Headlines News :

Bojić “kreira” tabelu

Written By maxtv on четвртак, 16. мај 2013. | 16:49


Direktor košarkaške lige Srbije Predrag Bojić suspendovao je pet klubova i rekao je da neće priznati rezultate 11. kola zbog neplaćanja finansijskih obaveza, a klubovima je dao rok do 21. maja da ih izmire. Na listi su Partizan, Zvezda, Metalac, Vojvodina i Sloboda.
Bojić je u saopštenju naveo da ako Partizan, Crvena zvezda, Metalac, Vojvodina i Sloboda ne plate svoja dugovanja do tada, njihove utakmice biće registrovane službenom pobedom za njihove rivale.
Predrag-Bojic.jpg
Finansijske obaveze odnose se na kazne od početka Superlige i na poneku članarinu. Zvezda je nekoliko puta ranije javno objavila da ne priznaje kazne i da nema nameru da ih plati.
Utakmice 11. kola igrane su juče. Partizan, Zvezda i Vojvodina su pobedili, a Metalac i Sloboda poraženi.
Bojić je u saopštenju upozorio klubove da "međusobna vređanja, insinuacije, etiketiranje i napadi na sudije mogu manje nauditi onima kojima su upućene, ali mnogo više ugledu košarke". On je ocenio da to "urušava sistem" i dovodi u pitanje sportski završetak takmičenja.
"Shvatite to, imajte poverenja u ljude koje ste vi jednoglasno izabrali (sudije, delegati, kontrolori, direktor lige, predsednik sudijske komisije) i svojim ponašanjem izbegnite kazne koje će sigurno biti još rigoroznije. Jedino možemo sportskim ponašanjem, uzajamnim poštovanje, pridržavanjem propozicijama i pravilima igre zajednički dovesti ligu do kraja", navodi se u saopštenju.
Bojić je podsetio klubove na dogovor pre početka takmičenja da se za svaku ponovljenu tehničku grešku kazna udvostručuje. "Mole se igrači, treneri i službena lica da svojim korektnim ponašanjem pre, za vreme i posle utakmice doprinose kvalitetu i ugledu takmičenja, što je u interesu svih", naveo je Bojić.

Kingsi ostaju u Sakramentu!


Vlasnici timova NBA lige glasali su sinoć u Dalasu i doneli odluku da Kingsi ostaju u Sakramentu. Naime, odluka je da vlasnici Kingsa, porodica Maluf, moraju prodati tim samo onoj grupi koja će zadržati ''kraljeve'' u glavnom gradu Kalifornije.
Definitivno je završena drama oko sudbine Sakramento Kingsa. Predstavnici 30 NBA franšiza sastali su se u Dalasu gde su odlučili da Kingsi ostanu gde jesu - u Sakramentu.
sk.jpg
Konačno je odbačen predlog preselenja u Sijetl, za što se zalagala investitorska grupa predvođena Krisom Hansenom i Stivom Bolmerom. Na taj način su se vlasnici klubova složili s relokacionim komitetom, koji je nedavno preporučio ostanak Kingsa.
Grupa koja je htela da preseli Kingse u Sijetl ponudila je 625 miliona dolara dok konzorcijum koji želi da zadrži tim u Sakramentu ponudio je 525 miliona dolara i premeštanje u novu dvoranu.
Komesar NBA lige, Dejvid Štern je potvrdio vest i dodao kako su vlasnici odlučili u korist Sakramenta sa 22-8. On je takođe dodao da mu nije drago zbog toga što Sijetl neće dobiti franšizu još neko vreme.
"Ovo je velika pobeda za Sakramento, ali ne i za NBA ligu", zaključio je prvi čovek NBA.
1111.jpg
Poznato je da da su ljudi iz Sijetla nudili mnogo bolje uslove, ali Štern je rekao da će nakon ovoga liga posredovati između sadašnjih vlasnika Kingsa i grupe domaćih investitora na čelu s gradonačelnikom, Kevinom Džonsonom, koja želi da preuzme klub.
Ko god da kupi Kingse, platiće rekordnu cenu za kupovinu jedne NBA franšize.

Najbolji trenutak u karijeri


Junak amsterdamskog trijumfa Branislav Ivanović okarakterisao je svoj pobednički pogodak kao "jedan od najboljih trenutaka u karijeri". Pohvale kapitenu srpske reprezentacije stižu sa svih strana.
Veliki junak pobede Čelsija u amsterdamoskom finalu, kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivnaović, pobedonosni pogodak protiv Benfike smatra jednim od najboljih trenutaka u njegovoj karijeri.
Chelsea.jpg
Još jednom da rekapituliramo, Čelsi je u finalu Lige Evrope slavio protiv „uklete" Benfike sa 2:1. Londonski tim, koji je postao prva ekipa u istoriji koja je objedinila titule u dva najvažnija evropska takmičenja, makar i na kratko, je poveo u 60. minutu utakmice nakon pogotka Fernanda Toresa. Osam minuta kasnije, Oskar Kardozo vraća Benfiku u utakmicu pogotkom iz penala, ali je Ivanović u zaostavnom vremenu, sjajnim udarcem glavom, svom timu doneo pehar.
„Ovo je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Pobeda u finalu jednog evropskog takmičenja je kao san. Uvek sam govorio da ekipa osvaja titule a ne pojedinci. Čak smo u finalu bili oslabljeni zbog povreda igrača", rekao je Ivanović, „Srećan sam, zadovoljstvo je biti deo ovog tima. Kada osvojite jedan trofej uvek želite drugi. Nešto vas uvek gura napred. To smo ove sezone osetili u mnogim utakmicama. To nam je bila dodatna motivacija".
Jedan od najiskusnijih fudbalera u ekipi Čelija, Ešli Kol, istakao je timsku igru kao recept za uspeh svg tima, ali ni on nije propustio da posebno pohvali srpskog internacionalca.
Chelsea-2.jpg
„Ne znam koliko sam trofeja osvojio, ali i dalje uživam u pobedama. Naš tim nikada ne odustaje. Imali smo mnogo šansi protiv Benfike i srećni smo što je Brana (Branislav Ivanović) bio u timu i svojom velikom glavom postigao gol", rekao je Kol.
Najbolji strelac u istoriji Čelsija, Frenk Lampard, rekao je da je Branislav Ivanović zaslužio da postigne pobedonosni gol i bude junak finala Lige Evrope protiv Benfike. "Od kako je došao u klub pravi je profesionalac i postao je igrač kojeg bi svako poželeo u svojoj ekipi. Kada ga pogledate vidite kakva je 'zver'. On je sjajan čovek, zadovoljstvo je igrati sa njim i zaslužio je da mu se ovako nešto dogodi", zaključio je Lampard.

Neprikosnoveni Majami i prvenac Memfisa


Košarkaši Majamija i Memfisa plasirali su se u finale Istočne i Zapadne konferencije u NBA ligi pošto su sa po 4:1 u seriji pobedili Čikago, odnosno Oklahomu.Majamiju je ovo treće a Memfisu prvo finale.
Aktuelni šampion Majami je na svom terenu u petoj utakmici pobedio Čikago sa 94:91 i tako se treću godinu uzastopno plasirao u finale Istočne konferencije.
NBA-Majami.jpg
U ekipi Majamija najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 23 poena, sedam skokova i osam asistencija, a Dvejn Vejd dodao je 18 poena uz šest asistencija.
"Odigrao sam par dobrih minuta. Znao sam da od mene neće očekivati da napadam i poentiram, a to sam radio", rekao je Dvejn Vejd.
Majami je u drugom poluvremenu gubio sa 11 poena, a u toj deonici prvi put je poveo šest minuta pre kraja, posle poena Norisa Kola za 82:81 i uspeo da zadrži nalete Bulsa, koji nisu uspeli da izbore produžetak posle pokušaja za tri poena Nejta Robinsona i Džimija Batlera.
NBA-Majami-1.jpg
Karlos Buzer bio je najbolji u ekipi Čikaga sa 26 poena i 14 skokova, a Robinson je utakmicu završio sa 21 poenom. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.
"Razočarani smo zbog poraza u polufinalu. Ali nijednog trenutka me nije razočarao moj tim. Tokom cele sezone smo se snažno borili, nijedan igrač nije odustao", rekao je trener Čikaga Tom Tibodo.
Majami će u finalu igrati protiv pobedika duela Indijane i Njujorka. Indijana vodi sa 3:1.
NBA-Memfis-1.jpg
"Postaje sve teže i pred nama su veći izazovi. Svi vole takve utakmice", rekao je trener Majamija Rik Spolestra.
Košarkaši Memfisa plasirali su se u finale Zapadne konferencije prvi put u klupskoj istoriji pošto su u petoj utakmici pobedili Oklahomu sa 88:84.
Zek Rendolf bio je najefikasniji u ekipi Memfisa sa 28 poena i 14 skokova, Majkl Konli dodao je 13 poena uz 11 skokova, a Toni Alen 11 poena.
NBA-Memfis-2.jpg
"Prvi put smo u finalu i to svakako mnogo znači. Srećan sam, ali čeka nas mnogo posla. Želim da osvojim šampionski prsten", rekao je Rendolf.
U ekipi Oklahome Kevin Durent postigao je 21 poen i imao osam skokova i šest asistencija, Serž Ibaka dodao je 17, a 16 Rendi Džekson.
"Dao sam sve od sebe za moju ekipu. Promašio sam 16 šuteva, ali nastavio sam da se borim, da budem agresivan", rekao je Durent.
Memfis će u finalu igrati protiv pobednika duela San Antonija i Golden Stejta. San Antonio vodi sa 3:2.
NBA-Memfis-3.jpg
"Želimo da postignemo nešto posebno, da doguramo što dalje. Morali smo da pobedimo Oklahomu, a onda ćemo za plasman u veliko finale NBA lige morati da budemo bolji ili od Golden Stejta ili od San Antonija", rekao je trener Memfisa Lajonel Holins.

Honda opet u Formuli


Japanski proizvođač automobila Honda saopštio je da će se 2015. godine vratiti u Formulu jedan kao snabdevač britanske ekipe Meklaren motorima. U saopštenju se navodi da Honda želi da oživi "slavno partnerstvo" sa Meklarenom
Podseća se na brojne uspehe u periodu od 1988. do 1992. godine kada su vozači britanske ekipe bili Ajrton Sena i Alan Prost.
Formula-1-total.jpg
Japanski mediji navode da se Honda odlučila na povratak u Formulu jedan zbog uvođenja novih motora - 1,6 litarski turbo benzinski agregati su bliski Hondinim idejama o razvoju tehnologija koje se mogu primeniti i u njihovoj ponudi drumskih vozila.
Formula-1.jpg
Honda se 2008. godine zbog finansijskih teškoća povukla iz takmičenja u Formuli jedan. Ekipu je zatim preuzeo tadašnji direktor Ros Bron, a godinu dana kasnije Bron GP osvojio je obe titule - u šampionatu konstruktora i šampionatu vozača kada je trijumfovao Dženson Baton.

Žal za srećom


Fudbaler lisabonske Benfike Nemanja Matić rekao je posle poraza od Čelsija u finalu Lige Evrope da njegova ekipa nije imala sreće.Finale je za njega bilo i susret sa bivšim klubom, pošto je nosio dres "plavaca" u sezoni 2009/2010.
"Igrali smo veoma dobro, ali nam je nedostajala sreća. Bili smo kvalitetniji i stvorili smo više prilika za gol. Ipak, ne pobedjuje uvek bolji", kazao je Matić odmah posle finala u Amsterdamu.
Nemanja-Matic-1.jpg
Čelsi je u finalu savladao Benfiku sa 2:1, a pobedonosni gol postigao je kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.
Trener lisabonskih "orlova" Žorž Žezus složio se sa Matićevom konstatacijom.
"Ovo je bilo finale u kojem su igrala dva velika tima. Mi smo bili zaista odlični, ali nam je nedostajao delić sreće da dođemo do trofeja", kazao je Žezus.
Nemanja-Matic-4.jpg
Njegov tim je prošlog vikenda na sličan način, primljenim golom u nadoknadi vremena, izgubio od Porta (1:2) u prvenstvenom derbiju koji je najverovatnije rešio titulu šampiona Portugalije.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger