Headlines News :

Matija Nastasić pun pogodak

Written By maxtv on понедељак, 6. мај 2013. | 22:24


Matija Nastasić, odnosno njegovo dovođenje na Etihad, odličan je potez uprave Mančester sitija, smatra engleski list "Dejli Mejl". Vrlo je hladan, spreman je da komanduje, jak je i odlično čita igru s obzirom na njegove godine. Sa iskustvom koje dolazi vremenom mogao bi da postane jedan od najboljih defanzivaca lige, navodi se u tekstu.
Engleski „Dejli Mejl" smatra da je Mančester siti dobro poslovao kada je doveo Matiju Nastasiću iz Fiorentine za 12 miliona funti.
MCFC.jpg
Priča o mladom srpskom štoperu je deo šire priče o deset najuspešnijih transfera u Premijer ligi ove sezone. Dovođenje Nastasića se navodi kao šesto najbolje na ovoj listi.
Kako se navodi u tekstu, 20-godišnji fudbaler se, pre dolaska na Ostrvo, raspitivao o zahtevima igranja u Premijer ligi kod starosedeoca Nemanje Vidića. Kapiten Mančester junajteda mu je pružio potrebne savete koje Nastasić, očigledno, vrlo uspešno sprovodi.
Dalje se ističe da u sezoni na izmaku nijednog trenutka nije moglo da se primeti da je promena zemlje i načina igre negativno uticala na srpskog štopera.
Matija Nastasić je već u debitantskoj sezoni izborio mesto u startnoj postavi Roberta Manćinija, istisnuvši iz iste engleskog reprezentativca Džoliona Leskota.
"Vrlo je hladan, spreman je da komanduje, jak je i odlično čita igru s obzirom na njegove godine. Sa iskustvom koje dolazi vremenom mogao bi da postane jedan od najboljih defanzivaca lige", navodi se u tekstu.
Na prvom mestu, sasvim očekivano nalazi se Španac u dresu Svonsija Miču. On je početkom sezone stigao iz Rajo Valjekana za dva miliona funti i ekspresno postao jedan od najboljih napadača lige.. Slede Robin van Persi (Arsenal - Mančester siti, 24 miliona funti), Jan Fertongen (Ajaks - Totenhem, 10 miliona funti), Kristijan Benteke (Genk - Aston Vila, sedam miliona), Romelu, Lukaku (Čelsi - VBA, pozajmljen)...

Uz Toleta do kraja!


Siniša Mihajlović, na sve češće navode o mogućoj smeni predsednika FSS Tomislava Karadžića, odgovorio bezuslovnom podrškom prvom čoveku srpskog fudbala. Uz to, u intervjuu za "Večernje novosti", još jednom potvrdio da ne planira da pozove Nemanju Matića u državni tim.
Priča o smeni predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžičća ima gotovo od trenutka kada je preuzeo funkciju, ali čini se da nikada nisu bile ovoliko učestale kao sada.
FSS.jpg
Iako, dakle, provejavaju glasovi onih koji bi da vide leđa prvom čoveku srpskog fudbala, utisak je da, barem za sada, ne postoji adekvatan protivkandidat.
Svoj glas debati pridodao je i selektor A reprezentacije Siniša Mihajlović, koji smatra da je Karadžić najbolji čovek za posao koji obavlja.
"Ja ću uvek biti za Toleta! I zbog međusobnog poštovanja, zbog odnosa koji imamo. Mada nisam potpisao ugovor s njim nego sa FSS, do kraja života ću biti za Karadžića", rekao je Siniša Mihajlović u intervjuu za „Večernje novosti".
Čini se da je nova uprava Crvena zvezde najagilnija i najodlučnija u namerama da skloni Tomislava Karadžića. Pre nekoliko dana upravo je Nebojša Čović to implicitno najavio, rekavši da se smena Karadžića „krčka".
"Ako su toliko uporni, neka ga smene više! Mislim da bi prvo trebalo da gledaju svoje dvorište, da reše svoje probleme, pa onda da gledaju druge. FSS za razliku od Crvene zvezde nema nijedan dug, štaviše, pozajmljuje novac drugima. Zato neka oni pokušaju da poprave stanje u svom klubu, neka se bave crveno-belima".
Činjenica da se Zvezda vratila u trku za šampionsku titulu, i da praktično sudbinu drži u svojim rukama, što je bilo nezamislivo do pre samo nekoliko sedmica, Mihajloviću nije dovoljan dokaz da se u Ljutice Bogdana stanje drastično popravilo.
FSS-2.jpg
"Ako ostanu dva boda razlike do derbija, on će rešavati pitanje prvaka. Zvezda je u psihološkoj prednosti zato što je stigla veliku razliku, ima bolje rezultate u poslednje vreme, ali nisam siguran i da je u boljoj formi. I pored pobeda nije pružila neke spektakularne partije", istakao je Mihajlović.
Za kraj intervjua ostavljeno je „pitanje svih pitanja", odnosno načina na koji Mihajlović selektira svoj sastav. Pre svega, reč je o srpskom fudbaleru koji je trenutno u najvećoj žiži javnosti, Nemanji Matiću, odnosno o njegovom neigranju za „orlove".
"On je rekao da neće da igra za Srbiju i takav mi nije potreban, pa da se zove Mesi, a ne Matić", zaključio je Mihajlović intervjuu za „Večernje novosti".

Klose ušao u istoriju


Napadač Lacija Miroslav Klose ušao je u istoriju italijanskog fudbala, kao prvi igrač još od 1986. godine koji je postigao pet pogodaka na jednom meču Serije A. Klose je svoj podvig učinio na meču protiv Bolonje, koju su "nebesko plavi" dobili sa 6:0.
Miroslav Klose postao je prvi igrač sa pet postignutih golova na jednoj utakmici italijanske Serije A posle 27 godina, a ukupno 12. u istoriji.
Klose je ponovio podvig golgetera Rome Roberta Pruca, koji je 16. februara 1986. godine postigao svih pet golova za "vučicu" u trijumfu protiv Avelina 5:1.
Prethodnih 10 igrača koji su postigli po pet pogodaka učinili su to uglavnom pre Drugog svetskog rata, a među njima je i čuveni Đuzepe Meaca.
Rekorderi sa po šest pogodaka na jednom meču Serije A su čuveni Silvio Piola (1933) i Omar Sivori (1961).

Del Pjero čestitao "Staroj dami"


Bivši kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero čestitao "Staroj dami" osvajanje nove titule šampiona Italije. Potvrdili ste da ste najbolji i kada su veliki izazovi, rekao je Aleks u emotivnom pismu na svom sajtu.
Alesandro Del Pjero jedan je od najboljih igrača u istoriji Juventusa. Iako se prošle godine rastao od "Stare dame", na ne tako lep način, Aleks je ipak ostao veran Juventusu, a na svom sajtu čestitao je nekadašnjem klubu osvajanje nove titule šampiona Italije.
Del-Pjero.jpg
"Otkako sam napustio Juventus, nikada nisam razmišljao kako će biti da ovaj tim slavi bez mene. Nisam sve do pre nekoliko dana, kada je tabela jasno govorila da stiže druga titula u nizu. Pokušao sam da zamislim slavlje, ali u mom ‘filmu' je slika uvek bila zamagljena. Kraj, moji prijatelji se raduju, trofej je spreman da se podigne, huk navijača... Sada je slika nešto oštrija, navijači su glavni akteri. Za one koji su igrali fudbal, bar za mene, sjajno je videti navijače kada se raduju, kada viču od radosti, a vi ste im omogućili da eksplodiraju od uzbuđenja i sreće.
Zato kada se moj ‘film' pretvori u stvarnost, kada Juventus ponovo osvoji titulu, moja prva pomisao je na one koji slave, a sada sam ja jedan od njih. Čestitam mojim saigračima, fantastičnom timu, uvek će biti u mom srcu. Poseban aplauz za Điđija, koji je zaslužio da podigne trofej kao kapiten. Čestitam svima koji su prošle sezone meni posvetili ovakav trijumf i onima koji rade ‘iza scene'. Potvrdili ste da ste najbolji i kada su veliki izazovi.
Ko poznaje Juventus, dobro zna da jednostavno nije moguće da se zaustavi na jednom uspehu. Morate da nastavite dalje isto tako. I ponovo, i ponovo. Jedna ljubav".
Jedan je Aleks Del Pjero...

Inijesta, podrška za Kasiljasa


Kriza u Realu ne pogađa samo članove "kraljevskog kluba". Andres Inijesta ne može da razume sve što se dešava u taboru rivala, ali pruža podršku reprezentativnom kolegi Ikeru Kasiljasu.
Fudbaler Barselone Andres Inijesta priznao je danas da je šokiran situacijom u kojoj se u madridskom Realu nalazi njegov reprezentativni kolega Iker Kasiljas, koji nije branio za klub od januara.
Kasiljas-Inijesta.jpg
Kasiljas je tada izgubio mesto u startnoj postavi zbog povrede, a trener Reala Žoze Murinjo prednost je dao Dijegu Lopezu. Portugalac je prošle nedelje otkrio kako je Lopeza želeo da dovede iz Sevilje i mnogo pre povrede Kasiljasa.
"Teško mi je da razumem celu tu situaciju, pogotovo kada gledam ovako sa strane, a znam šta je sve Kasiljas uradio za Real. Verujem da je Ikeru baš teško. Takođe, vidim da ga pogađaju i stvari koje se dešavaju van terena", rekao je Inijesta španskim medijima.
Kasiljas je ove sezone nekoliko puta došao u sukob sa Murinjom, a mediji su čak u jednom trenutku objavili da čuvar mreže razmišlja da na kraju sezone pređe u Barselonu.
Kasiljas je za Real debitovao 1999. godine, a do sada je za ovaj klub odigrao 654 utakmice i osvojio dve Lige šampiona i pet titula prvaka Španije. On je sa nacionalnim tim dva puta bio evropski i jednom svetski šampion.

Krle u idealnoj petorci


Nenad Krstić izabran je u idealnu postavu Evrolige za ovu sezonu, uz Tomića, Fernandesa, Spanulisa i Dijamantidisa, objavljeni je danas. Drugi reprezentativac Srbije Miloš Teodosić zauzeo je svoje mesto u drugoj postavi takmičenja.
Košarkaš CSKA iz Moskve i kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić izabran je danas za idealnu petorku Evrolige, dok je Miloša Teodosić svrstan u "drugi tim" najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Krstic.jpg
Krstić je ove sezone u Evroligi imao najveću indeksnu ocenu od svih centara u ovom takmičenju (17,9) po utakmici, dok je ubacivao 13,6 poena po meču.
Srpski košarkaš je u idealnoj petorci godine svrstan sa igračem Barselone Ante Tomićem, Rudijem Fernandesom iz Real Madrida, Vasilisem Spanulisem iz Olimpijakosa i Dimitrisom Dijamantidisem iz Panatinaikosa.
U drugoj petorci Evrolige, pored Teodosića našli su se: Huna Karlos Navaro (Barselona), Viktor Krijapa (CSKA), Nikola Mirotić (Real Madrid), Šon Džejms (Makabi).
Teodosic.jpg
Najkorisniji igrač (MVP) Evrolige biće izabran 9. maja, pred početak fajnal-fora takmičenja u Londonu, koji počinje u petak.
Na završnom turniru Evrolige u polufinalnim mečevima sastaće se CSKA i Olimpijakos, kao i Barselona i Real Madrid.

Boston se zahvalio Beogradu


Čelnici Beogradskog maratona dobili zahvalnost od kolega iz Bostona, zbog posvećene pažnje posle bombaških napada u američkom gradu.
Organizatori Bostonskog maratona zahvalili su se danas kolegama sa Beogradskog maratona na podrši posle bombaškog napada u tom američkom gradu.
Boston-maraton.jpg
"Izuzetno cenimo vašu dobrotu u ovim teškim trenucima. Boston je jak. Boston je otporan. Boston je naš dom. I izuzetno se ponosimo Bostonom. Bostonski maraton je duboko poštovana tradicija - integralni deo tkanja i istorije naše zajednice. Posvećeni smo nastavljanju te tradicije organizacijom 118. Bostonskog maratona 2014. godine", navodi su u poruci organizatora Bostonskog maratona.
Bombaški napad na pomenutom maratonu dogodio se 15. aprila, a tom prilikom poginule su tri osobe, dok je preko 170 povređeno.

Tučom "proslavio" nagradu


Majkl Hidždon, najbolji fudbaler Škotske za ovu godinu, uhapšen je u Glazgovu, zbog tuče u noćnom klubu. Otkazana konferencija za medije fudbalera Madervela.
Fudbaler Madervela Majkl Hidždon uhapšen je danas zbog navodnog "napada" u jednom od noćnih klubova u Glazgovu, saopštila je škotska policija.
Hidzdon.jpg
Hidždonu je u nedelju uručena nagrada za najboljeg fudbalera u protekloj sezoni u Škotskoj, a za danas je bila zakazana konferencija za medije koja je otakazana.
Škotska policija je saopštila da je ovaj slučaj i dalje pod istragom javnog tužioca, koji nije želeo da saopšti više detalja.
Ovaj 29-godišnji napadač je ove sezone odigrao 35 utakmica u ligi za Madervel, za je postigao 26 golova.

Fernandinjo želi u Siti


Brazilac Fernandinjo želeo bi da nastavi karijeru u Mančester Sitiju, a Šahtjor za njega traži 50 miliona evra. Verujem da će mi šanse za nastup na Svetskom prvenstvu sledeće godine biti mnogo veće ako pređem u Siti, izjavio igrač sredine terena.
Fudbaler sredine terena ukrajinskog Šahtjora Fernandinjo rekao je danas da bi voleo da nastavi karijeru u engleskom Mančester Sitiju.
Fernandinjo.jpg
"Svi saigrači me podržavaju i voleli bi da imam sreće u nastavku karijere. Premijer liga je izuzetno jako takmičenje, a Siti je veliki klub", rekao je Fernandinjo ukrajinskim medijima.
Šahtjor je prošlog vikenda odbranio titulu nacionalnog šampiona, a Fernandinjo je u tom pohodu učestvovao sa pet golova na 32 utakmice.
Uprava ukrajinskog kluba na ime obeštećenja za Fernandinja traži oko 50 miliona evra.
"Verujem da će mi šanse za nastup na Svetskom prvenstvu sledeće godine biti mnogo veće ako pređem u Siti. Ipak se ukrajinska liga prati manje od Engleske", dodao je Fernandinjo.
On je do sada za reprezentaciju Brazila odigrao pet utakmica, bez postignutog gola.

Bonući: Zaslužili smo titulu!


Juventus je zasluženo odbranio titulu šampiona Italije, izjavio je Leonardo Bonući, defanzivac "Stare dame" i reprezentativac Italije.
Fudbaler Juventusa Leonardo Bonući, dan posle odbranjene titule prvaka Italije, ocenio je da je Stara dama zasluženo stigla do trofeja jer je dominirala u Seriji A tokom cele sezone.
Juventus-Bonuci.jpg
"Od samog početka šampionata smo bili najbolji, pokazali smo da smo jedinstvena grupa igrača koja se zajedno bori za ostvarenje cilja. To se videlo u najvažnijim mečevima, kada se 'lomio' rezultat i sezona. Sada smo uspeli, tri kola pre kraja, da dođemo do titule", rekao je Bonući italijanskim medijima.
Ekipa Juventusa titulu je obezbedila jučerašnjom pobedom kod kuće nad Palermom (1:0), a strelac jedinog gola bio je Arturo Vidal iz penala.
"Osećali smo određeni pritisak, pogotovo u nekim utakmicama u prvom delu sezone, ali sve to je deo fudbala. U svakom slučaju, način na koji smo ove sezone postali prvaci pokazao je da smo napredovali kao ekipa", dodao je reprezentativac Italije.
Juventus tri kola pre kraja takmičenja u Seriji A ima 11 bodova više od drugoplasiranog Napolija. Torinskoj Staroj dami ovo je 29. zvanična šampionska titula u klupskoj istoriji (dve titule su oduzete zbog navodnog nameštanja).

Novi incident Tomićevih


Džon Tomić, otac australijskog tenisera Bernarda Tomića, uhapšen je u Madridu zbog napada na sparing partnera njegovog sina. Mediji spekulišu da je Džon prošle nedelje u Monte Karlu udario i Bernarda, ATP ispituje ceo slučaj.
Australijski mediji preneli su danas da je u Madridu uhapšen trener i otac Bernarda Tomića, Džon, nakon što je navodno napao sparing partnera Australijanaca, Tomu Druea iz Monaka.
Tomicevi.jpg
Mediji spekulišu da su se incidenti dogodili ispred hotela u Madridu, a da je Džon navodno slomio nos Drueu, kao i da je prošle nedelje u Monte Karlu udario sina Bernarda.
Svedoci tuče ispred Hotela gde su smešteni teniseri, između ostalih, bili su Janko Tipsarević i Aleksandar Dolgopolov.
Džon Tomić kasnije tokom dana biće izveden pred istražnog sudiju u Madridu, koji će ispitati ove incidente.
Teniski savez Australije saopštio je da su medijski izveštaji o događajima u Monte Karlu i Madridu zabrinjavajući.
"Medijski izveštaji o incidentima vezanim za Tomićeve su vrlo zabrinjavajući. Mi smo u stalnom kontaktu sa Asocijaciom teniskih profesionalaca (ATP), koji istražuju ove događaje", navodi se u saopštenju Teniskog saveza Australije.
Bernard Tomić na ATP listi trenutno zauzima 53. mesto, a u nedelju je poražen u prvom kolu Masters turnira u Madridu od Čeha Radeka Štepaneka sa 2:0.

Durent u poslednji čas, Melo nedovoljan za Indijanu


Oklahoma Siti na jedvite jade došla do 1:0 u polufinalnoj seriji Zapada protiv Memfisa. Kej Di ubacio 35 poena uz 15 skokova za 93:91. Za Grizlije odličan Mark Gasol sa 20 poena i 10 skokova. Indijana pobedila Njujork 102:95.Dejvid Vest 20 poena za Pejserse, Entoni 27 za Nikse,
Memfis je u prvoj utakmici polufinala Zapada imao sjajnu priliku da pobedi Oklahomu, ali je ekipša Kevina Durenta napravila seriju od 6:0 na kraju meča i zabeležila pobedu, 93:91.
Durent je meč završio sa 35 poena, 16 skokova i šest asistencija, odličan je bio i Kevin Martin koji je sa 25 poena preuzeo ulogu koju je imao povređeni Rasel Vestbruk.
Za ekipu Memfisa sjajan Mark Gasol sa dabl-dabl učinkom, 20 poena i deset skokova, dok se Zek Rendolg ubacio 18 poena, uz deset skokova.
Sledeći meč igra se u utorak.
U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Indijana je odigrala dovoljno dobro da pobedi Nikse 102:93, pošto su Njujorčani, suštinski, odigrali dobro msamo prvu i poslednju deonicu.
U ekipi Indijane šest igrača ubacilo više od deset poena. Najefikasniji bio je Dejvid Vest sa 20, Pol Džordž ubacio je poen manje, dok je 16 postigao Di Džej Augustin.
Lens Stivenson "uhvatio" 12 skokova.
Za Nikse, kao što se očekivalo Karmelo Entoni najefikasniji sa 27 poena, uz 11 skokova. 
Džej Ar Smit je ubacio 17 poena.
Knicks.jpg
Istovremeno, Bruklin je, kao što se i očekivalo, otpustio trenera Pi Džej Karlesima posle ispadanja iz plej-ofa od Čikaga. 
Ekipa iz Berklejz arene će pokušati da na mesto trenera dovede Fila Džeksona, ali će im, pišu njujorške novine, to teško poći za rukom.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger