Headlines News :

Evroliga - Real "overio" London

Written By maxtv on уторак, 16. април 2013. | 23:16


Real prvi tim koji se plasirao na završni turnir u Londonu. Madriđani su u Tel Avivu savladali Makabi i rešili seriju sa 3:0. Panatinaikos na korak od završnog turnira.
Košarkaši madridskog Reala plasirali su se na završni turnir Evrolige, pošto su večeras u Tel Avivu pobedili Makabi sa 69:57 (16:10, 17:20, 19:14, 17:13) i rešili četvrtfinalnu seriju u svoju korist sa 3:0.
Real-Makabi2.jpg
Real je bio ubedljiv i u prve dve utakmice koje su odigrane prošle nedelje u glavnom gradu Španije.
Najefikasniji u kraljevskom klubu bio je Džejsi Kerol sa 16 poena, Serhio Ljulj dodao je na to još 13, a Serhio Rodrigez 12 poena. Domaću ekipu predvodio je Šon Džejms 18 poena, dok je Dejvid Logan ubacio 11 poena.
Košarkaši Panatinaikosa pobedili su u Atini ekipu Barselone sa 65:63 (20:10, 18:19, 12:22, 15:12) i poveli sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.
Barsa-Pao4.jpg
"Zelenima" iz glavnog grada Grčke sada nedostaje još jedna pobeda za plasman na završni turnir. Priliku za to imaće već u četvrtak, kada će ponovo u svojoj hali ugostiti Barselonu.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majkl Bramos sa 14 poena, Dimitris Dijamantidis dodao je na to još 12, dok je Stefon Lazme imao 11 poena i osam asistencija. U gostujućoj ekipi istakli se Huan Karlos Navaro sa 17 i Šarunas Jasikevičijus sa 13 poena.
Završni turnir košarkaške Evrolige igra se u Londonu.

Ziki i Beneto uspešno startovali


Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto uspešno počeli takmičenje u dublu u Monte Karlu. Za osminu finala savladali Italijane Sepija i Braćalija 7:6 (7:5), 6:2.
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto uspešno su počeli takmičenje u dublu na mastersu u Monte Karlu, pošto su u prvom kolu savladali Italijane Andreasa Sepija i Danijelea Braćalija sa 7:6 (7:5), 6:2.
ziki-lodra-mk2.jpg
To je Zimonjiću prvi meč u dublu sa Benetoom nakon što je srpski teniser prekinuo saradnju sa drugim francuskim igračem, Mikaelom Ljodrom.
Zimonjić i Beneto će u drugom kolu turnira u Monte Karlu igrati protiv sedmih nosilaca Brazilca Bruna Soareša i Austrijanca Aleksandera Peje.
Turnir u Monte Karlu igra se za ukupni nagradni fond od 2.646.000 evra, a pobedničkom paru pripašće ček na 155.000 evra.

Anćeloti: Nema šanse da Runi dođe


Karlo Anćeloti ne veruje da će Vejn Runi na leto pojačati PSŽ. "Runi je idol mnogih navijača Junajteda. Mislim da je nemoguće da ga kupimo".
Trener fudbalera Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti rekao je danas kako ne veruje da će jedan od najboljih igrača Mančester Junajteda Vejn Runi na leto pojačati francuski klub.
mu-blekburn2.jpg
"Runi je idol mnogih navijača Junajteda. Radi se o jednom od najboljih napadača na svetu. Mislim da je nemoguće da ga kupimo", kazao je Anćeloti francuskim medijima.
Ranije danas pojavile su se spekulacije da je uprava Pari Sen Žermena već otpočela pregovore o transferu Runija u letnjem prelaznom roku.
Runijeva sudbina u Junajtedu je pod znakom pitanja. Menadžer Aleks Ferguson odlučio je da izostavi 27. godišnjeg fudbalera sa najvažnijeg meča sezone, revanš utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Reala.
U dosadašnjem toku sezone Runi je za Junajted odigrao 31 utakmicu i postigao 16 golova.

Janko: Moram da razbistrim glavu


Uzeću slobodno vreme... To nema nikakve veze sa forhendima i bekhendima. Ne, ne idem na odmor... Potrebno mi je nekoliko dana da razbistrim glavu, napisao je Janko Tipsarević na društvenoj mreži Tviter.
Srpski teniser Janko Tipsarević najavio je, posle poraza u drugom kolu turnira u Monte Karlu, da mu je potrebno vreme da "razbistri glavu".
Tipsarevic.jpg
"Uzeću slobodno neko vreme. To nema nikakve veze sa forhendima i bekhendima. Ne, ne idem na odmor... Potrebno mi je nekoliko dana da razbistrim glavu", napisao je Tipsarević na društvenoj mreži Tviter.
Tipsarević je jutros u dva seta neočekivano izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova u Monte Karlu.
Srpski teniser je godinu počeo trijumfom na turniru u Čenaju, ali je posle povrede na Australijan openu, uglavnom beležio loše rezultate.
Tipsarević je izostao iz Dejvis kup reprezentacije Srbije koja je u medjuvremenu savladala Belgiju i SAD.

Sramni, kukavički čin


Žak Rog i Lamin Dijak osudili bombaški napad na Bostonskom maratonu nazvašivši ga "užasnim, kukavičkim aktom".
Predsedniik Medjunarodne atletske federacije Lamin Dijak osudio je bombaški napad na Bostonskom maratonu, koji je usmrtio troje i povredio više od stotine ljudi, nazvavši ga "užasnim, kukavičkim aktom".
Boston1.jpg
"Ovaj monstruozni, kukavički čin udarac je u samo srce najslobodnijih od svih ljudskih aktivnosti", rekao je Dijak. Predsednik IAAF je izrazio duboko saosećanje sa porodicama žrtava.
"Čvrsto podržavamo organizatore Bostonskog maratona i narod Bostona i osuđujemo ovaj ludački napad", rekao je Dijak. On je naglasio da je ono što čini neshvatljivim ovaj napad činjenica da se maratoni širom sveta trče iz osećanja solidarnosti i ljudske velikodušnosti.
Dve bombe eksplodirale su juče u zoni cilja na Bostonskom maratonu na kojem je učestvovalio oko 17.000 ljudi, a nekoliko desetina hiljada je pratilo nadmetanje duž staze. Ovo je bio najgori bombaški napad na teritoriji SAD od 11. septembra 2001. godine.
Boston2.jpg
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog takođe je izrazio duboko saučešće porodicama žrtava i podsetio na tragediju koja se dogodila na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine, kada je poginulo 11 izraelskih sportista, kao i na smrtonosni bombaški napad u Atlanti 1996.
"Misli celog olimpijskog pokreta su uz žrtve, njihove prijatelje i porodice", rekao je Rog.
Prvi čovek MOK-a je dodao da je maraton "jedinstena, skoro čarobna manifestacija koja ujedinjuje različite kulture".

Valjevci žele Zvezdin "skalp"


Zvezda u šestom kolu Superlige gostuje Metalcu i na papiru je favorit. Ipak, Valjevčani se nadaju da će iskoristiti pometnju nastalu smenom trenera i nanesu novi poraz "crveno-belima".
Košarkaši Metalca dočekuju u sredu Crvenu zvezdu u šestom kolu Superlige Srbije posle lošeg starta i svih pet poraza. Valjevci priznaju da je Crvena zvezda favorit, uprkos svim nedaćama i promeni trenera, ali priželjkuju iznenađenje.
Rakocevic2.jpg
"Naša je obaveza da igramo najbolje moguće u ovom trenutku uprkos neočekivano lošeg starta", rekao je novinarima trener Vladimir Mišković. Mišković kaže da "takmičenje još nije završeno" jer ima devet kola do kraja, pa je svaka pobeda dragocena. Pritom napominje da u ritmu igranja subota - sreda nije lako ispravljati uočene slabosti. 
"Naš osnovni cilj bio je da ekipu trgnemo iz letargije i podignemo je na psihološkom planu. Koliko smo u tome uspeli pokazaće i utakmica sa Zvezdom", kazao je Mišković. Njegovo mišljenje deli i najbolji strelac Superlige do sada, bek Bojan Bakić, koji se oporavio od povrede i uzda se u podršku navijača sa punih tribina Hale sportova.
Zdravstvene probleme sanirao je i bek Dragan Mitrović, koji je takođe "preskočio" utakmicu sa Partizanom, pa ponovo konkuriše za najbolji sastav.
Metalac je jedina ekipa bez pobede u Superligi Srbije posle pet odigranih utakmica, dok je Crvena zvezda izgubila večiti derbi sa Partizanom, a potom i od Mega Vizure u Kruševcu, što je dovelo do smene trenera Vlade Vukoičića i angažovanja Dejana Radonjića iz Podgorice.
Utakmica između Metalca i Crvene zvezde igraće se sutra u 18.00, u Hali sportova.

Počela izgaradnja prvog atletskog centra


Na zemljištu Vojne akademije na Banjici danas je počela izgradnja atletskog centra, prvog takve vrste u Srbiji. Prethodno je održana i izborna skupština Atletskog Saveza Srbije na kojoj je Veselin Jevrosimović dobio novi predsednički mandat.
Na Banjici su danas su počeli radovi na izgradnji prvog atletskog centra u Srbiji. Zemljište je ustupila Vojska Srbije. Veselin Jevrosimović biće i dalje na čelu ASS, odlučila je skupština ovog saveza.
Jevrosimovic i Maric.jpg
Pre zvaničnog otvaranja radova , Atletski savez Srbije održao je izbornu skuptinu i novi četvorogodinji mandat poverio dosadšnjem predsedniku Veselinu Jevrosimoviću. Mandat je produžen i generalnom sekretaru Slobodanu Brankoviću, a konsituisani su Upravni i Nadzorni odbori.
Nakon izborne Skupštine, održana je konferencije za medije povodom izgradnje prve atletske dvorane u Srbiji na vojnoj akademiji.
"Meni je ispred AS jedino ostalo da se zahvalim ministarstvu odbrane i ministartsvu omladine i sporta na pomoći koju su nam pružili u izgradnji atletske dvorane. Ovo je pravi primer kako dva ministarstva treba da sarađuju kada je interes srpskog sporta u pitanju. Atletska dvorana je istorijski objekat na koji naša atletika čeka već decenijama. Nadamo se da je ovo ostvarenje sna atletičara, jer za maksimalne rezultate, očekuju se najbolji uslovi za treniranje", rekao je Jevrosimović.
JEvrosimovic i Maric 2.jpg
Državni sekretar ministarstva odbrane Zoran Đorđević istakao je da je to resorno ministarstvo uvek spremno da pomogne sport.
"Kad je došlo do inicijative za izgradnju atletske dvorane ministarstvo odbrane je podržalo tu inicijativu. Sa našeg aspekta mi pomažemo tako što dajemo infrastrukturu, i ovo je najbolja pozicija koja je mogla da se nađe u gradu za izgradnju atletske dvorane", rekao je Đorđević.
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić naglasila je da je izgradnja atletske dvorane najznačajniji sportski projekat.
"Ministarstvo omladine i sporta je za atletsku dvoranu izdvojilo 480.000.000 dinara. Ovo je san mnogih atletičara i drago nam je da mi imamo tu priliku da pomognemo da se san ostvari", rekla je ministarka Marić.

Kneževina jača za Novaka


Novak Đoković ipak odlučio da učestvuje na Mastersu u Monte Karlu, potvrdili organizatori. Prvi reket sveta u sredu protiv Mihaila Južnjog.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlučio je danas da igra na Mastersu u Monte Karlu, potvrdili su organizatori za francuski "L'Ekip". On će se sutra u drugom kolu igrati protiv Rusa Mihaila Južnjog.
Nole-MK1.jpg
Đoković je pre devet dana povredio zglob na meču sa Semom Kverijem u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa između SAD i Srbije, ali se očigledno oporavio i spreman je da opravda zvanje prvog nosioca turnira u gradu u kojem živi.
Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,7 miliona evra.

Janko ispao na startu


Srpski teniser i desetoplasirani na ATP listi, Janko Tipsarević, pretrpeo je poraz na startu turnira u Monte Karlu. On je izgubio od Bugarina Dimitrova rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:1 za nešto više od sat i po vremena igre.
Janko Tipsarević poražen u prvom meču na turniru masters serije u Monte Karlu. Njega je sa 2:0 u setovim pobedio bugarski teniser Grigor Dimitrov posle sat i po vremena borbe.
Tipsarevic.jpg
Tipsarević je na početku meča napao Dimitrova, što je dalo rezultat. Napravio je brejk već u prvom gemu meča, a potom lako osvojio poen na svoji prvi servis gem i vođstvo od 2:0. Bugarin osvaja naredni gem ali janko bez ikakvih problema održava prednost sve do desetog gema u setu.
Međutim tada počinju problemi i naš teniser ulazi u seriju grešaka koja ga je koštala seta, izgubljenog u taj brejku rezultatom 7:6.
Na početku drugog seta Janko je nekako uspeo da osvoji svoj prvi servis gem i poveo sa 1:0 ali to je bilo sve što je uradio.
Bugarin je tada počeo da igra sa puno samopuzdanja, lako je dobijao svoje servis gemove a tri puta je oduzeo servis Tipsareviću, za lakih 6:1 u drugom setu i ukupnu pobedu u meču.
Delovalo je da Janko još uvek nije dovoljno spreman i da će morati još puno da radi kako bi se vratio u formu, u kojoj je bio pre povrede.

Čović, bez emocija


Na promociji Dejana Radonjića na mesto novog trenera KK Crvena zvezda, predsednik kluba Nebojša Čović rekao je da nema mesta za emocije i da rukovodstvo kluba mora da reaguje svaki put kad preti iskakanje iz sistema. Radonjić poziv Zvezde prihvatio bez dvoumljenja.
Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da crveno-beli od osvajanja Kupa Radivoja Koraća ne izgledaju dobro na terenu i da je iz tog razloga uprava kluba odlučila da prekine saradnju s Vukoičićem i za novog trenera imenuje Radonjića.
Covic i Radonjic.jpg
"Ovo nije lak trenutak i odluka, ali moj posao nije da se bavim populizmom, već da donosim teške odluke kada se za to stvore uslovi. Mi posle osvajanja nacionalnog Kupa izgledamo loše na terenu, a Crvena zvezda nije klub koji to može da trpi. Zvezda ima cilj i mora da pronađe način da dođe do toga. Domaća liga je krenula, a određene tendecije, koje su ugrožavale naš cilj, su nastavile da se ponavljaju.", rekao je Čović na promociji novog trenera Radonjića.
On je naglasio da će Radonjić imati maksimalnu slobodu u vođenju ekipe.
"Sve što imam da kažem treneru, ja to i uradim. Moje nije da se mešam u njihov posao, iako sam 40 godina u košarci. Trener ima slobodu i samostalnost, on sprema i vodi ekipu i snosi odgovornost za rezultate. Radonjić je i pre početka sezone bio naš prvi pik, ali se transfer tada nije ostvario. Opredelili smo se za Radonjića, jer iza njega stoji stručnost, kompetentnost i rezultati", naveo je Čović.
Predsednik Zvezde istakao je da je spreman da istrpi kritike, jer je u jednoj sezoni na klupu dovoden treći trener.
"Vreme će pokazati da li je ovaj potez ispravan. Niko sem nas u upravi ne zna sa kakvim smo se problemima susretali. Zvezda je pod pritiskom od osnivanja, jer armija navijača ne dozvoljava osrednjost", poručio je Čović.
On je dodao da je zbog slabije igre Zvezde bilo ugroženo zdravlje svih, i navijača, članova uprave i trenera, ali i da je to specifičnost koju posao Zvezdinog trenera podrazumeva.
"U ovom poslu nema emocija, to smo pokazali na primeru prethodnog trenera Milivoja Lazića, Filipa Čovića i ne očekuje se da je ne bude ni sada. Svako ko dolazi u Crvenu zvezdu mora toga da bude svestan, pritisak se podrazumeva i sastavni je deo posla. Žao mi je, ali nemam obavezu da odluke donosim na ličnoj osnovi. Kad god primetim da sistem skreće s puta, moramo da intervenišemo", objasnio je Čović i istakao da se na razuman način rastao sa dosadašnjim trenerom Vukoičićem.
"Nemam zamerku na stručnost Vlade Vukoičića, on je uradio veliki posao za šest meseci, ali takav je posao. Uzeo je ekipu sa skorom 1-4, napravio seriju dobrih rezultata, osvojili smo Kup i zauzeli drugo mesto u ligaškom delu Jadranske lige", rekao je Čović.
Nema razmišljanja kad Zvezda zove
Novi trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da nije previše razmišljao kada je dobio poziv da na klupi crveno-belih zameni Vladu Vukoičića.
Radonjic.jpg
"Stvari su se izdešavale brzo, dogovor sam postigao sa predsednikom kluba za nekoliko sati. Poklopile su nam se ambicije. Zvezda je klub sa velikom tradicijom i armijom navijača. O pozivu Crvene zvezde ne sme da se razmišlja", rekao je Radonjić prilikom promocije u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.
On je dodao da neće mnogo menjati igru crveno-belih, istakavši da je primarni cilj da ekipa dostigne nivo igre koji će zadovoljiti očekivanja navijača i svih u klubu.
Radonjić će predvoditi tim sutra na gostovanju u Valjevu protiv Metalca, u 6. kolu nacionalne Superlige.
"Situacija je kompleksna, imamo malo vremena da napravimo iskorak. Svaki dan i trening biće nam jako bitni. Predstoji meč sa Metalcem, postoji oprez zbog poraza u Kruševcu od Mega Vizure, ali nadam se uspehu", poručio je Radonjić i dodao da će stručni štab ekipe pojačati i Velibor Radović.
Radonjić je imao veoma zapaženu igračku karijeru, a od 2006. godine bio je šef stručnog štaba podgoričke Budućnosti sa kojom je osvojio šest titula prvaka Crne Gore i isto toliko trofeja nacionalnog kupa.
Obavljao je i funkciju selektora reprezentacije Crne Gore na prvenstvu Evrope u Litvaniji 2011. godine.

Jovanovski: Moramo ostati u Svetskoj grupi


Srpska teniserka Bojana Joanovski rekla je da ne sme da prognozira ishod duela sa Nemačkom u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa, ali je kazala da će se reprezentacija boriti da "kako zna i ume" to ostvari.
Bojana Jovanovski očekuje težak i neizvestan meč Fed kupa protiv Nemačke u Štutgartu i smatra da Srbija mora da ostane u Svetskoj grupi po svaku cenu. Meč se igra 20. i 21. aprila.
Jovanovski.jpg
"Ne bih se usudila da prognoziram ko će na terenu biti u prednosti. Šljaka definitivno nije podloga na kojoj se najbolje osećam, ali to su sve stvari koje se zaborave onog trenutka kada počne meč. Mi smo u Nemačku došle da se borimo i kako znamo i umemo izborimo za opstanak. Verujem da ćemo uz veliku borbu i malu dozu sportske sreće biti u stanju da ostvarimo svoj cilj", rekla je Jovanovski u Štutgartu.
Srbija je u februaru izgubila od Slovačke u Nišu i zato sada igra za opstanak u najjačoj grupi.
U Štutgart su juče doputovale Jovanovski i Aleksandra Krunić, koje su danas trenirale. U toku dana očekuje se dolazak Vesne Dolonc, a sutra i Ana Ivanović.
"Veoma mi je drago što smo ponovo na okupu i što imamo priliku da branimo boje naše zemlje. Mnogo smo razmišljale o Nemicama, a verujem da su i one o nama jer veliki ulog u pitanju. Igra se jedan meč, jedan vikend koji i njima i nama određuje sudbinu za sledeću godinu u ovom takmičenju", rekla je Jovanovski.
Meč je na programu je 20. i 21. aprila u "Porše Areni" u Štutgartu.

Runi i Nani prelaze u PSŽ


Francuski fudbalski klub Pari Sen Žermen mogao bi ovog leta da angažuje igrače Mančester Junajteda Vejna Runija i Nanija, prenose engleski mediji.PSŽ je spreman da izdvoji 20 miliona funti za Runija, iako reprezentativcu Engleske ugovor sa Junajtedom ističe za dve godine.
"Dolazak Runija u PSŽ je gotova stvar. Mogu da kažem iz pouzdanih izvora da će sledeće sezone igrati za PSŽ", rekao je bivši sportski savetnik Parižana Mišel Mulan.
Runi-3.jpg
Runija je nedavno i Zlatan Ibrahimović posavetovao da se preseli u Pariz.
"Ukoliko želi da bude deo naboljeg fudbalskog projekta, onda za njega postoji samo jedan klub. Razumem zašto su vlasnici zainteresovani za Runija, on je među 10 najboljih napadača u Evropi", rekao je Ibrahimović.
Runijeva sudbina u Junajtedu je pod znakom pitanja. Menadžer Aleks Ferguson odlučio je da izostavi 27. godišnjeg fudbalera sa najvažnijeg meča sezone, revanš utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Reala.
Nani-Rooney-1.jpg
Pored Runija, predsednik PSŽ-a Naser Al-Kelaifi planira u svoj klub da dovede i Nanija za 15 miliona funti.
Naniju ugovor sa Junajtedom ističe sledeće godine, ali najverovatnije će ranije napustiti klub, jer je u dosadašnjem delu sezone odigrao samo 17 utakmica i postigao četiri gola.

Nikolić: Beogradski maraton je bezbedan


Iz organizacionog odmora 26. Beogradskog maratona kažu da će bezbednost učesnika biti na najvišem mogućem nivou, kao i svih prethodnih godina, i da ono što se juče dogodilo na Bostonskom maratonu nema direktne veze sa maratonskom trkom. Pripreme za maraton teku po planu.
Pripreme za predstojeći 26. Beogradski maraton teku bez problema, a bezbednost će kao i uvek, biti na visokom nivou, najavili su organizatori ove manifestacije. Maraton se održava 21. aprila.
Nikolic BG maraton.jpg
Direktor preduzeća Beogradski maraton d.o.o. Dejan Nikolić istakao je da po njegovom mišljenju, bombaški napad koji je juče na Bostonskom maratonu usmrtio najmanje dvoje ljudi i povredio preko stotinu "nije direktno povezan sa maratonom".
"To što se desilo u Bostonu, po mom mišljenju, nema direktne veze sa maratonom. Što se naše trke tiče, kao i uvek, sarađivaćemo sa policijom na planu bezbednosti", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru.
On je istakao da se do sada za učešće na maratonu prijavilo preko 1.000 maratonaca i polumaratonaca iz 41 zemlje.
"Pripreme sa svim gradskim službama za održavanje maratona teku besprekorno. Ubeđen sam da će Beogradski maraton, kao i svih prethodnih godina, biti najlepša razglednica našeg glavnog grada", rekao je Nikolić.
On je dodao da će Beogradski maraton biti prilika da se prvi put promoviše projekat "Maturanti maratonci".
Profesor fizičkog vaspitanja Zemunske gimnazije Saša Porubski naglasio je da je realizacija navedenog projekta "misija širenje ideologije zdravog načina života".
U okviru Beogradskog maratona organizovaće se i trka za decu obolelu od raka.
Predsednik Udruženja roditelja za decu obolelu od raka "Nurdor" Todor Mančić istakao je da je glavni cilj trke prikupljanje sredstava za kupovinu svetlosnog mikroskopa neophodnog za ranu dijagnostiku.
Beogradski maraton održava se u nedelju 21. aprila.

Pojačana bezbednost Londonskog maratona


ondonski maraton sigurno će biti održan u nedelju 21. aprila, kako je i predviđeno, ali uz pojačane mere bezbednost nakon bombaškog napada u Bostonu, najavili su organizatori trke.
Na startu Londonskog maratona, među 36.000 trkača, najavljen je i dvostruki olimpijski šampion, Britanac Mo Farah.
Mo-Farah.jpg
"Šokirani smo i duboko pogođeni vestima iz Bostona. Naše misli su sa porodicama poginulih i ranjenih. Ovo je tužan dan za atletiku i naše prijatelje u maratonskom pokretu", rekao je izvršni direktor Londonskog maratona Nik Bitel.
Eksplozije tokom jučerašnjeg maratona u Bostonu, kada su poginule najmanje tri osobe i ranjeno više od stotinu, dogodile su se u zoni finiša trke, pored staze.
Bostonski-Maraton-3.jpg
Ovo je bio najveći bombaški napad na američkoj teritoriji od 11. septembra 2001.

Juta još u igri


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Juta Džez je, gostujući u Mineapolisu, savladala Minesotu sa 96:80 i zadržala šanse za plasman u plej of. Sve zavisi od toga hoće li Lejkersi pobediti u utakmici narednog, poslednjeg kola.
Utakmicu pre kraja ligaškog dela šampionata učinak "džezera" je 43 pobede i 38 poraza, dok trenutno osmoplasnirani tim Zapadne konferencije, Lejkersi iz Los Anđelesa, imaju pobedu više i poraz manje (44:37).
NBa-Juta-2.jpg
U poslednjem kolu Lejkersi dočekuju Hjuston, dok Juta gostuje Memfisu. Ukoliko pobede, Lejkersi su sigurni učesnici plej ofa. "Džezeri", pak, u doigravanje za titulu prvaka mogu ući samo pod uslovom da Lejkersi izgube, a oni savladaju Memfis.
NBA-Sarlot-2.jpg
Rezultati:
Šarlot - Njujork 106:95
Orlando - Čikago 84:102
Klivlend - Majami 95:96
Bruklin - Vašington 106:101
Detroit - Filadelfija 109:101
Milvoki - Denver 111:112
Dalas - Memfis 97:103
Oklahoma - Sakramento 104:95
Minesota - Juta 80:96
Finiks - Hjuston 119:112 i
Golden Stejt - San Antonio 116:106

Usijana glava Kobija Brajanta


Los Anđeles Lejkersi su u velikoj borbi za plej -of pretrpeli podjednako veliki udarac - najbolji igrač tima Kobi Brajant povredio je članak leve noge i biće van terena između šest i devet meseci. Šanse Lejkersa u plej-ofu i pre ovoga nisu bile velike. Još gore, karijera Kobija Brajanta dovedena je u pitanje, i to sopstvenom krivicom. Deo krivice snosi i rukovodstvo ekipe iz Kalifornije.
Lejkersi će po svemu sudeći i pored očajne sezone uspeti da se plasiraju u plej-of, ali će se tamo boriti bez svog najboljeg igrača i kapitena Kobija Brajanta. On će sa terena odsustvovati od šest do devet meseci. Štaviše, pitanje je da li će se legendarni Kobi uopšte vraćati na NBA terene...
Lejkersi 1.jpg
Prošlonedeljna povreda članka leve noge, tačnije pokidani ligamenti istog, možda je okončala jednu veliku košarkašku karijeru. Bolan izraz lica Kobija Brajanta i njegove poruke na društvenim mrežama nakon hitne operacije zabrinule su brojne fanove Lejkersa, ali i košarke uopšte.
Mediji u Sjedinjenim Državama ovih dana bave se uzrocima ove povrede i pokušavaju da nađu krivca. Možda će laicima zvučati čudno, ali najveći krivac za ovakav ishod jeste sam Brajant i njegova nezasita želja da se i ove sezone u Stejpls centru igra plej-of.
Možda je ljubiteljima američke košarke promaklo da je Brajant, od trenutka kada je bilo jasno da će borba sa Jutom za poslednje plej-of mesto na Zapadu biti vođena do samog kraja regularnog dela sezone, igrao svaku utakmicu- i to celu! To znači da je na terenu provodio svih 48 minuta, a minutaža ni u ranijem delu sezone nije bila mnogo manja već se kretala oko 40 minuta po meču, tačnije 38.6. Od njega je ''bolji'' bio samo ruki Portlanda Demijan Lilard.
Očigledno je da Brajantu u klubu iz ''grada anđela'' nema ko da se suprostavi, a to se pre svega odnosi na njemu direktno nadređene - trenera Majka Dantonija i tim menadžera Miča Kupčaka.
Istina, Kupčak je pokušao da odvrati Brajanta od takvog "ubitačnog" tempa i ukazivao mu je na opasnost od povrede. Kobi mu je samo poslao poruku sledeće sadržine: ''Mič, razumem o čemu mi govoriš, ali mi moramo ući u plej-of, ja ću igrati i ne postoji ništa što bi mogao da uradiš da to promeniš''.
Ovo samo govori da odlazak Šakila O'Nila iz Lejkersa i stalni sukobi sa Brajantom nisu bili slučajni i da je Kobi pravi gazada ovog tima. Na kraju prošle sezone Brajant je rekao da će otići ako klub ne angažuje igrače sa dobrom NBA reputacijom. Nakon toga u klub su brže,bolje dovedeni fantastični, ali već prilično vremešni plej Stiv Neš i dominantni ali ćudljivi centar Dvajt Hauard.
Kobi B.jpg
Sezona nije počela dobro, a cenu je platio trener Majk Braun. Kobi je naravno bio konsultovan po ovom pitanju. Angažovan je iskusni Majk Dantoni, ali je tim zapravo igrao po Brajantovim notama. Ulazio je i izlazio iz igre kada je hteo, igrao je koliko je hteo.
Dantoni nije imao autoritet kao, recimo, trener Bostona Dok Rivers pre 4 sezone. On je tada posle Nove godine i Ol-star vikenda odmarao trio zvezda (Garnet, Pirs i Alen) i spremao ih za napad na prsten. U tom periodu oni su igrali po desetak minuta po meču i čuvali snagu i svežinu za plej-of. Iznad svega, čuvali su se od povreda. Rezultat ovakvog dogovora i poštovanja istog znamo - Boston je osvojio titulu.
Ovako je nešto trebalo, ili čak moralo da se dogodi i u El Eju. Ali nije. Lejkersi su angažovali Dantonija, koji očigledno nema takav autroritet ali ni potrebnu viziju... 
Nekadašnji trener Njujork Niksa je veliku Brajantovu želju i ostajanje na terenu svih 48 minuta kratko prokomentarisao, čini se svestan da nema uticaj na prvu zvezdu tima koji trenira:
''On je veoma snažna individua, nema spora oko toga. Njegova želja za pobedom i plasmanom u razigravanje je sjajna.'' Između redova, nije mu mogao apsolutno ništa.
Nakon svega, jasno je da je Kobi sam odlučivao šta će raditi, ne obazirući se na savete ljudi iz kluba. Malo je čudno što su Lejkersi, kao franšiza koja ima izuzetnu tradiciju i integritet, sebi dozvolili da pojedinac bude iznad tima. Čak i pored najbolje Kobijeve namere.
Takođe, nameće se pitanje da li je Kobi ovim činom završio karijeru? U ovom trenutku, teško je reći. Iako mu predstoji duga pauza, znajući njegov mentalitet i posvećenost košarci, on neće lako odustati. Međutim, godine ga stižu, uskoro će napuniti 35 i telo neće uspeti tako brzo da se regeneriše...
Kobi povreda.jpg
On će u najboljem slučaju biti spreman posle Nove godine, kada će sezona uveliko biti u toku i teško je očekivati da Mamba odmah uhvati ritam neophodan za kvalitet takmičenja. Brajant je navikao da bude dominantan, a pitanje je da li će nakon oporavka biti na potrebnom nivou.
Kako god, turbulentna sezona Lejkersa se , kako stvari stoje, nastavlja u doigravanju, gde će se sastati sa najboljim timom Zapada , a to će biti Oklahoma Siti Tander.
''Jezerašima'', koji cele sezone traže pobedničku hemiju, suprostaviće se Kevin Durent i Rasel Vestbruk sa ostatkom vrlo kompaktne ekipe. Lejkersi će imati izuzetno težak, po svoj prilici i nemoguć zadatak.
Tim menadžer Kupčak je nakon gubitka Brajanta iz razvojne lige vratio Endrua Gudloka koji bi trebalo na neki način da nadomesti Kobijevo neigranje. Čini se, klasičan potez očajnika.
Sa druge strane trener Majk Dantoni biće primoran da promeni način igre i više iskoristi dominaciju na centarskim pozicijama. Lopta će se verovatno mnogo češće spuštati u reket na Hauarda i Gasola i da će se tu tražiti većina poena. Udvajanja će, pak, otvoriti prostor za šuteve spolja. U ovim kombinacijama Lejkersi će tražiti ofanzivna rešenja.
Na pitanja novinara ko će preuzeti ulogu lidera u timu nakon što je ostao bez Brajanta, Dantoni je rekao:
''Gasol je lider, Hauard je lider, Neš je lider i Meta Vorld Pis je lider. Svi oni su 'alfa mužjaci' i ne sumnjam da će na terenu dobro funcionisati, sve u interesu tima'', rekao je Dantoni.
Lejkersi 2.jpg
Lejkersi će u nastavku sezone igrati za čast i obraz franšize. Možda će Brajantova povreda motivisati ostale momke iz ekipe da pruže i više od svojih mogućnosti. Možda će se desiti scenario kao iz one narodne izreke ''da nesreća zbližava ljude'', i možda će se sada stvoriti neka nova hemija i probuditi inat kod "jezeraša." Ali, oni koji nisu naklonjeni Lejkersima rekli bi da ih čeka ''čišćenje'' sa terena i kraj plej-ofa u četiri utakmice. Veruju da će biti samo vreća za udaranje za Durantulu i ekipu.
Kakav će epilog na kraju biti, biće poznatije od 20. aprila, kada počinje plej-of... Jedno je sigurno, Lejkersi bez Brajanta nisu i neće biti isti tim.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger