Headlines News :

Stojadinović otvorio karte

Written By maxtv on понедељак, 20. мај 2013. | 20:48


Zvezda se bori dok postoji i jedan promil za titulu. Na to obavezuje veličina kluba, grb na dresu i armija navijača koja pruža bezrezervnu podršku crveno-belima. Finansijska kriza omela je naš najtrofejniji klub da selektira bolje igrače i stigne do velikog cilja. Poslednja nada nestala je nakon poraza u derbiju. Kako i kojim putem dalje, predočio je sportski direktor Zoran Stojadinović.
Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zoran Stojadinović rekao je da je pozitivno to što je postojala nada da može da se prestigne Partizan na prvom mestu na tabeli Superlige, ali da je ipak sledeća sezona ključna.
Zoran-Stojadinovic1.jpg
"Čovek mora da zna šta želi u životu, a ne da menja planove iz dana u dan. Trenera Rikarda Sa Pinta smo doveli kako bismo se spremili za sledeću sezonu, a stvorili smo sebi luksuz da se borimo za titulu. Pozitivno je to što smo se nadali, ali ne bi trebalo da zaboravimo odakle smo krenuli. Sledeća sezona je ključna", rekao je Stojadinović novinarima na Zvezdinom stadionu.
Zvezda je smanjila zaostatak za Partizanom na prvenstvenoj tabeli u prolećnom delu sezone sa 11 na dva boda, ali su crno-beli pobedom u subotnjem "večitom" derbiju ponovo otišli na plus pet i dva kola pre kraja došli na bod od titule.
"Lako je analizirati posle izgubljene bitke. Ispada da Sa Pinto nije napravio ništa od kada je došao, a nije baš tako. Gubio je Partizan i jesenas bodove, a mi to nismo znali da iskoristimo", rekao je sportski direktor.
Stojadinović je kazao da Zvezda mora što bolje da se spremi za predstojeći prelazni rok i da napadne titulu sledeće sezone. "Moramo što bolje da se spremimo za prelazni rok, ako bude finansijskih mogućnosti. Vrlo dobro znamo kakvu ekipu imamo. Svi koji se razumeju u fudbal videli su šta imamo, ali niko nije od igrača kriv što je tu. Svi oni su dovedeni, ali postoji određeni kvalitet koji imaš ili nemaš", kazao je on.
Stojadinović je rekao da su u letnjem prelaznom roku svi Zvezdini igrači na prodaju zbog teške finansijske situacije u klubu.  "Svi su na prodaju, što se tiče ekonomskog dela. Što se tiče igračkog, nisu na prodaju Uroš Spajić, Marko Vešović, Darko Lazović, Abiola Dauda i Nenad Milijaš. Oni bi trebalo da budu baza tima. Međutim, ako neko ponudi tri miliona evra mi moramo da prodamo, jer trenutno nemamo ni dinara", kazao je Stojadinović.
Nekoliko minuta posle početka utakmice sa Partizanom Darko Lazović je povredio koleno, zbog čega će, kako kaže Stojadinović, fudbaler najverovatnije morati na operaciju kolena. "Nama je Lazović kao što je Leo Mesi Barseloni ili Lazar Marković Partizanu. Desio nam se veliki peh, igrački i ekonomski. Ne verujem da će neko hteti da kupi Lazovića ako bude morao da operiše ligamente kolena. On je mislio da je mogao da igra derbi, ozbiljan je dečko i fudbaler, očigledno se prevario, a i mi sa njim", rekao je Stojadinović.
On je naveo da najverovatnije neće biti otkupljen ugovor Luisa Garida, koji je u klubu na pozajmici iz Olimpije iz Hondurasa. "Nisam zadovoljan Garidovim partijama u poslednje tri utakmice. Potpuno je pao u formi, nije isti igrač od kako je došao. Primio je samo jednu platu, možda je to razlog slabijih igara. Teško da će ostati, kako zbog novca, tako i zbog igara u poslednje vreme", naveo je sportski direktor crveno-belih.
Stojadinović je kazao da Zvezda za sada ima ponudu samo za štopera Uroša Spajića, od francuskog Tuluza, vrednu milion evra. "Tuluz je ponudio za Spajića milion evra, ali je to smešno. Zvezda ne sme da dozvoli da ga proda za tu sumu, ali možda neko misli i drugačije. Ako ljudi hoće da ga poklone, neka ga poklone", kazao je Stojadinović.

"Olimpijski čas" u Kruševcu


Približavanje sporta mladima. Uspešni i dokazani sportisti naše zemlje trude se da pokažu mladima sve lepote bavljenja sportom. Kolašinac se, na obostrano zadovoljstvo, družio sa osnovcima u Kruševcu.
Evropski šampion u bacanju kugle Asmir Kolašinac održao je u Kruševcu "Olimpijski čas" kojem su prisustvovali učenici tamošnjih osnovnih škola. Učesnici "Olimpijskog časa" prošli su kroz pet stanica koje simbolizuju kontinente i olimpijske vrednosti: radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.
Kolasinac-Krusevac01.jpg
On je potom sa starijim osnovcima razgovarao o sportskom razvoju i karijeri. "Za uspeh u sportu je potrebno uložiti mnogo truda, ali sport vam uvek dvostruko vrati ono što ste uložili. Nadam se da će upravo neko od vas biti predvodnik nove generacije uspešnih atletičara u Srbiji", kazao je Kolašinac.
Kolasinac-Krusevac02.jpg
Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić istakao je da je Kolašinac najbolji uzor mladima. "Mi u Kruševcu nastojimo da razvijamo sport i da omogućimo deci da se pravilno razvijaju i odrastaju u zdravom okruženju. Drago nam je da smo danas imali tu privilegiju da ugostimo Asmira, koji je istinski šampion i najbolji uzor najmlađima", poručio je Gašić.
Kolasinac-Krusevac03.jpg
Nakon druženja sa najmlađima, Kolašinac je sa gradonačelnikom Kruševca obišao izložbu olimpijskih eksponata "Trenuci za pamćenje", kao i lokaciju na kojoj će biti izgrađena atletska staza.
Kolasinac-Krusevac04.jpg

Lazović pokidao ligamente


Posle vrlo verovatnog gubitka titule, Zvezdu zadesio novi peh. Darko Lazović, koji je derbi završio zbog povrede u desetom minutu meča, pokidao je prednje ukrštene ligamente, pa mu predstoji duga pauza. Još uvek se ne zna da li že povremeni reprezentativac Srbije morati na operaciju.
Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović pokidao je prednje ukrštene ligamente, ali se još ne zna da li će biti operisan, rečeno je danas novinarima u klubu.
Lazovic.jpg
Lazović je u subotnjem "večitom" derbiju obnovio povredu kolena zbog koje je pauzirao mesec dana, a posle pregleda je utvrđeno da su pokidani ligamenti. Novinarima je rečeno da će igrač sredine terena "najverovatnije" morati na operaciju.
Oporavak od kidanja prednjih ukrštenih ligamenata obično traje oko šest meseci.
Zvezda će u subotu protiv Slobode biti znatno oslabljena, pošto zbog parnih žutih kartona neće igrati Nenad Milijaš i Mendeš Kadu, a Nikola Maksimović zbog crvenog.
Na derbiju su se povredili Nikola Mikić, Nikola Petković i Marko Vešović i njihov nastup je neizvestan.
Utakmica Crvena zvezda - Sloboda igra se u sredu od 17.00.

Đovinko veran "Staroj dami"


Sebastijan Đovinko i naredne sezone nosiće dres Juventusa, uprkos interesovanjima mnogih klubova, izjavio je agent omalenog fudbalera Klaudio Paskvalin.
Agent fudbalera Juventusa Sebastijana Đovinka rekao je danas da će njegov klijent ostati u torinskom klubu i sledeće sezone.
Djovinko.jpg
"Želim svima jasno da poručim da će Đovinko ostati fudbaler Juventusa. U to nema sumnje", rekao je Klaudio Paskvalin za Tutosport.
Mediji su prethodnih dana naveli da su za 26-godišnjeg fudbalera zainteresovani brojni klubovi i da bi mogao da napusti Torino.
"Đovinko veruje u trenera Antonija Kontea i u klub. Uprava nam je nedavno saopštila da nema nameru da ga pusti da ode. Jedini sastanak koji ću imati sa čelnicima kluba biće povodom obnavljanja ugovora", rekao je on.
Đovinko je prošle sezone za 11 miliona funti iz Parme prešao u Juventus, za koji je ove sezone odigrao 40 utakmica i postigao 11 golova.

Vučitrn kontra Bernabeu


Prvo su navijači Reala, na finalu Kupa kralja, istakli transparent "Kosovo je Srbija". Odgovor je stigao iz Vučitrna - "Katalonija nije Španija".
Navijači fudbalskog kluba "Kosova" iz Vučitrna ozbiljno su "zabrinuli" "madridiste", pošto su na meču kosovske lige istakli transparent "Katalonija nije Španija".
Pristina2.jpg
Taj transparent bio je odgovor na natpis koji se pojavio tokom finala Kupa kralja na stadionu Santjago Bernabeu i na kojem je pisalo "Kosovo es Serbia", ili "Kosovo je Srbija".
Finale Kupa kralja gledalo je 80.000 ljudi. Kapacitet stadiona u Vučitrnu je oko 7.000 gledalaca.
Kosovo-je-Srbija.jpg

Pet posada na EP u Sevilji


Veslačku reprezentaciju Srbije na predstojećem seniorskom Evropskom prvenstvu u Sevilji predstavljaće pet poseda. Pripreme za ovo takmičenje su u jeku a reprezentativci će brusiti formu u zemlji sve do polaska za Španiju koji je planiran za 28. maj.
Stručni štab veslačke reprezentacije saopštio je da će od 31. maja do 2. juna na Evropskom prvenstvu u Sevilji učestvovati dvojac bez kormilara Nenad Bedjik - Nikola Stojić, kao i četverac bez kormilara u sastavu Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić i Radoje Đerić.
Cetverac.jpg
U disciplini dubl skul Srbiju će predstavljati Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, u lakom skifu Miloš Stanojević, a u ženskom skifu Iva Obradović.
Reprezentativci će se pripremati u Srbiji sve do polaska u Španiju, u utorak, 28. maja.
Pored takmičara, u sastavu srpske reprezentacije biće i selektor Nebojša Ilić, selektor juniora i član selektorske komisije Dejan Guslov, treneri Oleksandr Fedotov, Saša Mimić i Aleksandar Ivković, kao i doktor Milan Babić i fiziotarapeut Branko Todorović.
Iva-Obradovic.jpg
Evropsko prvenstvo u Sevilji je prvo koje se održava u novom terminu, pošto su se do sada takmičenja organizovala u septembru.
Na prošlom Evropskom prvenstvu u Plovdivu, srpska reprezentacija je učestvovala u svih pet finala i osvojila četiri medalje. Iva Obradović je u skifu osvojila srebro, dok je bronzu osvojio četverac bez kormilara (Vasić, Djerić, Vuković, Jagar).
Cetverac-1.jpg
Četverac bez kormilara za lake veslače (Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić) i dvojac bez kormilara (Stojić, Beđik) osvojili su, takođe, bronzane medalje.

Ana pala na 14. mesto


Srpska teniserka Ana Ivanović pokvarila je plasman za jedno mesto i na danas objavljenoj VTA listi zauzima 14. poziciju, dok je Jelena Janković zadržala 18. mesto.
Ivanovićeva je pokvarila plasman u odnosu na prošlu nedelju i sa 2.800 bodova zauzima 14. mesto, dok je Jankovićeva sa 300 bodova manje ostala na 18. mestu na listi.
Ana-Ivanovic-4.jpg
Prva je i dalje Amerikanka Serena Vilijams sa 11.620, druga je Ruskinja Marija Šarapova, a treća Beloruskinja Viktorija Azarenka.
Ove nedelje bilo je promena medju 10 najboljih. Italijanka Sara Erani preuzela je peto mesto od Kineskinje Na Li, Čehinja Petra Kvitova zamenila se na sedmom mestu sa Andželikom Kerber iz Nemačke, a Australijanka Samanta Stosur sa Karolinom Voznijacki iz Danske na devetom mestu.
Bojana-Jovanovski-2.jpg
Bojana Jovanovski zadržala je 48. mesto sa 1.270 bodova, a Vesna Dolonc napredovala je za dve pozicije i sada sa 710 bodova zauzima 96. mesto.
WTA lista:
1. Serena Vilijams (SAD) 11.620
2. Marija Šarapova (Rusija) 10.015
3. Viktorija Azarenka (Belorusija) 9.005
4. Agnješka Radvanska (Poljska) 6.475
5. Sara Erani (Italija) 5.835
6. Na Li (Kina) 5.335
7. Petra Kvitova (Češka) 5.175
8. Andželika Kerber (Nemačka) 5.135
9. Samanta Stosur (Australija) 3.645
10. Karolina Voznijacki (Danska) 3.625
======================================================
14. Ana Ivanović (Srbija) 2.800
======================================================
18. Jelena Janković (Srbija) 2.500
======================================================
48. Bojana Jovanovski (Srbija) 1.270
======================================================
96. Vesna Dolonc (Srbija) 710

Tipsarević među 10 najboljih


Srpski teniser Novak Đoković zadržao je prvo mesto i veliku prednost na danas objavljenoj ATP listi, dok je Janko Tipsarević napredovao za jedno mesto i zauzima 10. poziciju. Španac Rafael Nadal popeo se na četvrto mesto posle pobede na turniru u Rimu.
Đoković je ubedljivo prvi sa 12.310 bodova, a drugoplasirani Britanac Endi Marej ima 8.670 bodova. Švajcarac Rodžer Federer je treći sa 670 bodova manje, dok se Španac Rafael Nadal popeo na četvrto mesto posle pobede na turniru u Rimu i ima 150 više od svog sunarodnika Davida Ferera.
Novak-Djokovic-6.jpg
Nadal je juče u finalu ubedljivo pobedio Federera sa 2:0 (6:1, 6:3) i tako osvojio šesti turnir u sezoni od povratka na teren u februaru.
Tipsarević je napredovao za jednu poziciju i sada je 10. teniser sveta, dok je Viktor Troicki pao za dva mesta i zauzima 44. sa 930 bodova. Dušan Lajović i Boris Pašanski pokvarili su plasman za po jedno mesto i sada su na 155, odnosno 189. mestu.
Janko-Tipsarevic-2.jpg
ATP lista:
1. Novak Djoković (Srbija) 12.310
2. Endi Marej (Velika Britanija) 8.670
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 8.000
4. Rafel Nadal (Španija) 6.895
5. David Ferer (Španija) 6.740
6. Tomaš Berdih (Češka) 4.700
7. Huan Martin Del Potro (Argentina) 4.320
8. Žo Vilfred Conga (Francuska) 3.795
9. Rišar Gaske (Francuska) 3.090
10. Janko Tipsarević (Srbija) 2.640
====================================================
44. Viktor Troicki (Srbija) 930

Milan preokretom do LŠ


Dramatično 38 kolo fudbalske lige na Apeninskom poluostrvu. Fudbaleri Milana pobedili su, nakon preokreta, Sijenu sa 2:1 i tako zauzeli treće mesto u Seriji A i izborili kvalifikacije za grupnu fazu Lige šampiona nardene sezone. Fiorentina mora u kvalifikacijenj za Ligu Evrope.
Fiorentina, iako je ubedljivo slavila na gostovanju protiv Peskare sa 5:1, nije uspela da izbori treće mesto, pa će tako kroz kvalifikacije pokušati da izbori mesto naredne sezone u Ligi Evrope.
Milan-2.jpg
Milan je do 84. minuta gubio u Sijeni, pošto je domaća ekipa povela preko Klaudija Tercija u 25. minutu.
Izjednačenje "rosonerima" doneo je Mario Baloteli u 84. minutu iz jedanaesterca, a samo tri minuta kasnije Filip Mekses je svojim prvim golom u sezoni doneo velika tri boda za Milan.
Milan.jpg
Fiorentina je ubedljivo slavila protiv Peskare, a het-trik postigao je Adem Ljajić, golovima u 16, 24. i 59. muinutu, dok se Stevan Jovetić upisao u strelce u 54, a Matijas Fernandes zatresao je mrežu domaćina u 28.
Jedini gol za Peskaru postigao je Marko Vitigljo u 77. minutu. 
Udineze je na gostovanju u Milanu protiv Intera slavilo sa 5:2, dok je Roma kod kuće bila bolja od Napolija sa 2:1.
Fiorentina-Jovetic.jpg
Torino je kod kuće remizirao sa Katanijom 2:2, a Parma je protiv Palerma slavila sa 3:1, Kaljari je minimalnim trijumfom od 1:0 bila bolja od Lacija.
Ranije su Bolonja i Đenova remizirali su 0:0, dok su Atalanta i Kjevo odigrali 2:2, dok je Sampdorija juče bila bolja od šampiona Juventusa sa 3:2.
Naredne sezone iz Serije A u Ligi šampiona igraće Juventus i Napoli, dok će kroz kvalifikacije u najjači evropski kup pokušati da dođe Milan.
Fiorentina.jpg
Fiorentina i Udineze će kroz kvalifikacije pokušati da izbore plasman u Ligu Evrope, dok su iz lige ispali Palermo, Sijena i Peskara.

San Antonio pregazio Memfis


U prvoj utakmici finala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige San Antonio je ubedljivo savladao Memfis sa 105:83 (31:14, 20:23, 22:20, 32:26) i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Najbolji u ekipi San Antonija bio je Toni Parker sa 20 poena i devet asistencija, a dobru partiju pružili su Kavi Leonard sa 18 poena i Deni Grin sa 16 poena.
final-6.jpg
U ekipi Memfisa Kvinsi Pondekster bio je najefikasniji sa 17 poena, Mark Gasol dodao je 15, a Majk Konli 14 poena i osam asistencija.
Jedan od najboljih igrača Grizlisa Zek Rendolf postigao je samo dva poena, uz šut iz igre 1/8.
finale.jpg
San Antonio je od početka bio u vođstvu, u trećoj četvrtini domaći su stekli 17 poena prednosti, ali su Grizlisi nešto manje od četiri minuta pre kraja deonice i "trojke" Pondekstera prišli na četiri razlike (56:62).
Sparsi su nakon toga uzvratili serijom od 11:1, stekli 16 poena prednosti na kraju treće četvrtine i uspešno priveli utakmicu kraju.
final-2.jpg
Naredna, druga utakmica igra se sutra uveče, takođe u San Antoniju.

Švedska prvak sveta


Hokejaši Švedske osvojili su titulu svetskog prvaka, pošto su u finalu šampionata u Stokholmu deklasirali Švajcarsku sa 5:1 (2:1, 0:0, 3:0). To je prva svetska titula za Švedjane posle 27 godina, a prethodnu su osvojili pobedom nad selekcijom tadašnjeg ŠSR-a u finalu.
Finalna utakmica  bila je istorijski trenutak za oba rivala. Šveđani su se posle 27 godina našli u prilici da postanu šampioni a njihovi rivali su, finalnom utakmicom, već izborili upisivanje u istoriju.
hokej-4.jpg
Naime, za reprezentaciju Švajcarske plasman u finale predstavlja istorijski uspeh, jer je osvojila prvu medalju posle 60 godina.
hokej-10.jpg
Bronzana medalja pripala je selekciji SAD koja je ranije u meču za treće mesto, posle penala, savladala Finsku sa 3:2.

“Natezanje” oko Ančelotija


Predsednik Pari Sen Žermena Naser el Helaifi izjavio je da trener Karlo Ančeloti, koji želi da ode u španski Real Madrid, ima još godinu dana ugovora s francuskim fudbalskim klubom.Ančeloti je i kao trener i kao igrač po dva puta bio pobednik Lige šampiona sa italijanskim Milanom.
"Rekao sam mu (Ančelotiju) da mu ugovor ističe za godinu dana", rekao je El Helaifi.
Ancelot2.jpg
Ančeloti, koji važi za prvog kandidata da zameni Žozea Morinja u Realu, jasno je sinoć izjavio da želi da ode iz Pari Sen Žermena.
"Želim da napustim klub... Čekam odgovor kluba. Trebaće im nekoliko dana da donesu odluku", dodao je Ančeloti.
El Helaifi je rekao da je u martu zatraženo da se produži ugovor sa Ančelotijem, ali da je situacija sa "Real Madridom došla u međuvremenu".
"Mislim iskreno da on (Ančeloti) ima neki predugovor s Realom. Ne verujem da će Real potpisati ugovor s Karlom. Ako to učini, imaće sudskih problema", dodao je El Helaifi.
Anceloti-1.jpg
Predsednik kluba je rekao da, međutim, za svakoga ko želi da prekine ugovor postoje načini i sudska rešenja, kao i pregovori da sve prođe dobro.
Real može da otkupi poslednju godinu ugovora Ančelotija u pariskom klubu.

Neuništivi (drugi deo)


Slomljen nos, naprslo rame, iščašen lakat, izbijeni zubi, kada je u pitanju pobeda ništa od ovoga nije prepreka da se dođe do nje. Ovo je nastavak priče o sportistima koji su nisu ostavljali svoje saigrače na cedilu uprkos teškim povredama.
Redži Miler je u četvrtoj utakmici finala Istoka 1998. godine, u poslednjoj sekundi postigao odlučujući poen za Indijana Pejserse protiv Čikaga. Miler je neposredno pre toga izvrnuo zglob, i činilo se da se neće vraćati u igru. Ipak, ovaj košarkaš je ušao sa klupe za poslednji napad i postigao pobedonosni pogodak za svoju ekipu. Indijana je nakon toga izjednačila seriju finala Istoka na 2:2, ali je na kraju, nakon sedme utakmice, Čikago ipak eliminisao Pejserse i osvojio novu šampionsku titulu.
1-Redzi-Miler.jpg
Stivi Izerman je i pored ozbiljne povrede kolena zbog koje je propustio 30 utakmica u sezoni 2002. godine vodio Detroit Red Vingse do desetog Stenli kupa. Ovaj hokejaš je igrao sa ozbiljnim bolovima i nezalečenom povredom. Odmah po završetku sezone Izerman je imao više operacija na kolenu, a nije igrao na prvih 66 utakmica naredne sezone.
2-Stiv-Izerman.jpg
Džon Teri je 2007. godine na meču protiv Fulama slomio jagodičnu kost kada se sudario sa Klintom Dempsijem. Samo tri dana nakon toga kapiten Čelsija je sa posebnom maskom igrao meč Lige šampiona protiv Valensije.
3-Dzon-Teri.jpg
U finalu Stenli kupa 2008. godine igrač Pitsburga Rajan Meloun dva puta je lomio nos. Prvi put Meloun je slomio u prvoj utakmici serije kada ga je udario igrač Detroita Niklas Kronvel. Meloun se na led vratio već u narednom meču. Sledeći put Meloun je nos slomio samo nekoliko dana kasnije u petoj utakmici kada ga je saigrač Hal Džil pogodio pakom u lice. Meloun je osim slomljenog nosa imao i veliku oteklinu na obrazu, ali ponovo je bio u sastavu i za šestu utakmicu. Na njegovu žalost Pitsburg je seriju izgubio sa 4:2, tako da je trofej Stenli kupa osvojio Detroit.
4-Rajan-Meloun.jpg
Kit Dankan je u maju 2010. takođe pokazao da hokejaši ne znaju za bol. Ovaj bek Čikago Blekhoksa je u finalu Zapada pogođen je pakom u usta, i na led je ispljunuo sedam zuba. Obilno krvarenje su uz dosta poteškoća zaustavili lekari. Ovaj igrač nije stisnuo zube, ali se samo nekoliko minuta nakon intervencije medicinskog osoblja vratio na led da potvrdi pobedu svoje ekipe nad San Hoze Šarksima. U finalu su Čikago Hoksi savladali i Filadelfija Flajerse i osvojili Stenli kup.
5-Kit-Dankan.jpg
Reprezentacija Obale Slonovače bila je u očajanju kada je Didije Drogba slomio ruku neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Tadašnji napadač Čelsija ruku je slomio nakon duela sa fudbalerom Japana Markusom Tuliom Tanakom na poslednjem prijateljskom meču pred odlazak na Mundijal. Drogba je išao na operaciju, i bio je u timu za Svetsko prvenstvo. I pored teške povrede on je na prvom meču Svetskog prvenstva, protiv Portugalije, ušao u 66. minutu u igru.
6-Didije-Drogba.jpg
Kada je na usporenom snimku prikazana povreda košarkaša Bostona Radžona Ronda na trećoj utakmici polufinala Istoka 2011. godine protiv Majamija svi su mislili da je sezona za tog igrača gotova. Rondov lakat bio je u neprirodnom položaju, a povreda je izgledala neverovatno bolna. Utakmica je nastavljena, Rondo je otišao u svlačionicu, i na opšte iznenađenje vratio se na parket u poslednjoj četvrtini, sa rukom u zavoju, i do kraja meče uspeo je da postigne šest poena.
7-Radzon-Rondo.jpg
Kapetan San Hoze Šarksa Džoi Tornton još jedan je od čvrstih momaka koji ne znaju za prepreke. Ovaj igrač je 2011 godine igrao je petu utakmicu finala Zapada protiv Vankuvera, iako je nekoliko dana ranije iščašio rame. Ipak, u petoj utakmici Tornton se i pored požrtvovane igre nije proslavio i bio je jedan od lošijih na utakmici.
8-Dzoi-TOrnton.jpg
Dirk Novicki je vodio ekipu Dalasa do jedine NBA titule u 2011. godini, kada je ekipa iz Teksasa u finalu pobedila Majami. Novickom je već na prvom meču finala pukla tetiva srednjeg prsta leve šake, ali je Nemac odigrao maestralno celu seriju i doveo svoju ekipu do pobede u seriji od 4:2.
9-Dirk-Novicki.jpg
Poslednji u nizu sportista koji je igrao i pored povrede je najbolji igrač Vašington Kapitalsa Aleksandar Ovečkin. Sjajni Rus je šestu i sedmu utakmicu plej of serije protiv Njujorka sa frakturom leve noge. I pored toga Vašington nije uspeo da prođe u narednu rundu jer je seriju izgubio rezultatom 3:4.
10-Aleksandar-Oveckin.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger