Headlines News :

Liga Evrope: Pobeda Zvezde na startu sezone

Written By maxtv on четвртак, 18. јул 2013. | 22:56

Crvena zvezda - IBV 2:0. Dva pogotka u mreži borbenih gostiju sa Islanda, u režiji Pečnika i Mijailovića, bili su dovoljni Crvenoj zvezdi da napravi uspešan prvi korak u ovogodišnjoj evropskoj odiseji. Sjajan ambijent na najvećem srpskom stadionu obeležio je debi Miloša Ninkovića u crveno-belom dresu.
Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su započeli kvalifikacije za Ligu Evrope, pošto su večeras u prvom meču drugog kola savladali islandskog predstavnika IB Vestmaneju sa 2:0 (1:0).
Zvezda.jpg
Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred 32.886 gledalaca, a sudio je Italijan Luka Banti.
Strelci: Pečnik u 13. i Mijailović u 75. minutu.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić, Mijailović (od 90. Mirić), Kovačević, Ninković, Milijaš (od 71.Savićević), Pečnik, Kasalica (od 25. Mladenović), Dauda.
IBV: Džejms, Olafson, Gudjonson, Sigurbjornson, Garner, Hreidarson (od 73. Peturson), Porsteinson, Maveje, Džefs (od 90+3. Sper), Porvardson (od 87.Ingason), Gudmundson.
Zvezda-2.jpg
Nije bilo lako, ali su fudbaleri Crvene zvezde strpljivom i odgovornom igrom ostvarili dva najvažnija cilja u prvom meču protiv nezgodnih Islanđana - izboren je trijumf i to bez primljenog gola. Skoro da se može reći kako je veći deo posla završen, naravno uz konstataciju da će crveno-beli i u revanšu morati da odigraju na istom nivou.
Uoči meča pričalo se o debiju trenera Slaviše Stojanovića i najvećeg letošnjeg pojačanja Miloša Ninkovića, a posle 90 minuta ispostavilo su da su junaci večeri preostala dvojica novajlija - Slovenac Nejc Pečnik i iskusni levi bek Nikola Mijailović.
Zvezda-3.jpg
Prvi je u 13. minutu majstorski reagovao na asistenciju Filipa Kasalice i odmah „kupio" srca navijača Crvene zvezde, dok je drugi u 75. minutu fenomenalnim solo prodorom i još lepšim pogotkom omogućio crveno-belima da znatno rasterećenije putuju na Island.
Malo je nedostajalo da „zvezda" večeri bude golman domaćina Boban Bajković. Loše je reagovao u 44.minutu posle udarca Džefsa, lopta je krenula u mrežu, skoro svi na stadionu su je i videli tamo, ali je Bajković uspeo da je stigne i izbaci u polje.
Komplimente za debi u crveno-belom dresu zaslužuje i pojačanje iz Spartaka Aleksandar Kovačević.
Zvezda-4.jpg
Revanš meč igra se za sedam dana na Islandu.
Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da je pobeda od 2:0 nad islandskim IBV-om "realan rezultat", a kazao je i da njegove fudbalere očekuje mnogo rada pred revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.
"Pobeda možda i jeste mogla da bude ubedljivija, ali moramo biti iskreni i reći da su i oni imali svoje šanse, pogotovo u prvom poluvremenu, tako da je ovo realan rezultat", rekao je Stojanović RTS-u odmah posle meča.
Zvezda-5.jpg
Trener je kazao da je njegova ekipa ovako počela sezonu domaćih utakmica, ali da ekipu čeka još mnogo posla. 
"Ima još mnogo posla, ali ovako smo otvorili sezonu domaćih utakmica. čestitam momcima, čeka nas rad, rad i samo rad...Moramo mnogo toga da popravimo pred revanš. Moramo da se pripremimo i odmorimo. čeka nas dug put gore. Samo mirno", rekao je Stojanović.

Liga Evrope: Častan poraz Jagodine, pobeda Vojvodine

Jagodina - Rubin 2:3, Vojvodina - Honved 2:0. Jagodina je poražena od objektivno kvalitetnijeg Rubina, ali je pokazala da nije zalutala na evropsku scenu. Jagodinci, nagrađeni aplauzom na kraju susreta, su uspeli da postignu i svoje prve pogotke na jednoj evropskoj utakmici. Vojvodina, tokom većeg dela susreta sa igračem manje, sasvim zasluženo slavila protiv mađarskog Honveda. Novosađani imaju sasvim dobru osnovu za prolazak u naredno kolo.
Fudbaleri Vojvodine su u Novom Sadu savladali ekipu mađarskog predstavnika Honveda sa 2:0, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Vojvodina.jpg
Golove na stadionu Karađorđe postigli su Branislav Trajković u 19. i Stojan Vraneš u 71. minutu iz jedanaesterca.
Uspeh Novosađana je tim veći ako se zna da su 70 minuta igrali sa igračem manje, jer je sudija Rudi Buke iz Francuske u 21. minutu pokazao crveni karton Bojanu Nastiću zbog prekršaja nad odbrambenim igračem Honveda Botonom Baratom.
Kraj meča navijači Vojvodine, njih oko 7.000, dočekali su u karnevalskoj atmosferi, a pravim ovacijama sa terena je ispraćen Abubakar Oumaru, nad kojim je i načinjen jedanaesterac koji je uspešno izveo Vraneš.
U toj akciji Oumaru je prikazao pravo fudbalsko majstorstvo, kada je sam predriblao celu odbranu protivnika nateravši ih da ga sruše u šesnaestercu.
Vojvodina je tako stekla lepu prednost pred revanš koji je na programu sledećeg četvrtka u Buduimpešti.
Vojvodina-2.jpg
U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Jagodina je na svom terenu izgubila od Rubina iz Kazanja rezultatom 3:2 (2:0) i tako znato umanjila šanse da prođe u naredno kolo kvalifikacija.
Drugo učešće u kvalifikacijama za evrokupove Jagodinci će po svoj prilici završiti posle revanša u Tatarstanu, ali su protiv jedne od najboljih ruskih ekipa, učesnika četvrtfinala Lige Evrope prošle godine, prikazali veoma dobru igru. 
Velika je šteta što su se fudbaleri Jagodine na početku susreta pomalo uplašili velikog protivnika, što su Rusi znalački iskoristili i postigli dva gola.
U drugom poluvremenu Jagodina je bila potpuno ravnopravna, ako ne i bolja, i uz malo sreće mogla je da ostvari bolji rezultat.
Rubin je poveo u 12. minutu golom Aleksandra Prudnjikova, a na 2:0 ie povisio je Bibras Naćo u 20. minutu.
Srbija.jpg
Prvi pogodak u evrokupovima u istoriji jagodinskog kluba postigao je Dario Damjanović u 72. minutu, a utakmicu je tri minuta pre kraja rešio Rondon, postigavši treći gol za svoj tim.
Konačan rezultat postavio je Miloš Lepović u nadoknadi vremena.

Jovetić u Sitiju za 30 miliona evra (VIDEO)

Izgleda da je napokon završena saga oko sledećeg kluba napadača Fiorentine Stevana Jovetića. Kako BBC prenosi, Jovetić će u Mančester Siti za 30 miliona evra.
Beta/AP
Neizvesnost je trajala nedeljama, ako ne i mesecima, da bi na kraju bilo potvrđeno ono što je već neko vreme visilo u vazduhu.
Napadač reprezentacije Crne Gore biče četvrto pojačanje 'Građanja' za narednu sezonu. Pre njega u klub su stigli Brazilac Fernandao iz Šahtjora i dvojac iz Sevilje - Hesus Navas i Alvaro Negredo.
Prema informacijama iz Fiorentine, koja je transfer potvrdila na zvaničnom tviter nalogu, 'Viola'' će inkasirati 25 miliona evra, a u zavisnosti od igara bivšeg igrača Partizana mogu da očekuju i dodatnih 5 do 7 miliona. 

Popularni Joveta će se tako pridružiti bivšem saigraču Matiji Nastasiću. On je treći igrač Partizana koji će obući svetlo-plavi dres tima iz Mančestera. 

Siti je tako potrošio 120 miliona evra za pomenuta četiri igrača, dok je klub napustio samo Karlos Teves. 

Novi trener ekipe Manuel Pelegrini nedavno je izjavio da mu je potreban napadač, da bi čelnici kluba ekspresno doveli dva navalna igrača. Čileanac, pored dvojice novajlija, na raspolaganju za poziciju u špicu ima još Serhija Aguera i Edina Džeka. 

Stevan Jovetić napušta Firencu nakon pet sezona i 116 odigranih utakmica u dresu Fiorentine na kojima je postigao 25 golova. 

Sedmica Juvea, upisao se Teves (VIDEO)

Argentinac Karlos Teves će uz Fernanda Ljorentea i starosedeoce Matrija i Vučinića predstavljati udarnu iglu napada Juventusa, a već je postigao prvi gol.
Beta/AP Photo/Daniele Badolato, Lapresse
Šampion Italije je u prijateljskom meču savladao ekupu Val D’Aoste sa 7:0, a napadač vredan 11,8 miliona evra postigao je drugi pogodak na utakmici.
“Staru damu” je u vođstvo doveo Marko Mota u 31. minutu da bi se potom nizali golovi Tevesa, Matijela i po dva Vučinića, odnosno Matrija.
Pogledajte debitantski gol Karlitosa u crno-belom dresu.

Fener i Bešiktaš mogu u Evropu

Sud za arbitražu u sportu u Lozani suspendovao je odluku Evropske fudbalske unije o zabrani učešća u evropskim kupovima Fenerbahčeu i Bešiktašu.
Turski vicešampion Fenerbahče će tako biti u žrebu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će se trećeplasirani Bešiktaš naći u 'bubnju' za Ligu Evrope.
U međuvremenu, sudski postupak će biti nastavljen, a konačnu presudu o slučaju dva turska kluba, koji su optuženi za nameštanje mečeva, CAS će doneti do kraja avgusta.

Vojvodina za osvetu, Jagodina za istoriju

Prebogati fudbalski dan u Srbiji upotpunjuju mečevi Vojvodine i Jagodine u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani igraju sa mađarskim Honvedom, ekipom koja ih je davne 1990. godine eliminisala iz Kupa Evropskih Šampiona. Južnije, u srcu Pomoravlja, Jagodina dočekuje moćni Rubin iz Kazanja, i tako ispisuje najslavniju stranicu svoje istorije.
Vojvodina i Jagodina su se, sa punim pravom, izborile za status klubova koji u domaćim okvirima, zajedno sa Partizanom i Crvenom zvezdom, čine „veliku četvorku."
Vojvodina.jpg
U četvrtak imaju priliku da svoj kvalitet iskažu i u drugom po važnosti evropskom takmičenju.
Vojvodina u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, na svom „Karađorđu", dočekuje mađarski Honved.
Izabranici Marka Nikolića će učiniti sve da izbore povoljan rezultat u meču sa legijom stranaca iz Budimpešte, koji bi im garantovao nešto mirniji revanš.
"Suočićemo se rivalom predvođenim italijanskom stručnjaku Marku Rosiju. Među raspoloživim igračima ima čak 11 stranaca, a prikupljene informacije ukazuju da je glavna odlika Honvedove igre taktička disciplina, po čemu je prepoznatljiv italijanski fudbal. To nameće obavezu da uzvratimo istom merom, da pristupom, velikom željom i samopouzdanjem uspostavimo ravnotežu na terenu. Tako bi se ispunili preduslovi da do izražaja dođe naš kvalitet", rekao je trener Novosađana.
U prvom planu svih navijača i ljubitelja kluba iz Srpske Atine jeste zdravstveno stanje Kamerunca Abubakara Oumarua. On „vuče" povredu ligamenata skočnog zgloba, i pitanje je da li će se naći u startnoj postavi.
Nešto južnije, danas će biti ispisana nova, verovatno i najsvetlija stranica istorije fudbala u Jagodini. Takođe u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u srcu Pomoravlja, Jagodina će nasvom stadionu dočekati moćni Rubin iz Kazanja.
Jagodina.jpg
Dvostruki šampion Rusije je bio najteži protivnik koga su Jagodinci mogli da dobiju, i to ubedljivo, ali niko i ne pomišlja na predaju. Naprotiv.
"Rubin je najteži rival, ali nije bauk. Nosi slavno ime, ima snažan tim sa evropskim iskustvom. To je ekipa koja se ogledala na međunarodnoj sceni, sa najjačim evropskim klubovima, Barselonom, Čelsijem, Atletikom iz Madrida... Naši aduti su navijači i činjenica da smo sačuvali tim iz protekle sezone koja je za Jagodinu bila po svemu uspešna. Uz to naš motiv je veći i od obližnjeg Đurđevog brda", istakao je fudbaler „ćurana" Milan Đurić.

Zvezdin pohod na Ligu Evrope!

Crvena zvezda večeras počinje možda i presudnu sezonu za oporavak kluba, sezonu u kojojoj će primarni cilj biti vraćanje titule u Ljutice Bogdana a sekundarni da se dogura što dalje u Evropi, tj uđe u grupnu fazu Lige evrope. Protivnik na otvarnju sezone je islandski IBV u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica počinje u 20.30 časova a prenos je na Max Sport TV.
''U sezonu novu kreće grupa vernih delija, ićećemo svuda, ako Bog da sreće, slaviće se titula''. Ovako glasi pesma navijača Zvezde koja najbolje opisuje ono što će večeras početi na Marakani. Večeras počinje sezona velikih očekivanja za Crvenu zvezdu. Protivnik u drugom pretkolu Lige Evrope biće IBV sa Islanda. Meč počinje u 20.30 uz prenos na Max Sport TV.
zvezda 4.jpg
Prva prepreka na tom dugom putu biće malo poznata ekipa IBV-a sa Islanda. Oni na Marakanu stižu nakon tesne pobede i vrlo teškog prolaza u dvomeču sa ekipom HBV-a sa Farskih ostrva.
Crveno-beli su apsolutni favoriti u predtojeća dva duela i sve osim lagane i ubedljive pobede i prolaska Zvezde bilo bi ravno senzaciji. No, Islanđani se sigurno neće predati bez borbe, što je i najavio najpoznatio igrač ove ekipe, nekadašnji golman Engleske i nekoliko premijerligaških klubova, Dejvid Džejms.
Naravno, igrači Zvezde će protivnika morati da shvate vrlo ozbiljno i uću u utakicu bez potcenjivačkog stava. Jednostavno, kvalitet koji je evidentno na njihovoj strani moraju pokazati i dokazati na terenu Marakane.
Najtrofejniji srpski klub u ovaj meč i novu sezonu ulazi nakon velih preomena koje je pretrpeo igrački kadar i stručni štab. Novi trener Slaviša Stojanović preuzeo je okrnjenu ekipu od Rikarda Sa Pinta, koji nije imao strpljenja za probleme u klubu. Slovenac srpkog porekla u Zvezdu je došao tiho i odmah prionuo na naporan rad, sa jasnim ciljem kako želi da izgleda tim ali i sa vremenom kao svojim protivnikom.
zvezda 1.jpg
Nakon pravog malog egzodusa igrača sa Marakane, u klub su stigli Mijailović, Rakić, Kovačević i svakako najzvučnije ime ovog prelaznog roka u Srbiji - reprezentativni vezista Miloš Ninković.
Crveno-beli i dalje imaju najviše problema i najmanje konkurencije u zadnjoj liniji, gde će na početku sezone gotovo sigurno igrati skoro golobradi Krneta, Lazić i Marinković. U nedelju bi trebao da stigne i mladi peruanac Aruho a do kraja prelaznog roka sigurno još jedan ako ne i dva defanzivna fudbalera.
Zvezda nije još uvek u punom takmičarskom ritmu i ova utakmica ne dolazi baš u najbolje vreme, ali i u takvoj sitaciji, tim sa Marakane je veliki favorit i prolaz dalje ne sme se dovoditi u pitanje.
Trener Stojanović je na pripremam uigravao taktiku 4-3-3 i u toj formaciji će Zvezda najverovatnije nastupiti i večeras. Posebnu pažnju strateg crveno-belih će obratiti na duge lopte, brze kontre i igru iz prekida, što je najače oružije ekipe iz Vestmaneja.
zvezda 3.jpg
Tim koji će se najverovatnije suprostaviti IBV-u je sledeći:
Bajković - Mijailović, Lazić, Krneta, Vešović - Milijaš, Kovačević, Ninković - Pečnik, Kasalica i Dauda.
Meč na našem najvećem stadionu počinje u 20.30 a prenos utakmice možete pratiti na Max Sport TV.

Andrija Kaluđerović u Vojvodini

Fudbaler kineskog Pekinga Andrija Kaluđerović igraće naredne sezone na pozajmici u novosadskoj Vojvodini, objavljeno je na sajtu "lala".
Starsport
"Došao sam da dajem golove. Dok sam igrao za AIK bio sam na meti Vojvodine. Ipak, tada se 'kockice nisu složile'. U Zvezdi sam stekao fudbalsko ime, ali moja budućnost je Vojvodina. Odrekao sam se većih ugovora u drugim zemljama, jer Vojvodinu vodi moj trener Marko Nikolić."
"Jedva čekam da se navijačima predstavim golovima", kazao je Kaluđerović za sajt Vojvodine. 

On je prošle sezone igrao na pozajmici u španskom Santanderu. Prethodno, Kaludjerović je bio član OFK Beograda, Radnički Pirot, subotičkog Spartaka, Rada i Crvene zvezde. 

Kaluđerović je za reprezentaciju Srbije do sada odigrao tri utakmice.

Kopa Libertadores: Olimpija na korak od titule (VIDEO)

Fudbaleri Olimpije savladali su Atletiko Mineiro u prvom meču finala Kopa Libertadores i došli na korak od osvajanja svoje četvrte titule u ovom takmičenju.
Beta/AP Photo/Jorge Saenz
Ekipa iz Paragvaja je na svom terenu u Asunsionu bila bolja od brazilskog predstavnika rezultatom 2:0, pa na revanš ide sa velikim rezultatskim kapitalom.
Pogotke za domaću ekipu postigli su Alehandro Silva u 23. i Vilson Pitoni u poslednjem minutu utakmice.
Olimpija je bila bolji rival tokom većeg dela meča, a to se najbolje vidi u 15 šuteva ka golu, naspram devet protivničkih. Inicijativa se domaćoj ekipi isplatila već u 23. minutu. Alehandro Silva je prihvatio loptu na nekih 40 metara od gola, vukao je pored neshvatljivo statične odbrane Mineira sve do ivice šesnaesterca, odakle je poslao veoma precizan udarac i od stative zatresao mrežu. 

Imao je brazilski tim koliko-toliko aktivan rezultat za revanš, ali ih je drugi pogodak Olimpije stavio u veoma tešku situaciju. U poslednjim trenucima meča, Pitoni je sjajno izveo slobodnjak sa 18 metara i elegantnim udarcem pogodio gol golmana Viktora. Posle ovog pogotka bilo je jasno da će se Ronaldinjo koji igra za Atletiko jako teško upisati u istoriju kao fudbaler koji je osvojio i Kopa Libertadores i Ligu šampiona. 

Gostujuća ekipa završnicu meča igrala je sa fudbalerom manje, pošto je u 89. minutu drugi žuti karton i isključenje zaradio Ričarlison. 

Revanš utakmica finala igra se sledeće srede u brazilskom gradu Belo Horizonte. 

Liga Evrope: Dan evro fudbala u Srbiji

Fudbaleri Crvene zvezde, Jagodine i Vojvodine igraju večeras prve mečeve drugog kola u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Sva tri srpska predstavnika biće domaćini u prvim mečevima, pa se ovaj četvrtak može nazvati i danom evropskog fudbala u Srbiji.
Prvi će na teren igrači Jagodine koji imaju najteži posao pošto dočekuju Rubin iz Kazanja od 20 časova.
Pola sata kasnije Vojvodina igra sa ekipom Honveda na stadionu ’Karađorđe’, dok u istom terminu Crvena zvezda na ’Marakani’ dočekuje ekipu IBV sa Islanda. 

Najviše navijača očekuje se na stadionu Crvene zvezde (oko 30.000), stadion Jagodine će takođe biti verovatno ispunjen do poslednjeg mesta (15.000), a i stadion Karađorđe, koji prima 12.300 gledalaca trebalo bi da bude dobro popunjen.

Ivanova čeka kazna, transfer još ne

Ivan Ivanov je dobio dobru ponudu od FK Bazel, ali ona u finansijskom smislu nije dovoljno dobra za upravu crno-belih.
Starsport
Po pisanju b92 u vrhu srpskog šampiona, uprava Partizana je švajcarskom klubu poslala svoje finansijske zahteve i još uvek nije dobila odgovor.
U Partizanu očekuju da se tokom nedelje razgovori ubrzaju nakon čega će biti poznato da li će Ivanov biti prodat Bazelu ili ne.
„Dok Partizan ne dobije pozitivan odgovor od Bazela na finansijsku ponudu, bugarski reprezentativac neće biti prodat Švajcarcima. Ivanov ima odličnu platu u Partizanu i sve do juče bio je i više nego korektan kada je u pitanju njegov odnos prema crno-belom dresu. Međutim, nakon njegovog stava da ne igra u Jermeniji, najverovatnije će biti kažnjen. O tome će odlučiti uprava u narednim danima. Tokom celih priprema Ivanov je bio komandant naše odbrane, tako da je njegov jučerašnji potez sve zatekao. Mi smo sa njim imali načelni dogovor da on do kraja kvalifikacija ostane u Partizanu tako da ne znamo zbog čega je naglo promenio stav“, rekao je za B92 izbor iz vrha uprave crno-belih. 

Ivanov je izjavio pred meč u sredu da se danima oseća loše i da nije sposoban da igra jer mu uprava ne dozvoljava transfer u Bazel.

Juniorska rukometna reprezentacija poražena u poslednjoj sekundi od Tunisa

Poraz juniora Srbije u poslednjoj sekundi od Tunisa 29:28. Orlići tako propustili priliku da osiguraju plasman u osminu finala.
Muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Tunisa sa 29:28 (15:13), u trećem kolu A grupe prvenstva sveta, koje se održava u BiH.
Juniori2.jpg
Ovim neočekivanim neuspehom izabranici Vladimira Dragićevića propustili su priliku da osiguraju plasman u osminu finala, a pobedu su, praktično, imali u rukama.
Čvrsti i uporni rukometaši afričke selekcije većim delom uzbudljivog susreta igrali su bolje i sigurnije i imali prednost gotovo do same završnice. Ipak, nošeni gromkom podrškom sa tribina dvorane Borik, juniori Srbije uspeli su da preokrenu rezultat i minut i po pre kraja povedu sa 28:26.
Tada je, međutim, usledio neobjašnjiv pad koncentracije i plaćen je ceh neopreznim, početničkim greškama. Tunišani su smanjili vođstvo golom iz sedmerca, srpski tim potom nije realizovao napad, što su protivnici kaznili novim pogotkom iz kontranapada za izjednačenje 15 sekundi pre zvuka sirene.
Borik.jpg
U poslednjem napadu srpski juniori ponovo su pogrešili, a reprezentacija Tunisa iskoristila je poklon postigavši pobedonosni pogodak u poslednjoj sekundi za zasluženo slavlje.
Najefikasniji u redovima Srbije bili su Radivojević sa šest i Stefan Ilić i Pešić sa po pet golova, dok su pobednički sastav predvodili Madbi sa šest i ZZaziri i Susi sa po pet pogodaka.
U ostalim mečevima A grupe Danska je pobedila Angolu sa 31:18 (16:9), a Francuska Rusiju sa 33:28 (20:16).
Juniori1.jpg
Tabela: Danska 6 bodova, Srbija i Tunis po 4, Francuska i Rusija po 2 i Angola 0.
Danas  u četvrtom kolu sastaju se Francuska - Angola (16 sati), Rusija - Tunis (18.30) i Srbija - Danska (21).

Robna razmena na fudbalskoj pijaci

Danas klubovi za kupovinu pojedinih igrača troše desetine miliona evra, ali postoje i oni fudbaleri čiji transferi ne mogu da se mere novcem. Ne tako davno kupovina pojedinih igrača plaćana je svežim mesom, burićima piva, trenerkama i drugom robom. Neki od fudbalera koji su kupovani na taj način kasnije su postajali i veliki igrači.
Geri Palister je fudbaler koji je najslavnije dane doživeo u dresu Mančester Junajteda za koji je nastupao od 1989. do 1998. godine. Ipak, Palister je imao ne tako glamurozan start karijere. On je sa 19 godina iz Bilingem tauna u Midlsboro prešao sa 19 godina za jedan set fudbalske opreme, pakovanje fudbalskih lopti i mrežu za gol. Pet godina kasnije Mančester Junajted je za Palistera platio tada rekordnih 2,3 miliona funti.
1-Geri-Palister.jpg
Midlzbro za siću dobio Palistera
Transfer Keneta Kristensena iz norveškog trećeligaša Vindbjarta ekipa Floija platila je u zamrznutim škampima. Floi je Vindbjartu poslao onoliko škampa koliko je Kristensen bio težak. Još zanimljivija je činjenica da se Kristensen merio onako kako su mereni bokseri, samo u gaćama, verovatno da ga uprava Floija ne bi preplatila ni za jedan gram.
2-Skampi.jpg
Transfer Keneta Kristensena
Zet Najt koji sada nastupa za Aston vilu svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je za Fulam 1999. godine. Iz amaterskog kluba Rušal Olimpik u Fulam Najt je došao bez obeštećenja. Kao znak dobre volje Fulam je Najtovom bivšem klubu poslao 30 trenerki, tako da to može da se uzme kao cena transfera. Fulam je 2007. godine Najta Aston vili prodao za 3,5 miliona funti.
3-Zet-Najt.jpg
Najta pustili za 30 trenerki
Erni Blenkinsop je 23 puta nastupao za reprezentaciju Engleske dok je u karijeri igrao za Hal, Šefild, Liverpul, Kardif i Bakston. Njegov prvi transfer iz Kadvorta u Hal 1921. godine plaćen je 100 funti plus bure piva.
4-Erni-Blekinsop.jpg
Za Blekinsopa 100 funti i bure piva
Legendarni napadač Arsenala Jan Rajt je profesionalnu karijeru počeo u Kristal Palasu 1985. godine. Taj klub ga je iz Grinvič Boroua za komplet tegova za teretanu. U tom klubu Rajt je na 225 utakmica postigao 90 golova, tako da je 1991. godine za 2,5 miliona funti prešao u Arsenal. Najslavnije dane Rajt je proveo u redovima „tobdžija" za koje je na 221 utakmici postigao 128 golova. A sve je počelo jednim kompletom tegova.
5-Jan-Rajt.jpg
Jan Rajt prodat za komplet tegova
Još jedna legenda engleskog fudbala, Džon Barns prvi ulazak u profesionalne vode imao je 1981. godine kada je kao 17-godišnjak iz Sudberi Korta prešao u Votford. Kao kompenzacija za transfer Votford je poslao jedan komplet fudbalske opreme Barnsovom bivšem klubu. Pet godina kasnije ga je ovaj klub prodao Liverpulu za 900.000 funti.
6-Dzo-Barns.jpg
Za Džoa Barnsa komplet fudbalske opreme
Rumunski fudbaler Marius Sioara se uvredio kada ga je njegov klub UT Arad 2006. godine „prodao" Regal Horniji za 15 kilograma kobasica. Transfer je propao samo dan nakon „isplate" jer je Sioara uvređen cenom batalio fudbal i otišao da radi na farmi u Španiji. Da stvar bude bizarnija Regal Hornija je tražila natrag kobasice kojima je platila ovaj nesuđeni transfer.
Kobasice.jpg
Transfer plaćen kobasicama
U rumunskom fudbalu meso je izgleda popularna valuta kod transfera igrača. Tako je 1998. godine Jon Radeu iz Petrosanija u Valseu prešao za dve tone goveđeg i svinjskog mesa. Predsednik Petrosanija je rekao da će meso prodavati i na taj način obezbediti plate igračima.
8-Meso.jpg
Transfer plaćen mesom
Isti klub je iste godine igrača Liviu Baicea UT Aradu prodao za deset fudbalskih lopti.
9-Lopte.jpg
Prodali igrača za deset lopti

ESPY: Đoković najbolji teniser

Novak Đoković dobitnik je ESPY nagrade koju američka televizijska stanica ESPN tradicionalno dodeljuje za izuzetna sportska dostignuća.
Beta/AP
Novak je, drugu godinu zaredom, izabran za najboljeg tenisera.
Kao što se i očekivalo, na dodeli priznanja je dominirao LeBron Džejms. Košarkaš Majamija proglašen je za najboljeg sportistu ispred Migela Kabrere, bejzbol igrača Detroita, igrača američkog fudbala Edrijana Pitersona i plivača Majkla Felpsa.
Džejms je takođe dobio nagrade i za najboljeg NBA igrača i najbolje šampionsko izdanje.

„Biti u konkurenciji sa ovakvim sportistima je čast. Čuvaću ovu nagradu kod kuće“, rekao je Džejms koji je drugu godinu u nizu predvodio Majami Hit do šampionske NBA titule. 

Đoković nije bio u konkurenciji za najboljeg sportistu, ali je završio ispred Endija Marija, Rafaela Nadala i Rodžera Federera u izboru za najuspešnijeg tenisera. Novaku su ovu nagradu doneli treća uzastopna titula na Australijen openu, ali i dominacija na ATP listi. 

Serena Vilijams proglašena je za najbolju sportistkinju i najbolju teniserku nakon titula na US openu, Rolan Garosu i zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger