Headlines News :

Nebojša Čović - Od Evrope do sanduka

Written By maxtv on понедељак, 1. април 2013. | 15:33


Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da su crveno-beli smanjili ukupni dug za više od osam miliona i dodao da je za dobijanje licence za evropska takmičenja potrebno još oko 1,5 miliona evra. Generalni sponzor "Gasprom" uplatio deo novca iz ugovora.
Crvenu zvezdu milion i po evra deli od dobijanja evro lice a ukupan dug je smanjen za oko osam i po miliona evra, rekao je potpredsednik kluba zadužen za finansije Nebojša Čović.
Nebojsa-Covic 1.jpg
"Uspeli smo da okvir ukupnog duga smanjimo za nešto više od osam miliona evra, međutim, dosta toga se i dalje vrti oko banaka i kamata. U velikom procentu smo zaustavili dalje troškove", rekao je Čović na konferenciji za medije na Marakani.
On je potvrdio da su prethodne nedelje stigla sredstva od "Gasproma" po slovu ugovora o generalnom sponzorstvu.
"Vrednost tog ugovora od prošlosezonskih dva miliona evra povećana je na oko četiri miliona, od čega 3,6 miliona ide fudbalskom klubu", objasnio je Čović.
Kada je u pitanju licenca za takmičenje u Evropi, Čović je naglasio da je dosta toga urađeno.
"Danas ćemo predati potrebnu dokumentaciju i nadam se da ćemo uspeti da dođemo do nje, ne znam da li u prvom ili drugom roku. Od potrebnih 3,8 miliona evra za licencu sveli smo sumu na 1,5 miliona. Nisam pesimista, ali ne mogu da budem nerealan čovek i da obećam da će se to sigurno desiti", poručio je Čović.
Crvena zvezda je, kako je naveo Čović, već otvorila dinarski i devizni račun na koji zvezdaši koji žele da pomognu mogu da uplate novac, a otkrio je i finansijske detalje raskida saradnje sa bivšim trenerom Aleksandrom Jankovićem.
"Dogovor je bio da 45.000 evra dobije sada, a još toliko u junu", rekao je Čović.
Prema njegovim rečima, nije mu jasno kako u ovako teškoj situaciji i dalje postoji pritisak da Zvezda mora da bude prva.
"Ne može da bude prvi onaj, koji je maltene spakovan u sanduk, on može samo prvi da bude sahranjen", slikovito je zaključio Čović.

Atletika - Pauel ponovo povređen


Bivsi svetski rekorder na 100 metara Jamajčanin Asafa Pauel povredio se u trci na 120 metara u australijskom Stolu, gde je učestvovao prvi put posle osmomesecne pauze zbog povrede. Pauel je bio treći u vremenu 12,32 sekundi u kvalifikacijama ove trke koja se tradicionalno od 1878. godine održava na travi, izuzev četiri godine tokom Drugog svetskog rata.
Jamajčanin je posle kvalifikacione trke zbog povrede odustao od učešća u polufinalu, koje se održava danas.
Asafa-Pauel-1.jpg
Pauel se nije takmičio poslednjih osam meseci posle povrede butnog mišića koju je zadobio u finalu trke na 100 metara u Londonu u kojoj je trijumfovao njegov zemljak Usein Bolt.
Višestruki svetski rekorder na 100 metara u karijeri je osvojio jedno olimpijsko zlato - na OI u Pekingu 2008. na 4x100 metara i jednu titulu svetskog sampiona u istoj disciplini na prvenstvu u Berlinu 2009.
Asafa-Pauel-2.jpg
Pauel je obarao svetske rekorde na 100 metara u periodu od 2006. do 2008. - u rasponu od 9,76 do 9,74 sekunde.

Ana 17, Jelena odmah iza


Srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je 17. mesto na VTA listi, dok je Jelena Janković za šest pozicija popravila plasman i zauzima 18. mesto.
Ivanovićeva je ostala na 17. mestu sa 2.466 bodova, dok je Jankovićeva posle dobrih igara na turniru u Majamiju i plasmana u polufinale "skočila" sa 24. na 18. mesto i ima 2.115 bodova.
Ana-i-Jelenaa.jpg
Bojana Jovanovski popravila je plasman za dve pozicije i sada zauzima 39. mesto sa 1.295 bodova, dok se Vesna Dolonc "popela" za jedno mesto i zauzima 95. sa 712 bodova.
Prva je i dalje Amerikanka Serena Vilijams, druga je Ruskinja Marija Šarapova, a jedina promena među prvih 10 teniserki je "skok" Australijanke Samante Stosur sa 10. na deveto mesto.
VTA lista:
1. Serena Vilijams (SAD) 11.115
2. Marija Šarapova (Rusija) 10.015
3. Viktorija Azarenka (Belorusija) 9.325
4. Agnješka Radvanska (Poljska) 6.845
5. Li Na (Kina) 5.880
6. Andželika Kerber (Nemačka) 5.475
7. Sara Erani (Italija) 5.405
8. Petra Kvitova (Češka) 5.225
9. Samanta Stosur (Australija) 3.865
10. Karolina Voznijacki (Danska) 3.760
=======================================================
17. Ana Ivanović (Srbija) 2.466
18. Jelena Janković (Srbija) 2.115

Anćeloti sigurno, Bekam verovatno


Karlo Anćeloti treniraće PSŽ i naredne sezone, a želja kluba je da i Dejvid Bekam nastavi karijeru u Parizu,kaže predsednik Pari Sen Žermena Naser al Kelaifi.
"Anćeloti je pod ugovorom još jednu godinu. Trenutno smo sedam bodova ispred Olimpika, u četvrtfinalu smo Lige šampiona i Kupa Francuske. Anćeloti je odradio dobar posao", rekao je El Kelaifi za L'Ekip.
Karlo-Anceloti.jpg
On je naglasio da klub želi da produži angažman i Bekamu, koji ima ugovor do juna.
"Iskreno, želimo ga u klubu i iduće sezone, on je fantastičan i na terenu i van njega, pa ćemo pričati na tu temu sa njim", rekao je predsednik PSŽ-a.
Al Kelaifi je dodao da "svi u klubu obožavaju Bekama".
"Kao čovek, igrač i ambasador on je izuzetan i pozitivno utiče na ekipu", rekao je Al Kelaifi.
On je napomenuo da je PSŽ pred velikim izazovom, jer se sutra u prvoj utakmici četvrtfinala Life šampiona sastaje sa Barselonom, "najboljom ekipom na svetu".
Dejvid-Bekam-Kina.jpg
"Realno govoreći, sastajemo se sa najboljim timom na svetu. Verujte mi da će igrači dati 200 odsto svojih mogućnosti, jer će ova utakmica biti mnogo više od fudbala", rekao je Al Kelaifi.

Novak Đoković - Pozitivnom atmosferom do pobede


Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je uvek nezgodno igrati na gostujućem terenu u Dejvis kupu, ali da će teniseri Srbije napraviti pozitivnu atmosferu koja će ih nositi do pobede protiv selekcije SAD.
Teniska reprezentacija Srbije igra u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv SAD, od 5. do 7. aprila u gradu Bojsi, u američkoj državi Ajdaho.
Srbija-2013.jpg
"Drago mi je što sam se priključio reprezentaciji za duel sa SAD. Igramo u gostima, što je uvek nezgodno i u ovakvom takmičenju predstavlja prednost domaćinu koji ima mogućnost odabira određene podloge i uslova u kojima se igra", rekao je Đoković posle prvog treninga u Tako Bel areni.
"Međutim, osvajali smo Dejvis kup 2010. godine i to nam je dalo mnogo samopouzdanja, novu radost i dimenziju u našim karijerama. Ambijent je uvek fantastičan, igrači se dobro slažu i tada je lakše da pružimo maksimum na terenu. Pripremni period je nešto duži nego u prošlosti, drago mi je što ćemo provesti više vremena zajedno i izgraditi pozitivnu atmosferu i energiju koja će nas nositi do pobede", dodao je prvi teniser sveta.
Đoković je doputovao u Bojsi, a reprezentaciji su se priključili Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.
Đoković je rekao da zbog nadmorske visine igrači moraju da budu maksimalno koncentrisani.
"Dva puta smo trenirali na gotovo novoj podlozi, svesni da je na 830 metara nadmorske visine, koja može mnogo da utiče na razvoj situacije na terenu, odnosno da utiče na kontrolu loptice koja mnogo brže i nekontrolisanije prolazi kroz vazduh. Zbog toga je važno održavati koncentraciju od prvog do poslednjeg poena", rekao je on.
Srbija-2013....jpg
Za selekciju SAD igraće Džon Izner, Sem Kveri i braća Bob i Majk Brajan.
"Oni su ovu podlogu i uslove izabrali zbog njihovih najboljih igrača Iznera i Kverija koji imaju jako precizne servise, trenutno su sigurno među pet najboljih servera od aktivnih igrača, što mi poštujemo. S druge strane, imamo iskustvo i timski duh koji nas godinama krasi i podršku koju pružamo dok smo na terenu i van njega", rekao je Đoković.

Majami pobedio trojkom Boša


Košarkaši Majamija pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka San Antonio sa 88:86 i prekinuli njegov niz od sedam pobeda u NBA ligi.
Majami je pobedio "trojkom" Krisa Boša 1,1 sekund pre kraja utakmice. On je meč završio sa 23 poena i devet skokova, 14 je dodao Rej Alen, Noris Kol ubacio je 13, a Majk Miler 12 poena.
Majami-San-Antonio.jpg
Majami-San Antonio
U ekipi Majamija zbog povreda nije bilo trojice važnih igrača Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda i Marija Čalmersa.
Tim Dankan postigao je 17 poena uz 12 skokova za San Antonio dok je Kavi Leonard dodao 17 poena i 11 skokova. Deni Grin i Toni Parker ubacili su po 12 poena, a Stiven Džekson 11.
Košarkaši Njujorka pobedili su Boston sa 108:89 i ostvarili osmu uzastopnu pobedu u ligi. Niksi su se, posle druge pobede nad Seltiksima u nedelju dana, izjednačili s Indijanom u trci za osvajanje drugog mesta u Istočnoj konferenciji pred plej-of.  Karmelo Entoni predvodio je Njujork do pobede sa 24 poena i 10 skokova, Rejmond Felton dao je 18, a Džej Ar Smit 15 uz 12 skokova.
U ekipi Bostona, koja je prekinula niz od dve pobede, Džef Grin postigao je 27 poena, a Pol Pirs 24 poena uz 15 skokova.
Košarkaši Čikaga pobedili su Detroit sa 95:94 i ostvarili 18. uzastopnu pobedu u međusobnim duelima. Luol Deng bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, a Džimi Batler i Nejt Robinson dodali su po 16.
Majami-San-Antonio-2.jpg
Majami-San Antonio
Rodni Staki postigao je 25 poena za Pistonse, koji nisu pobedili Bulse od 23. decembra 2008. godine.
Košarkaši Nju Orleansa pobedili su Klivlend sa 112:92 i prekinuli niz od dva poraza, dok je Vašington bio bolji od Toronta sa 109:92 i zabeležio sedmu uzastopnu pobedu na svom terenu.

Mari odmah iza Novaka


Najbolji srpski teniser Novak Đoković zadržao je prvo mesto na ATP listi, dok je Janko Tipsarević pao za jednu poziciju i sada je 10. igrač sveta.
Prvi put u karijeri na drugom mestu je Britanac Endi Mari posle osvajanja turnira u Majamiju. Švajcarac Rodžer Federer pao je na treće mesto, a iza njega su Španci David Ferer i Rafael Nadal.
Mari3.jpg
Viktor Troicki zadržao je 44. mesto na listi sa 905 bodova.
Najveći napredak među prvih 20 igrača zabeležio je Tomi Has koji je "skočio" sa 18. na 14. poziciju.
Prvih 20 igrača na listi:
Nole-IV01.jpg
1. (1) Novak Đoković (Srbija) 12.370 bodova
2. (3) Endi Mari (Velika Britanija) 8.750
3. (2) Rodžer Federer (Švajcarska) 8.670
4. (5) David Ferer (Španija) 7.050
5. (4) Rafael Nadal (Španija) 6.385
6. (6) Tomaš Berdih (Češka) 5.145
7. (7) Huan Martin del Potro (Argentina) 4.750
8. (8) Žo-Vilfred Conga (Francuska) 3.660
9. (10) Rišar Gaske (Francuska) 3.230
10. (9) Janko Tipsarević (Srbija) 3.000
11. (11) Marin Čilić (Hrvatska) 2.705
12. (12) Nikolas Almagro (Španija) 2.435
13. (13) Žil Simon (Francuska) 2,390
14. (18) Tomi Has (Nemačka) 2.260
15. (15) Kei Nišikori (Japan) 2.135
16. (16) Miloš Raonić (Kanada) 2.095
17. (17) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) 1.960
18. (19) Andreas Sepi (Italija) 1.865
19. (14) Huan Monako (Argentina) 1.835
20. (20) Sem Kveri (SAD) 1.825

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger