Headlines News :

Pirejci nastavili dominaciju

Written By maxtv on недеља, 12. мај 2013. | 23:36


Olimpijakos odbranio titulu evropskog prvaka savladavši u finalu završnog turnira Evrolige Real 100:88. Madriđani prokockali 17 poena prednosti. CSKA pobedio Barselonu u meču za treće mesto.
Košarkaši atinskog Olimpijakosa odbranili su titulu prvaka Evrope pošto su večeras u Londonu, u finalnoj utakmici završnog turnira Evrolige, savladali ekipu Reala iz Madrida sa 100:88 (10:27, 27:14, 24:20, 39:27).
Real-Olimpijakos5.jpg
Grčki klub se okitio trećom kontinentalnom titulom, nakon što je prethodno trijumfovao 1997. i 2012. godine pod vođstvom srpskog stručnjaka Dušana Ivkovića.
Gledaoci su videli fantastičan meč, jedno od najboljih finala Evrolige uopšte. Real Madrid je vodio u prvom poluvremenu sa čak 17 poena razlike, ali se Olimpijakos vratio u meč odličnom odbranom i na kraju zabeležio ubedljivu pobedu.
Najefikasniji u pobedničkom meču bio je Vasilis Spanulis sa 22 poena, a sve je dao u drugom poluvremnu. Ejsi Lo mu je pomogao sa 20. Real Madrid je predvodio Rudi Fernandes sa 21 poenom.
Real-Olimpijakos6.jpg
Košarkaški moskovskog CSKA osvojili su treće mesto na završnom turniru Evrolige pošto su savladali ekipu Barselone sa 74:73 (15:12, 20:23, 24:19, 15:19).
Ruski šampion igrao je bolje i imao vođstvo većim delom susreta, ali su Katalonci uspeli da da im se približe i zaprete u poslednjoj četvrtini. Barselona je 32 sekunde pre kraja povela trojkom Navara (73:72), ali je CSKA poenima Džeksona iz slobodnih bacanja pet sekundi kasnije obezbedio pobedu.
CSKA-Barselona3.jpg
U redovima "armejaca" igrala su sva četvorica srpskih internacionalaca. Nenad Krstić je postigao sedam poena, Vladimir Micov šest, Miloš Teodosić pet, i Zoran Erceg dva. Najefikasniji su bili Hrijapa sa 16, Vims sa 14 i Džekson sa 13 poena. U timu Barselone istakao se Navaro sa 17 poena.

Zaječarke odbranile Kup


Rukometašice Zaječara odbranile trofej Kupa Srbije savladavši Jagodinu 33:24. Zaječarke su tako osvojile četvrti trofej nacionalnog kupa zaredom.
Rukometašice Zaječara odbranile su trofej Kupa Srbije pošto su večeras u Kragujevcu, u finalnoj utakmici završnog turnira, savladale ekipu Jagodine sa 33:24 (18:11).
Zajecarke.jpg
Zaječarke su osvojile četvrti trofej nacionalnog kupa zaredom, a najzaslužnije za novi trijumf bile su Maja Zebić i Anet Sopronui sa po sedam i Danijela Matić sa šest golova.
U timu Jagodine po četiri gola postigle su Marina Živković, Ivana Miloševi, Dunja Tasić i Jovana Bartošić.
Sva pojedinačna priznanja na završnom turniru u kragujevačkoj dvorani Jezero pripala su rukometašicama Zaječara. Sanja Rajović je najbolji igrač, Maja Zebić najbolji strelac sa 19 golova, a Ludmila Tereza Pislaru najbolji golman.

Suze na Old Trafordu


Ser Aleks Ferguson poslednji put izveo ekipu na teren Old Traforda. Igrači i navijači sa suzoma u očima opraštali se od voljenog menadžera. Ferguson sa igračima proslavio osvajanje titule podižući pehar sa igračima.
Legendarni menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson pobedom se oprostio od navijača na Old Trafordu, gde je njegov tim danas savladao ekipu Svonsija sa 2:1, u utakmici pretposlednjeg 37. kola engleske Premijer lige.
Ferguson5.jpg
Ferguson je poslednji put izveo ekipu na teren Odl Traforda pošto je prošle nedelje potvrdio da odlazi u penziju na kraju sezone. Svi na stadionu, uključujući i protivničku ekipu Svonsija, ovacijama su pozdravili slavnog stručnjaka.
Igrači oba tima formirali su špalir ispred tunela koji vodi iz svlačionica i sačekali da se pojavi Ferguson. Sedamdesetjednogodišnji stručnjak, pritisnut emocijama, sa osmehom je pozdravio i gostujuću i svoju ekipu, čiji je kapiten bio Nemanja Vidić, a potom otišao da podeli autograme vernim navijačima, koji su se, neretko sa suzom u očima, opraštali od voljenog menadžera.
Ferguson3.jpg
Na kraju utakmice Ferguson je sa igračima burno pozdravio osvajanje šampionski titule podižući pehar sa igračima.
Ferguson je u Junajted došao 1986. godine i sa "crvenim đavolima" osvojio je ukupno 38 trofeja. Pod njegovim vođstvom Junajted je dva puta bio prvak Evrope, a 13 puta šampion Engleske. On je najuspešniji stručnjak u istoriji engleskog fudbala, a poslednji put na klupi Junajteda sedeće 19. maja na prvenstvenom meču sa Vest Bromvič Albionom.
Ferguson6.jpg
Ferguson se od klupe Junajteda oprašta titulom šampiona Engleske, pošto kolo pre kraja njegova ekipa 13 bodova više od Mančester sitija. Povlačenje sa mesta menadžera ne znači i Fergusonov odlazak iz kluba, jer će od sledeće sezone biti direktor i ambasador Junajteda.
Od navijača na Old Trafordu današnjom utakmicom oprostio se i legendarni igrač "crvenih đavola" Pol Skols.
Fudbaler Mančester junajteda od naredne sezone sa klupe će predvoditi Dejvid Mojes.
Ferguson11.jpg
Da sve bude kako treba, i da se legendarni menadžer pobedom oprosti od 75.000 navijača, pobrinuo se Rio Ferdinand postigavši pogodak za trijumf tri minuta pre kraja susreta.
Mančester junajted - Svonsi 2:1 (Hernandez 39, Ferdinand 87 - Miču 49)
Odigrano ranije danas:
Stouk - Totenhem 1:2 (Nzonzi 3 - Dempsi 20, Adebajor 83)
Everton - Vest Hem 2:0 (Miralas 6, 60)
Fulam - Liverpul 1:3 (Berbatov 33 - Staridž 36, 62, 85)
Norič - Vest Bromvič Albion 4:0 (Snodgras 25, Holt 62, Mekoli 65. autogol, Houson 90)
Kvins Park rendžers - Njukasl 1:2 (Remi 11. penal - Ben Arfa 18. penal, Gufran 35)
Sanderlend - Sauthempton 1:1 (Bardsli 68 - Pančon 76)
Ferguson7.jpg
Odigrano juče: Aston Vila - Čelsi 1:2. U utorak se sastaju Arsenal i Vigan, kao i Reding i Mančester Siti.

Zlatić upucao zlato


Andrija Zlatić osvojio zlatnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem na Svetskom kupu u Fort Beningu. Naši strelci osvojili su do sada pet medalja.
Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić osvojio je danas zlatnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem na Svetskom kupu u Fort Beningu postigavši rezultat od 192, 6 krugova.
ZLATIC_MK_PISTOLJ.jpg
Drugi srpski predstavnik u ovoj disciplini, Damir Mikec, zauzeo je 15. mesto.
Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Oleg Omelčuk sa 190,1, a bronzanu Rus Vladimir Isakov sa 169,5 krugova.
Zlatić je u Fort Beningu osvojio ukupno petu medalju na Svetskim kupovima u karijeri. Zlatom se još okitio 2011. u Čangvonu vazdušnim pištoljem, ima dva srebra 2011. iz Minhena (MK i vazdušni pištolj) i jednu bronzu 2011. u Fort Beningu.
Današnjim uspehom Zlatić se kvalifikovao za finale Svetskog kupa u oktobru u Minhenu.
Na Svetskom kupu u Fort Beningu srpski strelci su osvojili pet medalja - zlato Andrea Arsović (MK puška trostav) i Andrija Zlatić (MK pištolj), srebro Zorana Arunović (MK pištolj) i dve bronze - Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (MK pištolj).

Oko za oko, Runi za Van Persija


Arsen Venger, koji na raspolaganju konačno ima budžet za uvažavanje, želi da na "Emirate" dovede Vejna Runija. Engleski mediji jednoglasni u oceni da je transfer, posebno nakon što je Runi tražio da napusti Old Traford, više nego izvodljiv.
Oko za oko, zub za zub. Ili u ovom slučaju, Vejn Runi za Robina van Persija.
rooney.jpg
Arsenal želi da dovede napadača Mančester junajteda Vejna Runija za koga je spreman da ponudi 25 miliona funti, prenose britanski mediji.
Runi je prošle nedelje rekao da želi da napusti Old Traford, a uprava Mančester junajteda saopštila je da nema nameru da proda 27-godišnjeg napadača.
List „Dejli star" naveo je da trener Arsenala Arsen Venger želi da iskoristi Runijevu želju za odlaskom i ponudi za njega 25 miliona funti, nakon što mu je odobren veliki budžet za transfere za sledeću sezonu.
Arsenal je prošle godine morao da proda Robina van Persija Mančester junajtedu za 22,5 miliona funti. Holanđanin je odigrao odličnu sezonu, postigao je 25 golova i poprilično pomogao "crvenim đavolima" u osvajanju Premijer lige.
RVP.jpg
Runi u Mančester junajtedu prima nedelju platu od 200.000 funti i to bi moglo da bude problem za Arsenal. Prošle nedelje mediji su naveli da uprava Junajteda planira da smanji platu svom napadaču.
Ukoliko Runi ode sa Old Traforda, Mančester junajted bi pokušao da dovede napadača Real Madrida Karima Benzemu, navodi list.
Novi trener Mančester junajteda Dejvid Mojes zainteresovan je za franucuskog reprezentativca, za koga bi mogao da ponudi 30 miliona funti.

Težak žreb za teniserke


Naše teniserke nisu imale sreće prilikom žreba za turnir u Rimu. Turnir počenje u ponedeljak u glavnom gradu Italije, na kome titulu brani Ruskinja Marija Šarapova.
Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski nisu imale sreće prilikom žreba na WTA turniru u Rimu, koji od sutra počinje u glavnom gradu Italije.
Ana2.jpg
Ivanovićeva se u prvom kolu sastaje sa Poljakinjom Ursulom Radvanjskom, a ako bude uspešna igraće protiv pobednice meča Sorana Kirstea (Rumunija) - Ajumi Morita (Japan).
U nastavku takmičenja srpska teniserka će najverovatnije izaći na megdan Beloruskinji Viktoriji Azarenki, koja je treći nosilac.
Jelena Janković će na startu igrati protiv Cvetane Pironkove iz Bugarske, a u slučaju pobede sastaće se boljom iz meča Bojana Jovanovski (Srbija) - Karolina Voznijacki (Danska).
Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2.369.000 dolara, a titulu brani Ruskinja Marija Šarapova.

Penal o kome će se dugo pričati

Jedanaesterac, odnosno (ne)postojanje prekršaja koji mu je prethodio, a koji je doneo bledoj Crvenoj zvezdi trijumf nad "juniorima" OFK Beograda, podelio je sportsku javnost. Nakon prespavane noći, stvari nisu nimalo jasnije.
Prašina koja se digla u vezi sa penalom na meču između Crvene zvezde i OFK Beograda, koji je neubedljivim crveno-belima doneo potreban trijumf, ni dan kasnije se nije slegla.


Javnost je podeljena, uglavnom po navijačkoj liniji. Situaciju iz 66. minuta drugačije vide i neposredni akteri, Filip Kasalica i Petar Golubović.
"Kod situacije kada je sudija svirao penal, ne vidim ništa sporno. Ne bih se bavio time, kao što nisam ni ranije. Verujem da bismo i da sudija nije pokazao na belu tačku uspeli da rešimo meč u svoju korist. Utakmice pre i posle derbija su uvek najteže, i koliko se god trudili i pripremali, izuzetno je teško psihološki ne razmišljati o večitom rivalu, naročito u situaciji kada taj meč može da odluči šampionat", istakao je napadač Crvene zvezde.
Fudaler koji je skrivio jedanaesterac Petar Golubović smatra da je zapravo Kasalica bio taj koji je načinio prekršaj.
"Snimak će najbolje pokazati šta se dogodilo. Postojao je kontakt, ali od protivničkog igrača, od Kasalice, što je sudija okarakterisao kao moj prekršaj", rekao je mladi Golubović.

Žetva medalja u Segedinu


Uspešan dan za Srbiju na Svetskom kupu u Segedinu. Zlatna medalja za Dragosavljevića i Boltića u disciplini K-2. Zlato i za sestre Moldovan. Mirtjevu i Grujiću bronza. Srpski četverac osvojio bronzu u Esenu.
Srpski kajakaši Marko Dragosavljević i Simo Boltić osvojili su zlatnu medalju u disciplini K-2 na 500 metara na Svetskom kupu u Segedinu.
sestre-moldovan.jpg
Ranije danas do zlata su došle sestre Nikolina i Olivera Moldovan, koje su trijumfovale u disciplini K-2 na 200 metara, dok su Uroš Mirtjev i Nebojša Grujić osvojili bronzu u discplini K-2 na 200 metara.
Srbija je na takmičenju u Segedinu osvojila ukupno pet medalje. Juče je muški četverac u sastavu Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić osvojio zlato na 1.000 metara, a na pobedničko postolje popela se i Dalma Benedek-Ružičić posle finalne trke na 500 metara.
cevtverac.jpg
Srpski četverac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar osvojio je danas treće mesto na Internacionalnoj regati u Esenu.
Vasić, Đerić, Vuković i Jagar su bronzanu medalju osvojili pošto su u finalu prošli kroz cilj treći s vremenom 6:53.78 minuta.

Mega opet bolja od Radničkog


Mega Vizura po drugi put ove sezone savladala Radnički iz Kragujevca - 87:85. Novica Veličković sa 37 poena najzaslužniji za pobedu Mega Vizure.
Košarkaši Mega Vizure napravili su veliki korak ka plasmanu u plej-of Superlige Srbije, pošto su danas u 10. kolu pobedili Radnički iz Kragujevca sa 87:85 (22:15, 20:19, 24:26, 21:25).
Mega-Radnicki2.jpg
Mega Vizura je drugi put ove sezone savladala ekipu Miroslava Nikolića, koja je posle ovog poraza dovela u pitanje završnicu takmičenja i plasman u Jadransku ligu.
Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je Novica Veličković sa 37 poena i osam skokova, uz indeks korisnosti 43. Odličnu podršku imao je u tandemu Marjanović - Micić, koji je meč završio sa po 11 poena.
Najefikasniji kod Kragujevčana bio je Stefan Sinovec sa 27 poena, Teriko Vajt je postigao 19, a Miloš Borisov 17 poena.
Posle ove utakmice Mega Vizura uz Partizan ima skor od 8-2, dok je Radnički na petom mestu uz učinak 5-5.
U poslednjoj utakmici 10. kola od 20 sati u Nišu igraju Konstantin i Crvena zvezda.

Alonso trijumfovao kod kuće


Fernando Alonso pobednik trke za Veliku nagradu Španije u Barseloni. Do druge pobede u sezoni, a 32. u karijeri, Alonso je došao za sat, 39 minuta, 16 sekundi i 596 stotinki. Drugi kroz cilj prošao Kimi Raikonen, treći Felipe Masa.
Vozač Ferarija Fernando Alonso pobednik je trke za Veliku nagradu Španije, koja je vožena danas u okviru šampionata Formule 1.
Alonso-VNSpanija6.jpg
Alonso je do druge pobede ove sezone, a 32. u karijeri, došao vremenom 1:39:16.596 sata na stazi Katalunja, ispred Kimija Raikonena u Lotusu i timskog kolege Felipea Mase.
Branilac titule Nemac Sebastijan Fetel završio je četvrti, ispred još jednog vozača Red bula Marka Vebera.
Alonso je tako prešao na četvrto mesto liste najuspešnijih vozača u Formuli jedan. Ispred njega su samo Mihael Šumaher sa 91 pobedom, Alan Prost sa 51 pobedom i Ajrton Sena sa 41 pobedom. On je i postao rekorder po broju trka - 60 koje je završio bez mehaničkog kvara.
Šampionat Formule 1 nastavlja se 26. maja trkom za Veliku nagradu Monaka u Monte Karlu.
Alonso-VNSpanija8.jpg
Rezultati:
1. Fernando Alonso (Španija, Ferari) 1:39:16.596
2. Kimi Raikonen (Finska, Lotus) + 9.338
3. Felipe Masa (Brazil, Ferari) + 26.049
4. Sebastijan Fetel (Nemačka, Red bul) + 38.273
5. Mark Veber (Australija, Red bul) + 47.963
6. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes) + 1:08.020
7. Pol Di Resta (V.Birtanija, Fors Indija) + 1:08.988ž
8. Dženson Baton (V.Britanija, Meklaren) + 1:19.506
9. Serhio Perez (Meksiko, Meklaren) + 1:21.738
10. Danijel Rickardo (Australija, Toro roso) + jedan krug
Alonso-VNSpanija5.jpg
Generalni plasman vozača: 1. Fetel 89 bodova, 2. Raikonen 85, 3. Alonso 72, 4. Luis Hamilton (V.Britanija, Mercedes) 50, 5. Masa 45...
Generalni plasman konstruktora: 1. Red bul 131, 2. Ferari 117, 3. Lotus 111, 4. Mercedes 72, 5. Fors Indija 32

Dudu muče otkazi reprezentativaca


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije već sada je suočen sa otkazom četvorice reprezentativaca pred Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Kako prenosi portal "Eurohups", boje Srbije neće braniti Mačvan, Erceg, Perović i Marković, vrlo moguće i Savanović.
Nekada je bila čast igrati za reprezentaciju ove zemlje, kako god se ona zvala i pod kojim god bojama igrala. Posebno je to bio slučaj sa košarkom, nekada apsolutnom sportskom kraljicom domaćeg sporta. Nekada, ali više ne.
Srbija.jpg
Kako prenosi portal „Eurohups", Milan Mačvan, Zoran Erceg, Kosta Perović i Stefan Marković neće igrati na predstoječem Evrobasketu. Tačnije, oni su selektoru Dušanu Ivkoviću otkazali učešće.
Pomenutoj četvorci mogao bi da se priključi i krilni igrač Anadolu Efesa Duško Savanović koji je zatražio vremena da odluči da li će igrati u Sloveniji.
U tekstu na grčkom portalu se, međutim, navodi da će Duda Ivković moži da računa na kapitena Nenada Krstića, Miloša Teodosića i Nemanju Bjelicu.
Da podsetimo, srpski selektor se prethodnih nekoliko sedmica nalazio u misiji obilaska sprksih internacionalaca. Prvo je obišao srpsku koloniju u Moskvi, da bi ga zatim put naneo u Tursku.
Evropsko prvenstvo u košarci igraće se ove godine u Sloveniji od 4. do 22. septembra, a rivali Srbiji u Grupi B biće Bosna i Hercegovina, Litvanija, Makedonija, Crna Gora i Letonija.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger