Headlines News :

Novakova kolekcija „UNIQLO“

Written By maxtv on четвртак, 23. мај 2013. | 21:42


Japanski proizvođač sportske odeće i opreme, „UNIQLO", lansirao je danas, dugo očekivanu kolekciju, repliku opreme u kojoj Novak nastupa na turnirima, tačno godinu dana od kada je naš šampion imenovan za njihovog zvaničnog globalnog brend ambasadora. Predstavljena i oprema u kojoj će naš as nastupati na Rolan Garosu.
Kolekcija, dizajnirana po uzoru na opremu u kojoj je Novak igrao na poslednja četiri Gren Slema. „UNIQLO" je promovisao i opremu koju će Novak nositi na ovogodišnjem Rolan Garosu, što ljubiteljima tenisa i Noletovim navijačim omogućava da je kupe pre nego što je svetski br. 1 premijerno ponese na terenu.
Novak-UQ3.jpg
Od Otvorenog prvenstva Francuske 2012. godine, šestostruki Gren Slem pobednik se do sada takmičio na sva četiri najveća turnira u opremi koju je dizajnirao „UNIQLO", uključujući i trijumfalni nastup na Australijen Openu 2013.
Novak-UQ1.jpg
Direktor dizajna ovog prestižnog japanskog brenda, Naoki Takizava, blisko je sarađivao sa Novakom u procesu dizajniranja linije proizvoda i teniske opreme koja odgovara izvanrednom i vrhunskom sportisti kao što je Đoković.
Kolekcija obuhvata znojnice, čarape, majice, polo majice, šorceve, gornji i donji deo trenerke, jaknu za zagrevanje...
Novak-UQ2.jpg
Navijači i ljubitelji tenisa okupili su se u velikom broju u „UNIQLO" radnji da vide Noleta, slikaju se sa njim i prvi vide opremu u kojoj će nastupiti na Rolan Garosu.

Mihajlovic: Možemo da izgubimo sve


Reprezentacija Srbije počela je pripreme za meč protiv Belgije. Ekipa će uskoro biti kompletna, a karantin počinje 1. juna. Meč je na programu 7. juna u Briselu sa početkom u 20.45 časova. Selektor Mihajlović želi da tim bude maksimalno spreman i pruži svoj maksimum i pokuša da se revanšira Belgijancima za poraz u Beogradu.
Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da njegovi fudbaleri u utakmici sa Belgijom imaju mnogo toga da izgube eventualnim porazom.
Mihajlovic1.jpg
"Nije istina da u Belgiji nemamo šta da izgubimo, naprotiv, tamo možemo da izgubimo sve, da i matematički izgubimo šansu za plasman na Svetsko prvenstvo. Selekcija Belgije nema šta da izgubi, jer im eventualni neuspeh ne bi preterano poremetio situaciju u grupi. Zbog toga za nas ima maksimalan takmičarksi značaj i pristupićemo mu kao i svim ranijim utakmicama", rekao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.
Mihajlovic2.jpg
U sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi u četvrtak se okupio jedan deo reprezentativaca, koji se priprema za kvalifiakcionu utakmicu protiv Belgije u Briselu. Mihajlović je rekao da tokom prvih godinu dana svog mandata na klupi "orlova" ima stvari koje bi promenio, ali da ostaje pri stavu da je nacionalni tim na pravom putu.
Mihajlovic3.jpg
"Rezultatima, naravno, nisam zadovoljan, ali igrom i ponašanjem igrača jesam. Mogli smo više... Objektivno, utakmicu u Makedoniji nismo smeli da izgubimo, ali desilo se. Protiv Hrvatske u Zagrebu nismo bili inferiorni, nije se primetila razlika na terenu", kazao je Mihajlović.
Mihajlovic4.jpg
"Konačno ostaje i moj stav da nam treba što više utakmica da bi momci stekli samopouzdanje. Mislim da je to pravi put i dok budem selektor ići ćemo tim putem bez odstupanja od zacrtanih principa", dodao je on.
Selektor Srbije kazao je da će reprezentacija glavni deo priprema za utakmicu sa Belgijom otpočeti 1. juna, kao i da meč dolazi u nezgodnom trenutku.
Srbija-1.jpg
"Klasične pripreme, odnosno režim karantina počeće 1. juna, a do tada ćemo imati po jedan trening dnevno, dok ne budemo kompletni. Svesni smo da utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, kraj sezone je, umor, zasićenost, fizička i psihička, ali kako drugima, tako i nama. Treba izdržati još tih poslednjih nekoliko dana, pa će ići na odmor", kazao je Mihajlović.
Srbija2.jpg
Reprezentacija Srbije u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine nakon šest kola zauzima treće mesto sa sedam bodova, dok su Belgija i Hrvatska na deobi prvog sa 16.
"Orlovi" su u prvoj utakmici protiv Belgije u oktobru na stadionu Crvene zvezde poraženi sa 3:0, pa će tako u Briselu, 7. juna od 20.45 pokušati da se revanširaju Belgijancima.

Mladim snagama u Evropskoj ligi


Novi izazov je pred našim odbojkašicama – Evropska liga. Prvi trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Vladisavljev saopštio je širi spisak za ovogodišnje takmičenje u Evropskoj ligi. Prvi vikend je od 14. do 16. juna u Belgiji, prptovnice još Nemice i Izraelke. Na finalni turnir u Bugarskoj plasiraće se prvoplasirane ekipe iz grupa i najbolja drugoplasirana ekipa.
Srbija, trostruki pobednik Evropske lige, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg takmičenja i aktuelni prvak Evrope, igraće u B grupi sa Belgijom, Nemačkom i Izraelom.
Odbojkasice.jpg
U ovoj grupi prvi turnir će se odigrati u belgijskom Leuvenu od 14. do 16. juna, drugi u Subotici od 21. do 23. juna, treći u Hamburgu od 28. do 30. juna, a četvrti u Ranani od 5. do 7. jula.
Na spisku se nalaze:
Tehničar: Olga Raonić (Spartak), Jelena Medarević (Vizura), Lana Dabić (Miluz) i Sladjana Mirković (Vizura).
Korektori: Adela Helić (Spartak), Ivana Luković (Olimpijakos) i Nataša Čikiriz (Vizura).
Libera: Nina Rosić (Cirih) i Teodora Pušić (Crvena zvezda).
Blokeri: Jovana Stevanović (Crvena zvezda), Maja Savić (Vizura), Sofija Medić (Spartak), Dubravka Djurić (Jedinstvo), Tanja Sredić (Dinamo Pančevo), Mina Popović (Crvena zvezda) i Jadranka Budrović (Crvena zvezda).
Primači: Jelena Blagojević (Fopapedreti), Sanja Bursać (Le Kane), Ljubica Kecman (Crvena zvezda), Aleksandra Cvetićanin (Spartak), Milica Bezarević (Dinamo Pančevo), Nada Mitrović (Tent), Sara Klisura (Fopapedreti) i Bjanka Buša (Vizura).
Plasman na Finalni turnir, pored domaćina Bugarske, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.

Amela i Asmir u Njujorku


Srpski atletičari Asmir Kolašinac i Amela Terzić poručili su da očekuju dobre rezultate na predstojećem mitingu Dijamantske lige u Njujorku. Takmkičenja počinju u subotu, 25. maja, Kolašinac nastupa u bacanju kugle, a Amela Terzić u trci na 1.500 metara.
Oboje su spremni da pruže svoj maksimum u ovom trenutku. Iako je konkurencija veoma jaka, nadaju se dobrim rezultatima. Mitinzi Dijamantske lige uvek privlače najbolje svetske atletičare.
Asmir-Kolasinac.jpg
"Očekujem da budem na nivou od preko 20 metara, što će biti dovoljno po planu za ovaj deo sezone. Konkurencija mi je baš jaka, biće četiri svetska šampiona, kao i olimpijski šampion Majevski. Ali, ja se jedino bojim kiše, koju su najavili", izjavio je evropski šampion u bacanju kugle Asmir Kolašinac.
Amela-Terzic.jpg
Amela Terzić takmičiće se u trci na 1.500 metara. "Osećam se dobro, velika mi je čast da se takmičim sa najboljim atletičarima sveta. Početak je sezone i daću sve od sebe", rekla je Terzićeva.
Ivana-Spanovic.jpg
Iako je ranije najavljivano, Ivana Španović neće nastupati na Mitingu, zbog odluke organizatora.

Crno-bela sezona


Kada je sudija Vlado Glodjović u sredu u Smederevu odsvirao kraj utakmice za pobedu Partizana i "overu" 25. titule državnog prvaka, ujedno je označio i završetak puta u jednoj od turbulentnijih sezona crno-belih, koja će ipak ostati upisana zlatnim slovima u istoriji kluba. Kulminacija sezone bio je 144. večiti derbi sa Crvenom zvezdom, a atmosfera na obe strane Topčiderskog brda došla je do tačke ključanja.
Partizan je tokom aprila ispustio veliku bodovnu prednost i dozvolio Zvezdi da sa "minus 11" dodje na "minus dva", a ceh je platio trener Vladimir Vermezović, kojeg je na klupi, četiri kola pre kraja zamenio Vuk Rašović. Ispostavilo se da je to bio pravi potez, s obzirom da je Rašović razdrmao ekipu, umeo da je motiviše i na pravi način "našpanuje" za duel sa Zvezdom.
Partizan-01.jpg
Gol Miloša Jojića u 90. minutu derbija doneo je Partizanu odlučujuhi korak ka tituli, 25. u klupskoj istoriji, kojom su se crno-beli izjednačili sa Zvezdom.
"Čestitam svima, i navijačima i zaposlenima u klubu, ali su igrači najzaslužniji za veliki uspeh. Zasluge, naravno, imaju i Vermezović i Tumbaković. Ovo je istorijska titula, jer smo se posle dugo godina izjednačili sa Crvenom zvezdom", rekao je Rašović posle utakmice u Smederevu koju je Partizan dobio sa 2:0 i matematički otklonio sve dileme.
Partizan-02.jpg
Put ka tome počeo je sredinom jula prošle godine i to na Malti, gde je Partizan, na nečemu što je više ličilo na napušten kamenolom nego na stadion savladao Valetu sa 4:1 u prvom meču kvalifikacija za LŠ. Gotovo pola tima koji je te večeri istrčao na teren u zimskom prelaznom roku je napustilo ekipu ili je pao u drugi plan.
Eliminacija u trećem kolu kvalifikacija za LŠ od, prosečnog kiparskog AEL-a, pokazala je međutim gde se nalazi srpski fudbal u ovom trenutku. Evropska sezona, međutim, "izvađena" je pobedom nad norveškim Tromsom i plasmanom u Ligu Evrope, gde su crno-belih, pored ostalih, imali priliku da dva puta odmere snage sa milanskim Interom.
Partizan-03.jpg
Šokantana poraz od novajlije u Superligi, Donjeg Srema obeležio je početak domaće sezone, a Partizan je u tom trenutku gledao u leđa Zvezdi. Ipak, do sredine oktobra prošle godine crno-beli su uspeli se vrate na čelnu poziciju koju nisu ispustili do kraja takmičenja.
Uz solidne partije protiv Intera i Rubina u Evropi, jesenji deo šampionata, kada je u pitanju Partizan obeležio je i poraz u 143. večitom derbiju (2:3) koji su crno-beli doživeli iako su vodili dva puta.
Partizan-04.jpg
Partizanov "brod", pored Vermezovića, ovog aprila napustio je i sportski direktor Ljubiša Tumbaković, koji je posle samo 10 meseci naprasno odlučio se vrati trenerskom poslu u to u kineskom Vuhanu.
Imali su crno-beli i finansijskih problema tokom sezone, što kada su u pitanju odredjena kašnjenja kod isplate zarada, kao i kada se radi o izmirenju nekih drugih dugovanja za dobijanje evro-licence. Taj problem rešen je nedavno i Partizan će na leto moći ponovo da se takmiči u kvalifikacijama Ligu šampiona. Ostaje pitanje sa kojim timom će crno-beli dočekati leto.
"Nećemo da pustimo nikoga ko je potreban Partizanu. Rasipanje tima ne dolazi u obzir. Sve radimo planski, a mogu da obećam da nećemo biti slabiji, već samo jači u odnosu na ovu sezonu", poručio je predsednik kluba Dragan Đurić.
Partizan-Lazar.jpg
Izvesno je, međutim, da će iz Partizana otići Lazar Marković, pitanje je kako i da li uprava kluba može da zadrži i Vladimira Stojkovića, Ivana Ivanova, Aleksandra Mitrovića, Vladimira Volkova, a odlazak je najavio i Marko Šćepović.
Žreb za drugo kolo kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje, u kojem će Partizan početi sezonu, održaće se 24. juna u sedištu UEFA u Nionu.

Pelja koban i za Viktora


Viktor Troicki završio učešće na turniru u Diseldorfu, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Argeninca Gvida Pelje sa 2:0 (7:6, 7:5). Meč je trajao sat i 47 minuta.
Nakon što je pobedio Tipsarevića, Argentinac je bio koban i za Troickog. Naš teniser propustio svoje šanse u oba seta, natočito u prvom, kada je protivniku dozvolio da uvede set u taj brejk. U drugom oba tenisera se mučila na svoj servis. Ipak, Pelja imao više koncentracije u odlučujućim trenutcima i zasluženo stigao do polufinala.
Viktor-1.jpg
Troicki je u prvom setu dvaput imao prednost brejka, ali je Argentinac oba puta usepo da uzvrati. Prvi set završen je nakon taj-brejka, u kom je Pelja triput napravio mini-brejk, dok je Troicki napravio jedan manje, pa je tako Argentinac u odlučujućem gemu slavio sa 7:5.
U drugom setu je bio veliki broj brejkova, od čega je Pelja napravio četiri, dok je Troicki napravio jedan manje što mu nije bilo dovoljno da dodje do izjednačenja u setovima.
Pelja će se u polufinalu sastati sa sunarodnikom Hunaom Monakom, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Nemca Tobijasa Kamkea.
Nagradni fond turnira u Diseldorfu, serije 250, iznosi 410.200 evra.

Očajničke mere na Marakani


Poraz protiv Slobode toliko je bio bolan za sve u Crvenoj zvezdi, da je Rikardo Sa Pinto odlučio da napravi radikalan rez - utakmicu protiv Vojvodine, u okviru poslednjeg kola Superlige, odigraće sa omladincima.
U zemljama u kojima se govori engleski jezik postoji jedna izreka, koja bi, u prevodu, mogla da zvuči ovako: „Očajna vremena zahtevaju očajničke mere". I baš to imamo priliku da vidimo sada na Marakani.
Zvezda.jpg
Nakon dva uzastopna poraza od kojih će još dugo brideti obrazi fudbalerima Crvene zvezde, od Partizana i Slobode, Rikardo Sa Pinto je odlučio da čak petnaestoricu fudbalera pošalje na prevremeni odmor.
Slobodni su do 17. juna i prozivke gotovo svi fudbaleri koji su izneli sezonu koja se završava ove sedmice. NA treningu u četvrtak bili su samo Vešović, Mudrinski, Garido, Mikić, Asamoa, Ožegović i Savićević. Njima su se pridružili omladinci crveno-belih, inače trećeplasirani na tabeli omladinske lige Srbije.
Pored njih, mesta će biti i za Mihajlovića, koji je zbog povišene temperature propustio pomenuti trening.
Utakmica u Novom Sadu ne znači previše niti jednoj od ekipa, s obzirom da ne postoji rezultat koji bi doneo pomeranja na tabeli.
Sa ovim potezom portugalskom stručnjaka možda se ne bi složio deo trenerskog esnafa, ali svakako se dopada navijačima Crvene zvezde. Upravo oni su, po okončanju utakmice sa Slobodom, stavili do znanja igračima da više neće tolerisati blede igre i poraze.
Zvezda.jpg
Naime, kada su igrači po okončanju susreta došli na uobičajeni „raport", nisu bili sasuti samo uvredama već i predmetima, petardama, upaljačima, pa čak i bakljama.
„Marš iz Zvezde", glasila je poruka ubedljivo najbrojnije srpske publike, čime je na vrlo tužan način spuštena zavesa na još jednu, takođe tužnu sezonu Crvene zvezde.

Lebron Džejms, kralj Saut Biča


U poslednjoj sekundi produžetka Lebron Džejms je doneo trijumf Majamiju u prvom meču finala Istoka sa Indijanom. Kralj Džejms je, inače, u pobedu svog tima utkao 30 poena i po deset skokova i asistencija, što nijedan igrač nije uspeo u plej-ofu još od 1986. godine.
Košarkaši Majamija pobedili su na svom terenu u noći između srede i četvrtka Indijanu sa 103:102, i to posle produžetka. Majami je tako poveo sa 1:0 u finalu Istočne konferencije.
Pobedu Majamiju doneo je Lebron Džejms košem u poslednjoj sekundi utakmice.
Sudije su nakon njegovog polaganja pregledale snimak i potvrdile da je Džejms uputio loptu ka košu pre isteka vremena.
Indijana je 2,2 sekunde pre kraja produžetka vodila sa 102:101, posle poena Pola Džordža sa linije za slobodna bacanja, ali nije uspela da zaustavi Džejmsa.
Pre toga, Džordž je "trojkom" 0,7 sekundi pre kraja regularnog dela izborio produžetak Indijani.
Džejms je utakmicu završio sa "tripl dabl" učinkom u karijeri u plej-ofu od 30 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Ovoje prvi „tribl dabl" ove vrste u plej-ofu još od 1986. godine.
Dvejn Vejd dodao je 19 poena, šest skokova i pet asistencija, a Kris Boš ubacio je 17 poena.
"Imao sam polaganje, nije kao da sam pogodio sa pola terena. Imao sam polaganje. Radim to od osme godine", pokušao je da smiri euforiju Džejms.
U ekipi Indijane Pol Džordž je bio najefikasniji sa 27 poena, Dejvid Vest ubacio je 26, a Roj Hibert postigao je 19 poena i imao devet skokova. Upravo se izostanak Roja Hiberta sa parketa u poslednjem napadu smatra presudnim za poraz Indijane, što priznaje i sam trener Pejsersa.
"Sigurno ćemo ga imati na terenu sledeći put", rekao je kratko Frenk Vogel.
Naredna utakmica igra se u petak uveče u Majamiju.

Partizanov trnoviti put ka Ligi šampiona


Partizan je šesti put zaredom postao šampion Srbije a to, između ostalog, crno-belima daje novu priliku da se domognu najelitnijeg klupskog takmičenja na svetu. Partizan počinje kvalifikacije od drugog kola, a sve do baraža će biti nosilac. Mogući protivnici u poslednjem kolu Bate Borisov, Seltik, Steaua, Apoel, Dinamo Zagreb...
Šampion Srbije Partizan biće nosilac u žrebu za drugo i treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a ako stigne do završne runde, odnosno baraža, najverovatnije neće biti povlašćen.
Partizan.jpg
AEL je bio nepremostiva prepreka prošle sezone
Partizan je u sredu osvojio šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije, odnosno 25. u klupskoj istoriji, pa će i ovog leta igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Crno-beli će takmičenje u kvalifikacijama početi od drugog kola u kome će biti nosioci. Ove sezone Partizan ima koeficijent 17.425, zbog čega će biti nosilac i u trećem kolu.
Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona obaviće se 24. juna u Nionu.
U drugom kolu crno-beli bi mogli da igraju protiv šampiona Crne Gore, Makedonije, Luksemburga, Željezničara iz Bosne i Hercegovine, Dinama iz Tbilisija, Hafnafjordura sa Islanda, kazahstanskog Šahtjora, mađarskog Djera, Birkirkare sa Malte i TNS iz Velsa.
Takođe, protivnik Partizanu mogla bi da bude i jedna od sledećih ekipa: pobednik prvog kola kvalifikacija, albanski Skenderbeg, irski Sligo rovers, Kliftonvil iz Severne Irske, Daugava iz Letonije i Kalju iz Estonije. Utakmice drugog kola igraju se 16. i 17. jula, a revanši su zakazani za 23. i 24. jul.
Žreb za treće kolo kvalifikacija obaviće se 19. jula u Nionu. Partizan bi mogao da igra protiv moldavskog Šerifa, Levskog iz Sofije, slovenačkog Maribora, Slovana iz Bratislave, Elfsborga iz Švedske, Makabija iz Tel Aviva, norveškog Moldea, Helsinkija iz Finske, litvanskog Ekranasa i Nefčija iz Azerbejdžana.
partizan-2.jpg
Liga šampiona u Humskoj
Utakmice trećeg kola igraju se 30. i 31. jula, a revanši 6. i 7. avgusta. Tek posle odigranog trećeg kola kvalifikacija biće poznato da li će Partizan biti nosilac u baražu, ali to je malo verovatno pošto bolji koeficijent imaju Bate Borisov, Seltik, Steaua, Apoel, Dinamo Zagreb i šampion Češke.
Žreb za baraž obaviće se 9. avgusta u Nionu, a utakmice su na programu 20. i 21. avgusta, odnosno 27. i 28. avgusta.
Pobednik baraža igraće u Ligi šampiona, a poraženi će izboriti plasman u Ligu Evrope.

"Balisti" prekinuli finale makedonskog kupa


Navijačka grupa Škendije, zvana "Balisti", zviždala makedonskoj himni, a potom skandirala "UČK". Sudija prekinuo finale kupa, policija ispraznila stadion i razdvojila pristalice Škendije i Teteksa.
Finalna utakmica fudbalskog Kupa Makedonije između timova gradskih rivala Škendije i Teteksa iz Tetova prekinuta je večeras u Skoplju zbog nacionalističkog skandiranja navijača oba kluba.
Sve je počelo kada je na stadionu "Filip Drugi" ekstremna navijačka grupa Škendije, zvana "Balisti", zviždala prilikom intoniranja državne himne, a potom počela da skandira "UČK", uz brojne vulgarnosti i uvrede na nacionalnoj osnovi upućene navijačima "Teteksa".
Glavni sudija Aleksandar Stavrev u dogovoru sa delegatom odlučio je da prekine utakmicu nakon samo 10 minuta igre, a policija je ispraznila stadion i razdvojila pristalice Škendije i Teteksa.
Čitavu nedelju svi akteri utakmice pripremali su se za sva moguća scenarija, jer se radi o velikim rivalima podeljenim po etničkoj pripadnosti.
Tokom sutrašnjeg dana biće poznat novi termin odigravanja finalnog meča Kupa Makedonije, najverovatnije pred praznim tribinama.
skendija.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger