Headlines News :

Srbija bolja od Španije

Written By maxtv on среда, 27. март 2013. | 22:42


Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je večeras u Barseloni domaću selekciju Španije sa 8:6 (1:3, 2:1, 4:0, 1:2), u 5. kolu B grupe Svetske lige. Meč nije imao takmičarski značaj pošto je Srbija ranije obezbedila plasman na završni turnir, gde odlazi nakon maksimalnog učinka u grupi i 12 osvojenih bodova.
Podmlađeni sastav reprezentacije Srbije sa četvoricom debitanata, Strahinjom i Viktorom Rašovićem, Dušanom Markovićem i Markom Matovićem, zasluženo je trijumfovao u zanimljivom i uzbudljivom susretu U Barseloni. Srbija je slavila sa 8:6 u meču petog kola B grupe Svetske lige.
Srbija.jpg
Španci su odlično počeli, poveli sa 3:0, ali je u nastavku tim Srbije zaigrao mnogo bolje.
Na visokom nivou posebno je bila igra u odbrani. Sa dva gola Mandića i jednim Ćuka izabranici selektora Dejana Savića su do petominutnog odmora uspostavili ravnotežu, iako je domaćin imao prednost od 4:3.
U trećih osam minuta utakmice sve je bilo rešeno. Srbija je zaigrala odlično, a Španija ušla u problem sa napadom i često ostajala bez prilike za šut. Dva uzastopna gola Ćuka za preokret potpuno su zbunila domaću ekipu, pa su do kraja treće četvrtine Matović i Šaponjić najavili trijumf.
U poslednjem delu meča Dedović je postigao gol za najveće vođstvo Srbije (8:4), da bi Španci preko iskusnog Moline samo ublažili poraz.
"Svaka čast momcima. Početak je bio nesiguran, ali smo u nastavku popravili igru u odbrani, koja je do kraja bila fenomenalna. Španci nisu imali rešenje", izjavio je Savić posle utakmice.
On je dodao da je srpski tim našao rešenje za presing protivnika i da je to rezultiralo boljim napadom i golovima.
"Čestitke zaslužuju svi, od obojice golmana, do svakog igrača. Bili su borbeni, požrtvovani i koncentrisani, iako su prvi put igrali u ovakvom sastavu", kazao je Savić.
Završni turnir Svetske lige za vaterpoliste biće održan od 11. do 16. juna u ruskom gradu Čeljabinsku.
Tabela: Srbija 12 bodova, Španija 2, Nemačka 1. U poslednjem 6. kolu u subotu igraju Španija i Nemačka, a Srbija je slobodna. 

I Dimitrijević napušta Zvezdu?


Nagomilani problemi jedan po jedan izbijaju na površinu. Novu glavobolju čelnicima kluba sa Marakane doneo je Miloš Dimitrijević koji je tražio od Arbitražne komisije FSS raskid ugovora zbog neisplaćenih zarada.
Još jedan težak dan na Marakani. Kako prenose pojedini mediji Miloš Dimitrijević podneo je zahtev Arbitražnoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije za raskid ugovora sa „crveno-belima". Kao razlog navodi se neisplaćene zarade.
Milos-Dimitrijevic.jpg
Dimitrijević napušta Marakanu?
Da bi se izbegao odlazak na arbitražu vezista Zvezde navodno je u ranijim pregovorima sa čelnicima Zvezde ponudio nagodbu, ali klub sa Marakane mu je ponudio slabe uslove koje je odbio.
Arbiražna komisija trebalo bi da zaseda sredinom aprila, kada će doneti odluku, a ukoliko se ugovor raskine, Dimitrijević će nastaviti putem Filipa Jankovića i Marka Perovića koji su zbog sličnih problema napustili Marakanu.

Novak bi ipak „počistio" Nou


Bivši francuski teniser bio je predmet podsmeha kada je pre nekoliko dana navodno izjavio da bi pobedio Novaka Đokovića bez izgubljenog gema. Ipak, na kraju se ispostavilo da je Noa žrtva lošeg prevoda, jer je zapravo izjavio da bi srpski teniser njega pobedio bez izgubljenog gema.
Teniski svet pre nekoliko dana uzburkala je izjava bivšeg francuskog tenisera Janika Noe koji je rekao da bi Novaka pobedio bez izgubljenog gema.
Janik-Noa.jpg
Noa: Ne bih imao šanse protiv Novaka
Dok su se teniski stručnjaci pitali da li je Noa svestan šta je izjavio došlo je do preokreta. Izjava nekadašnjeg francuskog tenisera pogrešno je prevedena, a ono što je on zapravo rekao je da bi Novak njega „počistio" sa terena.
„I kada bih igrao svoj najbolji tenis od pre 30 godina, sa reketima iz tog vremena, izgubio bih od Novaka sa 6:0, 6:0, 6:0", rekao je zapravo 52-godišnji Noa.
Novak-Djokovic.jpg
Nole ipak favorit protiv Noe

Jadranska liga, nova drama


Još nije poznato da li će se i gde održati fajnalfor regionalne košarkaške lige. Iz Igokee stiže informacija da je moguće da završni turnir bude otkazan, čelnici takmičenja se "igraju gluvih telefona".
Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac izjavio je danas da zbog zdravstvenih problema nije u potpunosti upoznat sa novonastalom situacijom u vezi sa organizacijom fajnalfora.
Igokea.jpg
Trener Igokee Dragan Bajić u utorak je poslao pismo upravi kluba, od koje traži da se otkaže organizacija završnice takmičenja, jer čelnici Jadranske lige nisu na vreme obavestili taj klub kako može da zaigra u Evroligi. Predsednik ekipe iz Aleksandrovca Boris Spasojević danas je rekao da je moguće i otkazivanje domaćinstva.
Lisac je rekao da "nije video" Spasojevićevu izjavu, kao i da će od sutra biti dostupan za komentar, pošto se bude oporavio i upoznao sa situacijom.
Menadžer takmičenja Jadranske lige Josip Bilić rekao je da je Roman Lisac zadužen za fajnalfor, a predsednik te organizacije Radovan Lorbek nije bio dostupan za komentar.
U polufinalu regionalnog takmičenja sastaće se Igokea i Partizan, odnosno Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.
Fajnalfor Jadranske lige trebalo bi da se održi od 25. do 27. aprila u Laktašima.

Nedović i Musli "Zvezde u usponu"


Partizanov trio Vesterman, Gordon i Musli kao i Nemanja Nedović iz Lijetuvosa u konkurenciji za Evroliginu nagradu "Zvezda u usponu".
Košarkaši Partizana Leo Vesterman, Dru Gordon i Dejan Musli nalaze se u konkurenciji igrača za Evroliginu nagradu "Zvezda u usponu", saopšteno je danas na sajtu crno-belih.
Nedovic-Ritas2.jpg
U konkurenciji su igrači rođeni posle 1. jula 1990. godine, a među njima je i srpski reprezentativac Nemanja Nedović iz Lijetuvos Ritasa.
Pored njih, za prestižni trofej nominovani su Alesandro Đentile (Armani), Rašid Mahalbašić (Prokom), Nikolo Meli (Armani), Nikola Mirotić (Real Madrid), Kostas Papanikolau (Olimpijakos), Darko Planinić (Makabi), Mateuš Ponitka (Prokom), Klemen Prepelić i Sasu Salin (Olimpija).
Evroliga je saopštila i listu košarkaša koji konkurišu za nagradu "Najbolji odbrambeni igrač".
Partizan-Siroki4.jpg
To su Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos), Rudi Fernandez (Real Madrid), Riki Hikmen (Makabi), Kajl Hajns (Olimpijakos), Viktor Hrjapa (CSKA), Šon Džejms (Makabi), Stefon Lazme (Panatinaikos), Džamon Lukas (Anadolu Efes), Sregej Monja (Himki), David Mos (Montepaski), Viktor Sada (Barselona) i Ante Tomić (Barselona).
Priznanje, koje se dodeljuje već osam godina, dobiće košarkaš sa najviše glasova svih trenera koji su vodili timove u aktuelnoj sezoni najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Nagrade "Najbolji odbrambeni igrač" i "Zvezda u usponu" biće dodeljene na ovogodišnjem fajnalforu Evrolige, koji će biti održan od 10. do 12. maja u Londonu.

Đukić na meti Šalkea


Dobri rezultati Đukića na klupi Valjadolida nisu ostali neprimećeni. Za nešeg trenera zainteresovan je Šalke. Pre Valjadolida Đukić je trenirao Partizan i Erkules, a od 2007. do 2008. bio je i selektor "orlova".
Šalke 04 planira da ponudi angažman srpskom fudbalskom stručnjaku i aktuelnom treneru Valjadolida Miroslavu Đukiću, rekao je njegov menadžer Karlos Busero.
Miroslav-Djukic.jpg
Šalke 04 zainteresovan za Đukića
Srpski trener završava dobru sezonu na klupi Valjadolida, koji je trenutno 12. u Primeri i zato je na meti Šalkea, petoplasiranog u Bundesligi.
Đukić je vezan ugovorom sa Valjadolidom još godinu dana, ali uz klauzulu koja mu omogućava da uz relativno malu kompenzaciju ranije ode iz kluba.
Četrdesetsedmogodišnji Đukić pre Valjadolida trenirao je Partizan i Erkules, a bio je i selektor reprezentacije Srbije od 2007. do 2008. godine.

Karadžić: Srbija nema boljeg


Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da se ne razmišlja o smeni selektora Siniše Mihajlovića i da će on ostati na klupi državnog tima do kraja ovih kvalifikacija, a nada se i do kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. godine.
"Uopšte ne razmišljamo o smeni, jer je Mihajlović okupio sve mlade snage koje ima srpski fudbal i uveren sam da ćemo za godinu-dve na jedan duži period imati reprezentaciju koja je najbolja u ovom delu Evrope. Istina, nije da nije bilo i nekih grešaka, ali sve je to zbog isprobavanja velikog broja igrača. Sada se to smanjuje i siguran sam da ćemo spremno dočekati kvalifikacije za EP", rekao je Karadžić novinarima posle prezentacije Projekta Nacionalni stadion Srbije.
Tomislav-Karadzic-1.jpg
Karadžić je podsetio da je Mihajlović imao punu podršku kada je dolazio na mesto selektora i da je uoči starta kvalifikacija bilo jasno da ćemo se teško plasirati na Svetsko prvenstvo u Brazilu.
"Znali smo da imamo tešku grupu, a realno dve reprezentacije su bolje od nas i naravno da 'bol bolujemo i tugu krijemo', jer nismo na SP. Slažem se da smo mogli bolje da odigramo u Zagrebu, ali isto tako tvrdim - da smo bili u grupi u kojoj su Bosanci, već sada bismo izborili plasman na SP. Podsećam, cilj je bio da odemo ne jedno od dva velika takmičenja i ubeđen sam da ćemo igrati na EP u Francuskoj", kazao je Karadžić.
Tomislav-Karadzic-2.jpg
Prvi čovek FSS naveo je da će biti analiziran selektorov rad, ali ukoliko se on bude pitao, Mihajlović će voditi ekipu i u narednim kvalifikacijama.
"Naravno da ćemo porazgovarati sa selektorom da vidimo šta on misli, jer je na početku kvalifikacija rekao da će napustiti mesto selektora ukoliko ne odemo u Brazil. Saslušaćemo i šta misli nacija, celokupna javnost, ali ako se ja pitam, Mihajlović treba da ostane jer je formirao dobar i mlad tim", poručio je on.
Karadžić je prihvatio i svoj deo odgovornosti za neuspeh u kvalifikacijama za SP.
Tomislav-Karadzic-3.jpg
"Zna se koja je odgovornost predsednika, ja bih bio odgovoran da je Savez u minusu pet miliona, da nam kasne plate i da nemamo za putovanja. Moj posao je jasan, ali ne bežim od odgovornosti u svakom segmentu i mislim da bi bolje bilo da FSS ne postoji ako će njegov rad zavisiti od jednog čoveka. Neću sigurno otići zbog pritisaka, ali ću otići dva dana ranije nego što mnogi misle. Izgleda da Srbija trenutno nema boljeg od mene ili sam ja najmanje loš", zaključio je Karadžić.

Predstavljen projekat Nacionalnog stadiona


Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić, ambasador Velike Britanije Majkl Devenport i kompanija "Mejs" predstavili su danas projekat Nacionalnog stadiona. Izgradnja stadiona planirana je u šest faza: inicijacija u kojoj se trenutno nalazi, definisanje urbanističkog plana, projektovanje, ugovaranje radova, gradnja i operativna faza.
Fudbalski savez Srbije (FSS), Ambasada Velike Britanije i kompanija "Mejs" predstavili su danas projekat izgradnje Nacionalnog stadiona, koji će omogućiti da se Srbija kandiduje za jednog od organizatora Evropskog šampionata 2020. godine.
Karadzic1.jpg
Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da bi današnji dan mogao da bude zabeležen u istoriji kao početak ostvarenja sna o izgradnji Nacionalnog stadiona.
"Pre dve i po godine napravili smo promociju izgradnje Sportskog centra i, zahvaljujući hrabrosti, uspeli da realizujemo tu ideju, iako su mnogi mislili da ulazimo u nemoguću misiju. Danas imamo centar koji žele da vide mnogi u Evropi, pogotovo oni koji nemaju nešto slično, ali ne možemo da stanemo i trenutak je da iskoračimo prema novom zadatku", rekao je Karadžić.
On je dodao da je predsednik Uefe Mišel Platini "izgurao" ideju da se Prvenstvo Evrope 2020. godine igra u 13 država, kako bi omogućio zemljama u regionu da budu organizatori.
"Nijedna zemlja iz jugoistočne Evrope trenutno nije spremna za organizaciju ovog takmičenja, jer nema neophodne objekte i infrastrukturu, ali uveren sam da bez obzira na ekonomsku krizu, uz pomoć države, britanske ambasade i kompanije 'Mejs' možemo da uđemo u projekat i naredne godine se kandidujemo za domaćinstvo", naglasio je Karadžić.
Britanski ambasador Majkl Devenport prvo je čestitao reprezentaciji Srbije na pobedi protiv Škotske, uprkos činjenici da su škotski navijači lopatama postigli bolji rezultat nego nacionalni tim na terenu.
"Delimo ogromnu strast prema fudbalu i na temeljima britansko-srpske posvećenosti sportu došlo je do saradnje FSS i kompanije 'Mejs', koja je vodeća u oblasti razvoja sportske infrastrukture i koja je dala veliki doprinos organizaciji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Londonu. U Srbiji postoji širok konsenzus u vezi sa izgradnjom multifunkcionalnog stadiona i uđe u trku za organizaciju EP 2020. godine", istakao je Devenport.
Nacionalni stadion.jpg
Čelni ljudi kompanije "Mejs" predstavili su projekat u kojem je FSS inicijator, a ne investitor. Novi objekat trebalo bi da bude javno-privatna investicija gde će država pružiti olakšice za domaćeg ili stranog privatnog investitora.
Nacionalni stadion Srbije trebalo bi da ima kapacitet između 50 i 55.000 gledalaca, a njegove potencijalne lokacije su stadioni Crvene zvezde, Partizana i Rada, zatim Borča, Altina, okolina SC FSS u Staroj Pazovi, lokacije oko Bloka 45 i Luka "Beograd".
Izgradnja stadiona planirana je u šest faza: inicijacija, u kojoj se trenutno nalazi, definisanje urbanističkog plana, projektovanje, ugovaranje radova, gradnja i operativna faza.
Plan je da se prve dve faze završe do aprila 2014. kada ističe rok za podnošenje kandidature za EURO 2020, a stadion bi trebalo da bude završen najkasnije do 2019. godine.

Pešić "Bavarac" do 2015.


Svetislav Pešić produžio je ugovor sa Bajernom do 2015. godine. Bavarci u nemačkom šampionatu imaju skor od 18 pobeda prema 10 poraza i zauzimaju drugo mesto.
Trofejni košarkaški trener Svetislav Pešić produžio je ugovor sa Bajernom na još dve godine, saopšteno je na sajtu kluba iz Minhena. 
"Lepo je videti kako se Bajern razvija u košarkaškom smislu i da na tom putu ima podršku navijača. Vrlo sam zadovoljan što ću i dalje biti deo tog projekta i nadam se sve boljim rezultatima", rekao je Pešić.
Svetislav-Pesic-Bayern1.jpg
Pešić produžio ugovor sa Bajernom do 2015.
Pešić je krajem novembra preuzeo Bajern, nakon što je klub zbog loših rezultata raskinuo saradnju sa Janisom Hristopulosom. Bavarci trenutno imaju skor 18 prema 10 i zauzimaju drugo mesto u nemačkom šampionatu, iza Bamberga.
"Drago nam je što smo brzo postigli dogovor i uvereni smo da će tim nastaviti da se razvija pod Pešićevim vođstvom. Želimo da u kontinuitetu postižemo uspehe, a produžetak saradnje sa trenerom je važan deo u ostvarivanju tog cilja", rekao je potpredsednik Bajerna Rudolf Šels.
Pešić je tokom trenerske karijere vodio Bosnu, Albu, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Dinamo, Valensiju i Crvenu zvezdu.
Najveće uspehe ostvario je kao selektor Nemačke i Jugoslavije. Sa "pancerima" je 1993. godine osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope, dok je sa Jugoslavijom bio najbolji na EP Turskoj 2001. i na Šampionatu sveta u Indijanapolisu 2002. godine.

Vuković objavio spisak


Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković objavio je uži spisak igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2014. sa Austrijom.
Reprezentativci će se okupiti u nedelju, 31. marta, na aerodromu "Nikola Tesla", odakle će krenuti za Beč, gde će imati trenažne aktivnosti pre utakmice, koja se igra u sredu. Povratak srpskih reprezentativaca planiran je za četvrtak.
Veselin-Vukovic.jpg
Na spisku selektora Vukovića nalazi se 17 igrača:
Golmani: Darko Stanić, Mihailo Radovanović.
Na poziciji levog krila su: Ivan Nikčević i Nemanja Ilić.
Na poziciji desnog krila su: Rajko Prodanović i Bogdan Radivojević.
Na poziciji pivotmena: Alem Toskić, Bojan Beljanski i Mijajilo Marsenić.
I bekovi: Momir Ilić, Žarko Šešum, Momir Rnić, Miloš Dragaš, Uroš Mitrović, Marko Krsmančić, Marko Vujin i Nemanja Zelenović.
U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2014. godine, Srbija se nalazi u Grupi 7 sa selekcijama Austrije, Bosne i Hercegovine i Rusije, i trenutno zauzima prvo mesto sa dve pobede iz dva meča.
Veselin-Vukovic-1.jpg
Reprezentacije Srbije i Austrije prvi meč igraće u sredu, 3. aprila, od 20.15 u Gracu, dok će drugu utakmicu igrati u nedelju, 7. aprila, u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani".

Izgubili smo kontakt sa ULEB-om


Direktor Superlige Srbije Predrag Bojić izjavio je da se nisu svi klubovi izjasnili o tome da li žele da se takmičenje vrati pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije.
"Samo pet ili šest klubova se izjasnilo o tome, a niko se nije izričito izjasnio. Svi čekaju da vide šta će se desiti", rekao je Bojić grupi novinara u Kući košarke u Beogradu.
Derbi-kosarka.jpg
On je na novinarsko pitanje potvrdio da su Partizan i Crveni zvezda odgovorili na anketu, ali je kazao da se nisu izričito izjasnili, već žele da vide šta dobijaju, a šta gube.
Bojić nije rado hteo da govori o nedoumicama koje se tiču Jadranske lige, ali je na insistiranje novinara pristao da kaže svoje mišljenje oko nepoznanica kako se ide u Evroligu iz regionalnog takmičenja, kao i o lošoj komunikaciji čelnika lige i klubova.
"Prosto ne mogu da verujem da se sve ovo dešava. Ovo je prvi put, a pratim sport veoma dugo, ne samo košarku, da meni još uvek nije jasno ko može, a ko ne može da ide u Evroligu, najiskrenije", rekao je Bojić.
Svi srpski klubovi iz Jadranske lige izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što nije na vreme objavljeno šta donosi plasman u tom takmičenju, kao i zbog organizacije završnice.
Novinari su zato s Bojićem pokrenuli staru temu povratka klubova iz Jadranske lige u domaće takmičenje, ali je on ukazao na staru činjenicu da srpska košarka nema dobru saradnju sa ULEB-om, vodećom organizacijom za klupsku košarku u Evropi.
"Zaista mislim da smo izgubili korak u komunikaciji sa ULEB-om onda kada je to bilo bitno, kada je ta organizacija vodila rat s Fibom. Zato smo u situaciji da nam je Jadranska liga veza sa ULEB-om i da mi nemamo ingerencije, a to je najveći problem", rekao je Bojić.

ATP i VTA turnir od iduće godine u Riju


Rio de Žaneiro biće od februara iduće godine domaćin kombinovanog VTA i ATP turnira, što će biti najveće tenisko takmičenje u Južnoj Americi.
Rio open biće održavan od 15. do 23. februara i zameniće u kalendaru isti turnir u Memfisu, u Tenesiju. Igraće se na šljaci na osam terena, a kapacitet centralnog stadiona je 7.000 mesta.
Sap-Paulo-plakat.jpg
Nagradni fond muškog turnira iznosiće 1,2 miliona dolara, a ženskog 235.000 dolara.
Brazil je već domaćin ATP turnira - u Sao Paulu, koji je prošlog meseca osvojio Rafael Nadal, dok se VTA takmičenje održava u Florijanpolisu, a pobednica je ove godine bila Venus Vilijams.

Siti otvara škole fudbala širom sveta


Mančester siti planira da otvori seriju međunarodnih trenažnih školskih centara širom sveta, po uzoru na školu fudbala koja postoji u Abu Dabiju.
Kako se navodi, škola u Abu Dabiju, koju vodi pet trenera, skoro je udvostručila broj učenika otkako je pre godinu dana otvorena i sada broji 550 dečaka i devojčica uzrasta od pet do 18 godina.
Patrik-Viera-1.jpg
Patrik Viera kao fudbaler
Mančester siti je od 2008. godine u vlasništvu šeika Mansura i njegove Abu Dabi junajted grupe i njihova investicija donela je plod - titulu prvaka Premijer lige 2012.
"Svaki put kad dođem u ovu fudbalsku školu oduševim se koliko dece želi da nauči da igra kao fudbaleri Sitija", rekao je bivši fudbaler Arsenala i francuski internacionalac Patrik Vijera, koji radi u sektoru za razvoj fudbala Mančester sitija.
On je naglasio da je izuzetno važno da se deca u ranom uzrastu treniraju na pravilan način.
Patrik-Viera-nakon-zavrsene.jpg
Partik Viera nakon završene igračke karijere

Podgorica, ne tako miran meč


Navijači Crne Gore se međusobno potukli tokom meča protiv Engleske. Na sminku se vidi kako je jedan od izgrednika mahao nožem. Dva engleska navijača pretučena u glavnom gradu Crne Gore.
Šestoro navijača primljeno je u Klinički centar u Podgorici, nakon kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo između Crne Gore i Engleske, potvrđeno je agenciji Beta.
Nekoliko navijača je povređeno u tuči koja je tokom meča sa Engleskom izbila na tribinama stadiona u Podgorici. Istovremeno, policija je pronašla engleskog navijača, koga su prethodno premlatili i opljačkali.
Još nije jasno zbog čega su se međusobno potukli navijači Crne Gore.
Kako je rečeno u bolnici, primljena su četvorica državljana Crne Gore i dvojica navijača Engleske sa lakšim telesnim povredama.
Svi oni su nakon ukazane lekarske pomoći otpušteni iz bolnice u Podgorici.
Kako javljaju podgorički mediji navijači Crne Gore i Engleske sukobili su se pre utakmice, dok su pristalice domaće reprezentacije potukli na tribinama četrdeset minuta pre početka meča.
Reprezentacija Crne Gore remizirala je sinoć na stadionu pod Goricom sa Engleskom 1:1 u šestom kolu Grupe H kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Podgorica Englez.jpg
Policija je preduzela sve mere kako bi kontrolisala nasilje, pošto je bilo unapred jasno da Englezi neće naići na preterano prijateljski doček.

Benzema: Nezaslužen poraz


Reprezentativac Francuske Karim Benzema rekao je danas da njegov tim nije zaslužio da izgubi od Španije (0:1) u derbi meču kvalifikacione grupe I za plasman na Svetsko fudbalskog prvenstvo 2014. godine. Španija je pobedila na gostovanju golom Pedra u 58. minutu, a domaćin je u finišu ostao sa igračem manje, pošto je Pogba u 78. minutu dobio crveni karton.
"Svi smo razočarani. Kada pogledate celu utakmicu, videćete da nismo zaslužili poraz. Napravili smo jednu grešku i kažnjeni smo za to", rekao je Benzema za francuske medije.
Karim-Benzema.jpg
Selektor Francuske Didije Dešam, takođe, smatra da "trikolori" nisu bili daleko od uspeha.
"Imali smo šanse. Nismo se obrukali, ishod meča je mogao da bude sasvim drugačiji. Bilo je dosta lepih poteze. Borili smo se, čak i kada nam je isključen igrač, ali Španija je Španija", rekao je Dešam.
Karim-Benzema-2.jpg
Posle pet odigranih utakmica, izabranici Visentea del Boskea vode u grupi I sa 11 osvojenih bodova, dok Francuska ima bod manje.

Kad povraća Leo Mesi


Bolivija još jednom paralisala Argentinu. Kao i prošli put, glavni adut domaćina bila nadmorska visina. Argentinci se jedva kretali, povraćali. Rezultat 1:1.
Leo Mesi jednostavno ne može da postigne gol protiv Bolivije. To je za Argentinu bio manji problem jer "gaučosi" na 4.000 metara nadmorske visine nisu mogli ni da dišu. Anhelu di Mariji ukazivana pomoć na terenu.
"Nekim igračima je bilo loše i bolela ih je glava. Ja sam se dobro osećao, ali sam počeo da se gušim posle jednog sprinta", rekao je Mesi.
Bolivija je povelča golom Marsela Martinsa u 25. minutu, a Argentina je izjednačila golom Evera Banege minut pre odmora.
Ovim rezultatom, Bolivija je izgubila šansu da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo.
Pred meč, predsednik Bolivije Evo Morales je odlikova Mesija zbog "ljudskih i sportskih kvaliteta".
MAria.jpg
 

Pauel trči u Australiji


Bivši svetski rekorder na 100 metara Jamajcanin Asafa Pauel trčaće u subotu prvi put od Olimpijskih igara u Londonu, na mitingu u australijskom gradiću Stolu. Pauel se nije takmičio poslednjih osam meseci posle povrede butnog mišića koju je zadobio u finalu trke na 100 metara u Londonu u kojoj je trijumfovao njegov zemljak Usein Bolt.
"Naporno sam radio posle Olimpijskih igara, oporavio sam se od povrede i u oktobru sam počeo sa treninzima", rekao je 30. godišnji Pauel.
Asafa-1.jpg
On je naglasio da oseća da je u dobroj formi, iako još nije razvio potrebnu brzinu.
"Još sam u bazičnom treningu, tako da mi forma još nije na vrhunskom nivou. Tek treba da počnem da radim na brzini, ali se osećam jakim i jedva čekam da izađem na stažu", rekao je Pauel.
Kvalifikacije u Stovolu su u subotu, u nedelju su polufinalne trke, a u ponedeljak finale.
Stol, gradić osnovan u vreme zlatne groznice 1853. godine, nalazi se oko 235 kilometara zapadno od Melburna.
Asafa-3.jpg
Višestruki svetski rekorder na 100 metara u karijeri je osvojio jedno olimpijsko zlato - na OI u Pekingu 2008. na 4x100 metara i jednu titulu svetskog sampiona u istoj disciplini na prvenstvu u Berlinu 2009.
Pauel je obarao svetske rekorde na 100 metara u periodu od 2006. do 2008. - u rasponu od 9,76 do 9,74 sekunde.

Has prezadovoljan


Nemački teniser Tomi Has rekao je da je pobeda protiv Novaka Đokovića u osmini finala turnira u Majamiju jedna od najvećih u njegovoj karijeri.Nemac će se u četvrtfinalu sastati sa Žilom Simonom iz Francuske.
"Igrati protiv nekoga kao što je Đoković i pobediti ga kada imate 35 godina je neverovatno. Ovo su trenuci zbog kojih igram tenis.Zasigurno jedna od najvećih pobeda u karijeri", rekao je Has, a preneli su američki mediji.
Nole-i-Hass-3.jpg
Has je u sinoćnem duelu pobedio Đokovića sa 2:0 (6:2, 6:4), a to je ujedno bila i njegova druga pobeda protiv najbolje rangiranog tenisera na svetu. Prethodni put Has je 1999. godine pobedio Amerikanca Andrea Agasija.
Đoković je posle poraza rekao da je Has zasluženo slavio u ovom duelu.
Nole-i-Hass-1.jpg
"Zasluženo me je pobedio. Odigrao je sjajan meč i evidentno je bio bolji igrač na terenu. Bolje se kretao, servirao je sjajno, jednostavno je bio bolji, primenio je dobtu taktiku", rekao je prvi teniseer sveta.
Has je tokom karijere osvojo 13 ATP turnira, a trenutno zauzima 18 mesto na svetu.
Tomi-Has-2.jpg
Nemac će se u četvrtfinalu sastati sa Žilom Simonom iz Francuske, koji je u sinoćnem duelu bio bolji od srpskog tenisera Janka Tipsarevića sa 2:1.

Pekmen iznenadio Detroit


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Minesota je u Detroitu savladala domaćina sa 105:82, uz sjajne role Hosea Huana Baree i bivšeg centra beogradskog Partizana Nikole Pekovića.U ostalim utakmicama, košarkaši Dalasa pobedili su na svom parketu LA Kliperse sa 109:102 dok je Boston kod kuće poražen od Njujorka sa 100:85 u utakmicama NBA lige.
Minesotu je do pobede predvodio odlični Nikola Peković sa "dabl-dabl" učinkom od 18 poena i 11 skokova, dok je Hose Barea bio najefikasniji sa 21 košem.
NBA-Nikola-Pekovic-2.jpg
Kod domaćina najbolji je bio Greg Monro sa 11 poena i 12 uhvaćenih lopti, a Hose Kalderon bio je najefikasniji sa 14 poena.
Minesota je ovo bila 25 pobeda uz 44 poraza, dok je Detroit upisao 48 poraz iz 72 meča.
NBA-Minesota-11.jpg
 
Dalas je nakon produžetaka izborio vrlo važnu u borbi za plej-of, a do trijumfa ih je predvodio odlični Dirk Novicki sa 33 poena uz devet skokova.
Zapaženu ulogu u pobedi imao je i Vins Karter, koji je ubacio 14 poena, dok je Deren Kolison dodao jedan manje.
NBA-Novicki.jpg
 
U ekipi Klipersa sjajnu partiju pružio je Kris Pol postigavši 33 poena, dok su Blejk Grifin i Keron Butler postigli po 14.
Dalasu je ovo bila 35 pobeda iz 71 meča, dok Klipersi imaju učinak od 48 pobeda i 23 poraza.
NBA-Seltiksi-NJ-1.jpg
Rezultati:
Detroit - Minesota 82:105
Boston - Njujork 85:102 i
Dalas - L.A. Klipers 109:102 (produžetak)

Novakov očajni meč


Novak Đoković stao je u četvrtom kolu turnira u Majamiju. Prvi teniser sveta izgubio je od Tomija Hasa sa 2:0 u setovima odigravši jednu od svojih najgorih partija u životu.
U Majamiju je duvao vetar, protivnik protiv kojeg se Novak najteže bori. Has se lakše prilagodio takvim uslovima i odigrao dva ubedljiva seta.
Nole-Majami4.jpg
U prvom, sve je bilo uobičajeno do rezultata 2:2 kada je naš teniser vezao četiri neiznuđene greške koje su protivniku omogućile da napravi brejk. Novak je pravio pogrešne procene prilikom izlazaka na mrežu, što je dodatno pomoglo Nemcu da lako osvaja gemove i pravi prednost. Prvi set Has je dobio sa ubedljivih 6:2 a za to mu je bilo potrebno samo pola sata.
Novak je delovao potpuno čudno na terenu, praveći greške na kakve nismo navikli. Igrao je bez ideje, i drugi set je počeo očajno pa je Nemac za čas stigao do prednosti od 2:0. U jednom periodu igre činilo se da se Novak budi iz apatije jer je prekinuo Hasovu dominaciju na terenu i čak poveo sa 4:3, ali je Nemac ubrzo vratio rezultat na svoju stranu. Izjednačio je na 4:4 i lagano došao do 6:4 i pobede nad prvim teniserom sveta od 2:0.
"Odigrao je sjajno. Definitivno je bio bolji", rekao je Novak nakon meča. " Postoje dani kada se ne osećate dobro na terenu a ovo je bio jedan od takvih. Ovo je jedan od najgorih mečeva koje sam odigrao u dugom periodu, " rekao je najbolji teniser sveta.

Simon zaustavio Janka


Janko Tipsarević zaustavljen na putu ka četvrtfinalu turnira u Majamiju. Francuz Žil Simon bolji od našeg tenisera 2:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2. Simon čeka boljeg iz duela Đoković - Has.
Janko Tipsarević poražen je u osmini finala teniskog turnira u Majamiju od Francuza Žila Simona sa 2:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2 posle dva i po sata igre.
Janko-Majami1.jpg
Poslednji gem trajao punih 15 minuta. Janko nije iskoristio čak sedam brejk lopti, Simon iskoristio šestu meč loptu. Naš teniser tako nije uspeo da ponovi uspeh iz prošle godine kada je ispao u četrtfinalu.
Francuz će u narednom meču igrati sa boljim iz duela Đoković - Has.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger