Headlines News :

CSKA nadigrao Pao, Efes bolji od Reala

Written By maxtv on четвртак, 14. фебруар 2013. | 22:58


Košarkaši Unikahe pobedili su na gostovanju u Berlinu Albu sa 67:65, dok je Barselona slavila u gostima protiv Makabija sa 82:77. CSKA savladao Panatenaikos sa 86:69. Žalgiris bolji od Banberga posle produžetka 88:87, Anadolu Efes slavio protiv Reala 74:72, u utakmicama sedmog kola druge faze Evrolige.
CSKA je tako upisao petu pobedu u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju, dok je Panatinaikos zabeležio treći poraz. Ekipu CSKA do pobede je predvodio košarkaš iz Srbije Miloš Teodosić sa 20 poena, sedam asistencija i četiri skoka, Vladimir Micov je ubacio 10, a Nenad Krstić osam. Kod gostiju istakao se Jonas Mačijulis sa 15 poena, a Džejms Gist imao je "dabl-dabl" učinak od 12 koševa i 10 skokova.
CSKA-PAO2.jpg
Ekipa CSKA je tokom celog meča imala prednost i tako nakon dva poraza u Evroligi zabeležila pobedu veoma bitnu za plasman u naredni krug.
Alba-Unikaha2.jpg
Unikaha je trojkom Markusa Vilijamsa pet sekundi pre kraja meča došla do treće pobede u Grupi E Evrolige, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Krunoslav Simon sa 12 poena. Fran Vaskes je ubacio 11 poena, dok su Vilijams i Erl Kalovej dodali po 10, a Kosta Perovic ubacio je devet koševa i imao dva skoka.
U ekipi Šaše Obradovića najefikasniji bio je Dion Tompson sa 16 poena, a isti učinak imao je Nihad Đedović. Alba posle ovog poraza imas učinak od jedne pobede iz sedam mečeva, dok Unikaha ima tri pobede iz isto toliko utakmica.
Makabi-Barselona2.jpg
Barselona je u uzbudljivoj završnici meča u Tel Avivu uspela da izađe kao pobednik i tako zabeležio šesti trijumf u elitnom košarkaškom takmičenju. U ekipi Barselone istakao se Ante Tomić sa 18 poena, dok su Šarunas Jasikevičius i Huan karlos Navaro dodali po 14. Kod domaćina najbolji je bio Riki Hikman sa 19 poena, a Šon Džejms
ubacio je 16.
Makabiju je je ovo bio peti poraz iz sedam mečeva i sada zauzimaju šesto mesto, dok je Barselona vodeća sa šest pobeda i jednim porazom u Grupi F.
Efes-Real1.jpg
U preostale dve utakmice današnjeg programa Evrolige Žalgiris je kao gost posle produžetka savladao Bamberg rezultatom 88:87. Anadolu Efes je na svom terenu bio bolji od Real Madrida sa 74:72.
Bamberg-Zalgiris1.jpg

Zvezda “smanjuje” Pionir


Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je da će kapacitet hale Pionir biti "značajno smanjen" za meč protiv Partizana u Jadranskoj ligi, oko trećine, kao i da ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji. Meč 21. kola Jadranske lige igra se u nedelju od 21.00 čas, a kapije Pionira biće otvorene dva sata ranije.
Kapacitet Pionira je 5.928 mesta, a Zvezda je objavila da očekuje oko 4.000 gledalaca, kao i da će Partizan dobiti 30 ulaznica. Sve u cilju bezvednosti ljubitelja košarke. Navijači pozvani na fer ponašanje i sportsko navijanje.
Zvezda-navijaci2.jpg
"Karata u slobodnoj prodaji neće biti, važiće samo sezonske ulaznice, a određeni broj pozivnica biće podeljen prijateljima i sponzorima kluba...Mole se svi oni koji nemaju karte da ne dolaze ispred dvorane Pionir i tako stvaraju nepotrebne gužve...na sastanku sa policijom je postignut dogor da niko bez karte neće moći da priđe dvorani", navodi se u saopštenju crveno-belih.
Meč 21. kola Jadranske lige počinje u 21.00, a kapije Pionira biće otvorene dva sata ranije.
Meč Partizana i Zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća prekinut je zbog incidenata navijača, a uprava crveno-belih pozvala je gledaoce na fer ponašanje i sportsko navijanje.
"Želja nam je da se posle derbija priča samo o košarkaškim potezima i zato će Crvena zvezda kao domaćin učiniti sve da organizacija bude na maksimalnom nivou", naveo je klub.

"Blejd raner" ubio devojku


Južnoafrički atletičar, višestruki šampion na Paraolimpijskim igrama i učesnik Olimpijskih igara u Londonu Oskar Pistorijus uhapšen je u Pretoriji, pošto je rano jutros usmrtio svoju devojku Rivu Stenkamp. Pistorijus je sa četiri hica u glavu i jednim u ruku pogodio 30-godišnju devojku, za koju je mislio da je provalnik.
16.15 - Ulaz u ograđeni i vrlo dobro obezbeđeni stambeni kompleks u kome se nalazi kuća Oskara Pistorijusa i u kome se dogodilo ubistvo. Kada se pogleda ova slika postaje jasnije zbog čega svetski mediji sumnjaju u, za sada, zvaničnu verziju po kojoj je atletičar usmrtio svoju devojku greškom, pomešavši je sa provalnikom.
Oscar 5.jpg
15.30 - Pistorijus će pred istražnog sudiju, ipak, izaći sutra. Do tada će biti u pritvoru.
oscar 4.jpg
Zatvor u Pretoriji gde će Pistorijus biti do sutra
13.20 - Oskar Pistorijus je optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp. Policija je u jednoj lokalnoj stanici ispitala Pistorijusa, koji je jedna od ikona sporta u svojoj zemlji. Popularni „Blejd Raner" će se pojaviti i na sudu kasnije tokoim dana. Predstavnici policije su istakli kako su „iznenađeni" da je devojka pomešana sa provalnikom. Takođe se ističe da je policija i ranije imala prijave sa ove adrese, koje su se ticale „nasilja u porodici". Cela Južna Afrika je u velikom šoku zbog incidenta u novi detalji u vezi sa pričom se željno iščekuju.
11.00 -  Oskar Pistorijus odveden u policiju. Ono što se zna jeste da je do ubistva došlo oko četiri časa ujutru, a sve veći broj medija navodi da je sam Pistorijus rekao policiji da se uplašio da je u pitanju provalnik. U Južnoj Africi stopa kriminala je zaista ogromna, i iz tog razloga veliki broj građana nosi i poseduje vatreno oružje, iako je procedura za dobijanje istog vrlo komplikovana i dugotrajna.
oscar 3.jpg
Veliki šok za sve u Južnoj Africi, ali i sportsku javnost širom planete. Oskar Pistorijus, za mnoge istinski simbol istrajnosti u svetu sporta, usmrtio je sa četiri hica svoju devojku Rivu Stenkamp, inače poznatog modela u ovoj zemlji.
Mediji u Južnoj Africi prenose da je u pitanju nesrećan slučaj i da je nesrećna devojka želela da iznenadi Pistorijusa za Dan zaljubljenih.
Oscar.jpg
Za sada nema izveštaja policije, ali američki NBC javlja da će popularni "Blejd raner" najverovatnije biti optužen za ubistvo.
Pistorijus je bio šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008. i 2012. godine na 100, 200 i 400 metara, kao i u štafeti 4x100 metara.
On je ujedno i vlasnik svetskih rekorda na 100 (10,91) i 200 metara (21,30).
Oskar-Pistorius-2.jpg
Južna Afrika je država sa izuzetno visokom stopom kriminala i mnogi građani poseduju oružje kako bi se zaštitili od provalnika.

Prvi poraz Zvezde


Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Antaliji od švedskog Esbjerga sa 2:1, što je njih prvi poraz na pripremama u Turskoj.
Crveno-beli su odlično počeli utakmicu i poveli već u prvom minutu golom Ognjena Mudrinskog. Samo pet minuta trajala je radost Zvezde, pošto je Jakob Ankersen savladao Bobana Bajkovića i izjednačio rezultat, da bi pobedu švedskoj ekipi doneo Andreasen u 27. minutu.
Zvezda-pripreme1.jpg
Beogradska ekipa prethodno je "vezala" sedam pobeda na pripremama u Antaliji.
"Odigrali smo utakmicu koja nam je dobro došla, jer smo nasuprot sebe imali ekipu koja insistira na snažnoj igri sa puno duela, kako vazdušnih, tako i na zemlji. U nekim segmentima se nismo snašli, primili smo evro-gol koji se retko viđa, a onda još jedan iz prekida, koji će biti tema analize i našeg međusobnog razgovora. Idemo dalje, ovaj poraz nas neće poremetiti i ništa se neće promeniti u našem pristupu i daljem radu", kazao je posle meča trener crveno-belih Aleksandar Janković.
Sledeći kontrolni meč, crveno-beli igraju u petak od 14 sati protiv B tima Šahtjora.

Nevena 41. u veleslalomu


Reprezentativka Srbije u skijanju Nevena Ignjatović zauzela je 41. mesto u veleslalomu na prvenstvu sveta u Šladmingu.
Nevena je u konkurenciji 51 skijašice koje su završile trku ostvarila ukupni rezultat od 2:19,05 minuta, i zaostala za pobednicom Francuskinjom Tesom Vorli 10,99 sekundi.
Nevena-Ignjatovic-3.jpg
Srpska skijašica u subotu vozi slalom.

Bivši olimpijski šampion priznao dopingovanje


Nekadašnji olimpijski šampion u bacanju kugle Udo Bajer priznao je prvi put da se dopingovao, rekavši da je to bila njegova lična želja, ali i da je u Montrealu 1976. pobedio je zato što je bio najbolji, a ne zbog dopinga.
Bajer se takmičio za Istočnu Nemačku, koja je imala sistematski program dopinga za sportista, od kojih su mnogi rekli da nisu bili svesni da im se daju nedozvoljena sredstva.
Udo-Bajer.jpg
On je ovo priznao u dokumentarnom filmu "Vuk samotnjak", koji je danas prikazan na festivalu u Berlinu. Bajer je kazao da je znao šta se dešava i da je sam odlučio da uzima doping.
"Zlatnu medalju sam osvojio zato što sam bio najbolji u takmičenju, a ne zbog dopinga", rekao je on.

Vorli osvojila zlato u veleslalomu


Francuska skijašica Tesa Vorli ubedljivo je osvojila titulu u veleslalomu i tako svojoj zemlji donela četvrtu medalju na svetskom prvenstvu.
Vorlijeva je zadržala svoju prednost posle prve serije, a završila je u ukupnom vremenu od dva minuta i 8,06 sekundi.
Tesa-Vorli-2.jpg
Srebro je osvojila Slovenka Tina Maze, koja je imala 1,12 sekundi zaostatka, a ovo joj je treća medalja na takmičenju. Bronzu je uzela Austrijanka Ana Feninger, sa zaostatkom od 1,18 sekundi.

Ana eliminisana u Dohi


Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale VTA turnira u Dohi, pošto je izgubila od Poljakinje Agnješke Radvanske sa 6:1, 7:6 (8:6).
Meč je trajao sat i 32 minuta, a Ana je pretrpela šesti uzastopni poraz od poljske teniserke iz devet međusobnih duela.
ana002.jpg
Protivnica Radvanskoj u borbi za polufinale biće pobednica meča Karolina Voznijacki (Danska) - Mona Bartel (Nemačka). Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 2,3 miliona dolara.

Tempiram formu za EP


Osvajač srebrne medalje na 400 s preponama na prvenstvu Evrope u Helsinkiju Emir Bekrić tempira formu za prvenstvo Evrope za mlađe seniore u Tampereu u junu, kada očekuje rezultat od 48 sekundi.
"Očekujem da budem u životnoj formi za prvenstvo Evrope u Tampereu. Sva takmičenja koja predstoje poslužiće mi kao usputna stanica ka tom cilju", rekao je Bekrić Tanjugu.
Emir-Bekric.jpg
Bekrić će pokušati da ispuni normu u disciplini 400 metara za učešće na predstojećem prvenstvu Evrope u dvorani u Geteborgu.
"Nadamo se da će Emir ispuniti normu za 400 metara, jer će mu učešće u Geteborgu biti odličan reper za njegovu disciplinu", rekla je trener Mirjana Stojanović i dodala da Bekrić ne treba da se opterećuje visokim rezultatima u ovom delu sezone.
"Nama je glavni cilj Tampere, odnosno prvenstvo Evrope za mlađe seniore na kome je Emir pre dve godine osvojio bronzu", rekla je Stojanović.

Bez gostujućih navijača u Zagrebu i Beogradu


Fudbalski savezi Srbije i Hrvatske doneli su verovatno i najracionalniju odluku - gostujućim navijačima neće biti dopušteno da prisustvuju predstojećim kvalifikacionim mečevima u Zagrebu i Beogradu.
Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Hrvatske saopštili su danas da na predstojećim kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije neće biti organizovanog prevoza gostujućih navijača.
hrvatska navijaci.jpg
Predstavnici FSS i HNS održali su 28. i 29. januara u Zagrebu zajednički sastanak na kojem su razmotrili i dogovorili sportske i bezbednosne detalje kako bi utakmice protekle u najboljem redu.
"U skladu sa dobijenim preporukama od FIFA i UEFA, nadležnih institucija obe države, zajednički je odlučeno da za naredne dve kvalifikacione utakmice Grupe A između Hrvatske i Srbije ne bude organizovanog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće prevetnivno delovanje", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.
Tokom sastanka u Zagrebu potpisan je Sporazum, koji će biti primenjivan za oba predstojeća meča, a odnosi se na gostujuće navijače.
srbija navijaci.jpg
"Domaćin u organizacionom smislu neće izdvajati posebni deo ili celu tribinu za dolazak gostujućih navijaća, pa u sistemu prodaje ulaznica neće biti onih namenjenih gostujućim navijačima. Gostujući savezi će na obe utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju, o kojem će biti postignut poseban dogovor", dodaje se u saopštenju.
Utakmice Hrvatska - Srbija biće odigrana 22. marta na stadionu "Maksimir" u Zagrebu, dok je meč u Beogradu na programu 6. septembra.

Znam da je Zvezda veliki klub


Poslednje pojačanje fudbalera Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku Nigerijac Abiola Dauda svestan je da je došao u redove evropskog i svetskog šampiona.
"Znam da je Zvezda evropski i svetski šampion. Takođe znam da je jedan od najvećih klubova na Balkanu, da je u klubu igralo mnogo dobrih igrača koji su kasnije napravili velike karijere", rekao je Dauda za klupski sajt.
Zvezda-pripreme-2013....jpg
Bivši fudbaler švedskog Kalmara, koji se pridružio saigračima na pripremama u Antaliji, rekao je da oduševljen atmosferom na Marakani.
"Video sam koliko navijači vole klub. Izuzetno su vatreni i prelep je osećaj igrati za njih. Gledao snimke pojedinih mečeva, izmedju ostalih i derbi sa Partizanom. Atmosfera je neverovatna, stadion je pun i ljudi su mnogo strastveniji za vreme gledanja susreta za razliku od utakmica u Švedskoj. Tamo je sve drugačije, publika je mirna i ne navija, samo posmatra meč sa svojih mesta", konstatovao je tamnoputi napadač.
Dauda je na 160 utakmica postigao 44 gola, a prethodnu sezonu završio je kao treći strelac lige. Ipak, Nigerijcu će biti potrebno vreme da dostigne formu, jer je sezona u Švedskoj završena u novembru.
"Biće mi potrebno nekoliko nedelja da stignem saigrače kada je u pitanju fizička sprema. Verujem da ću uz nekoliko trening utakmica i pojačan rad za dve do tri nedelje biti na 90 do 95 odsto maksimalne fizičke spreme", zakljucio je Dauda.

Umalo sukob navijača i igrača Radničkog


Finansijska situacija u niškom radničkom je toliko loša da igrači, već drugi put od prozivke, štrajkuju zvog brojnih neisplaćenih zarada. Njihovo odbijanje da treniraju iznerviralo je toliko popularne "meraklije" da su oni poželeli da se fizički sukobe sa fudbalerima kluba za koji navijaju.
Finansijski problemi, oni najteže vrste, u Srbiji nisu rezervisani samo za Crvenu zvezdu. U niškom Radničkom, klubu koji je nekada bio ponos tog dela Srbije i koji je, između ostalog, igrao polufinale Kupa Uefa, situacija teško da može biti alarmantnija.
radnicki nis.jpg
Igrači tog kluba, koji su gotovo celu prvu polusezonu odigrali bez ikakve finansijske nadoknade, nisu ni hteli da počnu pripreme za narednu sezonu dok se nagomilana dugovanja ne izmire. Nakon obećanja da će to biti učinjeno do kraja januara, treninzi su nekako krenuli svojim tokom, sve dok igrači nisu shvatili da su još jednom izigrani.
Sada ponovo štrajkuju i odbijaju da treniraju.
Povodom nastale situacije održan je sastanak stručnog štaba i fudbalera sa kojeg je portparol Radničkog Ljubica Stojanović prenela sledeću informaciju:
"Sa fudbalerima je razgovarao pomoćni trener Dejan Tričković, jer je šef stručnog štaba Ilić bio odsutan zbog porodičnih obaveza. Tričković je igračima rekao da prekid priprema i neodržavanje treninga može loše da se odrazi na spremnost igrača i početak prolećnog dela sezone i zatražio je da uzmu opremu i, ipak, izađu na teren. To se, međutim, nije dogodilo, jer su fudbaleri ostali pri zahtevu da bez novca neće trenirati. Rekli su da su sva do sada data obećanja prekršena i da, s obzirom na to da od fudbala žive, a mnogi hrane i svoje porodice, ovako dalje ne može da ide.
Portparolka Radničkog rekla je i da su fudbaleri, ipak, malo popustili.
Umesto isplata svih dugovanja do kraja 2013. sada traže, da bi nastavili da treniraju, da im se isplati makar plata i po. To znači da bez drugog dela za septembar i cele oktobarske plate uopšte neće nastaviti treninge.
A odluka fudbalera da ne treniraju toliko je iznervirala najvatrenije pristalice kluba, okupljene u grupi „meraklije", da su oni poželeli i da se fizički obračunaju sa igračima.
radnicki nis 2.jpg
"Svakome bi pukao film. Igrači su imali dovoljno razumevanja, a umalo da dobiju batine jer su navijači hteli da ih tuku zbog štrajka. Sprečili smo nekako da dođe i do takvih scena", otkrio je potpredsednik Radničkog Zoran Banković za Novosti.
"Situacija je katastrofalna. Od uplaćene svote preko 800.000 je otišlo na deblokadu računa, još toliko na poreze i doprinose. Igračima je ostalo da podelimo 700.000, 800.000 dinara što je smešno mala suma. Pa, neće imati ni za kiselu vodu, strašno. Meni su obećali da će uplatiti još 2,5 miliona dinara u ponedeljak, ali ni to neće biti dovoljno da klub počne da funkcioniše normalno".
Predsednik Slavoljub Vlajković je od gradskih vlasti izdejstvovao budžet od 15 miliona dinara za prolećni deo sezone. Međutim, za funkcionisanje kluba potrebno je bar pet miliona mesečno.

Dalas samleo Sakramento


Košarkaši Dalasa pobedili su u noći između srede i četvrta Sakramento sa 123:100, a utakmicu je obeležio košarkaš Maveriksa Vins Karter koji je prestigao Lerija Berda na listi najboljih strelaca NBA lige.Juta je u Mineapolisu savladala Minesotu sa 97:93 najviše zahvaljujući centrima Alu Džefersonu i Polu Milsapu koji su kombinovano postigli 41 poen i uhvatili 19 lopti.
Karter je postigao 26 poena, od kojih šest "trojki", i tako došao do 29. mesta na večnoj listi NBA lige sa 21.796 poena, ispred Berda, koji je postigao 21.791.
Nba-Sakramento-nDalas.jpg
Dirk Novicki postigao je 17 poena za Dalas, dok je Tajrik Evans bio najefikasniji u poraženoj ekipi sa 23 poena.
Košarkaši San Antonija pobedili su Klivlend sa 96:95 "trojkom" Kavaja Leonarda tri sekunde pre kraja utakmice.
Klivlend je košem Diona Vejtersa 9,5 sekundi pre kraja poveo sa 95:93, ali je Leonard 2,9 sekunde pre kraja pogodio "trojku" za 14. pobedu Sparsa u poslednjih 15 utakmica. 
Leonard je utakmicu završio sa 13 poena i 10 skokova, a najefikasniji je bio Toni Parker sa 24 poena, uz šest skokova i sedam asistencija. Geri Nil postigao je 15, a Tim Dankan dodao je 13 poena.
Nba-Seltiksi-2.jpg
U poraženom timu Vejters je postigao 20 poena.
Košarkaši Toronta pobedili su Njujork sa 92:88 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu. Rezervista Alan Anderson bio je najbolji u ekipi Reptorsa sa 26 poena, Demar Derozan dodao je 20, a Rudi Gej 11 poena, uz osam skokova.
U ekipi Njujorka Džej Ar Smit postigao je 26 poena, a Rejmond Felton 16. Karmelo Entoni dodao je 12 poena i 12 skokova. 
Košarkaši Bostona pobedili su Čikago sa 71:69, i to je jedna od samo nekoliko utakmica u NBA ligi sa najmanje postignutih poena od kada je u sezoni 1954/1955. uvedeno ograničeno vreme za napad.
Nba-Seltiksi-3.jpg
U obe ekipe po četiri igrača postigla su dvocifreni broj poena. U ekipi Bostona Brendon Bas postigao je 14 poena, Kevin Garnet ubacio je 12, uz 11 skokova, 12 je dodao i Džejson Teri, a 10 Ejveri Bredli.
Marko Bieneli bio je najefikasniji u ekipi Čikaga sa 12 poena, Karlos Buzer dodao je "dabl dabl" učinak od 11 poena i 11 skokova, a 11 je postigao i Džimi Batler. Joakim Noa dodao je 10 poena i imao 16 skokova.
Košarkaši Jute pobedili su Minesotu sa 97:93 i naneli joj 16. poraz u poslednjih 19 utakmica.
Jutu su do pobede predvodili Pol Milsap sa 21 poenom i Al Džeferson sa 20 poena i 11 skokova. Sa druge strane Derik Vilijams bio je najbolji sa 24 poena i 16 skokova, dok je Rikiju Rubiju nedostajao jedan skok za "tripl dabl", postigao je 18 poena, imao 10 asistencija i devet skokova.
Nba-sakamento.jpg
Bivši centar Partizana Nikola Peković dodao je "dabl dabl" učinak od 19 poena i 13 skokova.
Bruklin je pobedio Denver sa 119:108, Indijana je bila bolja od Šarlota sa 101:77, a Atlanta od Orlanda sa 108:76.
Detroit je pobedio Vašington sa 96:85, Milvoki je savladao Filadelfiju sa 94:92, Nju Orleans je bio bolji od Portlanda sa 99:63, a Los Anđeles Klipersi od Hjustona sa 106:96.
Rezultati:
Orlando - Atlanta 76:108
Klivlend - San Antonio 95:96
Indijana - Šarlot 101:77
Boston - Čikago 71:69
Bruklin - Denver 119:108
Njujork - Toronto 88:92
Detroit - Vašington 96:85
Milvoki - Filadelfija 94:92
Nju Orleans - Portland 99:63
Minesota - Juta 93:97
Dalas - Sakramento 123:100 i
L.A. Klipers - Hjuston 106:96

Minimalni pomak Srbije


Srbija nastavlja da se pomera na Fifinoj rang-listi, istina vrlo malo. "Orlovi" su napredovali za jednu poziciju i sada zauzimaju 36. mesto. Španija i dalje prva.
Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za jednu poziciju i na danas objavljenoj rang-listi Svetske fudbalske federacije sa 668 bodova zauzima 36. mesto.
srbija.jpg
Prvo mesto i dalje zauzima evropski i svetski šampion, selekcija Španije, sa 1.590 bodova, a na drugom i trećem mestu ostali su Nemačka i Argentina.
Reprezentacija Engleske napredovala je za dve pozicije i sada je četvrta, a Italija i Kolumbija "skliznule" su za po jedno mesto i nalaze se na petom, odnosno šestom mestu.
Hrvatska je preuzela deveto mesto od Rusije, Obala Slonovače popela se za dva mesta na 12, dok je selekcija Gane napredovala za sedam pozicija i nalazi se na 19. mestu. Petostruki svetski šampion Brazil ostao je na 18. mestu.
Prvih 20 reprezentacija na rang-listi Fife:
1. Španija 1.590
2. Nemačka 1.437
3. Argentina 1.281
4. Engleska 1.160
5. Italija 1.157
6. Kolumbija 1.129
7. Portugal 1.129
8. Holandija 1.108
9. Hrvatska 1.059
10. Rusija 1.055
11. Grčka 1.020
12. Obala Slonovače 999
12. Ekvador 999
14. Švajcarska 993
15. Meksiko 968
16. Urugvaj 950
17. Francuska 929
18. Brazil 924
19. Gana 865
20. Belgija 864
=====================================
36. Srbija 668

Nadal odustao od dubla u Brazilu


Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinalni meč dublova na Otvorenom prvenstvu Brazila u Sao Paulu, ali će učestvovati u singl konkurenciji, potvrdili su organizatori. Nadal se vratio na teren prošle nedelje posle sedmomesečne pauze.
Trenutno peti teniser sveta trebalo je da sa Argentincem Davidom Nalbandijanom igra protiv argentinsko-austrijskog para Orasio Sebaljos/Oliver Marah, međutim, otkazao je taj meč kako ne bi previše opteretio tek zalečeno koleno.
Rafael-Nadal-2.jpg
Nadal se vratio na teren prošle nedelje posle sedmomesečne pauze, ali je na turniru u čileanskom Vinja del Maru pretrpeo neuspeh pošto je u finalnim mečevima ostao bez titule i u singlu i u dublu.
Rafael-Nadal-1.jpg
Posle Sao Paula bivši svetski reket broj jedan trebalo bi da igra na turniru u Akapulku.

"Orlovi" svađaju Srnu i Šukera


Samo Srbija može da napuni Maksimir, to je jasno, a pomama za kartama je uzrok za, kako prenosi "Jutarnji list", svađu između predsednika hrvatskog Saveza i kapitena reprezentacije Darija Srne. Fudbaler, nakon što mu je rečeno da reprezentativci neće dobiti karata koliko žele za veliki martovski derbi, odbrusio Šukeru: "Onda se ti skini i istrči protiv Srbije!".
Do utakmice Srbije i Hrvatske ostalo je još nešto više od mesec dana, a atmosfera u oba tabora je naelektisana kao da se meč igra sutra.
Srna.jpg
Interesovanje za ovaj meč u Hrvatskoj je toliko da će, prvi put posle mnogo vremena, Maksimir biti uspunjen do poslednjeg mesta.
Kako prenosi Jutarnji list, upravo su se oko karata sporečkali predsednik ondašnjeg Saveza Davor Šuker i kapiten nacionalnog tima Dario Srna.
Srna je direktno upitao Šukera koliko će karata pripasti svakom od reprezentativaca, na šta mu je ovaj odgovorio, ne previše ljubazno ako je suditi po svedočenjima očevidaca, da će jedva moći da uvedu članove najuže porodice.
Suker.jpg
Koliko je to pogodilo dugogodišnjeg igrača Šahtjora najbolje pokazuje njegov odgovor.
„Onda se ti skini i istrči na teren protiv Srbije!", rekao mu je Srna i tako, čini se, uneo blagi nemir u nacionalni tim i njegovo neposredno okruženje.

Katastrofa Napolija, Bejl srušio Lion

Napadnuta manja grupa navijača iz Liverpula u Sankt Peterburgu. Nema ozbiljnije povređenih. Na terenu, Zenit bolji od gostiju, pobedio sa 2:0. Anži moćan protiv Hanovera. Čelsi siguran u Pragu, katastrofa Napolija. Bejl "izrešetao" Lion.
22.54 - Završeni mečevi Lige Evropa. Rezultati: Atletiko - Rubin 0:2, Bazel - Dnjepr 2:0, Menhengladbah - Lacio 3:3, Inter - Kluž 2:0, Njukasl - Metalist 0:0, Totenhem - Lion 2:1, Štutgart - Genk 1:1.

22.52 - Rubin u poslednjim sekundama meča postiže drugi gol, sa igračem manje, i vodi sa 2:0.
22.49 - Geret Bejl još jednim fantastičnim golom iz slobodnog udarca donosi prednost Totenhemu.
22.49 - Lacio u trećem minutu nadoknade stiže do izjednačenja, rezultat je 3:3.
22.47 - Genk u poslednjim trenucima dolazi do izjednačenja protiv Štutgarta.
Palacio.jpg
22.46 - Palasio još jednom pogađa za Inter, koji sada ima sigurnih 2:0.
22.45 - Šou u Menhengladbahu! Borusija sada vodi sa 3:2. Golovima Marksa i Aranga Menhengladbah preokrenuo.
22.40 - Još jedan gol u Nemačkoj, ovaj put za Borusiju iz Menhengladbaha, koja je izjednačila protiv Lacija.
Basel.jpg
22.26 - Streler pogodio za Bazel, koji sada vodi sa 2:0.
22.25 - Lacio dolazi do potpunog preokreta, preko Kozaka.
Lacio.jpg
22.13 - Lion stiže do izjednačenja, neverovatan gol postiže Umtiti.I Lacio stiže do izjednačenja, preko Flokarija.
21.44 - Geret Bejl fantastičnim golom sa tridesetak metara doneo radost Vajt hart lejnu.
21.42 - Gentner u finišu prvog dela igre dovodi Štutgart u vođstvo.
Adebajor.jpg
21.24 - Bazel je poveo protiv Dnjepra, preko Stokera.
21.21 - I Inter dolazi do prednosti, Rodrigo Palasio je strelac.
21.18 - Lacio gubi od Menhengladbaha, iz penala je strelac Štrancl.
Atletiko.jpg
21.11 - Rubin vodi u Madridu sa 1:0, gol je postigao Karadeniz.
21.05 - Počeli i preostali večerašnji mečevi Lige Evropa. Sastaju se: Totenhem - Lion, Atletiko Madrid - Rubin, Menhengladbah - Lacio, Njukasl - Metalist, Štutgart - Briž, Bazel - Dnjepr, Inter - Kluž.
Gol.jpg
20.47 - Benfika bolja u gostima od Leverkuzena sa 1:0, Potpuni užas Napolija, Plzen pobedio sa 3:0, Levante istim rezultatom pobedio Olimpijakos, dok je Dinamo Kijev igrao 1:1 sa Bordoom, a BATE sa Fenerom 0:0.
20.46 - Gotovi mečevi u Amsterdamu i Pragu. Ajaks pobedio Steauu sa 2:0, Čelsi Spartu sa 1:0.
20.31 - Napoli krenuo u totalnu ofanzivu, što su gosti iskoristili, Rajtoral postiže gol za 2:0, i to je za sada, najveće iznenađenje ove večeri.

20.10 - Oskar Kardoso donosi prednost Benfiki.
20.08 - Niju uspeo u prvom poluvremenu sa bele tačke, ali sada jeste. Obafemi Martins pogađa za Levante, koji sada vodi sa 3:0.
20.04 - Ajaks udvostručio prednost, strelac van Rajn.
Kujt.jpg
19.47 - Gotovi mečevi u Rusiji, Anži pobedio Hanover sa 3:1, Zenit Liverpul sa 2:0.
19.45 - Poluvremena na sedam mečeva Lige Evropa.
19.36 - Levante udvostručio prednost sa bele tačke, Barkero je pogodio. Prethodno, Španci su imali još jedan penal, koji je Obafemi Martins promašio.

19.26 - Semak udvostručio prednost Zenita.
19.25 - Iznenađenje na pomolu - Plzen vodi protiv Napolija u Italiji, golom Daride.
Azar.jpg
19.23 - Hulk fantastičnim golom donosi prednost Zenitu protiv Liverpula. U Amsterdamu, Ajaks dolazi do prednosti protiv Steaue. Strelac je Aldervild. 
Cardoso.jpg
19.21 - Anži stiže do ubedljivih 3:1, strelac Busufa. Dinamo je poveo preko Harune protiv Bordoa, ali su Francuzi izjednačili posle tri minuta, strelac je Obranijak.
19.10 - Levante je poveo preko Riosa protiv Olimpijakosa.
19.04 - Fenerbahče od 4. minuta igra sa deset igrača. Raul Meireleš je dobio direktan crveni karton.
19.04 - U prvim minutima drugog dela igre, Anži preko Ahmedova dolazi do potpunog preokreta. 

19.00 - Počeli i ostali mečevi: Ajaks, Steaua, Napoli - Plzen, Sparta - Čelsi, Leverkuzen - Benfika, BATE - Fenerbahče, Dinamo Kijev - Bordo, Levante - Olimpijakos.
18.47 - Oko 40 Zenitovih navijača napalo je grupicu Liverpulovih navijača pred početak meča ova dva tima u Rusiji, prenosi Rojters. Zenitovi navijači sačekali su sedmoricu Engleza ispred jednog kafića, i napali su ih kada su izlazili napolje. Srećom, nema ozbiljnije povređenih, jer je obezbeđenje lokala pružilo pomoć Englezima.
18.45 - Poluvreme na oba meča. Zenit - Liverpul 0:0, Anži - Hanover 1:1.
Anji.jpg
18.34 - Anži dolazi do izjednačenja. Ko bi drugi, nego najplaćeniji fudbaler na planeti, Samjuel Eto.
18.22 - Šok u Rusiji, Hanover vodi sa 1:0 protiv Anžija, golom Huštija.
18.00 - Počeli mečevi Anži - Hanoveer i Zenit - Liverpul.
Nova godina donosi i nova uzbuđenja u Ligi Evropa. Takmičenje se nastavlja, i sa sobom nosi ppregršt zanimljivih mečeva.
Liv.jpg
Prvi se igraju dueli u Rusiji, gde prebogati Anži dočekuje Hanover, a Zenit Liverpul.
„Crveni" gostuju Zenitu, koji ove sezone ima izuzetno jak tim, ali se u Liverpulu najviše plaše navijača ruskog kluba, koji su imali nekoliko rasističkih ispada u prošlosti, naravno i čuveni manifest, u kojem navode da ne žele tamnopute fudbalere u svom timu.
A u drugom meču, vlasnici Anžija žele što pre da vide gde idu njihove pare, pa su im prevelika očekivanja u ovom takmičenju. Prvi ispit u ovoj godini imaće protiv Hanovera.
Od 19 sati igra se sedam mečeva, a izuzetn0o zanimljivo biće u Napulju, gde Kavani i družina dočekuju Plzen, dok će Čelsi, nakon neuspeha u Ligi šampiona, pohod u Evropi nastaviti u Pragu protiv Sparte.
Tot.jpg
Od 21 čas, takođe se igra sedam mečeva, Falkao napada Rubin, Lacio gostuje Menhengladbahu, Inter dočekuje Kluž, a u Londonu Ugo Ljoris brani protiv bivšeg kluba Liona.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger