Headlines News :

Alonso: Fetel je bio najbrži

Written By maxtv on четвртак, 18. април 2013. | 20:58


Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da je Nemac Sebastijan Fetel i dalje najbrži u šampionatu Formule 1 i dodao da ga je pogrešna taktika Red Bula koštala četvrtog mesta na trci za Veliku nagradu Kine.
Alonso je zahvaljujući odličnoj vožnji trijumfovao ispred Kimija Raikonena i Luisa Hamiltona, dok je malo falilo da Fetel, uprkos lošem izboru pneumatika u kvalifikacijama, trku na stazi Šangaj završi na podijumu.
Alonso2.jpg
"Fetel je u Kini bio najbrži, ali izabrali su čudnu strategiju koja ih je koštala poraza. Moramo da nastavimo da napredujemo i ako budemo još brži. Primenićemo neke novine na trkama u Bahreinu, Španiji i Maroku, nadamo se da ćemo za nekoliko meseci imati jedan od najbržih bolida", rekao je Alonso.
On je dodao da je prerano predvideti ko će biti šampion na kraju sezone. "Prošle godine smo takođe imali iznenađenja u prve tri trke. Red Bul ima najbolje bolide, ali dobro ide i Raikonenu u Lotusu. On možda vozi i najbolje od svih", rekao je Alonso.
Šampionat Formula 1 nastavlja se ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi "Šakir".

Partizan demantuje Stojadinovića


Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da pojedini funkcioneri Crvene zvezde izjavama o filijalama crno-belih u Superligi vrše nesportski pritisak u završnici šampionata.
U skladu sa starom, dobrom narodnom mudrošću sve se menja sem kamenja, pojedinci iz novog rukovodstva Crvene zvezde preuzeli su nesportsku i ružnu praksu svojih prethodnika - pokušaj da se u finišu takmičarske sezone izazove verbalni rat sa ciljem da se pažnja skrene sa zbivanja na terenu i izvrši pritisak na javnost, rivale, takmicarske organe, sudije, navijače, navodi se u saopštenju crno-belih.
stadion-Partizana-spolja.jpg
Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović nedavno je izjavio da je Partizan premirao igrače Spartaka uoči duela sa crveno-belima, a potom je za BSK iz Borče naveo da je klub pod patronatom crno-belih.
Partizan je posvećen isključivo unapređenju stručnog rada i kvaliteta igračkog kadra, uveren da je sportski rezultat produkt borbe na terenu i ničega drugog. Takav pristup nam je do sada donosio uspehe, donosiće ih u budućnosti. Verujemo u sebe, svoje trenere i igrače, kaže se u saopštenju.
Crno-beli, sedam kola pre kraja, imaju četiri boda više od drugoplasirane Zvezde.
Ne postoje klubovi pod našim patronatom, želimo iste odnose sa svima. Želimo da radimo zajednicki na rešavanju problema u srpskom fudbalu i sa Crvenom zvezdom i sa BSK-om. Novom rukovodstvu Crvene zvezde smo pružali podršku, pružaćemo je i dalje, bez obzira na trenutne uvrede koje nam se upućuju. poručio je Partizan.
Večiti beogradski rivali će 18. maja na stadionu Partizana odigrati i derbi utakmicu koja bi mogla da reši pitanje šampiona.
Ekipa Partizana ove subote u 24. kolu Superlige dočekuje Rad, dok će Zvezda u nedelju gostovati fudbalerima BSK-a iz Borče.

Džordan otrovan pred utakmicu života


Majkl Džordan nije bolestan igrao petu utakmicu finalne serije 1997. godine protiv Jute, on je bio otrovan. Barem tako tvrdi njegov trener Tim Grover.
Legenda o Majklu Džordanu se nikada ne priča bez epizode iz NBA finala 1997. godine, kada je od bolesti iznureni Džordan, postigavši 38 poena, slomio tada sjajnu Jutu. Prema rečima bivšeg trenera Majkla Džordana, Tima Grovera, najbolji košarkaš u istoriji nije bio bolestan, već otrovan uoči čuvene utakmice.
Za one koji se ne sećaju, Bulsi su gostovali u Solt Lejk Sitiju pomenute 1997. godine, pri rezulatu 2:2 u finalnoj seriji. Dan uoči utakmice, Džordan je ogladneo, a njegov trener je naručio picu iz obližnjeg restorana.
"Bili smo smešteni u hotelu Park Siti i svi su znali da je to mesto gde odsedaju Bulsi uoči utakmica protiv Džeza. Majkl je ogladneo, a kako posluga više nije radila nazvao sam obližnji restoran i naručio picu", prisetio se Grover, i zatim nastavio:
"Pet osoba nam je donelo picu i odmah sam mu rekao da imam loš predosećaj. Od svih igrača u sobi, jedino je Majkl jeo. Sve je te večeri bilo u redu, a onda sam dobio telefonski poziv oko dva sata ujutru. Došao sam u sobu, a Majkl se na krevetu grčio od bolova. Odmah smo znali da nije grip, već trovanje hranom. Namera je bila jasna - onemogućiti da neki od naših igrača nastupe", rekao je Grover.
Peta utakmica između tada strašne Jute Džez i Čikago Bulsa naziva se i "The Flu Game" (gripozna utakmica). U njoj je, vidno onemoćali Džordan, ubacio 38 poena i svojoj ekipi pobedom od 90:88 doneo i prednost u seriji od 3:2.
Slika koja je doslovce obišla svet je ona u kojoj već iznureni Džordan pada u ruke Skotija Pipena, koji ga zatim iznosi sa parketa.
Nekoliko dana kasnije Čikago je još jednom savladao Jutu (90:86, ovoga puta u Junajted centru u Čikagu), čime je osvojio titulu prvaka. Džordan je ubacio 39 poena i proglašen je najboljim igračem finala. Ovo mu je bila peta, od ukupno šest titula

Medalja mi je promenila život


Mihail Dudaš rekao je da mu je osvajanje bronzane medalje u sedmoboju na Evropskom prvenstvu u Geteborgu promenilo život. Evropsko prvenstvo mi je promenilo život, to (medalja) je nešto o čemu sam oduvek sanjao. Svaki uspeh me motiviše da idem još više. Nadam se da će tako i biti i ubuduće, rekao je Dudaš.
Atletski reprezentativac Srbije Mihail Dudaš rekao je da mu je osvajanje bronzane medalje u sedmoboju na Evropskom prvenstvu u Geteborgu promenilo život.
Dudas.jpg
"Evropsko prvenstvo mi je promenilo život, to (medalja) je nešto o čemu sam oduvek sanjao. Svaki uspeh me motiviše da idem još više. Nadam se da će tako i biti i ubuduće", rekao je Dudaš.
Najuspešniji višebojac Srbije trenutno se nalazi na pripremama za nastavak sezone u Južnoj Africi, pošto, kako je rekao, tamo ima najbolje uslove.
"Jedna od bitnih stvari koja u Južnoj Africi postoji jeste staza koja je napravljena od trave, a toga u svetu retko ima. Pored toga, klima je savršena i uslovi su na vrhunskom nivou. Ostajem mesec dana, iako znam da to može da bude teško pošto volim svoj dom", rekao je Dudaš.
On je rekao i da je desetoboj najteža atletska disciplina.
"Desetoboj zahteva mnogo rada, odricanja, ali daje puno toga. Disciplina za koju se smatra da je najteži sport i kako kažu, onaj ko pobedi u desetobuju, nezvanično postaje najbolji sportista sveta, 10 okršaja u dva dana. Bod po bod - medalja", rekao je Dudaš.
Dudas-2.jpg
On je istakao da posle Evropskog prvenstva u Geteborgu nije imao vremena da se odmori, pošto se bliži letnja sezona takmičenja.
"Radili smo i po kiši i po snegu, ali znam da će se trud isplatiti", dodao je reprezentativac Srbije.
Dudaš veruje da atletika u Srbiji ima perspektivu i da dobri rezultati srpskih atletičara, kao što su Ivana Španović i Asmir Kolašinac, mogu da motivišu decu da počnu da se bave tim sportom.
"Atletika se 'diže na noge'. Viđam sve više dece na stadionu, prave se sve jači rezultati. Atletika je lep sport, kako za profesionalce, tako i za amatere i rekreativce", rekao je Dudaš.

Kozić drugi trener reprezentacije


Bivši reprezentativac Strahinja Kozić imenovan je za drugog trenera muške odbojkaške reprezentacije Srbije.
Kozić, koji je i drugi trener odbojkaškog kluba Vojvodina, pomagaće selektoru Igoru Kolakoviću umesto Željka Bulatovića.
Odbojkasi.jpg
Bulatović zbog obaveza u klubu Omički iz Omska neće moći ove godine da se priključi radu sa reprezentacijom.
Kozić je pet godina drugi trener Vojvodine.

Zdravlje preče i od titule


Zdravstveno stanje Vlade Vukoičića glavni razlog za sporazmuni raskid saradnje sa Crvenom zvezdom. Vladino zdravstveno stanje se ozbiljno pogoršavalo zbog sve učestalijih tahikardija i bio je podvrgnut lekarskim intervencijama. Kada mu je timski lekar jednom prilikom na treningu merio pritisak, imao je 150 sa 100 na jednoj, a 160 sa 120 na drugoj ruci, rekao je Nebojša Čović u izjavi "Našim novinama".
Predsednik KK Crvena Zvezda Nebojša Čović rekao je da je razlog prekida saradnje sa dosadašnjim trenerom Vladom Vukoičićem njegovo loše zdravstveno stanje i česte tahikardije tok treninga i utakmica.
Covic i Vukoicic.jpg
Razlog sporazumnog raskida ugovora Crvene zvezde i Vlade Vukoičića nije rezultatska kriza već zdravstveno stanje mladog trenera, otkrio je predsednik kluba Nebojša Čović za "Naše novine". Prema Čovićevim rečima, sada već bivšem treneru crveno-belih je usled velikog pritiska i nervoze nakon utakmica srce ubrzano kucalo, pa je dalji angažman pretio da ozbiljno ugrozi njegovo zdravlje.

"Nakon poslednjih nekoliko ligaških mečeva Vladino stanje se ozbiljno pogoršavalo zbog sve učestalijih tahikardija i bio je podvrgnut lekarskim intervencijama. Kada mu je timski lekar jednom prilikom na treningu merio pritisak imao je 150 sa 100 na jednoj, a 160 sa 120 na drugoj ruci. U takvoj konstalaciji stvari zaista se nisam dvoumio, ni pobede, pa čak ni titula, nisu vredni nečijeg zdravlja ili života. Da li je trebalo da mi umre na terenu", upitao je Čović u razgovoru za "Naše novine", i dodao da je pritisak koji sa sobom nosi mesto prvog trenera Crvene zvezde očigledno bio previsok za mladog trenera.
Predsednik crveno-belih objasnio je da Vukoičić nije bio siguran da će moći da iznese sezonu ali da ga je on ubedio da preuzme ekipu nakon početna dva poraza u ABA ligi, zbog velike predanosti i nespornog trenerskog kvaliteta.
"Pre početka sezone prva želja nam je bio Radonjić, ali je on imao ugovor sa Budućnošću i odmah smo se orijentisali na dovođenje Vukoičića. Vlada je tada odbio i rekao da misli da ne bi mogao to da iznese i da bi pukao, pa smo na preporuku Svetislava Pešića doveli Lazića. Pošto se Lazić nije snašao, dao sam sve od sebe da ubedim Vukoičića da ipak preuzme ekipu i uspeo sam u tome, što se ispostavilo kao dobar izbor jer je zabeležio zaista dobre rezultate ove sezone", rekao je Čović i dodao da je na zdravlje mladog stručnjaka najviše uticao angažman u Bosni, jer nije primao platu sedam meseci i jer mu je pravljen problem što mu puno Srba igra u ekipi.

Nebojša Čović je istakao i to da je Vlada Vukoičić pomalo izgubio autoritet kod igrača, jer je bio prema njima "mekši" nego što bi po njegovom mišljenju trebalo.
"Ovosezonska ekipa je sastavljena od iskusnih i dokazanih igrača i oni kada ih pustiš labavije znaju da postanu pravi vukovi. Govorio sam Vladi: ‘Stegni ih jako, jer je to jedini način da ne izgubiš autoritet', ali me on nije poslušao. Kada se ekipa isteže, onda to moraju svi da rade, ne može, na primer, Rakočević da šutira jer će sutra da priđe Savović i kaže hoću i ja da šutiram", objasnio je Čović šta je zamerio mladom stručnjaku.

Juventus poslao ponudu za Kolarova


Juventus je poslao ponudu Mančester sitiju za jednog od dvojice levih bekova kojima "građani" raspolažu - Aleksandra Kolarova i Gaela Klišija. Italijanski mediji naklonjeniji dolasku Srbina, za koga istilu da ne mora da se navikava na Seriju A.
Uprava italijanskog fudbalskog šampiona Juventusa poslala je ponudu Mančester Sitiju za transfer jednog od dvojice odličnih levih bekova koje engleski tim ima na raspolaganju - Aleksandra Kolarova ili Gaela Klišija.
kolarov-2.jpg
Kako prenosi "Tutosport", Juventus pokušava da dugoročno reši problem levog beka, a srpski ili francuski reprezentativac, koji su u najboljim igračkim godinama, bili bi idealno rešenje.
Kolarov, koji kod menadžera Roberta Manćinija ima manju minutažu je nešto "jeftiniji", njegovo obeštećenje iznosilo bi oko 10 miliona evra, za razliku od Klišija koji je procenjen na 13 miliona. Ali, srpski fudbaler ima godišnju platu od šest miliona evra, milion više od Francuza, što praktično znači da bi Stara dama morala da izdvoji istu sumu novca.
Kolarov.jpg
Kao prednost u izboru Kolarova navodi se i podatak da on ne bi morao da se prilagođava na italijanski fudbal, pošto je pre odlaska u Siti bio član Lacija.
Kolarov je ove sezone, računajući sva takmičenja, odigrao 25 utakmica za Siti i postigao četiti gola, dok je Kliši na terenu bio 28 puta i zabeležio samo jednu asistenciju.

Mihajlović nepoželjan na Karaburmi


Siniši Mihajloviću, koji je želeo da prisustvuje utakmici između OFK Beograda i Vojvodine, uskraćen ulazak na Omladinski stadion, prenosi "Sport". Savez i uprava "romantičara" sa dve (potpuno suprotne) verzije događaja. Jedno se čini izvesnim - ovo je najnovije poglavlje u sukobu Zvezdana Terzića sa Sinišom Mihajlovioćem na jednoj, i Tomislavom Karadžićem na drugoj strani.
Selektor Srbije Siniša Mihajlović došao je u Beograd kako bi uživo posmatrao revanš utakmicu polufinala Kupa Srbije između OFK Beograda i Vojvodine. Međutim, njemu je uskraćen ulazak na Omladinski stadion.
Mihajlovic.jpg
Kako prenosi "Sport", iz više izbora bliskih Fudbalskom savezu Srbije, "romantičari" nisu želeli da izdaju kartu Mihajloviću.
Jasno, u ovom trenutku obe strane imaju neku svoju verziju događaja, ali se između redova da pročitati da Siniša Mihajlović nije poželjan na Karaburmi.
Iz svega se dalje da zaključiti da je ovo samo kulminacija sukoba između srpskog selektora i prvog čoveka "romatičara" Zvezdana Terzića. Terzić je javno kritikovao Mihajlovića da mu reprezentativni spisak i sastav "diktira" menadžer Serđo Berti, zbog čega je Mihajlović podneo i tužbu protiv Terzića.
Uz to, ovo bi moglo da se shvati kao novo poglavlje takođe gorućeg sukoba između prvog čoveka srpskog fudbala, Tomislava Karadžića, i Terzića.
Kakva god istina bila, ostaje činjenica da je Mihajlović želeo da posmatra pomenutu utakmicu, ali da mu to nije omogućeno zbog poremećenih odnosa na relaciji Terazije - Omladinski stadion.
Po verziji koja se prezentuje u Savezu, oni su se dan pre utakmice javili organizatorima utakmice i tražili karte svečanu ložu za Mihajlovića. Sve do nekoliko časova uoči utakmice zvaničnog odgovora nije bilo.
Tezic.jpg
Nije bilo otvorenih ruku za Mihajlovića...
Verzija iz OFK Beograda je u potpunosti drugačija. Kako tvrde, oni su četiri karte odvojili za Savez. Međutim, nije reč o svečanoj loži, kao što je traženo i kao što prihvaćena norma nalaže, već o zapadnoj tribini.
"Karte su bile ostavljene na kapiji i trebalo je po njih da dođe Milivoje Mirkov. Da li ih je uzeo ili ne, to već ne znam", rekao je predsednika OFK Beograda Zvezdan Terzić.
Njegovu izjavu demantovao je komesar za bezbednost FSS, general Mirkov, koji je šokiran rečima Terzića.
"Upravo se vraćam sa utakmice u Jagodini, nemam pojma o čemu taj čovek priča. Ta njegova izjava veze sa istinom nema! Ja sam zadužen za bezbednost, što bih ja išao nekom po karte? Smešna priča", rekao je Mirkov.

Krunić: Ušli smo u istoriju!


Trener fudbalera Jagodine Simo Krunić posle pobede nad Javorom(4:1) i plasmana u finale Kupa Srbije rekao je da je njegova ekipa ostvarila istorijski uspeh i čestitao igračima, ali i svima koji im daju podršku.
Nakon pobede nada Javorom revanšu i plasmana u finale, trener Jagodinaca simo Krunić rekao je da je to istorijski uspeh za klub i grad.
Krunic.jpg
"Presrećni smo što ćemo igrati u finalu i što imamo šansu da se takmičimo za ovaj trofej. Što se mene tiče mi smo ušli u istoriju. Znali sam da protiv Javora neće biti dovoljan "ni gol ni dva", znali smo da su opasni i to se i ostvarilo", rekao je Krunić na konferenciji posle meča.
On je dodao da ekipu nije poremetio primljeni gol kada su Ivanjičani izjednačili na 1:1.
"Mi smo nastavili da igramo kao da nas ne zanima rezultat, rešili smo da stisnemo, pritisnemo i napadamo pa šta bude. Na sreću došao je autogol, a zatim i treći. Medjutim, znali smo da još nije gotovo, iako su oni imali igrača manje. Kada smo dali četvri gol onda je bilo lakše", zaključio je Krunić.
Trener Javora Mladen Dodić ocenio je da je na utakmici bilo previše grešaka, ne samo njegovog tima.
"Žao mi je što nismo u finalu, imali smo veliku želju. Morali smo da budemo mnogo pametniji, da ne dozvolimo da odigramo drugo poluvreme sa igračem manje, što je bila velika prednost za Jagodinu. Oni su kvalitetna ekipa i znali su to da iskoriste. Mi se sada okrećemo prvenstvu, gde će takođe biti uzbudljivo", poručio je Dodić.
Jagodina će u finalu Kupa Srbije 8. maja na stadionu Partizana igrati protiv Vojvodine.

Pobeda Lejkersa


Poslednjeg dana ligaškog dela šampionata američke profesionalne košarkaške lige Lejkersi su u Los Anđelesu savladali Hjuston, posle produžetka, sa 99:95 i plasirali se u plej of kao sedmoplasirani tim Zapadne konferencije.
Pored Lejkersa učesnici doigravanja za titulu prvaka sa Zapada su još Oklahoma, San Antonio, Denver, Klipersi, Memfis, Golden Stejt i Hjuston.
NBA-LA-Hjuston-3.jpg
Istočnu konferenciju u plej ofu predstavljaće najuspešniji tim ligaškog dela prvenstva Majami, zatim Njujork, Indijana, Bruklin, Čikago, Atlanta, Boston i Milvoki.
U odsustvu teže povređenog Kobija Brajanta sav teret tima iz Los Anđelesa izneli su Španac Pau Gasol, Dvajt Hauard i Stiv Blejk.
NBA-Bulsi-3.jpg
Protiv Hjustona briljirao je Gasol koji je u tri kategorije imao dvocifren učinak - 17 koševa, 20 skokova i 11 asistencija. Hauardov doprinos bio je nešto manje, jer je uz 16 poena imao 18 uhvaćenih lopti i četiri "rampe", dok je Blejk utakmicu završio sa 24 koša, sedam skokova i isto toliko asistencija.
NBA-Portland-GS.jpg
U poraženom Hjustonu, koji je "pao" tek u produžetku, prednjačili su Džejms Harden sa 30 i Čendler Parson sa 23 poena.
Rezultati:
Toronto - Boston 114:90
Bruklin - Detroit 103:99
Njujork - Atlanta 98:92
Šarlot - Klivlend 105:98
Majami - Orlando 105:93
Indijana - Filadelfija 95:105
Čikago - Vašington 95:92
Memfis - Juta 96:70
Dalas - Nju Orleans 99:87
San Antonio - Minesota 95:108
Oklahoma - Milvoki 89:95
Denver - Finiks 118:98
L.A. Lejkers - Hjuston 99:95 (produžetak)
Sakramento - L.A. Klipers 108:112 i
Portland - Golden Stejt 88:99.
Parovi četvrtfinala plej ofa su:
Istočna konferencija:
Majami - Milvoki
Njujork - Boston
Indijana - Atlanta
Bruklin - Čikago
Zapadna konferencija:
Oklahoma - Hjuston
San Antonio - L.A. Lejkers
Denver - Golden Stejt i
L.A. Klipers - Memfis

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger