Headlines News :

Vaterpolisti slomili otpor Kanade

Written By maxtv on уторак, 16. јул 2013. | 23:40

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu Kanadu sa 11:7 (1:1, 2:4, 3:1, 5:1) u drugom kolu turnira "Ćetiri nacije".
U reprezentacije Srbije istakli su se Vanja Udovičić, Dušan Mandić i Slobodan Nikić sa po dva gola, dok je kod gostiju Kudaba dao tri pogotka.
"Delfini" su na Otvorenom bazenu na Banjici otpor Kanade uspeli da slome tek u poslednjoj četvrtini, koju su dobili sa 5:1.
U prvoj utakmici dana Sjedinjene Američke Države slavile su protiv Kine sa 14:8 (2:2 5:1, 4:2, 3:3). 

Srbija je tako protiv Kanade došla do druge pobede u isto toliko mečeva na pripremnom turniru pred Svetsko prvestvo u Barseloni. Na plivalištu na Banjici Srbija u sredu od 11.20 igra utakmicu trećeg kola protiv SAD, dok se od 10h sastaju Kina i Kanada.

Univerzijada: Košarkaši osvojili bronzu

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Univerzitetskim igrama u Kazanju, pobedom nad Kanadom 87:74 (24:16, 23:21, 14:26, 26:11).
kss.rs
Meč za treće mesto obeležila je žestoka borba i mnogo preokreta, ali su izabranici Olivera Popovića uspeli da isprave grešku iz polufinala i na kraju trijumfuju.
"Orlove" je predvodio centar Partizana Đorđe Gagić sa 24 poena, dok je Ivan Smiljanić dodao 13 uz 8 skokova. Srbija je osvojila treću medalju na UI, posle zlatnih odličja iz 2009 (Beograd) i 2011 (Šenžen).
Zlatnu medalju osvojio je domaćin turnira Rusija, koja je u finalu savladala Australiju sa 81:74. 

Nezaslužen i bolan poraz u polufinalu protiv Australije nije ostavio previše traga na izabranike selektora Popović. U želji da se nađu na pobedničkom postolju, počeli su veoma srčano u duelu sa selekcijom Kanade i većim delom prvog poluvremena, najviše zahvaljući raspoloženom Đorđu Gagiću bili u vođstvu od sedam do deset poena (19:12, 38:32, 44:35, 47:37). 

Kanađani su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa. Počeli su da nemilosrdno pogađaju za tri poena i da za razliku od prve dve četvrtine materijalizuju prednost u skoku, dok je naš tim u tim momentima izgubio ritam, počeo da nepotrebno žuri i gubi lopte, što u 33. minutu dovelo do potpunog preokreta i vođstva rivala – 64:68. 

Međutim, završnica meča protekla je u apsolutnoj dominaciji srpskih akademaca. Ivan Smiljanić je pogodio dve trojke, Đorđe Gagić je nastavio tamo gde je stao u prvom delu, dok su se razigrali Miloš Dimić i Stefan Živanović, glavni protagonisti odlučujuće serije 23:6 kojom je Srbija došla do trijumfa 87:74 i bronzane medalje na 27. letnjoj Univerzijadi u Kazanju. 

Srbija: Đokić, Jović 6, Dimić 9, Malešvić 1, Drenovac 7, Kalinić 4, Živanović 9, Majstorović 2, Gagić 24, Smiljanić 13, Marković 8, Balaban 4. 

Kanada: Pangos 6, Heslip 3, Vitlijer 8, Edžim 7, T. Skrab 11, Arop, Malings 10, P. Skrab 9, Pauel 12, Bačinski, Barnatovski 2, Klasen 6.

Liga Šampiona: LŠ: Dinamo 5:0, u Plzenju 7+ , Sutjeska i Maribor remizirali

Počela je 2. runda kvalifikacija za Ligu šampiona, a plasman u narednu fazu već su obezbedili dva Dinama, iz Zagreba i Tbilisija.
"Modri" su posle 60 minuta mučenja u narednih 20 postigli pet golova protiv Fole u Luksemburgu, dok su Gruzini sa 6:1 razbili Strejmur. U meču dana Željezničar je poražen 4:3 u Plzenju.
Neočekivano je poraženBATE od Karagandija 1:0, Steaua je sa 3:0 dobila Vardar, Hafnarfjordur je slavio u Ekranasu 1:0, a Sutjeska izborila 1:1 protiv Šerifa. 0:0 je bilo samo u meču Birkirkara – Maribor.
U sredu se igra još devet utakmica, a dan će otvoriti gostovanje Partizana u Jermeniji od 15:00 časova. Igraju još, između ostalih, Nefči, Molde, Ludogorec, Legija i Seltik. 

Liga šampiona, kvalifikacije:
Viktorija Plzenj (Češka)  Željezničar (BiH) 4:3 (0:0)
Šišovski 63, Kolarž 66, 76, Rajtoral 81 – Tomić 52, Selimović 78, Bućan 85
Dinamo Tbilisi (Gruzija)  Strejmur (Farska ostrva) 6:1 (2:1)
Ustaric 40, Dvali 43, Grigalašvili 72, Ćisko 75, Vuho 77, 81 – Glišić 42ag 
BATE Borisov (Belorusija)  Šahtjor Karagandi (Kazahstan) 0:1 (0:0) 
Kižničenko 49 
Ekranas (Litvanija)  Hafnarfjordur (Island) 0:1 (0:1)
Vidarson 29
Šerif Tiraspolj (Moldavija)  Sutjeska (Crna Gora) 1:1 (1:0) 
Enrike 45 – Pejović 54 
Steaua (Rumunija)  Vardar (Makedonija) 3:0 (3:0)
Tanase 12, Pintili 21, Pavlović 45+ag
Fola (Luksemburg) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:5 (0:0)
Sudani 59, 63, Čop 64, Ademi 75, Fernandes 79
Birkirkara (Malta) – Maribor (Slovenija) 0:0 

sreda:
15:00 Širak (Jermenija) – Partizan (Srbija)
17:30 HJK Helsinki (Finska) – Kalju (Estonija)
18:00 Nefči (Azerbejdžan) – Skenderbeu (Albanija)
19:00 Elfsborg (Švedska) – Faugava (Letonija)
19:00 Slajgo (Irska) – Molde (Norveška)
20:15 Slovan (Slovačka) – Ludogorec (Bugarska)
20:15 TNS (Vels) – Legija (Poljska)
20:30 Đer (Mađarska) – Makabi Tel Aviv (Izrael)
20:45 Kliftonvil (Severna Irska) – Seltik (Škotska)

Kiša golova u Plzenju, kiks BATE-a

Neverovatan meč odigran je u Češkoj. Viktorija Plzenj je dominirala protiv Željezničara, golman Sarajlija Adnan Hadžić je perfektno branio i sprečio golove u prvom poluvremenu, ali je u nastavku postignuto čak sedam. 

Željo je neočekivano poveo u sedmom minutu nastavka preko Tomislava Tomića, ali je za samo deset minuta Viktorija preokrenula preko Mariana Šišovskog i Danijela Kolarža. 25 minuta pre kraja utakmice Kolarž je postigao još jedan gol i naizgled najavio ubedljivu pobedu Viktorije. 

Međutim, usledio je neočekivan rasplet. Željo je dva puta stizao prednost rivala, prvo je Vernes Selimović iskoristio lošu reakciju odbrane domaćin sa 3:2, potom je František Rajtoral vratio +2 za Viktoriju, da bi pet minuta pre kraja Sead Bučan takođe iskoristio nezainteresovanost odbrane Čeha i lepim golom postavio konačnih 4:3, što uliva nadu Sarajlijama da u revanšu na Grbavici iznenade ekipu iz Plzenja. 
Dinamo Tbilisi dominirao je protiv Strejmuar 40 minuta, stvarao šanse, a gosti su se očajnički branili bez i jednog pokušaja da ugroze rivala. A onda, u poslednjih pet minuta pala su tri gola. Prvo je Španac Ustaric konačno doneo prednost domaćinu, da bi samo dva minuta kasnije igrač Dinama iz Makedonije Darko Glišić autogolom šokirao svoje navijače. Ipak, minut kasnije Jaba Dvali je vratio prednost domaćinu. Dinamo je za deset minuta u poslednjoj četvrtini meča potvrdio pobedu. Elguja Grigalašvili je postigao treći gol za Gruzine, Ćisko četvrti, a Vuho peti i šesti. 
Neočekivano je u Belorusiji slavio Šahtjor Karagandi. Poslednjih godina redovni učesnik Lige šampiona BATE, koji je prošle sezone razbio Bajern na svom terenu sa 3:1, bio je očajan. U petom minutu drugog poluvremena Sergej Kižničenko je doneo zasluženo prednost gostima iz Kazahstana. BATE je zaigrao nešto ozbiljnije u nastavku meča, stvorio nekoliko šansi, ali su Kazahstanci odoleli i odneli veliku prednost u Karagandi.

Moćni Zagrepčani, veliki remi Nikšićana

Seriju iznenađenja nastavio je i Hafnarfjordur koji je posle pola sata dominacije Ekranasa poveo u Litvaniji. Petur Vidarson je iskoristio prvi šut Islanđana za 1:0. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa će biti zanimljivo u revanšu na ovom severnom ostrvu. 

Pod komandom Mendeša Kadua, Šerif je od početka meča kontrolisao duel sa Sutjeskom, koja je ipak prva zapretila u 15. minutu preko Jovovića. Kasnije je Fernando propustio priliku za Šerif, koji je ipak poveo u poslednjem minutu poluvremena golom Luvanora, kojem je asistirao upravo zemljak Kadu. 

Crnogorci su nastavili da dobro pariraju rivalu i u nastavku, već u trećem minutu Isidorović je propustio stopostotnu šansu, ali je njegov promašaj ispravio Andrija Pejović u 54. minutu, kada je glavom kaznio grešku golmana Moldavaca. 

Furiozna igra donela je rano prednost Steaui. Sjajni šampion Rumunije poveo je već u 11. minutu protiv Vardara, golom Kristijana Tanasea, nakon što je jedan njegov saigrač sjajnim udarcem po zemlji pogodio stativu. Tim iz Bukurešta je pred prepunim tribinama imao još nekoliko sjajnih šansi u prvih 15 minuta meča. 

Pet minuta kasnije Rumuni su duplirali prednost. Mihai Pintili je ostao sam na drugoj stativi posle kornera i glavom uz pomoć žabice postigao gol. U nadoknadi prvog dela Steaua je postigla i treći gol, ponovo posle od odbitka od stavivu. Strelac je ovaj put bio golman Vardara Igor Pavlović od koga se lopta odbila u mrežu. 

Dinamo je kao veliki favorit ušao u duel sa Folom, ali su Luksemburžani odolevali Zagrepčanima punih sat vremena. Međutim, pet minuta je bilo dovoljno "modrima" da reše ne samo ovaj duel, nego i dvomeč. Letošnje pojačanje El Arbi Hillel Sudani je u 59. minutu konačno probio bunker domaćina, pet minuta kasnije duplirao je prednosti, a već u sledećem napadu Duje Čop je pogodio za 3:0. Kada su već 'otvorili' rivala, Zagrepčani se nisu zaustavili već su ga dotukli. Prvo je gol postigao Arijan Ademi, a onda i pojačanje iz Leverkuzena Žunior Fernandes

Golova nije bilo samo u jednom meču, Maribor će je odneo 0:0 sa Malte protiv Birkirkare. Ispromašivala su se oba tima, po 19 neprezicnih pokušaja su imale obe ekipe, od čega su samo po četiri intervencije imali golmani.

Top 10 najbogatijih klubova na planeti

Kriza ne postoji u rečniku za njih. Za njih deset, najbogatijih klubova na planeti, u izboru prestižnog magazina Forbs.
Magazin Forbs objavio je listu deset najbogatijih fudbalskih klubova na svetu. Imena klubova na listi vrlo poznata, možda nekoliko iznenađenja u vidu pozicija...
LFC.jpg
10. Liverpul - 651 milion funti, u vlasništvu Fenvej grupe
Uprkos lošim godinama iza sebe, jednim od tamnijih u istoriji, do skoro, najtrofejnijeg engleskog kluba, Liverpul se nalazi među deset najbogatijih klubova sveta.
9. Mančester siti - 689 miliona funti, u vlasništvu šeika Mansura bin Zajeda
Otkako je šeik Mansur kupio klub 2008. godine, Mančester siti je osvojio jednu titulu prvaka Engleske, a sada najavljuje napade na sve trofeje u sezoni. Vrtoglav uspon, naravno omogućen blanko čekovima iz Emirata, pogurao je Siti na listu najbogatijih klubova na planeti.
Juve.jpg
8. Juventus - 694 miliona, u vlasništvu porodice Anjeli
"Stara dama" se itekako dobro drži. Tačnije, doživljava novu mladost. Teške godine u italijanskom fudbalu, i teške godine za Juve nakon „Kalčopoli" skandala, nisu ostavile dubljeg traga na jednom od najpopularnijih klubova na svetu.
7. Čelsi 901 milion funti, u vlasništvu Romana Abramoviča
Priča Čelsija je veoma slična onoj malo iznad, o Mančester sitiju. Doduše, Roman Abramovič je kupio Čelsi pre nego što je šeik Mansur „građane", pa je „red" da Čelsi bude ispred rivala na ovoj tabeli.
Berluskoni.jpg
6. Milan - 945 miliona - u vlasništvu Silvija Berluskonija
Milan je na, pomalo iznenađujućem šestom mestu, jer kada pogledate rezultate, i ulaganje kluba u prethodne dve-tri sezone. I ovog leta moraju prvo da prodaju igrače, kako bi doveli nove.
5. Bajern - 1,3 milijardi, u vlasništvu navijača
Odlično poslovanje, disciplina i fantastični rezultati Bajerna na svim poljima, dopunili su klupsku kasu, koja je već zavidno bila popunjena.
Emirati.jpg
"Emirati" pune kasu
4. Arsenal. 1,32 milijarde funti, vlasnik Sten Kroenke
Arsenal se, poput Milana, ne može pohvaliti bog zna kakvim rezultatima prethodnih godina. Tačnije, od pomena tih „uspeha", navijače londonskog kluba zaboli glava. Međutim, „tobdžije" su mašinerija za „pravljenje" para. Arsenal je pre dve godine, od jednog meča, zahvaljujući prodatim ulaznicama zaradio 149 miliona funti, što je treći rezulta u istoriji fudbala. Najviše zahvaljujući bezobrazno skupim kartama, i stadionu Emirati, koji prima 60,400 ljudi.
3. Barselona - 2,6 milijardi funti, u vlasništvu navijača
Barselona dominira evropskim fudbalom već skoro čitavu deceniju. Fantastična škola fudbala, fantastični rezultati i odlični marketinški potezi doveli su Barselonu u sam vrh liste.
Man.jpg
2. Mančester junajted, 3,165 milijardi funti, u vlasništvu porodice Glejzer
"Đavoli" su, pod komandom Aleksa Fergusona, prestigli Liverpul po broju titula u Engleskoj, što je, pored velikog uspeha na evropskoj sceni, načinilo klub jednim od najprepoznatljivijih i najcenjenijih brendova u svetu. O tome najbolje govori podatak da će Junajted od naredne sezone imati novog sponzora na dresovima, američku kompaniju Ševrolet, koja će za sedam godina saradnje sa „đavolima" platiti 559 miliona funti.
1.Real Madrid - 3,3 milijarde funti, u vlasništvu navijača
Jedan od najuspešnijih klubova u istoriji igre, i svakako najcenjeniji, ne samo među navijačima, nego i igračima. Dovoljno je reći da je Real, naravno kao kupac, učestvovao u tri od pet najskupljih transfera u istoriji (Kaka, Zidan i Ronaldo).
Real.jpg

Martina Hingis ponovo na terenu!

Martina Hingis ponovo na terenu! Sjajna Švajcarkinja, poznata po osvajanju tri Gren slema sa 17 godina ali i suspenziji zbog konzumiranja kokaina, igraće na Otvorenom prvenstvu Južne Kalifornije.
Bivša najbolje rangirana teniserka sveta, sjajna koliko i kontroverzna Martina Hingis, odlučila je da se posle nešto manje od šest godina vrati iz penzije u takmičarsku konkurenciju.
MH-2.jpg
Hingisova će se takmičiti na Otvorenom prvenstvu Južne Kalifornije u konkurenciji dublova sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom.
"Izuzetno sam srećna što se vraćam u takmičarsku konkurenciju. Sećam se kada sam 1997. godine ovde osvojila titule u singlu i dublu. Ovaj turnir je za mene uvek bio jedan od omiljenih. Moj takmičarski duh je i dalje živ i volim što ću se vratiti na teren. Osećam se da sam u dobroj formi", rekla je Hingisova.
Ova 32-godišnja teniserka se u septembru 2007. godine po drugi put u karijeri penzionisala, nakon što je dobila dvogodišnju suspenziju jer je bila pozitivna na kokain tokom Vimbldona.
MH.jpg
Ona je tada izričito negirala da je konzumirala drogu, ali nije uložila žalbu.
Hingisova je tokom karijere osvojila 43 WTA titule, od kojih su pet bile Gren slem šampionati. Na prvom mestu WTA liste provela je 209 nedelja, a tokom karijere zabeležila je 548 pobeda i 133 poraza. Nedavno je uvrštena i u Kuću slavnih.
Otvoreno prvenstvo Južne Kalifornije igraće se od 27. jula do 4. avgusta.

Otkazana fudbalska liga u Egiptu

Egipatska fudbalska liga otkazana je zbog bezbednosnih razloga, saopštila je Egipatska fudbalska asocijacija (EFA).
EFA je navela da je sezona 2012/13 okončana, iako je preostalo da se odigra još jedno kolo, kao i plej of za titulu.
Kako je saopšteno, EFA je tražila podršku od bezbednosnih struktura Egipta za održavanje preostalih mečeva, ali je nije dobila.
Pre dve nedelje u Egiptu je došlo do vojnog udara, kada je sa vlasti svrgnut predsednik Mohamed Mursi – kao odgovor na masovne demonstracije protiv njega. 

Sedmoro ljudi je ubijeno u sukobima islamista – pristalica Mursija i njegovih protivnika i snaga bezbednosti. 

Ovo je druga godina zaredom kako se prvenstvo Egipta prekida iz bezbednosnih razloga. Prošle godine se to desilo u februaru, nakon što je na stadionu u Port Saidu u neredima poginulo 74 ljudi.

Siniša Mihajlović: Stvarno su nam nudili mito

Selektor Srbije Siniša Mihajlović potvrdio je priču Dejana Savićevića da im je ponuđeno po 500.000 maraka da izgube finale KEŠ od Olimpika iz Marseja.
starsportphoto
"Pričа Dejаnа Sаvićevićа je tаčnа. Neki ljudi su nаm nudili novаc zа utаkmicu sа Olimpikom, аli nije nаs to interesovаlo. Jednom u životu se moždа otvаrа tаkvа prilikа dа igrаš finаle Kupа šаmpionа i osvojiš trofej. Novаc, аko si dobаr igrаč, možeš uvek dа zаrаdiš", rekao je Mihajlović za Sportski Žurnal.
Na pitanje dа li mu je neki menadžer obećаo nešto zа uzvrаt, аko dovede u svoj tim igrаčа kojeg oni nude, Mihajlović je odgovorio odrično. 

"Ne, to nemа teorije kod mene dа se desi", rekao je on, a potom i dodao kako nikada ne bi prihvatio novac da namesti meč. 

"Kаd sаm mogаo dа odbijem novаc tada (1991. godine), u situаciji dа nisаm imаo ništа i kаd "ker nije imаo zа štа dа me ujede”, što bih dаnаs nešto tаko prihvаtаo. Imаm sve što mi trebа", izjavio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. 

Da podsetimo, Dejan Savićević priznao je franckuskim medijima prošle nedelje da je fudbalerima Crvene zvezde nuđeno 500.000 maraka da izgube od Marseja, u finalu KEŠ 1991. u Bariju.

Jovan Krneta: Utakmica sa IBV kao i svaka druga

Jovan Krneta, štoper Crvene zvezde, istakao da se njegova ekipa sprema za duel protiv islandskog IBV-a kao i za bilo koji drugi. Naravno, očekivanja armije navijača su nešto sa čim mora da se nosi svaki igrač kluba sa Marakane. Čuo sam za gužve na blagajni. Svesni smo kakva očekivanja navijači imaju od nas u novoj sezoni i učinićemo sve da zajedno sa njima, odnosno uz njihovu podršku osvojimo domaće trofeje i postignemo što zapaženiji rezultat u Evropi, rekao je Krneta.
Jovan Krneta je rekao da se njegova ekipa za duel sa IBV-om u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evropa sprema kao i za svaku drugu utakmicu.
Zvezda.jpg
"Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Ne bežimo od uloge favorita i uvežbavamo taktičke zamisli stručnog štaba. O protivniku ne znamo mnogo toga, pretpostavljam da ćemo tokom narednih dana pogledati snimke koje budemo imali i uvideti njihove slabe strane kako bi ih što bolje iskoristili", rekao je Krneta za klupski sajt.
Krneta je kazao da on i njegovi saigrači ne osećaju tenziju zbog velikog očekivanja navijača.
"Navijači svake godine očekuju velike uspehe. Na leđima nosimo određeni teret jer smo nekoliko godina bez titule i verujem da ćemo to u novoj sezoni prekinuti. Svaki početak je težak, ali ne osećamo tenziju. Stariji igrači dosta pomažu mlađima da se na najbolji način skoncentrišemo i pripremimo za meč", kazao je Krneta.
Utakmica između Zvezde i IBV-a igraće se u četvrtak od 20.30, a prvi dan prodaje ulaznica obeležila je velika gužva na blagajnama stadiona u Ljutice Bogdana.
"Čuo sam za gužve na blagajni. Svesni smo kakva očekivanja navijači imaju od nas u novoj sezoni i učinićemo sve da zajedno sa njima, odnosno uz njihovu podršku osvojimo domaće trofeje i postignemo što zapaženiji rezultat u Evropi", rekao je Krneta.
On će se naći u timu posle skoro godinu dana bez takmičarske utakmice.
"Mislim da smo kao ekipa kvalitetniji u odnosu na prošlu takmičarsku godinu. Na ličnom planu očekujem više uspeha. Spreman sam i fizički i psihički za nove izazove. To sam pokazao i na prethodnih pet utakmica koje smo odigrali na pripremama", kazao je Krneta.

Novi Sad: Otvoreno Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku

U Novom Sadu otvoreno je Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Novi Sad Masters 2013.
Jedan od najprestižnijih turnira koji se održava pod okriljem CEV treću godinu zaredom organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije.
Turnir na Štrandu traje do subote, 20. jula, a ukupni nagradni fond iznosi čak 25.000 evra, koje je obezbedila kompanija Vip mobile. Ulaz na tribine je slobodan za sve posetioce, koje očekuje sjajan zabavni program, brojne nagrade i druga iznenađenja.
Za takmičenje se prijavilo čak 74 timova iz 28 evropskih zemalja, što već govori o velikom interesovanju takmičara i uzbudljivim mečevima koji nas očekuju u Novom Sadu. Srbiju će ove godine predstavljati četiri tima, i to Siniša Antonić/Slobodan Galešev, Saša Surla/Đorđe Klašnić i Miljan Kiković/Marko Nikolić, koji takmičenje kreću iz glavnog žreba, dok će se kroz mečeve u kvalifikacijama za ulazak u završnicu turnira boriti Nenad Simeunović/Nenad Tatić. 

Danas će u mečevima za ulazak u kvalifikacije kroz državnu kvotu, snage odmeriti timovi iz Austrije, Norveške, Švajcarske i Nemačke. Takmičenje se nastavlja u sredu kvalifikacionim duelima po sistemu jednostruke eliminacije na 2 terena, u kojima će se boriti 32 tima kroz 24 meča. Plasman na glavni deo turnira, u četvrtak i petak, obezbediće najboljih 8 timova iz kvalifikacija, gde ih čekaju 15 timova koji su obezbedili učešće na osnovu bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije, kao i srpski duo Miljan Kiković/Marko Nikolić, koji su dobili specijalnu pozivnicu (Wild card). 

Na novosadskoj obali Dunava, prvi put u istoriji odbojke na pesku, organizuje se i CEV kontinentalni kup u kadetskoj konkurenciji – kvalifikacije za Olimpijske igre mladih. Najbolje kadetkinje i kadeti iz Srbije, Švajcarske, Španije, Italije i Malte boriće se 19. i 20. jula na Štrandu za odlazak na plasman na najznačajnije takmičenje za sportiste starosti od 14 do 18 godina. 

U utorak od 17 časova počinje i Vip Beach Masters škola odbojke za najmlađe posetioce turnira uzrasta do 14 godina, koju će voditi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Časovi odbojke sa Vanjom biće nastavljeni i od srede do petka (17-19. jul) u terminima od 10 i 17 časova, kao i u subotu (20. jul) od 14 časova. Škola odbojke je besplatna i svi mališani koji žele da se oprobaju u ovom letnjem sportu treba samo da se pojave na peščanim terenima novosadskog Štranda.

Ivan Ivanov: Glava na drugom mestu

Želeo je transfer nakon dve vrlo uspešne godine u crno-belom dresu. Nakon izdašne ponude Bazela, uprava srpskog šampiona nije reagovala kako je on očekivao. Ivan Ivanov je otputovao u Jermeniju na prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali, kako sam priznaje, "glava mu je na nekom drugom mestu".
Fudbaleri Partizana su doputovali u Jermeniju gde ih, u gradu Gjumriju, očekuje prvi ovosezonski evropski ispit. Svi igrači koje je sa sobom poveo trener crno-belih Vuk Rašović su fokusirani na predstojeći okršaj, rešeni da ostvare što povoljniji rezultat. Svi, čini se, osim jednog...
Partizan.jpg
Ivan Ivanov, reprezentativac Bugarske i, malo je reći, stub odbrane srpskog šampiona, ne krije ogromno razočaranje zbog činjenice da mu klub nije izašao u susret i pustio ga u Bazel. Ponuda, koju je poslao švajcarski prvak, je bila itekako zadovoljavajuća.
"Hteo sam da idem. To je nešto što sam rekao ljudima u klubu odmah po završetku prvenstva. Bio sam jasan, konkretan i korektan i rekao da bih u slučaju dobre ponude voleo da nastavim karijeru u inostranstvu. Mislim da sam svojim ponašanjem i igrama za Partizan u poslednje dve godine zaslužio da mi klub izađe u susret", prenose beogradski mediji reči rezigniranog Ivanova.
Sportski direktor crno-belih Albert Nađ i predsednik kluba Dragan Đurić gotovo u glas ističu da Ivanov ne može da ide, sve dok mu se ne pronađe adekvatna zamena. Sam Ivanov ovakvo obrazloženje ne shvata previše ozbiljno.
"Nije sve ovo ništa novo, niti odjednom. Ljudi u klubu su morali da znaju da bih u slučaju dobre ponude mogao da odem. Rekao sam im to više puta. Morali su da nađu zamenu", rekao je Ivanov.
"Vojislav Stanković može da odigra na tom mestu. Treniram sa njim svakodnevno, dobro ga poznajem i znam da može da me zameni".
Očekivao je da putuje u Bazel, umesto toga otišao je na drugi kraj Evrope. Ivanov priznaje da će mu biti izuzetno teško da se fokusira na pravi način na obaveze koje mu predstoje sa Partizanom.
"Pričao sam i ranije da mi nije problem da izađem i igram. Ipak, osećam da ovo nije taj Ivan Ivanov, ne mogu da budem raspoložen posle ovakvog epiloga. To je prirodno, nije motivacija problem, ali može da dođe do problema ako ti je glava na drugom mestu. Želeo sam da napredujem i to je nešto što su znali svi u klubu, pa ipak nije bilo razumevanja".
Partizan-2.jpg
Kako prenosi portal „Mondo", Partizan duguje Bugarinu oko 150.000 evra na ime neisplaćenih plata i premija. Sasvim je jasno da bi, ako do toga dođe, Ivanov vrlo lako izdejstvovao slobodu na Arbitražnoj komisiji.
"Uvek želiš da napreduješ u karijeri. Nerviram se zbog toga, mislima sam na drugom mestu. Bazel me neće čekati cele kvalifikacije, prvenstvo Švajcarske već je počelo. Ako ne uđe u Ligu šampiona, verovatno im više neću biti potreban", zaključio je Ivanov.
Ivanov, pak, ne želi da pribegne ovakvom rešenju, jer želi da se rastane na pravi način sa klubom kome je mnogo dao u protekle dve godine. Na potezu je uprava Partizana...

Gold kup: El Salvador i Trinidad u 1/4 finalu (VIDEO)

Reprezentacije Trinadada i Tobagoa i El Salvadora plasirale su se u četvrtfinale šampionata Severne i Srednje Amerike i kariba, Gold kupa.
Beta/AP
U mečevima odigranim u noći između ponedeljka i utorka tri ekipe borile su se za drugo i treće mesto u grupi koje vode u dalji tok takmičenja.
Prvo su nateren stadiona u Hjustonu istrčale ekipe El Salvadora i Haitija. U tom momentu Haiti je bio u boljoj poziciji jer je posle dva odigrana meča imao tri boda dok je El Salvador do tada osvojio samo bod.
Igrač El Salvadora Rodolfo Zelaja dva puta je pogađao stativu, da bi konačno uspeo da pogodi i mrežu u 76. minutu. Bio je to njegov treći, ali i najbitniji gol na turniru, jer je njime doneo pobedu svojoj reprezentaciji.

Prethodno je bio strelac oba gola u remiju sa Trinidadom i Tobagom. Haitiju je u tom trenutku ostalo da se nada da će u drugom meču grupe Honduras nastaviti uspešan miz i savladati Trinidad i Tobago. 

Posle prvog poluvremena koje je zavrpeno bez golova Haiti je imao prolaz kao jedna od dve najbolje trećeplasirane ekipe. Ali posle samo tri minuta igre u nastavku nada je počela da bledi jer je Trinidad i Tobago u vođstvo doveo Kenvajn Džons sa penala. Prethodno je Orlin Peralta napravio prekršaj nad Kornelom Glenom. 

U 67. minutu bilo je jasno da dalje ide ekipa Trinidada. Posle lepe kombinacije Molino je sproveo loptu u mrežu i postavio konačnih 2:0. 

Honduras je završio kao prvi u grupi i u četvrtfinalu će igrati sa drugoplasiranom ekipom grupe C. Trinidad i Tobago ide na Meksiko, a El Salvador čeka žreb jer je takmičenje u grupi završio na trećem mestu. 

Prethodno su u osam najboljih na Gold kupu plasman izborile selekcije Meksika i Paname.

"Večitima" sudije za oprez

Sudije iz Češke, Italije, Francuske i Danske deliće ove nedelje pravdu srpskim klubovima u evrokupovima.
Beta/AP
Partizan u Jermeniji kreće ka Ligi šampiona, dok sva tri naša tima u kvalifikacijama za Ligu Evrope igraju kod kuće.
Libor Kovaržik će u sredu suditi Partizanu u Jermeniji, Luka Banti će na Marakanu, Rudi Buke na Karađorđe, dok Ken Hansen nastupa u Jagodini. Na osnovu dosadašnjeg iskustva Novosađani i Jagodinci su dobro prošli, dok će beogradski klubovi morati da se čuvaju.
Kovaržik ima 27 godina, sudi međunarodne utakmice od 2005, a Partizanu je već sudio prošle sezone protiv Neftčija iz Bakua, kada je pokazao 6 kartona. 

Ne libi se da vadi kartone – na 19 utakmica evrokupova pokazao je 86 žutih i 4 crvena, uz 4 dosuđena penala. U poslednje dve sezone na svakoj evropskoj utakmici pokazao je od 4 do 8 kartona. 

Banti je 39-godišnjak, koji već 9 godina vodi Seriju A, a imao je priliku da sudi Juventusu protiv Intera i Milana. Još je skloniji kartonima od Čeha, sa više od pet žutih u proseku, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope je na 7 mečeva isključio 4 igrača. 

U meču Spartaka iz Trnave sa moskovskom Lokomotivom prošlog leta pokazao je 11 žutih kartona, domaćinu isključio tri igrača i sudio penal Moskovljanima. 

Buke je sudija kojeg bi svaki naš klub mogao da poželi – dvaput je u karijeri sudio Srbima i ishod je bio sjajn po naše: Zvezda je tukla Ventspils 7:0, a U19 reprezentacija Moldavce 5:0. U oba meča rivali naših su imali po jedan crveni karton. 

Hansen je takođe jednom sudio našoj U19 reprezentaciji u prošlom ciklusu – vodio je meč drugog kola finalnog turnira sa Engleskom (1:2), i bio vrlo umeren, sa po jednim žutim za obe ekipe. Zanimljivo je da je prošle sezone vodio meč Rubina sa Neftčijem, u grupi u kojoj je igrao i Partizan.

Srpska nada Lazar Petković u Parmi

Lazar Petković novi je golman Parme. Petković je kroz omladinsku školu Milana stigao do prvog tima, a očekuje se da u narednom periodu bude nosilac italijanske ekipe i srpskog nacionalnog tima.
Italijanski prvoligaš Parma potpisao je ugovor sa Lazarom Petkovićem, reprezentativcem Srbije za uzrast do 18 godina.
Petkovic-Parma.jpg
Petković je proteklih nekoliko godina bio u Milanu gde je kroz omladinsku školu stigao do prvog tima. Četiri puta bio je rezerva u mečevima Serije A.

Italijanska javnost je bila iznenađena prelaskom Petkovića iz Milana u Parmu jer su crveno crni imali velike planove sa mladim golmanom. Milan je u međuvremenu izgubio i Vilijama Vekija, trenera golmana. Veki je na poziv Karla Anćelotija otišao u Real Madrid. Iskusni trener je godinu dana trenirao Lazara Petkovića. Dva najveća golmanska imena sa kojima je radio su Đanluiđi Bufon i Dida.

Lokalni mediji prenose da je srpski golman potpisao trogodišnji ugovor sa Parmom čiji je trener Roberto Donadoni.

U Parmi je već nekoliko nedelja Filip Janković, bivši igrač Crvene zvezde a nezvanično se saznaje da bi još jedan fudbaler iz Srbije trebalo da postane član Parme. 

Mladen Dodić: Važno da ne primimo gol

 U četvrtak se u Jagodini igra prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U goste dolazi Evropski velikan Rubin. Ruska ekipa je veliki favorit što "ćuranima" može biti dodatni motiv. Meč Jagodine i Rubina igra se u četvrtak od 20 sati.
Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da je Rubin favorit uoči prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je istakao da će njegova ekipa imati dodatni motiv jer joj u goste dolazi veliki ruski klub.
Jagodina1.jpg
"Žreb nam nije bio naklonjen, Rubin je favorit, ne samo protiv nas, već favorit i za osvajanje Lige Evrope. To je još jedan motiv više mojim igračima, koji su pokazali u prethodnom periodu da su odlični takmičari, vredna grupa i taj kolektivitet je jaka snaga ove ekipe", rekao je Dodić novinari u Jagodini. On je istakao da su fudbaleri Jagodine pokazali da znaju da igraju jake utakmice.
"Na tom podatku gradimo svoj optimizam. Ovo nije ekipa koja ima neke velike zvezde, već svaki igrač potencijal stavlja u službu tima. Rubin je favorit, oni su to pokazali u prethodnom periodu pobedama protiv Čelsija, Intera, Atletika i većina u Srbiji, i ne samo u Srbiji to zna", rekao je Dodić.
Trener Jagodine kazao je da očekuje pune tribine na stadionu i pravi evropski spektakl.
"Kada igrate dva meča, važno je da u prvom ne primite gol. Tu rezultatsku neizvesnost trebalo bi održati do revanša i do poslednjeg od ukupno 180 minuta", rekao je Dodić. On je istakao da cela ekipa mora da igra u obe faze, odbrani i napadu.
Jagodina3.jpg
"Mi ćemo kroz jak kolektiv, odgovornu i čvrstu igru, uz veliku podršku sa tribina, pokušati da dođemo do povoljnog rezultata. Svaka pobeda bez primljenog gola i remi je povoljan rezultat", ocenio je Dodić.
Kapiten Jagodine Vukašin Tomić ocenio je da je Rubin daleko iskusnija ekipa.
"U ovakvim utakmicama bitno je ne primiti gol, ali, ja bih da pobedimo, makar i primili gol", dodao je Tomić.
Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Jagodine i Rubina igra se u četvrtak od 20 sati.

Atletičari po okončanom Svetskom prvenstvu - Pobeda zajedništva

Osvajaći medalja za Srbiju u Tampereu očekuju još bolje rezultate. Reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje u Tampereu: Amela Terzić i Emir Bekrić zlatnu medalju, Marija Vućenovič bronzu u bacanju koplja.
Srpski atletičari Amela Terzić i Emir Bekrić, osvajači zlatnih medalja na šampionatu Evrope za mlađe seniore u Tampereu, poručili su da je njihov uspeh rezultat zajedništva koje vlada u državnoj reprezentaciji.
"Mnogo sam radila na sebi, a izuzetno značajno je i to što je cela reprezentacija disala kao jedno i što smo se bodrili međusobno. Nadam su da ću nastaviti ovim putem i da ću na prvenstvu sveta u Moskvi istrčati što bolje", rekla je Terzićeva, koja je oborila i nacionalni rekord u trci na 1.500 metara, 4:05,69. 
Bekric.jpg
Šampion Evrope na 400 metara sa preponama Emir Bekrić istakao je da je uspeh u Tampereu istorijski trenutak za srpsku atletiku.
"Vladala je pozitiva atmosfera u čitavom timu i ona nas je bukvalno nosila na stazi. Zaboravili smo na pritisak i očekivanja koja su svi imali od nas. Pokazali smo da smo fizički i mentalno sazreli i da možemo da se nosimo sa velikim izazovima", rekao je Bekrić i obećao da će u Moskvi pokušati da sruši još jednu granicu - 48, 50 sekundi.
Osvajačica bronzane medalje u bacanju koplja Marija Vučenović ocenila je da je do medalje došla zbog činjenice da je ceo njen tim, do poslednjeg trenutka, verovao u uspeh.
"U poslednjem hicu sam "prebacila" dve Finkinje i uzela bronzu. U tim trenucima ispunila sam očekivanja svih koji su verovali u mene", rekla je Vućenovičeva.
Vucicevic.jpg
Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović ocenio je da je uspeh Tampereu veliki dan za srpsku atletiku i dokaz da je kraljica sportova krenula pravim putem.
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić rekao je da če ministarstvo stati iza atletske reprezentacije.

Predsednik Barselone Sandro Rosel vidi Pepa Gvardiolu kao budućeg predsednika kluba

Predsednik Barselone Sandro Rosel iznenađen optaužbama koje je na njegov račun izneo Pep Gvardiola i rekao da sadašnjeg trenera Bajerna vidi kao budućeg predsednika kluba sa Nou Kampa.
Predsednik fudbalskog kluba Barselona Sandro Rosel rekao je danas da ne zna zbog čega ga je kritikovao Pep Gvardiola i dodao da bi bivši trener te ekipe jednog dana trebalo da se vrati na Kamp Nou kao predsednik kluba.
Gvardiola-Rosel.jpg
Gvardiola, koji je ovog leta preuzeo Bajern iz Minhena, kritikovao je prošle nedelje čelnike Barselone rekavši da ga tokom jednogodišnje pauze od odlaska sa Kamp Noua "nisu ostavili na miru" i da su "iskoristili bolest trenera Tita Vilanove" da mu naude.
"Bili smo veoma iznenađeni njegovim izjavama i nismo srećni zbog svega što se dogodilo. Ono što je rekao o čelnicima kluba i bolesti trenera Tita Vilanove nije istina. Takve stvari nisu dobre za klub, ali to ne sme da baci u senku istoriju koju je Pep ispisao u Barseloni, zbog čega ga smatramo najboljim trenerom u klupskoj istoriji", rekao je Rosel, preneli su španski mediji.
"Moramo da učimo na primerima iz naše prošlosti, kada je klub bio podeljen na one koji su podržavali (Johana) Krojfa i one koji su bili protiv njega. Ne želim da neki budu protiv Gvardiole, a neki da ga podržavaju, hajde svi da budemo 'Gvardiolisti'. Istorija kluba to zaslužuje i Pep to zaslužuje. Svi moramo da radimo u interesu kluba", dodao je on.
Rosel je rekao da je klub na pravi način ispratio Gvardiolu, 2012. godine i da je trener Bajerna živa legenda katalonskog kluba.
Gvardiola.jpg
"Nismo bili u kontaktu, osim kada sam mu čestitao na novom poslu u Bajernu. On je živa legenda Barselone i svi smo zahvalni na poslu koji je obavio za klub. Glasao bih za njega na predsedničkim izborima u klubu, to bi trebalo da bude njegov poslednji posao na Kamp Nou", rekao je on.
"Ako se neko blizak meni ne kandiduje, kao što je moja sestra, glasao bih da Gvardiola bude predsednik Barselone", dodao je Rosel.
Gvardiola je predvodio Barselonu od 2008. do 2012. godine i za to vreme osvojio tri šampionske titule u Primeri, po dva Kupa kralja, Lige šampiona, Superkupa Evrope, svetskog klupskog prvenstva i tri Superkupa Španije.

Branislav Ivanović nema ništa protiv da Luis Suarez pojača redove Čelsija

Branislav Ivanović izjavio da ne bi imao ništa protiv da Luis Suarez pojača redove Čelsija, bez obzira na bizaran incident iz aprila. Ono što se desilo na terenu ostaje na terenu, izjavio srpski fudbaler.
Fudbaler londonskog Čelsija Branislav Ivanović rekao je danas da nema problem sa eventualnim dolaskom Luisa Suareza iz Liverpula na Stamford Bridž, iako ga je Urugvajac prošle sezone ujeo za ruku.
Ivanovic-Suarez.jpg
"Kada je u pitanju Suarez, rekao sam odmah posle te utakmice, da ono što se desilo na terenu ostaje na terenu. On je jedan od najboljih napadača u Premijer ligi. Nemam problem, niti ikakvu dilemu oko njegovog mogućeg dolaska", rekao je Ivanović novinarima u Bangkoku.
Fudbaleri Čelsija trenutno se nalaze na Tajlandu, a sutra će u Bangkoku odigrati prvu prijateljsku utakmicu.
Suarez je prošle sezone, u aprilu, na meču Čelsija i Liverpula ujeo Ivanovića za ruku, nakon čega je zaradio 10 utakmica suspenzije.
Proteklih mesec dana engleski mediji navode Suareza kao jedno od mogućih pojačanja Čelsija, ali su za urugvajskog napadača interesovanje pokazali i Arsenal i Real Madrid.
Prošle sezone Suarez je za Liverpul odigrao 44 utakmice i postigao 30 golova.

"Ženski Nejmar" iz Subotice

Najveći transfer u istoriji ženskog srpskog fudbala. Jelena Čanković, igračica Spartaka iz Subotice karijeru će nastaviti u Barseloni!
Dosadašnja igračica ženskog fudbalskog kluba Spartak iz Subotice Jelena Čanković karijeru će nastaviti u španskoj Barseloni. Prelazak Čankovićeve u Barselonu predstavlja najzvučniji transfer u istoriji ženskog srpskog fudbala.
Jelena-Cankovic2.jpg
"Presrećna sam. Barselona je več duže vreme pokazivala interesovanje za moj aganžman, problem je bio u činjenici da nisam punoletna, ali s obzirom da uskoro punim 18 godina, stekao se uslov da se tranfer realizuje. Zadovoljna sam uslovima i ambijentom koji mi je Barselona ponudila, zaista mi je srce puno što ću biti deo tako velikog kluba", rekla je Čankovičeva. Ona je dodala da joj je žao što napušta Spartak i bivše saigračice.
"Spartak mi je mnogo dao u ovih par godina i ne krijem da će uvek biti u mom srcu. Mnogo mi je teško što napuštam moje drugarice iz Spartaka, ali verujem da će one nastaviti da postižu dobre rezultate, uvek ću biti uz njih", poručila je Čankovićeva.
Jelena-Cankovic3.jpg
Sportski direktor Spartaka Bojan Arsić rekao je da će ovaj transfer otvoriti novu eru u domaćem ženskom fudbalu, pomeriti granice i otvoriti vrata i drugim igračicama iz Srbije.
"Čankovičeva je biser srpskog ženskog fudbala i devojka koja je svojim igračkim kvalitetima zaslužila mesto u jednom od najvećih evropskih klubova. Ostavila je dubok trag, dala je veliki doprinos u postizanju sjajnih klupskih rezultata i ispisala je istoriju kluba zlatnim slovima. Ponosni smo na Jelenu, hvala joj za sve što je dala klubu, sigurni smo da će svojim igrama i majstorijama oduševiti Evropu", zaključio je Arsić.

Pola ABA lige u Evrokupu

Evropska košarkaška sezona 2013-14 donosi i nova pravila u Evrokupu, u kojem će učestvovati sedam ekipa sa Jadrana ili tačno pola lige.
Od ove sezone, u drugom po rangu evropskom takmičenju, u startu će učestvovati 48 timova, 41 je već izborio plasman, dok će se sedam ekipa pridružiti u oktobru, kada budu završene dodatne kvalifikacije za Evroligu.
Evrokup će se igrati u najmanje 21 zemlji, a čak 10 sastava su nacionalni šampioni, dok još tri mogu da se pridruže. Takođe, takmičenje će zauzeti do sada najveću geografsku površinu, s obziroma da će se igrati od Bilbaa do Kazanja i od Loime u Finskoj do Jerusalima. 

Format takmičenja je istop tako promenjen. Timovi će biti geografski grupisani u osam grupa po šest ekipa u regularnom delu nadmetanja. 

Najbolje tri ekipe iz svih osam grupa će zatim proći u Last 32 fazu, gde će im se pridružiti i osam timova iz Evrolige, koji nisu izborili plasman u Top 16 fazu tog takmičenja. Tada se se formiraju novih osam grupa od po četiri sastava, od kojih će po najbolje dve proći u osminu finala. 

Od tada, ekipe igraju po dva međusobna duela i bolji iz dvomeča prolazi dalje. Promena je u tome što će se i u finalu igrati dva susreta, za razliku od prethopdne sezone. 

Timovi koji će nastupati u Evrokupu u sezoni 2013-14: 

Budućnost Podgorica ABA
Cibona Zagreb ABA
Cedevita Zagreb ABA
Igokea Aleksandrovac ABA
MZT Skoplje ABA
Radnički Kragujevac ABA
Union Olimpija Ljubljana ABA
Belfius Mons Belgija
Spirou Šarloa Belgija
PBC Lukoil Akademik Sofija Bugraska
Kalev Kramo Talin Estonija
Bisons Loima Finska
Asvel Lion Francuska
Elan Šalon Francuska
Gravelin Dankerk Francuska
L Man Sart Francuska
Pari Levaloa Francuska
Alba Berlin Nemačka
Artland Dragons Nemačka
Ulm Nemačka
Telekom Basket Bon Nemačka
Panionios Grčka
PAOK Grčka
Alba Sekešfehevar Mađarska
Hapoel Jerusalim Izrael
Makabi Haifa Izrael
Acea Rim Italija
Dinamo Sasari Italija
Palakanestro Kantu Italija
Neptunas Klaipeda Litvanija
Asesoft Ploešti Rumunija
Nižnji Novgorod Rusija
Spartak Sankt Petersburg Rusija
Uniks Kazanj Rusija
Saragosa Španija
Valensija Španija
Bilbao Basket Španija
Bešiktaš Turska
Pinar Karšjaka Turska
Ajkon Ted Ankara Turska
Himik Ukrajina 

Osam ekipa koje učestvuju u kvalifikacijama za Evroligu: 

Ostende Belgija
Nimburk Češka
Oldenburg Nemačka
Vareze Italija
Riga Letonija
Lijetuvos Ritas Litvanija
Himki Rusija
Banvit Turska

Partizan otputovao u Jermeniju (VIDEO)

Fudbaleri Partizana otputovali su za Jermeniju, gde će u sredu u gradu Đumri igrati protiv Širaka prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
partizan.rs
"Dobro smo radili u prethodnom periodu na pripremama, ali moramo da poštujemo ekipu Širaka, koja je prvak države. Svesni smo da nam oni ništa neće pokloniti i da moramo na terenu da se izborimo za dobar rezultat", rekao je trener Partizana Vuk Rašović dan uoči polaska u Jermeniju.

On na utakmici neće moći da računa na mladog napadača Aleksandra Mitrovića koji zbog crvenog kartona iz prošle sezone ima suspenziju od tri meča. 

Meč između crno-belih i Širaka igra se u sredu od 15 sati po srednjeevropskom vremenu. Revanš utakmica odigraće se 24. jula u Beogradu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger