Headlines News :

Belgija , Italija i Nemačka na korak do Brazila

Written By maxtv on петак, 6. септембар 2013. | 23:47

Fudbalske reprezentacije Belgije, Italije i Nemačke na korak su od plasmana na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

U petak su širom kontinenta odigrane 24 utakmice, a još uvek nijedan tim nema brazilsku vizu.

Junaci večeri bili su Kristijano Ronaldo, koji je het-trikom za 18 minuta doveo Portugal od poraza do pobede u Belfastu, Iker Kasiljas, koji je sačuvao mrežu u Finskoj, u 150. nastupu za Španiju, i Johan Berg Gudmundson, koji je sa tri gola vodio Island od 1:4 do 4:4 u Bernu.

Ostalo je još 27 slobodnih mesta na svim kontinentima, a u evropskoj zoni još niko formalno nije u Brazilu. Pored selekcije domaćina, koja se automatski plasirala na SP, u Brazilu su i Japan, Australija, Iran i Južna Koreja.

U našoj grupi Belgija je gotovo obezbedila prvo mesto, jer je golovima Defura i Miraljasa pobedila u Glazgovu 2:0, pa ima 5 bodova više od Hrvatske dva meča pred kraj. Hrvati će najmanje u baraž.

Ostale timove čeka velika borba, jer je razmak od treće Srbije do pete Škotske samo tri boda. Makedoci su u prvom meču grupe pobedili Vels 2:1

Pobede Jermenije i Danske u B grupi napravile su potpuno otvorenu situaciju, u kojoj su Italijani gotovo izvesno prvi, a a svi osim Malte sasvim poravnati. Ipak, sa takvom izjednačenošću tim iz ove grupe lako bi mogao da ostane prekobrojan i preskoči baraž.

U grupi C Švedska je preokretom u Dablinu izbacila iz trke direktnog rivala i sada je veliki favorit za drugo mesto, a ovim ritmom izbeći će sudbinu najslabijeg drugoplasiranog.

U D grupi Rumuni su obavili ogroman posao pobedom nad direktnim rivalom Mađarskom od 3:0, i sada su na dobrom putu ka baražu.

Herojski povratak Islanda u Bernu i pobeda Slovenije nad Albanijom čine da grupa E bude kao i grupa B, potpuno otvorena, s tim što ovde lider Švajcaraka ipak nije toliko siguran na čelu. Željenu poziciju 2 drži Norveška, ali njen skor je najslabiji od svih drugoplasiranih, pa bi mogao da im izmakne baraž. Sa druge strane petoplasirana Slovenija zaostaje za njima samo dva boda.

Portugalcu su prošli kroz Belfast u čudnoj utakmici, u kojoj su viđena tri crvena kartona i dva preokreta. Oni su se vratili na čelo grupe, ali imaju meč više od Rusa i dva od Izraela, koji im je sledeći rival.

Bosna i Hercegovina je prosula sve što je godinu dana sticala porazom od Slovačke. Umesto potvrde prvog mesta, oni su dopustili Grke da ih dostignu, a Slovake da vrate nekakve izglede bar za baraž.

U grupi H Ukrajinci su napucavali gol-razliku, za svaki slučaj, a Englezi su takođe bili ubedljivi, pa je položaj Poljske i Crne Gore posle remija mnogo slabiji nego jutros.

Španci su u Finskoj došli do rutinske pobede, a remi u Gruziji gotovo da ostavlja Francuze bez izgleda da izbiju na prvo mesto.

Rezultati

Kazahstan - Farska Ostrva 2:1
Žumaskalijev 50p, Finončenko 64 - Benjaminsen 23
Rusija - Luksemburg 4:1
Kokorin 1, 34, Keržakov 60, Samedov 90 - Žoakim 90
Češka - Jermenija 1:2
Rosicki 70 - Mkrčjan 31, Gazarjan 92
Norveška - Kipar 2:0
Eljunusi 43, King 66
Makedonija - Vels 2:1
Tričkovski 21, Trajkovski 80 - Ramzi 39p
Malta - Danska 1:2
Faila 38 - Andreasen 2, Eriksen 53
Rumunija - Mađarska 3:0
Marika 2, Pintili 32, Tanase 88
Turska - Andora 5:0
Bulut 35, 39, 68, Jilmaz 63, Turan 90
Ukrajina - San Marino 9:0
Dević 11, Seleznjov 26, Edmar 32, Kačeridi 45, 54, Konopljanka 50, Bezus 63, Fedecki 76, Rakicki 90
Letonija - Litvanija 2:1
Bulvitis 20, Zjuzins 42 - Panka 44
Bosna i Hercegovina - Slovačka 0:1
Pecovski 77
Gruzija - Francuska 0:0
Estonija - Holandija 2:2
Vasiljev 19, 57 - Roben 2, Van Persi 90p
Finska - Španija 0:2
Alba 19
Švajcarska - Island 4:4
Lihtštajner 15, 30, Šer 27, Džemailji 54p - Gudmundson 3, 68, 90, Sigtorson 56
Slovenija - Albanija 1:0
Kampl 19
Italija - Bugarska 1:0
Đilardino 38
Lihtenštajn - Grčka 0:1
Mitroglu 69
Poljska -Crna Gora 1:1
Levandovski 16 - Damjanović 12
Severna Irska - Portugal 2:4
Mekoli 36, Vord 52 - Alveš 21, Ronaldo 68, 77, 86
Nemačka - Austrija 2:0
Klose 33, Kros 51
Irska - Švedska 1:2
Kin 22 - Elmander 33, Svenson 57
Engleska - Moldavija 4:0
Džerard 12, Lambert 27, Velbek 45, 54
Škotska - Belgija 0:2
Defur 38, Miraljas 89

Tabele

Grupa A: Belgija 22, Hrvatska 17, Srbija 8, Makedonija 7 (-), Vels 6 (-), Škotska 5.

Grupa B: Italija 17, Bugarska 10, Češka 9, Jermenija 9, Danska 9, Malta 3

Grupa C: Nemačka 19, Švedska 14, Austrija 11, R. Irska 11, Kazahstan 4, Farska ostrva 0

Grupa D: Holandija 19, Rumunija 13, Mađarska 11, Turska 10, Estonija 7, Andora 0

Grupa E: Švajcarska 15, Norveška11, Albanija 10, Island 10, Slovenija 9, Kipar 4

Grupa F: Portugal 17 (+), Rusija 15, Izrael 11(-), S. Irska 6, Azerbejdžan 4, Luksemburg 3

Grupa G: Bosna i Hercegovina 16, Grčka 16, Slovačka 12, Letonija 7, Litvanija 5, Lihtenštajn 2

Grupa H: Engleska 15(-), Crna Gora 15, Ukrajina 14(-), Poljska 10(-), Moldavija 5, San Marino 0(-)

Grupa I: Španija 14, Francuska 11, Finska 6, Gruzija 5, Belorusija 4

U grupama A, H, I do kraja su još dva kola, u ostalima još po tri, osim ze ekipe sa mečom manje (-) ili mečom više (+).

Eurobasket: Srbija poražena od Makedonije

Srbija zabeležila prvi poraz na Evropskom šampionatu u Sloveniji. "Orlovi" prilično lako poraženi od Makedonije (89:75), pre svega zbog loše igre u odbrani. Sledi dan pauze, u nedelju meč protiv Letonije.

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Jesenicima od Makedonije sa 89:75 (29:17, 19:15, 22:13, 19:30) u trećem kolu B grupe prvenstva Evrope u Sloveniji.

Izabranici Dušana Ivkovića razočarali su posle odličnog starta i pobeda protiv Litvanije i Bosne i Hercegovine, ali su uprkos porazu zadržali šanse da se plasiraju u drugu fazu kontinentalnog šampionata.

Najbolji u srpskom timu bio je Danilo Anđušić sa 19 poena, Nemanja Bjelica je postigao 13, dok je Makedonce do prve pobede predvodio Lester Bo Mekejleb sa 27 poena.

Makedonija je od samog starta nametnula svoj ritam igre. Loša igra Srbije u odbrani, kao i veliki broj slobodnih bacanja Makedonaca, uticali su da već posle prve deonice "orlovi" budu u zaostatku. U tom periodu igre Srbija je primila čak 29 poena.

Najbolju igru Srbija je pružila u poslednjoj četvrtini, kada je predvođena Nedovićem i Anđušićem stigla do minus jedanaest, ali više od toga nije se moglo.

Srbija je tako zabeležila prvi poraz na šampionatu, dok je Makedonija stigla do prve pobede i dodatno zakomplikovala situaciju u grupi B.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije odigraće u nedelju od 17.45 sati protiv selekcije Letonije.

Siniša Mihajlović zadovoljan je timskom igrom

Selektor Srbije Siniša Mihajlović zadovoljan je timskom igrom, ali ne i rezultatom meča sa Hrvatskom.

srbija je remijem 1:1 ostala i bez teoretske šanse da se plasira makar u baraž za Svetsko prvenstvo, jer posle 8 kola ima 8 bodova, 9 manje od Hrvatske.

Mihajlović je zadovoljan igrom celog tima, koji je delovao kompaktno i kada mu ne ide, i kaže da je ova generacija pokazala da može da joj se veruje.

“Ne mogu da kažem ništa negativno u vezi sa utakmicom. Momci su pokazali da u njih može i mora da se veruje. Igrali smo dobro, ali to je fudbal. Fudbal je lep samo kad se pobedi”., rekao je Mihajlović.

“Kao ekipa delovali smo odlično. Možda sam od nekih pojedinaca očekivao više, ali čak i kada nije išlo delovali smo kao ekipa. Naivno smo primili gol, ali ne mogu ništa da im zamerim. Ispnili su sve što sam očekivao od njih, ali su nas koštale neke stare boljke”

Mihajlović nije želeo da komentariše nastup Feliksa Briha.

“Suđenje nikad nisam komentarisao, pa neću ni sada”.

Po dolasku Siniša Mihajlović je najavio da će otići sa klupe ako se Srbija ne plasira na SP. Danas je i poslednja šansa nestala.

"Ne razmišljam o odlasku. Tu sam do decembra, pa ćemo videti šta dalje", zaključio je Mihajlović.

Igor Štimac: "Žalim za ispuštenim vodstvom"

Igor Štimac uveo je svoju selekciju u baraž, ali posle jednog boda iz mečeva sa Škotskom i Srbijom direktan plasman izgleda nedostižan.

Štimac je posle meča u Beogradu pohvalio svoju ekipu.

Rekao je da je njegov tim planski prepustio kontrolu Srbiji u prvih 45 minuta, ali da je propustio da u nastavku kazni umor protivnika.

“Žalimo za propuštenim propustili smo vođstvo, igrača više, kontrolu utakmice. Iskusan tim, kakav je Hrvatska, to ne sme da dopusti sebi”, rekao je novinarima Štimac.

“Pustili smo Srbiju da bude dominantna u prvom poluvremenu, jer smo znali da neće izdržati do kraja. Samo Matić u ovom timu može da igra 90 minuta. Međutim, nismo se držali plana do kraja. Mogu da kažem da sam ponosan svojim igračima. Bravo”.

Hrvatski selektor našao je lepu reč za srpskog kolegu.

“Mihajlović i ja smo na kraju čestitali jedan drugom. Nemojte ga mnogo kritikovati, da ste ga manje kritikovali, možda bister i prošli dalje. Kritikuju i mene, a ja sam devet bodova ispred”, bio je protivrečan hrvatski selektor.

Za razliku od publike u Srbiji, Štimac je bio zadovoljan suđenjem Feliksa Briha.

“Sudija je imao ujednačeni kriterijum. Jedino mu zameram što Matiću nije dao žuti karton kada je pokušao da dâ gol rukom”.

Remi na Marakani

Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske igrale su 1:1 na stadionu Crvene zvezde u kvalifikacionom meču za SP u Brazilu 2014.

Hrvati su poveli golom Mandžukića, izjednačio je Mitrović, pre nego štio su crvene kartone dobili najpre Matić, pa Šimunić.

Hrvati ostaju drugi sa 17 bodova iz 8 utakmica i obezbedila je bar baraž (Belgija ima 5 bodvova više ako sačuva pobeduu Glazgovu), a Srbija i formalno ne ide u Brazil.

Srbija je dominirala tokom većefg dela meča, ali ej stovrila samo jednu šansu iz igre, kada je tošić šiutirao iskosa u prvom poluvremenu., 

Prekidi su bili naša najbolja šansa, od četvrtog minuta, kada je Mitrović umalo šokirao Pletikosu, do pogotka koji je postigao isti fudbaler. 

Mitrović je tokom celog meča bio najopasniji po hrvatski gol i propstio je nekoliko prilika da donese i pobedu nad Hrvatskom. 

Na sredini Matić je kontrolisao veliki deo terena, što je kao posledicu donelo gotovo potpuno bezopasnu igru Hrvaske u većem delu meča. Ulazak Sulejmanija u drugom poluvremenu pomogao je našem timu, jer su njegovi centaršutevi stvorili četiri prilike za gol. 

Hrvati su na papiru izašli sa ofanzivnim timom, ali su igrali vrlo defanzivno i retko pretili srpskom golu. 

Iz prve ozbiljnije akcije oni su poveli, kada je Srna presekao dodavanje i psolao fantastičnu asistenciju, a Mandžukić rutinski plasirao pored Stojkovića. 

Srbija se brzo vratila pogotkom Mitrovića, ali je odmah zatim ostala sa desetoricom, jer je Brih isključio Matića. Suđenje Nemca bilo je u najmanju ruku vrlo slabo i nedosledno tokom svih 90 minuta. 

Nekoliko minuta kasnije Šimunić mu nije ostavio mogućnost da izbegne da ga pošalje u svlačionicu, jer je njegov start na Sulejmanija prebrutalan i za NFL standarde. 

Ponašanje publike tokom meča bilo je izrazito neukusno i potpuno u skladu sa viđenim na Maksimiru ovog marta.

Tok meča

Feliks Brih vodi meč, pomoćnici su mu Mark Borš i Štefan Lup, četvrti sudija je Florijan Majer. 

Srbija: Stojković, Ivanović, Kolarov, Nastasić, Subotić, Matić, Fejsa, Đuričić, Tošić, Marković, Mitrović. 

Hrvatska: Pletikosa, Lovren, Šimunić, Ćorluka, Srna, Vukojević, Rakitić, Modrić, Mandžukić, Eduardo, Olić. 

Na stadionu je oko 30 hiljada gledalaca, atmosfera je mirna. 

Igrači su kasnili sa izlaskom dobrih 10 minuta, a navijači su izviždali poziv organiozatora da se poštuje fer plej. 

Bane Ivanović i Darijo Srna pročitali su zakletvu da će igrati fer, Srna je izviždan od celog stadiona. "Lijepa naša" se nije čula od zvižduka, iako su igrači Srbije aplaudirali. 

Ni na pevanju svoje himne publika se nije baš istakla, ali je entuzjazam pohvalan. 

Neprihvatljivo skandiranje se nastavilo i dok su se igrači raspoređivali po terenu. 

Broj navijača je narastao na preko 25 hiljada, niko nije iznenađen što stadion nije pun.

Zbog kašnjenja igrača utakmica počinje sedam minuta kasnije od plana. 

3: Prva ozbiljnija akcija u 3. minutu, prodor Markovića, brzo utrčavanje u 16m i pad pored Šimunića (slika odmah iznad), Brih odmahuje rukom. 

7: Prvi korner za Srbiju Koarov je uputio pâs, Srna nije mogao da spreči da lopta izađe. 

8: Mitrović i STATIVA. Tošić je poslao nisku loptu iz kornera, Đuričić natrčao i preskočio, a napadač Anderlehta pogodio bližu stativu. 

13: Hrvati ne uspevaju da se povežu, Brih pokazuje jasan kriterijum kada nije sudio faul ni kod Ivanovićevog pada bočno od šesnaesterca. Posle lepe akcije Mitrovićev šut sa 25m blokiraju dva rivala. 

17: Srbija je imala još nekoliko pokušaja, najbolji kada je Tošić ostao sasvim sâm na desnom krilu, njegov udarac Pletikosa odbija, ali sudija ne vidi da je korner 

21: Lep prodor Ivanovića po desnoj strani, ali centaršut hvata Pletikosa. 

22: Mandžukić - Subotić 1 na 1 uz aut-liniju, laka pobeda Dortmundovog štopera. 

27: Markovićev centaršut Hrvati izbacuju u korner, posle prekida Nastasić dobro skače, ali gađa daleko od gola. Pletikosa već nekoliko puta vrlo sporo vraća loptu u igru.

31: Mitrović dobija žuti karton. najpre se raspravljao sa sudijom, a onda je Brih sačekao prvi njegov oštriji start i upisao ga. Hrvati još uvek bezopasni. 

35: U dva navrata srpski igrači iz solidnih pozicija u blizini hrvatskog šesnesterca bez preke potrebe vraćaju loptzu, jednom sasvim do Stojkovića. Hrvati još uvek deluju dosta nepovezano. 

37: Ivanovićev centaršut po ivici šesnaesterca niko ne prati, a u kontri Tošić ruši Rakitića sleđa i dobija žuti karton. 

40: Srbija ne koristi totalnu konfuziju u odbrani rivala i čak ne uspeva da pristojno ni šutne iz odlične pozicije. Žuti Eduardu zbog faula nad Banetom. 
45: Srbija ne koristi dve šanse iz prekida - kod kornera Tošić ostaje u ofsajdu, a kod slobodnjaka lopta izlazi bočno, gde Fejsa dobija karton za kasni start.

46: Krenulo je drugo poluvreme, Hrvati ne deluje više zainteresovani za ulazak u našu trećinu. Brih navlači negativne emocije novim pogešnim procenama, kada je dao faul Ćorluki, iako je faul napravio on. 

53: 0:1 Prvi put Hrvati koriste naivnost naše odbrane. Srna seče pâsd, prolazi korz trojicu, šalje dodavanje od 40m u trk Mandžukića, a Bajernov napadač rutinski gađa ispod Stojkovića. 

55: Mitrović dobija sjajnu loptu, oslobađa se na strani, ali ne uspeva da ubaci loptu pred gol. Olić pravi faul u zoni centaršuta. 

56: Dupla izmena u Srbiji - Sulejmani umesto Tošića. Tadić umesto Đuričića. Izmena u Hrvatskoj, Perišić umesto Olića. 

66: Hrvati su prilično ležerni u pravljenju faulova u zoni centaršuta. 

67: 1:1 I to im se osvetilo. Sulejmani za Mitrovića, a ovaj sa 5 metara pogađa dalji ugao. 

69: Žuti karton i za Matića, Ivanović je besan na Briha i to ni najmanje ne krije.

75: Brih izrasta u ključnu ličnost meča. Posle jednog, dao je Matiću i drugi žuti karton, opet vrlo mlak, Srbija igra 15 minuta sa desetoricom. Matića u svlačionicu prate ovacije. 

76: Štimac odmah vraća ofanzivniju postavu - Jelavić umesto Rakitića. 

78: Petrović umesto Markovića. 

80: Korner za Hrvate kao dvosekli mač - Sulejmani je povukao otvorenu kontru, a Džo Šimunić startovao na njega brutalno i zaradio crveni. Sad smo na 1:1 i 10:10. 

83: Sulejmani centrira, Mitrović glavom još jednom, Pletikosa hvata na liniji. 

86: Start Srne nad Kolarovim, realno za žuti, Brih ćuti. 

88: Dobra kontra Srbije, dugi pâs Tadića ka Mitroviću, istrčava Pletikosa i kupi loptu na 15m od gola. 

90: 4 minuta nadoknade. Sulejmani se jedva kreće posle Šimunićevog starta. 

94: sulejmani prodire, centrirao je dalju stativu, Tadić ni šut,ni povratna Mitroviću. 

94: Kraj.

Eurobasket: Litvanija bolja u Baltičkom derbiju

Litvanija nanela Letoniji prvi poraz na šampionatu (67:59) i prestigla susede na tabeli Grupe B. Belgija zabeležila važnu pobedu protiv Velike Britanije (76:71).

Košarkaši Litvanije savladali su Letoniju sa 67:59 i tako stigli do druge uzastopne pobede na Evrobasketu u Sloveniji. Istovremeno, to je bio prvi poraz Letonaca na Šampionatu.

Litvanija je dominirala tokom većeg dela meča. Letonci su samo u jednom trenutku, krajem treće četvrtine, sustigli rivala, ali nisu imali snage za potpun preokret.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jonas Valančijunas sa 11 poena i 10 skokova, ali su čak petorica Litvanac postigla po devet poena. Sa druge strane, efikasniji od ostalih bio je Kuksiks sa 13 poena.

Belgija je savladala Veliku Britaniju (76:71) u meču koji bi mogao da odluči plasman u narednu fazu takmičenja. Belgijanci su tako stigli do druge pobede na turniru, dok je Britancima to drugi poraz.

Najbolji u pobedničkim redovima bili su Masot i Mukubu, dok je Britance predvodio Klark sa 19 poena.

KK Partizan ubedljiv protiv Sloge u Kraljevu

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali kraljevačku Slogu rezultatom 83:52 (19:10, 29:11, 12:19, 23:12), u pripremnoj utakmici za novu sezonu.

Od starta utakmice crno-beli su pokazali da su kvalitetnija ekipa, a na poluvreme otišli sa čak 27 poena prednosti 48:21.

U trećoj četvrtini došlo je do manjeg opuštanja i pada ritma u igri kluba iz Humske, ali su izabranici trenera Vujoševića poslednjoj deonici pristupili ozbiljno i susret sigurno priveli kraju 83:52.

Partizan: Milisavljević 2, Aranitović 11, Mićović 2, Bezbradica 2, Šalić 6, Vesterman 6, Zlovarić 19, Pot, Milosavljević 21, Malešević 6, Marelja 1, Andrić 7.

Sloga: Vuković 2, Erac, Biloš 6, Stepanović 3, Vuksanović 2, Rac, Dabović 10, Blagojević 18, Čubrilo 8, Božić 2, Milošević, Denčešen.

Naredna prijateljska utakmica u sklopu priprema za sezonu koja predstoji biće odigrana u Beogradu, 11. septembra sa ekipom Radničkog iz Kragujevca.

Odbojkašice poražene posle pet meč lopti

Odbojkašice Srbije propustile pet meč lopti protiv Bugarske i na kraju doživele poraz (2:3) na otvaranju Evropskog šampionata. Izabranice Zorana Terzića, koje brane titulu, sledeći meč igraju u subotu protiv Češke.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Bugarske sa 3:2 (23:25, 13:25, 25:22, 30:28, 15:13) u prvom kolu Grupe D Prvenstva Evrope u Nemačkoj i Švajcarskoj.

Srpske odbojkašice propustile su pet meč lopti u trećem setu, što su Bugarke iskoristile i posle preokreta došle do trijumfa.

Izabranice Zorana Terzića na ovom Šampionatu brane titulu, koju su osvojile pre dve godine u Beogradu.

Naredni meć reprezentacija Srbije odigraće sutra od 17 sati protiv selekcije Češke

Dijamantska liga: Kolašinac šesti

Najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac zauzeo je šesto mesto na poslednjem mitingu Dijamantske lige u Briselu.

Kolašinac je imao tri hica preko 20 metara, a najbolji rezultat imao je od 20,57 metara, koliko je bacio u petoj seriji.

Srpski atletičar je preko 20 metara bacio u trećoj seriji (20,52) i šestoj (20,49).

“Bilo je zaista jako takmičenje. U prvoj seriji sam napravio tehničku grešku koja me je koštala novog ličnog rekorda. Zaista se pitam koliko sam mogao da bacim u Moskvi, ako tri nedelje bez treninga, imam hice preko 20,5 metara. Ovo je dobar pokazatelj da će kugla, kad se sve kockice budu sklopile leteti zaista daleko”, izjavio je Kolašinac po završetku takmičenja.

KK Crvena Zvezda zabeležila 4. uzastopnu pobedu na pripremama

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su četvrtu pobedu u četvrtom prijateljskom meču od početka priprema.

Ekipa Dejana Radonjića je psole dobre igre ubedljivo savladala turski tim Pinar Karšijaka rezultatom 87:60.

Prethodno su crveno-beli zabeležili pobede nad Slogom iz Kraljeva, rumunskim Asesoftom i nemačkim Oldenburgom.

Zvezda u subotu od 18 časova u Pančevu, u hali sportova na Strelištu, igra prijateljsku utakmicu protiv Tamiša.

Ovaj duel imaće humanitarni karakter jer će sav prihod od prodaje ulaznica biti namenjen petogodišnjem dečaku Vladimiru Đorđeviću za lečenje u Rusiji. Cene ulaznica su 250 (tribina) i 500 dinara (parter).

Crvena zvezda Telekom – Pinar Karšijaka 87:60 (18:9, 22:21, 23:13, 24:17)

Crvena zvezda Telekom: Rebić 5, Cvetković 2, Gudurić 3, Mitrović 6, Lazić 4, Simonović 7, Marjanović 14, Savović 11, Ristić 6, Đukanović, Nelson 13, Dženkins 2, Šilb 14.

Pinar Karšijaka: Hersek 7, Kentli 4, Sonsima, Altintig 12, Galban, Koc 3, Dikson 15, Celep, Lajons 12, Diebler 3, Guven 4, Šenturk.

Eurobasket: BIH preko Crne Gore do prve pobede

Bosna i Hercegovina u balkanskom derbiju savladala Crnu Goru sa 76:70 i zamrsila situaciju u grupi B na Evropskom prvenstvu. Ukrajina zabeležila i treću pobedu na turniru, ovoga puta savladana Nemačka (88:83).

Košarkaši Bosne i Hercegovine zabeležili su prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto su u neizvesnom duelu savladali Crnu Goru sa 76:70.

Pomalo iznenađujuću pobedu izabranici Aleksandra Petrovića zabeležili su zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini, u kojoj su uspeli da nadoknade minus od deset poena, koliko su imali posle tri deonice.

Najbolji u ekipi BiH bio je Mirza Teletzović sa 18 poena i 11 skokova, dok je Nemanja Gordić postigao 17 poena. Sa druge strane, Bojan Dubljević je odigrao najbolju partiju u Sloveniji, sa 16 poena i šest skokova.

Obe reprezentacije sada imaju skor od jedne pobede i dva poraza.

Ukrajina je nastavila sa fantastičnim partijama na šampionatu. Treću pobedu zaredom Ukrajinci su zabeležili protiv favorizovanih Nemaca (88:83).

Ukrajinci su tokom celog meča bili u prednosti, Nemačka je u drugom poluvremenu uspela i da zapreti, ali ništa više od toga nisu uspeli da urade.

Pobednika je predvodio Gladir sa 25 poena, dok je 19 postigao naturalizovani Amerikanac Džeter. Sa druge strane, Šafarcik je zabeležio 22 poena i čak 11 asistencija.

Ukrajinci su prvi na tabeli grupe A sa tri pobede, dok Nemačka ima skor 1:2.

Real drugu godinu zaredom sa prihodom vecim od pola milijarde evra

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je u prošloj sezoni 2012/2013, drugu godinu uzastopno, ostvario prihod veći od pola milijarde evra.

Real je saopštio i da je smanjio dug za 34 miliona evra i da preostali ukupni dug iznosi 91 milion evra.

U saopštenju najbogatijeg kluba na svetu navodi se da je prošle godine Real zaradio 521 miliona evra, 1,2 odsto više nego prethodne, i da je ostvario profit od 37 miliona evra u sezoni u kojoj nije osvojio nijedan trofej.

U finansijki izveštaj nije uključeno poslovanje Real Madrida tokom letnjeg prelaznog roka, kada je za napadača Totenhema Gareta Bejla klub platio rekordnih 100 miliona evra.

KK Partizan pokrenuo akciju "Zajedno možemo sve"

Košarkaši klub Partizan mt:s pozvao je navijače i prijatelje da pomognu klubu u momentima teške finansijske situacije.

U četvrtak je klubu posle nekoliko meseci konačno odblokiran račun, pa su u Humskoj ponovo pokrenuli akciju "Klub prijatelja - zajedno možemo sve".

Pre blokade računa klub je od donacija prijatelja skupio skoro 600.000 dinara, a od četvrtak navijači ponovo mogu da pomognu klubu.

"Na košarkaškom terenu su oni čiji rad, posvećenost i želja vode do trofeja...

Na tribinama su oni čiji glas, dlanovi i ljubav su više od igre...

Zajedno, mi smo jedan tim!", navodi se na strani zvaničnog sajta na kojoj navijači mogu da doniraju novac "crno-belima".

Meč Srbija - Hrvatska vise od igre

Drugi čin dvoboja Srbije i Hrvatske biće odigran večeras na beogradskoj Marakani. Iako su naši momci izgubili gotovo sve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, utakmica sa velikim rivalom sigurno nije nebitna ili manje važna. Naprotiv! Susret na stadionu Crvene zvezde počinje od 20.45.

Ovo je sve samo ne obična fudbalska utakmica i standardna borba za tri boda. Ovo je derbi Balkana! Večerašnja utakmica velikih rivala, Srbije i Hrvatske, privlači veliku pažnju - kako zbog fudbala, tako i zbog dešavanja "oko terena". Jednostavno, kad igraju ovi timovi to je više od igre.

U Srbiji atmosfera koja vlada u fudbalu je dalako od dobre - klubovi na čelu sa najvećim se bore za promene u Savezu, novinari i javnost su u tihom ratu sa seletorom Mihajlovićem, izgubio se kult reprezentacije i ona nema podršku u narodu kao što je normalno. Međutim, to će se večeras zaboraviti ili bar staviti u drugi plan - na megdan u Beograd stiže ne tako običan protivnik, na Marakanu stiže reprezentacija Hrvatske.

Nakon generalno loše odigranih kvalifikacija i prethodnog martovskog poraza na Maksimiru od 2:0, Srbija svakako nije veliki favorit, ali u ovakvim mečevima, sa puno naboja i "igara" oko terena, pogotovo u Beogradu, niko ne može biti u prednosti.

U našem timu vlada prilično dobra atmosfera. Nema problema sa povredama, vratio se Nemanja Matić, većina igrača igra, i to dobro, u svojim klubovima koji jesu sam krem Evropskog fudbala.

Selektor Mihajlović je skoncentrisan samo na igru svojih izabranika i kako kaže "ne zanima ga da li će se Hrvatska braniti ili napasti i kako će igrati"

"Znamo kako treba da igramo, manje nas zanima kako će Hrvati da nastupe. Videćemo da li ćemo biti dovoljno dobri da sprovedemo u delo ono što smo zamilslili. Oni su osmi na svetu u ovom trenutku, ali nikada ne odlučuje samo jedan igrač već ekipa. Dobro poznajemo Mandžukića, Olića i Modrića, kao što oni znaju nas", rekao je Mihajlović pred duel.

Sa druge strane, reprezentacija Hrvatske, koja je uz velike mere bezebdnosti stigla u Beograd, došla je u glavni grad Srbije da ostane neporažena i pobedi, ukoliko se za to ukaže šansa.

Naši susedi su skoro sigurno obezbedili drugo mesto u kvalifikacionoj grupi, a eventualni uspeh u Beogradu bi ih održao u trci sa Belgijancija za prvo mesto i direktan plasman u Brazil.

Toga je svestan i selektor Hrvatske, Igor Štimac, koji će svoj 46. rođendan proslaviti na vrućem terenu. Štimac je bio prilično samouveren na konferenciji pred meč, ubeđen u dobar rezulat.

"Ne opterećujem se onim što će protivnik promeniti u svojoj igri u odnosu na prvi meč, jer ako mi odigramo na visini sopstvenih kvaliteta Srbija je ta koja će morati da brine. Hrvatska ne mora da juri rezultat, ova ekipa ima dovoljno iskustva, a nikada ovako rano nismo praktično osigurali drugo mesto u grupi, koje je sada zacementirano. Ako me pitate da li smo u Beograd došli da pobedimo - da jesmo", istakao je Štimac.

Kao i pred prvi duel u Zagrebu, i pred beogradski revanš u prvi plan je izašlo pitanje bezbednosti i organizacija samog meča. U srpskoj policiji, državnom vrhu i fudbalskom savezu uveravaju da će sve proteći u najboljem redu. Velike mere bezbednosti vladaće u celom gradu a posebno oko stadiona u Ljutice Bogdana. Kapacitet stadiona je smanjen i očekuje se oko 40.000 posetilaca.

Dolazak na "derbi Balkana" najavili su mnogi poznati ljudi iz sveta fudbala, među kojima svakako najveću pažnju privlače vlasnik i trener Čelsija - Roman Abramovič i Žoze Murinjo.

Što se stanja na tabeli kvalifikacione grupe A tiče, Hrvatska sada zauzima drugo mesto sa 16 bodova, tri boda manje od prvoplasirane Belgije, dok je Srbija na trećem mestu sa svega sedam bodova.

Očekivani sastavi:

Srbija: Stojković - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov - Matić, Fejsa - Tadić, Đuričić, L. Marković - Mitrović

Hrvatska: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Vida - Vukojević, Modrić, Rakitić, Kovačić - Olić, Mandžukić.

Prijateljski meč Partizan mt:s - Sloga od 18:00 u Kraljevu

Košarkaši Partizana i Sloge odigraće u petak od 18 časova prijateljski meč u Kraljevu.

"Crno-beli" se vraćaju u Beograd sa turnira u Đevđeliji, a sa Slogom iz Kraljeva već tradicionalno igraju pred svaki početak košarkaške sezone.

Domaćin će protiv srpskog i regionalnog šampiona predstaviti svojim navijačima tim koji će igrati u sledećoj sezoni.

"Ostaje nam da dovedemo možda još jednog ili dvojicu igrača na određenim pozicijama, ali kostur ekipe je tim koji će večeras igrati protiv prvaka Srbije", ekao je trener Sloge Mihailo Drobnjak.

Počinje Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Evropsko prvenstvo za odbojkašice počinje danas u Nemačkoj i Švajcarskoj. Reprezentacija Srbije, koja brani evropsku titulu osvojenu 2011. godine u Beogradu, takmičenje počinje u 17.00, protiv Bugarske, u prvom kolu Grupe D.

Sve utakmice Grupe D igraju se u nemačkom Šverinu.

U drugom kolu, u subotu od 17.00, odbojkašice Srbije igraju protiv Češke, a dan kasnije, u trećem kolu, protivnik će im od 18.00 biti selekcija Poljske.

U Grupi A u Haleu igraju Nemačka, Španija, Turska i Holandija, u Grupi B u Cirihu Italija, Švajcarska, Belgija i Francuska, dok se u Grupi C u Drezdenu takmiče Azerbejdžan, Hrvatska, Rusija i Belorusija.

Direktan plasman u četvrtfinale obezbediće pobednici grupa, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igraće u osmini finala.

Delije za "podršku" svom timu u Evropi koštaju Zvezdu 95.000 €

Crvena zvezda kažnjena je od strane UEFA sa 95.000 evra zbog loše ogranizacije protiv Vestmaneje i ispada navijača u Odesi protiv Černomoreca.

Zbog loše organizacije duela sa timom sa Islanda Zvezda je dužna da plati 30.000 evra, a zbog navijača dodatnih 65.000, saznaje "Sport".

U izveštaju UEFA nije analiziran meč sa Černomorecom u Beogradu, kada su navijači upotrebljavali baklje, lasere i blokirali prolaze na tribinama.

US Open: Nole protiv Vavrinke za finale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković 14. put uzastopno plasirao se u polufinale jednog Gren slem turnira pošto je jutros u Njujorku, u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD, savladao Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:0.

Đoković je, istovremeno, sedmi put uzastopno stigao i do polufinala Ju-Es Opena iako je izgubio prvi set na poslednjem Gren slem turniru sezone. Pad koncentracije ili, ko zna šta već, tek Južni je iskoristio trenutnu slabost Đokovića i dobio treći set sa 6:3.

Možda se nekome tada učinilo da bi ovaj meč mogao da bude duži od očekivanja i da bi i ruski teniser mogao da priredi iznenađenje slično prethodnom četvrtfinalu u kojem je Švajcarac Stanislas Vavrinka deklasirao branioca titule, Britanca Endija Mareja (6:4, 6:3, 6:2).

Đoković je, međutim, vrlo brzo otklonio sve dileme. U narednom setu ruskom teniseru nije prepustio ni gem i sa ubedljivih 6:0 stigao do pretposlednje prepreke u Njujorku.

"Iz nekog razloga dopustio sam mu da se vrati u meč. Bio sam pasivniji i dozvolio mu da uđe u teren i češće izlazi na mrežu. Na kraju sve je ispalo kako sam želeo. Uživao sam u atmosferi večeras. Bila sjajna, jer se i publika uključila u meč", izjavio je Đoković.

O predstojećem duelu protiv Vavrinke, kojeg je u prethodnih 14 mečeva pobedio 12 puta, Đoković kaže:

"Mislim da nema favorita u tom susretu. Protiv Mareja je pokazao zašto je među deset najboljih na svetuu. Odigrao je možda i najbolji meč ikad na tvrdoj podlozi. Moj nivo samopouzdanja sada je jako visok, jer sam gotovo sve mečeve ovde igrao agresivno i dominantno. Jako sam motivisan i želim otići do kraja", zaključio je najbolji teniser sveta.

Albert Nađ najavljuje nova pojačanja

Iako je prelazni rok završen, sportski direktor Partizana Albert Nađ najavio je mogućnost novih dolazaka u redove srpskog šampiona.

Partizan u finišu prelaznog roka nije ostvario ciljeve pogotovo posle propalog transfera Marka Petkovića, odnosno njegovog odlaska u Crvenu zvezdu.

Postoji mogućnost da crno-beli angažuju još jednog igrača van prelaznog roka, a pojavila se informacija da bi to mogao da bude nekadašnji štoper Crvene zvezde Ibrahim Gaj.

"Ne znam ništa o dolasku Gaja, ne vode se pregovori. Nećemo da licitiramo sa imenima, sve je moguće", rekao je za "Žurnal" Nađ, koji nije želeo da potvrdi da li su istinite spekulacije o Jovici Vasiliću (Sloboda) i Milošu Stojanoviću (Vuhan).

Nađ oseća veliku odgovornost za loše rezultate tima na početku sezone.

"Teško preživljavam sve što se dogodilo, takav sam bio i kao igrač. Početak sezone bih opisao sa 'i tako, i tako'. Nismo pružili ono što se očekivalo, nismo ušli u neko evropsko takmičenje, dok je u domaćem prvenstvu bilo toplo-hladno. Najbitnije je da smo posle svega prvi", rekao je Nađ za "Sport".

"Žao mi je što treneru Vuku Rašoviću nisam ranije obezbedio pojačanja. Ali okolnosti su bile takve, nekada želja i entuzijazam nisu dovoljni", rekao je Nađ.

Ono što je najviše poremetilo tim su odlasci Ivana Ivanova i Aleksandra Mitrovića.

"Za uspehe i neuspehe svako nosi svoj deo odgovornosti, pa ću tako i ja preuzeti svoje breme bez problema. Znam samo da sam dao sve od sebe za dobrobit Partizana i da mi je jedino to bilo na pameti", rekao je Nađ koji nije mogao da odgovori na pitanje da li je nedostatak novca bio problem.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger