Headlines News :

Poginuo igrač i trener Divljih veprova

Written By maxtv on четвртак, 2. мај 2013. | 22:35


Dvadesetdevetogodišnji Miro Bogdanović, dugogodišnji igrač i trener kragujevačkog Kluba američkog fudbala Divlji veprovi, poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod sela Vitanovac, nadomak Kraljeva.
Miro Bogdanović, popularni Topola, dugogodišnji igrač i trener kragujevačkih Divljih veprova i bivši reprezentativac Srbije u američkom fudbalu, stradao je u saobraćajnom udesu, pošto je izgubio kontrolu nad motociklom kojim je upravljao, vraćajući se iz Vrnjačke Banje sa još dvojicom saigrača.
miro bogdanovic (1).jpg
Miro Bogdanović Topola (1983-2013)
Miro Bogdanović se Divljim veprovima priključio početkom 2006. godine, a igračku karijeru okončao je po završetku sezone 2011. Potom je bio trener ofanzivne linije, a u ovoj sezoni trener specijalnih timova.
Ovaj ofanzivni linijaš osvojio je sa Veprovima četiri titule prvaka Srbije i jednu SELAF ligu, a 2011. godine postao je vicešampion prestižnog evropskog EFAF kupa.
Kada god su mu to obaveze dozovljavale prisustvovao je treninzima mlađih kategorija, pripremajući mlade igrače za ovaj atraktivni sport, kažu u Klubu. Ostaće upamćen kao natprosečno inteligentan i svestran momak, uvek dobrih namera i plemenitog srca.

Zvezda preživela Jagodinu


Zvezdi pripao spektakl u Jagodini. Viđena je odlična utakmica, sa pet golova, dva crvena kartona, golmanskih grešaka, a pre svega odličnih poteza.
Fudbaleri Crvene zvezde ostali su na dva boda zaostatka u odnosu na Partizan, pošto su večeras kao gosti u derbiju 26. kola prvenstva Srbije savladali Jagodinu sa 3:2 (2:1).
U sjajnom ambijentu, pred više od 10.000 gledalaca viđena je odlična utakmica, sa pet golova, dva crvena kartona, golmanskih grešaka, a pre svega odličnih poteza.
Zvezda je povela u 4. minutu kada je Brazilac Kadu Mendeš iskoristio grešku golmana Jagodinaca Igora Gondžulica. Na 2:0 povisio je Nigerijac Abiola Dauda u 25. minutu, glavom, posle centaršuta Kadua.
Zvezda3.jpg
Jagodinci su do odlaska na odmor smanjili na 2:1, a strelac je u 39. minutu bio kapiten domaćih MIloš Stojanović. Za najboljeg strelca lige bio j eto 15. pogodak u prvenstvu.
U nastavku prvo je Jagodina izjednačila u 51. minutu golom Milana Djurića, posle neverovatno loše procene golmana crveno-belih Bobana Bajkovića, da bi već u sledećem napadu novu prednost Beogradjanima doneo Luka Milunović.
U 60. minutu Zvezda je ostala sa 10 igrača pošto je isključen Marko Vešović, ali je do kraja ipak uspela da sačuva prednost. U poslednjim trenucima meča isključen je i fudbaler Jagodinaca Libijac Mohamed El Munir.
Zvezda4.jpg
U drugom večerašnjem meču Vojvodina je u Novom Sadu savladala Rad sa 1:0. Jedini gol postigao je Miroslav Vulićević u 81. minutu. Ranije večeras Partizan je na debiju trenera Vuka Rašovića savladao Radnički iz NIša sa 3:1 (1:0).
Prethodno, danas je OFK Beograd bio bolji od Radničkog iz Kragujevca sa 1:0 (1:0). Jedini pogodak na meču postigao je Petar Grbić u 45. minutu.
Ostale utakmice 26. kola igraju se u subotu od 17 sati: BSK - Spartak, Donji Srem - Smederevo, Hajduk - Javor, Sloboda - Novi Pazar.
Tabela: Partizan 61 bod, Crvena zvezda 59, Vojvodina 52, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 38, Sloboda 33, Spartak 31, Radnički Niš 31, Javor 29, Donji Srem 27, Novi Pazar 27, Hajduk Kula 26, BSK Borča 26, Radnički Kragujevac 24, Smederevo 12.

Prvenac Rašovića na klupi Partizana


Uspešan debi Vuka Rašovića na klupi crno-belih. Partizan golovima Volkova i Mitrovića savladao Radnički iz Niša sa 3:1
Novi trener fudbalera Partizana Vuk Rašović uspešno je debitovao na klupi crno-belih, pošto je njegov tim večeras u utakmici 26. kola šampionata Srbije savladao Radnički iz Niša sa 3:1 (1:0).
Partizan-Radnicki2.jpg
Pred 6.751 gledaocom u Humskoj strelci za Partizan bili su Vladimir Volkov u 16. i Aleksandar Mitrović u 77. i 90+2. minutu, dok je jedini pogodak za Nišlije postigao Vladan Binić u 51. minutu.
Partizan je osim bodova i ostanka na prvom mestu u ovom meču ponovo dobio i Lazara Markovića, kome je pola sata na terenu bilo sasvim dovoljno da pokaže koliko znači timu i asistira Mitroviću za drugi gol.
U poslednjih pet minuta crno-beli sju igrali sa deset fudbalera nakon što je Tomislav Pajović zbog dva žuta kartona morao ranije u svlačionicu.
Partizan-Radnicki4.jpg
Ranije danas OFK Beograd je pobedio Radnički iz Kragujevca sa 1:0 (1:0). Jedini pogodak na meču postigao je Petar Grbić u 45. minutu.
Ostale utakmice 26. kola igraju se u subotu od 17 sati: BSK - Spartak, Donji Srem - Smederevo, Hajduk - Javor, Sloboda - Novi Pazar.
Tabela: Partizan 61 bod, Crvena zvezda 56, Vojvodina 49, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 38, Sloboda 33, Spartak 31, Radnički Niš 31, Javor 29, Donji Srem 27, Novi Pazar 27, Hajduk Kula 26, BSK Borča 26, Radnički Kragujevac 24, Smederevo 12.

Janko u četvrtfinalu Minhena


Janko Tipsarević obezbedio plasman u četvrtfinale turnira u Minhenu pobedivši Grega Žemlju iz Slovenije 6:4, 6:2. Naredni rival bolji iz duela Gael Monfis - Danijel Brands.
Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Minhenu, pošto je danas u drugom kolu savladao Slovenca Gregu Žemlju sa 6:4, 6:2. Meč je trajao sat i 26 minuta igre.
Janko-Tipsarevic.jpg
Tipsarević, prvi nosilac u Minhenu, uprkos problemima sa povredom kolena opravdao je ulogu favorita i ostvario drugi tijumf protiv Slovenca, u trećem međusobnom duelu.
Njegov rival u sutrašnjem četvrtfinalu biće pobednik meča između Francuza Gaela Monfisa i Nemca Danijela Brandsa.
Plasman u četvrtfinale juče je obezbedio Viktor Troicki, koji će se za mesto u polufinalu boriti protiv branioca trofeja Nemca Filipa Kolšrajbera.
Turnir u Minhenu igra se nagradni fond od 467.800 evra.

Momir Ilić i dalje u nacionalnom timu


Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je da neće odbiti poziv za nacionalni tim i da njegovi nastupi zavise od selektora. On iza sebe ima sjajnu sezonu i priliku da sa svojim Kilom osvoji novu titulu šampiona Evrope.
Srpski rukometaš, Momir Ilić, izjavio je da će i danje biti na raspolaganju nacionalnom timu ako novi selektor bude smatrao da je potreban.
Ilic.jpg
"Sve zavisi od selektora, da li ću mu biti potreban, ako budem u njegovim planovima. I ranije sam rekao da Srbiju ne mogu da odbijem", rekao je Ilić, saopštio je danas Rukometni savez Srbije.
Ilić će sa svojim klubom, nemačkim Kilom igrati na završnom turniru Lige šampiona, 1. i 2. juna u Kelnu i pokušaće da postane prvi srpski rukometaš koji je osvojio tri titule evropskog šampiona.
"Želeo sam da osvojim jednu titulu za početak, a zatim je sve krenulo po redu. Prošle godine smo imali fenomenalnu sezonu bez poraza. Ova sezona, poslednja u Kilu, za mene je vrhunac karijere. Voleo bih da odem sa tri titule. Pehar u Kelnu bi bio neverovatan kraj
bundesligaškog dela karijere za mene", rekao je on.

Ilić je u Kilu proveo četiri godine, a na kraju sezone preći će u mađarski Vesprem, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.
"Bundesliga je naporna, mnogo je dugih putovanja, pa vam je potrebno mnogo snage i energije. Mađarska liga je slabija, ali je za mene to dobro, Vesprem je pravi izbor. Biće lakših utakmica i više slobodnog vremena. Biću svežiji za reprezentaciju", rekao je on.
"Želim da pomognem koliko mogu. Bilo je situacija kada nisam mogao da pružim više jer sam bio iscrpljen. To se vidi po igračima iz Bundeslige, mnogo su potrošeni. Prelazak u Vesprem biće pozitivna stvar", dodao je Ilić.

Preminuo hrvatski golman Ivan Turina


Golman švedskog AIK-a i bivši čuvar mreže mlade reprezentacije Hrvatske Ivan Turina umro je zbog srčanih problema u 32. godini, preneli su danas hrvatski mediji.
Hrvatski golman Ivan Turina pronađen je mrtav u svojoj kući u Stokholmu. Uzrok smrt tridestdvogodišnjeg fudbalera su srčani problemi.
Turina 1.jpg
Kako je prenela "Slobodna Dalmacija", bivšeg golmana Dinama iz Zagreba jutros je pronašla policija u njegovoj kući u Stokholmu.
"Ivanovo srce je prestalo da kuca tokom noći. Nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu. To je užasno, juče smo razgovarali", rekao je švedskim medijima sportski direktor AIK-a Bjern Vestrem.

Lokalna policija potvrdila je smrt golmana AIK-a i istakla da "za sada ne sumnja da se radi o ubistvu".
Turina je karijeru počeo u omladinskom pogonu Dinama iz Zagreba, a između ostalih klubova, igrao je i za Leh iz Poznanja, Ksanti iz Grčke, a 2010. godine prešao je u AIK sa kojim je nedavno potpisao trogodišnji ugovor.
Bio je oženjen, otac dve bliznakinje, a sa suprugom je čekao treće dete.

Boston i Hjuston ostali u igri


Košarkaši Bostona pobedili su u noći između srede i četvrtka na gostujućem terenu Njujork sa 92:86 i smanjili na 2:3 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi. Isti scenario je viđen i u Oklahomi gde je Hjuston napravio brejk pobedom od 107:100, za 2:3 u seriji. U Indijani, domaći tim je savladao Atlantu sa 106:83 i poveo sa 3:2.
U utakmicama odigranim izmeću srede i četvrtka, rezultati u serijama su identični - 3:2. Indijana je pobedila kod kuće Atlanta Houkse, Hjuston je predvođen Džejmsom Hardenom slavio u Oklahomi dok je ekipa Bostona trijumfovala u Njujorku i vrstila seriju u Masačusec.
Seltiksi su pokazali karakter u Medison Skver Gardenu, i posle nešto slabije početka, preuzeli kontrolu nad utakmicom u drugom delu, igravši sjanu odbranu i šutirajći odlično spolja.
U ekipi Bostona petorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, po 18 su postigli Džef Grin i Kevin Garnet, koji je dodao i 16 skokova,
Brendon Bas i Džejson Teri ubacili su po 17 poena, dok je Pol Pirs dodao 16 poena.
U ekipi Njujorka Karmelo Entoni bio je najefikasniji sa 22 poena, Rejmond Felton dodao je 21, a Džej Ar Smit 14 poena. Karmelo je sjajno šutirao u prvom poluvremenu ali je potom stao, a time su stali i Niksi.
Naredna, šesta utakmica igra se sutra uveče u Bostonu.
Košarkaši Indijane pobedili su na svom terenu Atlantu sa 106:83 i poveli sa 3:2 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije.

Pejserse su do pobede predvodili Dejvid Vest sa 24 poena i Pol Džordž sa 21 poenom i 10 skokova. Indijana je ove sezone na svom terenu zabeležila svih pet pobeda protiv Atlante.
U ekipi Atlante Džoš Smit i Al Horford postigli su po 14 poena.
Naredna utakmica igra se sutra uveče u Atlanti, gde domaći Houksi imaju 13 uzastopnih pobeda protiv Indijane.
Košarkaši Hjuston Rokitsa pobedili su na gostujućem terenu Oklahomu sa 107:100 i smanjili na 2:3 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.
Hjuston je do pobede predvodio ratigrani Džejms Harden sa 31 poenom, a ubacio je sedam "trojki" iz prvih sedam pokušaja, ukupno 7 od 9. Sajnu rolu imao je i turčin Omer Ašik - 21poen i 11 skokova, a Fransisko Garsija dodao je 18 poena.
Kevin Durent bio je najefikasniji u ekipi Oklahome sa 36 poena, sedam asistencija i sedam skokova, a Redži Džekson ubacio je 20 poena. I na ovom meču osetilo se odsustvo Rasela Vestbruka koji će, kako stvari stoje, propustiti ostatak plej-ofa.
Naredna utakmica igra se sutra uveče u Hjustonu.

Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Njujork - Boston 82:92 (2:3 u seriji)
Indijana - Atlanta 106:83 (3:2)

ZAPADNA KONFERENCIJA:
Oklahoma - Hjuston 100:107 (3:2)


Benfika napada Fener, Bazel sprema kamikaze


Lisabon je poprište velike bitke, gde Benfika juri jedan gol zaostatka protiv Fenerbahčea na putu ka finalu Lige Evropa. Čelsi dočekuje Bazel, koji sprema potpunu ofanzivu. 
Fudbaleri Čelsija dočekaće  na Stamford Bridžu Bazel u revanš utakmici polufinala Lige Evropa, dok će Benfika kod kuće pokušati da nadoknadi minus od jednog gola iz prvog meča protiv Fenerbahčea.
Chelsea-Basel.jpg
Još uvek aktuelni prvak Evrope, Čelsi, slavio je u četvrtak u gostima protiv Bazela sa 2:1, a švajcarska ekipa je u Londonu već igrala ove sezone.
Bazel je u četvrtfinalu Lige Evropa u Londonu remizirao sa Totenhemom 2:2, pa tako ekipa Rafaela Benitesa neće imati lak posao.
Čelsi ove sezone nije postigao očekivane rezultate pošto neće odbraniti titulu šampiona Evrope, neće osvojiti titulu u Premijer ligi, a u polufinalu FA kupa ispao je od Mančester sitija.
U drugoj utakmici, od 21.05 u Lisabonu igraće Benfika i Fenerbahče, gde turska ekipa brani 1:0 iz Istanbula.
Matic.jpg
Dvostruki evropski šampion Benfika u utakmicu ulazi posle pobede nad Maritimom od 2:1 u prvenstvu, posle koje je ostala na četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Portom.
Sa druge strane, Fenerbahče je nakon preokrerta slavio protiv Kajserispora sa 2:1 i tako ostao na sedam bodova zaostatka za vodećim Galatasarajem.
Napadač Galatasaraja Musa Sov rekao je da je za klub plasman u polufinale LE veliki uspeh, a da bi eventualni prolaz u finale bio još veći.
"Bilo bi sjajno i za turski fudbal, kao i za klub da izborimo plasman u finale. Mi smo do sada postigli veliki uspeh, ali ne mogu da zamislim kako bi tek bilo da pobedimo večeras. Učinićemo sve da to i učinimo", rekao je Sov.
Fener.jpg

Tajson, Suarez i ostali „kanibali"


Incidenti među igračima u različitim sportovima mogu da idu od obične verbalne rasprave i koškanja, do otvorenog pesničenja. Ipak, ujedanje protivnika retko je čak i u najekstremnijim situacijama. Svi pamte Suareza i Tajsona, ali to nikako nisu usamljeni slučajevi sportskog „kanibalizma".
Luis Suarez se nalazi na „stubu srama" od kako je, pre desetak dana, ugrizao prvotimca Čelsija Branislava Ivanovića.  Neverovatan potez Suarez je izveo nakon manje gužve u šesnaestercu Čelsija. Za ovu glupost Suarez je kažnjen sa deset mečeva suspenzije, dok Ivanović nije želeo da tuži fudbalea Liverpula za napad.
1-Ivanovic-Suarez.jpg
Suarez samo "gricnuo" Baneta
Koliko god nenormalno izgledao, potez Suareza nije usamljen u svetu sporta. S vremena na vreme dogodi se da kod pojedinih sportista prorade kanibalistički nagoni.
Svima je i dalje u sećanju neverovatan potez Majka Tajsona, koji je na meču protiv Ivandera Holifilda u junu 1997. godine protivniku odgrizao deo uveta. Tajson je diskvalifikovan i kažnjen sa tri miliona dolara, a to je bio i neslavan kraj jedne kontroverzne bokserske karijere. Istina, Tajson se u ring vratio 1999. godine, i imao je nekoliko borbi, ali mit o velikom bokseru je zauvek uništen.
2-Tajson-Holifild.jpg
Tajson odgrizao deo uveta Holifildu
Dok svi pamte Tajsonov ugriz, retko ko se da je Muhamed Ali učinio sličnu stvar na meču protiv Rona Lajla 1975. godine u Las Vegasu.  Ipak, Alijev ugriz ni blizu nije bio tako brutalan kao Tajsonov. Ali je samo „gricnuo" podlakticu protivnika, a meč je dobio nokautom u 11. rundi.
3-Muhamed-Ali.jpg
I Ali probao protivnika
Suarez nije jedini fudbaler sa kanibalističkim nagonima. Fudbaler Sevilje Francisko Galjardo je 2001. godine, posle pogotka koji je postigao njegov saigrač Antonio Rejes, potpuno izgubio kontrolu. U toku proslave gola, na travi se našlo nekoliko igrača Sevilje, a Galjardo je od sreće ujeo Rejesa za genitalije. Za ovaj morbidan način proslavljanja pogotka Španska fudbalska federacija kaznila je Galjarda sa nekoliko mečeva suspenzije.
5-Galjardo.jpg
Francisko Galjardo "ogladneo" od sreće
Ni NBA liga nije ostala imuna na ovakve incidente. Tokom plej of serije između Atlante i Bostona, košarkaš Houksa Tri Rolins, uhvatio se u klinč sa igračem Bostona Denijem Ejndžom. Epilog je bio predvidiv, Ejndž je prošao sa ujedom, dok mediji u Americi nisu štedeli prozivki „kanibala" Rolinsa.
6-Rolins-Ejndz.jpg
"Kanibalizam" i u NBA ligi
Tuče u hokeju su sastavni deo te igre. Besni hokejaši daju sebi oduška sa nekoliko minuta poštenog pesničenja, i onda odrade dvominutnu kaznu pre nego što se vrate na led. Ipak, incident na meču finala plej ofa između Montreal Kanedijensa i Kalgari Flejmsa 1986. godine prevazišao je okvire poštene tuče. Na ledu su se žestoko potukli igrač Montreala Klod Lemiju i hokejaš Kalgarija Džim Peplinski.
4-Klod-Lemiju.jpg
Klod Lemiju, do koske
Lemiju je u jednom trenutku ujeo Peplinskog za prst, i to do same koske. Po okončanju tuče, kada je Peplinski otklizao do sudije da mu pokaže povredu i da traži da se Lemiju oštrije kazni, sudija mu je odgovorio: „Kako da znam da to nisi sam sebi uradio". Nakon incidenta, Peplinski je morao da primi injekciju tetanusa. „Nisam znao da je kanibalizam dozvoljen u NHL", rekao je tada igrač Kalgarija.
Sličnu stvar je uradio i igrač Otava Senatorsa Jarko Rutu, koji je na utakmioci 2009. godine,  u toku tuče, za palac ujeo hokejaša Bafalo Sejbersa Endrjua Pitersa. Iako je Rutu demantovao da je ujeo protivnika, suspendovan je na dve utakmice i kažnjen je sa 31.700 dolara.
7-Jarko-Rutu.jpg
Rutu kažnjen zbog ujeda Pitersa
I napadač Torontoa Mikail Grabovski imao je izlet u „kanibalizam". On je 9. februara ove godine, na meču protiv Montreala, u toku tuče u poslednjoj trećini, za zglob ujeo protivničkog igrača Maksa Pasioretija. Sudije su Grabovskog kaznile na deset minuta, ali ne zboj ujeda, već zbog lošeg ponašanja i nepotrebne grubosti. Zanimljivo je da je i Pasioreti dobio istu kaznu, ali zato što je prišao sudijama da pokaže ranu na zglobu gde ga je Grabovski ugrizao.
8-Grabovski.jpg
Grabovski "ogladneo" u trećoj četvrtini
Grabovski ni nakon utakmice nije kažnjen dodatno za ovaj incident. Zanimljov je bio i komentar jednog bivšeg NHL trenera, Krega Mektaviša, koji je video mnogo ovakvih incidenata, i koji je rekao: „Momci ogladne, ipak je to treća trećina".
Ujedi su najstrožije zabranjeni na ultimejt fajt turnirima, kao i u ostalim borilačkim sportovima. Ipak, Tim Hjuz nije mogao da odoli a da ne ugrize Džoija Beltrana za koleno na meču u Montrealu. Beltran je ipak dobio meč jednoglasnom odlukom sudija.
9-UF.jpg
Timu Hejgu protiv Beltrana ne pomaže ni ujedanje

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger