Headlines News :

Vojvodina lako sa Maltežanima 4-1

Written By maxtv on четвртак, 4. јул 2013. | 23:16

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Hibernijansa sa Malte sa 4:1. Revanš u Novom Sadu narednog četvrtka.
Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Hibernijansa sa Malte sa 4:1 (2:0) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Vojvodina.jpg
Vojvodina je ključnu prednost stekla u samom finišu prvog poluvremena. Novosađani su poveli golom Petra Škuletića u 40. minutu, na asistenciju Envera Alivodića. Samo tri minuta kasnije još jednom se zatresla mreža Hibernijansa, a ovog puta je strelac bio domaći fudbaler Rodolfo Soares.
Treći gol za Vojvodinu je postigao Abubakar Oumaru u 50. minutu. Domaćin u 78. minutu nije realizovao penal, ali je Hibernijans već u narednom minutu uspeo da smanji rezultat posle gola Obine Obiefulea. Konačan rezultat postavio je Kosović samo četiri minuta kasnije.
Revanš utakmica igra se sledećeg četvrtka u Novom Sadu, na stadionu Karađorđe od 20.30.
Ukoliko prođu prvo kolo, što je sada gotovo izvesno, Novosađani će u drugom najverovatnije igrati protiv mađarskog Honveda, koji je danas u Nuikšiću pobedio ekipu Čelika sa 4:1.
Ostali rezultati kvalifikacija:
Čikura - Vaduc 0:0
Astana - Botev Plovdiv 0:1
Milsami - Dudelanž 1:0
Gandžašar Kapan - Aktobe 1:2
UE Santa Koloma - Zrinjski 1:3
Čelik - Honved 1:4
Teteks - Pjunik 1:1
Hibernijans - Vojvodina 1:4
Žunes Eš - TPS 2:0
Kroja - Dinamo Minsk 0:3
Inter Baku - Marenhajm 1:1
Flora - Kukeši 1:1
Suduva - Turnovo 2:2
Tiraspol - Skonto 0:1
Lasi - Diferdanž 0:1
Torpedo - Žilina 0:3
Tromso - Celje 1:2
Levski - Irtiš 0:0
Teuta - Dačija 3:1
Vikingur - Inter Tuku 1:1
Prestatin - Metalurgs 1:2
Žalgiris - Sent Patriks 2:2
Erbas - Ventspils 1:1
Sarajevo - Libertas 1:0
Rudar - MIKA Aštarak 1:0
Videoton - Mladost Podgorica 2:1
Krusejders - Rozenborg 1:2
Domžale - Astra 0:1
Drogeda - Malme 0:0
La Fjorita - Valeta 0:3
Breidablik - FK Santa Koloma 4:0
Rejkjavik - Glentoran 0:0
Vestmanaejar - Toršavn 1:1

Košarkaški spektakli čekaju Beograd!

Beograđani će ove sezone gledati spektakularnu košarku! Iako večiti nisu bili miljenici sreće na žrebu u Barseloni, mnogo jakih utakmica i pravih košarakaških praznika puno će značiti srpskoj košarci. Partizan će igrati u grupi A sa ekipama CSKA, Barselona, Fenerbahče, Nanter i Budivelnik dok će Zvezda u povratničkoj sezoni u Evroligi igrati u grupi D sa ekipama PAO, Makabi, Laboral, Lokomotiva Kuban i pobednikom kvalifikacija!
Grupe EL.jpg
Beograd je, uz Atinu, jedini grad koji će ove sezone imati dva predstavnika u elitnom takmičenju, dok je na prvom mestu Istanbul sa tri tima.
Partizan, šampion Jadranske lige i Srbije, kao i Crvena zvezda, vicešampion u oba pomenuta takmičenja, biće smešteni u petom od ukupno šest "šešira" za žreb.
Derbi6.jpg
Raspored utakmica:Prvo kolo Evrolige igra se 17. i 18. oktobra, Partizana će u prvoj utakmici gostovati Barseloni, dok će košarkaši Crvene zvezde dočekati ekipu Lokomotive iz Kubana
U drugom kolu, koje je na programu 24. i 25. oktobra, ekipa šampiona Srbije dočekuje Nanter, a crveno-beli gostuju Makabiju.
U trećem kolu, 31. 10. i 1. 11. crno-beli gostuju ukrajinskom Budivelniku. A Zvezda dočekuje Panatinaikos
U četvrtoj rundi, 7. i 8. movembar, Partizan u Beogradu dočekuje Fenerbahče, koje će sa klupe predvoditi Željko Obradović. Crvena zvezda putuje u Španiju na gostovanje Laboralu.
U petom kolu, 14. i 15. novembar, Partizan putuje za Moskvu na gostovanje CSKA, a Zvezda na svom terenu dočekuje kvalifikanta.
Košarkaši Partizana i Zvezde će istim redosledom odigrati i narednih pet mečeva, samo će gostovati ekipama kojima su prvo bili domaćini. Regularni deo sezone završava se 20. decembra 2013. godine.

Vladimir Lucić zadovoljan zbog prelaska u Španiju

Igraću u najjačoj ligi, protiv najboljih košarkaša u Evropi, rekao je Vladimir Lučić po sletanju u Valensiju, gde ga je dočekao veliki broj španskih novinara.
Doskorašnji kapiten košarkaša Partizana Vladimir Lučić izabrao je da karijeru nastavi u Valensiji, najviše zbog ACB lige, jer je špansko prvenstvo najjače u Evropi.
Lucic.jpg
"Imaću priliku da igram protiv najboljih i nadam se da sam doneo pravu odluku. Daću sve od sebe na svakom treningu i utakmici kako bih pomogao timu da igra bolje", rekao je Lučić na aerodromu, gde ga je dočekao veliki broj španskih novinara.
U Velensiji već igra Stefan Marković, a od srpskih košarkaša narandžasti dres ranije su nosili Marko Kešelj, Duško Savanović, Kosta Perović, Igor Rakočević, Marko Marinović, Dejan Milojević, Dejan Tomašević i Željko Rebrača.
"Dosta lepih stvari čuo sam o Valensiji od igrača koji su ranije igrali ovde. Prvi put sam napustio zemlju i rodni grad, Valensija će biti prvi strani klub za koji ću igrati profesionalno košarku. Nadam se da ću igrati dobro i da ću ispuniti očekavanja", dodao je 24-godišnji košarkaš.
Lučić je bio član prvog tima Partizana od sezone 2008/2009. U crno-belom dresu osvojio je pet titula prvaka države, četiri Kupa Radivoja Koraća i isto toliko šampionskih prstenova Jadranske lige.
Reprezentativac Srbije prošle sezone je u Evroligi prosečno beležio 13,7 poena i 4,8 skokova po meču.

Predstavljeni kandidati za OI 2020.

Gradovi kandidati za organizovanje OI 2020. godine, u Lozani su predstavili svoje kandidature izbornom telu Međunarodnog olimpijskog komiteta.
Kandidati su imali po 45 minuta da se predstave u najboljem svetlu, prikazali su video materijal i odgovarali na pitanja čelnika MOK.
Potencijalni organizatori su Madrid, Tokio i Istanbul.
Čelnici izbornog tela MOK rekli su da je od tri kandidata za Igre 2020. godine, Madrid, predvođen sjajnim govorom španskog princa Felipea, do sada pokazao najviše. 

Predstavnike MOK u Španiji jedino brine, finansijska situacija i velika nezaposlenost, međutim, Španci su u Lozanu doveli ministra ekonomije, koji je izbornom telu rekao da se ekonomija oporavlja, kao i da Igre ne predstavljaju finansijski rizik. 

Madrid je u svom predstavljanju naglasio da ima 80 odsto spremnih borilišta, kao i da je potrebno 'samo' 1,9 milijardi evra da bi bili u potpunosti spremni za Igre. 

Pored Madrida svoju kandidaturu izneli su Istanbul i Tokio. Čelnike MOK u Turskoj najviše brinu antivladini protesti, za koje su se predstavnici Istanbula složili da se ne mogu tolerisati, ali da nisu nerešivi. 

Predstavnici Istanbula kao svoju najveću prednost istakli su veliki budžet za OI (19,4 milijarde evra), kao i položaj grada na dva kontinenta. 

Tokio, koji je već bio domaćin Igara 1964. godine, kao svoju prednost istakao je sigurnu ekonomiju (treću po jačini u svetu) i modernu saobraćajnu mrežu grada. 

MOK će organizatora OI odrediti tajnim glasanjem u Buenos Ajresu 7. septembra.

Danas u podne žreb Košarkaške Evro lige

Danas u podne održava se žreb za grupnu fazu Evrolige, a Partizan i Crvena zvezda nalaze se u istom, petom šeširu.
Koje god rivale žreb da donese ‘večitima’, jasno je da će posao biti sve samo ne lak i da će u Beogradu gostovati najveći evropski klubovi.
Sastav šešira:
I: Barselona, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid;
II: Makabi, CSKA Moskva, Montepaski Sijena, Anadolu Efes;
III: Laboral Kuča, Unikaha, Fenerbahče, Žalgiris;
IV: Galatasaraj, Lokomotiva Kubanj, Buđiveljnik, Brose Basket;
V: Emporio Armani, Partizan, Crvena zvezda, Stelmet Zijelona Gora;
VI: Bajern Minhen, Nanter, Strazbur, ekipa iz kvalifikacija. 

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger