Headlines News :

Dominacija Azijata na Svetskom prvenstvu do 20 godina

Written By maxtv on среда, 3. јул 2013. | 23:00

U četvrtfinalu šampionata za fudbalere mlađe od 20 godina igraće samo dve selekcije iz Evrope.

Pored Francuske i Španije u završnici su i timovi iz Afrike, Južne Amerike i čak tri predstavnika Azije.
U četvrtfinalima, 6. i 7. jula, sastaće se Francuska - Uzbekistan, Gana - Čile, Španija - Urugvaj i Irak - Južna Koreja.
Francuzi su 'pregazili' domaćina, ubedljivo su do četvrtfinala stigli Uzbekistanci i Čileanci, a najdramatičnija su bila poslednja dva meča osmine finala. 

Irak je protiv Paragvaja slavio pogotkom u produžetku, Južna Koreja eliminisala je Kolumbiju tek posle devet serija jedanaesteraca. 

Na šampionatu u Turskoj nisu učestvovale najtrofejnije selekcije iz Južne Amerike (Argentina, 6 titula, Brazil, 5 titula) kao ni velikani evropskog fudbala (Nemačka, Italija, Holandija...) a u takmičenju po grupama eliminsani su mladi reprezentativci Engleske. 

rezultati osmine finala SP U-20
Francuska - Turska 4:1 
Kondogbija 18, Baebek 34, Sanogo 68, Vertu 74 - Bakiš 77
Uzbekistan - Grčka 3:1 
Mahstalijev 27, Sergejev 62(p), Rahmanov 83(p) - Stafilidis 33(p)
Gana - Portugal 3:2 
Ašija 19, Anaba 79, Boakje 85 - Fereira 71, Edgar 73
Čile - Hrvatska 2:0
Kastiljo 81, Šimunović 85(ag)
Irak - Paragvaj 1:0 posle produžetaka
Farhan 94
Južna Koreja - Kolumbija 8:7 posle penala, 1:1
Song Ju Hun 16 - Kintero 90+4
Urugvaj - Nigerija 2:1 
Lopes 65, 84(p) - Kajode 69
Španija - Meksiko 2:1 
Derik 74, Hese 90 - Gonsales 2

Juniori poraženi od Amerikanaca u 1/4 finalu protiv Hrvata

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 71:62 u poslednjem kolu grupe F Svetskog prvenstva.
kss.rs
Srpskih košarkašima je to bio prvi poraz na takmičenju posle pet sigurnih pobeda.
Ekipa Dejana Mijatovića tako sa druge pozicije odlazi u četvrtfinale gde ih čeka reprezentacija Hrvatske, koja je do osam najboljih došla sa identičnim skorom, pet pobeda i jedan poraz. Taj meč na programu je u petak od 18.00h.
Naš tim je odigrao jako dobar meč i do početka poslednje deonice imao aktivan rezultat. Potom su sa nekoliko grešaka dozvolili protivniku da 'pobegne' na dvocifrenu prednost i meč lagano privede kraju. 

Najefikasniji u srpskom timu, kao i na celom meču, bio je Vasilije Micić sa 24 poena, uz dva skoka i tri asistencije. Plejmejker Mega Vizure je za dva šutirao 55% (6-11), a za tri 60% (3-5). Pratio ga je Jovan Novak sa 13 poena, ali uz slab procenat suta. Jokić je ubacio 10, a Milutinov sedam koševa. 

Amerikance su do pobede predvodili Džalil Okafor sa 16 i Rašid Sulaimon sa 15 koševa, dok je Aron Gordon, brat bivšeg košarkaša Partizana Drua, postigao 11 poena uz devet skokova. 

Razlog poraza verovatno leži u odnosu skokova, koji je 42 naspram 24 u korist Amerike. Interesantno, naš protivnik je tokom susreta šutnuo svega dva puta za tri poena, što dodatno pokazuje dominaciju koju su imali ispod obruča. 

Parovi četvrtfinala (petak): 

13.15h Kina - Litvanija
15.30h Australija - Španija
18.00h Srbija - Hrvatska
20.15h SAD - Kanada

Vimbldon: Poznati polufinalisti

Endi Marej posle izgubljena dva seta, preokerenuo i stigao do polufinala. Novak Đoković ubedljiv protiv Berdiha. Zimonjić i Srebotnik u četvrtfinalu. Jelena Janković i Mirjana Lučić Baroni nisu uspele da se plasiraju u polufinale u konkurenciji ženskih dublova.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković u četvrtfinalu gren slem turnira u Vimbldonu pobedio Čeha Tomaša Berdiha.
Nole-V1.jpg
Novak je nastavio sa odličnim partijama protiv Berdiha, pa je ovaj put slavio sa 3:0, po setovima 7:6, 6:4 i 6:3.
U polufinalu će odmeriti snage sa Huanom Martinom Del Potrom, koji je bio bolji od Davida Ferera, takođe, sa 3:0 (6:2, 6:4, 7:6).
U drugom polufinalnom duelu igraće Endi Marej, koji je gubio sa 2:0 od Fernanda Verdaska, ali je odličnom igrom preokrenuo i stigao do pobede od 3:2 (4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5), i Jirži Janovic, koji je pobedio sunarodnika Lukaša Kubota sa 3:0 (7:5, 6:4, 6:4).
Berdih.jpg
U dubl konkurenciji, Jelena Janković i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni poražene su u četvrtfinalu od Su Vei Hsieh iz Kineskog Tajpeha i Kineskinje Suai Peng sa 2:0 (6:4, 7:5), dok su Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik pobedili američko-australijsku kombinaciju Skot Lipski/Kejsi Delakva sa 2:1 (6:2, 6:7, 6:2).
Mladi srpski teniser Nikola Milojević plasirao se u četvrtfinale juniorskog turnira, pošto je u osmini finala pobedio Francuza Enca Kokua sa 7:5, 6:4. Milojevićev naredni protivnik biće Italijan Đanluiđi Kvinci, koji je bio bolji od Francuza Žoana Sebastijana Taloa sa 7:5, 6:1.
I Laslo Đere se plasirao u četvrtfinale, jer je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa u tri seta 3:6, 6:2, 6:0. 
U borbi za polufinale, Đere će igrati sa pobednikom meča između Nemca Maksimilijana Marterera i Čileanca Kristijana Garina.

Miloš Ninković pojačava Zvezdu

Miloš Ninković, nakon višemesečnog "flertovanja" sa Crvenom zvezdom, zadužuje opremu na Marakani. Promocija novog pojačanja zakazana za četvrtak u 13 sati na Marakani.
Crvena zvezda dobila je veliko pojačanje. Miloš Ninković, već duže vreme želja tima iz Ljutice Bogdana, potpisaće ugovor na godinu dana, uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu sezonu, prenosi Tanjug.
Ninkovic2.jpg
Ninković, koji nikada nije krio da je veliki navijač Crvene zvezde i ranije je želeo da obuče crveno-beli dres, ali tek sada je uspeo da ostvari veliku želju.
Promocija Miloša Ninkovića na Marakani održaće se u četvrtak u 13 časova. 
Ninković ima 28 godina, karijeru je počeo u Čukaričkom, a kao 20-godišnjak preselio se u Dinamo iz Kijeva, gde je proveo devet sezona, osim poslednjih šest meseci kada je bio na pozajmici u francuskom Evijanu.
Za reprezentaciju Srbije odigrao je 28 utakmica. On će biti četvrto pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku, nakon Đorđa Rakića, Nikole Mijailovića i Nejca Pečnika.
U narednih nekoliko dana u klub bi trebalo da stignu i preko potrebna pojačanja na pozicijama centralnih bekova.  

Ideali tim svih vremena po Vorld Sokeru

Ugledni engleski magazin Vorld soker (World Soccer) izabrao je najboljih 11 fudbalera svih vremena.
U izboru su učestvovali novinari, menadžeri i nekadašnji fudbaleri iz svih delova sveta, a u idealnoj ekipi nema nijednog Ronalda, kao ni Šavija i Inijeste, Džordža Besta, Euzebija...
Evo i najboljih 11: Lav Jašin – Kafu, Bobi Mur, Franc Bekenbauer, Paolo Maldini – Alfredo di Stefano, Johan Krojf, Zinedin Zidan, Dijego Maradona – Pele, Leo Mesi
Sigurno se neće svi saglasiti sa izborom - svojih idealnih 11 podelite sa ostalima putem komentara.

Zvezda ostalala bez Rakića

Samo što je stigao u Crvenu zvezdu, napadač Đorđe Rakić je doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata. 

Rakić se povredio u pripremnom meču sa Ilčivecom iz Ukrajine, a u prvi mah povreda nije delovala tako ozbiljno. Međutim, ispostavilo se da je povreda ista kao ona koju je zaradio Darko Lazović na meču sa Partizanom, tako da će Rakić morati da pauzira bar šest meseci.

Nakon ovog peha u Zvezdi su prinuđeni da dovedu novog napadača, bar tokom prvog dela sezone.

Partizan remijem završio pripreme u Sloveniji

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 2:2 sa ukrajinskim Metalistom iz Harkova u poslednjoj pripremnoj utakmici u Sloveniji.
partizan.rs
'Crno-beli' su tako u tri kontrolna meča ostvarili po jednu pobedu (Petrolul), remi (Metalist) i poraz (Lokomotiva Moskva).
To će bila i poslednjia utakmica Partizana u Sloveniji, jer se crno-beli 'sele' u Poljsku, tačnije Varšavu, na dvodnevni turnir ‘Dejna kup’ (6. i 7. jul), gde će pored njih igrati i domaćin Legija, Fluminense iz Rio de Žaneira i Austrija iz Beča..
Tim iz Harkova je prethodnu sezonu ukrajinskog šampionata završio na drugom mestu. 

Vuk Rašović je i treći pripremni meč u Sloveniji počeo identičnim sastavom, koji će se verovatno i suprotstaviti protivniku u drugom kolu kavalifikacija za Ligu šampiona.

Vimbldon: Novak nastavlja po planu - sledeći korak polufinale

Novak Đoković pobedio Tomaša Berdiha sa 3:0. Bilo je gusto, kaže prvi reket sveta. Na putu ka cilju, naredna prepreka Del Potro.
Najbolji teniser svata Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0 u setovima (7:6, 6:4, 6:3).
Djokovic.jpg
Već u prvom gemu Đoković je imao dve brejk lopte, ali je Berdih uspeo da se odbrani. U sledeća četiri gema oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, a novu priliku za brejk Đoković je imao u sedmom gemu, koju takođe nije iskoristio.
Do kraja seta nije bilo brejkova, pa je pobednik rešen u taj-brejku, koji je dobio srpski teniser sa 7:5 i poveo sa 1:0 u setovima posle jednog sata igre.
Za razliku od prvog, drugi set su obeležili brejkovi. Berdih je na startu seta dva puta oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 3:0, ali je onda najbolji teniser sveta zaigrao mnogo bolje.
Osvojio je četiri gema za redom i preokrenuo rezultat na 4:3, da bi u desetom gemu još jednom napravio brejk i osvojio i drugi setrezultatom 6:4.
Treći set, a ujedno i meč, rešen je u četvrtom gemu. Đoković je tada poveo sa 3:1 da bi do kraja seta samo održao tu prednost i posle dva sata i 18 minuta igre plasirao se u polufinale Vimbldona.
Nakon meča, Đoković je ocenio da je odigrao vrlo težak meč sa Berdihom.
Berdih.jpg
"Bilo je prilično gusto u jednom trenutku meča, naročito kada je on poveo sa 3:0 u drugom setu. Ipak, uspeo sam jakim riternima i dobrim servisom da postavim stvari na svoje mesto", rekao je najbolji srpski teniser.
Đoković je naglasio da mu je mnogo značila podrška srpskog fudbalskog internacionalca Nemanje Vidića.
"Drago mi je što je došao sa suprugom i podržao me. Ponosan sam na sve što je uradio za naš fudbal, kao i na doprinos koji daje u najboljem klubu na svetu", rekao je Đoković.
Prvi reket Srbije naglasio je da je posvećen cilju "da ide do kraja na turniru u Vimbldonu".
Đoković će u polufinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je pobedio Španca Davida Ferera sa 3:0 u setovima.

Barselona najpopularnija u Španiji

Barselona je i dalje najpopularniji fudbalski klub u Španiji, dok je netrpeljivost navijača prema Realu iz Madrida porasla u poslednje dve godine.
Istraživanje je sprovela agencija Ikerfel na zahtev španskog lista As.
Real je u smislu nepopularnosti završio sa čak 15 bodova iza Barselone, što predstavlja rast animoziteta prema ’kraljevskom klubu’ u odnosu na 2011. godinu kada je ta razlika iznosila 11 bodova.
Navijači su zamoljeni da poređaju svoja tri omiljena tima iz Primere, a Barselona je zauzela prvo mesto sa 41 odsto glasova, dok se za Real opredelilo 34 odsto navijača. 

Atletiko Madrid je i dalje na trećem mestu za koji navija 21 odsto navijača, a slede Atletik Bilbao (18 odsto) i Betis (14 odsto). 

Što se tiče netrpeljivosti, Real je ubedljivo prvi. Čak 55 odsto navijača je navelo klub iz Madrida među tri ekipe koje najmanje vole. Antipatiju prema Barseloni oseća 40 odsto navijača, dok je Atletiko i na ovoj listi treći (27 odsto). 

Šampiona Španije su kao drugi omiljeni klub navele su pristalice osam klubova iz Primere i pet klubova iz Segunde. 

Prema Realu su okrenuti navijači Espanjola, Hetafea, Granade, Malage, Rajo Valjekana i Selte iz Viga, dok je klub sa Sanjtaga Berbabeua na crnoj listi kod pristalica Atletika, Barselone, Atletik Bilbaa, Majorke, Osasune, Valensije, Valjadolida i Saragose.

Željko Obradović: Došao sam po trofeje

Najtrofejniji evropski košarkaški trener i novi šef stručnog štaba Fenerbahče Ulkera Željko Obradović rekao je da u turski klub nije došao da bi bio drugi.
Foto: alexraskovic (Twitter)
Obradović je sa istanbulskim klubom potpisao ugovor na dve godine.
Željko Obradović je 13 sezona proveo u Panatinaikosu, sa kojim je osvojio pet titula u Evroligi, 11 šampionata u Grčkoj i sedam nacionalnih kupova, da bi se rastali u leto 2012. godine.
Mogu da obećam samo jednu stvar, a to je da će ovaj teren od sada biti moj dom. Nisam došao u Fenerbahče da budem drugi ni u jednom takmičenju. Sviđaju mi se vaši aplauzi, ali nadam se ću ih čuti i na kraju poslednje utakmice u sezoni“, rekao je Obradović na promociji u Istanbulu. 

On je dodao da ima dosta ideja kada su pojačanja u pitanju, ali da je još rano da govori o tome. 

Tokom trenerske karijere vodio je Partizan, Huventud, Real Madrid i Beneton. 

Obradović je bio i selektor nacionalnog tima, sa kojim je osvojio zlatne medelje na Evropskom i Svetskom prvenstvu 1997. i 1998. godine, srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i bronzu na EP 1999. godine.

Vuk Rašović zadovoljan igrom "rezervista" (VIDEO)

Trener Partizana Vuk Rašović zadovoljan je igrom svog rezervnog tima u proveri protiv slovenačkog prvologaša Zavrča.
partizan.rs
"Crno-beli" su golovima Stefana Šćepovića i Nemanje Petrovića slavili 2:0, u uvodu u poslednji meč Partizana na Pohorju (Metalist od 18:00).
"Dobro smo trčali 75 minuta, imali nekoliko šansi. Bio je dobar duel, raduje me način na koji je odrađen. Meč je pokazao da možemo ozbiljno da računamo na veliki broj fudbalera. Dolazimo do prepoznatljivog sistema", rekao je Rašović posle utakmice.
Trener Zavrča Viktor Trenevski smatra da Partizan nije igrao u rezervnom sastavu. 

"Ovo nije bio drugi tim Partizana, već druga dimenzija. Hteo sam da vidom moje igrače kako se ponašaju protiv velike ekipe kao što je Partizan", rekao je Trenevski kojem se svideo Aleksandar Mitrović, i navija za novu titulu "crno-belih". 

"Čim vidim Vuka Rašovića i Alberta Nađa znam u kojem pravcu to ide. To je nekoliko mladih igrača, posebno mi se svideo Aleksnadar Mitrović. Živim za to da uzmemo duplu krunu, ili bar novu titulu", rekao je nekadašnji igrač Partizana.

Evropsko Futsal prvenstvo: Srbija na Rumuniju

Futsal reprezentacija Srbije igraće sa nacionalnim timom Rumunije u baražu za Evropsko prvenstvo 2014.
Mečevi baraža na programu su 17. i 24. septembra, a šampionat se u januaru igra u belgijskom Antverpenu.
Pobednici baraža pridružiće se Španiji, Italiji, Rusiji, Sloveniji, Portugalu, Azerbejdžanu, Češkoj i domaćinu Belgiji, koji su već obezbedili učešće.
Parovi baraža: 

Ukrajina – Madjarska
Rumunija – Srbija
BiH – Holandija
Slovačka – Hrvatska

KK Crvena Zvezda: Predstavljen Bobi Marjanović (VIDEO)

Nova akvizicija Crvene zvezde Boban Marjanović oseća se fenomenalno jer je došao u veliki klub, i spreman je da odgovori izazovima i da se bori za mesto u prvom timu.
Novo pojačanje košarkaša Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je danas da mu je drago što je došao među crveno-bele, izrazivši uverenje da đe igre prikazane u dosadašnjem klubu Mega Vizuri podiđi na viši nivo.
Marjanović je prošle sezone proglašen za najkorisnijeg igrača Superlige Srbije, jer je prosečno po meču postizao 16,4 poena, uz 10,7 skokova i dve blokade.
Bobi1.jpg
"Osećam se fenomenalno što sam potpisao za ovako veliki klub, igrađemo Evroligu posle 15 godina, to je značajno ostvarenje. U Mega Vizuri sam stekao veliko samopouzdanje, pokušaću da sve što sam radio prošle godine podignem na viši nivo", izjavio je Marjanović na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu. Gorostasni, 2,21 metar visoki centar veruje da neće imati problema da se adaptira na sistem igre koju forsira trener Dejan Radonjić.
"Nisam imao prilike da sarađujem sa Radonjićem, ali znam da je reč o odličnom treneru i mislim da neću imati problema da se prilagodim novoj ekipi. Predstoji mi borba za startnog centra sa Raškom Katićem. On je moj veliki prijatelj i dobro se poznajemo", dodao je Marjanović.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović poželeo je Marjanoviću uspeše igre u narednoj sezoni.
"Drago mi je što je Marjanović prešao u Zvezdu, imaćemo kvalitetniji tim u odnosu na prošlu godinu. Bobija znam odmalena, pratio sam ga sa velikim intersovanjem i bio sam ubeđen da može da prebrodi probleme sa kojima se svi igrači suočavaju tokom karijere. Tu su mu mnogo pomogli ljudi iz Mega Vizure", rekao je Čović.
Predsednik Zvezde je najavio dolazak još jednog do dva nova igrača na Mali Kalemegdan.
"Ovo nisu vremena u kojima treba praviti ishitrene poteze, videćemo kako će se odvijati formiranje tima, što je posao trenera. Generacija 1994/95 će imati šansu u Prvoj ligi Srbije, neki će biti registorvani za prvi tim, ali nećemo žuriti sa njima", poručio je Čović. On je rekao da nema posebne želje kada je u pitanju žreb i protivnici Zvezde u Evroligi.

Žreb za Evroligu biće održan sutra u Barseloni, a elitno evropsko takmičenje, u kojem Crvena zvezda učestvuje posle 15 godina, počinje 16. oktobra.

Slaviša Stojanović: Štoperi su prioritet (VIDEO)

Novi trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović sumirao je odradjeno tokom prve faze priprema i rekao je da nije trenutak za veliku priču, jer ekipa kasni.
crvenazvezdafk.com
Stojanović je ponovio da je prioritet ekipe angažovanje kvalitetnih štopera, ali je istakao, ako je povreda Rakića ozbiljna, da je potreban napadač.
Zvezda je tokom priprema u Sloveniji odigrala tri kontrolne utakmice i ostvarili su dve pobede i poraz. Savladali su domaće ekipe Krku (1:0) i Domžale (2:0), a poraženi su od ukrajinskog Iljičiveca rezultatom 2:0.
Solidan je utisak, otprilike znam kom igraču odgovara koja pozicija. Radili smo sve po planu što se tiče fizičkih stvari, iako je u nekim trenucima bilo izuzetno teško organizovati trening, ali takva je priroda posla i tu nema mnogo kukanja. U ovom trenutku je najvažnije da što manje pričamo, a što više radimo, jer kasnimo praktično na svim poljima. Nadam se da ćemo što pre ući u normalan ritam rada i igračkog kadra, da možemo više da se posvetimo taktičkim stvarima", izjavio je Stojanović za zvanični sajt crveno-belih. 

On je dodao da želi da se ubrza proces rada i uigravanja jer ekipu uskoro očekuju utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

Prvo je potrebno selektovati igrače, ali ta selekcija mora da bude adekvatna, da možemo normalno da radimo na treninzima, kako bismo došli do većeg broja ponavljanja i situacija gde eventualni napredak treba da bude što brži", naveo je Stojanović. 

Nekadašnji selektor Slovenije ponovio je da očekuje pojačanja na deficitiranim mestima u timu, na poziji štopera. 

"Igrači na poziciji štopera su u ovom trenutku prioritet. Naravno da su nam potrebna pojačanja i u veznom redu, a dogodila nam se i neplanirana situacija, povreda Rakića, ukoliko se ispostavi da je ozbiljnija, moramo razmisliti i o toj poziciji", reči su Stojanovića. 

Stojanović ne traži nikakve alibije i usmeren je na napredak ekipe, uprkos teškoj finanskijskoj situaciji. 

„Nemamo vremena za strah, za alibije, za opravdanja, mi moramo samo da radimo, i to krvavo. Što više energije potrošimo na traženje nekakvih alibija, to je lošije po nas. Moramo zbog veličine kluba i armije navijača da budemo što spremniji", zaključio je Stojanović.

Kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo Srbija i Hrvatska igraće se najverovatnije u Humskoj?

Derbi meč grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Hrvatske 6. septembra igraće se na stadionu Partizana, piše B92.
partizan.rs
Iako je najavljeno da će duel "orlova" i "vatrenih" biti odigran na stadionu Crvene zvezde, Fudbalski savez Srbije je promenio odluku.
Razlog su stolice na južnoj tribini stadiona, odnosno nedostatak istih. "Crveno-beli" uklanjaju stolice sa "severa" zbog "večitog" derbija, FSS plaća postavljanje novih pred utakmice reprezentacije, ali je ovaj put odbio da to uradi.
Hrvatska je u prvom duelu savladala Srbiju sa 2:0 u Zagrebu u martu, a Srbija iz sedam utakmica ima isto toliko bodova. Hrvatska je druga u grupi sa 16, dok lider Belgija ima tri boda više.

Goran Galešić napustio Hajduk iz Splita zbog pretnji

Srpski fudbaler Goran Galešić posle samo 20 dana napustio je Hajduk iz Splita zbog uvreda na nacionalnoj osnovi koje je svakodnevno dobijao od navijača hrvatskog kluba. On je pre tri nedelje potpisao trogodišnji ugovor sa Hajdukom, ali tokom priprema u Sloveniji suočio se sa žestokim napadima "Torcide".
"Bilo je strašno, vređali su me lično i na fejsbuku, zvali su me četnikom i grobarom, pošto sam bio na probi u Partizanu. Zbog toga sam odlučio da se sklonim. Hvala upravi što mi je izašla u susret. Klub i saigrači su me lepo primili, a ove ostale stvari pokušaću što pre da zaboravim", rekao je Galešić za hrvatski list 24 sata.
Goran-Galesic.jpg
Predsednik Hajduka Marin Brbić u izjavi za 24 sata bio je kratak i jasan.
"Kad vam igrač u želji za raskidom ugovora navede takav razlog, onda vam ne preostaje puno manevarskog prostora, osim da mu izađete u susret", izjavio je Mrmić.
Goran-Galesic-1.jpg
Galešić je rođen u Banjaluci, karijeru je počeo u Borcu, a igrao je za slovenačke klubove Goricu i Koper, kao i za belgijski Beršot.

Davis Bertans operisao koleno u Teksasu

Košarkaš Partizana Davis Bertans operisao je ligament u SAD i počeo rehabilitaciju povređenog kolena.
Foto: facebook.com/DBertansOfficial
Letonac je dožoveo tešku povredu u poslednjem, četvrtom meču finalne serije plej-ofa Superlige protiv Crvene zvezde polovinom juna.
Oporavak nakon hirurškog zahvata na ligamentima kolena traju najmanje šest meseci, a Bertans se nada brzom povratku na teren.
"Operacija je gotova, sve je prošlo u redu. Sada moram da se odmorim i počnem da radim. Pričao sam neke čudne stvari posle operacije", napisao je Bertans na društvenim mrežama nakon operacije u San Antoniju gde se pripremao za operaciju od 22. juna.

Natanijel Asamoa tužio FK Crvena Zvezda

Još jedan fudbaler tužio je Crvenu zvezdu zbog neisplaćenih obaveza, tužbu Arbitražnoj komisiji Jelen Superlige predao je Natanijel Asamoa.

crvenazvezdafk.com
Fudbaler iz Gane, koji je prošlog leta stigao na Marakanu, želi raskid ugovora sa "crveno-belima".
Asamoa sa Zvezdom ima ugovor do juna 2015. godine, protekle sezone nije uspeo da se izbori za status prvotimca, a često nije bio ni na klupi za rezervne igrače. Ovaj 23-godišnji napadač postigao je jedan gol na 11 utakmica.

Vimbldon: Novak nastavlja pohod

Prvi teniser sveta Novak Đoković igra od 14.00 meč četvrtfinala Vimbldona protiv Čeha Tomaša Berdiha. Na terene od predstavnika Srbije izlaze još i Jelena Janković i Nenad Zimonjić.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković u četvrtfinalu gren slem turnira u Vimbldonu igra  protiv Čeha Tomaša Berdiha, a duel je na programu od 14 sati na terenu broj jedan. Iako je Novak najbolji teniser sveta, organizatori su odlučili da on svoj meč igra na terenu broj jedan, a ne na centralnom terenu.
Nole-V1.jpg
Novak je do sada 15 puta ukrštao reket sa trenutno šestim teniserom na ATP listi i vodi sa ubedljivih 13:2.
Bolji iz meča igraće u polufinalu sa pobednikom susreta David Ferer (Španija) - Huan Martin Del Potro (Argentina).
Pored Đokovića, na terene Vimbldona od predstavnika Srbije izlaze Jelena Janković, Nenad Zimonjić i juniori Nikola Milojević, Laslo Đere i Nina Stojanović.
Berdih.jpg
Jankovićeva i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni u četvrtfinalu dublova igraju od 12.30 sati protiv Su Vei Hsieh iz Kineskog Tajpeha i Kineskinje Suai Peng, dok Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik posle 17 sati igraju meč osmine finala mešovitih dublova protiv američko-australijske kombinacije Skot Lipski/Kejsi Delakva.
Milojević u osmini finala juniorskog turnira igra od 12 sati protiv Francuza Enca Kokua, a Đere posle 13 sati protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa.

Nikola Aksentijević želi da se ponovo dokaže u "crno-belom" dresu

Povratnik u redove Partizana Nikola Aksentijević želi da se ponovo dokaže u "crno-belom" dresu i pokaže šta je naučio tokom godinu dana rada u Holandiji.

partizan.rs
Posle neuspele epozide u Viteseu, desni bek želi da se dokaže u redovima srpskog šampiona.
"Hoću da budem najbolji desni bek u Srbiji! Posle mlade, želja mi je da zaslužim poziv u A reprezentaciju. Verujem da će mi se ispuniti san, baš kao što je i onaj da zaigram pred punim stadionom Partizana", rekao je Aksentijević.
Partizan u sredu igra poslednji test meč na pripremama u Sloveniji, rival od 18 časova je ukrajinski Metalist. Pre toga, u 11:00, igrači sa manjom minutažom će igrati protiv lokalnog prvoligaša.

Partizan od 18 sati protiv Metalista

Fudbaleri Partizana igraju danas treći, poslednji test meč na pripremama u Sloveniji, a rival je ukrajinski vicešampion Metalist iz Harkova od 18 časova.
partizan.rs
"Crno-beli" će dan početi duelom sa novim slovenačkim provligašem Zavrčem (11:00), protiv koga će šansu dobiti igrači sa manjom minutažom
Partizan je u prva dva meča zabeležio minimalni poraz od Lokomotive, te minimalnu pobedu nad Petrolulom. Za ukrajinskog vicešampiona nastupaju Vladimir Dišljenković i Marko Dević.
Partizan u četvrtak završava pripreme na Pohorju odakle putuje na turnir u Varšavu gde će mu rivali biti Legija, Fluminense ili Austrija.

Liga Evrope: Azerbedžanci slavili u Skoplju (VIDEO)

U utorak su počele kvalifikacije za Ligu Evrope, a pobede u prvim mečevima ostvarili su karabah, Gefle i Bela Taun.
Predstavnik Azerbejdžana slavio je minimalnim rezultatom u Skoplju protiv Metalurga, dok je švedski Gefle sa 3:0 u Estoniji već rešio dvomeč sa Trans Narvom.
Minimalnu pobedu na svom terenu ostvario je Bela Taun iz Velsa nad drugim predstavnikom Estonije, Levadijom, dok je drugi tim iz Azerbejdžana Kazar Lenkoran igrao 1:1 sa Sliemom na Malti.
Pobedu Karabahu u slaboj fudbalskoj predstavi u Skoplju doneo je Rejnaldo polovinom drugog dela igre. Drugi tim iz Azerbejdžana je u meču prepunom gol šansi poveo na Malti golom Nilda već u 14. minut, da bi uporni gosti pola sata pre kraja golom Oavučija stigli do izjednačenja. 

Šveđani su postepeno slamali Trans Narvu, poveli su krajem prvog poluvremena autogolom Dubokina, prednost su duplirali u 57. minutu preko Dalberga, da bi Lanto u trećem minutu sudijske nadoknade verovatno rešio dvomeč. 

Bela Taun je iznenadila Levadiju golom Šeridana već u četvrtom minutu utakmice. U sredu se sastaju Fuglafjordur (Farska ostrva) i Linfild (Severna Irska), dok se još 33 utakmice igraju u četvrtak. Među njima je i gostovanje Vojvodine na Malti protiv Hibernijana.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger