Headlines News :

Monsunska trka

Written By maxtv on петак, 22. март 2013. | 22:51


Od ukupno 19 staza koje će ugostiti Formulu 1 u 2013. godini, čak 8 je dizajnirao Herman Tilke, podatak utoliko neverovatniji ukoliko se uzme u obzir da je prva od tih staza u kalendar uključena ne tako davne 1999. godine.
Autodrom Sepang je to prvo čedo nemačkog arhitekte, izgrađen na bivšoj farmi palminog ulja, šezdesetak kilometara udaljenoj od Kuala Lumpura, i važi za jednu od najuspešnijih, ako ne i najuspešniju kreaciju Tilkeovog biroa.
Malezija1.jpg
Izuzetno široka staza je skladna kombinacija svih uobičajenih elemenata neophodnih za dobro trkanje. Dva brza i dugačka pravca dominiraju početnim i poslednjim sektorom, dok se u srednjem delu staze mogu pronaći različiti tipovi krivina - od veoma sporih do brzih - te bi Sepang mogao da bude dobar pokazatelj rasporeda snaga timova u novoj sezoni. Ipak, kombinacija visoke temperature i velike vlažnosti vazduha, uz praktično obavezne popodnevne pljuskove karakteristične za sezonu monsuna čine da trka u Maleziji često rezultira krajnje nepredvidljivim ishodom.
Glavna priča na početku sezone je svakako prošlonedeljna pobeda Kimija Raikonena, koju je Svetski šampion iz 2007. na sebi svojstven način, lakonski ocenio kao jednu od najlakših u karijeri. Kimi je verovatno u pravu, jer ne samo da je Lotus jedini od vodećih timova uspeo da izveze trku sa samo dva odlaska na promenu guma, već je Finac poslao vrlo drsku poruku svojim rivalima samo dva kruga pre kraja. Odvezavši najbrži krug trke na gumama koje su u tom momentu prešle veću kilometražu nego što su tog dana Ferari i Red Bul uopšte pokušali da izvedu sa svojim automobilima, Kimi je poprilično zabrinuo konkurente.
Malezija2.jpg
Lotusov prošlogodišnji automobil je bio fantastično „nežan" prema gumama, i čini se da će Pirelijev naum da za 2013. pripremi još mekše gume veoma ići u prilog ekipi iz Enstona. Raikonen je svoj šampionski pedigre dokazao mnogo pre nego što je osvojio svoju za sada jedinu titulu, i ukoliko E21 ostane bar jednako konkurentan tokom 2013. godine kao što se pokazuje na početku sezone (u Maleziju će automobil već imati prva poboljšanja - novo prednje krilo i nova konfiguracija auspuha) Kimijevu brojnu armiju navijača širom sveta očekuje veoma uzbudljivih osam meseci trkanja.
Glavni favorit za sada još uvek ostaje Fetel, ako ni zbog čega drugog a ono zbog već čuvenog „Njuji efekta". Austrijska ekipa je u prošlu sezonu ušla sa automobilom koji je imao problema na kvalifikacijama, ali je u trci bio nešto bolji. Ove sezone, situacija je dijametralno suprotna, budući da RB9 deluje jako moćno na kvalifikacijama, ali na trci vrlo brzo upada u problem sa trošenjem guma.
Njujievom timu je u 2012. tek negde posle letnje pauze uspelo da napravi taj odlučujući iskorak u dizajnu automobila koji je na kraju Fetelu doneo treću titulu, ali tome je nesumnjivo pogodovala i činjenica da je na prvih sedam trka pobedilo sedam različitih vozača, što je kupilo dodatno vreme za razvoj automobila. Posle Melburna, čini se da Red Bul ove godine neće imati taj komfor, budući da se vodeća trojka, u kojoj su sem njih još i Ferari i Lotus, već poprilično izdvojila od ostatka karavana, pa će ekipa morati mnogo brže da dela.
Malezija3.jpg
Alonsu se posle Australije takođe daju velike šanse, budući da je Ferari novu sezonu dočekao potpuno spreman. Automobil ima dobro izbalansirane karakteristike, zahvaljujući kojima nema velikih oscilacija u performansama između kvalifikacija i trke, i uz Alonsov talenat da iz svake situacije izvuče maksimum, svi neophodni sastojci za uspeh u iscrpljujućoj borbi za titulu su prisutni već od prve trke. Ipak, videćemo kako će se tim iz Maranela izboriti sa jednom interesantnom anomalijom koja se tiče Felipea Mase.
Brazilac je vlasnik neslavnog rekorda Ferarijevog vozača koji ima najduži niz trka bez pobede (68), ali je u svojoj novootkrivenoj formi uspeo da u poslednja tri kvalifikaciona treninga (SAD i Brazil u 2012. i Melburn prošlog vikenda) nadmaši Fernanda. U bilo kojem drugom timu, takvi rezultati bi bili razlog za zadovoljstvo, jedino u Ferariju tako nešto može da izazove glavobolju ako se ispostavi da je Felipe postao isuviše brz za drugog vozača.
Mercedes je najbliži vodećem trilingu, ali mnoga pitanja su još bez odgovora. Evidentno je da u Australiji Luis nije uspeo da odveze trku sa dve zamene guma (zbog odustajanja ne znamo da li bi Niko mogao), ali sa druge strane, nemački tim je uspeo da na početku na super mekim gumama izveze značajno više krugova od Red Bula, Ferarija i Lotusa (13, odnosno 14 krugova Hamiltona i Rozberga, naspram 7 do 9 konkurenata, doduše ne u njihovom tempu).
Vrelina Malezije će biti težak test za W04, ali će lepo pokazati da li za razliku od prošlogodišnjeg automobila novi model može da bude konkurentan i u višem temperaturnom opsegu. Posebno se radujem timskom duelu Rozberga i Hamiltona koji bi mogao da obeleži sezonu 2013.
Meklaren je katastrofalno započeo sezonu ali im se bar mora odati priznanje za otvorenost bez presedana kada je u pitanju javno komentarisanje problema sa kojima se suočavaju. Osim tragično sporog automobila, gotovo podjednak šok je izazvala i izjava sportskog direktora Sema Majkla da je tim odluku o revolucionarno novom automobilu za 2013. godinu (umesto evolucije uspešnog MP4-27) doneo u leto prošle godine, odnosno u jedinom periodu prošle sezone kada je automobil delovao nedovoljno dobro.
Malezija4.jpg
Logičan zaključak koji iz toga proizilazi glasi da tim sigurno ne bi toliko rizikovao u ovoj sezoni da su imali malo više vere u prošlosezonski model koji je praktično dominirao na kraju sezone 2012.
Navijači tima iz Vokinga utehu nalaze u moćnom razvojnom centru, koji bi tokom sezone mogao da vrati Meklaren bliže vrhu.
Od ostalih timova za sada se najbolje pokazala Fors Indija, koja će makar u prvom delu sezone biti ozbiljan takmac Meklarenu, dok je od vozača posebno impresionirao Žil Bjanki koji će i u Marusiji ozbiljno pretiti timovima iz sredine tabele.
Na 15. Velikoj nagradi Malezije ćemo na automobilima (osim zelene i plave kišne) gledati (belu) srednju i (od ove sezone narandžastu) tvrdu mešavinu, što je najtvrđa kombinacija koju Pireli poseduje. Ako je suditi po slobodnim treninzima, način trošenja guma će ponovo odigrati presudnu ulogu, makar dok ne krene najavljeni pljusak. A tome će se ovog puta verovatno najviše radovati neutralni ljubitelji Formule 1 i navijači Meklarena.
Malezija5.jpg

Ziki i Linsted idu dalje


Srpski teniser Nenad Zimonjić i Šveđanin Robert Lindšted su uspešno počeli takmičenje u dublu na mastersu u Majamiju, pošto su u prvom kolu pobedili Italijana Andreasa Sepija i Slovaka Martina Kližana sa 7:6, 6:4.
Zimonjić i Lindšted su postavljeni za četvrte nosioce na turniru, a u drugom kolu igraće protiv pobednika duela Lejton Hjuit/Bernard Tomić (Australija) - Ivan Dodig (Hrvatska)/Marselo Melo (Brazil).
Zimonjic-i-Linsted.jpg
Nakon velike borbe i po jednog razmenjenog brejka prviset je rešen u taj brejku. Zimonjić i Linsted imali su više koncentracije i ovaj period igre rešili u svoju korist rezultatom 9:7.
I u drugom setu vodila se velika borba, ipak Zimonjić i Linšted uspevaju pri rezultatu 4:4 da naprave brejk. Ptom uspevaju da zadrže servis i dobiju set sa 6:4.
ATP turnir u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 4.169.000 dolara, a pobedničkom paru pripašće ček na 235.000 dolara.

Makabi slavio u Atini


Košarkaši Makabija iz Tel Aviva pobedili su u Pireju domaći Olimpijakos sa 73:67 (21:13, 20:10, 15:26, 17:18) u meču 12. kola F grupe Top 16 faze Evrolige i ostali u trci za plasman u četvrtfinale. Himkija pobedili su na svom parketu Fenerbahče sa 99:76. Bešiktaš pobedio Sijenu sa 72:70 i stigao do prve pobede.
Izraelskoj ekipi to je bila sedma pobeda u ovoj fazi takmičenja, dok je grčki tim doživeo peti poraz. Dejvid Logan je sa 20 poena predvodio Makabi, dok je Riki Hikiman na to dodao još 16 poena. U timu Olimpijakosa najefikasniji je bio Vasilis Spanulis sa 19 poena, a bivši plejmejker Partizana Ejsi Lo ubacio je 10 poena.
Olimpijakos-Makabi2.jpg


Košarkaši Himkija pobedili su na svom parketu Fenerbahče sa 99:76. Himki je tako osatao u trci za cetvrtinu finala takmičenja, dok je Fenerbahče upisao deseti poraz u Evroligi.
Najefikasniji u ekipi Himkija bio je Peteri Koponen sa 23 poena, a uz to je imao i sedam asistencija, dok je Sergej Monja dodao 18. U turskom timu najbolji je bio reprezentativac Makedonije Bo Mekejleb sa 18 poena, a Dejvid Andersen ubacio je 14.
Himki u Grupi F zauzima četvrto mesto sa sedam pobeda i pet poraza, dok Fenerbahče ima svega dve pobede iz 12 mečeva.
Kimhi-Fener1.jpg
Košarkaši Bešiktaša pobedili su Montepaski sa 72:70, Bešiktas je tako zabeležio prvu pobedu u drugoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, dok je Sijeni znatno otežala situaciju u borbi za plasman u četvrtinu finala.
Tursku ekipu do pobede je predvodio Tutku Acik sa 17 poena, dok je Serhat Cetin dodao 14, a isti učinak imao je i Riki Minard. U ekipi Sijene jedinu zapaženu ulogu imali su Bobi Braun sa 19 poena uz osam asistencija i Dejvid Mos koji je dodao 16.
Besiktas-Sijena1.jpg
Aleksandar Rašić je odigrao četiri minuta za Sijenu, a to mu je bilo dovoljno da samo jednom uputi udarac za tri poena u kom nije bio precizan.
Sijena posle ovog poraza zauzima četvrto mesto u grupi sa skorom od sedam pobeda i pet poraza, dok je Bešiktaš posledni sa jednim trijumfom iz 12 mečeva.
Rezultati današnjih utakmica 12. kola košarkaške Evrolige:
Grupa F:
Himki - Fenerbahče 99:76
Bešiktaš - Montepaski 72:70
Olimpijakos - Makabi 67:73
Juče:
Barselona - Kaha Laboral 83:74

Tabela:
1. Barselona 12 11 1
2. Montepaski 12 7 5
3. Olimpijakos 12 7 5
4. Himki 12 7 5
5. Makabi Tel Aviv 12 7 5
6. Kaha Laboral 12 6 6
7. Fenerbahče 12 2 10
8. Bešiktaš 12 1 11

Grupa E:
Juče:
Žalgiris - Anadolu Efes 79:71
Real Madrid - Panatinaikos 73:74
Unikaha - CSKA Moskva 66:70
U sredu:
Bamberg - Alba Berlin 72:75

Tabela:
1. Anadolu Efes 12 9 3
2. Real Madrid 12 9 3
3. CSKA 12 9 3
4. Panatinaikos 12 8 4
5. Unikaha 12 6 6
6. Žalgiris 12 5 7
7. Alba Berlin 12 2 10
8. Bamberg 12 0 12

Janko u trećem kolu


Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo masters turnira u Majamiju, pošto je u drugoj rundi savladao Izraelca Dudija Selu sa 6:2, 6:4. Našem asu bilo potrebno 75 minuta da slomi otpor protivnika.
Srpski teniser, koji je postavljen za sedmog nosioca na turniru, bio je slobodan u prvom kolu takmičenja na Floridi. Tipsarević će se u meču trećeg kola sastati sa pobednikom duela Kevin Anderson (Južna Afrika) - Orasio Zebaljos (Argentina).
Janko1.jpg
Tipsarević je u prvom setu igrao odlično i dvaput je uspeo da oduzme servis Seli koji nije uspeo da uzvrati devetom teniseru sveta. U drugom setu Izraelac je prvi oduzeo servis Tipsarević u trećem gemu, ali je srpski teniser već u narednom uspeo da uzvrati istom merom.
Sela je agresivnom igrom u drugom setu bio bliži osvajanju tog dela igre, ali je Tipsarević u 10. gemu usepo da napravi odlučujući brejk i plasira se u šesnaestinu finala turnira masters serije u Majamiju.
Tipsarević će se u trećem kolu sastati sa boljim iz duela između Kevina Andersona iz Južne Afrike i Orasija Zebaljosa iz Argentine.
Turnir u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 4.169.000 dolara, a pobedniku će pripasti ček na 720.000 dolara.

Hrvatska prejaka za Srbiju

Hrvatska - Srbija 2:0. Srbija poražena u Zagrebu u meču koji je demonstrirao ogroman broj slabosti nacionalnog tima. Ako je i postojala šansa da Mihajlovićeva kadrovska iznenađenja daju rezultat, sve je palo u vodu sa dve neshvatljive greške koje su omogućile Hrvatskoj, boljoj i homogenijoj ekipi, da postigne dva pogotka.
19.55 - Nakon tri minuta nadoknade, Čunejt Čakir je odsvirao kraj meča na Maksimiru i tako, i formalno, okončao nade Srbije da može da se nekako provuče do Svetskog prvenstva u Brazilu. 
19.53 - Poslednju priliku za Srbiju propustio je Tadić, ali njegov udarac iz kaznenog prostora ponovo nije prošao pored vrlo sigurnog Pletikose. 
19.51 - Srbija je u poslednjih desetak minuta zaličila na ekipu koja ima nameru da, ako ne preokrene rezultat, a ono postigne pogodak i tako dostojanstvenije izgubi. Ipak, mimo pomenutih prilika, premalo toga smo večeras videli od izabranika Siniše Mihajlovića.
19.44 - I poslednja izmena u hrvatskoj reprezentaciji. Iz igre je izašao Ivica Olić, a priliku je dobio Ognjen Vukojević. 
19.42 - U 82. minutu, umesto povređenog Strinića, Štimac je na teren poslao Dejana Lovrena, često osporavanog fudbalera Liona.
HRV SRB 2.jpg
19.38 - Najbolju priliku na utakmici Srbija propušta u 78. minutu. Nakon inteligentne, i vrlo atraktivne asistencije Tadića, Đuručić se našao u sjajnoj poziciji da savlada Pletikosu. Čuvar mreže Rostova je dobro intervenisao, ali se lopta odbila do usamljenog Đorđevića. Pokušao je fudbaler Nanta iz prve da pošalje loptu u mrežu, ali mu je odlično u udarac ušao Pletikosa.
19.35 - U 75. minutu Mihajlović vrši i treću izmenu. Iz igre je izašao Ignjovski, a na terenu je, u napadačkim akcijama opasniji, Radosav Petrović. 
19.31 - Do kraja je ostalo 20 minuta, a čini se da svi jedva čekaju kraj susreta - zadovoljni hrvatski igrači i navijači, ali i malodušni i obeshrabreni srpski fudbaleri. Broj pokušaja da se ugrozi protivnički golman je vrlo mali na obe strane, a ritam utakmice je neizdrživo nizak.
18.24 - Igor Štimac prvu izmenu vrši u 63. minutu. Umesto Kranjčara, do kraja susreta na terenu će biti Domagoj Vida. Ovo znači da će se Rakitić prebaciti na levi bok, dok će se kapiten Darijo Srna pomeriti za jednu liniju napred i priključiti veznom redu.  
19.22 - U 61. minutu Rakitić je "probio" Tadića, stuštio se iskosa ka golu Brkića i lucidnim udarcem pokušao da ga savlada. Nije uspeo, ali golman Udinezea ponovo nije bio preterano siguran.  
19.20 - Ono što deluje zaista poražavajuće, svaki duel, svaka situacija u kojoj se lopta nalazila između srpskog i hrvatskog igrača, završili su se tako što su posed osvojili igrači u plavim dresovima. Kada tome dodate daleko bolje kretanje, potpuno je jasna terenska nadmoć Hrvatske.
HRV SRB.jpg
19.16 - U 57. minutu Siniša Mihajlović vrši i drugu izmenu, ovoga puta ne prinudnu. Umesto Alena Stevanovića, na terenu je Dušan Tadić. 
19.13 - Hrvatska je u nastavak ušla opreznije, ali to nije sprečilo Luku Modrića da, nakon sjajnog driblinga, šutira ka golu Brkića. Na sreću, lopta je otišla pored leve stative, ali je i ovaj pokušaj poslužio kao demonstracija kvaliteta najboljeg fudbalera na ovim prostorima. 
19.08 - U 47. minutu Srbija je imala svoju prvu priliku, odnosno prvi put je uputila udarac ka golu Pletikose. Kolarov je, nakon lepog prodora, odlično šutirao, ali je hrvatski čuvar mreže odlično intervenisao. Lopta se iznova odbila do srpskih igrača, ali zbog nesnalažljivosti Đuričića i Đorđevića lopta je otišla u gol-aut. 
19.05 - Počelo je i drugo poluvreme meča između Hrvatske i Srbije, bez izmena u sastavima.
Mandzukic.jpg
18.50 - Ono što je Siniša Mihajlović zamislio kao iznenađenja za kolegu Štimca nije dalo željeni rezultat. Stevanović je, svojom kretnjom sa i bez lopte, eventualno trebalo da zadrži Srnu na njegovoj polovini, ali upravo je bioobrnut slučaj. Na drugoj strani, hrvatski selektor je načinio pun pogodak ubacivši u vatru mladog Kovačića, koji je jači na lopti od Vukojevića, što je stvorilo rešenje više za "vatrene" na sredini terena. Ali čak ni sve to nije toliko važno, jer su greške reprezentativaca Srbije, više nego išta drugo, protivniku donele veliko vođstvo.
18.45 - Srbija u završnim minutima poluvremena deluje dezorijentisano i apatično a njeni igrači, uprkos rezultatu, kao da jedva čekaju da odu u svlačionicu. Polet hrvatskih igrača preneo se ponovo i na tribine. 
18.39 - GOOOOL!!!! Nakon faula i žutog kartona Aleksandra Kolarova, koji je večeras potpuno van utakmice, Srna je poslao loptu u sam peterac Srbije. Do lopte je došao Olić, iskoristivši više nego smušenu reakciju Željka Brkića, i vrlo lako poslao loptu u mrežu. 
18.35 - Još jedna greška reprezentativaca Srbije prilikom predaje lopte, ovoga puta Radovanovića, umalo nije donela još jednu dobru priliku Hrvatskoj. Požrtvovanost Nastastića i nesmotren start Olića ipak su to sprečili. 
18.30 - Do primljenog pogotka Srbija je uspela u najvećoj meri da umiri igru Hrvatske. Nakon što su im maltene poklonili pogodak, fudbaleri Srbije su svojim protivnicima pružili prostor da se razmahnu, što oni u ovim momentima i čine.
HrvatskaSrbija.jpg
18.24 - GOOOOL!!!! Užasno izveden slobodan udarac Aleksandra Kolarova doveo je hrvatske napadače u idealnu poziciju da savladaju Brkića, što oni umešno koriste. Olić i Mandžukić našli su se sa loptom gotovo nebranjeni u kaznenom prostoru Srbije, a ovaj prvi je nesebično asistirao fudbaleru minhenskog Bajerna za rutinsku realizaciju. 
18.23 - Maksimir u ovim trenucima relativno tih. Splasnula je ona "paklena" atmosfera koja je najavljivana. 
18.18 - Prvi put je Srbija stala na loptu i odmah je usledila poluprilika. Seriju pasova na sredini terena završio je Kolarov vrlo dobrim pasom prema Đuričiću koji se ubacio iza leđa zadnje linije Hrvatske. Njegov pokušaj jeste izblokiran, ali svakako ova akcija može da služi kao reper za neke naredne.

18.14 - Vidljiva je tendencija hrvatskog tima da konstantnim napadima i posedom lopte pritiska zadnju liniju Srbije, ali to nisu oni vrtoglavi napadi koji su bili najavljivani. Na drugoj strani, ni "orlovi" ne beže od igre, i samo je grč sprečio naše reprezentativce da bolje realizuju potencijalno opasne situacije. Šansi, u pravom smislu te reči, u prvih 15. minuta nije bilo.
18.10 - Zbog povrede, Šćepović, koji je bio rovit i pre puta u Zagreb, mora da napusti igru. Na njegovo mesto ušao je Filip Đorđević, fudbaler koji sa dosta uspeha igra u francuskom drugoligašu Nantu. 
18.05 - U uvodnim minutima Srbija ima više loptu u svojim nogama, a fudbaleri Siniše Mihajlovića postavljeni su na terenu malo više nego što je to možda bilo očekivano za ovu fazu utakmice. Utisak koji preovladava, međutim, jeste da se igrači i jednog i drugog tima nisu oslobodili blage nervoze. 
18.02 - Sudijski zvižduk kao da je bio znak za hrvatske navijače da ponovo krenu sa neprikladnim skandiranjem. 
Srbija3.jpg
18.01 - Sudija Čunejt Čakir odsvirao je početak susreta. 
18.00 - Takođe kao što je najavljeno, meč je počeo sa minutom ćutanja zbog smrti potpredsednika hrvatskog Saveza Roberta Komena. 
17.59 - Ono što je najavljivano, često sa dosta skepse, zaista se i dogodilo. Siniša Mihajlović i Igor Štimac su se izgrlili pre početka susreta. 
17.57 - Trojici hrvatskih reprezentativaca, Dariju Srni, Stipi Pletikosi i Josipu Šimuniću, povodom 101 meča u nacionalnom timu, uručene su plakete. Među onima koji su darivali pomenute fudbalere bio je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić. 
17.54 - Himnu Republike Srbije otpevala su sva jedanaestorica srpskih fudbalera. Zvižduci sa tribina jednostavno nisu mogli da budu izbegnuti. Dok se intonirala himna Hrvatske, prema internom dogovoru, fudbaleri Srbije su aplaudirali. Maksimirom je razvijena koreografija na sve četiri tribine. 
17.30 - Poznati su i zvanični sastavi ekipa. Oni, kao što se vidi, potvrđuju medijske spekulacije koje smo slušali tokom dana. SRBIJA: Brkić, Ivanović, Nastasić, Subotić, Kolarov, Ignjovski, Radovanović, Tošić, Đuričić, Stevanović i Šćepović. HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Rakitić, Modrić, Kovačić, Kranjčar, Olić, Mandžukić. Inače, Maksimir je gotovo čitav sat pre početka susreta bio pun. Izlazak srpskih fudbalera izmamio je povike "Ubij Srbina". Sa razglasa su se, ipak, čule pesme Marka Perkovića Tompsona.
17.05 - Igrači Srbije i Hrvatske su se, oko 16:30 časova, prošetali po osunčanom maksimirskom travnjaku.
Srbija.jpg
hrvatska 6.jpg
16.50 - Kako se navodi, privođenja na Trgu bana Jelačića počela su sa jednim mladićem koji je nosio kapu sa ustaškim obeležjem. S obzirom da zagrebačka policija snima celokupnu atmosferu na gradskim ulicama, u zoni stadiona i na samim tribinama, za očekivati je da će se trend hapšenja malobrojnih izgrednika nastaviti.
Hrvatska 5.jpg
16.35 - Jake policijske snage u centru Beograda čuvaju zgradu ambasade Hrvatske u Srbiji, kao i brojna druga diplomatsko-konzularna predstavništva u prestonici, a sve zbog ove utakmice.
16.25 - Srpska reprezentacija u ovim trenucima stigla na Maksimir, praćena specijalcima sa fantomkama. Nekoliko minuta pre njih i četa Igora Štimca stigla na stadion uz oduševljenje okupljenih simpatizera. 
15.55 - Ako se pretpostavke zaista ispostave tačnim, Igor Štimac je, baš kao i Mihajlović, spremio poprilično iznenađenje u svom sastavu. Navodno, umesto očekivanog Ognjena Vukojevića, od prvog minuta na teren će istrčati mladi Mateo Kovačić. Po ovome, sastav Hrvatske bi trebalo da izgleda ovako: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Kovačić, Modrić, Rakitić, Kranjčar, Mandžukić i Olić.
Kovacic.jpg
15.45 - HNS je još jednom ponovio da transparenti veći od 3H2 metra, zbog adekvatne vidljivosti svih gledalaca na stadionu, neće biti dopušteni na tribinama. Njihovo kačenje po ogradama stadiona, međutim, jeste dozvoljeno.
hrvatska 4.jpg
15.30 - Na glavnom zagrebačkom trgu atmosfera postaje sve užarenija, i to doslovce. Upaljene su baklje, a povici "Ubij Srbina", "Ajmo Ustaše" i "Za dom spremni" sve češći i sve glasniji. Jake policijske snage na Trgu bana Jelačića opkolile su jednu grupu izgrednika i priveli su dvadesetak agresivnih i glasnih navijača koji su uzvikivali pomenute parole. Oni će biti zadržani u pritvoru do ispitivanja u Županijskom sudu.

15.00 - Ovog trenutka, tri sata pre početka same utakmice, otvorene su kapije Maksimira. Namera je, naravno, da se koliko je moguće izbegne gužva. 
Hrvatska 3.jpg
14.30 - Trg bana Jelačića i Cvjetni trg već su se napunili navijačima. Sporadično su se mogli čuti stihovi „zabranjene" pesme „Jasenovac i Gradiška stara", kao i povici „Ajmo ustaše" i „Ubij Srbina". Međutim, pesme i povici su vrlo brzo utihnuli približavanjem i reakcijom revnosne policije.
Hrvatska 2.jpg
14.15 - Na zagrebačkim ulicama mirno. Policijsko prisustvo u samom centru i na glavnim trgovima vrlo diskretno. Na prilazima centru manji policijski odredi. Nad središtem grada patrolira policijski helikopter. Broj vrlo raspoloženih hrvatskih navijača raste iz sata u sat.
Hrvatska.jpg
14.00 - Zagrebačka policija opovrgla je informacije o upadu u prostorije Bed Blu Bojsa u Draškovićevoj ulici u Zagrebu, koja se brzo pronela po medijima u Hrvatskoj i Srbiji. „Nema ništa od toga, ne znamo odakle im te informacije", rečeno je Hini u kancelariji za Odnose sa javnošću zagrebačke policije.
13.45 - Nijedna grupa srpskih navijača nije u petak tokom prepodneva pokušala da uđe u Hrvatsku, saopštio je MUP Srbije.
Customs.jpg
13.14 - Nastava u novosadskim školama u popodnevnoj smeni trajaće do 17.50 časova, kako bi osnovci stigli da gledaju televizijski prenos utakmice Hrvatska - Srbija. Odluka je doneta na inicijativu samih učenika. Nastava u novosadskim osnovnim škola u popodnevnoj smeni inače traje do 19 sati.
Skola.jpg
13.00 - U četvrtak uveče, od posledica srčanog udara, preminuo je potpredsednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsednik udruženja prvoligaša Robert Komen. Zbog ove tragedije meč između Hrvatske i Srbije počeće sa minutom ćutanja.
HNS.jpg
12.47 - Policija upala u prostorije Bed Blu Bojsa u Zagrebu. Traže navijače kojima je zabranjen ulaz na stadione, a koji se nisu javili u policijske stanice. 
12.41 - Hrvatski predsednik Ivo Josipović primio je predsednike fudbalskih saveza Srbije i Hrvatske, Tomislava Karadžića i Davora Šukera. "Siguran sam da će sportisti izgarati na terenu... Nasilju i prostakluku nema mesta na terenu", rekao je Josipović, koji će meč gledati u društvu bivšeg srpskog predsednika Borisa Tadića.
Karadzic Josipovic.jpg
11.30 - Na Trgu Bana Jelačića počelo okupljanje navijača reprezentacije Hrvatske 

11.08 - Hrvatski navijači za Maksimir spremili prilično veliku zastavu, dugu 50 i široku 15 metara. 
zastava.JPG
10.55 - Mihajlović je, navodno, odlučio da na teren Maksimira pošalje ovih 11 igrača: Brkić - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov - Radovanović, Ignjovski, Stevanović, Tošić - Đuričić, Šćepović. 
Srbija.jpg
01.37 - Pirotehnika, sve vrste oružja, staklene flaše, kantice ili alkoholna pića, nedozvoljene droge ili drugo što može pokvariti užitak i sigurnost ostalih učesnika, igrača, ili službenih osoba zabranjeno je i ne sme se uneti na stadion. Van Maksimira ostaju i kišobrani.
Selekcija Srbije nije uspela da izbegne poraz u Zagrebu i, ako je uopšte i postojala šansa za plasman u Brazil, ona je nestala već u prvom poluvremenu meča na stadionu Maksimir.
Selektor Siniša Mihajlović na teren je poslao sastav koji je bio iznenađenje za sve, pa možda čak i za sopstvene igrače koji su često delovali potpuno zbunjeno i neorganizovano.
Ispostavilo se da je hrvatski selektor Igor Štimac bolje od kolege uspeo da rastereti igrače pritiska koji je nosio ovaj balkanski derbi.

Pokazalo se, takođe, i da je Hrvatska u ovom trenutku ipak bolja i kvalitetnija ekipa od Srbije kojoj preostaje borba da što časnije završi kvalifikacioni ciklus.
"Orlovi" su u napadu bili gotovo bezopasni u prvom poluvremenu, o čemu svedoči i podatak da u tom periodu nisu uputili nijedan udarac ka golu Hrvatske.
Utakmicu je umnogome rešila greška jednog od najiskusnijih srpskih igrača Aleksandra Kolarova koji neće po dobrom pamtiti gostovanje u Zagrebu.
Fudbaler engleskog Mančester Sitija je u 23. minutu, prilikom izvođenja slobodnog udarca ispred gola Srbije, dodao protivniku loptu u noge, a poklon je iskoristio Ivica Olić koji je asistirao strelcu Mariju Mandžukiću.
Konačan rezultat postavio je raspoloženi Olić, koji je iskoristio dobar centaršut Darija Srne i neodlučnost golmana Srbije Željka Brkića i poslao loptu u mrežu.
U drugom delu meča Srbija je zaigrala bolje i u, određenoj meri, hrabrije. Golman Stipe
Pletikosa je u tri navrata "skidao" dobre šuteve gostiju, Kolarovu, đorđeviću i đuričiću, pa je na kraju njegova mreža ostala netaknuta.
Utakmicu je, s obzirom na sve okolnosti, prošla bez prevelikih incidenata. Uoči početka meča bilo je zviždanja srpskoj himni, kao i povika "Ubij Srbina" u nekoliko navrata.
Reprezentacija Srbije ostala je na četiri boda, dok je Hrvatska preuzela prvo mesto na tabeli A grupe sa 13 bodova.
Selekcija Srbije kvalifikacije za Mundijal nastaviće sledećeg utorka, kada će u Novom Sadu ugostiti reprezentaciju Škotske.

Vukovićevi izabranici


Novi izazovi su pred našim rukometašima, mečevi 3. i 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj sledeće godine. Srbija je u Grupi 7 sa Rusijom, BiH i Austrijom. Prva utakmica protiv Austrije biće odigrana u sredu, 3. aprila, u Gracu od 20.25 sati, a druga 7. aprila u Zrenjaninu od 18.30. Vuković odredio igrače na koje računa za ove mečeve.
Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković saopštio je spisak igrča za utakmice protiv Austrije u okviru kvalifikacija za prvenestvo Evrope u Danskoj 2014. godine na kojem nema povređenog Petra Nenadića i nedovoljno oporavljenog Nikole Manojlovića.
vukovic1.jpg
Nenadić je izostao zbog povrede mišića lista, dok se Manojlović još nije oporavio od problema sa srcem.
Na spisku se nalazi 28 igrača:
Golmani: Darko Stanić (Metalurg), Stanko Abadžić (Vojvodina), Tibor Ivanišević (Crvena zvezda), Mihailo Radovanović (Partizan).
Krila: Ivan Nikčević (Visla), Nemanja Ilić (Partizan), Filip Marjanović (Metaloplastika), Dobrivoje Marković (Vardar), Rajko Prodanović (Pik Segedin), Darko Đukić (Železničar), Bogdan Radivojević (Partizan).

Pivotmeni: Alem Toskić (Celje), Živan Pešić (Vesprem), Bojan Beljanski (Gepingen), Mijajlo Marsenić (Partizan).

Bekovi: Žarko Šešum (Rajan Neker Loven), Momir Ilić (Kil), Momir Rnić (Gepingen), Miloš Dragaš (Metaloplastika), Draško Nenadić (Guadalahara), Nenad Vučković (Melsungen), Uroš Mitrović (Partizan), Marko Krsmančić (Alpla Hart), Luka Mitrović (Alborg), Marko Vujin (Kil), Ivan Stanković (Kretej), Nemanja Zelenović (Celje), Ljubomir Jošić (Vojvodina).
srb-ces1.jpg
Prva utakmica protiv Austrije biće odigrana u sredu, 3. aprila, u Gracu od 20.25 sati, a druga 7. aprila u Zrenjaninu od 18.30.
Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi 7 sa selekcijama Rusije, Bosne i Hercegovine i Austrije. Izabranici Veselina Vukovića do sada su odigrali dve utakmice i u obe zabeležila pobede, protiv Rusije 30:29 i Bosne i Hercegovine 24:21.

Zvezda uvek ide na pobedu


Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić negirao je spekulacije da bi njegov tim mogao da kalkuliše u meču poslednjeg kola Jadranske lige protiv Radničkog u Kragujevcu. Na taj način tim sa Malog Kalemegdana bi, hipotetički, mogao da "bira" sa kim će da igra u polufinalu završnog turnira.
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić demantovao je medijske spekulacije da bi njegov tim mogao da kalkuliše u meču poslednjeg kola regionalne Jadranske lige protiv Radničkog i da navodno "bira" s kim će se sastati u polufinalu završnog turnira.
Vukoicic.jpg
Crveno-beli, koji su sigurno drugoplasirani u ligaškom delu regionalnog takmičenja, sutrašnjom pobedom u dvorani Jezero na fajnal-foru bi išli na Partizan, pod uslovom da crno-beli u Pioniru savladaju Solnok, dok ih eventualni poraz vodi na Kragujevčane.
"Ne znam koji su motivi, želje, i ne znam ko su ljudi koji se bave kalkulacijama, mi sigurno ne. Za nas je najvažnije da dobro treniramo i igramo, da imamo što više raspoloženih igrača, u tom slučaju ime protivnika postaje manje bitno. Mnogo toga može da se desi u narednih mesec dana", kazao je Vukoičić.
Trener crveno-belih očekuje da će njegovi izabranici odigrati dobro i da će materijalizovati odličan rad na treninzima poslednjih nedelja.
"Verujem da će nam se predan rad isplatiti, da ćemo igrati bolje i da ćemo pobeđivati. Kragujevčani su u dobroj poziciji, ostvarili su primarni cilj, izlazak u Evropu, i obezbedili plasman na fajnal-for, čemu su se nadali i stremili. Oni su vrlo ozbiljan i kvalitetan tim, dvorana Jezero važi za veoma težak gostujući teren, i mislim da će ova utakmica biti prava završnica Jadranske lige", istakao je Vukoičić, dodajući da će za duel sa Kragujevčanima crveno-beli biti jači za povratnika u tim, Eltona Brauna.
"Ovo će biti dobro prilika da proverimo u kakvom je stanju i šta od njega možemo da očekujemo u nastavku sezone. Utakmica sa Radničkim biće prava provera za to. Izostaće Vuk Radivojević zbog problema sa kolenom, neće trenirati nekoliko dana, ali očekujem da njegova pauza neće biti duga", kazao je Vukoičić.
Utakmica poslednjeg 26. kola Jadranske lige između Radničkog i Crvene zvezde na programu je sutra u Kragujevcu od 20 sati.

Serena u 3. kolu


Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u 3. kolo turnira Masters serije 1000 u Majamiju pošto je savladala italijansku teniserku Flaviju Penetu sa 6-1, 6-1.
U ostalim mečevima 2. kola postignuti su ovi rezultati:
(4) Agnješka Radvanska (Poljska) - Su-Vei Hsie (Kineski Tajpeh) 6-3, 6-2
Serena-Vilijams-22.jpg
(5) Li Na (Kina) - Kiki Bertens (Holandija) 6-3, 6-1
(7) Petra Kvitova (Češka) - Peng Šuai (Kina) 5-7, 6-2, 6-2
(9) Karolina Vozniacki (Danska) - Karolina Pliskova (Češka) 5-7, 6-3, 6-3
Andrea Petković (Nemačka) - (10) Marion Bartoli (Francuska) 6-3, 4-1, Bartoli odustala
(13) Dominika Cibulkova (Slovačka) - Kristina Mladenović (Francuska) 6-2, 6-3
(16) Sloun Stivens (SAD) - Olga Govorcova (Belorusija) 0-6, 6-4, 6-4
Romina Oprandi (Švajcarska) - Lusi Safarova (Češka) 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (7-5)
Venus Villijams (SAD) - Kimiko Date-Krum (Japan) 7-6 (7-3), 3-6, 6-4
Garbin Muguruza (Španija) - Anastasja Pavljučenkova (Rusija) 4-6, 6-2, 6-2
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Julija Gerges (Nemačka) 7-6 (7-4), 6-2
Varvara Lepčenko (SAD) - Irina-Kamelija Begu (Rumunija) 6-3, 6-4
Magdalena Ribarikova (Slovačka) - Mona Bartel (Nemačka) 6-3, 7-6 (7-5)
Kirsten Flipkens (Belgija) - Stefani Foegele (Švajcarska) 6-4, 6-2 i
Ajumi Morita (Japan) - Janina Vikmajer (Belgija) 7-6 (7-2), 2-6, 6-3.

Utakmica protiv Solnoka najvažnija


Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kaže da njegovu ekipu protiv mađarskog Solnoka očekuje najvažnija utakmica u sezoni u kojoj će pokušati da "vrati dug" za poraz iz prvog dela Jadranske lige.
"Solnok je uredan i kvalitetan klub i ima ozbiljnu ekipu ali nas čeka najvažnija utakmica u sezoni od koje nam zavisi plasman na fajnal for. Solnok neće doći bez ambicija, zadužio nas je u Mađarskoj u prvom delu prvenstva i mi moramo da vraćamo svoje dugove", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
Dule-Vujosevic-i-publika.jpg
Košarkaši Partizana će se u subotu u 20 sati u hali Pionir sastati sa Solnokom u utakmici poslednjeg 26. kola regularnog dela Jadranske lige. Crno beli su peti na tabeli sa 15 pobeda i 10 poraza i bore se za odlazak na završni turnir. Solnok je na 12. mestu sa devet pobeda i 16 poraza.
Upitan šta očekuje od utakmice koju će u Kragujevcu igrati Radnički i Crvena zvezda, Vujošević je rekao da mu je svejedno.
"Moramo da dobijemo Solnok i da se plasiramo na fajnal for a o utakmici u Kragujevcu bi razmišljao da se završni turnir igra u Beogradu. Tada bih voleo da osvojimo četvrto mesto na tabeli i igramo protiv prvoplasirane Igokee. Ali kako se igra u Laktašima, ne opterećujem se time šta će biti u Kragujevcu. Prilično mi je svejedno", rekao je on.
Vujošević je ocenio da Solnok na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača a da o kvalitetu ekipe govori i podatak da je u poslednjih sedam utakmica taj tim doživeo poraz samo od Igokee i Crvene zvezde.
"Solnok je zahvaljujući dobrom finansijskom stanju ušao u Jadransku ligu. U prvom delu prvenstva nije išlo kako je zamišljeno, jer su bili poslednji, ali su u drugom delu doveli novog trenera i nekoliko igrača i to se promenilo", rekao je on.
Partizan-Olimpija01.jpg
On je ponovio da je ove sezone Jadranska liga jedna od najjačih zbog značaja prohodnosti u evropska takmičenja.  Trener Partizana je zahvalio publici koja je, kako je ocenio, prepoznala situaciju u košarkaškom klubu i bodri mladi tim Partizana koji, u odnosu na prethodne sezone, nije bio pripremljen na tešku situaciju.
Vujošević je rekao da je Partizan ove sezone najgledanija ekipa u Jadranskoj ligi i pozvao navijače da utakmicu sa Solnokom shvate kao da dolazi Barselona.
Portparolka Partizana Sonja Savić rekla je da su, prema podacima Jadranske lige, crno beli najgledaniji klub u regularnom delu.
"Više od 100.000 ljudi je gladalo Partizan u regularnom delu a u proseku 5.000 po utakmici u Pioniru. Tačne podatke ćemo znati kada se završi regularni deo lige", rekla je ona.

Vest Hem se seli na Olimpijski stadion


Vest Hem je dobio na korišćenje Olimpijski stadion u Londonu počev od sezone 2016/17 na period od 99 godina.
Stadion čiji su troškovi izgradnje iznosili 430 miliona funti, odnosno 652,72 miliona dolara, imaće kapacitet od 54.000 sedišta kada bude predat na korišćenje londonskom klubu.
Olimpijski-stadion.jpg
Vest Hem će učestvovati sa 15 miliona funti u adaptaciji stadiona, dok će lokalne vlasti platiti 40 miliona.
Britanska Vlada će takođe pomoći u rekonstrukciji stadiona sa dodatnih 25 miliona funti.

Galata želi Robena


Fudbaler Bajerna iz Minhena, holandski reprezentativac Arjen Roben, mogao bi na leto da se preseli u Tursku i zaigra za Galatasaraj, preneli su nemački mediji.
Jedan od dva najpopularnija turska kluba zainteresovan je za iskusnog 29. godišnjeg napadača, koji bi se u Galatasaraju priključio zemljaku Vesliju Snajderu.
roben-repr.jpg
Dnevnik Bild prenosi da je predsednik Galatasaraja Unal Ajsal navodno spreman da izdvoji veliku sumu za dovođenje Robena i dodatno pojača ekipu, nakon što su angažovani Snajder, Didije Drogba i Hamit Altintop.
"Niko neće zaustaviti uspon Galatasaraja", rekao je nedavno Ajsal, koji je za proteklih pola godine na pojačanja potrošio 30 miliona evra.
To se isplatilo, jer je turski klub eliminisao Šalke i probio se u četvrtfinale Lige šampiona, gde se sastaje sa Realom iz Madrida.

Mi ga, ovde, štitimo


Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Felipe Skolari kaže da je nacionalni tim postao neka vrsta utočišta za mladog napadača Nejmara, koji bi uskoro mogao da donese odluku o nastavku karijere.
Nejmaru ugovor sa Santosom ističe 2014. godine, ali mediji spekulišu da bi već ovog leta mogao da se preseli u Bajern ili Barselonu.
neimar-santos.jpg
"Nejmar će u reprezentaciji uvek imati manje obaveza koje nisu vezane za fudbal, nego kada je sa klubom. On je zaštićen kada je sa nama, nacionalni tim je neka vrsta utočišta gde može da se sakrije od svega", rekao je Skolari.
Brazil je sinoć u Ženevi odigrao nerešeno 2:2 protiv Italije, a naredni prijateljski meč odigraće u utorak sa selekcijom Rusije na londonskom "Stamford Bridžu".
Skolari je dodao da sa 21. godišnjim fudbalerom često razgovara o njegovoj budućnosti, ali i o svakodnevnim temama.
"To nisu teme o kojima trener obično razgovara sa igračima. Kao prvo razgovaramo o normalnim, svakodnevnim stvarima. Ponekad se dotaknemo investicija i šta bi trebalo da uradi kako bi sebi obezbedio budućnost", rekao je Skolari.
Nejmar je za reprezentaciju Brazila odigrao 29 mečeva i postigao 17 golova.

Raikonen najbrži na treningu


Vozač Lotusa Kimi Raikonen ostvario je najbrže vreme na drugom treningu na stazi Sepang, gde će se za vikend voziti trka Formule jedan za Veliku nagradu Malezije.
Raikonen, koji je prošle nedelje pobedio u prvoj ovosezonskoj trci u Melburnu, na treningu je bio brži od trostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela iz Red Bula za 0,019 sekundi.
Raikonen-lotus1.jpg
Vozači Ferarija Felipe Masa i Fernando Alonso zauzeli su treće i četvrto mesto, a peti je bio Mark Veber iz Red Bula, koji je zauzeo prvo mesto na prvom treningu.
"Za sada je ovo dobar dan za nas. Bolid izgleda veoma dobro", rekao je tehnički direktor Lotusa Džejms Elison.
Vozači Meklarena ponovo su zabeležili loše rezultate. Serhio Peres, koji je ove sezone iz Zaubera prešao u Meklaren, zauzeo je 11. mesto, dok je svetski šampion iz 2009. godine Dženson Baton trening završio na 12. mestu.
"Teško je prognozirati rezultat kada se trudite da još dve ili tri stvari rešite na bolidu. U prošlosti smo uspešno rešavali takve sitacije", rekao je sportski direktor Meklarena Sem Majkl.
Vozač Mercedesa Luis Hamilton je na oba treninga zauzeo deveto mesto. Pola sata pre kraja treninga počela je da pada jaka kiša, koja je prouzrokovala velike probleme vozačima.
Alonso je prošle godine pobedio u Maleziji, nakon što je Peres izleteo sa staze kada je pokušao da ga pretekne. Staza je tada bila klizava jer je trka zbog jake kiše prekinuta na 51 minut.  Alonso, koji je trku u Maleziji završio na drugom mestu, rekao je da veruje da će njegov bolid u predstojećoj trci biti ravnopravan sa Raikonenovim.
Trka za Veliku nagradu Malezije vozi se u nedelju od 9.00 po srednjeevropskom vremenu.

Nova pobeda Denvera


U nastavku prvenstva NBA lige Denver je savladao Filadelfiju sa 101:100 a koševe odluke za 14. uzastopni trijumf tog tima postigao je Kori Bruer iz slobodnih bacanja dve sekunde pre kraja utakmice.
Pobedu Nagetsima doneo je Kori Bruer 2,1 sekunde pre kraja kada je pogodio tri slobodna bacanja. U poslednjim trenucima Entoni Rendolf blokirao je šut Demijena Vilkinsa i tako osigurao Denveru 16. uzastopnu pobedu na domaćem terenu.
Kori-Bruer-Denver.jpg
Denver je 14 sekundi pre kraja gubio sa pet razlike, a poslednjih šest poena na utakmici postigao je Bruer, koji je meč završio sa 29 poena. Andre Miler dodao je 21 poen i osam asistencija, Andre Iguadala ubacio je 13, a poen manje Danilo Galinari.
Vilkins je postigao 24, a Džru Holidej 18 poena i 15 asistencija za Filadelfiju.
Košarkaši Sakramenta pobedili su Minesotu sa 101:98 i ostvarili treću uzastopnu pobedu na domaćem terenu.  Kingse je do pobede predvodio Ajzea Tomas sa 24 poena i šest asistencija, dok je Tajrik Evans dodao 21, od kojih 11 u poslednjoj četvrtini. Demakrkus Kozins ubacio je 15 poena i imao 14 skokova.
U ekipi Minesote, koja je pretrpela drugi uzastopni poraz, odnosno četvrti u poslednjih pet utakmica, bivši centar Partizana Nikola Peković ostvario je "dabl dabl" učinak od 18 poena i 12 skokova.
Riki Rubio dodao je 12 poena, devet asistencija i sedam skokova za Minesotu.
Minesota je od 8. januara odigrala 28 utakmica i pobedila samo sedam puta, dok je na gostovanjima pretrpela devet uzastopnih poraza, odnosno 17 poraza u poslednjih 18 utakmica.
Košarkaši Portlanda pobedili su Čikago sa 99:89. Blejzerse su do pobede predvodili Lamarkus Oldridž sa 28 poena i osam skokova i Demijan Lilard sa 24 poena i sedam asistencija.  Po 11 poena postigli su Nikolas Batum i Vesli Metjuz, dok je Džej Džej Hikson ubacio devet poena, ali je imao čak 21 skok.
U ekipi Čikaga Joakim Noa postigao je 18, a Karlos Buzer 16 poena i 11 skokova. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger