igru", naveo je Anćeloti.
Anćeloti, koji je prošle sezone vodio francuski Pari Sen Žermen, rekao je da je u Real Madrid došao samo zbog dobrih odnosa ta dva kluba.
On je kazao da je zadovoljan igračima koje ima u timu i da će u narednim danima posle razgovora sa rukovodstvom videti šta može da se uradi što se promena tiče.
"Ne mogu sada da pričam o tome ko će otići, a ko ostati, nije vreme. Znaćemo u narednih par dana. Nemam potrebu za listom želja, videću kakvi su mi igrači potrebni. Neke promene bi dobro došle, ali ne mnogo njih", rekao je Anćeloti.
anceloti i zidan.jpg
Ovaj 54-godišnji Italijan ne želi da se poredi sa prethodnim trenerom Reala, Žozeom Morinjom, koji je preuzeo engleski Čelsi.
"Nije korektno da se upoređuje Morinjo sa mnom. On je ovde odradio svoj posao, a ja ću raditi posle njega. On ima moje puno poštovanje, veliki je trener. Karakteri su nam drugačiji", rekao je Anćeloti.
On je istakao da još ne zna da li će zvezda Malage Isko preći u Real i dodao da će mu biti ogromna čast da trenira igrače poput Ikera Kasiljasa i Kristijana Ronalda.
"Potrebno je da igramo napadački fudbal, ovaj tim ima veliki kvalitet i neće ga biti teško organizovati. Pritisak je u redu, ne mislim da je veći nego u drugim klubovima, ali i da jeste ja volim da radim pod pritiskom", istakao je Anćeloti.
Njemu je ovo sedmi klub koji će trenirati u karijeri. Prethodno je vodio Ređijanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi i PSŽ.
Zidan je vrhunac reprezentativne karijere ostvario na prvenstvu sveta 1998, kada je Francuska osvojila titulu i na Mundijalu 2006. u Nemačkoj.
Tada je završio karijeru na utakmici protiv Italije kada je glavom u grudi udario Marka Materacija, pošto ga je on teško uvredio.

Dudaš organizuje egzibicioni desetoboj u Novom Sadu

Spektakl u najavi. Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš, u želji da svoju disciplinu približi publici u Srbiji, odlučio je da organizuje egzibiciono takmičenje krajem 2013. godine u Novom Sadu.  
U planovima mladog srpskog atletičara je da za ovu priliku dovede najveća svetska imena u desetoboju, a da u isto vreme priliku pruži i poznatim ličnostima da se oprobaju u najtežoj atletskoj disciplini.
Mihail-Dudas-London.jpg
"Radimo na organizaciji takmičenja, koje će biti u Novom Sadu u decembru. Nadamo se da će, po nekim našim planovima, doći višebojci koji su među prvih 20 na svetu. Još uvek radimo na strukturi takmičenja, pa ćemo slati pozivnice. Ali, nadam se učešću velikih imena i uspešnih sportista", rekao je Dudaš.
Dudaš ističe da ima veliku motivaciju da taj desetoboj postane tradicionalan.
"Imam veliku želju da od desetoboja napravim tradiciju, da svi u Novom Sadu, pa i šire, znaju da smo u toj discipline stvarno dobri. Imamo odličan naraštaj koji dolazi, a njima bih na taj način pomogao, jer bi im put do uspeha bio lakši", naglasio je Dudaš.
Mladi Novosađanin jedan je od najzaslužnijih za veliku popularizaciju atletike u ovoj zemlji, posebno posle bronze na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, a veruje da će organizacija desetoboja tome još dosta doprineti.
"Popularizacija atletike je u toku. Sve bolji rezultati dolaze, te se sve više čuje za nju i budi se interesovanje kod ljudi. Organizacija desetoboja će definitivno pomoći mnogo u tom cilju", naglasio je srpski višebojac.
Desetobojci zbog napornog takmičenja ne mogu da odmere snage između sebe više od tri-četiri puta godišnje, a Dudaš na to ovako gleda:
"Kod desetobojaca je problem nedovoljnih prilika za takmičenje manifestovan kroz finansije, prilike za ostvarivanje norme i još nekih stvari. Čar toga je ta da znaš da imaš samo jednu ili dve prilike da uspeš".
Dudaš je pre nekoliko meseci postavljen na mesto predsednika Saveza za školski sport Vojvodine, a nedavno je održano i prvo takmičenje sa njim na čelu organizacije.
"Prvo takmičenje je proteklo fenomenalno. Deca su uživala i to je uz statistiku naš najveći dobitak. Pored toga, glavni pokrovitelj, pokrajinski sekretarijat, nas je pohvalio da smo organizovali takmičenje na visokom nivou. Zaista mi je drago da sam na prvoj aktivnosti koju smo imali pokazao da umem to da radim kako treba. Naravno, saradnici su bili i više nego dobri, te im se i ovom prilikom zahvaljujem", istakao je Dudaš.
Dudas.jpg
Već nekoliko meseci svi ljubitelji atletike mogu da se upoznaju sa desetobojem i preko Dudašove Google Play aplikacije, koja odlično napreduje.
"Aplikaciju je skinulo preko 500 ljudi, ali polako i sigurno se broj povećava. Nadam se da će biti dosta upotrebe te aplikacije tokom Svetskog prvenstva u Moskvi za mesec i po dana",  zaključio je mladi Novosađanin.

Mediteranske Igre: Zorani zlato , Jasni bronza (VIDEO)

Srpske reprezentativke osvojile su dve medalje u disciplini MK pištolj na Mediteranskim igrama u Mersinu.
OKS
Zorana Arunović osvojila je zlatnu, a Jasni Šekarić bronzanu medalju.
Između njih plasirala se Grkinja Agati Kasumi. Strelci Srbije do sada su osvojili ukupno 5 medalja, a u četvrtak na strelište izlaze Andrea Arsović i Ivana Maksimović u disciplini MK puška trostav.
I Zorana i Jasna bile su sigurne u osnovnom delu i brzoj paljbi i tako se plasirale u finale, Jasna sa drugog, a Zorana sa trećeg mesta.

U finalnom meču posle pet serija po pet metaka Zorana je kao prvoplasirana ušla u borbu za zlato, dok je Jasna sa još dve takmičarke imala raspucavanje posle kojeg je od borbe za bronzu otpala Selin Gobervil iz Francuske, koja je osvojila zlato u vazdušnom pištolju.

Umeču za bronzu Jasna Šekarić bila je bolja od još jedne Francuskinje Stefani Tirod i rezultatom 7:5 došla do još jedne medalje sa Meditertanskih igara.

Naravno da sam srećna što sam uzela medalju, bez obzira na to kojeg je sjaja. Ovo nam je bila odlična priprema za Evropsko prvenstvo. Zadovoljna sam samim rezultatom, ali ima još prostora za napredak u rezultatu“, rekla je Jasna nakon ceremonije dodele medalja.

Zorana je bila ubedljiva u borbi za zlatno odličje. Ona je rezultatom 7:1 dobila Grkinju Agati Kasumi iz Grčke.

Rekla sam posle vazdušnog pištolja da bih volela da osvojim još jednu medalju i evo uspela sam, tako da sam vrlo zadovoljna sa dve medalje sa Mediteranskih igara. Drago mi je da je zlato došlo u disciplini MK pištolj zato što nas uskoro očekuje Evropsko prvenstvo u ovoj disciplini. U finalu sam startovala sa četiri pogodka i posle toga sam nastojala da sačuvam prednost i izborim za borbu za finale u čemu sam i uspela“, rekla je Zorana Arunović.

Nemanji Mirosavljevu medalja je izmakla u samom finišu finala u disciplini MK puška trostav. Iako je duži deo finala bio na drugoj poziciji, sa poslednja dva metka je upucao devetke i pao na četvrtu poziciju.

Predstavljen znak Evropskog prvenstva u Fudbalu

Zvanični znak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će se održati u Francuskoj 2016. godine, predstavljen je u Parizu. Tema znaka je "Proslavljanje umetnosti fudbala", a autor je portugalska agencija Brandija.
Na logu je trofej Anrija Delonea, koji se dodeljuje šampionu Evrope, obojen u boje zastave Francuske - crveno, belo i plavo.
Euro-2016-3.jpg
U utorak je ispred Ajfelove kule postavljena 12 metara visoka replika trofeja koji dobija šampion Evrope.
Francuska će treći put biti domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu. Na prvom, 1960. godine trijumfovala je selekcija SSSR-a, dok je 1984. šampion postala upravo Francsuka.
Predsednik UEFA Mišel Platini koji je igrao u šampionskom timu 1984, rekao je predstavljajući znak takmičenja da bi voleo da se 2016. ponovi pobeda Francuza.
"Pre tačno 29 godina, Francuska je organizovala Evropsko prvenstvo sa mnogo uspeha. Tu je bilo nekoliko velikih fudbalera i nadam se da će rezultat biti isti 32 godine kasnije", rekao je Platini u Parizu.
Euro-2016-1.jpg
Evropsko prvenstvo 2016. godine održaće se od 10. juna do 10. jula na 10 stadiona u devet francuskih gradova.
"Želimo da ljudi u našim gradovima ili selima osećaju da ovaj sport spaja ljude", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre.
U takmičenju 2016. godine prvi put će učestvovati 24 tima

Vimbldon: Azarenka odustala od takmičenja zbog povrede

Turnir u Vimbldonu je ostao bez još jednog favorita.Pobednica Australijan Opena Beloruskinja Viktorija Azarenka odustala je od daljeg učešća na Vimbldonu, zbog povrede kolena koju je zadobila pre dva dana.
Viktorija Azarenka je bez borbe predala meč Italijanki Flaviji Peneti.
Azarenka-1.jpg
Druga teniserka sveta povredila se tokom meča prvog kola sa Marijom Žoao Keler i iako je uspela da završi taj duel, danas je odlučila da nije spremna za nastavak turnira.

Gomez ostaje u Bajernu

Napadač Bajerna Mario Gomez, po rečima njegovog menadžera, nije postigao dogovor o prelasku u Fiorentinu.
"Gomez se nije dogovorio ni sa jednim klubom i treniraće narednih nekoliko dana sa Bajernom u Minhenu", rekao je Gomezov menadžer Uli Ferber za nemački Sport1.
Mario-Gomez-222.jpg
On je dodao da su sve priče oko Gomezovog odlaska iz Bajerna za sada "samo puka nagađanja".
Nekoliko listova je prenelo da je 27. godišnji Gomez pristao na četvorogodišnji angažman u Fiorentini, a da je taj transfer navodno vredan 20 miliona evra.
Novi trener Bajerna Pep Gvariodla vodiće prvi trening večeras na Alijanc areni pred oko 25.000 navijača. On je naglasio da svi igrači imaju šansu da ga impresioniraju uoči nove sezone koja startuje 9. avgusta.
Gomez, koji je vezan ugovorom za Bajern do 2016. godine, izgubio je protekle sezone mesto startera, pošto ga je istisnuo Hrvat Mario Mandžukić.
Predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je u ponedeljak, tokom zvaničnog predstavljanja Gvardiole kao novog trenera, da nije bilo zvaničnih ponuda za Gomeza - za koga su bili zainteresovani Juventus i Atletiko Madrid, i da on ostaje u klubu.
Iako je veliki deo sezone proveo na klupi, Gomez je ipak uspeo da postigne 19 golova za Bavarce protekle sezone.

Humels se i dalje čudi zbog odlaska Gece-a

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Mats Humels i dalje se čudi zbog čega je Mario Gece napustio klub i prešao u minhenski Bajern.
"Ne razumem zašto je otišao, svi u klubu bili su razočarani i to sam mu rekao. Evidentno je da je Borusija snažan klub i da smo rasli kao tim iz godine u godinu. Ne vidim sportski razlog zbog čega nas je napustio i to me je razbesnelo", rekao je Humels za Bild.
Mario-Gece.jpg
poljubac bivšim saigračima
Gece je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, a u Bajern je prešao za 37 miliona evra.
Bavarski klub je prošle sezone osvojio triplu krunu, pošto je postao prvak Evrope i Nemačke, a tim Jupa Hajnkesa trijumfovao je i u nacionalnom Kupu.

Vimbldon: Troicki lagano do 3. kola

Srpski teniser Viktor Troicki sa lakoćom se plasirao u treće kolo ovogodišnjeg Vimbldona. Troicki je rezultatom 3:0 (6:4 6:3 6:4) savladao ruskog tenisera Andreja Kuznjecova. 
Uvodni set je bio jako ujednačen, čak toliko da nije viđena niti jedna brejk lopta sve do desetog ujedno i poslednjeg gema u prvom setu. Pri vođstvu 5:4, Viktor koristi treću brejk, ujedno i set loptu, i stiže do 1:0.

Verovatno poremećen lošim finišom prvog seta, Kuznjecov na startu drugog lako dopušta srpskom teniseru da stigne do 3:0 što se kasnije pokazalo kao odlučujuća prednost jer je Viktor zadržao svoj servis do kraja seta i poveo sa velikih 2:0.

U poslednjem setu Troicki je odmah probao da izvrši pritisak na servis Rusa ali nije uspeo da iskoristi čak tri brejk lopte. Nešto kasnije, Viktor pravi brejk ali Kuznjecov uzvraća ribrejkom pa se igralo “gem za gem” sve do 4:4. Tada Viktor pravi novi brejk a potom na svoj servis osvaja i meč nakon 91 minuta igre.

Naredno treće kolo, spojiće Troickog sa pobednikom duela između Mihaela Južnjeg (20. nosilac) i Pospišila iz Kanade.

Saša Danilović poziva za pomoć KK Partizanu (VIDEO)

Mogu da stavim ključ u bravu i zatvorim Partizan, rekao Saša Danilović. "Molim političare da klimnu glavom...". Partizan nema novca ni za jedno takmičenje.
Predsednik košarkaškog kluba Partizana Predrag Danilović rekao je da je finansijska situacija u klubu izuzetno teška i da šampion Srbije trenutno nije u stanju da naredne sezone igra ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu.
Danilovic.jpg
"Situacija u ovom trenutku je takva da mogu da stavim ključ u bravu i zatvorim Partizan. Znam da će mnogima biti drago što to čuju, ali mi uprkos svemu nismo bili državni projekat i nemamo novca. U ovom trenutku nismo u stanju da igramo ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Klubu sportista na stadiona Partizana.
On je otkrio da trenutni dug samo prema igračima iznosi oko milion i po evra, dok dug prema državi na ime poreza iznosi oko pola miliona evra glavnice, a zajedno sa kamatama ta cifra iznosi 1,2 miliona evra.
"Političari nemaju osećaj za rezultate koje smo pravili, a svima je jasno dok oni ne klimnu glavom nema pomoći. Zato ih molim da klimnu glavom", poručio je Danilović.
Crno-beli su u sezoni koja je nedavno završena osvojili 12. uzastopnu titulu šampiona Srbije, dok su u Jadranskoj ligi trijumfovali po šesti put u poslednjih sedam godina.

Inter ne želi Stankovića

Italijanski mediji preneli su da je Inter navodno u pregovorima sa srpskim fudbalerom Dejanom Stankovićem oko raskida ugovora.
Stankovića ugovor sa Interom veže do sledećeg leta, ali on više nije u planovima za ekipu.
dejan-stankovic.jpg
vreme za rastanak
Skaj sport tvrdi da se tehnički direktor Intera Marko Branka sastao sa menadžerom Klaudijom Vigorelijem, a dve strane navodno pokušavaju da postignu sporazum da se srpskom fudbaleru isplati 2,7 miliona evra.
34-godišnji Stanković u Inter je prešao u januaru 2004. šest meseci pre nego što mu je istekao ugovor sa Laciom. Prošle sezone odigrao je samo tri utakmice za Inter, ukupno 124 minuta u Seriji A.
Mediji odavno spekulišu da bi Stanković mogao da se vratiu Lacio, ili da pređe u neki klub iz SAD.

Karte za odbojkašku Svetsku ligu od četvrtka

Prodaja ulaznica za utakmice Svetske lige između Srbije i Nemačke, koja se predstojećeg vikenda igra u Pioniru, počinje u četvrtak na blagajni hale.

Ulaznice se prodaju u četvrtak od 16 do 19 časova, u petak od 12 do 19 časova, a u subotu i nedelju od 12 časova do početka mečeva u 20 časova.
Cena karata je 200 dinara za tribine i 500 za parter.
Prvobitan plan bio je da se uatkmice igraju u niškom Čairu, a razlog za premeštanje je poplava terena dvorane usled vremenskih nepogoda.

Bojan Pavlović novi golman "Romantičara" (VIDEO)

Na Staru Karaburmu stiglo još jedno pojačanje. Golmansku opremu zadužio je Bojan Pavlović.
Bojan Pavlović je rođen 08.11.1986. Visok je 190 cm, a težak 84.kilograma. Potpisao je ugovor na 2 godine. U karijeri je dosad branio za Radnički iz Pirota, Bežaniju, Đorđe Petrov, Crvenu Zvezdu, Karabah i Hapoel Aškelon.
Bojan-Pavlovic-Ofk-2.jpg
"Zahvaljujem se ljudima iz kluba na ukazanom poverenju. Svestan sam da sam došao u klub sa dugačkom tradicijom i jasnim ambicijama pre svega, jer su nam se ambicije i poklopile. Verujem u sebe, verujem i da ću očekivanja opravdati, a želje ispuniti." - jasan je bio Bojan Pavlović u prvom obraćanju medijima.

Sportski direktor Zoran Lončar je zadovoljan kako protiče prelazni rok: "Kako smo i obećali, nastavljamo po ustaljenom režimu. Dovodimo samo suv kvalitet. Tako smo i ovaj put doveli iskusnog igrača na deficitarnoj poziciji i koji sigurno svojim kvalitetom može dosta da pomogne mlađim igračima. Verujemo da će uskoro Bojan da se dotakne i dresa sa državnim grbom."

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije u četvrtak putuje u Hamburg

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije u četvrtak putuje u Hamburg gde će, od petka do nedelje, igrati na turniru B grupe V Evropske lige.
Odbojkašice će prvi meč odigrati u petak od 17 časova protiv Belgije, u subotu ih očekuje duel sa Izraelom (17h), a u trećem kolu se sastaju sa Nemačkom (18h).
Aleksandar Vladisavljev, prvi trener seniorki Srbije u Evropskoj ligi, saopštio je sastav tima koji će igrati u Nemačkoj.
Na spisku su: 

Tehničari: Olga Raonić, Lana Dabić
Korektori: Adela Helić, Ivana Luković
Libero: Nina Rosić
Blokeri: Jovana Stevanović, Maja Savić, Sofija Medić
Primači: Jelena Blagojević, Sanja Bursać, Ljubica Kecman, Milica Bezarević 

Plasman na Finalni turnir, pored Bugarske, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija. 

Finalisti V Evropske lige 2013. izboriće učešće u XXII Gran Priju 2014. 

U B grupi, četvrti turnir će se odigrati u Ranani, u Izraelu od petog do sedmog jula.

Stefan Mitrović: Zadovoljan dolaskom u Benfiku

Fudbaler Benfike Stefan Mitrović nada se da će odigrati mnogo utakmica za svoj novi klub i doprineti osvajanju trofeja.
"Boriću se, na terenu ću dati sve od sebe. Nadam se da ću odigrati mnogo utakmica i doprineti osvajanju trofeja. Znam da su navijači fantastični i da vuku ekipu tokom svih 90 minuta", rekao je Mitrović za klupsku televiziju Benfike.
Stefan-Mitrovic-Benfika.jpg
Srećan što može da zaigra u jednom od najvećih klubova Evrope
Srpski fudbaler je u Benfiku došao iz belgijskog Kortijka, a sa portugalskim klubom potpisao je petogodišnji ugovor.
"Potpisao sam za Benfiku jer je to klub sa tradicijom koji ima veliku priču. Volim klubove poput Benfike, to je jedan od 10 najboljih evropskih. Ovo je veoma veliki korak u mojoj karijeri i veoma sam ponosan što ću biti u timu predstojeće sezone", kazao je Mitrović.
On je navijačima Benfike rekao da su mu idoli nekadašnji italijanski štoper Alesandro Nesta, kao i sunarodnik Nemanja Vidić.
Ovaj 23-godišnji Beograđanin je nastupao za Metalac iz Gornjeg Milanovca, za češko Brno i slovačku Petržalku.

Vukan Savićević sa novim ugovorom očekuje trofeje (VIDEO)

Mladi fudbaler Vukan Savićević izjavio je da želi da osvoji nekoliko trofeja i igra Evropu sa Crvenom zvezdom, pa tek onda da razmišlja o inostranstvu.
crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com
‘Crveno-beli’ se nalaze na pripremama u Sloveniji, a 19-godišnji fudbaler je nedavno produžio ugovor sa klubom.
"Odličan je osećaj produžiti saradnju sa klubom u kojem ste ponikli. Ovo mi je drugi put da sam se obavezao na vernost timu za koji navijam oduvek i za koji me pored fudbala vežu i jake emocije."
"Želim da ostavim trag na Marakani, da osvojim nekoliko trofeja, da igram Evropu pred 'Delijama', pa tek onda da razmišljam o inostranstvu", rekao je Savićević za zvanični sajt kluba.

"Voleo bih da imam veću minutažu u sledećoj sezoni. Nisam nezadovoljan ni prethodnom, igrao sam na nekoliko susreta, osetio atmosferu, stekao malo iskustva i spremio se za veće domete u narednom periodu."

Savićević očekuje da će se njegovi saigrači i on brzo ukolpiti u zamisli novog trenera Slaviše Stojanovića.

"Stigao nam je novi trener i očekujem da se brzo uklopimo u njegove zamisli. Sigurno je da očekujemo najavljena pojačanja, međutim ne opterećujemo se previše, jer se time bave ljudi iz uprave. Najvažnije je da se dobro pripremimo i da sezonu započnemo dobrim rezultatima", zaključio je Savićević.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger