Headlines News :

Ozil povređen

Written By maxtv on четвртак, 9. мај 2013. | 13:22


Fudbaler madridskog Reala Mesut Ozil mogao bi zbog povrede članka da propusti finale španskog Kupa kralja protiv gradskog rivala Atletika. Ozil se povredio sinoć u prvenstvenoj pobedi Reala nad Malagom 6:2.
Dodatni pregledi bi trebalo da utvrde koliko će Mesut Ozil pauzirati i hoće li propusti finale španskog Kupa kralja protiv gradskog rivala Atletika.
Mesut-Oyzil.jpg
Nemački reprezentativac bio je strelac trećeg pogotka za Real protiv Malage, a u drugom poluvremenu teren je napustio na nosilima.
Mesut-Oyzil-1.jpg
Finale Kupa Kralja između gradskih rivala Reala i Atletika igra se 17. maja na stadionu Santjago Bernabeu.

Snima se film o Mesiju


Holivudska producentska kuća Epik Pikčers saopštila je da će uskoro početi snimanje filma o najboljem svetskom fudbaleru Lionelu Mesiju. Ovaj studio otkupio je prava na biografiju "Mesi: Priča o dečaku koji je postao legenda"', autora Luke Kaolija.
Predstavnici studija uskoro će započeti seriju sastanaka sa potencijalnim režiserima i scenaristima, a očekuje se da film premijerno bude prikazan uoči Svetskog prvenstva u Brazilu sledeće godine.
Mesi.jpg
Kako prenose španski mediji, u središtu filma biće priča o siromašnom argentinskom dečaku koji je prevazišao probleme sa slabom fizičkom konstitucijom i postao velika svetska fudbalska zvezda.
"Cilj je da napravimo snažan i pozitivan film koji će inspirasati publiku", navodi se u saopštenju Epika.
Mesi je ove godine osvojio četvrtu uzastopnu Zlatnu loptu, a u dresu Barselone u poslenjih pet godina dva puta je bio prvak Evrope.
Mesi-1.jpg
Oborio je i rekord Gerda Milera po broju postignutih u jednoj godini, pošto je 2012. postigao 91 gol.

Pobeda Bolta u fotofinišu


Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt pobedio je na 100 metara na startu sezone na mitingu na Kajmanskim ostrvima, ali nije impresionirao. Bolt je ušao u cilj u foto finišu u vremenu 10,09 sekundi, koliko je zabeležio i njegov sparing partner Kemar Bejli Koul.
Treći je bio Denijel Bejli iz Antigve rezultatom 10,23 sekundi.
Bolt.jpg
"Ovo je bila zaista loša trka. Sada ću sa trenerom da proanaliziram gde sam pogrešio", rekao je Bolt, čiji svetski rekord na 100 metara iznosi 9,58 sekundi.
Bolt je u poslednje vreme imao problem sa povredom butnog mišića, ali je istakao da to nije bio uzrok lošeg rezultata.
"Bol mi uopšte nije smetao, tako da ne mogu da krivim povredu za loš rezultat", rekao je Bolt.
Bolt-1.jpg
U konkurenciji atletičarki, najbrža je bila Amerikanka Karmelita Džeter u vremenu 10,95 sekundi.
Bolt je šestostruki olimpijski šampion i svetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara.

Alonso ostaje u Realu


Fudbaler Real Madrida Ćabi Alonso rekao je da će i naredne sezone ostati na "Santjago Bernabeuu". Alonsa su mediji povezivali s prelaskom u Čelsi, pošto se spekuliše i da će se trener Reala Žoze Morinjo vratiti na Stamford Bridž.
Ipak, španski reprezentativac odlučan je da svoj boravak u Madridu produži za najmanje još jednu sezonu.
Cavi-Alonso-3.jpg
"Naravno da ću biti ove i naredne sezone", rekao je Alonso za špansku Marku nakon sinoćne pobede nad Malagom.
Real je trku za titulom u prvenstvu izgubio, ali tim iz Madrida očekuje finale Kupa Kralja protiv gradskog rivala Atletika 17. maja na stadionu "Santjago Bernabeu".
Cavi-Alonso.jpg
"Spremni smo za taj meč. Biće to teška utakmica. Cilj je jasan i ništa neće moći da nam skrene pažnju", rekao je Alonso.

Srbija zacementirana na 40. mestu


Nema prevelikih promena u igri fudbalske reprezentacije Srbije, srazmerno s tim, nema ni prevelikih promena na rang listi Fife. "Orlovi" se i dalje nalaze na 40. mestu, daleko od svetskog vrha, ali i od najbližih komšija.
Srbija nikako da se pomeri na rang listi Svetske fudbalske federacije. A i kako bi, s obzirom kakve igre pruža ove, a i nekih prethodnih godina?
Srbija.jpg
Izabranci selektora Siniše Mihajlovića do sada su sakupili 659 bodova, 12 više od prvog pratioca, selekcije Tunisa. Zbog toga „orlovi" i dalje zauzimaju 40. mesto na planeti, daleko iza suseda sa zapadnog Balkana - Hrvatska je četvrta, Bosna i Hercegovina 21. a Crna Gora zauzima 27. poziciju.
Na čelu nema promena pa je tako Španija, svetski i evropski prvak, i dalje suvereno prvi, druga je Nemačka koju prati Argentina.
Najboljih 20 reprezentacija sveta
1. Španija 1.538
2. Nemačka 1.428
3. Argentina 1.296
4. Hrvatska 1.191
5. Portugalija 1.163
6. Kolumbija 1.154
7. Engleska 1.135
8. Italija 1.117
9. Holandija 1.093
10. Ekvador 1.058
11. Rusija 1.052
12. Obala Slonovače 1.008
13. Grčka 986
14. Švajcarska 967
15. Belgija 953
16. Meksiko 945
17. Urugvaj 932
18. Francuska 914
19. Brazil 902
20. Danska 900
....................................
40. Srbija 659

Debakl Čikaga


Majami i Golden Stejt izjednačili na 1:1 u polufinalu plej-ofa NBA lige. Majami je savladao Čikago sa 115:78 i sa 37 poena razlike ostvario najubedljiviju pobedu je u klupskoj istoriji.Na 1:1, ali u polufinalu plej ofa Zapadne konferencije, izjednačio je i Golden Stejt savladavši San Antonio sa 100:91.
Odgovor Majamija za poraz od Čikaga u prvoj utakmici plej ofa Istočne konferencije bio je surov.
NBA-Majami-Bulsi.jpg
Aktuelni šampion Majami je ostvario najveću pobedu u plej-ofu u klupskoj istoriji, dok je Čikago zabeležio najteži poraz u doigravanju.
U redovima aktuelnog šampiona NBA lige gotovo da nije bilo slabog pojedinca. 
Majami je u završnici prvog poluvremena vodio sa 42:38, ali je do ubedljive pobede stigao serijom od 62:20 u drugom delu utakmice.
NBA-Majami-Bulsi-2.jpg
Utakmicu je obeležilo nesportsko ponašanje igrača, zbog čega su dosuđenje dve isključujuće i devet tehničkih grešaka.
Iako je igrao samo 19 minuta, Rej Alen bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, dok je Lebron Džejms utakmicu završio sa 19 poena i devet asistencija. Dvejn Vejd dodao je 15, a Kris Boš 13 poena.
"Nije važno da li ste pobedili sa 20, 30 ili jednim poenom razlike, rezultat u seriji je 1:1. Oni su uradili šta su želeli. Pobedili su nas na našem terenu i sada imaju prednost domaćeg terena. Moramo da pokušamo da to vratimo u Čikagu", rekao je Lebron Džejms.
NBA-Majami-Bulsi-3.jpg
Marko Belineli je sa 13 poena bio najefikasniji u ekipi Čikaga, Žoakim Noa postigao je poen manje, a 11 je ubacio Nejt Robinson.
Naredna, treća utakmica igra se sutra u Čikagu.
NBA-S-Antonio-6.jpg
Košarkaši Golden Stejta pobedili su na gostujućem terenu San Antonio sa 100:91 i izjednačili na 1:1 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.
Klej Tompson sa 34 i Stiven Kari sa 22 koša bili su glavni protagonisti iznenađenja u San Antoniju. Doduše, možda to više i nije iznenađenje imajući u vidu da je San Antonio dobio prvu utakmicu (93:91) tek posle dva produžetka.
NBA-S-Antonio-1.jpg
Golden Stejt je, ujedno, srušio i neugodnu tradiciju na gostovanju u San Antoniju gde nije pobedio od 14. februara 1997. godine, a odigrao je u tom intervalu 30 utakmica! Dakle, posle 30 poraza usledio je trijumf koji im otvara mogućnost i za plasman u finale plej ofa Konferencije, u šta je malo ko verovao pred početak doigravanja za titulu prvaka.
Svoj doprinos pobesi dali su Herison Barns 13, Karl Lendri 10, a i Endru Bogut sa šest poena i 11 skokova.
NBA-S-Antonio-5.jpg
U ekipi San Antonija Tim Dankan bio je najefikasniji sa 23 poena, Toni Parker dodao je 20, Manu Djinobili 12, a Kavi Leonard 11 poena i 12 skokova.
Naredna utakmica igra se u San Francisku u petak.

Ana opravdano favorit


Ana Ivanović nastvlja da niže pobede na turniru premijer serije u Madridu. Naša teniserka izborila četvrtfinale savladavši u taj brejku Brtitanku Loru Robson 5:7, 7:2, 7:6 (7:5). Za polufinale protiv Anđelike Kerber.
Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira premijer serije u Madridu, pošto je u osmini finala pobedila Britanku Loru Robson u tri seta - 5:7, 6:2, 7:6 (7:5). Za ulazak u polufinale, Ana će igrati protiv šeste teniserke sveta Nemice Anđelike Kerber, koju je savladala u oba dosadašnja međusobna duela. 
Ana.jpg
Ana je kao 16. teniserka sveta bila favorit protiv Britanke, koja na VTA listi zauzima 41. poziciju, ali je Robsonova u ovaj duel ušla puna samopouzdanja posle brilijantne pobede nad Radvanskom u prethodnom kolu. 
Malo je nedostajalo da Britanka i večeras priredi iznenađenje, jer je u trećem setu vodila sa 5:2, ali je u gotovo izgubljenoj situaciji Ana pokazala da i dalje ima kvalitet i volju da se vrati među deset najboljih.
Naša teniserka je dobila četiri gema zaredom, povela sa 6:5 i servirala za meč, a onda je, po ko zna koji put, potpuno stala kada je trebalo da zada završni udarac grogiranoj protivnici. 
Odlučio je taj brejk, koji je Ana odigrala dobro, mada je ponovo propustila da završi posao kada je vodila sa 6:4 i servirala. Britanka je smanjila na 6:5 da bi potom dvostrukom servis greškom poklonila Ani pobedu. 

Zvezda na korak do trofeja


Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su u trećoj utakmici finalne serije Radnički sa 8:7. Do konačnog trijumfa sada im fali još jedna pobeda. Naredni meč se igra u Kragujevcu, u subotu.
Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su u Beogradu kragujevački Radnički sa 8:7 (2:3, 2:0, 1:1, 3:3) i tako poveli sa 2:1 u finalnoj seriji prvenstva Srbije.
Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Sava Ranđelović sa tri gola, dva je postigao Boris Vapenski, dok su po jednom strelci bili Viktor Rašović, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović.
vaterpolo.jpg
U Radničkom su Damir Burić, Filip Filipović i Đorđe Filipović postigli po dva pogotka, dok je Aleksandar Ćirić dao jedan. Utakmica je odigrana pred prepunim tribinama bazena Tašmajdan.
vaterpolo-2.jpg
Četvrta utakmica finalne serije igraće se u subotu, 9. maja od 19.00 u Kragujevcu.

Zvezda ponovo bolja od Partizana

Partizan - Crvena zvezda 69:76. Šesti derbi sezone, drugi u Superligi, pripao je košarkašima Crvene zvezde. Crveno-beli, predvođeni odličnim Rakočevićem, od samog su starta imali prednost koju nisu ispuštali i sasvim zasluženo odneli vredan trijumf. Partizan je sada izjednačen na prvoj poziciji sa Mega Vizurom (7-2), dok Crvena zvezda sada ima pobedu manje (6-3).

Crvena zvezda je ponovo uspela da savlada Partizan kada je Pionir bio crno-beo. Pobeda crveno-belih u šestom derbiju sezone dobija na značaju kada se uzme u obzir da je tim sa Malog Kalemegdana bio oslabljen neigranjem nekolicine košarkaša zbog povreda.
Derbi.jpg
I pored svega, Zvezda je dominirala u gotovo svim aspektima igre, predvođena sjajnim Rakočevićem i već standarno dobrim Katićem.
Zvezda je od početka imala prednost koja je, u zavisnosti od trenutkih okolnosti na terenu, varirala od dva do 12 poena. Partizan je bio bolji u skoku, posebno u napadu, ali očajan procenat šuta, kao i potpuno odsustvo Bertansa u ključnim momentima, su učinili svoje.
Derbi-2.jpg
Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je Igor Rakočević sa 27 poena i već standardno dobri Raško Katić sa 17. Kod crno-belih bolji od ostalih bili su Vesterman i Milosavljević sa 13, odnosno 11 poena.
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je za njegov tim bio jako bitan dobar početak meča protiv Partizana,, kao i da je za trijumf bio važan dobar šut.
Derbi-3.jpg
"Jako smo dobro počeli, to je bilo veoma bitno za nas. Svesni smo problema koje imamo sa unutrašnjom igrom, što se videlo u većem broju skokova Partizana, ali smo bili u dobrom šutu, za razliku od prethodnih mečeva koje sam vodio. Stekli smo prednost koju smo koncentracijom održali svih 40 minuta", rekao je Radonjić.
Derbi-4.jpg
"Raduju veliki procenti šuta, ali 11 slobodnih bacanja nije dobro za ovaj nivo takmičenja. Zadovoljan sam bodovima, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", zaključio je Radonjić.
Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegovi košarkaši nisu večeras osećali "lekoviti i spasonosni" strah u porazu od Crvene zvezde i da je nedopustivo da se na njegov tim prenosi "svadbarska" atmosfera.
"Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženo pobedi. Ovo je za njih bio izuzetno značajan meč. Ja sam pokušao da tako bude i za nas, ali je očigledno došlo do opuštanja koje je nepametno i nedopustivo... Izvinjavam se publici što nismo odgovorili na taj način. Nedozvoljeno je da se u susretu sa Zvezdom ne ogoli do kosti", rekao je Vujošević.
Derbi-7.jpg
"Bilo je pre meča svadbarsko raspoloženje, pre svega među navijačima koje se prenelo i na ekipu, ali očigledno je da se ušlo bez dovoljno straha, onog lekovitog i spasonosnog, koji sprečava da se dese stvari kojih se čovek plaši... Utakmica pokazuje da će sledeći meč koji budu igrali Partizan i Crvena zvezda imati maksimalnu neizvesnost. Glup je onaj koji na bilo koji način potceni Zvezdu", zaključio je Vujošević.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger