Headlines News :

Uzvuceni parovi Kupa CEV i Kupa izazivača

Written By maxtv on четвртак, 20. јун 2013. | 22:33

U sedištu CEV u Luksemburgu u četvrtak je obavljen žreb za narednu sezonu u Kupu CEV i Kupu izazivača u obe konkurencije.
Foto: Odbojkaški savez Srbije
Foto: Odbojkaški savez Srbije
Naredne sezone u evropskim kupovima Srbiju će predstavljati, u ženskoj konkurenciji Crvena zvezda u Ligi šampiona i Partizan Vizura u Kupu CEV, a u muškoj konkurenciji Đerdap iz Kladova i Radnički iz Kragujevca u Kupu CEV, a Ribnica iz Kraljeva i Crvena zvezda u Kupu izazivača.
Partizan Vizura iz Beograda će u šesnaestini finala Kupa CEV u konkurenciji odbojkašica igrati protiv Azeraila iz Bakua, iz Azerbejdžana. Prvi meč će se odigrati 22. oktobra u Beogradu, a revanš 30. oktobra u Bakuu. Ukoliko eliminiše Azerail, Partizan Vizura će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Olomuc (Češka) – Linc Šteg (Austrija). 

U konkurenciji odbojkaša, Đerdap iz Kladova će u šesnaestini finala Kupa CEV igrati protiv Tikerita iz Kokole, iz Finske. Prvi meč će se odigrati u Finskoj 23. oktobra, a revanš 30. oktobra u Kladovu. Đerdap će u osmini finala, ukoliko eliminiše Fince, igrati protiv pobednika dvomeča Malije Mili Pjango Ankara (Turska) – Lokomotiva Harkov (Ukrajina). 

Radnički iz Kragujevca će u šesnaestini finala Kupa CEV igrati protiv Hipo Amštetena iz Austrije. Prvi meč će se odigrati u Austriji 23. oktobra, a revanš 30. oktobra u Kragujevcu. Kragujevčani će u osmini finala, ukoliko savladaju Austrijance, igrati protiv pobednika duela Paok Solun (Grčka) – Mladost Marina Kaštela (Hrvatska). 

Odbojkaši Crvene zvezde će u drugom Kolu Kupa izazivača igrati protiv Hurikani Loime iz Finske. Prva utakmica će se odigrati 6. novembra u Beogradu, a revanš 27. novembra u Finskoj. 

Odbojkaši Ribnice iz Kraljeva će u drugom Kolu Kupa izazivača igrati protiv Valepa Sastamale iz Finske. Prva utakmica će se odigrati 6. novembra u Kraljevu, a revanš 27. novembra u Finskoj. 

Plasman u Balkanski kup izborili su Železničar iz Lajkovca u ženskoj, i Vojvodina NS Seme iz Novog Sada u muškoj konkurenciji. Pobednici Balkanskog kupa igraće u prvom kolu Kupa izazivača.

NBA Finale - Trenutak istine

Više niko nema prednost u seriji, više nije bitno kakvu je ko sezonu imao, više nije bitno koliko je ko plaćen i kolika ko zvezda. Važna je samo jedna stvar - pobeda! Sedma odlučujuća utakmica finalne serije NBa lige između Majami Hita i San Antonio Sparsa. Večeras u Amerikan Erlajns Areni u Majamiju u tri časa po našem vremenu.
Večeras se igra sedma utakmica finalne serije izmeću Majamija i san Antonija, večeras ćemo dobiti šampiona. Novog ili starog - saznaćemo oko 6 sati ujutru.
finale 3.jpg
Bio je Majami pred ambisom, zaostajao je pet poena na dvadeste sekudni pre kraja ali je nekako uspeo da se isčupa i izbori produžetke, kasnije i pobedu u šestoj utakmici. Da li će im to dati krila za večerašnji duel ili su se previše istrošili - pre svega emotivno.
Sa druge strane, igrači San Antonio Sparsa će morati da nađu način da iz glave izbace posledlji meč i veliku priliku koju su propustili. Nema sumnje da Greg Popovič zna i ima ideju kako to da sprovede u delo.
Tek četvrti put u poslednjih 20 godina, NBA šampiona će odlučiti sedma utakmica. Poslednji put nakon majstorice šampioni su postali LA Lejkersi pobedivši Boston Seltikse 2010.godine.
Ključna figura u timu Majamija (verovatno i na meču) biće Lebron Džejms. Igra sjajnoj u plej-ofu, vuče svoj tim, poentira, skače, razigrava... Videćemo da li će na početku utakmice pokušati, kao i do sada, da proigra ekipu a tek u kasnijoj fazi utakmice uzima više šuteva ili će odmah krenuti snažno i jako, i preuzeti poenetrsku ulogi na sebe.
finale2.jpg
Međutim, neće moći sam. Pomoć pre svega može i mora očekivati od ostatka "velike" trojke - Krisa Boša i Dvejna Vejda. Boš je odigrao sjajnu rolu u finišu prošle utakmice i svojim skokovima i blokadama značajno doprineo pobedi. Vejd je u seriji sa Sparsima imao sjajne momente, mnogo je bolji nego protiv Indijane ali je na poslednjoj utakmici odigrao slabije, i opet imao problema sa povredom. Iako je bilo nekih informacija da je neizvestan za utakmicu, "Fleš" će sigurno biti na terenu.
I kod gostuju će jedan član velikog trija morati da odigra dramatično bolje - Manu Đinobili. Vremešni Argentinac je posle sjajne partije u petom susretu potpuno podbacio u prošloj utakmici, loše šutirao i izgubio čak osam lopti. To mu se verovatno neće ponoviti večeras a i ne sme - epilog bi bi fatalan po njegov tim.
U finalnoj seriji sjani Deni Grin bio je ispod svog nivoa u prošloj utakmici. Pogodio je samo jednu "trojku". Večeras mora da se vrati u šuterski ritam i rastereti Tima Dankana i Tonija Parkera. Oni seriju igraju konstano, njihova "pik en rol" igra je stalna pretnja po koš Hita. Tako mora biti i večeras, na još većem nivou, ako žele da osvoje još jedan zajednički prsten. Dosta toga će zavisiti i od Kavaja Lenarda, pre svega od njegove odbrane na Džejmsu i njegovih skokova.
finale1.jpg
Majami je u plej-ofu već igrao jednu sedmu utakmicu (protiv Pejsersa u finalu Istoka) i vrlo snažno odgovorio na taj izazov - ubedljivom pobedom.
San Antonio nije ove godine bio u takvoj situacija ali jeste 2005. u finalu sa Detroit Pistonsima. Epilog znamo - Sparsi su te godine osvojili prsten. Greg Popovič je svakako prednost San Atonija na klupi ako je već Lebron prednsot Majamija na parkertu.
Pobediće srtpljiviji, hrabriji i onaj ko bude manje grešio. Ko će to biti, saznaćemo negde oko 6 sati ujutru po našem vremenu.

Rukometna Super liga menja sistem takmičnja

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) usvojio je konačan predlog sistema takmičenja o kome će Skupština odlučivati 27. juna.
Savez je u javnoj raspravi podržao predlog po kome će od naredne sezone igrati 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja.
O prvaku države će odlučivati plej-of, a o kandidatima za ispadanje plej-aut. RSS je odmrznuo svoj status u SEHA ligi i podržao učešće Vojvodine i Partizana u nacionalnoj Superligi.
Generalni sekretar RSS Božidar Đurković upoznao je prisutne sa aktivnostima reprezentativnih selekcija, održanom žrebu za Svetsko prvenstvo rukometašica, koje se održava u septembru u Srbiji i inspekciji predstavnika IHF koji su posetili sva četiri grada domaćina takmičenja. 

Srbija će po treći put u poslednjie dve godine biti organizator jednog velikog takmičenja, a najbolje reprezentacije sveta boriće se za titulu od 7. do 22. decembra. 

Međunarodna rukometna federacija je žreb za Svetsko prvenstvo rukometašica ocenila kao spektakularan, čime je RSS još jednom dokazao da je vrhunski organizator velikih takmičenja.

Start Jelen Super lige zakazan za 10. Avgust

Borba za titulu u Superligi Srbije počinje 10. avgusta. Timovi su već počeli sa pripremama, jen našim najboljim timovima predstoji i evropsko iskušenje. Crno-beli koji su branioci trofeju startuju protiv Novog Pazara na svom stadionu, a crveno-beli gostuju Javoru u Ivanjici.
Fudbalski šampionat u Srbiji počeće 10. avgusta, a Partizan će odbranu titule početi na svom stadionu gde će dočekati Novi Pazar. Crvena zvezda će u prvom kolu naredne sezone gostovati Javoru u Ivanjici.
Derbi1.jpg
U prvom kolu Radnički iz Niša će dočekati kragujevački Radnički, Rad povratnika u elitu Čukarički, Sloboda će ugostiti Spartak, a OFK Beograd Hajduk. Na otvaranju sezone 2013/14. sastaju se i Vojvodina i Donji Srem, kao i Jagodina i Napredak.
Derbi2.jpg
Prvi "večiti" derbi na programu je 2. novembra u okviru 11. kola, a domaćin će biti Crvena zvezda, dok je revanš u stadionu Partizana zakazan za 26. kolo koje će se odigrati 26. aprila.

Odbojkaški klubovi Partizan i Vizura se fuzionisali

Od naredne sezone Partizan će imati svoj tim i u konkurenciji odbojkašica, posle fuzije ’crno-belih’ i Vizure. Novi klub zvaće se Partizan Vizura.
Foto: Odbojkaški savez Srbije
Foto: Odbojkaški savez Srbije
O takvoj fuziji pričalo se već neko vremena, a potvrda je stigla u četvrtak, posle žreba za evrokupove u Luksemburgu.
Partizan Vizura će se sledeće godine takmičiti u Wiener Städtische ligi, kao i CEV kupu.
Ženski odbojkaški klub Partizan je, inače, ugašen 1972. godine. Pedesetih godinа prošlog vekа ’crno-bele’ su postizаle sjаjne rezultаte, osvojile su osаm titulа i dvа nаcionаlnа Kupа.

U ovom slučaju, dva beogradska kluba su se praktično fuzionisala. Ipak, radi se o muškom odbojkаškom klubu Pаrtizаn i ženskom klubu Vizurа, pа će se u obe konkurencije tаj klub zvаti Pаrtizаn Vizurа.

Aksentijević ponovo u Partizanu (VIDEO

Mladi reprezentativac Srbije Nikola Aksentijević vratio se u Partizan posle godinu dana provedenih u holandskom Viteseu. Drago mi je što sam se vratio i nadam se da ću dobrim igrama opravdati poverenje. Imao sam mnogo tešku godinu u Viteseu i nadam se da ću to ovde prebroditi. Od ovog trenutka razmišljam samo o Partizanu, rekao je Aksentijević.
Aksentijević je ponikao u Partizanu, a prošle godine prodat je kiparskom Apolonu koji ga je poslao na pozajmicu u Vitese, ali za holandski klub nije odigrao nijednu utakmicu.
Partizan.jpg
Detalji transfera biće objavljeni na zvaničnoj promociji Aksentijevića.
Aksentijevi ima 20 godina, a igra na poziciji desnog beka. Partizanu je to drugo pojačanje u letnjem prelaznom roku, posle dolaska golmana Milana Lukača iz OFK Beograda.
Novi početak u Partizanu
Nikola Aksentijević je rekao da će u novom klubu prebroditi tešku sezonu koji je imao u holandskom Viteseu.
Partizan-2.jpg
"Drago mi je što sam se vratio i nadam se da ću dobrim igrama opravdati poverenje. Imao sam mnogo tešku godinu u Viteseu i nadam se da ću to ovde prebroditi. Od ovog trenutka razmišljam samo o Partizanu", rekao je Aksentijević novinarima na stadionu Partizana.
Aksentijević je u Partizan došao na jednogodišnju pozajmicu i nosiće dres s brojem 13, koji je nosio i pre nego što je napustio klub prošlog leta.
"U Viteseu sam trenirao sa prvim timom, a igrao sam svakog ponedeljka za rezervni sastav. Tu sam pružao dobre partije i znatno popravio igru u odbrani. Već mi se ostvario san da obučem crno-beli dres i sad mi je san da zaigram u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo imati šansu da uđemo u nju", kazao je 20-godišnji desni bek.
Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je da je cilj kluba da vrati "svoju decu" i da se nada da će Aksentijević doprineti ostvarivanju zacrtanih ciljeva.
"Nikola zna svoje obaveze i zna šta znači igrati u Partizanu. On je možda premlad otišao u inostranstvo i nije uspeo da se navikne. Ovo će mu možda biti i prilika da se svojim igrama ponovo predloži Viteseu", rekao je Nađ.
On je kazao da cilj Partizana nije da nagomilava igrače, već da radi strpljivo.
"Težimo da što pre kompletiramo ekipu, ali prelazni rok traje do 31. avgusta. Dobili smo igrače na pozicijama gde nam nedostaju i, nažalost, još nema ponuda ni za jednog od naših fudbalera", rekao je Nađ.

Mesi na sudu 17. septembra - zbog poreza

Lionel Mesi će morati da se pojavi na sudu 17. septembra, zajedno sa ocem Horheom, zbog navodne utaje poreza. Javni tužilac Rakel Amado podnela je pre nedelju dana tužbu protiv argentinskog internacionalca pod optužbom da je utajio 4,2 miliona evra u periodu od 2007. do 2009. godine.
Najbolji fudbaler današnjice Lionel Mesi i njegov otac Horhe pozvani su na sud u Barseloni 17. septembra povodom optužbe da su utajili porez u iznosu od četiri miliona evra.
Messi.jpg
Javni tužilac Rakel Amado podnela je pre nedelju dana tužbu protiv argentinskog internacionalca pod optužbom da je utajio 4,2 miliona evra u periodu od 2007. do 2009. godine, preneo je današnji "El Pais".
Mesi je odbacio optužbe i zajedno sa svojim advokatima saopštio je prošle nedelje da je "uvek redovno izmirivao svoje poreske obaveze".
Ukoliko budu proglašeni krivim za ovo delo, Mesi i njegov otac bi po španskom zakonu mogli da dobiju zatvorsku kaznu u rasponu od dve do šest godina. Ovakav rasplet, naravno, nije preterano realan.
Javni tužilac Amado je u tužbi navela da je Mesi u periodu od 2006. do 2009. godine "stekao značajne prihode od treće strane na ime prava zaštite lika, što je tebalo da bude oporezovano".
messi-2.jpg
Mesi nije prvi sportista čiji su prihodi predmet istrage poreskih vlasti.
Pre njega, bivša fudbalska portugalska zvezda Luis Figo, prošle godine je morao da plati 2,4 miliona evra na ime poreza na prihod od prava na zaštitu lika u periodu od 1997. do 1999, dok je igrao za Barselonu.
Takođe, bivša španska teniserka Aranča Sančez Vikario platila je naknadno poreskim vlastima milione evra.
Mesi, bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera u istoriji igre, ako ne i ponajbolji, na Forbsovoj listi najbogatijih sportista nalazi se na desetom mestu. Prošle sezone, zaključno sa junom ove godne, zaradio je 41,3 miliona dolara.

Rekonstrukcija Vojvodine

Fudbalski klub Vojvodina sporazumno je raskinuo ugovore sa Dejanom Karanom, Aleksandrom Kesićem, Goranom Smiljanićem, Đorđem Šušnjarom i Milošem Deletićem.
"Petorica povremenih prvotimaca više nisu članovi Vojvodine. U sklopu generalne rekonstrukcije tima, a u cilju stvaranja potpuno nove takmiccarske ekipe, Vojvodina im se zahvalila na saradnji i slobodni su u izboru nove sredine", piše na sajtu Vojvodine.
vosa.jpg
Kako se navodi, sportski sektor kluba na čelu sa direktorom Sašom Drakulićem, a u saradnji sa trenerom Markom Nikolićem "užurbano radi na angažovanju pojačanja".
Vojvodina će u nedelju na Skupštini izabrati novog predsednika kluba, koji će predložiti članove Upravnog odbora.
Klub iz Novog Sada je bez predsednika od kada je 8. juna umro Ratko Butorović.

Mali rukometaši velikog srca

Ministarka sporta Alisa Marić priredila je prijem za mlade rukometaše Crvene zvezde, koji su oduševili javnost u Srbiji odlukom da prikupe novac za operaciju butne kosti svog druga Andrije Solunca, igrača večitog rivala Partizana. Obično ovde u ministarstvu priređujemo prijem za sportiste posle osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Ali, vi ste ovim plemenitim gestom pokazali pravu suštinu sporta i fer-pleja, rekla je ministarka Marić.
Ministarka sporta Alisa Marić priredila je prijem za mlade rukometaše Crvene zvezde, koji su oduševili javnost u Srbiji odlukom da prikupe novac za operaciju butne kosti svog druga Andrije Solunca, igrača večitog rivala Partizana.
Rukomet.jpg
Ministarka je crveno-belim nadama Luki Popoviću, Nikoli Renduliću, Stefanu Damjanoviću, Vanji Milanoviću, Ivanu Jovanoviću, Nikoli Marinkoviću, kao i treneru Bratislavu Stojmenoviću zahvalila što su svima pokazali šta su prave ljudske vrednosti.
"Obično ovde u ministarstvu priređujemo prijem za sportiste posle osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Ali, vi ste ovim plemenitim gestom pokazali pravu suštinu sporta i fer-pleja, pokazali šte da imate veliko srce i zrelost koju mnogi odrasli ne pokazuju. Hvala vam, Vi ste ponos države", rekla je Marićeva i Zvezdinim rukometašima uručila majice i šolje sa logom akcije "Fer-plej je pobeda".
Marićeva je podsetila da je 2013. godina proglašena godinom tolerancije u sportu i fer-pleja.
"Ovo što ste vi učinili za vašeg druga daje pravi smisao akciji. Ministarstvo će krajem godine izabrati najbolji primer fer-pleja i moram da kažem da ste ovim nesebičnim potezom ušli u konkurenciji da ponesete ovu titulu", poručila je Marićeva.
Kapiten crveno-belog tima Luka Popović istakao nje da je njihova želja bila samo da pomognu drugu, kako bi se on što pre oporavio i vratio na teren.
"Bez obzira što Andrija igra u protivničkom klubu, on je naš drug iz reprezentacije i privatno se družimo. Nadamo se da će on za šest-sedam meseci ponovo igrati rukomet, a voleli bismo i da dođe do spuštanja tenzije koja postoji između dva naša kluba", rekao je Popović.
Prijemu u Palati Srbija prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, kao i trener rukometaša Crvene zvezde Nenad Peruničić.

Bertans: Vraćam se uskoro

Košarkaš Partizana Davis Bertans uveren je da će pobediti dijagnozu lekara. "Vratiću se brže nego što vi mislite", napisao je letonski internacionalac na svom Tviter profilu.
Bertans se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, gde ga očekuje operacija prednjih ukrštenih ligamenata kolena.
Bertans-kk-Partizan.jpg
Letonac se povredio ranije ovog meseca u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa protiv Crvene zvezde i prema predviđanjima lekara predstoji mu šest meseci pauze.
Bertans je ove sezone u Jadranskoj ligi prosečno beležio 9,8 poena po utakmici, dok je u domaćem prvenstvu njegov prosek iznosio 12,1 poen.

Vladimir Janković u Panatinaikosu

Šampion Grčke Panatinaikos angažovao je Vladimira Jankovića, sina legendarnog Slobodana Bobana Jankovića. Janković, nakon još jedne odlične sezone u Panioniosu, među "zelene" dolazi kao veliko pojačanje i jedan od najperspektivnijih igrača Grčke.
Šampion Grčke Panatinaikos uspeo je da angažuje, slažu se u oceni svi mediji u Grčkoj ali i šire, dva ponajbolja mlada igrača iz ove zemlje - Nikosa Papasa i, nama daleko zanimljivijeg, Vladimira Jankovića.
Jankovic.jpg
Oba igrača među atinske „zelene" dolaze iz Panioniosa.
Janković, sin ikone Panioniosa i Crvene zvezde Slobodana Bobana Jankovića, prošle sezone je u proseku beležio 7,2 poena i 3,8 skokova u šest utakmica u Evrokupu.
Najveći utisak ostavila je trojka u poslednjoj sekundi koja je donela njegovom timu pobedu od 101:100, i to u produžetku, protiv Ostendea.
U grčkoj ligi, Jankovć je u proseku postizao 12,5 poena po meču, 6,7 skokova. Njegove odlične igre umnogome su pomogle Panioniosu da završi prvensvo na trećem mestu.
Vladimir Janković je karijeru počeo u Panionisu, gde je od samog početka smatran „detetom kluba" i miljenikom navijača i lokalne zajednice. Igrao je za sve mlađe reprezentativne selekcije Grčke. Sa Grčkom je bio prvak Evrope u konkurencijama do 18 i 20 godina.
Njujork tajms je čak posvetio obimnu priču ovom mladom košarkašu, njegovom odnosu sa navijačima Panioniosa i, neizostavno, načinom na koji se nosi sa ogromnim nasleđem koje je iza sebe ostavio njegov otac.

U Danskoj želimo polufinale

Rukometaš Srbije Petar Nenadić kaže da je cilj nacionalnog tima plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Danskoj.
"Najviše bih voleo da se ukrstimo sa dobrom grupom. Ne bih voleo da izvučemo Francusku i Island, ali bitnije od toga je sa kim ćemo se ukrstiti u drugom delu takmičenja. U Dansku odlazimo sa ambicijom da se plasiramo u polufinale", rekao je Nenadić pred žreb za kontinentalni šampionat.
Petar-Nenadic-rukomet.jpg
Srbija će na žrebu biti u prvom šeširu sa Danskom, Hrvatskom i Španijom. U drugom su Češka, Island, Francuska i Švedska. U trećem Makedonija, Belorusija, Mađarska i Poljska, a u četvrtom Norveška, Austrija, Crna Gora i Rusija.
"Iz prvog šešira možemo da imamo neki lakši put i susretnemo se sa nekim protivnicima koje želimo. Znači nam puno i zaslužili smo, jer smo pokazali da smo odlična reprezentacija u prethodnih sedam dana", kazao je Nenadić.
On je rekao da je njegova ekipa od dolaska novog selektora Ljubomira Vranješa potpuno okrenula igru.
Petar-Nenadic-rukomet-1.jpg
"U Rusiji odavno niko nije dobio utakmicu. Sve se okrenulo. Sve ono što je bilo u martu loše, ispravili smo. Posle napornih sezona smo sakupili snage da odigramo dve utakmice na vrhunskom nivou. Lepši kraj sezone nismo mogli da imamo", rekao je Nenadić.
Evropsko prvenstvo igraće se od 12. do 26. januara sledeće godine. Žreb za grupe održaće se u petak od 18.30 u Herningu.

Nastavljaju se odlasci iz Zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda prodao je Filipa Stojkovića i braću Dragoljuba i Slavoljuba Srnića Čukaričkom.
Kako se navodi na sajtu crno-belih, braća Srnić su povukli svoju tužbu za raskid ugovora koju su podneli Arbitražnoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije.
braca-Srnic.jpg
braća Srnić
"Na ovaj način fudbalski klub Crvena zvezda je uspeo da ostvari pravo na obeštećenje za pomenutu dvojicu, odnosno trojicu fudbalera i spreči njihov odlazak sa Marakane bez finansijske koristi", navodi se u saopštenju Zvezde.
Trojica fudbalera su prošle sezone igrala za Čukarički kao pozajmljeni igrači iz Crvene zvezde.
Čukarički je uspeo da osvoji drugo mesto u Prvoj ligi Srbije pa će u predstojećoj sezoni igrati u Superligi.

Kralj (Lebron Džejms) koji prečesto pada (VIDEO)

Uvreženo je mišljenje da je „flopping", ili iznuđivanje faulova teatralnim padovima i reakcijama, u Ameriku doneo Vlade Divac. Od tada, pa do danas, mnogo je onih koji su, u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, negovali ovu „veštinu". U ovom trenutku, bez ikakve dileme, u ovoj (ne)slavnoj disciplini prednjači niko drugi do Kralj lično, Lebron Džejms.
„Flop" je verovatno jedna od najčešće ponovljenih reči u vezi sa ovogodišnjim, fenomenalnim NBA finalom. Ne isključivo zbog Lebrona Džejmsa naravno, ali ponajviše zbog njega. Kralj Džejms je, kao uostalom i svim drugim aspektima košarkaške igre, sjajan kada pokušava da iznudi faul igrača koji ga čuva. Istina, nekad i pretera, a otud i ova simpatična parodija.

A ovako to zapravo radi Lebron Džejms

Đokovicev plan za odbranu trona

Zbog specifične situacije sa svojim najozbiljnijim konkurentom, Rafaelom Nadalom, Novak Đoković će morati propisno da zapne ukoliko želi da istraje na samom vrhu ATP liste do kraja kalendarske godine. Prvi reket sveta je objavio plan da to i učini, odnosno objavio je program turnira na kojima će učestvovati.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je program turnira na kojima će igrati do kraja godine.
NDJ.jpg
Tokom proteklih šest meseci Đoković je učestvovao na deset turnira, od kojih je osvojio tri - Australijan Open, Dubai i Monte Karlo, a u nastavku kalendarske godine nastupiće na devet turnira i braniti ukupno 6.530 ATP poena.
Đokovićeva sledeća stanica je treći Gren slem sezone, onaj u užim teniskim krugovma verovatno i najcenjeniji, Vimbldon, koji se igra od 24. juna do 7. jula.
Prošle godine Novak je na Vimbldonu poražen u polufinalu od Rodžera Federera, tako da će braniti 720 poena.
Nepunih mesec dana nakon Vimbldona, prvi reket sveta će braniti titulu na Rodžers kupu u Montrealu. Kanadski Masters šesti je po redu turnir iz ove kategorije u 2013. godini, a biće održan od 5. do 11. avgusta.
Odmah nakon Montreala, Đoković će učestvovati na jedinom Masters turniru koji do sada nije osvajao, u Sinsinatiju, gde je stigao do finala prošle godine i predstoji mu odbrana 600 ATP poena.
NDJ-2.jpg
Poslednji Gren slem u 2013. godini, Ju-Es Open, na programu je od 26. avgusta do 8. septembra. Prošle godine Novak je zaustavljen u meču za titulu od strane Britanca Endija Mareja, tako da će braniti 1.200 bodova.
Nakon letnje američke turneje, najbolji srpski teniser uputiće se ka Beogradu, gde će sa kolegama iz reprezentacije Srbije odigrati polufinalni okršaj Dejvis kupa protiv selekcije Kanade (13-15. septembra).
Iz Beograda Đoković putuje u Kinu, gde će učestvovati na turnirima u Pekingu (30. septembar - 6. oktobra) i Šangaju (6-13. oktobra). Prošle godine, Novak je ubedljivo trijumfovao na azijskoj turneji i osvojio 1.500 poena. Najpre je u finalu Pekinga savladao Žoa-Vilfrida Congu, a nedelju dana kasnije, u sjajnom meču u Šangaju, i Endija Mareja.
Poslednji Masters u 2013. godini na programu je od 28. oktobra do 3. novembra u Parizu. Đoković će u glavnom gradu Francuske braniti samo 10 poena jer je prošle godine takmičenje završio u drugom kolu.
NDJ-3.jpg
Završni turnir sezone igra se od 4. do 11. novembra, a Đoković će braniti 1.500 poena nakon što je prošle godine u finalu u Londonu savladao Rodžera Federera.
Povoljan ishod Dejvis kup okršaja između Srbije i Kanade u septembru značio bi plasman naše reprezentacije u drugo finale ovog takmičenja, koje je planirano za period od 15. do 17. novembra.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger