Headlines News :

ŽFK Spartak Subotica u Ligi šampiona

Written By maxtv on уторак, 13. август 2013. | 23:06

Fudbalerke Spartaka iz Subotice na impresivan način plasirale su se u Ligu šampiona.

Subotičanke su na kvalifikacionom turniru u rumunskom Klužu zauzele prvo mesto u grupi sa maksimalnim brojem bodova.

U prvom kolu savladale su letonskog prvaka, ekipu Liepaje (10:0), u drugom šampiona Litvanije Gintru (6:0), u trećem, u utorak, domaćina Olimpiju iz Kluža (8:3).

Milena Nikolić bila je najefikasnija igračica Spartaka na turniru sa čak 10 postignutih golova, Jelena Čubrilo bila je strelac sedam puta, po dva gola postigle su Anja Adamov i Žose Nahi, po jedan Violeta Slović, Falon Mefometu i Tia NRehi.

Išinbajeva se oprostila zlatomom

Briljantna karijera Jelene Išinbajeve, najbolje skakačice s motkom i jedne od najboljih atletičarki svih vremena, okončana je prikladno - još jednim svetskim zlatom. Na oduševljenom Lužnjikiju, Išinbajeva je preskočila visinu od četiri metra i 89 centimetra, osvetivši se tako Amerikanki Dženifer Sur za neočekivani poraz u finalu Olimpijskih igara u Londonu.

Ruska atletičarka i najbolja skakačica s motkom svih vremena Jelena Išinbajeva osvojila je na šampionatu u Moskvi treću titulu svetske prvakinje.

Išinbajeva, koja je i dva puta bila olimpijska prvakinja, preskočila je, na opšte oduševljenje domaće publike, visinu od četiri metra i 89 centimetra.

To je tridesetjednogodišnjoj Ruskinji ujedno bio i najbolji skok ove sezone.

Išinbajeva je pre početka Svetskog prvenstva u Moskvi najavila da će se posle tog takmičenja povući.

Srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Dženifer Sur (4,82), koja je na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu sve iznenadila osvojivši zlatnu medalju ispred Išinbajeve.

Bronzu je osvojila Kubanka Jarislej Silva preskočivši, takođe, četiri metra i 82 centimetra.

Košarkaška reprezentacija: Nedović lakše povređen, Lučić se oporavio

Nemanja Nedović, na sreću, nije zatobio težu povredu na meču sa Rusijom. Vladimir Lučić sanirao problem sa leđima i kreće u trenažni proces. Orlovi u sredu putuju u Francusku.

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović zadobio je manju povredu primicača leve noge na meču sa Rusijom, dok je Vladimir Lučić sanirao problem sa leđima, saopštio je danas KSS.

"Nedović je tokom drugog poluvremena utakmice zadobio manju povredu primicača leve noge. On već danas počinje sa terapijom i radiće individualno sa kondicionim trenerom do potpunog oporavka i povratka u pun trenažni proces", saopštio je predsednik Medicinske komisije Košarkaškog saveza Srbije Dragan Radovanović.

Zbog terapija i individualnih treninga, Nedović neće putovati na turnir u Antibu i ostaće u Beogradu da uz Miloša Teodosića radi sa kondicionim trenerom. Očekuje se da se Nedović priključi timskim treninzima po povratku ekipe iz Francuske.

Posle obavljenog pregleda i konsultacija, konstatovano je da je povreda Vladimira Lučića sanirana. On će se od danas uključiti u pun trenažni proces i putovaće sa ekipom u Francusku.

Reprezentacija Srbije sutra putuje na turnir u Antibu, gde će odigrati dve utakmice. U četvrtak se Srbija sastaje sa selekcijom Francuske (20.30), dok će u petak, u istom terminu, igrati protiv Gruzije.

Simon Vukčević želi u ligu Evrope sa Vojvodinom

Nova akvizicija Vojvodine Simon Vukčević nada se da će pomoći Novosađanima da se domognu grupne faze Lige Evrope. Vukčeviić bi mogao da debituje već sledeće nedelje protiv Voždovca.

Novi fudbaler Vojvodine Simon Vukčević rekao je danas da veruje da će pomoći novosadskoj ekipi da se plasira u grupnu fazu takmičenja u Ligi Evrope. Crnogorski reprezentativac u Vojvodinu je došao iz ukrajinske ekipe Karpati.

"Želeo sam pre svega da igram jer se u Karpatima baš i nisam naigrao fudbala. Čekao sam ponude koje me nisu zadovoljile, a onda se pojavila Vojvodina i moj veliki prijatelj Mateja Kežman. Prihvatio sam njegov poziv bez razmišljanja i nadam se da će ovaj odličan tim uz moju pomoć stići do grupne faze Lige Evrope", kazao je Vukčević na konferenciji za novinare.

On je sa novosadskim superligašem potpisao ugovor na godinu dana. Pre Karpata, crnogorski fudbaler igrao je u Partizanu, ruskom Saturnu, portugalskom Sportingu i engleskom Blekburnu.

Vukčević bi u dresu Vojvodine mogao da debituje sledećeg vikenda na meču protiv Voždovca u drugom kolu Superlige. U dresu selekcije Crne Gore ovaj fudbaler do sada je odigrao 42 meča i postigao dva gola.

Ekipa Vojvodine u baražu za plasman u Ligu Evrope igraće sa moldavskim Šerifom.

Ivana Španović doputovala je sinoć u Beograd

Osvajačica bronzane medalje u Moskvi, Ivana Španović doputovala je sinoć u Beograd. Počinjem da verujem da sam ostvarila istorijski uspeh i želim da ovo bude početak nečeg lepog i da uživam u ovome. Koliko god da je Srbija pružila meni, ovo je pravi i idealni način da to vratim, rekla je Ivana po dolasku u Beograd.

Srpska atletičarka Ivana Španovič rekla po dolasku na beogradski aerodrom Nikola Tesla da tek sada počinje da veruje da je ostvarila istorijski uspeh za srpsku atletiku.

"Ovo je uspeh mog tima, moj lični i uspeh mog naroda. Srbija mi je pružila mnogo, a nije tražila ništa, i na ovaj način joj se odužujem", izjavila je Španovićeva na konferenciji za medije. Srpska rekorderka je dodala da je ponosna na osvojenu bronzanu medalju na planetarnoj smotri u ruskoj prestonici.

"Kada sam skočila u petoj seriji samo sam se pokrila po glavi, nisam mogla da verujem šta se dešava. Ne mogu da opišem koliko sam ponosna", kazala je Španovićeva.

Rekorderka Srbije u skoku u dalj najavila je još uspeha do kraja sezone i učešče na mitinzima u Cirihu i Birmingemu Njen trener Goran Obradović rekao je "da je sanjao ovaj san već 18 godina".

"Nadao sam se i ranije da će se kockice poklopiti, ali sam u kvalilikacijama već video da je Ivana spremna za let do medalje", istakao je Obradović.

Ivana Španović je u Moskvi osvojila bronzanu medalju skokom 6,82 metra, što je novi državni rekord, ali i prvo odličje za srpsku atletiku na prvenstvu sveta.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da se "kraljica sportova" vratila u Srbiju, aludirajuči na sve značajnije uspehe srpskih atletičara na međunarodnoj sceni.

"Presrećni smo, jer je ovo istorijski uspeh za srpsku atletiku. Niko pre Ivane nije uspeo da ostvari ovakav podvig", kazao je Jevrosimović. On je dodao da se nada da će i ostali reprezentativci Srbije postići značajne rezultate u Moskvi.

"Verujem da će i Emir Bekrić, Asmir Kolašinac i Tatjana Jelača osvetlati obraz srpske atletike u nastavku prvenstva sveta", istakao je Jevrosimović.

Tipsarević u drugom kolu Sinsinatija

Srpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao na masters turniru u Sinsinatiju pošto je u prvom kolu pobedio Amerikanca Sema Kverija sa 2:1 u setovima - 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.U nastavku turnira Tipsarević čeka boljeg iz meča finaliste Rodžers kupa u Montrealu, Kanađanina Miloša Raonića, i malo poznatog Amerikanca Džeka Soka.

Tipsarević je konačno prekinuo seriju loših igara ove sezone i zasluženo treći put savladao Kverija u njihovom šestom međusobnom okršaju. Nakon što je pao na 20. mesto ATP liste Tipsarević je smogao snage da zaigra kako ume i preokretom sruši otpor Amerikanca posle velike i uglavnom izjednačene borbe.

Meč je prelomljen u petom gemu trećeg seta, kada je Srbin brejkom poveo sa 3:2 i potom sigurnom igrom sačuvao vođstvo za veoma značajnu pobedu nakon blizu dva sata igre.

Večerašnji uspeh bez sumnje predstavlja veliko ohrabrenje za Tipsarevića, prvenstveno zbog samopouzdanja pred učešće na US Openu. Srpski teniser to je i pokazao po završetku duela, u kojem je igrao na nivou prošlogodišnjih partija, kada je bio siguran među Top 10.

U nastavku turnira Tipsarević čeka boljeg iz meča finaliste Rodžers kupa u Montrealu, Kanađanina Miloša Raonića, i malo poznatog Amerikanca Džeka Soka.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković slobodan je u prvom kolu mastersa u Sinsinatiju, a u startnom meču igraće protiv Argentinca Huana Monaka, koji je pobedio Austrijanca Jirgena Melcera sa 6:3, 6:2.

Turnir u američkom gradu igra se za ukupan nagradni fond od tri miliona dolara.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger