Headlines News :

Slaviša Stojanović: Nedopustivo loše

Written By maxtv on четвртак, 25. јул 2013. | 23:31

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović bio je veoma nezadovoljan izdanjem svojih izabranika u revanšu protiv IBV-a na Islandu.
"Crveno-beli" su igrali 0:0, a u finišu meča imali mnogo sreće jer je Boban Bajković odbranio penal u 79. minutu.
"Neću i ne želim da se skrivam i tražim bilo kakva opravdanja, ni ja, niti moji igrači. Činjenica je da smo igrali nedopustivo loše. Ne želim da tražim alibi u lošem suđenju niti u dugom putu, već kažem otvoreno da je igra bila ispod očekivanog nivoa", rekao je Stojanović.
Zvezda je zahvaljujući 2:0 iz Beograda izborila dvomeč sa ukrajinskim Černomorecom u sledećoj fazi. 

"Prošli smo u narednu rundu, ali to nije prvi utisak sa današnjeg susreta, već naše slabo izdanje. Ubuduće nam se ovakve i slične greške ne smeju ponavljati, jer možemo biti debelo kažnjeni ", rekao je nakon meča u Vestmaneji vidno ljut šef stručnog štaba crveno-belih.

Liga Evrope: Slaba igra Zvezde dovoljna za prolaz

IBV - Crvena zvezda 0:0. Crvena zvezda je uspela da ispuni glavni cilj, da se plasira u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali to bi bilo sve. Slaba igra crveno-belih, koja je na videlo iznela sve nedostatke tima koji se tek sklapa, sigurno neće biti dovoljna u nastavku evropske odiseje.
Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su večeras na gostujućem terenu, u revanš utakmici drugog kola, igrali protiv predstavnika Islanda, ekipe IBV-a, nerešeno 0:0.
Zvezda-4.jpg
Prvi meč pre sedam dana u Beogradu crveno-beli su dobili rezultatom 2:0.
Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Krneta, Mladenović, Vešović, Kovačević, Milijaš, Ninković (od 67. Savićević), Pečnik, Kasalica (od 86. Milivojević), Dauda (od 61. Mihajlović).
IBV: Džejms, Guđonson, Garner, Olafson, Sigurbjornson, Gudmundson, Torsteinson, Bergson (od 63. Simondson), Torvardson (od 80. špear), Maveje, Džefs.
Fudbaleri predstavnika Srbije očekivano su prošli dalje, ali su razočarali na gostovanju na islandskom ostrvu. Igrali su slabo i nepovezano, a u završnici sa dosta nervoze, pa je Mihajlović morao van terena zbog dva žuta kartona.
Prvo poluvreme proteklo je u pravoj uspavanci. Prikazan je slab i nezanimljiv fudbal, a Beograđani su stvorili samo jednu izglednu priliku. Međutim, slab šut Ninkovića iz blizine odbranio je golman Džejms.
Nešto bolja i angažovanija igra viđena je u nastavku susreta, ali su crveno-beli neobjašnjivo postali nervozni, praveći nepotrebne prekršaje. Islanđani su u završnici preuzeli inicijativu, pa su lako mogli do vođstva.
Najpovoljniju šansu IBV je propustio u 79. minutu, kada je prestrogo dosuđen penal, a golman Bajković je, na sreću, bio na visini zadatka i odbranio šut Gudmundsona.
Do kraja meča crveno-beli su grčevito čuvali mrežu i izdržali pritisak domaćeg tima, pa su na kraju odbranili prednost iz prvog susreta i očekivano prošli dalje.
U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Crvena zvezda će igrati protiv ukrajinskog černomoreca iz Odese, koji je eliminisao moldavsku Dačiju.

Liga Evrope: Ništa od čuda u Kazanju, Voša fantastična

Honved - Vojvodina 1:3. Rubin - Jagodina 1:0. Hrabra i ofanzivna igra Jagodine nije urodila plodom - Rubin je kaznio jednu grešku na sredini terena i došao do pobede. Vojvodina odlična u Mađarskoj, pobedila i drugi put Honved.
Fudbaleri Jagodine nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u Kazanju, u revanš utakmici drugog kola, izgubili od ekipe Rubina sa 1:0.
Jagodina.jpg
Prvi meč pre sedam dana u Jagodini ruski rim je dobio rezultatom 3:2, što je Jagodince stavilo u vrlo neugodnu poziciju, samo ih je čudo vodilo u naredni krug.
Jagodinci su se časno oprostili od evropske scene. Poraženi su i u revanšu, ali prema prikazanoj igri danas su zaslužili barem remi.
Fudbaleri osvajača Kupa Srbije u Kazanju su zaigrali mnogo hrabrije protiv, objektivno, kvalitetnijeg i znatno iskusnijeg rivala nego prošle nedelje kod kuće. Igrali su napadački, organizovano i angažovano i stvorili nekoliko veoma povoljnih prilika.
Prava je šteta šta su u prvom poluvremenu propustili Arsenijević i Lepović, a u nastavku susreta Cvetković nije realizovao stopostotnu šansu. Prihvaćenu loptu iskosa sa desne snažnim udarcem poslao je preko prečke, iako je mogao da reaguje smirenije i plasira je u mrežu.
Jagodinci su prema onome što je viđeno zaslužili da povedu već nakon prvog dela susreta i pitanje je kako bi se borba odvijala u nastavku. Međutim, kako to obično biva, protivnik je kaznio promašaje i obezbedo prolaz u treće kolo, gde će igrati protiv Randersa.
Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je da žali za propuštenom prilikom iz prvog poluvremena meča sa Rubinom u Kazanju i zbog eliminacije iz kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evropa.
"Nadali smo se pobedi i činili smo sve da to uradimo. Šteta što smo propustili tu šansu za gol u prvom poluvremenu. Da smo postigli gol, onda bi postojala realna šansa da trijumfujemo. Oni su u drugom poluvremenu kaznili naše greške", rekao je Dodić novinarima u Kazanju.
Rubin je danas pobedio sa 1:0, dok je u prvom meču slavio sa 3:2 i tako se sa dva trijumfa plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.
"Još jednom, žao mi je što nismo iskoristili šanse. Rubinu želim da uđe u grupnu fazu takmičenja Lige Evropa i da postane šampion", rekao je Dodić.
Vojvodina.jpg
Vojvodina u Budimpešti, kako se ispostavilo, nije imala preterano težak posao. Marko Nikolić je upozoravao pre meča da ne sme biti euforije i opuštanja, a njegovi izabranici su ga poslušali i odigrali odličan meč protiv Honveda.
Bilbija je doveo Vošu u vođstvo posle 27. minuta igre, a rezultat je povisio Alivodić u 41. minutu.
Međutim, Dijara je fantastičnim udarcem sa distance, koliko toliko pružio nadu domaćim navijačima.
Srpski predstavnik ipak nije prepustio ništa slučaju, pa je u nastavku Stojan Vranješ postigao gol u 64. minutu, i tako stavio tačku na meč.
U narednom kolu, teži izazov za Novosađane, turska Bursa.
Vojvodina-1.jpg

SKANDAL !!! Troicki suspendovan na 18 meseci!

Viktor Troicki suspendovan je na 18 meseci jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF).
Kako se navodi, Troicki je obavešten da 15. aprila treba da podnese uzorak urina i uzorak krvi na turniru u Kneževini.
Viktor je podneo uzorak urina, ali ne i krvi, a nezavisnoj komisiji rekao je da mu je doktor ITF rekao da je u redu da ne podnese uzorak krvi ako se ne oseća dobro.
Prema Viktorovim rečima, upravo zato što mu nije bilo dobro nije dao uzorak krvi, ali komisija nije prihvatila te argumente i kaznila je Troickog u skladu sa članom dva, stav tri Teniskog antidoping programa (odbijanje ili nepodnošenje traženog uzorka bez ubedljivog objašnjenja). 

Troicki će se najverovatnije žaliti, a ako žalba bude odbijena, turnirima će moći da se vrati tek 24. januara 2015. godine.

Dodić: Da smo dali gol...

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je da žali za propuštenom prilikom iz prvog poluvremena meča sa Rubinom u Kazanju.
"Nadali smo se pobedi i činili smo sve da to uradimo. Šteta što smo propustili tu šansu za gol u prvom poluvremenu. Da smo postigli gol, onda bi postojala realna šansa da trijumfujemo. Oni su u drugom poluvremenu kaznili naše greške", rekao je Dodić.
Rubin je pobedio sa 1:0, dok je u prvom meču slavio sa 3:2 i tako se sa dva trijumfa plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. 

"Još jednom, žao mi je što nismo iskoristili šanse. Rubinu želim da uđe u grupnu fazu takmičenja Lige Evrope i da postane šampion", rekao je Dodić.

Viktor Troicki bez četvrtfinala Umaga

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u osmini finala ATP turnira u Umagu.
Bolji od Troickog bio je peti nosilac Tomi Robredo u dva seta, sa 6:0, 6:4.
Španac je razbio našeg tenisera u prvom setu zahvaljujući furioznom startu i brejku u prvom gemu. Posle je napravio još dva, dok mu je u drugom setu bio dovoljan brejk u trećem gemu.

Goleada Čelsija u Indoneziji, 8:1 (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija deklasirali su slekciju ’Indonezija Ol-Stars’ rezultatom 8:1, na utakmici odigranoj u Džakarti u okviru priprema za sledeću sezonu.
Beta&AP Photo/Dita Alangkara
Izabranicima Žozea Murinja ovo je druga pobeda na pripremama, pre toga su u meču koji je obeležila povreda De Brujna savladali lokalnu selekciju Malezije.
’Plavci’ su meč rešili u prvom poluvremenu kada su poveli sa 4:0. Goleadu je otvorio Azar iz penala u 21. minutu, prethodno je oboren Džon Teri.
Ramireš je pogodio u 30, Ba u 32, a Teri u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Čelsi je od 51. do 66. minuta dao nova četiri gola, pa se činilo da će njihov konto možda biti i dvocifren. Strelci su bili Traore, Lukaku dva puta i još jednom Ramireš. 

Ipak, posle mnogo izmena, izabranici Žozea Murinja uspeli su samo da prime gol, svoju mrežu pogodio je Kalas. 

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je drugo poluvreme za Čelsi. 

Liga Evrope: "Ćurani" ispali, ali herojski

Fudbaleri Jagodine izgubili su 1:0 u Rubina u Kazanju, pa su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope ukupnim rezultatom 4:2.
Srpski tim je odigrao hrabro, odlično je parirao rivalu do gola Gokdenisa Karadenisa u 53. minutu. "Ćurani" su imali nekoliko gol šansi, pre svih Arsenijević, ali nisu imali sreće u završnici.
Jagodina je ponovila praksu naših klubova koji u Evropi imaju problema u mečevima sa malim brojem golova, u kojima propuštaju dobre gol šanse, a golove primaju posle sopstvenih grešaka.
Jagodina je ipak sjajno suprotstavila iskusnom ruskom timu koji poslednjih nekoliko godina igra važnu ulogu u evropskim takmičenjima. Nema sumnje da je osvajač Kupa Srbije mogao do naredne runde da je imao malo više sreće na žrebu. Igra Jagodine obećava možda i istorijski rezultat tima sledeće godine. 

Trener Jagodine Mladen Dodić je promenio sistem igre u odnosu na prvi meč i utakmicu počeo sa dva klasična napadača. 

Jagodinci su ispunili obećanje i krenuli hrabro u Kazanju, nakon nekoliko minuta mirne igre imali su idealnu šansu za gol. Posle akcije Stojanovića po levoj strani, Navas je napravio veliku grešku nakon izletanja Arlauskisa, lopta je došla do Arsenijevića koji je previše oklevao, kasno šutirao, pa je Navas stigao da se iskupi i izblokira šut, čime je spasao gol koji je bio prazan. 

Samo nekoliko minuta kasnije Jagodina je ponovo imala opasan napad. Lepović je dobio loptu po levoj strani u kontranapadu, stigao je do kaznenog prostora, a iako potpuno usamljen, loše je šutirao i poslao loptu pored desne stative. U sredini je uzalud loptu tražio Stojanović. 

Tek u 21. minutu zapretio je i Rubin. Pogrešila je odbrana Jagodine, lopta je stigla do Rondona koji je bio sam na ivici kaznenog prostora, odmah je šutirao, ali na sreću Đuričića neprecizno pored leve stative. 

U nastavku meča Rubin je zaigrao nešto bolje, da bi u 32. minutu stigao do nove gol šanse. Karadenis je prošao po desnoj strani, stigao skoro do peterca, ali ga je El Munir stigao u poslednjem trenutku i izblokirao njegov šut. 

Do kraja poluvremena Jagodina je nastavila da se sjajno nadigrava sa rivalom, pokušala je ozbiljno da ugrozi Arlauskisa iz prekida, ali je posle 45 minuta ipak bilo 0:0. 

Nije se mnogo promenio tempo igre ni u nastavku, Jagodinci su i dalje sjajno prarirali rivalu, ali nisu izdržali. Napravili su grešku na sredini terena u 53. minutu, Rondon je ukrao loptu, prosledio je na levu stranu do Galiulina, a centaršut u peterac iskoristio je Gokdenis Karadenis koji je glavom savladao Đuričića. 

Desetak minuta kasnije Jagodina je ponovo poklonila domaćinu gol šansu, Mihajlović je pogrešio, Rondon ponovo stigao do lopte, ali je ponovo loše reagovao pa je Đuričić ovaj put ispao junak. 

Nekoliko minuta posle toga Jagodina je mogla da se vrati u dvomeč, Arsenijević je ponovo imao sjajnu priliku, možda i bolju nego u prvom poluvremenu, ali je i ovaj put očajno reagovao u kaznenom prostoru. 

Kako se meč bližio kraju osetio se sve veći umor igrača Jagodine koji su bili sve manje opasni. Nisu više bili toliko ravnopravni rivalima iz Rubina koji su sve lakše stizali do gol šansi. Rizjancev i Prudnjikov su opasno pretili, ali je Đuričić bio sjajan. 

Petnaest minuta pre kraja Jagodina je ipak stigla do nove šanse, Đukić je prošao po desnoj strani, poslao loptui u peterac, ali ni jedan od njegovih saigrača nije stigao do nje pa je propala dobra prilika.

U samom finišu naš tim je ponovo svojom greškom poklonio novu šansu Rubinu, ali je sjajni Đuričić opet sjajno reagovao i sprečio teži poraz Jagodine. 

Neposredno pre kraja meča Dukić je zbog drugog žutog kartona pre poslednjeg zvižduka sudije završio meč. Bio je to četvrti crveni karton srpskih klubova u osam mečeva u Evropi ovoga leta. 

Bukvalno u poslednjoj sekundi utakmice Đuričić je potvrdio status junaka meča jer je izletanjem na 25 metara ponovo sprečio gol Rubina koji je na kraju slavio 1:0. 

Rubin će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv danskog predstavnika Randersa. 

Liga Evrope, 2. kolo kvalifikacija:
Rubin Kazanj – Jagodina 1:0 (0:0) (prvi meč 3:2) 
Karadenis 53 

Rubin (4-2-3-1): Arlauskis – Getigežev, Navas, Markano, Kisljak – Načo (Kulik 64'), M'Vila – Galiulin, Rizjancev, Karadeniz (Azmun 73') – Rondon (Prudnjikov 64'). 

Jagodina (4-4-2): Đuričić – El Monir (Projić 66'), Mihajlović, Tomić, Đukić – Cvetković, Damjanović, Đurić, Lepović (Hadžibulić 75') – Arsenijević (Stojkov 89'), Stojanović.

I Rodžer Federer poražen u prvom kolu Gštada

Peti teniser sveta Rodžer Federer nastavlja sa iznenađujućim porazima, pošto je poražen već u svom prvom meču u Gštadu.
Beta/AP Photo/dpa,Axel Heimken
Bolji od njega bio je 55. teniser sveta Danijel Brands rezultatom 6:3, 6:4.
Ovo je prvi put od Rima 2010. godine da Švajcarac nije dobio nijedan meč na turniru, a bez seta je poslednji put ostao davne 2007. godine u Majamiju (poraz od Kanjasa).
Branda je prošle sedmice u Hamburgu uzeo set Federeru, a sada je uspeo da završi posao do kraja – tokom meča nije pretrpeo nijedan brejk, a u drugom setu je spasao tri brejk šanse. 

Federer je na prethodna dva turnira izgubio od igrača van prvih 100 (Stahovski i Delbonis), a ni Brands uprkos nešto boljem renkingu nije teniser od kojeg bi Rodžer trebalo da zazire. 

Da li će posle novog razočaranja Federer odustati od eksperimenta sa novim reketom, ostaje da se vidi.

Gold kup: Meksiko ispao,Panama i SAD u finalu

Fudbaleri SAD i Paname igraće u finalu Gold kupa, šampionata Severne i Srednje Amerike i Kariba (KONKAKAF).
Beta/AP Photo/Brandon Wade
Amerikanci su na ’Stadionu kauboja’ u Teksasu prvo slavili protiv Hondurasa sa 3:1, da bi na istom terenu Panama savladala Meksiko reuzultatom 2:1.
Golove sa reprezentaciju postigli su Džonson u 11. i Donovan u 27. i 53. minutu. Jedini strelac za Honduras bio je Medina u 52. minutu.
Kao i u četvrtfinalu, za Panamu su pogađali Tores i Peres, dok je gol za Meksiko delo Montesa.

Finalna utakmica na programu je u nedelju 28. jula na stadionu ’Soldžer Fild’ (Soldier Field) od 22 časa po srednjeevropskom vremenu.
Beta/AP Photo/Brandon Wade
Najbolji fudbaler američke reprezentacije Lendon Donovan i ovoga puta pokazao je koliko zna, a već prvu njegovu akciju saigrači su krunisali golom. Gurnuo je bivši fudbaler Evertona loptu Džonsonu, napadač Sijetl Saundersa spustio se prema golu Hondurasa i zakucao loptu u mrežu sa nekih 15 metara.

Reprezentativci SAD najčešće su pokušavali prodorima po desnoj strani i šutevima sa poludistance, a do vođstva od 2:0 stigli su u 27. minutu. Ponovo je u frontalnom napadau bilo nekoliko ofanzivaca Amerike, nešto višu loptu Bedoje Donovan je primio grudima, a potom špicem gurnuo pored golmana iz neposredne blizine. U tim trenucima bilo je jasno da će Hondurasu biti potrebno čudo da se plasira u finale.

I u drugom poluvremenu Amerikanci su nastavili sa napadima po desnom boku, prilike su propustili Donovan i Bedoja.

Izjednačenje i nadu gostima doneo Medina u 52. minutu. On je sjajno skočio posle jednog prekida i glavom zatresao mrežu Rimanda. Honduras je tako iskoristio svoju prvu priliku i uneo neizvesnost u meč.

Međutim, ona nije trajala nije 60 sekundi pošto je Donovan svojim drugim golom na meču ponovo vratio +2, i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat. Odbrani Hondurasa kao da je pala koncentracija posle gola, pa je tako Amerika iz tri poteza stigla do gola. Fudbaleru Galaksija nije bilo teško da ubaci loptu sa tri metra u gol, asistent je ponovo bio Bedoja.

Selekcija Paname najprijatnije je iznenađenje ovogodišnjeg KONKAKAF Gold kupa, a veliki uspeh najavili su već u 13. minutu. 

Kintero je oduzeo loptu Aldreteu na nekih 40 metara od gola Meksika i krenuo u kontru. Odlično je proigrao Peresa na desnoj strani koji je iz neposredne blizine prosto zakucao loptu u bliži ugao meksičkog gola. Koliko su Panamci bili ofanzivni videlo se u toj akciji, kada je u protivničkom kaznenom prostoru bilo četiri njihova igrača, naspram samo dva Meksika. 

Probudili su se Meksikanci u tom trenutku i do izjednačenja stigli samo 13 minuta kasnije. Fabian je driblao na levoj strani, odlično zalomio Parisa, centaršutem pogodio Montesa koji je neometan na drugoj stativi zakucao lopu u raklje Peneda. 

Nacionalni tim je do odlučujuće prednosti stigao u 61. minutu posle kornera. Roman Aurelijano Tores se sjajno izborio za poziciju, odlično skočio i glavom realizovao centaršut prezimenjaka Gabrijela Artura. 

Ovim pogotkom Panama je stigla do drugog finala Gold kupa, dok će se SAD boriti za svoju petu titulu. Tri puta su gubili u finalima. 

Janko eliminisan u prvom kolu Gštada

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je već u svom prvom meču turnira iz Serije 250 u Gštadu.
Bolji od njega bio je Robin Hase iz Holandije sa 6:2, 6:2 za samo 62 minuta igre i tako se revanširao Janku za poraz od pre dve godine u Majamiju.
U oba seta Hase je već u prvom gemu pravio brejkove i oba puta je lagano privodio setove kraju. Tipsarević sada ima negativni skor ove sezone – 14 pobeda i 15 poraza.
Hase će se u četvrtfinalu sastati sa Marselom Granoljersom, koji je u dva seta izbacio Federika Delbonisa, senzacionalnog finalistu Hamburga.

Miloš Ninković: Bez alibija

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković rekao je da će on i njegovi saigrači ozbiljno shvatiti islandski IBV.
Starsport
Zvezda u četvrtak od 20.30h u Vestmaneji igra revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope nakon pobede od 2:0 u prvom meču.
„Ja do sada nikada ovakvo putovanje nisam imao u svojoj karijeri. Prekjuče nismo ni imali trening. Međutim, to ne sme nikako da bude alibi. Mnogo smo kvalitetniji i to moramo da pokažemo na terenu."
"Jeste teško, sinoć u 11 sati izgledalo je kao da je dva popodne, ali opet kažem mi moramo da se skoncentrišemo, da dobijemo utakmicu i da sakupljamo evropske bodove da bismo u budućnosti izbegavali ovakva egzotična putovanja“, rekao je Ninković . 

Islanđani su u prvom meču pokazali da nisu naivan rival, a put Vestmaneje krenulo je i desetak navijača crveno-belih. 

„Sigurno da nisu naivni. Ništa oni nisu posebno kada imaju loptu, ali kad nemaju loptu organizovani su, dobro se brane. Teško im je stvoriti šansu, pogotovo kroz sredinu. Što se tiče podrške, sigurno da mi je drago. Nisam mogao da verujem da navijači mogu i ovde da dođu. Moramo da shvatimo ozbiljno utakmicu jer jedino tako možemo da dođemo do pobede. Čak i ako prođemo a ne pobedimo, mislim da nismo uradili pravu stvar.“

Albert Nađ: Mitrović važan, klub odlučuje

Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je da je mladi napadač Aleksandar Mitrović jedan od najvažnijih fudbalera crno-belih.
partizan.rs
On međutim nije isključio mogućnost njegovog odlaska iz Humske.
"U ovom trenutku ne mogu detaljno da komentarišem mogućnost Mitrovićevog odlaska, za to je potrebno da svi koji donose odluke u klubu sednu za sto. Mitrović je kao i Ivan Ivanov mnogo bitan za ovu ekipu i dok se ne potpiše ugovor ništa nije završeno", rekao je Nađ novinarima na stadionu u Humskoj.
Belgijski mediji objavili su juče da je Mitrović, koji se trenutno nalazi sa omladinskom reprezentacijom Srbije na šampionatu Evrope u Litvaniji, na pragu prelaska u Anderleht i da delegacija šampiona te zemlje u petak dolazi u Beograd na završne pregovore. 

Nađ je istakao da od dvojice novajlija, Milana Obradovića i Erika Đembe Đembe, očekuje da ekipi donesu potrebnu sigurnost, koja je nedostajala i na jučerašnjoj utakmici sa jermenskim Širakom. 

Komentarišući lošu igru Partizana u dvomeču sa jermenskim timom, Nađ je rekao da je šampion Srbije imao mnogo sreće. 

"Samo golman Lukač i "onaj odozgo" su nam pomogli da prodjemo dalje. Oba izdanja u utakmicama sa Širakom su nešto što apsolutno nije dovoljno, ne za evropsku scenu, već i za domaća takmičenja",naveo je Nađ. 

On je dodao da ga je zabrinula nesigurnost ekipe, kao i nepromišljen potez Vladimira Volkova, koji je dobio crveni karton. 

"Ekipa je igrala bez samopouzdanja, iako je imala podršku kompletnog stadiona. Zato je normalno što su navijači na kraju utakmice pokazali nezadovoljstvo. Takodje, potez Volkova nas je uvukao u još veći problem i nervozu. On se izvinio zbog crenog kartona, ali mi od toga nemamo ništa, imamo samo problem levog beka za mečeve sa Ludogorecom", zaključio je Nađ.

Liga Evrope: Jagodina, Zvezda i Voša na ispitima

Danas su na programu revenš mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojem učestvuju tri srpska predstavnika.
Prva će na teren Jagodina koja igra u Kazanju od 17 časova protiv Rubina nakon poraza od 3:2 u prvoj utakmici.
Od 20 časova i 30 minuta Crvena zvezda na islandu protiv Vestmaneje brani 2:0 iz prve utakmice, a u isto vreme počinje i duel u Budimpešti između Honveda i Vojvodine. Novosađani su, kao i Zvezda, u prvoj utakmici slavili sa 2:0.
Širom Evrope igra se još 37 revanš mečeva. 

Liga Evrope, 2. kolo kvalifikacija, rezultati prvih mečeva:
Irtiš (Kaz) – Široki Brijeg (BiH) 3:2 (2:0)
Šomko 14, Jurin 41, Sujumbajev 86 – Kordić 56, Šilić 64
Dila Gori (Gru) – Olborg (Dan) 3:0 (0:0) 
Modebadze 61, Gorekišvili 68, 90
Ventspils (Let) – Ženes Eš (Luk) 1:0 (1:0)
Beniču 10ag 
Mladost Podgorica (CG) – Senica (Slo) 2:2 (0:1) 
Knežević 54p, Taku 85 – Kalabiška 34, Dijarasuba 76 
Dinamo Minsk (Bel) – Lokomotiva Zagreb (Hrv) 1:2 (0:2)
Veselinović 63 – Situm 11, Mišić 41
Honka (Fin) – Leh Poznanj (Polj) 1:3 (1:1)
Vasara 16 – Ubiparip 11, Teodorčik 53, Kaminski 71
Karabah (Aze) – Pjast (Polj) 2:1 (1:1)
Ričard 40, Rejnaldo 83 – Robak 19
Šahtjor Soligorsk (Bel) – Milsami Orhei (Mol) 1:1 (1:0)
Sitko 16 – Leuca 56 
Beroe (Bug) – Hepoel Tel Aviv (Izr) 1:4 (1:2)
Hristov – Saša 5, Damari 9, 54, Šehter 60
Skonto (Let) – Liberec (Češ) 2:1 (1:1)
Sabala 39, Karasauskas 47 – Fridek 8
Zrinjski (BiH) – Botev (Bul) 1:1 (1:0) 
Simeunović 21 – Korcorg 48
Anortozis (Kip) – Jevle (Šve) 3:0 (2:0)
Garsija 12p, 33, Kolauti 84
Černomorec (Ukr) – Dačija (Mol) 1:0 (0:0)
Gaj 46
Hod (Nor) – Aktobe (Kaz) 1:0 (1:0)
Standal 28
Makabi Haifa (Izr) – Hazar (Aze) 2:0 (1:0)
Ezra 37, Turgeman 55
Malme (Šve) – Hibernijan (Ško) (2:0)
Hamad 11, Erikson 13
Petrolul (Rum) – Vikingur (FO) 3:0 (1:0)
De Lukas 26, Grozav 49, 68
Rozenborg (Nor) – Sent Džonston (Ško) (0:1)
Meklin 19
Stromsgodset (Nor) – Debrecin (Mađ) 2:2 (0:1)
Horn 53, 90 – Sidibe 36, 55p
Trumse (Nor) – Inter Baku (Aze) 2:0 (1:0)
Ondrašek 44, Andersen 62 
Diferdanž (Luk) – Utreht (Hol) 2:1 (1:1)
Er Rafik 26, 57 – Mulenga 2
Kukeš (Alb) – Sarajevo (BiH) 3:2 (2:2)
Hodža 24, Popović 45, Alimučaj 58 – Popović 32ag, Haurdić 33 
Tun (Šva) – Čihura (Gru) 2:0 (2:0)
Sanogo 13, Širinci 38
Valeta (Malta) – Minsk (Bel) 1:1 (1:1)
Feneč 45 – Sačivko 6 
Jagodina (Srb) – Rubin (Rus) 2:3
Damjanović 72, lepović 90+ – Prudnikov 12, Natko 20, Rondon 87
Žalgiris (Lit) – Pjunik (Jer) 2:0 (0:0)
Biinski 47, Leliuga 66 
Sparta Prag (Češ) – Haken (Šve) 2:2 (1:0)
Lafata 33, 66 – Mohamed 69, Makondele 77 
Ksanti (Grč) – Linfild (SI) 0:1 (0:1)
Burns 25
Crvena zvezda (Srb) – IBV Vestmaneja (Isl) 2:0 (1:0)
Pečnik 12, Mijailović 76 
Astra Đurđu (Rum) – Omonija (Kip) 1:1 (1:0)
Bukari 8 – Paulo 66
Hajduk (Hrv) – Turnovo (Mak) 2:1 (1:1)
Bencun 8, Maloča 79 – Blaževski 45p
Trabzonspor (Tur) – Deri Siti (Irs) 4:2 (3:2)
Merježevski 10, Paulo 16, Moloj 39ag, Kačar 52 – Mekdejd 24, Kavano 32
Vojvodina (Srb) – Honved (Mađ) 2:0 (1:0)
Trajković 19, Vranješ 7'p
Olimpija Ljubljana (Slo) – Žilina (Slo) 3:1 (2:0)
Sporar 19, Đurković 26, Ivelja 90+ – Skvarka 82
Slask (Polj) – Rudar Pljevlja (CG) 4:0 (2:0)
Paišao 5, 9, Sobota 56, Plaku 70
Rijeka (Hrv) – Prestatin Taun (Vel) 5:0
Benko 19, 24, 59, Jugović 67, Zlomislić 85
Rejkjavik (Isl) – Standard (Bel) 1:3 (1:1)
Finbogason 35 – Kanu 44, Batšuaji 62, M'Poku 90+
Geteborg (Šve) – Trenčin (Slo) 0:0
Brejdablik (Isl) – Šturm (Aus) 0:0 

Utorak:
Levadija (Est) – Panduri (Rum) 0:0

Može li Novak u istoriju u Sinsiju?

Novak Đoković će narednog meseca na turniru u Sinsinatiju pokušati da uđe u istoriju kao prvi teniser koji je osvojio sve Masterse.
Beta/AP
Najbolji teniser sveta u dosadašnjoj karijeri osvojio je osam različitih turnira serije 1000 i sada mu nedostaje samo trofej iz Sinsinatija.
Zanimljivo je da je Đoković čak četiri puta igrao finale na ovom turniru, dva puta je gubio od Marija, a dva puta od Federera.
Prvu Masters titulu osvojio je sada već davne 2007. u Majamiju, a u finalima turnira serije 1000 ima skor od 14 pobeda i 10 poraza. 

Liga Evrope: Igrači Zvezde umorni, ali spremni

Fudbaleri Crvene zvezde igraju od 20.30h po srednjoevropskom vremenu revanš 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
crvenazvezdafk.com
Zvezdin rival je islandski IB iz Vestmaneje do koje je ekspedicija crveno-belih putovala dva dana.
Posle noćenja u Rejkjaviku crveno-bele je u ranim popodnevnim satima čekao let koji traje samo 20 minuta u avionu Falkon 500 u kojem su jedini putnici bili naši igrači i članovi stručnog štaba.
crvenazvezdafk.com
Na ostrvu na kojem živi 5.400 žitelja, crveno-bela ekspedicija se smestila u dva različita objekta, oba su hosteli odnosno „gest haus“ kako ih ovde nazivaju domaćini, ali svakako nisu ni nalik hotelima. 

Slaviša Stojanović na raspolaganju ima sve prvotimci koji su stigli na Island, a tim će odrediti pred utakmicu.
crvenazvezdafk.com
“Spremni smo iako je iza nas dalek put. Teren je dobar. Čuli smo da su sve karte prodate pa se radujemo igranju u koliko toliko fudbalskom ambijentu, posebno jer na meč dolaze i naši navijači. Uveren sam da če ekipa IBV-a igrati otvorenije nego u prvom meču jer kod kuće sigurno žele da pokušaju da dođu do gola. To će nama stvoriti više prostora”, kaže kapiten Nenad Milijaš.
crvenazvezdafk.com
Najvažnije je, po mišljenju kapitena, da ekipa Crvene zvezde ima strpljenja ali i da Islanđanima jednakom merom odgovori na njihovu sigurnu borbenost. 

“Oni će „izginuti“, tu nema dileme. Mi ne smemo to da gledamo već da budemo jednako požrtvovani i borbeni, a uz to kvalitetniji jer to jesmo sigurno. Takođe, nema jurnjave već strpljivo i šansa će doći jer ekipa IBV-a neće moći da zadrži koncentraciju svih 90 minuta", jasan je Milijaš. 

Crveno-beli se odmah posle meča vraćaju u Beograd, i u prestonici se očekuju u petak oko 12,30.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger