Headlines News :

Radivojević: Sloboda prioritet

Written By maxtv on четвртак, 28. март 2013. | 21:42


Počinje Superliga za košarkaše. Crveno-beli u prvom kolu gostuju Slobodi. Ekipa je okrenuta ovom meču, a o večitom derbiju će razmišljati tek posle ovog susreta, izjavio je Vuk Radivojević, dodavši da je njegov tim spremna da se bori za titulu.
Košarkaš Crvene zvezde Vuk Radivojević rekao je danas da je ekipa spremna za start prvenstva Srbije protiv Slobode u Užicu i dodao da crveno-beli još ne razmišljaju o večitom derbiju sa Partizanom koji se igra naredna srede.
Zvezda-Seat3.jpg
"Prvi put ove sezone imali smo sedam dana odmora i spremno očekujemo početak četvrtog takmičenja u kojem učestvujemo. Radujem se putu u Užice, prvo jer tamo dugo nisam igrao, a drugo jer znam da će dvorana biti puna i atmosfera sjajna jer u tom gradu imamo mnogo navijača. Naravno očekujem pobedu", rekao je Radivojević na Beogradskom sajmu automobila gde su crveno-beli posetili štand Seata.

On je dodao da ekipa još ne razmišlja o duelu sa večitim rivalom Partizanom. "Ove nedelje nijednom nismo spomenuli Partizan, profesionalci smo i skoncentrisani na naredeni meč. Sedam dana odmora nam je prijalo i sada se okrećemo ubitačnom ritmu sreda-subota", poručio je on.

Na pitanja novinara da li bi radije voleo da Zvezda ove sezone izbori plasman u Evroligu ili postane šampion Srbije, Radivojević je rekao - i jedno i drugo.
Na štandu Seata, osim Radivojevića bili su i Boris Savović, Branko Lazić i Amerikanac Elton Braun.
Prvotimci crveno-belih su potpisivali autograme, fotografisali se sa navijačima, ali i iskoristili priliku da pogledaju najnovije modele automobila.

Jelena bez finala Majamija


Sprska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale masters turnira u Majamiju, pošto je izgubila od Marije Šarapove u dva seta, 6:2, 6:1. Jelena Janković je bila 22. nosilac, a ovo joj je najbolji rezultat ove sezone.
Janković je imala samo 15 sati odmora pred meč sa Šarapovom nakon četvrtfinalnog meča protiv Italijanke Vinči. To je verovatno omelo da pruži jači otpor favozovanoj protivnici. Šarapova, koja je treći nosilac turnira, će u finalu igrati sa pobednicom meča Serene Vilijams i Agnješke Radvanske.
Jelena-M1.jpg
Srpska reprezentativka počela je meč agresivno, ali joj to nije pomoglo, zato što je Šarapova igrala skoro bez greške. Jelena Janković je u prvom setu uspela da smanji rezultat sa 3:0 na 3:2, ali to je bilo sve za šta je imala snage.
Sarapova-m1.jpg
Šarapova je potom osvojila tri uzastopna gema i set, a onda je u drugom povela sa 4:0, i tada je već ishod susreta bio jasan. Jelena Janković je uspela da osvoji gem na svoj servis, ali je već na sledećem servis gemu Šarapova okončala meč. Susret je trajao 64. minuta.
Plasmanom u polufinale jelena je osvojila 400 bodova i od ponedeljka će biti 18. na VTA listi.

CSKA bolji od Reala, Unikaha slavila u Istanbulu


Košarkaši CSKA na dobrom su putu da obezbede prvo mesto u grupi E Top 16 faze Evrolige pošto su u Moskvi pobedili ekipu madridskog Reala sa 81:72 (23:14, 20:13, 19:19, 18:25), dok je Unikaha slavila u Istanbulu protiv Efesa sa 70:64.
CSKA i Real su ranije obezbedili mesto u četvrtfinalu, ali ovaj meč je bio vazan zbog borbe za prva dva mesta u grupi koja donose prednost domaćeg terena u doigravanju. Moskovaljni su slavili sa devet poena razlike, poen više nego što su izgubili u Španiji, pa će u slučaju istog skora imati prednost nad Realom. Ukoliko Bamberg večeras savlada Panatinikos, ekipa Etorea Mesine će kolo pre kraja ove faze takmičenja osigurati prvo mesto u grupi.
CSKA-Real1.jpg
Ruski tim predvodio je Soni Vims sa 21 poenom, Miloš Teodosić je postigao 17 poena i sedam asistencija, dok je Nenad Krstić upisao 16 poena i četiri skoka. Zoran Erceg je za 12 minuta na parketu ubacio tri poena, dok se Vladimir Micov nije upisao u listu strelaca. Najbolji u gostujućoj ekipi bio je Rudi Fernandez sa 24 poena, dok Felipe Rejes postigao 10 poena.
CSKA-Real2.jpg
Unikaha je napravila iznenađenje u Istanbulu i pobedila domaći Efes zahvaljujući fantastičnom tandemu Markus Vilijams - Luka Žorić. Vilijams je postigao 22 poena i u trenucima kada se meč "lomio" predvodio španski tim do trijumfa, dok je Žorić ubacio poen manje.
Efes-Unikaha1.jpg
U poraženom timu istakli su se Džordan Farmar (13) i Kerem Gonlum (11), dok je srpski reprezentativac Duško Savanović postigao samo tri koša.
GRUPA E:
CSKA - Real Madrid 81:72 (23:14, 20:13, 19:19, 18:25)
Efes - Unikaha 64:70 (16:19, 17:9, 14:22, 17:20)
Bamberg - Panatinaikos (20.45)
Petak:
Alba - Žalgiris (18)

Tabela: CSKA 10-3, Real 9-4, Efes 9-4, Panatinaikos 8-4, Unikaha 7-6, Žalgiris 5-7, Alba 2-10, Bamberg 0-12

GRUPA F:
Makabi - Bešiktaš (20.30)
Petak:
Himki - Kaha Laboral (16)
Fenerbahče - Olimpijakos (20)
Montepaski - Barselona (20.45)
Tabela: Barselona 11-1, Himki 7-5, Makabi 7-5, Olimpijakos 7-4, Sijena 7-5, Kaha Laboral 6-6, Fenerbahče 2-10, Bešiktaš 1-11.

Zvezda protiv "ugrađivanja" menadžera


Nova uprava Crvene zvezde odlučna je da zavede red na Marakani. Potpredsednik „crveno-belih" Slaviša Kokeza rekao je da ubuduće za Zvezdu neće igrati fudbaleri čiji su ugovori štetni po klub, mislivši menadžere koji su se ugradili u buduće transfere igrača.
U Crvenoj zvezdi će se ubuduće drugačije poslovati, makar kada je u pitanju kupovina fudbalera. Potpredsednik Zvezde Slaviša Kokeza rekao je da je postignuta saglasnost da se stane na put štetnim ugovorima koje igrači imaju sa klubom i koji su sklapani u prethodnom periodu.
Zvezda.jpg
Ubuduće bez "ugrađivanja" menadžera u buduće transfere
„Jednostavno, stav Zvezde je da ubuduće ne igraju fudbaleri čiji su ugovori štetni po klub", rekao je Kokeza u razgovoru za Mondo.
Potpredsednik kluba sa Marakane je rekao da u ovom trenutku Bajković, Duada i Garido nemaju šteta ugovor sa klubom, i kao i mlađi fudbaleri.
„Nijedan menadžer ni agencija neće živeti na grbači kluba. Ne može se dozvoliti da smo nekoga platili 400 ili 500 hiljada evra, i da moramo da dodamo još 40 odsto od buduće prodaje igrača. To ne postoji nigde", poručio je Kokeza dodavši da mu je žao fudalera koji nisu krivi za trenutno stanje.
„Već sada mogu da kaže, da će svi koji pristanu na procenat od 20 odsto dobiti novac istog sekunda kada taj igrač bude prodat. Za ostale ćemo videti", navodi potpredsednik Zvezde.

Odbojkaši Zvezde u finalu


Odbojkaši Crvene zvezde prvi su finalisti plej-ofa Superlige Srbije, pošto su večeras u Novom Sad, u trećoj utakmici polufinalne serije, savladali ekipu Vojvodine sa 3:2 (25:22, 22:25, 25:17, 13:25,15:9).
Crvena zvezda je u finalu plej-ofa. Beograđani su i u trećem meču polufinala slavili protiv Vojvodine, ovoga puta posle pet setova u Novom Sadu. Ekipa Duška Nikolića će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča, u kojem Partizan vodi u seriji protiv Radničkog sa 2:1.
Crvena-zvezda1.jpg
Meč je imao prilično čudan tok, a odlučen je u taj-breku. Dve sjajne serije servisa bile su tada dovoljne Zvezdi da napokon „prelomi" susret u svoju korist, najpre ona Dušana Petkovića sa kojom su pobegli na „plus četiri" (6:2), a potom i Nemanje Jakovljevića, pole koje su imali nedostižnih 12:3.
Nešto kasnije Beograđani su iskoristili treću meč loptu za plasman u finale, posle „kuvanja" korektora Dušana Petkovića - 15:9, a potom su zajedno sa brojnim Delijama uz pesmu proslavili pobedu u Novom Sadu.
U prvom setu gosti su bili bolji rival, ali su ga rešili u svoju korist tek posle velikog preokreta. Vodila je Vojvodina na drugom tehničkom tajm-autu sa 16:13 i dopustila je rivalu da ih pretekne - 25:22.
I u drugom periodu Novosađani su imali „plus tri" na drugom obaveznom predahu (16:13), ali ovoga puta tu razliku nisu prokockali. Sve je tada sjajno funkcionisalo u redovima domaćih, koji su stigli do izjednačenja - 25:22.
A onda je usledio hladan tuš za navijače domaćih, Zvezda je na startu trećeg perioda povela sa 8:1. Vojvodini u ovom setu nije bilo spasa, Beograđani su rutinski stigli do novog vođstva - 25:17.
Vojvodina je imala snage da još jednom uzvrati, a igrala je toliko dobro kao Zvezda u prethodnom setu. Novosađani su vodili sa 8:3, potom i 16:9, 21:12, pa su lako po drugi put izjednačili - 25:13. Ipak, u petom setu su ostali bez snage, pa je za njih ova sezona gotova.
Zvezda će u finalu igrati protiv boljeg iz polufinalnog deula Partizana i Radničkog iz Kragujevca. Crno-beli vode sa 2:1 u pobedama, a četvrta utakmica na programu je 1. aprila u Kragujevcu.

Čelsi se ogrešio o Matića


Imali smo mnogo talenata u Čelsiju mnogi od njih su i dobili tu divnu priliku da igraju, međutim Matić nikada nije dobrio pravu šansu pritisak na njemu je bio ogroman, rekao je bivši sportski direktor Čelsija Frenk Arensen.
Nemanja Matić je samo tri utakmice odigrao za Čelsi pre nego što je prosleđen u Benfiku. Bivši sportski direktor londonskog kluba Frenk Arensen rekao je da je klub pogrešio kada se lako odrekao srpskog internacionalca.
Nemanja-Matic.jpg
Čelsi se ogrešio o Matića
„Imali smo mnogo talenata u Čelsiju mnogi od njih su i dobili tu divnu priliku da igraju, međutim Matić nikada nije dobrio pravu šansu pritisak na njemu je bio ogroman", rekao je Arensen.
„Ponosan sam na ono što sam radio u Čelsiju. Borini i Staridž su sada u Liverpulu, Štoh je u Fenerbahčeu, dok je Nemanja Matić zvezda Benfike", dodao je on.

Lekari krivi za smrt fudbalera


Italijanski sud okrivio je lekare Livorna da su odgovorni za smrt fudbalera tog kluba Pjermarija Morosinija. Nesrećni fudbaler preminuo je na meču protiv Peskare u aprilu prošle godine, a lekari su krivi jer nisu imali defibrilator da mu na vreme pruže pomoć.
Skoro godinu dana nakon smrti fudbalera Livorna Pjermarija Morosinija, trojica sudija okrivili su lekare kluba za smrt fudbalera.
Morosini.jpg
Morosini je preminuo na meču serije B protiv Peskare u aprilu prošle godine, a ustanovljeno je da klupski lekari nisu imali defiriblator kojim bi mu pružili adekvatnu pomoć.
Utvrđeno je da je uzrok smrti 25-godišnjeg Morosinija srčani udar, a kasnije je ustanovljeno da je fudbaler imao urođenu srčanu manu. Zanimljivo je da je lekarski tim na teren izašao tek šest minuta nakon što je Morosini kolabirao.

Futsal: Srbija bolja od Poljske


Reprezentacija Srbije u futsalu pobedila je selekciju Poljske sa 2:0, u prvom kolu Grupe pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Belgiji. Protivnik u drugom kolu je selekcija Grčke.
Uspešan start naše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u futsalu. U prvom kolu savladana je Poljska sa 2:0. Pored ove dve selekcije u Grupu pet su još i Grčka, naredni rival Srbije i selekcija Portugala.
Futsal-Srbija1.jpg
Srbiju je u vođstvo doveo Vladimir Milosavac u 29. minutu, a konačan rezultat postavio je golman Miodrag Aksentijević u 38. kada je iskoristio to što su gosti igrali bez čuvara mreže, odnosno sa igračem više u polju.
Utakmica je igrana u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, a posmatralo je oko hiljadu i po gledalaca. 
U drugoj utakmici prvog kola Grupe pet Portugal je pobedio Grčku sa 6:1. Srbija će u drugom kolu u igrati sa Grčkom, dok će se Portugal sastati sa Poljskom.

Partizan bolji od Barse!


Omladinska škola fudbalskog kluba Partizan izabrana je za drugu najbolju u Evropu, iza čuvenove Ajaksove akademije, prema istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije. Među prvih 20 su i OFK Beograd na 17. mestu i Zvezda na 20.
Glavni kriterijum za bodovanje bio je da klub "proizvede fudbalera, koji je u njemu bio od svoje 15. do 21. godine, a zatim zaigrao u nekoj od najboljih evropskih liga, uključujući i matičnu ekipu.
Partizan-mladi2.jpg
Crno-beli su po tom kriterijumu imaju 60 igrača, od kojih 47 igra u inostranstvu i po tome su bolji od Hajduka (55 igrača) i Barselone (53 igrača). Ubedljivo prvi je Ajaks, sa 69 igrača iz svog pogona.
Među prvih 20 su još dva srpska kluba: OFK Beograd (36 igrača), koji deli 17. mesto sa slavnim Mančester Junajtedom i Crvena zvezda, koja deli 20. mesto sa PSV-om iz Ajndhovena, Levskim i Lionom.

Uefa odredila rok za Evropsko prvenstvo


Izvršni komitet Uefe odredio je uslove i rokove za kandidaturu gradova domaćina za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Ono što je važno za Srbiju, rok za zvaničnu kandidaturu je april naredne godine, a moguće je kandidovati se i bez izgrađenog stadiona.
Izvršni komitet Uefe, koji se sastao u Sofiji u četvrtak, odredio je uslove i rokove za kandidaturu gradova za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2020. godine. Da podsetimo, kontinentalni šampionat će biti održan u 13 gradova domaćina širom Evrope.
Uefa.jpg
Utakmice na šampionatu 2020. godine će biti podeljene u 13 različitih kategorija - 12 koji uključuju tri utakmice u grupnoj fazi takmičenja i jedan duel u nokaut fazi (šesnaestini finala i četvrtfinalu), i jedna kategorija za utakmice polufinala i finala. Oba polufinala i finale će biti odigrani na istom stadionu.
Svaka nacionalna asocijacija ima pravo da preda kandidaturu za oba tipa paketa, takozvani obični i onaj koji uključuje pokufinala i finale. Kandidatura može da uključuje isti grad za obe kategorije, ali i ne mora.
Uefa 2.jpg
Moguće je, a ovo je posebno zanimljivo za Srbiju, podneti kandidaturu sa stadionom koji još uvek nije izgrađen, ali sama gradnja mora da počne do 2016. godine.
April naredne godine je krajnji rok da se podnesu zvanične kandidature. Izvršni komitet Uefe će odluku doneti u septembru 2014. godine.

Igokea "prelama" u subotu


Čelnici Igokee će na Upravnom odboru u subotu doneti odluku u vezi sa predlogom trenera ovog kluba, Dragana Bajića, da se otkaže organizacija fajnal-fora.
Predsednik Igokee Boris Spasojević rekao je danas da će odluka o tome da li će taj klub organizovati završni turnir košarkaške Jadranske lige biti doneta u subotu, na sednici Upravnog odbora.
Igokea.jpg
"Na sednici Upravnog odbora, koja će se održati u subotu od 18 sati, odlučićemo, između ostalog, i o predlogu trenera Dragana Bajića o otkazivanju fajnal fora Jadranske lige u Laktašima", rekao je Spasojević.
Trener Igokee Dragan Bajić pozvao je u utorak čelnike kluba da otkažu organizaciju završnog turnira Jadranske lige u Laktašima, nezadovoljan pravilima koja određuju plasman u Evroligu.
Igokea je takmičenje u regularnom delu Jadranske lige završila na prvom mestu, pa joj prema pravilima regionalne lige pripada direktan plasman u Evroligu.
Međutim, prema pravilima Evrolige, Igokea ne ispunjava uslove za B licencu, pa je odlučeno da direktno u najjače evropsko takmičenje idu finalisti fajnal fora, a u kvalifikacije bolje plasirani polufinalista iz regularnog dela.
"Četiri srpska kluba će igrati na završnom turniru i to dovoljno govori. Trebalo bi da se nešto reorganizuje, da imamo drugačiji pristup Jadranskoj ligi i Evroligi", rekao je Spasojević.
On je istakao da je Igokea dobila veliku podršku od Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i pojedinih klubova Jadranske lige.
Završni turnir Jadranske lige igraće se od 25. do 27. aprila, a za trofej će se boriti Partizan, Crvena zvezda, Igokea i Radnički iz Kragujevca.

Moramo da osvetlamo obraz


Luka Milivojević, nakon povratka u tabor Crvene zvezde, najavljuje veliku borbu koja predstoji njemu i njegovim klupskim drugovima kako bi "pred navijačima pokazali da zaslužuju dres koji nose". Najveći rival je daleko odmakao, međutim to ne sme da nam bude opravdanje da do kraja prvenstva na svakom meču ne pružimo maksimum, rekao je jedini zvezdin reprezentativac.
Jedini fudbaler Crvene zvezde koji je član najjače selekcije Srbije Luka Milivojević rekao je danas da on i njegovi saigrači u sledećem prvenstvenom kolu moraju da pobede Radnički iz Kragujevca i dokažu da zaslužuju crveno-beli dres.
Luka Milivojevic.jpg
Zvezda je uoči reprezentativne pauze izgubila od Radničkog u Nišu (2:1) i praktično ispala iz šampionske trke, a u međuvremenu je stigao i novi trener Portugalac Rikardo Sa Pinto.
"Moramo, tako da kažem, bar malo da 'osvetlamo obraz' posle serije loših rezultata. Najveći rival je daleko odmakao, međutim to ne sme da nam bude opravdanje da do kraja prvenstva na svakom meču ne pružimo maksimum. Moramo pred navijačima da pokažemo da smo dostojni Zvezdinog dresa i da se borimo do poslednjeg atoma snage", rekao je Milivojević za zvanični sajt kluba.
On je bio u sastavu Srbije u pobedi protiv Škotske, dok je poraz u Zagrebu od Hrvatske posmatrao sa klupe.
"Zadovoljan sam svojoj igrom protiv Škota. Zahvalio bih se navijačima koji su nakon poraza na Maksimiru došli da nas podrže, uprkos lošem vremenu. Mislim da bih pružio još bolju partiju da je teren bio u boljem stanju", istakao je Milivojević.
Po povratku na Marakanu Milivojević je upoznao i novog trenera Sa Pinta.
"Imali smo sastanak, upoznali smo se i zadovoljan sam onime što sam čuo. Biće nam potrebno malo vremena da 'pohvatamo' sve to traži od nas. Rekao mi je da je gledao utakmicu koju sam odigrao za reprezentaciju u Novom Sadu i da je zadovoljan mojom igrom. Takođe, složili smo se da prostora za napredak uvek ima i da svi moramo da se potrudimo da do kraja sezone ostvarimo što bolje rezultate", poručio je Milivojević.
Utakmica 20. kola Superlige između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca igra se u subotu od 18 sati.

U reprezentaciji treba da igraju najbolji


Vladimir Vermezović, iako je rekao da ne želi da nastavlja polemiku sa Sinišom Mihajlovićem, istakao je da za reprezentaciju ne treba da igraju "stari ili mladi, već najbolji".
Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović izjavio je danas da za reprezentaciju Srbije treba da igraju najbolji igrači, bez obzira koliko godina imaju.
Partizan.jpg
"Kao i u svim zemljama, i ovde ima više od jednog selektora. Za reprezentaciju treba da igraju najbolji, bez obzira na godine. Ako je Filip Đuričić pokazao to što je pokazao, treba da igra bez obzira koliko ima godina", rekao je Vermezović.
"U klubu je, s druge strane, drugačija situacija, mi živimo od mladih igrača i kad svake godine izbacite njih četvoricu, petoricu, teško je napraviti značajniji rezultat bez kontinuteta", dodao je Vermezović.
Vermezović je rekao da ne želi da se upušta u dalju medijsku raspravu sa selektorom Sinišom Mihajlovićem, već da bi mu bilo drago da njih dvojica sednu i popiju kafu.
"Nemojte da pravimo turske serije od toga, to je završena priča. Ja sam raspoložen za komunikaciju i ona treba da postoji ne samo sa nama koji dajemo reprezentativce, već sa svim klubovima u Srbiji, jer se nikad ne zna ko tu može da iskoči. Razgovor je najbolji lek, bez sujeta", rekao je trener Partizana.
On nije želo da komentariše da li Mihajlović treba da ostane selektor, jer je to, kako je kazao, posao čelnika Fudbalskog saveza Srbije.
"Oni su ga postavili, tako da bi oni trebalo da odluče da li će on da ostane ili ode. To je njihov posao, a ja samo gledam kako da osvojim titulu ovde", rekao je Vermezović.
On je rekao da se sa reprezentativne pauze nespreman vratio samo Marko Šćepović, koji je zbog povrede napustio igru protiv Hrvatske na samom početku utakmice.
"Šćepović se vratio povređen, dok su svi ostali zdravi i spremni, ne računajući Lazara Markovića, koji je duže vreme van stroja. Očekuje nas težak raspored, ne znamo ni kakvi će biti tereni, ali tim koji dobija, ne treba mnogo menjati, možda malo", rekao je.
"Sreća da je utakmica sa Hajdukom u prvenstvu u nedelju i neće biti poseban problem to što su reprezentativci igrali u petak i utorak, tako će im biti celog života", istakao je trener petostrukog uzastopnog šampiona Srbije.
Partizan 2.jpg
Vermezović je komentarisao i status Vladimira Volkova, standardnog u reprezentaciji Crne gore.
"Volkov u reprezentaciji ne igra na poziciji na kojoj igra u Partizanu i ta njegova pozicija može da nam koristi u napadačkom delu. Međutim, pojeli bi me da izađem sa dva leva beka na teren, Aleksandrom Lazevskim i Volkovim, tako da kada Volkov bude igrao, igraće levog beka. On je spososban da koristi celu levu stranu terena", rekao je Vermezović i dodao da Volkov nije nezadovoljan statustom u timu, da je profesionalac i da strpljivo čeka svoju šansu.
Napadač Partizana Aleksandar Mitrović bio je dvostruki strelac u pobedi mlade reprezentacije Srbije protiv Bugarske, a pohvale je dobio i od selektora Radovana Ćurčića.
"Velika je razlika sada u odnosu na početak sezone, Mitrović je mnogo ozbiljniji, prvenstveno u ponašanju. Bio je klinac, ali je dobar momak i čeka ga svetla budućnost ako nastavi ovako da radi", rekao je trener crno-belih.
"Postoje mnoge menadžerske igrice kada su mladi igrači u pitanju i dokle će Mitrović biti kod nas to ne znam, ali ako ovako nastavi može u veliki klub", smatra Vermezović.

Pistorijus ponovo na stazi


Oskar Pistorijus dobio dozvolu da putuje van granica Južne Afrike kako bi se takmičio. Sudija zadužen za njegov slučaj istakao je da Pistorijus mora da predoči sudskim vlastima plan svojih putovanja najmanje nedelju dana pre nego što napusti zemlju.
Sud u Južnoj Africi odobrio je danas Oskaru Pistorijusu, koji je u februaru pušten uz kauciju da se brani sa slobode zbog ubistva devojke Rive Stenkemp, da putuje u inostranstvo.
Pistorius.jpg
Sudija Bert Barn naglasio je da je Pistorijus dobio dozvolu da putuje radi učešća na međunarodnim takmičenjima.
On je istakao da Pistorijus koji se takmičio na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u sprintu mora da predoči sudskim vlastima plan svojih putovanja najmanje nedelju dana pre nego što napusti zemlju.
Kako je naglasio sudija Barn, Pistorijus mora da vrati pasoš sudu najkasnije 24 sata po povratku u Južnu Afriku.
Advokati južnoafričkog atletičara rekli su da Pistorijus trenutno nema takmičenje u planu, ali će verovatno morati da učestvuje na nekom od mitinga kako bi zarađivao za život.
Optužnica tereti Pistorijusa da je 14. februara sa predumišljajem hicima iz pištolja ubio svoju devojku Rivu Stenkemp nakon svađe u njegovoj kući u Pretoriji.
Odbrana Pistorijusa tvrdi da je ubistvo bilo slučajno, odnosno da je on za svoju devojku mislio da je provalnik, pa je u nju ispalio smrtnosnre hice.
Suđenje Pistorijusu nastavlja se 4. juna.

Za Valdesa 10 miliona


Anži je spreman da ponudi golmanu Barselone Viktoru Valdesu deset miliona evra godišnje, tvrdi današnja "Marka". Ukoliko bi se ovaj dogovor ostvario, Valdes bi bio najbolje plaćeni golman na svetu.
Kako navodi španski sportski dnevnik, pored redovne plate od deset miliona evra, Valdes bi mogao na ime bonusa da zaradi do 12 miliona evra godišnje.
Viktor-Valdes-1.jpg
Valdesu ugovor u Barseloni ističe juna 2014, ali se uveliko piše o tome da bi on već krajem ove sezone mogao da napusti katalonski klub.
Viktor-Valdes-3.jpg
U Anžiju igra bivši Valdesov saigrač Kamerunac Samuel Eto, a sportski direktor tog ruskog kluba je nekadašnji fudbaler Real Madrida Roberto Karlos.

Bešiktaš zainteresovan za Ignjovskog


Fudbaler Verdera iz Bremena i reprezentativac Srbije Aleksandar Ignjovski mogao bi na kraju sezone da pređe u turski Bešiktaš, preneli su nemački mediji.Ignjovski je ove sezone u dresu Verdera zabeležio 14 nastupa u Bundes ligi i postigao jedan gol.
Dnevnik Bild navodi da Ignjovski u ugovoru ima klauzulu po kojoj može da napusti klub u slučaju ponude od pet miliona evra, a da je jedan od tri najpopularnija turska kluba spreman to da plati.
Ignjovski-2.jpg
"Čuo sam za interesovanje Bešiktaša, ali sada sam fokusiran samo na Verder", rekao je 22. godišnji igrač sredine terena, ponikao u OFK Beogradu.
Ignjovski-1.jpg
Ignjovski je odigrao 11 utakmica za reprezentaciju Srbije, a ove sezone u dresu Verdera zabeležio je 14 nastupa u Bundes ligi i postigao jedan gol.

Hodžson sluti baraž


Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da bi njegova ekipa mogla da se nađe u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, ali da to niko ne želi. Engleska je trenutno drugoplasirana u svojoj grupi.
Engleska je u utorak odigrala nerešeno 1:1 protiv Crne Gore u Podgorici i ostala na drugom mestu sa dva boda zaostatka u Grupi H za ekipom Branka Brnovića.
Roj-Hodzson-3.jpg
Pobednici devet kvalifikacionih grupa plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a osam drugoplasiranih ekipa igraće u baražu.
"Ako dođete do baraža, igraćete protiv dobre ekipe, jer u nekim kvalifikacionim grupama ima više od dve kvalitetne ekipe. Niko ne želi da igra u baražu", rekao je Hodžson britanskim medijima.
"Sada ću se okrenuti prijateljskim utakmicama koje ćemo igrati na leto, a posle toga moramo naporno da radimo za preostale četiri kvalifikacione utakmice koje ćemo igrati u septembru i oktobru", dodao je engleski selektor.
Poslednji selektor Engleske koji nije uspeo da odvede ekipu na neki veliki turnir bio je Stiv Meklaren, koji je 2008. godine otpušten za 24 časa.
Roj-Hodzson-2.jpg
"Nije na meni da kažem koji je minimum zahteva. Želim, kao i svi drugi, da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i pokušaću da svoj posao uradim najbolje što mogu. Znam da se moja očekivanja ne razlikuju od ostalih, ona su uvek velika", rekao je Hodžson, čiji ugovor sa Savezom ističe 2016. godine.
"Mi (stručni štab), fudbaleri i navijači želimo da Engleska igra na velikim turnirima. Možda će se to pitanje pokrenuti ako nekada ne uspemo. Do tada, biću pozitivan i radiću na ispunjenju ciljeva", dodao je.
Hodžson je istakao da će prvo razgovarati s Mančester junajtedom, ako bude želeo da vrati Rija Ferdinanda u reprezentaciju.
On je pozvao u tim Ferdinanda za dve kvalifikacione utakmice sa San Marinom i Crnom Gorom, ali je defanzivac Junajteda propustio utakmice jer je na terapijama zbog povrede leđa. On je zatim otputovao u Katar, gde je komentarisao utakmicu sa San Marinom, što je osudio veći deo javnosti u Engleskoj.
Roj-Hodzson-4.jpg
"Ako bude igrao za reprezentaciju, prvo ću razgovarati s klubom o njegovom stanju. Neću odgovarati na pitanja o fudbalerima koji nisu u ekipi", rekao je Hodžson.

Ferer i Has u polufinalu


Nemački teniser Tomi Has plasirao se u polufinale turnira Masters serije 1000 u Majamiju pošto je jutros savladao Francuza Žila Simona sa 6-3, 6-1.
Protivnik Hasu u narednom meču biće Šapanac David Ferer koji je prethodno savladao Austrijanca Jirgena Melcera sa 4-6, 6-3, 6-0.
David-Ferer-1.jpg
U preostala dva četvrtfinalna duela sastaju se Britanac Endi Marej i Marin Čilić iz Hrvatske, a u drugom meču suparnici su Tomaš Berdih (Češka) i Rišar Gaske (Francuska).
Tomi-Has-2.jpg
Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 4,33 miliona dolara.

Čikago zaustavio Majami


Zahvaljujući timskoj igri, košarkaši Čikaga su Osujetili su Majami u pohodu ka novom NBA rekordu pobedivši ih, na svom terenu, sa 101:97. Tako je prekinut njegov niz od 27 uzastopnih pobeda Majamija koji je tako ostao na drugom mestu po broju uzastopnih pobeda u istoriji NBA lige, iza Los Anđeles Lejkersa, koji su u sezoni 1971/1972. nanizali 33 trijumfa.
Iako je pružio još jednu u nizu sjajnih partija Lebron Džejms, ipak, nije mogao da spreči poraz svog tima protiv izuzetno nadahnutog domaćina kojeg su predvodili Luol Deng i Karlos Buzer.
nbaBuls-2.jpg
Bulse su do pobede predvodili Luol Deng sa 28 poena i Karlos Buzer sa "dabl dabl" učinkom od 21 poena i 17 skokova. Pobedi su doprineli i Džimi Batler sa 17 i Nejt Robinson sa 14 poena.
U pobedničkom timu nije bilo vodećih igrača Derika Rouza, Joakima Noe, Marka Belinelija i Ričarda Hamiltona, kao ni srpskog košarkaša Vladimira Radmanovića.
nbaBuls.jpg
Najbolji u timu Majamija bio je Lebron Džejms sa 32 poena, sedam skokova i četiri blokade, Kris Boš dodao je 21, a Dvejn Vejd 18 poena.
Majami je poslednji put izgubio 1. februara na gostovanju protiv Indijane, a tokom pobeda u prethodnih 27 utakmica, sedam puta je uspeo da nadoknadi dvocifrene zaostatke, dok je 11 puta gubio u poslednjim četvrtinama.
nbaBuls-4.jpg
Košarkaši Atlante pobedili su Toronto sa 107:88 i obezbedili plasman u plej-of, šestu sezonu uzastopno. Al Horford predvodio je Houkse sa 26 poena, a Džef Tig dodao je 24 poena i 13 asistencija.
Džoš Smit ubacio je 19 poena za Atlantu, koja je serijom od 16:0 sredinom četvrte četvrtine uspela da dođe do 13. uzastopne pobede u poslednjih 15 utakmica sa Reptorsima.
nba-Nj-Memfis.jpg
U ekipi Toronta, koja je pretrpela četvrti uzastopni poraz, odnosno 11. u poslednjih 14 utakmica, Jonas Valančiunas postigao je 19 poena, a Rudi Gej 15 poena i 12 skokova.
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Minesotu sa 120:117 i naneli joj 22. uzastopni poraz u međusobnim duelima. Poslednji put Minesota je pobedila Lejkerse u martu 2007. godine.
nba-Golden-1.jpg
Kobi Brajant bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 31 poenom i sedam asistencija, dok je Dvajt Hauard postigao 25 poena i imao 16 skokova, pet blokada i pet ukradenih lopti.
Pau Gasol dodao je 17 poena i devet skokova za Lejkerse, koji su igrali bez Mete Vorld Pisa, koji će danas biti podvrgnut operaciji meniskusa.
nba-Nikola-Pekovic.jpg
Peković je, bez sumnje, bio najistaknutiji pojedinac u redovima Minesote postigavši 19 koševa, pri čemu je 16 puta bio najviši u skoku.
Košarkaši San Antonija pobedili su Denver sa 100:99, Oklahoma je pobedila Vašington sa 103:80, dok je Njujork pobedio Memfis sa 108:101 i zabeležio šestu uzastopnu pobedu.
Los Anđeles Klipersi bili su bolji od Nju Orleansa sa 105:91, Indijana je pobedila Hjuston sa 100:91 i prekinula njegov niz od tri pobede, a Bruklin je savladao Portland sa 111:93.
nba-Nj-Memfis.jpg
Košarkaši Bostona pobedili su Klivlend sa 93:92 i prekinuli niz od pet poraza, Sakramento je bio bolji od Golden Stejta sa 105:98, Filadelfija od Milvokija sa 100:92, Juta je savladala Finiks sa 103:88, dok je Šarlot ostvario pobedu protiv Orlanda od 114:108.
Rezultati:
Klivlend - Boston 92:93
Šarlot - Orlando 114:108
Filadelfija - Milvoki 100:92
Toronto - Atlanta 88:107
Njujork - Memfis 108:101
Čikago - Majami 101:97
Nju Orleans - L.A. Klipers 91:105
Hjuston - Indijana 91:100
Oklahoma - Vašington 103:80
Minesota - L.A. Lejkers 117:120
San Antonio - Denver 100:99
Juta - Finiks 103:88
Golden Stejt - Sakramento 98:105 i
Portland - Bruklin 93:111

Jeca u polufinalu


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Majamiju savladavši Italijanku Robertu Vinči sa 2:1 po setovima 6:4, 6:7 (6:8), 6:3. U polufinalu je očekuje borba sa Ruskinjom Marijom Šarapovom.
Jelena dokazal da se nalazi u odličnoj formi. Plasmanom u polufinale mastersa u Majamiju dobila je na samopouzdanju. Iz meča u meč deluje sve sigurnije. Videćemo šta može potiv Šarapove u borbi za finale. Vinči pružila veliki otpor, osvojila set, ipak Jankovićeva uspeva da dobije treći i stigne do važne pobede, posle 2 sata i 33 minuta igre.
Jelena-M1.jpg
Italijanka je bolje otvorila meč uz jedan brejk stiže do 2:0. Jelena se budi, uzvraća istom mero, 2:2. Potom naša teniserka uspeva da oduzme servis protivnice, ipak Vinči vraća brejk, novo izjednačenje 4:4. Jelena ponovo koristi svoju šansu na servis protivnice, potom je sigurna na svoj servis za 6:4 u prvom setu.
Jelena-M1.jpg
U drugom setu viđena je najveća borba. Ponov je Italijanka vodila sa 2:0, potom i 3:0. Jankovićeva opet uspeva da se vrati i stigne do izjednačenja. Međutim, ponovo gubi svoj servis i omogućava protivnici da servira za set, 5:3. Novi brejk, a potom i novo izjednačenje 5:5. Set je ušao u taj brejk.
Izjednačena borba i u taj-brejku. Ipak Vinči je imala više koncentracije u finišu, koristi svoju drugu set loptu i stiže do izjednačenja u setovima, 8:6 u taj-brejku.
Jelena-M3.jpg
Treći set, preslikan početak prva dva servisa, protivnica vodi sa 2:0. Jelena preokreće, i uz dva brejka, dolazi do vođstva od 5:2. Zatim rutinski privodi set kraju za konačnih 6:3 u drugom setu.
Protivnica našoj Jeleni Janković u polufinalu Majamija je Ruskinja Marija Šarapova.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger