Headlines News :

Mitrović het-trikom zapretio Belgiji

Written By maxtv on четвртак, 30. мај 2013. | 22:34

Reprezentacija Srbije, u kontrolnom meču, pobedila ekipu Dunava sa 4:0. Het-trik Aleksandra Mitrovića za 45 minuta igre.
U kontrolnoj utakmici, odigranoj u sklopu priprema za duel u kvalifikacijama za prvenstvo sveta protiv Belgije, fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Staroj Pazovi ekipu srpskoligaša Dunava iz Starih Banovaca sa 4:0 (3:0).
Mitrovic.jpg
Selektor Siniša Mihajlović isprobao je 16 fudbalera, a najbolji utisak je ostavio centarfor Partizana Aleksandar Mitrović, koji je u debiju, doduše na nezvaničnom meču, za nacionalni tim postigao tri gola. Jedan pogodak postigao je Ivan Radovanović.
Mihajlović se u duelu koji nije imao takmičarski karakter, već je bio vrlo bitan za uigravanje linija tima, opredelio za sistem 4-2-3-1.

Među stativama je počeo Vladimir Stojković, u odbrani Nenad Tomović, Aleksandar Kolarov, Slobodan Rajković i Milan Biševac, dva zadnja vezna Ljubomir Fejsa i Luka Milivojević, ispred njih po bokovima Dušan Basta i Lazar Marković, u sredini Zdravko Kuzmanović, dok je najistureniji od prvog minuta bio Mitrović.

U drugom poluvremenu šansu su dobili Branimir Aleksić, Marko Šćepović, Radosav Petrović, Ivan Radovanović i Filip Đorđević. 
Utakmica Belgija - Srbija biće odigrana u Briselu 7. juna od 20,45 sati. U slučaju pobede, reprezentacija Srbije bi zadržala minimalne teorijske šanse da naredne godine zaigra na Svetskom kupu u Brazilu.

Novak: Dobro odrađen posao!

Prvi reket sveta kaže da je odradio dobar posao protiv Pelje, i smatra da je igrao mnogo bolje u odnosu na prvi meč na turniru. Naredni protivnik Đokovića Grigor Dimitrov, "dužnik" iz Madrida.
Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Gvidom Peljom da je igrao mnogo bolje nego u startnom duelu protiv Belgijanca Davida Gofana.
Novak.jpg
Đoković se danas plasirao u šesnaestinu finala Rolan Garosa rutinskom pobedom nad Peljom, 6:2, 6:0, 6:2, nakon samo 86 minuta igre.
"Pelja je mlad, talentovan teniser i takvi imaju dodatnu motivaciju da pruže najbolju igru i naprave iznenađenje, pogotovo na gren slemu. Imao sam samo površne informacije o njemu i nisam znao šta da očekujem, međutim, napravio sam brejk na 2:2 u prvom setu i od tada sam kontrolisao meč. Igrao sam mnogo bolje nego u prvom kolu protiv Gofana, dobro sam odradio posao", rekao je Đoković, koji u narednoj rundi igra protiv Bugarina Grigora Dimitrova.
Biće to prilika za revanš, nakon što je Dimitrov napravio iznenađenje na mastersu u Madridu savladavši svetskog broja jedan sa 2:1 u setovima.
"Bio je to odličan meč, a on je zasluženo pobedio, igrao je sjajno. Ipak, postoji razlika između moje igre tada i sada. Osećam da sam na mnogo višem nivou. Sada znam kako treba da uđem u meč, fizički sam spreman i nadam se da će se isplatiti trud koji sam uložio", rekao je Đoković.

Đoković brzo i lako sa Peljom

Novak Đoković se plasirao u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva Francuske savladavši danas u drugom kolu Argentinca Gvida Pelju sa 3:0 u setovima - 6:2, 6:0, 6:2. Svetski broj 1 odigrao odličan meč i nije dao nikakve šanse Pelji. Sledi susret sa Bugarinom Dimitrovim.
Ubedljivom igrom protiv Argentinca Gvida Pelje, srpski teniser, Novak Đoković, slavio je laku pobedu od 3:0 u setovima i plasirao se u šesnaestinu finala drugog Gren slema sezone.
Djokovic 1.jpg
Najbolji teniser sveta s lakoćom je prošao drugu prepreku na turniru. Igrao je gotovo sa pola snage, ali sasvim dovoljno da opravda ulogu favorita u prvom međusobnom susretu sa 83. na ATP listi.
Očekivalo se da će Pelja pružiti čvršći otpor svetskom broju jedan, barem da zapreti nakon što je prošle nedelje u Diseldorfu eliminisao Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. Od toga, međutim, nije bilo ništa, Đoković je bio superioran od početka do kraja duela i rutinski okončao borbu posle sat i po igre. Pelja je u meču osvojio svega četiri gema.
Djokovic 2.jpg
Naredni protivnik srpskog tenisera je Bugarin Grigor Dimitrov, 28. na ATP listi, koji je ranije danas pobedio Francuza Lukasa Pulea sa 6:1, 7:6 (7:4), 6:1.
Đoković vodi u međusobnim susretima sa 2:1, a na Rolan Garosu će imati priliku da se revanšira Bugarinu za poraz na ovogodišnjem mastersu u Madridu.

Sve je spremno za praznik vaterpola

U petak počinje završni turnir Lige šampiona u Vaterpolu, a koji se igra u Beogradu. Treneri četiri ekipe učesnica, dubrovačkog Juga, Barselonete, Partizana i Crvene zvezde, očekuju sjajnu atmosferu na tribinama, kvalitetan vaterpolo i - trijumfe svojih ekipa.
Treneri ekipa učesnica završnog turnira Lige šampiona u vaterpolu poručili su da očekuju spektakl na beogradskoj Banjici i istakli da svi imaju šanse za osvajanje trofeja.
Vaterpolo-DS.jpg
Ipak, prema prognozama stručnjaka, za nijansu ispred svih je hrvatski šampion Jug, sa čime se složio i trener Dubrovčana Veselin Đuho, legendarni jugoslovenski reprezentativac.
"Izuzetno mi je drago da je napokon, posle nekoliko neuspešnih pokušaja, fajnal-for stigao u Beograd. Verujem da će organizacija turnira biti fantastična. Nas su novinari unapred proglasili za favorite i stavili nam taj teret na leđa. Znamo svoje kvalitete, ali i snagu srpskog vaterpola, svi imaju šanse, možda su naše za koji procenat veće, ali to je potrebno dokazati u bazenu", rekao je Đuho na konferenciji za medije u beogradskom hotelu „M".
On je dodao da dobro poznaje ekipu Partizana, rivala u polufinalu, koja prema njegovim rečima igra brz i moderan vaterpolo i upozorio da će Jug morati dobro da se namuči da bi došao do pobede.
Trener Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da je oduševljen Đuhovom izjavom o Beogradu kao domaćinu.
"Ovaj turnir je od izuetne važnosti, ne samo za Beograd i Srbiju, nego i za evropski vaterpolo, koji je u krizi. Jug je uz Partizan kolevka vaterpola na ovim prostorima, dok je Barseloneti i nama ovo prvo učešće na fajnal-foru. Očekujem veliku borbu, mnogo navijača i fer-plej. Dokazaćemo da vaterpolo nije veliki sport samo na ovim prostorima".
Upitan da li bi kiša mogla da smeta igračima Savić je rekao:
"Oni su u bazenu, njima je mokro, pa je mokro. Ne verujem da to ima neke veze".
Vaterpolo-VV.jpg
Trener Partizana Vladimir Vujasinović istakao je da se ambicije njegovog tima ne završavaju učešćem u polufinalu.
"Mi smo ove sezone podmladili tim i ostvarili ono o čemu smo se potajno nadali, a to je plasman na fajnal-for. Nećemo da stanemo ovde, imamo želju da protiv Juga pokažemo najbolju igru u sezoni. Nadam se da će sve proteći u sportskoj atmosferi", poručio je Vujasinović.
Prvi stručnjak Barselone Santjago Fernandez kazao je da mu je čast što se njegova ekipa nalazi među evropskim velikanima.
"Ne bi trebalo zaboraviti da naš klub ima 100 godina istorije, čeka nas veliki izazov na završnom turniru. Iza našeg uspeha stoji veliki rad, svestan sam da ćemo igrati u atmosferi koju do sada nismo imali priliku da doživimo, ali borićemo se", rekao je Fernandez.
Partizan i Jug sastaju se u prvom polufinalu u petak od 17 sati, dok u drugom polufinalu od 20.15 igraju Crvena zvezda i Barseloneta.

Spajić u Tuluzu, Zvezda u Evropi

Crevna zvezda je prodala Uroša Spajića francuskom Tuluzu, i na taj način obezbedila novac potreban za dobijanje evropske licence. Crveno-belima na ime obeštećenja pripada milion i po evra.
Uroš Spajić je novi fudbaler francuskog Tuluza. Crvena zvezda je odlučila da proda mladog štopera za milion i po evra, od čega, kako navode beogradski mediji, klubu pripada između 1,2 i 1,3 miliona evra.
US.jpg
Ovim je nastavljena praksa da se Uefina licenca „kupuje" očajničkom prodajom igrača. Crveno-beli su pre godinu dana, za milion evra, prodali Nikolu Maksimovića, a ove Uroša Spajića.
Mladi štoper bi trebalo u četvrtak da odleti u Tuluz, gde će proći lekarske preglede i zatim potpisati četvorogodišnji ugovor.
Francuski klub se obavezao da će u najkraćem roku uplatiti dogovoreni novac, što bi, uz pomoć jednog od sponzora, trebalo da bude dovoljno da se podmire sve obaveze kojima je licenca uslovljena.
Spajić je u februaru napunio 20 godina, visok je 186 centimetara, a priključen je prvom timu u sezoni 2010/11, kada je i debitovao, na Kup utakmici protiv čačanskog Borca.
Spajić je ove sezone odigrao 16 utakmica u Superligi. On je takođe član mlade reprezentacije Srbije.

Veličković insistira da igra na revanšu

Košarkaš Mega Vizure Novica Veličković insistira da igra u sutrašnjem revanš meču polufinala plej-ofa protiv Crvene zvezde u Kruševcu, uprkos povredi nosa u prvom duelu.
Veličkoviću je slomljen nos posle jednog duela sa Borisom Savovićem u finišu treće četvrtine sinoćnjeg prvog meča u Pioniru, koji je njegov tim izgubio sa 78:61.
Velickovic-1.jpg
Košarkaški menadžer i vlasnik Mega Vizure Miško Ražnatović na Tviteru je najavio da će pokušati da ubedi Veličkovića da ne rizikuje.
"Imam težak zadatak da ubedim Novicu da propusti meč u petak za tim koji ga uopšte ne plaća. Do sada nisam uspeo, ali imam dva dana da ga ubedim da promeni mišljenje", napisao je Ražnatović na Tviteru.
Velickovic.jpg
Drugi meč između Mega Vizure i Crvene zvezde na programu je sutra od 21 sat u Kruševcu.

Tandem Rašović - Nađ

Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan imenovao je danas Alberta Nađa za sportskog direktora, dok će sa trenerom Vukom Rašovićem biti produžen ugovor.
"Upravni odbor je potvrdio odluke Sekretarijata o imenovanju trenera i sportskog direktora Vuka Rašovića i Alberta Nađa", rekao je kratko novinarima posle sednice član Upravnog odbora Mile Jovičić.
Albert-Nadj.jpg
Upitan da li je to "dobitna kombinacija" i da će Partizan oformiti dobar tim, Jovičić je rekao da Upravni odbor donošenjem takve odluke potvrdio taj stav.
Nađ, koji je najmlađi kapiten u istoriji Partizana, do sada je bio koordinator za sportska pitanja.
Rašović je krajem aprila na klupi crno-belih zamenio Vladimira Vermezovića, a sa ekipom je vezao pet pobeda, uključujući i trijumf u "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde (1:0).
Vuk-Rasovic-1.jpg
Partizan je ove sezone osvojio šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije, a 25. u klupskoj istoriji.

Suares ljut na engleske medije

Fudbaler Liverpula Luis Suares rekao je da loš tretman koji ima u engleskim medijima utiče na njegovu porodicu, zbog čega bi karijeru mogao da nastavi u drugoj zemlji.
Suarez je 2011. godine iz Ajaksa prešao na Enfild i od tada mediji pišu o njemu ne samo zbog golova koje postiže, već i zbog njegovog lošeg ponašanja na terenu.
Luis-Suarez.jpg
Mediji su pisali o optužbama da simulira jedanaesterac, o suspenziji koju je dobio jer je fudbalera Mančester junajteda Patrisa Evru vređao na rasnoj osnovi, kao i o incidentu kada je ugrizao defanzivca Čelsija Branislava Ivanovića.
"Zadovoljan sam u Liverpulu, srećan sam zbog navijača. Pogrešio sam, ja sam samo čovek, ali o meni uvek pišu onao kako ne bi smeli. Moja porodica trpi i stvari su se otele kontroli. Ćerka i žena pate zbog toga. Ne želim da nastavim da trpim engleske medije", rekao je Suares za urugvajski radio Sport 890.
Suares smatra da ga engleski mediji ne cene.
"Volim Liverpul, ali kada bih dobio priliku da igram u nekom drugom klubu... Mnogo sam pretrpeo kao dete da stignem dovde, da bi me sada nepravedno napadala engleska štampa. Ne poštuju me kao igrača, samo sude o mom ponašanju i stavu", rekao je on.
Napadač Liverpula istakao je da ne bi mogao da odbije ponudu Real Madrida.
Luis-Suarez-2.jpg
"Razgovarao sam sa mojim agentom, nema ništa novo. Bilo bi teško odbiti Real, pogotovo zbog ekipe koju imaju. Imam ugovor sa Liverpulom ali ako stigne ponuda... Tokom prelaznog roka kruže glasine, ali sve je poznato tek kada stigne ozbiljna ponuda", rekao je on.
Urugvajski reprezentativac rekao je da je o svojoj situaciji razgovarao sa trenerom Liverpula Brendanom Rodžersom.
"Razgovarali smo i on zna šta želim. Bio je fudbaler. Takođe i neki od igrača razumeju u kakvoj se situaciji nalazim", rekao je Suares.

Belgijanci pregazili USA

Fudbalska reprezentacija Belgije napravila je lepu uvertiru za meč sa Srbijom u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine, pošto je rano jutros u prijateljskom meču u Klivlendu savladala selekciju SAD sa 4:2 (1:1).
Iako selektor Mark Vilmots nije izveo najjači sastav Belgijanci su dominirali tokom celog meča, a domaćin je izbegao ubedljiviji poraz zahvaljujući sudijskim greškama.
Usa-Belgium-1.jpg
Golove za Belgiju postigli su Kevin Miralas u šestom, Benteke u 56. i 71, odnosno Maruan Felaini u 64. minutu, dok su strelci za Amerikance bili Džef Kameron u 22. i Klinton Dempsi u 80. minutu.
Usa-Belgium.jpg
Belgijanci vode u A grupi kvalifikacija sa 16 bodova, koliko je sakupila i Hrvatska, dok ej Srija na trećem mestu sa sedam bodova.Utakmica između Belgije i Srbije igra se 7. juna u Briselu.

Podolski kao munja

Fudbalska reprezentacija Nemačke savladala je u prijateljskoj utakmici u Boka Rejtonu, na Floridi, selekciju Ekvadora sa 4:2.Susret je obeležio trostruki strelac Lukas Podolski, koji je prvi gol postigao već u devetoj sekundi.
Selektor Joakim Lev izveo je sastav bez igrača finalista Lige šampiona, minhenskog Bajerna i Borusije Dortmund, ali su njegovi izabranici ipak dominirali.
Nemacka-Ekvador.jpg
Reviju golova je otvorio Lukas Podolski i to neočekivanim pogotkom u devetoj sekundi utakmice! Zatim je nastavio seriju u četvrtom i 17-om minutu. Sve nade Ekvatora potopio je Bender četvrtim golom u 24-tom minutu, da bi njihov ponos donekle spasli golovima Valensija u 45. i Ajovi u 84-om minutu.
Nemacka-Ekvador-5.jpg
Drugu utakmicu na američkoj turneji nemačka reprezentacija igra u nedelju u Vašingtonu protiv domaće selekcije SAD, koju vodi bivši napadač "pancera" Jirgen Klinsman.

Mark Hjuz novi trener Stouka

Engleski fudbalski klub Stouk postavio je Marka Hjuza za novog trenera, preneli su britanski mediji. Hjuz, koji je pre šest meseci otpušten iz Kvins Park Rendžersa, na klupi Stouka zameniće Tonija Pulisa koji je prošle nedelje, posle sedam godina, sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.
Kako je preneo Bi-Bi-Si, Hjuz će potpisati trogodišnji ugovor i biće predstavljen u toku dana.
Nemacka-Ekvador-1.jpg
Hjuz je trenersku karijeru počeo 2004. godine u Blekburnu, sa kojim je tri sezone uzastopno bio među 10 najboljih ekipa u Premijer ligi.
On je četiri godine kasnije preuzeo Mančester siti, gde je ostao 18 meseci, a otpušten je u decembru 2009. godine kada ga je zamenio Roberto Mančini.
U sezoni 2010/2011 predvodio je Fulam do osmog mesta u Premijer ligi, a u londonskom klubu podneo je ostavku u junu 2011, da bi šest meseci kasnije preuzeo Kvins Park Rendžers.
Nemacka-Ekvador.jpg
U prvih 12 utakmica u tek završenoj sezoni Kvins Park Rendžers nije uspeo da zabeleži pobedu, zbog čega je Hjuz otpušten, a na njegovo mesto postavljen je Hari Rednap.
Stouk je sezonu u Premijer ligi završio na 13. mestu.

Bruka u Primeri

Marka raskrinkala nameštanje utakmica u Primeri. Svedoci su igrači, predsednici klubova i menadžeri, koji objašnjavaju kako su plaćali i primali novac za nameštene mečeve.
Na pomolu je veliki fudbalski skandal u Španiji, pošto se Marka bavila istraživačkim novinarstvom i prikupila gomilu dokaza u nameštanju utakmica u Primeri.
Marca.JPG
Svedoci ove sage su igrači, predsednici klubova i menadžeri, koji su otkrili kako su primali novac, a neki put i plaćali da bi namestili rezultat.
Za početak, neimenovani fudbaler je ispričao šta se dešavalo pred meč protiv Levantea.
"Uoči utakmice sa Levanteom trener nam je u svlačionici održao predavanje, a posle nam je objasnio kako ćemo igrati. Rekao je da ako postignemo gol, Levante će izjednačiti, a u slučaju da Levante postigne gol, mi ćemo izjednačiti", rekao je taj igrač.
Trener je imao i poseban plan ukoliko stvari krenu naopako.
"U slučaju da do 85. minuta ne bude golova, jednostavno je trebalo da prestanemo da se vorimo... Nama igračima je to bilo smešno", navodi Marka.
Španski lisz je imao izvore i među treneruma, a jedan od njih je rekao da mu je "teško da sastavi im, jer ne zna ko je od igrača primio novac".
"Ukoliko stavim mlađe igrače reći će da ja nameštam", rekao je taj trener.
I na kraju rečo jednog predsednika kluba.
"Uoči utakmice protiv Majorke, neko je prišao igralu Rajo Valjekana, ali ih je on odbio i požalio se svojima u klubu. Oni su sve zataškali", piše Marka.
Mallorca-v-Rayo.jpg

Nezaboravni momenti u finalima (drugi deo)

Maj je u evrpopskom fudbalu „mesec šampiona". Već decenijama krajem maja Evropa dobija novog fudbalskog vladara. Crvena zvezda je juče obeležila 22 godine od osvajanja evropske titule, a neki drugi timovi su takođe u poslednjih nekoliko dana obeležavali najveće klupske uspehe. Ovo je nastavak priče iz serijala britanskog Dejli Mejla „Football's golden years" o nezaboravnim momentima u finalima borbe za evropski tron.
Sam trofej Kupa, odnosno Lige šampiona dobio je nadimak „ušati", zahvaljujući svom zanimljivom izgledu. Evo kako izgleda „ušati" na glavi Franca Rota iz Bajerna. Bavarci su te 1976. godine u finalu Kupa šampiona na Hapden parku u Glazgovu treći put za redom postao evropski šampion.
Bajern.jpg
Bajern je pet puta bio evropski šampion, ali Bavarci su isto toliko puta izgubili u finalima. Mnogima su i dalje u sećanju porazi od Mančester Junajteda i Čelsija, gde je nemački tim do samog kraja bio u vođstvu koje je izgubio. Ljudi se slabo sećaju da je i Porto bio koban po Bajern i tu u finalu 1987. godine u Beču. Na fotografiji se vidi slavlje Rabaha Mađera koji je u 77. minutu postigao izjednačujući pogodak za Portugalce. Pobednički gol Porto je postigao samo pet minuta kasnije nakon čega je portugalski šampion postao šampion Evrope.
2-Medjar.jpg
Prvi put Barselona je postala šampion Evrope 1992. godine, samo godinu dana nakon Crvene zvezde. U finalu Barselona je savladala ekipu Sampdorije koja se nalazila u grupi sa Crvenom zvezdom. Samprodiju je te godine sa klupe vodio Vujadin Boškov. Na fotografiji se vidi trenutak kada je Ronald Kuman izveo slobodan udarac koji je završio u mreži Đanluke Paljuke. To je bio i jedini gol na meču koji je Kataloncima doneo titulu evropskog prvaka.
Ronald-Kuman.jpg
Fotografija iz 1978. godine uslikana je dan nakon finala u kojem je Liveprpul savladao Klub Briž sa 1:0. Jedini strečac na meču bio ke Keni Dalgliš koji je noć u krevetu proveo upravo sa „ušatim". To je bila druga titula evropskog prvaka za koji su osvojili „crveni".
3-Keni-Dalglis.jpg
Tri meseca nakon štoje postao prvi britanski fudbaler čiji je transfer prešao milion funti kada je iz Birmingema prešao u Notingem Forest, Trevor Frensis je postigao gol u finalu Kupa šampiona na meču protiv Malmeu u Minhenu. Notingem Forest koji je u prvom kolu Kupa šampiona eliminisao tadašnjeg evropskog prvaka, ekipu Liverpula, zaseo je na evropski tron samo godinu dana nakon što je osvojio prvu titulu prvaka Engleske. Ekipu Notingem Foresta sa klupe je tada maestralno vodio legendarni Brajan Klaf.
4-Notingem-Forest.jpg
Na ovoj fotografiji koja je uslikana na Olimpiskom stadionu u Minhenu vide se navijači Notingem Foresta kako slave osvajanje prve titule evropskog šampiona. Navijači ove ekipe slavili su i godinu dana kasnije kada je Notingem Forest odbranio naslov evropskog prvaka.
5-Notingem-Forest-navijaci.jpg
Za neke starije generacije navijača Mančester Junajteda škotski napadač Denil Lou će uvek ostati upamćen kao „Kralj Old traforda". Lou je u Junajted došao 1962. godine i bio je jedan od najzaslužnijih što je ovaj klub osvojio dve titule u nacionalnom šampionatu i jedan FA Kup. Ipak, Lou nije igrao u finalu Kupa šampiona kada je Mančester Junajted 1968. godine savladao Benfiku u finalu. Ovaj igrač se u bolnici oporavljao od operacije kolena a utakmicu je gledao na televizoru. Ovako je Lou izgledao kada je Mančester Junajted postao evropski šampion.
6-Denis-Lou.jpg
Malo je poznato da je Seltik prvi ostrvski tim koji je došao do titule evropskog prvaka. U finalu 1967. godine u Lisabonu Seltik (u čijim redovima su igrali fudbaleri koji su rođeni u radijusu od 30 kilometara od stadiona u Glazgovu) je savladao ekipu Intera iz Milana sa 2:1.  Na fotografiji se vidi momenat slavlja igrača Seltika nakon izjednačujućeg gola koji je postigao Tomi Gemel, dok je pobednički pogodak za „Kelte" dao Stivi Čalmers.
7-Seltik-Stivi-Calmers.jpg
Real je prvo finale Kupa evropskih šampiona izgubio 1962. godine od Benfike. Portugalski tim je u nezaboravnoj utakmici u Amsterdamu slavila sa 5:3. Čak ni tri gola Puškaša nisu bila dovoljna da „kraljevski klub" te noći ponovo sedne na evropski tron. Na fotografiji sa tog meča vidi se napad Reala i Alfredo di Stefano koji je pao na travu. Zanimljivo je da je Benfika te noći drugi put uzastopno osvojila naslov evropskog prvaka (tri puta ukupno), i da nakon toga više nije uspela da osvoji ovo takmičenje, iako je čak pet puta bila u finalima.
8-Benfika-Real.jpg
Na fotografiji iz 1960. godine vidi se gol Puškaša iz penala u pobedi Reala nad Ajntrahtom iz Frankfurta od 7:3. Tog dana, u nezaboravnom meču odigranom u Glazgovu Puškaš je dao četiri, Di Stefano tri gola za „kraljevski klub".
10-Ferenc-Puskas.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger