Headlines News :

Janković "preživeo" na klupi Zvezde

Written By maxtv on понедељак, 4. март 2013. | 22:42


Rezultati i igra su veoma loši, ali klub neće smenjivati Aleksandra Jankovića, zaključak je sa zasedanja Upravnog odbora Crvene zvezde. "Ko bude uslovljavao upravu platom ne mora da igra za Zvezdu", poručio potpredsednik "crveno-belih" Nebojša Čović.
Aleksandar Janković preživeo je i drugu „seču" na Marakani. Prvi put o Jankovićevoj ostavci se raspravljalo nakon poraza od Vojvodine od 3:0 u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva, a večeras je mladom srpskom stručnjaku ponovo data podrška na Upravnom odboru Crvene zvezde.
Aleksandar-Jankovic.jpg
Još jedna šansa za Jankovića
„Diskutovali smo o treneru i moram da kažem da je Upravni odbor izrazio veliko nezadovoljstvo neuspehom protiv Rada. Nezadovoljni smo kako se igralo, i nije ostvaren onaj rezultat i ona igra koju smo očekivali. Klub je sve učinio da obezbedi kvalitetne pripreme u mestu koje je bilo idealno za ovako nešto. Ali, ove dve utakmice, protiv Javora i Rada, pokazale su da igra nije onakva kakvu smo očekivali. Svi članovi uprave veoma su nezadovoljni", rekao je predsednik Zv ezde Dragan Džajić.
Potom se novinarima obratio i potpredsednik Nebojša Čović koji je od 1. aprila najavio plan racionalizacije troškova u klubu i smanjenje broja zaposlenih. On je rekao da je od sponzora obezbeđeno 150.000 evra a da Gasprom još uvek nije uplatio dogovorenu sumu na račun Zvezde. On je dodao da veruje da će se Zvezda izvući iz teške situacije, ali da svi moraju da budu realni.
„Ko bude uslovljavao upravu platom ne mora da igra za Zvezdu. Ko bude ucenjivao, neće igrati.  Neka se zapitaju kako sada izgleda njihova igra i zalaganje na terenu", rekao je Čović i ironično dodao da će klub morati za pojedine igrače da doplaćuje da nađu neki transfer.
„Mi nismo obećavali neke velike rezultate na početku mandata. Titula je teško dostižna, ali neodustajemo od borbe. Ipak, u ovom trenutku titula je daleko", poručio je Čović.

Zvezda, sjaj koji traje


Zvezda slavi 68. rođendan. Pregršt trofeja u dugoj istoriji samo su obaveza za mlade snage koje sada brane crveno-bele boje. Proglašeni su najbolji. Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i kik-bokser Dragan Jovanović su najbolji sportiste Crvene zvezde u 2012. godini.
Arunovićevoj je ovo treći put zaredom da osvaja priznanje za najbolju sportistkinju crveno-belih. Dok je Draganu Jovanoviću ovo prvi izbor. Za najbolju ekipu SD Crvena zvezda izabrana je odbojkaška, dok je najbolji trener Ratko Pavličević, iz ženskog odbojkaškog kluba. Njima su na svečanosti povodom 68. godišnjice tog sportskog društva nagrade uručili predsednik Crvene zvezde Aleksandar Boričić i predsednik fudbalskog kluba Dragan Džajić.
Zvezda-1.jpg
Za najbolje juniore izabrani su odbojkašica Mina Popović i kuglaš Igor Kovačić, dok su mačevaoci najbolja ekipa u toj kategoriji. Nagradu u konkurenciji kadeta dobili su košarkašica Aleksandra Crvendakić, džudista Strahinja Bunčić i fudbalski klub.
Zvezda-2.jpg
Među pionirima bili su teniserka Jovana Vuković, karatista Velibor Perić i košarkaši.
Specijalno priznaje SD Crvena zvezda dobili su trener vaterpolista Dejan Savić i tenisera Marko Savić, dok je za medijsku ličnost proglašen muzičar Bora Đorđević. Nagradu za životno delo dobili su Olga Acić iz atletskog kluba i Zoran Vidaković iz plivačkog.
Zvezda-3.jpg
Predsednik SD Boričić rekao je da su crveno-beli, pored mlađih kategorija, 2012. godine počeli da postižu odlične rezultate i u seniorskoj konkurenciji i dodao da zvezdaši ovog 4. marta mogu da budu mnogo radosniji nego prethodnog.
Zvezda-4.jpg
"Od prošlog 4. marta do ovog situacija se nije mnogo promenila, i dalje je teška u svim klubovima, ali mislim da svi zvezdaši danas mogu da budu radosniji, jer je Zvezda generalno počela da diže glavu. Nastavljamo da postižemo sjajne rezultate sa mlađim selekcijama, ali i mnogi naši klubovi počeli su da postižu rezlutate i u seniorskoj konkurenciji", rekao je Boričić.
Zvezda-5.jpg
On je naglasio da je u današnje vreme veoma teško "proizvesti nove talente", ali i još teže zadržati ih u klubu.
Zvezda-6.jpg
"Nije kao nekada kada smo stvarali slavne asove, koji su ostajali u klubu i tako postajali simbol Crvene zvezde. Nadamo se da je ova godina početak povratka mnogih kluobova na staze uspeha, pa i onih kojima je sada najteže. Takođe, voleo bih da u budućnosti klubovi iz Zvezdine porodice budu još bliži i tako što više pomognemo jedni drugima. Imamo čime da se podičimo, naši sportisti predstavljali su Srbiju na svim kontinentima i samo da nastavimo tako i uz mnogo zdravlja idemo u budućnost", zaključio je Boričić.
Zvezda-7.jpg
Crvena zvezda najbolje sportiste proglašava od 1965. godine, kada su u prvom izboru najbolji bili Vladimir Cvetković i Vera Jeftimijades.
Zvezda-8.jpg

Podmladak za omladinsku školu


Fudbalski klub Partizan organizovaće od 16. juna fudbalski kamp za decu u kojem će najmlađi raditi po receptu omladinske škole crno-belih.
Kamp će biti organizovan na Sportskom centru Teleoptik i moći će da se prijave deca rođena između 2001. i 2005. godine. Smene traju šest dana, a pored rada sa Partizanovim trenerima, deca će biti podvrgnuta lekarskim pregledima i testovima psihofizičke sposobnosti.
Teleoptik-tereni.jpg
Direktor omladinske škole crno-belih Momčilo Vukotić rekao je da je cilj akcije popularizacija fudbala i Partizana.
"Želimo da selektiramo najbolju decu u skladu sa našom sistematizacijom rada koja se oslanja na sopstvenu fudbalsku školu, čiji rezultati su i sada vidljivi. Ideja Partizanove škole potiče od Florijana Matekala, koji je stvorio prvu generaciju Partizanovih 'beba'. Važno je da svi u klubu prepoznaju da je ulaganje u fudbalsku školu investicija u budućnost", rekao je Vukotić.
Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković podsetio je da je pored generacije "crno-belih beba" iz šezdesetih godina, klub u poslednjoj deceniji prošlog veka afirmisao generaciju koja je donela drugu duplu krunu u istoriji.
Teleoptik-tereni-2.jpg
"Pored afirmacije mladih igrača, naš cilje je i da pomerimo granicu primarne selekcije sa 12 na sedam godina, znamo šta hoćemo i šta želimo i jasno je da je ovo avangarda na našim prostorima", kazao je Tumbaković.
Direktorka marketinga Snežana Filipović istakla je da postoje tri cilja ove akcije - pronalaženje talentovanih igrača, širenje pozitivne slike o klubu i promocija brenda kao što je Partizan.
Član upravnog odbora kluba iz Humske Albert Nađ naglasio je da je smisao ove akcije pronalaženje novih asova Partizana.
Teleotik-tereni-3.jpg
"Na osnovu iskustva sa kampova koje smo u prethodnom periodu organizovali u Srbiji i regionu, došli smo do zaključka da nam je potrebna jedna akcija i u Beogradu. Svi uspesi u novoj istoriji kluba su u velikoj meri bazirani na igračima koji su ponikli u našoj školi", rekao je Nađ.

Možda dođem u Evropu i pre Mundijala


Jedan od najboljih brazilskih fudbalera Nejmar nagovestio je da bi mogao da napusti Santos i pre leta 2014. godine kada mu ističe ugovor sa ovim kubom.
"Otići ću onda kada budem osetio da je pravo vreme za to", kazao je Nejmar brazilskim medijima.
Neimar.jpg
Do sada je ovaj fudbaler više puta isticao kako želi da napusti Santos tek po završetku Mundijala 2014, ali su se u poslednja dva meseca pojačale spekulacije o prelasku u Barselonu.
Pored giganta sa Nou Kampa, za Nejmara su se interesovali i madridski Real i Mančester siti.
Nejmar je prošle godine za Santos odigrao 47 utakmica i postigao 43 gola. U dresu selekcije Brazila ovaj fudbaler do sada je zabeležio 27 nastupa i 17 pogodaka.

"Grobari" i "delije" na Maksimiru?


Prema pisanju "Slobodne Dalmacije", navijači Crvene zvezde i Partizana nameravaju da prisustvuju utakmici između Hrvatske i Srbije. Fudbalski savezi Srbije i Hrvatske dogovorili su se da na mečevima ne bude gostujućih navijača.
Fudbalski savezi Srbije i Hrvatske dogovorili su se da na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine ne bude gostujućih navijača, ali, ako je suditi po tvrdnjama "Slobodne Dalmacije", to neće biti slučaj na Maksimiru.
Zvezda-navijaci.jpg
Ovaj list naveo je da će na utakmicu koja se igra 22. marta u Zagrebu krenuti navijači Partizana i Crvene zvezde.
"Čekamo već dve decenije na odlazak u hrvatsku metropolu i žreb za kvalifikacije nas je veoma obradovao. Nema te sile koja može da nas spreči da dođemo u Zagreb na utakmicu, a siguran sam da će tamo biti i Delije, kao svi kojima je Srbija u srcu", prenela je "Slobodna Dalmacija" reči neimenovanog Partizanovog navijača.
Ističe se da bi podršku srpskim navijačima na Maksimiru mogli da pruže i "kolege" iz Rusije. Ostaje, međutim, nejasno kako navijači iz Srbije planiraju da pređu granicu, kao i kako će doći do karata za utakmicu.
Ceo kontigent koji je pušten u slobodnu prodaju nedavno je "planuo", a karte su mogle da budu kupljene samo uz lična dokumenta na uvid.
Posle maksimirskog, srpska i hrvatska reprezentacija odigraće 6. septembra i meč na beogradskoj Marakani.

San mi je da treniram Barselonu


Legendarni argentinski fudbaler i bivša zvezda Barselone Dijego Maradona želi da trenira Mesija i saigrače.
"Imam jedan san - da jednog dana treniram Lea i Barsu", rekao je Maradona za "Marku".
Maradona-Coach.jpg
Maradona, koji je igrao za Argentinu 1986. kada je ta reprezentaicja osvojila titulu prvaka sveta, trenirao je Mesija kao selektor Argentine - u periodu od 2008. do 2010, kada je smenjen zbog razočaravajućeg nastupa na Mundijalu u Južnoj Africi (poraz od Nemačke u četvrtfinalu sa 4:0).
Maradona je "uzeo u zaštitu" Mesija koji je u poslednje vreme na meti kritika zbog loših izdanja, uključujući poraz u Ligi šampiona od Milana od 2:0 i dva izgubljena meča od Real Madrida.
"Mislim da niko nema pravo da 'ubije' Mesija samo zbog par loših utakmica, a da se pritom zaborave svi oni golove koje je dao tokom sezone", rekao je Maradona.
On se kritički osvrnuo na igru Barselone od odlaska Gvardiole prošlog leta.
"Barsa je izgubila sve njegovim odlaskom. Umesto da kao i ranije igru zasniva na tri dodira lopte i šutu na gol, oni sada rade nešto drugo. Izgubili su se u besmislenim dodavanjima", rekao je Maradona.
On je naglasio da mu se čini da je Barselona umorna, jer nije imala adekvatne pripreme.

Bekam ambasador kineske Superlige


Fudbalska zvezda Dejvid Bekam imenovan je za ambasadora kineske Superlige, saopštila je Kineska fudbalska asocijacija.
Bivši kapiten engleske reprezentacije i od nedavno igrač Pari Sen Žermena, putovaće ove sezone tri puta u Kinu, u periodu od marta do novembra, s ciljem da promoviše sport u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i privuče svetsku pažnju, navodi se u saopštenju CFA.
Bekam---PSZ-2.jpg
"Bekam će doći u Kinu kako bi promovisao fudbal mladih i bio ambasador kineske Superlige", ističe se u saopštenju.

Blejk potvrdio učešće u Dohi


Svetski prvak na 100 metara Jamajčanin Johan Blejk učestvovaće 10. maja na mitingu Dijamantske lige u Dohi, potvrdili su organizatori.
"Ovo će biti moje prvo učešće u Kataru i radujem se odlasku u Dohu. Čuo sam da je staza brza, nadam se da ću uspeti da oborim rekord mitinga - 9.85, jer gde god da se takmičim, uvek želim da uveselim publiku", rekao je Blejk.
Bolt-i-Blake.jpg
On je dodao da će nastaviti da trenira kako bi dostigao zemljaka Juseina Bolta.
"Ja sam trenutno drugi najbrži čovek na svetu. Imam ambicije da postanem najbolji. Moraću da nastavim da radim naporno, sve je moguće", poručio je 23. godišnji sprinter.
Blejk se na Olimpijskim igrama u Londonu okitio srebrom u disciplini 100 i 200 metara i bio je član jamajčanske štafete 4x100 metara koja je osvojila zlato i oborila rekord.

Mažić sudi PSŽ-Valensija


Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić biće glavni arbitar revanš meča osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Valensije, koji se igra u sredu 6. marta, odredila je UEFA.
Četrdesetogodišnji Mažić je sudija FIFA od 2009. i nalazi se u grupi elitnih arbitara UEFA.
Milorad-Mazic-2.jpg
Mažić je ove sezone sudio četiri utakmice Lige šampiona, među kojima i meč Barselona - Spartak (3:2) u grupnoj fazi takmičenja u septembru.

Srna: Poštovanje za Srbiju!


Darijo Srna, kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske, izrazio poštovanje prema selekciji Srbije i dodao da očekuje da meč na Maksimiru bude presudan u borbi za plasman na svetsko prvenstvo u Brazilu.
Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Darijo Srna rekao je danas da bi meč sa Srbijom mogao da bude odlučujući u kvalifikacijama za Mundijal i dodao da dve ekipe moraju svojim ponašenjem na terenu da budu pravi primer za budućnost.
Srna.jpg
"Ta utakmica mogla bi da bude odlučujuća jer bi Srbija verovatno ispala iz trke za SP, a mi bismo bili jako blizu da obezbedimo bar drugo mesto u grupi. Želim da napomenem da na terenu ne možemo da promenimo prošlost između naših država. Mi igramo fudbal, ne možemo da menjamo prošlost, ali možemo da utičemo na budućnost. Moramo da budemo primer. Srbija ima jaku ekipu i ja je veoma poštujem", rekao je Srna za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).
Duel A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na stadionu Maksimir u Zagrebu.
Selekcija Hrvatske trenutno deli prvo mesto na tabeli sa Belgijom, oba tima imaju po 10 bodova, dok je Srbija sa šest bodova manje na trećem mestu.
Srna je do sada za reprezentaciju Hrvatske odigrao 100 utakmica i postigao 20 golova.

Ne treba nam Rajkard


Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić demantovao je da je uprava razgovarala sa holandskim trenerom Frankom Rajkardom o angažmanu i dodao da klub ima poverenja u trenera Vladimira Vermezovića.
"Nije bilo kontakata, niti Partizan ima nameru da tako nešto radi. Partizan je veliki klub da bi razmišljao o takvim stvarima dok traje sezona. Nikad to nismo radili, niti ćemo", rekao je Đurić za B92.
Tumba-i-Djuric.jpg
Prethodnih dana mediji su spekulisali da je uprava Partizana tokom priprema u Turskoj razgovarala sa Rajkardom o njegovom angažmanu na leto.
"Partizan ima trenera u koga ima maksimalno poverenje i nema razloga da razmišlja o tome", rekao je predsednik petostrukog uzastopnog šampiona Srbije.
Đurić smatra da su priče o razgovoru sa Rajkardom plasirane kako bi se klub iz Humske destabilizovao.
"To sve dolazi iz jedne kuhinje i to je nama jasno. Želja je da se napravi destabilizacija u klubu, a to ne prolazi", rekao je Đurić.
Takođe i sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da nije bilo pregovora sa Rajkardom i da je Vladimir Vermezović trener crno-belih.
"Vladimir Vermezović ima ugovor sa Partizanom i u svim našim planovima je on trener prvog tima. Sa Rajkardom niko nije razgovarao, njegovo ime nije se pominjalo", rekao je Tumbaković.
Tumbaković je rekao da bi on pregovarao sa Rajkardom, da je to bilo u planu, pošto se u Partizanu zna red.
"U Partizanu se zna red, o trenerima i igračima se razgovara, a poslove dogovara sportski direktor. To nisam uveo ja, tako je u ovom klubu bar 20 i više godina za koje pouzdano znam jer sam bio tu. Nema nikakvog razloga da se o takvim stvarima priča, posebno kada nema baš nikakvog povoda", rekao je Tumbaković.
"Bilo bi najlakše reći da neko spinuje, ili pokušava da nađe opravdanje za svoj loš rad, ali neću time da se bavim. Siguran sam u jedno, Partizan se za titulu bori svojim snagama i jedino ispravno u sportu je tako razmišljati", zaključio je Tumbaković.
Crno-beli su prvi u Super ligi Srbije sa 40 bodova, pet više od Crvene zvezde koja ima i utakmicu više.
Partizan će odloženu utakmicu 16. kola protiv BSK-a igrati u sredu u Borči od 13 sati.

Uspeh šabačkih košarkašica


Plasmanom među četiri najuspešnije ekipe u Srbiji, šabačke košarkašice ostvarile su najveći klupski uspeh. Utakmica sa košarkašicama Partizana, tvrde, biće dostojna najboljem klupskom rezultatu.
Šabačke košarkašice plasirale su se među četiri najuspešnije ekipe u Srbiji, a do prvih zvaničnih koševa, kako kažu, trebaće im još dosta vežbe.
kosarka 1 nn.jpg
Truda neće žaliti, dodaju, najmlađe košarkašice, jer su im prvotimke pravi uzori i podstrek. Iz sale Jankove škole devojke iz OKK godinama u nazad plene sportskim duhom i sve boljim rezultatima.
"Kada smo na terenu razmišljamo samo o pobedi. Atmosfera je sjajna, a kakva može biti kada je prisutna jedna mladost i pozitivna energija na treningu", kaže Mira Velisavljević, kapiten ekipe. 
Renata Ćosić dolazi iz Užica, ali je, kaže, naučila da igra i razmišlja "čivijaški".
"Čivijaški" duh, kažu, prožet je ovde sa mnogo rada. Ne nedostaje im ni sportska svestranost,  ni talenat. Od dvanaest prvotimki, čak osam je na spiskovima mlađih reprezentativnih selekcija.
"Neke košarkaške snove sam ostvarila osvojivši bronzanu medalju sa juniorskom reprezentacijom Srbije na prošlom Evropskom prvenstvu, a nove najpre očekujem sa svojim klubom", kaže Olga Stepanović, juniorska reprezentativka Srbije.
"Kad sam počinjala u ovom gradu nije bio fudbalski klub, to mi je bila želja da treniram fudbal, ali sam se ipak opredelila za košarku. Moram da kažem da i danas imam tu želju malo više volim fudbal, nego košarku, ali šta je tu je sad sam u ovom sportu", kaže Ana Vuković.
kosarka 2 nn.jpg
Prošle godine Šapčanke su prvi put ušle u ligu najboljih. Do plej-of malo im je nedostajalo. Ove godine najveći klupski uspeh je izboren.
Dušan Simić, trener OKK "Šabac" kaže da su svojim zalaganjem na terenu stigle do tog rezultata.
"Svojok borbenošću i upornošću, ovako mlada ekipa bila je hit ekipa prošle sezone, a ove godine smo to i dokazali", kaže Simić.
U plej-ofu protivnik je Partizan. Za susret sa Beograđankama šabačkim košarkašicama nedostaje iskustvo sa velikih utakmica, ali ne i želja. Borbenost pod koševima, tvrde biće dostojna najboljem klupskom rezultatu.

Mrdaković zadovoljan na Kipru


Fudbaler kiparskog Enozisa Miljan Mrdaković zadovoljan je igrom u tom klubu. On veruje da će letos moći da pređe u neku bolju evropsku ekipu.
"Već se pokazalo kao pravi potez što sam baš ovog januara odabrao ovu sredinu. Kao što sam i najavio, biće odskočna daska za nešto više i bolje na leto. Svi u klubu se okrećemo kupu i velika su očekivanja. Pokušaćemo da kroz kup izađemo u Evropu", rekao je srpski napadač.
Miljan-Mrdakovic.jpg
Mrdaković je krajem prošle godine prešao iz kineskog Điangsua u kiparsku ligu, gde je tokom karijere stekao pravu igračku afirmaciju.
Enozis je u nedelju sa 4:1 porazio u gostima Aju Napu, a dvostruki strelac bio je Mrdaković koji je od starta prolećnog dela prvenstva postigao već četiri pogotka.
"Pobedili smo ubedljivo u pokrajinskom derbiju i osigurali mesto u sredini tabele. Sada možemo da se okrenemo kupu i imamo za pravo da se nadamo čak i njegovom osvajanju", rekao je Mrdaković.
Naglasivši da tim igra sve bolje, Mrdaković je istakao da je presrećan igrom tog sedmoplasiranog kluba fudbalskog prvenstva Kipra.
"Za sada ide sve kao po loju! Osećam se fenomenalno na terenu, doživljavam drugu mladost", kazao je Mrdaković.

Zorana, Dragan i odbojkaši


Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović, kik-bokser Dragan Jovanović i muški odbojkaši klub proglašeni su za najbolje u sportskom društvu Crvena zvezda u 2012. godini.
Arunovićevoj je ovo treći put zaredom da osvaja priznanje za najbolju sportistkinju crveno-belih.
Zorana-Arunovic.jpg
Na proslavi 68. rođendana crveno-belih za najboljeg trenera izabran je šef stručnog štaba ženskog odbojkaškog kluba Ratko Pavličević.
Specijalna priznanja dodeljena su treneru vaterpolista Dejanu Saviću i treneru tenisera Marku Saviću, nagradu za životno delo dobili su Olga Acić iz atletskog kluba i Zoran Vidaković, koji je 50 godina neprekidno uz veslački i plivački klub crveno-belih.
Najbolji u konkurenciji juniora su Mina Popović (odbojka), Igor Kovačić (kuglanje) i mačevalački klub.
U kadetskoj konkurenciji laureati su Aleksandra Crvendakić (košarka), Strahinja Bunčić (džudo) i fudbalski klub, a kod pionira Jovana Vuković (tenis), Velibor Perić (karate) i košarkaški klub.
Crvena zvezda najbolje sportiste proglašava od 1965. godine, kada su u prvom izboru najbolji bili Vladimir Cvetković i Vera Jeftimijades.

Na ATP listi ništa novo


Novak Đoković zadržao prvo mesto na ATP listi sa gotovo 4.000 bodova prednosti nad Rodžerom Federerom. Janko Tipsarević zadržao deveto mesto, Viktor 44. na svetu.
Srpski teniser Novak Đoković zadržao je prvo mesto na danas objavljenoj ATP listi i uvećao prednost nad drugoplasiranim Švajcarcem Rodžerom Federerom posle osvajanja turnira u Dubaiju.
Djokovic.jpg
Đoković je prvi sa 13.280 bodova, a Federer zauzima drugo mesto sa 9.535 bodova. On je tako uvećao bodovnu prednost nad Federerom, koji nije uspeo da odbrani titulu u Dubaiju.
Đoković je u subotu četvrti put u karijeri osvojio turnir u Dubaiju, pošto je u finalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3).
Janko Tipsarević je sa 3.125 bodova zadržao deveto mesto, a na 44. mestu ostao je Viktor Troicki, koji je sakupio 925 bodova.
Dušan Lajović napredovao je za sedam pozicija i sa 359 bodova nalazi se na 152. mestu, dok je Boris Pašanski napredovao za tri mesta i zauzima 168. sa 307 bodova.
Među prvih 10 tenisera nije bilo promena.
ATP lista:
1. Novak Đoković (Srbija) 13.280
2. Rodžer Federer (Švajcarska) 9.535
3. Endi Marej (Velika Britanija) 8.180
4. David Ferer (Španija) 6.665
5. Rafael Nadal (Španija) 6.105
6. Tomaš Berdih (Češka) 4.740
7. Huan Martin Del Potro (Argentina) 4.410
8. Žo-Vilfrid Conga (Francuska) 3.660
9. Janko Tipsarević (Srbija) 3.125
10. Rišar Gaske (Francuska) 2.880

Lejkersi jedva pobedili


Košarkaši Majamija pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka Njujork sa 99:93 i zabeležili 14. uzastopnu pobedu u NBA ligi.Sa 34 poena, šest skokova i četiri asistencije Kobi Brajant je bio najzaslužniji za pobedu Lejkersa protiv Alante (99:98) kojom su višestruki šampionani najjače košarkaške lige sveta prvi put ove sezone stigli na izjednačen odnos pobeda i poraza: 30 - 30!Najbolji srpski teniser Novak Đoković pogodio trojku u Stejpls centru.
Aktuelnog šampiona NBA do pobede je predvodio Lebron Džejms sa 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok je Dvejn Vejd dodao 20, uz po osam skokova i asistencija.
Majami je na poluvremenu gubio sa 14 razlike, ali je do pobede došao zahvaljujući dobroj odbrani u poslednjoj četvrtini, koju je dobio sa 26:16. Pobedu gostima obezbedio je Džejms, koji je prvo ukrao loptu Džej Ar Smitu, a onda 23 sekunde pre kraja "zakucao" za 99:93.
U ekipi Njujorka, koja je prekinula niz od tri pobede, najbolji je bio Karmelo Entoni sa 32 poena, a Džejson Kid dodao je 14 poena.
N-La-KLipers.jpg
Košarkaši Oklahome pobedili su u gostima Los Anđeles Kliperse sa 108:104 i tako prekinuli niz od tri poraza na gostovanjima.
Kevin Durent bio je najefikasniji u ekipi Oklahome sa 35 poena i devet skokova, dok je Rasel Vestbruk doprineo pobedi sa 29 poena i 10 asistencija.
N-V-Vizard-2.jpg
Kris Pol postigao je 26 poena, dok su Blejk Grifin i Džamal Kroford dodali po 20 za Kliperse, koji su prekinuli niz od tri pobede svojim trećim porazom od Oklahome ove sezone.
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Atlantu sa 99:98 i prvi put u više od dva meseca zabeležili skor od 50 odsto pobeda (30-30).
N-Lejkersi.jpg
Kobi Brajant predvodio je Lejkerse do pobede sa 34 poena, od kojih je 11 postigao u poslednjoj četvrtini, a devet sekundi pre kraja je poentirao i postavio konačan rezultat.
Lejkersi su imali 16 poena prednosti u drugom poluvremenu, ali su dozvolili Houksima da nadoknade zaostatak, nakon čega je Brajant preuzeo odgovornost i postigao poslednjih šest poena za svoju ekipu.
N-Kobi.jpg
Najbolji srpski teniser Novak Đoković iskoristio je priliku da uživo odgleda meč Lejkersa i Atlante, a košarkaško znanje, na oduševljenje navijača, demonstrirao je i pogođenom trojkom u Stejpls centru. Đoković je posetio igrače Lejkersa u svlačionici, a posebno srdačan susret imao je sa Kobijem Brajantom i Dvajtom Hauardom.
U ekipi Atlante, koja je sedmi put uzastopno izgubila od Lejkersa na gostovanjima, Al Horford postigao je 20 poena, a Džoš Smit ubacio je poen manje.
N-Bulsi.jpg
Indijana je pobedila Čikago sa 97:92 i ostvarila sedmu pobedu u poslednjih osam utakmica, dok je San Antonio, bez Tonija Parkera, pobedio Detroit sa 114:75 i naneo mu peti poraz u poslednjih šest utakmica.
Hjuston je pobedio Dalas sa 136:103 i prekinuo niz od devet poraza u međusobnim duelima, a Memfis je bio bolji od Orlanda sa 108:82 i tako upisao devetu pobedu u poslednjih deset mečeva.
Vašington je savladao Filadelfiju sa 90:87, dok je Sakramento pobedio Šarlot sa 119:83 i prekinuo niz od sedam poraza u poslednjih osam utakmica.
Rezultati:
Njujork - Majami 93:99
L.A. Klipers - Oklahoma 104:108
Vašington - Filadelfija 90:87
Orlando - Memfis 82:108
Sakramento - Šarlot 119:83
Hjuston - Dalas 136:103
San Antonio - Detroit 114:75
Indijana - Čikago 97:92 i
L.A. Lejkers - Atlanta 99:98

Kapelo ne preuzima Čelsi


Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Italijan Fabio Kapelo demantovao je danas da je dobio ponudu da preuzme Čelsi."Nisam dobio nikakvu ponudu od Romana Abramoviča. Ništa od toga nije tačno. Dobro mi je u Rusiji", rekao je Kapelo za Radio Anć'io lo Sport.
Italijanski mediji preneli su ovih danas da je Abramovič navodno ponudio Kapelu da preuzme Čelsi, umesto Rafe Beniteza.
Fabio-Kapelo-11.jpg
Kapelo je pre nego što je prošle godine preuzeo Rusiju, bio selektor Engleske - u periodu od 2008. do 2012, a u klupskoj karijeri trenirao je Milan, Romu, Juventus i Real Madrid.

Kubica se vraća na reli stazu


Poljski automobilista Robert Kubica ove sezone voziće Sitroen u evropskom i svetskom reli šampionatu. Poslednji put Kubica se u "najbržem cirkusu na svetu" takmičio 2010. godine, a u februaru sledeće godine doživeo je tešku saobraćajnu nesreću na reliju u Andori.
"Drago mi je što ću ponovo voziti u jednom vrhunskom takmičenju kakav je reli. Jedva čekam da ponovo sednem za volan. Ipak, nisam postavio sebi neki poseban cilj za ovu godinu", kazao je Kubica.
Robert-Kubica.jpg
Sitroen je saopštio da će u Kubicin automobil, uz dozvolu FIA, biti ugrađen poseban menjač kako bi lakše vozio, jer je Poljak doživeo teške povrede ruke u udesu 2011. godine.
Robert-Kubica-2.jpg
Kubica se u Formuli 1 takmičio od 2006. do 2010. godine. Najveći uspeh mu je pobeda na trci za Veliku nagradu Kanade 2008. godine, kada je bio član Zaubera.

Čestitke za "princa Rima"


Alesandro Del Pjero oduvek je bio poznat kao veliki džentlmen, na terenu i van njega. "Pinturikio" je ponovo oduševio fudbalsku javnost u Italiji, čestitavši Frančesku Totiju 225. postignuti gol u Seriji A.
Legendarni italijanski fudbaler Alesandro Del Pjero čestitao je danas kapitenu Rome Frančesku Totiju, koji je na utakmici protiv Đenove (3:1) postigao 225. gol u Seriji A.
Toti-DelPiero.jpg
Toti se na listi najboljih strelaca italijanskog šampionata izjadnačio na drugom mestu sa Šveđaninom Gunarom Nordalom, dok se na prvom mestu nalazi Silvio Piola sa 274 gola.
"Čak 225 golova, još jedan veliki rezultat velikog šampiona, dobar posao Frančesko", napisao je Del Pjero na Tviteru.
Bivši fudbaler Juventusa, a sada član Sidneja nalazi se na osmom mestu sa 188 postignutih golova u Seriji A.

Mančini ponovo kritikovao fudbalere


Trener Mančester sitija Roberto Mančini rekao je da njegovi igrači moraju da preuzmu odgovornost za svoju igru i rezultate. Mančini poslednjih meseci konstantno kritikuje svoje igrače.
Manćini je prošlog meseca, posle poraza od Sautemptona, rekao Samiru Nasriju da ne "spava na lovorikama", a golmana Džoa Harta upozorio je da će biti izbačen iz tima ako ne bude smanjio broj grešaka.
Mancini-1.jpg
Aktuelni šampion večeras igra protiv Aston Vile u prvenstvu, gde na drugom mestu zaostaje 15 bodova za vodećim gradskim rivalom Junajtedom.
"Ponekad je važno da jedan igrač preuzme odgovornost jer, kada ste vrhunski fudbaler i zarađujete mnogo novca, uvek morate da date 100 odsto. Kada sam ja igrao, uvek sam preuzimao odgovornost. Kada nisam igrao dobro, rekao sam: 'Žao mi je što nisam igrao dobro, daću sve od sebe u sledećoj utakmici', a tako bi trebalo da bude i ovde", rekao je Mančini britanskim medijima.
Mancini-3.jpg
"Ne volim one igrače koji misle da nikada nisu krivi. Oni ne mogu da igraju u mom timu. Želim jake igrače koji su, kao i ja uznemireni kada ne igraju dobro, ali da mi nakon toga na terenu pokažu da zaslužuju mesto u ekipi", dodao je italijanski trener.
Siti je prošle sezone u dramatičnoj završnici osvojio šampionat, pošto je u poslednjoj utakmici, protiv Kvins Park Rendžersa, u zaustavnom vremenu postigao dva gola. Mančini je priznao da je teško osvojiti titulu u Premijer ligi.
"Teško je osvojiti šampionat u Engleskoj. Osvojili smo ga prošle godine, ali bili smo veoma brzi. Kada trenirate klub koji nije bio prvak 40 godina, potrebno vam je, četiri, pet ili šest godina da osvojite Premijer ligu", rekao je Mančini.
Mancini-2.jpg
"Mi smo osvojili prvenstvo posle dve godine, jasno je da je teže naredne godine odbraniti titulu", dodao je trener Sitija.

Đoković "trojkom" oduševio publiku


Najbolji srpski teniser Novak Đoković iskoristio je priliku da u Los Anđelesu uživo odgleda meč Lejkersa i Atlante (99:98), a košarkaško znanje, na oduševljenje navijača, demonstrirao je i pogođenom "trojkom" u Stejpls centru. Đoković je posetio igrače Lejkersa u svlačionici, a posebno srdačan susret imao je sa Kobijem Brajantom i Dvajtom Hauardom.
Hauard je otkrio da je u mladosti igrao tenis i dodao da i danas prati ovaj sport, kada mu dozvole obaveze.
Nole-Djokovic.jpg
"Verovatno si zbog visine imao ubitačan servis", našalio se Đoković sa košarkašem Lejkersa.
Đoković je na svom profilu na Tviteru objavio i sliku sa Hauardom i Entoanom Džejmisonom.
Srpskog tenisera u Los Anđelesu očekuju egzibicioni mečevi sa Mardijem Fišom, i u dublu sa Pitom Samprasom protiv braće Boba i Majka Brajana.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger