Headlines News :

Posle drame, Cibona pala u "Jezeru"

Written By maxtv on понедељак, 18. фебруар 2013. | 22:58


Radnički, nakon dva produžetka, bolji od Cibone u Kragujevcu sa 105:101, i tako ostao u trci za fajnal for.
Košarkaši Radničkog savladali su večeras u Kragujevcu ekipu Cibone sa 105:101 posle dva produžetka (21:28, 25:19, 17:23, 19:12 - 13:13, 10:6), u 21. kolu regionalne Jadranske lige.
1.jpg
Posle ravnopravne i do kraja neizvesne borbe Kragujevčani su do dragocenog trijumfa došli u dramatičnoj završnici. Ćapin je obezbedio produžetak četiri sekunde pre kraja regularnog dela susreta iz slobodnih bacanja, međutim, Zagrepčani se nikako nisu predavali i propisno su namučili domaćina.
Posle mnogo uzbuđenja u ispunjenoj dvorani "Jezero", Radnički je na kraju ipak smogao snage da sruši otpor veoma dobrog protivnika. Ostvario je 13. pobedu u dosadašnjem delu takmičenja kojom je ostao u trci za plasman na završni turnir regionalne lige, dok je Cibona pretrpela 14. poraz.
Kragujevčane su do pobede predvodili Ćapin sa 32, Marković sa 15, Emening sa 14 i Birčević sa 11 poena, dok su u Ciboni najefikasniji bili Žižić sa 25, Blesingejm sa 20 i Kus sa 16 poena.
U 22. kolu sledeće nedelje sastaju se MZT Skoplje - Igokea, Solnok - Cedevita, Partizan - Olimpija, Cibona - Split, Krka - Crvena zvezda, Široki - Radnički i Zadar - Budućnost.

Uskoro i gostujući navijači


Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac nije isključio Beograd kao mogućeg domaćina fajnal-fora. Lisac je takođe, zadovoljan onim što je video na mečz između Crvene zvezde i Partizana, izjavio da nije daleko vreme kada će i gostujući navijači prisustvovati mečevima.
Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac rekao je novinarima da nije nemoguće da Beograd bude domaćin završnog turnira, a ocenio je i da se bliži vreme kada će navijači moći da putuju na gostovanja u regionu.
lisac.jpg
"Videćemo da li će Beograd biti domaćin. Želimo da 'fajnal for' bude tamo odakle je većina timova učesnika. Dakle da to ove godine bude Srbija. Pored Laktaša, razmišljamo i o neutralnom terenu, što će možda biti već sledeće godine", rekao je Lisac novinarima u Beogradu.
Prvi operativac lige dugo nije bio u Beogradu, pošto se oporavljao od infarkta. Sada je krenuo na mini-turneju, pa je posle Skoplja došao u prestonicu Srbije, a večeras će biti u Kragujevcu. Posle meča Crvena zvezda-Partizan ostao je u razgovoru sa novinarima.
"Moram da gledam kako ćemo sa 'fajnal forom'", objasnio je Lisac svoje putovanje i dodao da će u sledeće dve nedelje doneti odluku o domaćinu završnog turnira.
Lisac je kazao da neutralni teren ne mora da znači da navijači timova neće prisustvovati utakmicama.
"Mislim da će i to polako da se desi (dolazak gostujućih navijača).
Košarka je prva osnovala regionalnu ligu i imamo već 12 godina takmičenja. Sada imamo su svi sjedinjeni u jedan glas i imamo rivalstvo. Olimpija, na primer, izgubi u Solnoku, pa MZT pobedi Cedevitu u Zagrebu, ko bi u to mogao da poveruje? Meč Zvezde i Partizana takodje je bio pun preokreta, što je sjajno za gledaoce", rekao je Lisac.
On je branio odluku da samo Jadranska liga u regionu donosi prolaz u Evroligu, i rekao je da je to bila želja klubova.
"Svi su hteli da teren odlučuje o svemu i sada je upravo tako. Mislite da je meni lako u Sloveniji što su srpski klubovi u vrhu? Šta mislite kako je u Hrvatskoj? A da Partizan i Zvezda nisu u vrhu tabele, ne znam da li bi me ovde pustili da pređem granicu", rekao je Lisac.
"To je tako. Svi smo tražili da se u Evroligu ne ide po ključu, nego po rezultatu, da idu najbolji. Ako to budu dva srpska kluba, hvala bogu, neka budu", rekao je Roman Lisac.
On je kazao da je uvek bio "ekstra zadovoljan" atmosferom u Beogradu, ali je kazao da incidenti, poput onog u Kragujevcu, samo štete sportu, pa i u finansijskom smislu.
Kada se pomenuo novac, novinare je zanimalo i koliko finansije utiču na organizaciju završnog turnira.
"Ljudi moji, pa nije to toliki trošak da bi neko samo zato odbio organizaciju... Kada je 'fajnal for' poslednji put bio u Ljubljani, liga je baš zaradila. Okej, tamo su ulaznice skuplje, čak i po 50 evra. Da u Beogradu stavite cenu 50 evra, ne bi u dvorani bilo ni miševa... To je problem, ali to ćemo morati da istrpimo", rekao je Lisac.

Mihajlović: Pravila važe za sve


Dejan Stanković će morati da potpiše kodeks o ponašanju kao i svi ostali igrači, poručio Siniša Mihajlović. Matiću i Vidiću su vrata reprezentacije otvorena, ali moraju da načine prvi korak ukoliko to zaista žele. Isti važi i za Ljajića, poručuje selektor "Orlova".
Selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je, u razgovoru za Tanjug, da će i Dejan Stanković potpisati kodeks o ponašanju, koji uključuje i aplaudiranje protivničkoj himni. 
Mihajlovic.jpg
Stanković je nedavno izjavio da ne zna da li će moći da aplaudira hrvatskoj himni, ali da je svestan da su u reprezentaciju uvedena nova pravila ponašanja.
"Svi oni dobro znaju, i Stanković i ostali, da su to principi od kojih neću odstupati. Svi to moraju da rade ako žele da igraju za reprezentaciju. Ako neko ne može da aplaudira protivničkoj himni, onda ne može ni da igra za nacionalni tim. Stanković je kao i svi ostali igrači, nema tu nikakve razlike", rekao je Mihajlović.
Prošle nedelje menadžer fudbalera Benfike Nemanje Matića izjavio je kako se taj igrač nije definitivno oprostio od nacionalnog tima, ali selektor Mihajlović ima jasan stav i po tom pitanju.
"Video sam tu izjavu, ali ne pričam ja sa menadžerom, niti želim da imam šta sa njim. Nemanja Matić je bio reprezentativac. On je odlučio da ne igra iz svojih razloga koje cenim i poštujem. Prema tome, ako želi da se vrati, on mora mene da zove i da mi to direktno kaže. Ako to uradi i zasluži igrama u klubu i ponašanjem, onda će dobiti poziv za tim", poručio je Mihajlović.
Matic.jpg
Pažnju javnosti skrenuo je i Adem Ljajić koji je u nedelju postigao dva gola protiv Intera, ali su i za njega, prema rečima Mihajlovića, zatvorena vrata dok ne pristane na pravila ponašanja u reprezentaciji.
"Ništa ne zavisi od mene, već od Ljajića. On nije hteo da peva himnu. Dok ne odluči da peva himnu, neće biti pozvan u reprezentaciju, makar davao pet golova po utakmici. Mnogo mi je važnije kakav je neko kao čovek nego kao igrač. Bitno mi je da mogu da imam poverenje u njega, ako neko nešto potpiše, treba to i da ispuni. Biće pozvan ako odluči da peva himnu, to mi bude rekao i zaslužio igrama u klubu", istakao je šef stručnog štaba Srbije.
Mihajlović je naveo i da u timu ima mesta i za fudbalera Mančester junajteda Nemanju Vidića ukoliko on promeni odluku o povlačenju iz nacionalnog tima.
"Sa Vidićem sam pričao kao sa Stankovićem. Stanković je mene pozvao posle toga. Ista stvar važi i za Vidića, nisam ja taj koji treba da zove. Ja sam uvažio njihove razloga zbog kojih su se povukli. Vidiću su vrata reprezentacije uvek otvorena, ali on sada treba da napravi prvi korak, kao što je to uradio Stanković", poručio je selektor Srbije.
Ljajic.jpg
Mihajlović je rekao i da ga brine povreda fudbalera Partizana Lazara Markovića koji bi mogao da "preskoči" i meč sa Hrvatskom sledećeg meseca.
"Sigurno je da Lazar u ovom trenutku nije zdrav, a meni je njegovo zdravlje najvažnije, kao i to da igra i trenira u kontinuitetu. Ako ne uspe da se oporavi, to će biti problem više za nas, videćemo šta ćemo da radimo kada se potpuno približi meč sa Hrvatima. On mi mnogo znači u reprezentaciji, ali mi je važnije zdravlje igrača od jedne utakmice", jasan je bio selektor Srbije.
Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na zagrebačkom Maksimiru.
"Tenzije će biti uvek, jer je to mnogo više od fudbalske utakmice. Ipak, mi moramo da razmišljamo samo o meču i da budemo usredsređeni na ono što se dešava na terenu i kako da dođemo do pobede. Sve drugo nas ne zanima", zaključio je Mihajlović.

Preminuo Džeri Bas


Džeri Bas, legendarni vlasnik Los Anđeles Lejkersa, preminuo je u ponedeljak u osamdesetoj godini života. Bas, koji je sa Lejkersima osvojio deset šampionskih titula i smatra se vrlo zaslužnim za razvoj Brajanta, Abdul-Džabara, Džonsona i O'Nila, već duže se borio sa rakom. Veruje se da će franšizu naslediti njegovi potomci, Džejni i Džim.
Džeri Bas, dugogodišnji vlasnik Los Anđeles Lejkersa, koji je ovu franšizu učinio velikom i odveo je do osvajanja deset šampionskih titula, preminuo je u 80. godini.
buss 3.jpg
Bas je nekoliko puta bio hospitalizovan u prethodnih par godina, a već duže se borio sa rakom. Koliko je njegovo zdravlje bilo ugroženo najbolje pokazuje činjenica da je prethodnih godina imao sve manje aktivnu ulogu u rukovođenju voljenih Lejkersa. Franšizu, koja predstavlja jedno od najvećih imena u globalnim sportskim razmerama, naslediće njegova deca, Džim i Džejni, u ovom trenutku na vrlo visokim pozicijama u klubu.
„Jednoglasno se slažemo da ne želimo da prodajemo Lejkerse, ikada, i da nameravamo da zadržimo vlasništvo nad ekipom u porodici u generacijama koje dolaze", navodi se u saopštenju porodice Bas.
buss.jpg
Dok je bio u bolnici, Džerija Basa su posetili Kobi Brajant, Šakil O'Nil, Medžik Džonson i Karim Abdul-Džabar. Četvorica legendi Lejkersa nikada nisu propustili da istaknu veliku naklonost prema čoveku koji je imao ogroman uticaj na njihove karijere.
Bas je ušao u NBA ligu kada je 1979. godine kupio Lejkerse za samo 16 miliona dolara, nakon godina uspešng poslovanja u sferi nekretnina. Od tog trenutka, izdvojio se kao jedan od upečatljivijih vlasnika profesionalnih klubova u Americi svih vremena.
buss 2.jpg
Lejkersi su pod njegovim vođstvom osvojili deset titula, a 16 puta su igrali u velikom finalu. Za uspehe ekipe, koju je nazivao „produžetkom Holivuda", najzaslužniji je odličan odabir trenera i funkcionera koju su tim odveli tamo gde je on hteo, čime je uspeo da vodi ekipu a da nijednog trenutka nije „smetao".

Braun na transfer listi


Crvena zvezda ne računa više na Eltona Brauna, koji je na transfer listi, i neće putovati sa ekipom u Istanbul, stoji na sajtu beogradskog kluba.
Elton Braun stavljen je na transfer listu, i može da napusti Crvenu zvezdu u slučaju primamljive ponude, stoji na sajtu beogradskog kluba. 
Braun.jpg
Američki centar više ne konkuriše za prvi tim i neće putovati sa ekipom u Istanbul na meč sa Galatasarajem.
U ABA ligi Amerikanac je prosečno beležio 8.7 poena i 4.2 skoka, dok je u Evrokupu imao 10.3 poena i 4.8 skokova po utakmici.

Poraz "crveno-belih" od Pašinga (VIDEO)


Crvena zvezda doživela poraz na pripremama u Antaliji od austrijskog trećeligaša Pašinga (3:0). Priliku dobili igrači koji kod Jankovića imaju manju minutažu.
Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su danas od austrijskog trećeligaša Pašinga sa 3:0 u prijateljskoj utakmici u Antaliji.
Zvezda.jpg
Tim Pašinga sastavljen je od igrača koje prvoligaš Red Bul Salcburg uglavnom šalje na pozajmicu i "kaljenje".
Austrijanci su poveli u 46. minutu golom Danijela Sobkove, a dva minuta kasnije vođstvo je duplirao Filip Šobesberger. Konačan rezultat postavio je Marko Perhold u 83. minutu.



Trener crveno-belih Aleksandar Janković na današnjem meču šansu je dao igračima koji su do sada uglavnom imali manju minutažu.
"Svaka utakmica donosi neku pouku i zaključak. Kao što je juče bilo pozitivnih zaključaka, danas je bilo potpuno suprotno. Pripreme služe da se utisci 'slažu' i da se stvara hijerarhija ko koliko hoće i ko koliko može. Idemo dalje, pripremamo se za šampionat i iz svakog meča izvlačimo pouke", rekao je Janković za klupski sajt posle utakmice.

Opljačkan Marek Hamšik


Marek Hamšik opljačkan u Napulju, posle meča sa Sampdorijom. Slovak su opljačkala trojica maskiranih muškaraca, koji su pod pretnjom pištolja ukrali Roleks ručni sat.
Kapiten Napolija Marek Hamšik opljačkan je uz pretnju pištoljem u blizini stadiona u Napulju, posle utakmice protiv Sampdorije u nedelju, koja je završena bez golova.
Hamsik.jpg
Hamšik je poslednji u seriji Napolijevih igrača koji su u poslenje vreme bili na meti razbojnika.
Kako navode italijanski mediji, Hamšik je napadnut samo što je automobilom želeo da krene ka aerodromu.
Trojica maskiranih napadača razbila su staklo na automobilu, uperila pištolj u njegovu glavu i tražila da im preda Roleks ručni sat.
Hamšik je učinio ono što je od njega zahtevano i odmah potom pozvao policiju.
"Nije bilo ništa ozbiljno, ali je ovo već treći put da me pljačkaju", rekao je Hamšik za Skaj Italiju.
Hamšikova supruga je 2009. bila opljačkana, a nekoliko drugih igrača Napolija bili su takođe mete razbojnika poslednjih godina - napadač Edison Kavani, igrač sredine terena Valon Behrami i sada već bivši fudbaler tog kluba, sadašnji član Pari Sen Žermena Ezekijel Laveci.

Najopušteniji sudija na svetu! (VIDEO)

Kamera u Maroku zabeležila je video snimak verovatno najopuštenijeg sudije na svetu. Mladić je "delio pravdu" na meču omladinske lige, a njegovo kretanje i nonšalantnost prosto su oduševili sve ljubitelje fudbala.

Kaznili 33 osobe doživotnom suspenzijom


ineska fudbalska federacija kaznila je 33 osobe doživotnom suspenzijom iz fudbala zbog umešanosti u nameštanje mečeva.
Među kažnjenima su i bivši čelnici Kineske federacije Nan Jong i Sije Jalong, kojima je ranije izrečena zatvorska kazna zbog korupcije, kao i nedavno izabrani predsednik istočnokineskog kluba Dalijana Erbina, Su Hong.
crveni_karton.jpg
Kineska fudbalska asocijacija najavila je da će klubovi koji su bili umešani u nameštanje mečeva 2003 - Tijanžin Tedi i Šangaj Šenhua biti kažnjeni sa po 160.000 dolara, kao i oduzimanjem bodova sledeće sezone.
Šenhui je takođe oduzeta titula iz 2003.

Kejt Apton, jednostavno spektakularna! (VIDEO)

Poznata manekenka Kejt Apton slikala se za naslovnu stranu časopisa "Sports ilustrejtid". Fotografije sa snimanja "procurile" su još prošle nedelje, a sada je objavljen i snimak sa fotografisanja. Dalji komentar je suvišan. Uživajte!

Fića u glavnom žrebu


Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u glavni žreb ATP turnira u Marseju, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedio Italijana Tomasa Fabijana sa 6:4, 3:6, 6:3.
Krajinović je posle sat i 39 minuta igre uspeo da slomi otpor tri godine starijeg protivnika.
Filip-Krajinovic.jpg
Turnir u Marseju igra se za nagradni fond od 598.535 evra, a od srpskih tenisera nastupiće i Janko Tipsarević.
Tisparević je postavljen za četvrtog nosioca i u prvom kolu će biti slobodan.

Sato novi selektor Japana


Japanska odbojkaška asocijacija izabrala je Amerikanca Garija Satoa za novog selektora muške reprezentacije.
Bivši selektor američkog tima 58. godišnji Sato prvi je strani selektor u istoriji japanske odbojke.
Gari-Sato-3.jpg
Japanska asocijacija tražila je novog šefa stručnog štaba otkako se tim nije kvalifikovao za Olimpijske igre u Londonu prošle godine.
Sato je bio pomoćnik selektora američke muške reprezentacije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Seulu 1088 i bronzu u Barseloni 1992.
On je takođe asistirao selektoru SAD prošle godine na Igrama u Londonu kada su SAD završile kao pete.
Sato je bio selektor SAD koja je osvojila zlato na Svetskom kupu u Japanu 1985.

Iznenadio ga Baloteli


Kapiten fudbalera Intera Havijer Zaneti bio je iznenađen prelaskom napadača Marija Balotelija iz Mančester Sitija u redove Milana.
"Zaista nisam očekivao da Baloteli pojača rosonere. Radi se o odličnom igraču, ali verujem da ćemo sledećeg vikenda uspeti da zaustavimo i njega i njegove saigrače", kazao je Zaneti italijanskim medijima.
Havijer-Zaneti-Inter-2.jpg
On je bio saigrač sa Balotelijem od 2007. do 2010. godine, kada ja mladi napadač nosio dres neroazura.
Baloteli je prošlog meseca prešao u Milan, a prethodno je sa ekipom Sitija osvojio titulu prvaka Engleske i FA kup.
Milanski večiti rivali sastaće se sledeće nedelje od 20.45 na stadionu Djuzepe Meaca.

Moram još da učim


Mladi fudbaler Juventusa Pol Pogba zadovoljan je dosadašnjim partijama u Seriji A, ali kaže da i dalje mora da uči kako bi postao standardni član torinskog kluba.
Pogba je prošlog leta odbio da produži ugovor sa Mančester Junajtedom i kao slobodan igrač prešao u Juventus.
Pol-Pogba-Juve.jpg
U dosadašnjem delu prvenstva odigrao je 17 utakmica i postigao četiri gola, što je pojedinim novinarima u Italiji bilo dovoljno da 19. godišnjeg fudbalera porede sa legendama poput Patrika Vijere i Marsela Desaija.
"Prijaju mi poređenja sa velikim igračima, ali u ovom trenutku ja sam niko. Pratim svaki potez Andree Pirla kako bi ispravio nedostatke u igri. Nisam starter u Juventusu i trener Antonio Konte mi je rekao da moram da budem mnogo snažniji u duelima sa protivničkim fudbalerima", rekao je Pogba.
Ekipa Juventusa trenutno vodi na tabeli Serije A sa četiri boda više od drugoplasiranog Napolija.

Bez Rakočevića, Katića i Skota


Košarkaši Crvene zvezde utakmicom sa Galatasarajem završavaju takmičenje u Evrokupu, a na put u Istanbul neće krenuti Igor Rakočević, Raško Katić i Majkl Skot.
"Neke igrače moramo da odmorimo, a neke povređene da zalečimo. Iz tog razloga u Istanbul neće putovati Raško Katić i Igor Rakočević. Takođe, Majkl Skot se u duelu sa Partizanom ukočio, Ivan Smiljanić je dobio visoku temperaturu pa će i oni biti primorani da ostanu u Beogradu. Iz tog razloga u ekipu se vraćaju Luka Mitrović i Milan Milovanović, a u Tursku idemo sa jedanaestoricom igrača", rekao je za sajt kluba trener Vlada Vukoičić.
Zvezda-Igokea03.jpg
Rakočević ostaje u Beogradu
Porazom od Ulma u prošlom kolu L grupe LAST 16 faze crveno-beli su izgubili sve šanse za plasman u četvrfinale Evrokupa.
"U Istanbul ne putujemo sa unapred podignutom belom zastavom, ali moram da konstatujem da smo u veoma teškoj situaciji. Pre svega, jer igramo protiv veoma kvalitetnog protivnika i to na njihovom terenu. Napor izazvan putem nam dodatno umanjuje šanse, a ako se tome doda da će nam se u samo 48 sati skupiti dve utakmice, dva treninga i put na relaciji Beograd - Istanbul jasno je da nas čeka vrlo težak posao", kazao je trener crveno-belih.
Utakmica poslednjeg, šestog kola L grupe Last 16 faze Evrokupa između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se u utorak od 20 sati u Istanbulu.

Kizling želja Borusije D


Menadžer napadača Leverkuzena Štefana Kizlinga rekao je da za ovog igrača postoji ozbiljno interesovanje šampiona Nemačke, Borusije iz Dortmunda, ali i kijevskog Dinama.
Kizling je u dosadašnjem toku sezone za Leverkuzen u Bundesligi odigrao 22 utakmice i postigao 15 golova, a sa pomenutim klubom ima ugovor do leta 2015. godine.
Stefan-Kizling-Bajer.jpg
sa meča Liverpul-Bajern
"Znam da je Dortmund ozbiljno zainteresovan za Kizlinga, a ima tu još nekoliko klubova", kazao je Ali nemačkim medijima koji su objavili i informaciju o interesovanju ukrajinskog Dinama.
Dortmund je ozbiljno krenuo u potragu za novim napadačem, pošto će Poljak Robert Levandovski na kraju sezone najverovatnije napustiti klub.
Među ekipama koje su zainteresovane za Poljaka spominje se i minhenski Bajern, ali je predsednik tog kluba Karl-Hajnc Rumenige demantovao ovu vest.
"Uopšte se ne osvrćem na te glasine. Bajern ne planira nikakve pregovore sa Borusijom oko ovog transfera", rekao je Rumenige.

Strahinja nosio zastavu


U rumunskom gradu Brašovu svečano je otvoren 11. Zimski Evropski olimpijski festival mladih.
Zastavu, tokom svečane ceremonije otvaranja, u defileu nacija nosio je skijaš Strahinja Stanišić koji će našu zemlju predstavljati u alpskom skijanju.
zimski-EJOF-tim-Srbije.jpg
11. Zimski EYOF će trajati od 17. do 22. februara, a uz Strahinju Srbija će na ovom takmičenju imati još tri predstavnika u alpskom skijanju: Marka Stevovića, Viktora Rakovića i Vanju Strarčevića, kao i jednog predstavnika u biatlonu Dženisa Avdića.

Benfika odličan klub za Đuričića


Trener Herenvena Marko Van Basten potvrdio je da bi za srpskog fudbalera Filipa Đuričića prelazak u Benfiku bilo odlično rešenje.
"Benfika bi za Đuričića bio pravi klub u kojem će moći da razvija sve potencijale", rekao je Van Basten za "Telegraf".
Filip-Djuricic-Herenven.jpg
Dvadesetjednogodišnji Đuričić je, sudeći prema pisanju holandskih medija, "već viđen" kao član Benfike od naredne sezone. On je u Herenven došao 2010. iz obrenovačkog Radničkog, a na 100 mečeva bio je strelac 24 gola.
Ove sezone na 27 mečeva postigao je osam golova. Đuričić je za reprezentaciju Srbije igrao devet puta, uz dva postignuta gola.

Ramos i Isko su igrači za Barsu


Fudbaler sredine terena Barselone Andres Inijesta voleo bi da u katalonskoj ekipi zaigraju Serhio Ramos iz Reala i Isko iz Malage.
"Oduvek mi se sviđalo kako igra Ramos. On je sjajan fudbaler. Takođe jedan od igrača čije vreme tek dolazi je Isko iz Malage", kazao je Inijesta španskim medijima.
Andreas-Iniesta-2009..jpg
On je priznao da mu nedostaje rad sa Pepom Gvardiolom, kao i da je ekipi teško sada kada je i aktuelni trener Tito Vilanova odsutan zbog lečenja.
"Nedostaje mi Gvardiola jer volim da radim sa ljudima koji su u karijeri napravili velike rezultate. Sada je još komplikovanije jer ni Vilanova nije tu, ali radimo naporno. Nadam se da će sve na kraju da se završi kako treba", naveo je reprezentativac Španije.
U odsustvu Vilanove koji se oporavlje od operacije tumora pljuvačne žlezde, ekipu Barselone sa klupe predvodi Đordi Rura.
Inijesta je ponovio da bi voleo da do kraja igračke karijere bude član Barselone.
"Oduvek mi je to bila želja. Ovde se osećam veoma dobro, došao sam pre 12 godine i želim da odem u penziju u dresu Barselone. Ako se složimo i klub i ja, neće biti problema", dodao je on.
Inijesta je za Barselonu do sada odigrao 435 utakmica i postigao 46 golova.

Novi ugovor za Vengera


Navijači na jednu stranu-čelnici na drugu. Fudbalski klub Arsenal planira da produži saradnju sa menadžerom Arsenom Vengerom na još dve godine, a navijači su već na izmaku strpljenja.
Vengeru ugovor sa Arsenalom ističe u junu 2014. godine, ali kako piše tabloid San, Francuz je spreman da započne pregovore kako bi i u naredne dve sezone predvodio tim sa Emirejtsa.
Arsen-Venger-1.jpg
Sa druge strane, sudbina 63. godišnjeg menadžera dovedena je u pitanje jer se nalazi se na udaru navijača, koji ga smatraju za glavnog krivca za šokantnu eliminaciju od Blekburna u FA kupu.
Venger je u Arsenal došao u oktobru 1996. godine i za to vreme osvojio je tri tutule prvaka Engleske i četiri FA kupa, poslednji put 2005. u finalu sa Mančester Junajtedom.
Arsenal je gotovo bez šansi da ove sezone osvoji neki trofej. Trenutno se nalazi na petom mestu Premijer lige sa 44 osvojena boda, 21 manje od vodećeg Junajteda, dok se u osmini finala Lige šampiona "tobdžije" sastaju sa Bajernom iz Minhena.

Raoniću treća titula u San Hoseu


Kanađanin Miloš Raonić postao je prvi teniser u novijoj istoriji koji je tri puta uzastopno pobeđivao na ATP turniru u San Hoseu.
On je jutros u finalu savladao Tomija Hasa iz Nemačke sa 6-4, 6-3.
Milos-Raonic-1.jpg
Na tri dosadašnja učešća u San Hoseu Raonić je odigrao 12 mečeva i svih 12 dobio, pri čemu na ovom poslednjem nije izgubio izgubio nijedan set.
Het trik u San Hoseu pre Raonića ostvario je još samo Amerikanac Toni Trabert, ali se to dogodilo pre više od pola veka. Trabert je svoje tri pobede "vezao" u periodu 1953-55.

Šangaj se žali zbog Drogbe


Kineski klub Šangaj Senhua žaliće se Međunarodnoj fudbalskoj federaciji zbog prelaska Didijea Drogbe u Galtasaraj, prenose agencije.
Reprezentativac Obale Slonovače napustio je šangajski klub proslog meseca, a Šenhua se žalila da je on prekršio uslove ugovora.
drogba_galatasaray-1.jpg
"Raspolažemo dokazima koji će nam dati 99 odsto šansi da dobijemo parnicu", rekao je klupski advokat.
Kako se navodi iz neimenovanih izvora, pravni tim Šehnua podneće zvaničnu žalbu FIFA u sredu. Ističe se da će Šenhua podneti dokaze koji potvrđuju da je Drogba prekršio ugovor i da Galatasaraj nije postupio u skladu sa pravilima FIFA, jer je ponudio igraču angažman.
Drogba je u petak postigao gol za Galatasaraj u pobedi nad Akhisarom od 2:1.
Bivši napadač Čelsija potpisao je jednoipogodišnji ugovor vredan 13,5 miliona dolara sa Galatasarajom koji u sredu igra meč osmine finala Lige šampiona protiv Šalkea 04.
Drogba je u junu prošle godine potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Šenhuom, uz nedeljnu platu od 300.000 dolara.
Pre odlaska Drogbe iz Šangaja, njegov bivši saigrač iz Čelsija Nikolas Anelka je takođe napustio kineski klub i pridružio se Juventusu na pozajmicu.

Novak povećao razliku


Novak Đoković i Janko Tipsarević zadržali su prvo, odnosno deveto mesto na ATP listi, dok je Viktor Troicki za dve pozicije pokvario plasman i zauzima 42. poziciju.
Đoković ima 12.960 bodova i uvećao je prednost nad drugoplasiranim Rodžerom Federerom, pošto je Švajcarac u četvrtfinalu završio učešće na turniru u Roterdamu, posle poraza od Francuza Žilijena Benetoa.
Janko-2.jpg
I dalje među prvih deset
Federer sada ima 9.855 bodova, dok je Beneto napredovao za osam pozicija i zauzima 31. mesto.
Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je za dve pozicije pokvario plasman i sa 339 bodova zauzima 162. mesto, dok je Boris Pašanski ostao na 174. mestu sa 307 bodova.
Među prvih 10 tenisera ove nedelje nije bilo promena.
1. Novak Đoković (Srbija) 12.960
2. Rodžer Federer (Švajcarska) 9.855
3. Endi Mari (Velika Britanija) 8.480
4. David Ferer (Španija) 6.865
5. Rafael Nadal (Španija) 5.755
6. Tomaš Berdih (Češka) 4.485
7. Huan Martin del Potro (Argentina) 4.410
8. Žo-Vilfrid Tsonga (Francuska) 3.515
9. Janko Tipsarević (Srbija) 3.125
10. Rišar Gaske (Francuska) 2.880
=================================================
42. Viktor Troicki (Srbija) 925

Povratak Serene


Ana Ivanović zadržala je 13. mesto na VTA listi, Jelena Janković je za jednu poziciju popravila plasman i zauzima 24. mesto, dok se na prvo mesto vratila Amerikanka Serena Vilijams.
Ivanovićeva na 13. mestu ima 2.896 bodova, dok Jankovićeva ima 1.690 bodova na 24. mestu. Bojana Jovanovski zadržala je 39. mesto sa 1.370, a Vesna Dolonc popela se za jedno mesto i sada je 92. teniserka sveta sa 712 bodova.
Ana-i-Jelena.jpg
Serena Vilijams je plasmanom u polufinale turnira u Dohi izborila povratak na prvo mesto VTA liste i ima 10.590 bodova. Ona je na prvoj poziciji zamenila Beloruskinju Viktoriju Azarenku, koja sada ima 10.325 bodova.
Serena Vilijams je najstarija teniserka na prvom mestu VTA liste – ima 31 godinu i četiri meseca.
Osim promene na prvom mestu, među 10 najboljih teniserki nije bilo promena.
1. Serena Vilijams (SAD) 10.590
2. Viktorija Azarenka (Belorusija) 10.325
3. Marija Šarapova (Rusija) 9.715
4. Agnješka Radvanska (Poljska) 7.750
5. Li Na (Kina) 6.130
6. Andželika Kerber (Nemačka) 5.400
7. Sara Erani (Italija) 4.820
8. Petra Kvitova (Češka) 4.510
9. Samanta Stosur (Australija) 3.835
10. Karolina Voznijacki (Danska) 3.570
======================================================
13. Ana Ivanović (Srbija) 2.896
======================================================
24. Jelena Janković Srbija) 1.690
======================================================
39. Bojana Jovanovski (Srbija) 1.370
======================================================
92. Vesna Dolonc (Srbija) 712

Zapad bolji od Istoka (VIDEO)

Košarkaška ekipa Zapadne konferencije pobednik je 62. ol-star utakmice američke NBA lige, pošto je u Hjustonu pobedila ekipu Istočne konferencije sa 143:138.
Najbolji igrač utakmice bio je igrač Zapada iz Los Anđeles Klipersa Kris Pol, koji je postigao 20 poena i imao 15 asistencija i četiri ukradene lopte.


Ovo je treća uzastopna pobeda Zapada nad Istokom u ovom prijateljskom egzibicionom nadmetanju, koje se organizuje od 1951. godine.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Djurant sa 30 poena i šest skokova, Blejk Grifin ubacio je 19 poena, Džejms Harden 15, dok je Rasel Vestbruk dodao 14 poena. Kobi Brajant postigao je devet poena uz osam asistencija, ali je u poslednjim minutima u dva navrata blokirao dva šuta Lebrona Džejmsa.
U ekipi Istoka najbolji je bio Karmelo Entoni sa "dabl-dabl" učinkom od 26 poena i 12 skokova, Dvejn Vejd postigao je 21 poen i imao sedam asistencija, dok je Lebron Džejms dodao 19 poena.
NBA-all-stars-2.jpg
"Timski smo odigrali dobro u odbrani. Kobi je bio dobar, teško je zaustaviti Lebrona, ali dao je sve od sebe. Uspeo je da blokira dva Lebronova šuta. Ali Si Pol nas je veoma dobro držao u igri", rekao je Djurant.
Ekipa Zapada vodila je posle sve tri četvrtine, ali tokom tih perioda nije uspela da stekne više od osam poena prednosti. U četvrtoj četvrtini je Zapad ipak uspeo da se odlepi i stekne dvocifrenu razliku predvođen Raselom Vestbrukom i Džejmsom Hardenom.
Pol je pogodio trojku, a Brajant je posle koša blokirao šut Džejmsa, nakon čega je Djurant "zakucao" za 136:126. Zapad je prednost čuvao i atrkativnim "zakucavanjem" Grifina. On je sebi asistirao tako što je loptu prvo bacio o tablu, a nakon toga poentirao za 142:134.
"Bilo je sjajno igrati drugi put u Hjustonu. Istok nije pobedio, ali svi smo pobednici, jer smo učesnici ol-star utakmice. Bilo je sjajno", rekao je Dvejn Vejd.
NBA-all-stars.jpg
Tokom utakmice igrači su izvodili skečeve i zbijali šale na račun protivnika. Čak su i brojne poznate ličnosti koje su sedele pored terena učestvovale, pošto je Vestbruk, u pokušaju da oduzme loptu protivniku, uleteo na mesta pevačice Bijonse i njenog supruga muzičara Džej Zija.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger