Headlines News :

Vuković napušta kormilo Orlova

Written By maxtv on уторак, 23. април 2013. | 21:37


Nakon loših rezultata Orlova Veselin Vuković napustiće funkviju selektora posle sporazumnog raskida ugovora. Potencijalni naslednik trener Flensburga Ljubomir Vranješ.
Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković napustiće to mesto posle sporazumnog raskida ugovora, rekao je generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.
Veselin-Vukovic1.jpg
Vuković napušta mesto selektora srpskih rukometaša
"Sa Vukovićem će biti sporazumno raskinut ugovor, zbog čitavog niza dešavanja u poslednje vreme. Lično sam razgovarao sa Vukovićem i dogovorili smo se na ljudiski, dostojanstven i sportski način. Tu odluku još samo preostaje da potvrdi Upravni odbor RSS", rekao je Đurković. On je dodao da Savez još nije stupio u kontak ni sa jednim Vukovićevim potencijalnim naslednikom.
"Rano je još pričati o novom selektoru. Nismo još ni sa kim razgovarali. To ćemo uraditi tek kada situacija sa Vukovićem bude okončana kako treba", kazao je Đurković.
Nemački mediji ranije ovog meseca spekulisali su da bi naslednik Vukovića na klupi Srbije mogao da bude trener Flensburga Ljubomir Vranješ.
Vuković je mesto selektora "orlova" preuzeo 1. aprila 2010. godine, a sa Srbijom je na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Beogradu osvojio srebrnu medalju, a izborio je plasman i na Olimpijske igre u Londonu iste godine i Svetsko prvenstvo 2013. u Španiji.
Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine u Danskoj u Grupi 7 trenutno zauzima treće mesto sa dve pobede i po jednim remijem i porazom.

Odbojka - Zvezda opet šampion!


Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su devetu titulu prvaka Srbije! "Crveno-beli" su u finalnoj seriji plej Super lige sa 3:0 u pobedama savladali Partizan.
Odbojkaši Crvene zvezde odbranili su titulu prvaka Srbije pošto su savladali ekipu Partizana sa 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) i u finalnoj seriji plej-ofa trijumfovali ukupnim rezultatom 3:0 u pobedama. Crveno-beli su osvojili ukupno devetu titulu nacionalnog šampiona.
Zvezda-odbojka1.jpg
Kapitenu Zvezde Mihajlu Mitiću šampionski pehar je predao predsednik Udruženja klubova Superlige Goran Chato, a Snežana Sparić, predstavnik sponzora takmičenja, kompanije "Viner Štediše osiguranje", uručučila mu je ček na 1.120.000 dinara.
Zvezda je tako odbranila titulu, izborila mesto u žrebu za Ligu šampiona i došla do trećeg trofeja u sezoni, pošto su u finalu Kupa Srbije pobedili Radnički iz Kragujevca, dok su Super kupu bili bolji od Vojvodine.
Crvena zvezda je do plej-ofa došla kao lider ligaškog dela takmičenja, dok je plasman partizana u finale bio iznemnadjenje, jer je ligu završio na sedmij poziciji. Crveno-beli su u plej-ofu u četvrtini finala pobedili Spartak iz Ljiga, a u polufinalu su bili bolji od Vojvodine, kao i u finalu - u tri meča.

Ana startovala pobedom


Ana Ivanović pobedom startovala u Štutgartu savladavši u prvom kolu Andreu Petković 6:3, 6:2. U drugom kolu sa Ruskinjom Nađom Petrovom.
Srpska teniserka Ana Ivanović pobedom je startovala na WTA turniru u Štutgartu savladavši danas u prvom kolu Andreu Petković iz Nemačke sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:2.
Ana-Ivanovic1.jpg
Ivanovićeva je neočekivano lako srušila otpor protivnice, trenutno 131, a pre dve godine teniserke iz Top 10. Delovala je sigurno i samouvereno, koristeći svaku grešku Petkovićeve, u čijoj igri se primećivalo dugotrajno odsustvo sa terena zbog povrede.
Nije bilo dileme o krajnjem ishodu pošto je srpska teniserka dominirala, diktirala je tempo i sigurno osvajala poene. Potpuno zasluženo je izborila treću pobedu u četvrtom medjusobnom duelu protiv vršnjakinje i dobre prijateljice.
Ana se u drugom kolu sastaje sa Ruskinjom Nađom Petrovom, koja je ranije danas pobedila Nemicu Dinu Ficenmajer sa 7:6 (7:2), 6:4. Petrova zauzima 11. mesto na WTA listi a od 13 dosadašnjih medjusobnih mečeva Srpkinja je dobila osam.
Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 795.707 dolara.

Karl Luis: Beograde, hvala i bravo!


Po povratku u SAD Karl Luis pozdravio Beograđane i čestitao na uspešno organizovanom maratonu. Legendarni atletičar po treći put je bio promoter Beogradskog maratona.
Po svom povratku u SAD iz Beograda, gde je prethodnog vikenda boravio kao promoter 26. Beogradskog maratona, Karl Luis je pozdravio Beograđane i čestitao im na uspešnoj organizaciji trke.
Karl-Luis1.jpg
"Hvala Vam na izvanrednom gostoprimstvu, uživao sam u svakom trenutku tokom svog boravka u Beogradu, u susretu sa ljudima, istorijom i kulturom Beograda i Srbije. Još jednom Vam čestitam na izvanrednoj organizaicji 26. Beogradskog maratona. Beograde, hvala i bravo!", kaže se u mejlu koji je dostavio Luis preko kancelarije Beogradskog maratona.
"Maraton je bio ono što nas je nedvosmisleno ujedinilo u zajedničkoj promociji atletike kroz vrhunsku organizaciju ovog događaja. Naša misija je da služimo atletskom sportu i svemu onome što on stvara kako bi svet postao bolje mesto za život.", poručio je najbolji atletičar svih vremena i ambasador Ujedinjenih nacija.
Karl Luis je po drugi put boravio u Beogradu, a treći put promovisao Beogradski maraton (prvi put je to učinio 1994. godine kada nije bio prisutan na samom događaju jer zbog sankcija UN nije mogao da doputuje na maraton, ali je video porukama iz SAD pozdravio organizatore, učesnike i partnere).
Prethodni put je u Beogradu boravio 2006. godine na 19. Beogradskom maratonu.

Đurić: Hvala Tumbakoviću


Partizan se oprostio sa Tumbakovićem. Dragan Đurić naglasio da će vrata Partizana za njega uvek biti otvorena. Uprava "crno-belih" će tek na kraju sezone imenovati novog sportskog direktora.
Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je da je Upravni odbor crno-belih na današnjem sastanku jednoglasno dao saglasnost sportskom direktoru Ljubiši Tumbakoviću da napusti klub i preuzme kineski Vuhan, jer je ta ponuda bila u rangu najboljih na Starom kontinentu. Istovremeno, Đurić je naglasio da odlazak Tumbakovića neće oslabiti crno-bele u odlučujućim utakmicama za šampionsku titulu.
Tumbakovic-Djuric1.jpg
"Kada je dolazio pre 10 meseci hteli smo da saradnja sa Tumbakovićem bude na duže staze, ali na našu žalost život uvek ima neke druge puteve, a taj prokleti novac svima nama puno znači. Ponuda Vuhana bila je u rangu sa najskupljim u Evropi, a svi smo ponosni što je Tumbaković radio u Partizanu", rekao je Đurić na konferenciji za medije u Humskoj. Prvi čovek crno-belih dodao je da je sada trenutak da navijači i uprava još snažnije stanu iza ekipe.
"Jedan čovek ne čini klub u toj meri da njegov odlazak može da napravi problem. Imamo jasan plan i strategiju za ostvarenje cilja, a to je osvajanje šeste uzastopne titule", istakao je Đurić. Predsednik Partizana naveo je i da će uprava tek na kraju sezone imenovati novog sportskog direktora.
"Tumbakoviću želim uspeh u novom klubu, jer to će biti uspeh svih nas. Kada se vrati iz te 'proklete Kine' vrata Partizana uvek će mu biti otvorena", zaključio je Đurić, a zatim poklonio Tumbakoviću zvaničnu loptu Lige šampiona sa potpisima igrača.
Tumbakovic-Djuric2.jpg
Odlazeći sportski direktor Tumbaković zahvalio se članovima Upravnog odbora na razumevanju i potvrdio da je prethodno odbio dve ponude iz Kine.
"U noći između nedelje i ponedeljka javili su mi se treći put ljudi iz jednog malog, ali sposobnog kluba, a razlozi za ovakvu moju odluku leže isključivo u materijalnom momentu. Znam da sam izneverio ljude sa kojima sam radio, ali imali smo fantastičnu saradnju u prethodnom periodu, pogotovo sa predsednikom, koji je i moj prijatelj. Jednostavno, ovo što sam sada napravio uradio sam iz poštovanja prema svojoj porodici", istakao je Tumbaković. On je naveo i da očekuje da navijači crno-belih razumeju odluku o odlasku u Kinu.
"Znam da moj odlazak ne dolazi u pravo vreme, ali nijedan veliki klub ne zavisi od pojedinca. Snaga kluba vidi se kada oni koji ostanu uspeju da završe započeti posao. Ekipa je pokazala da izlazi iz krize i ubeđen sam da će ostvariti ono što se od nje očekuje do kraja prvenstva", poručio je Tumbaković.
Tumbakovic-Djuric3.jpg
Vuhan se posle šest odigranih kola u šampionatu Kine nalazi na pretposlednjoj poziciji sa svega jednim bodom - remi i pet poraza.

Kup ne može na KiM?


Evropska rukometna federacija upozorila da finalni turnir Kupa ne može da se održi u Zubinom Potoku bez saglasnosti kosovskoh saveza. Odluka o domaćinu Kupa posle konsultacija.
Rukometni savez Srbije saopštio je da su u toku konsultacije sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF), Ministarstvom omladine i sporta i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju oko definitivnog mesta odigravanja finalnog turnira Kupa Srbije za muškarce.
Rukomet2.jpg
"Obaveštavamo javnost da smo u stalnoj komunikaciji sa nadležnima u kancelariji EHF-a kao i sa nadležnima u Ministarstvu omladine i sporta i kancelariji za Kosovo i Metohiju i da ćemo odluku o mestu odigravanja finalnog turnira Kupa doneti nakon konsultacija i sednice Upravnog odbora RSS. O donetoj odluci ćemo obavestiti kako EHF, tako i klubove učesnike završnice Kupa", navodi se u saopštenju.
EHF je upozorio RSS da im je za organizovanje finalnog turnira Kupa u Zubinom potoku neophodna dozvola kosovskog saveza.
"Želimo da naglasimo tačku 10.3, gde je jasno rečeno da mečevi van granica fedracije mogu biti organizovani samo uz pristanak obe federacije i sa odobrenjem Evropske federacije. Zbog toga vas molimo da ili dobijete saglasnost kosovskog saveza ili da finale Kupa Srbije organizujete u okviru teritorije Srbije", piše u saopštenju EHF-a. EHF je naglasio da je kosovski savez pridruženi član, što automatski obavezuje sve strane da poštuju pravila.
Finalni turnir Kupa Srbije održava se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Partizan - Crvenka i Vojvodina - Zaječar.

Zvezda za promene u FSS-u


Kao i svakog ponedeljka i juče je održana sednica Upravnog odbora FK Crvena Zvezda, na kojoj je pored razmatranja klupskih problema bilo reči i radu FSS-a. Naime, rukovodstvo crveno-belih je podržalo inicijativu za promene u Fudbalskom Savezu Srbije i smenu predsednika Tomislava Karadžića.
Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena Zvezda podržao je inicijativu za održavanje vanredne Skupštine Fudbalskog saveza Srbije , povodom stanja u srpskom fudbalu, loše atmosfere i loših rezultata, odnosno trenutnog plasmana reprezentacije na FIFA rang listi.
UO FKCZ.jpg
"Upravni odbor FK Crvena zvezda smatra da je Skupština najmerodavnije mesto za kritiku, raspravu, sugestije, neslaganje ili promene i poziva sve fudbalske radnike Srbije da svoje inicijative sprovode kroz institucije sistema FSS i preko Statuta ove organizacije, a nikako preko medija odnosno javnosti", navodi se u saopštenju Crvene Zvezde.
Inicijativu za održavanje vanredne Skupštine pokrenuo je nekadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić, koji je predstavnicima klubova poslao mejl sa pozivom za smenu aktuelnog rukovodstva FSS na čelu sa Tomislavom Karadžićem.

Srbija gotovo izvesno neće učestvovati na prvenstvu sveta u Brazilu 2014. godine, a državni tim trenutno se nalazi tek na 40. mestu FIFA rang liste.

Radonjić: Verujemo u finale


Dejan Radonjić svestan je činjenice da se Crvena zvezda ne nalazi u dobroj formi, ali veruje u plasman u finale. Za nas je veća enigma naša trenutna forma, nego igra Radničkog, istakao trener crveno-belih.
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da se klub "ne nalazi u idealnom stanju" i da je tim prošao kroz loš period, ali da veruje da će se njegova ekipa plasirati u finale završnog turnira Jadranske lige. Zvezda sutra ujutru putuje u Laktaše, gde je u četvrtak očekuje Radnički iz Kragujevca u polufinalu.
Radonjic.jpg
"Nemam dilemu da se ne nalazimo u idealnom stanju... Tim iz Kragujevca predvođen je izvanrednim trenerom Miroslavom Nikolićem i oni su tokom čitave lige pokazali visok kvalitet igara... Za nama je loš period, dva meča smo neočekivano izgubili, ali nadam se da ćemo kao tim odregovati kvalitetno", rekao je Radonjić za klupski sajt.
Zvezda od osvajanja kupa igra slabije, a u domaćoj ligi je doživela dva neočekivana poraza, od Mega Vizure i Metalca, posle čega je smenjen trener Vlada Vukoičić i doveden Radonjić.
"Porazi od Mega Vizure i Metalca su nas doveli u poziciju neadekvatnog nivoa samopouzdanja i psihološkog statusa, ali verujem da ćemo na meču protiv Radničkog pružiti partiju koja će nam omogućiti da se nađemo u finalu", rekao je Radonjić.
Crnogorski stručnjak kazao je da Zvezda ima veće ambicije i da može da postigne više nego što pokazuje trenutna forma.
Crvena-zvezda.jpg
"Jako dobro poznajem ekipu Radničkog...za nas (je) veća enigma naša trenutna forma, ali siguran sam da će ona biti sve bolja kako vreme bude odmicalo. Ne možemo, međutim, da razmišljamo tako. Čeka nas duel u kome moramo biti na visini zadatka, moramo da pokažemo veliku želju i bez obzira na slabosti koje su evidentirane, pružimo dovoljno dobru partiju da pobedimo Radnički", rekao je Radonjić.
Zvezdin cilj nije samo plasman u finale i samim tim u Evroligu.
"Ambicije Crvene zvezde uvek moraju biti najviše. Tu ne sme biti nikakve dileme", rekao je Radonjić.
Crvena zvezda i Radnički igraju u četvrtak od 17.00.

Nećemo potceniti Igokeu


Duško Vujošević optimista pred fajnal-for Jadranske lige u Laktašima, ali obećava da njegov mlad tim neće potceniti Igokea. Vujošević još jednom podsetio na izuzetno tešku finansijsku situaciju u klubu.
Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegovi košarkaši orno i sa mnogo entuzijazma putuju u Laktaše na završni turnir Jadranske lige, uprkos problemima. Vujošević je novinarima u Beogradu najviše govorio o teškoj materijalnoj situaciji u klubu.
Vujosevic.jpg
"Veoma smo orni i puni entuzijazma, uprkos... ali da se zna, da se vidi na osnovu onoga što je bilo sad da je Partizan napravljen iz jednog komada, kao opruga. Što je pritisak jači, to se više odskače", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.
Partizan u četvrtak igra protiv Igokee u polufinalu završnog turnira.
Vujošević je danas govorio o putu njegove ekipe od početka sezone, priznavši da je u oscilacijama odlazila i više od očekivanog, ali i niže od predviđanog.
"Talentovani i mladi tim. Jako mnogo smo trenirali i znojili se, a ja sam više puta govorio da je trening alhemijski proces u kome se znoj pretvara u zlato. Stvarno smo ispunili obećanje kad je u pitanju rad", rekao je Vujošević.
Partizan ima samo sitnijih problema sa povredama, a jedino je ozbiljnije povređen Marko Čakarević, koji ima problema sa hrskavicom već duže vreme, ali će biti u sastavu tima, izneo je trener.
Igokea-Partizan.jpg
Igokea je osvojila prvo mesto u regularnom delu tabele.
"Dobro su organizovani, sa dobrim trenerom i grupom koja izvanredno funkcioniše. U početku su ih potcenjivali, ali smo svi postali svesni njihove snage. U sportu možete da igrate preko veze, ali ne možete preko veze da budete šampioni. Oni su spremni da se žrtvuju za tim i imaju ljudsku i igračku zrelost", rekao je Vujošević.

Bacanje (svetlosne) prašine u oči


Vest je svakako iznenađujuća. Ona je ekskluzivna, zanimljiva. Ali zašto sada?
Mario Gece je izuzetan fudbaler. U junu će tek napuniti 21 godinu. Reprezentativac Nemačke. Ove sezone stvorio je najviše gol prilika u Bundesligi. Brz. Dribler. Šuter. Disciplinovan. Ima još stvari, ne bi ga Pep Gvardiola uzeo tek tako. I to još za 37 miliona evra. On je sada najskuplji Nemac u istoriji fudbala.
Gece-Bajern.jpg
Finansijska moć Bavaraca
Bajern je kupovinom Gecea potvrdio finansijsku moć. Njihovi godišnji prihodi su 368 miliona evra. Gotovo duplo više nego Dortmund koji ima prihode od 189 miliona evra. Na plate igrača izdvajaju godišnje oko 166 miliona a Dortmund 80 miliona.
Sa igračke strane, sve je to u redu. Ali zašto objaviti vest o Geceovom odlasku iz Dortmunda, inače jedinog pravog rivala Bajerna u prethodne tri godine, u novi klub?
Dva su verovatna razloga i oba pokazuju da iza svega stoji namera Bajerna da utiče na događaje ove nedelje.
Pre dva, tri dana... bavarski poreski inspektori su pokrenuli istragu protiv generalnog menadžera Bajerna Ulija Henesa. Moćan, uticajan čovek. Toliko da se i kancelarka Angela Merkel oglasila tim povodom. Henes je utajio porez, a u Nemačkoj nemaju nameru da poštede bilo koga.
Ako je, a svakako jeste, istraga protiv Henesa okrnjila Bajernov ugled onda je današnja vest sa Geceom popravila imidž kluba. A večeras je polufinale Lige šampiona. Što ima tesnu vezu sa drugim razlogom-osećajem koji će igrači i navijači Bajerna imati kada dođu na stadion: da Bajern gigant koji raste.
Klop-Gece.jpg
Najskuplji nemački fudbaleri u istoriji
Mario Gece     Dortmund-Bajern Minhen  37 miliona evra
Mario Gomez   Štutgart-Bajern Minhen  30 miliona evra
Manuel Nojer  Šalke04- Bajern Minhen  22 miliona evra
Mesut Ozil     Verder-Real Madrid   18miliona evra
Neće ta informacija značajno uticati na gostujuću Barselonu, ali hoće na sampouzdanje čitavog kluba.
Samo 24 časa kasnije, u sredu, u direktnom prenosu na RTS1 od 20.45 Dortmund, sa Geceom, dočekaće Real Madrid. Navijači Dortmunda, igrači ove ekipe, ljudi u klubu osetiće, možda podsvesno, da oni još nisu toliko veliki koliko ostala tri polufinalista.
Zapravo po rezultatima u istoriji i nisu, ali Dormtund je bivši šampion Evrope. Tim koji je tukao Bajern prethodne dve sezone kad god su mogli. Bilo je dovoljno da Bajern Geceu ponudi ugovor i da ovaj momak pristane.
Bajernova odluka pokazuje i da ne mare za Dortmund. Njih ne interesuje šta će oni uraditi u sredu uveče, i možda bi im čak odgovaralo da ispadnu. Manja zarada, manja finansijska moć direktnog konkurenta. A nije im važno ni kako će se Gece osećati ni kako će igrati pred 80000 fanatičnih navijača. Oni znaju šta su kupili.
Bajern u očima ljudi van Nemačke, najčešće sa pravom, deluje kao moćan ali pošten klub. Oni koji su im bliže ne veruju da je to baš tako. Uostalom, Bajern se toliko ponosi svojim motoom: Mia san mia- To smo što smo. U skladu sa tim su se poneli i u utorak.

Nikolić: Odlučiće nijanse!


Miroslav Nikolić očekuje neizvestan duel u polufinalu Jadranske lige između njegovog Radničkog i Crvene zvezde i smatra da će pobednika odlučiti nijanse. On je naveo da ne želi da iznisi taktiku kojom će suprotstaviti Zvezdi, kao i da mu je najvažnije da su igrači maksimalno motivisani.
Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je danas da će nijanse odlučivati u duelu sa Crvenom zvezdom u polufinalu fajnal-fora Jadranske lige i da njegovu ekipu deli samo 40 minuta od učešća u Evroligi.
Nikolic.jpg
Završni turnir Jadranske lige igra se u Laktašima od 25. do 27. aprila. Meč izmedju Radničkog i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 17 sati. U drugom polufinalnom meču sastaju se Partizan i Igokea.
"Zvezdini aduti su skok i jake kontre, ako to iskontrolišemo, eto nas u finalu, a otvaraju se i vrata Evrolige. Većina igrača u Evropi i dalje samo maštari da jednom zaigra na toj sceni, a mi smo nadomak tako nečeg", rekao je Nikolić.
Nikolić je kazao da, kada se analizira dosadašnja sezona, njegova ekipa može svakog da pobedi i od svakog da izgubi, jer je liga "nikad izjednačenija".
"Jednako smo motivisani i mi i oni, moguće je da opet bude meč na 'jednu loptu', kao naš poslednji. Verujem da će igrači da imaju veću koncentraciju. Očekujem da se potpuno posvete utakmici sa Zvezdom jer kad počne okršaj samo 40 minuta je do Evrolige", rekao je trener Radničkog.
On je naveo da ne želi da iznisi taktiku kojom će suprotstaviti Zvezdi, kao i da mu je najvažnije da su igrači maksimalno motivisani.
Radnicki.jpg
"Što smo imali izanalizirali smo iz Superlige, fokus svih nas u klubu je samo na fajnal-foru. Ideja mi je da imamo mnogo jaču odbranu i da budemo jači i u skoku, to su segmenti u kojima rival može da nas nadigra. Moramo bolje da zagrađujemo koš, da dobijamo duele u vazduhu, u tom slučaju naši igrači će biti ti koji će da nose igru", kazao je Nikolić.
"Ako još pokažemo raspoloženje u napadu, budemo ubitačni kakvi smo bili 26 kola na Jadranu, ni priča o regionalnom prstenu nije nerealna, ali idemo korak po korak", rekao je on.

Kompani ostaje u Sitiju


Kapiten fudbalera Mančester Sitija Vensan Kompani rekao je da ne planira da napušta redove sada već bivšeg šampiona Englske, uprkos ponudi Barselone da se preseli na Kamp nou. On je u Siti došao pre pet godine iz Hamburga a za selekciju Belgije odigrao 52 utakmice i postigao četiri gola.
"Nema razloga da idem bilo gde. Srećan sam ovde, predstoji mi još pet godina ugovora i već smo počeli da se spremamo za narednu sezonu", rekao je Kopmani za engleske medije.
Vensan-Kompani-1.jpg
On je u Siti došao pre pet godine iz Hamburga, a u karijeri je još igrao i za Anderleht.
Kompani je za selekciju Belgije odigrao 52 utakmice i postigao četiri gola.

Gece od leta u Bajernu


Fudbalski klub Bajern potvrdio je da će sadašnji igrač Borusije iz Dortmunda Mario Gece od 1. jula biti član minhenskog kluba.U dosadašnjem toku sezone Gece je za Borusiju odigrao 42 utakmice i postigao 16 golova.Gece je drugo pojačanje Bajerna za sledeću sezonu, pošto je klub još ranije za novog trenera imenovao Pepa Gvardiolu.
Na sajtu nemačkog šampiona navodi se da Bajern ovu vest nije želeo da objavi danas, već nakon sutrašnje utakmice Borusije i Reala u polufinalu Lige šampiona, ali da su nemački mediji bili brži.
Mario-Gece-1.jpg
Prema tvrdnjama lokalnih medija, Gece je sa Bajernom već potpisao trogodišnji ugovor vredan 21 milion evra.
U dosadašnjem toku sezone Gece je za Borusiju odigrao 42 utakmice i postigao 16 golova. On je sa timom iz Dortmunda osvojio dve uzastopne titule šampiona Nemačke i jedan državni kup.
Mario-Gece.jpg
Gece je do sada za reprezentaciju Nemačke odigrao 22 utakmice i postigao pet golova.

Het-trik Van Persija za titulu


Fudbaleri Mančester Junajteda osvojili su jubilarnu 20. titulu prvaka Engleske savladavši na Old Trafordu ekipu Aston Vile sa 3:0, u preostaloj utakmici 34. kola Premijer lige.Holandski napadač Robin van Persi het-trikom obezbedio titulu.
Četiri kola pre kraja sezone izabranici Aleksa Fergusona imaju nedostižna 84 boda, pa su sa trona svrgli dosadašnjeg šampiona, tim gradskog rivala Mančester Sitija. Popularni "crveni đavoli" su rekorderi po broju titula, a imaju ih sada dve više od "večitog" rivala Liverpula.
Slavlje-MJ-1-Persi.jpg
Ferguson je na klupi Junajteda osvojio 13. titulu prvaka Engleske. Njegov tim je na putu da obori rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni, kojeg drži londonski Čelsi iz perioda kada ga je vodio Žoze Murinjo.
Nezaboravno veče imao je holandski napadač Robin van Persi, koji je postigao sva tri gola na oduševljenje 75.591 gledalaca na Old Trafordu. Junajted je ofanzivnog igrom od početka meča krenuo silovito i obezbedio trijumf već nakon pola sata igre.
Slavlje-MJ-4.jpg
Već u drugom minutu Van Persi je načeo mrežu gostiju, potom je sjajnim volej udarcem doneo vodjstvo od 2:0, da bi dvadeset minuta kasnije prevario protivničku odbranu i postavio konačan rezultat za istorijski trijumf najtrofejnijeg engleskog kluba.
U ekipi Mančester Junajteda večeras nije bilo kapitena, srpskog internacionalca Nemanje Vidića.
Aston Vila je pretrpela 16. poraz ove sezone i strepi za opstanak pošto sa utakmicom više ima samo tri boda više od Vigana, najbližeg pratioca iz zone ispadanja.
Slavlje-MJ.jpg
Mančester Junajted - Aston Vila 3:0 (Van Persi 2, 13, 33)
Odigrano juče: Totenhem - Mančester Siti 3:1, Liverpul - Čelsi 2:2.
Odigrano u subotu: Fulam - Arsenal 0:1, Norič - Reding 2:1, Kvins Park Renders - Stouk 0:2, Sanderlend - Everton 1:0, Svonsi - Sautempton 0:0, Vest Bromvič Albion - Njukasl 1:1, Vesthem - Vigan 2:0.
Tabela: Mančester Junajted 84 boda, Mančester Siti 68, Arsenal 63, Čelsi 62, Totenhem 61, Everton 56, Liverpul 51, itd.

Kris Pol Klipersima doneo vođstvo


U nastavku četvrtfinala plej ofa Istočne konferencije NBAlige Čikago je kao gost savladao Bruklin sa 90:82 i izjednačio rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Na Zapadu, pak, Klipersi su opet iskoristili prednost domaćeg terena i pobedom 93:91 protiv Memfisa poveli sa 2:0 u seriji.
Rivali u Los Anđelesu odigrali su odličan meč, a junak pobede Klipersa bio je Kris Pol, koji je postigao pobednički koš 0,1 sekundu pre kraja, i to dok je bio van ravnoteže i preko Tonija Alana.
nba-Klipersi-1.jpg
Samo malo pre toga, Mark Gasol je izjednačio 13,9 sekundi pre kraja, posle tajm-auta Grizlija. Klipersi su odmah potom zatražili svoj tajm-aut i namestili akciju za Pola.
Plejmejker domaćih bio je najefikasniji igrač pobedničkog tima sa 24 poena, od čega je osam postigao u poslednja četiri minuta. Pol je imao i devet asistencija. Blejk Grifin doprineo je trijumfu sa 21 poenom i osam skokova.
Memfis je predvodio Majk Konli sa 28 poena.  Serija se sada seli u Memfis.
nba-Klipersi-3-Grin.jpg
 
Čikago je izjednačio na 1:1 u seriji protiv Bruklin Netsa najviše zahvaljujući dobroj odbrani, a trijumfu je mnogo doprineo i Žoakim Noa, uprkos povredi desnog stopala, zbog koje je jedva trčao u prvoj utakmici.
Bulsi su posebno dobru odbranu odigrali u trećoj deonici, kada su zadržali rivala na 11 poena, odnosno dva koša iz igre, i tada su izgradili vodjstvo koje su sačuvali do kraja meča.
nba-Bulsi-2.jpg
Noa je utakmicu završio sa 11 poena i 10 skokova. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luol Deng sa 15 poena i 10 skokova, dok je Karlos Buzer završio meč sa 13 poena i 12 skokova. Za Čikago je igralo devet košarkaša i svi su se upisali u strelce.
Najefikasniji kod Netsa bio je Bruk Lopez sa 21 poenom. Bruklin je, međutim, iz igre šutirao samo 35 odsto. Zvezda tima Deron Vilijams završio je meč sa osam poena, uz šut iz igre 1/9.
nba-Bulsi-3.jpg
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Bruklin - Čikago 82:90 (1:1 u seriji)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
L.A. Klipers - Memfis 93:91 (2:0)

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger