Headlines News :

Eurobasket: Slovenci iznenadili Špance

Written By maxtv on четвртак, 5. септембар 2013. | 22:59

Slovenci šokirali Španiju. Francuska prejaka za Britance, dok je Grčka nanela poraz Rusiji. Litvanija, ipak, prejaka za Mekejleba i družinu.

Košarkaši Slovenije pobedili su aktuelnog šampiona Evrope, selekciju Španije, na Evropskom prvenstvu, dok je Litvanija bila bolja od Makedonije.

Domaća selekcija, reprezentacija Slovenije pobedila je Španiju sa 78:69. Najbolji u ekipi Božidara Maljkovića bio je Goran Dragić sa 17 poena i šest skokova, dok je kod Španaca najbolji bio Mark Gasol sa 17 poena.

U duelu dve selekcije koje su porazima počele šampionat u Grupi B, Litvanija je bila bolja od Makedonije sa 75:67. Najefikasniji u Litvaniji bio je Mantas Kalnietis sa 17 poena, dok je kod Makedonaca bolji od ostalih bio Vlado Ilievski sa ubačenih 13 poena.

Grčka je u derbiju Grupe D pobedila Rusiju sa 80:71. Ovo je Grcima druga pobeda, dok je Rusija zabeležila i drugi poraz.

Vaslilis Spanulis i Kostas Kaimakoglu predvodili su Grčku do pobede sa po 11 poena, dok je u ekipi Rusije jedini raspoloženi igrač bio Aleksej Šved koji je postigao 17 poena.

Košarkaši Francuske ubedljivo su pobedili Veliku Britaniju sa 88:65.

Ekipa Velike Britanije, koja je u prvom kolu Grupe A pobedila Izrael, vodila je samo na početku meća (3:2), a Francuzi su do kraja samo povećavali prednost. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Nikolas Batum koji je ubacio 17 poena, dok je u redovima Britanije najefikasniji bio Denijel Klark sa 16 poena.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedom počela kvalifikacije

Luka Milunobić, sa dva gola, doneo pobedu mladoj reprezentaciji Srbije nad Kiprom, u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine. Utešni pogodak za Kiprane postigao Kirajaku.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (do 21 godine) pobedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine, pošto je u Gornjem Milanovcu bila bolja od selekcije Kipra sa 2:1 (1:0).

Meč u Gornjem Milanovcu igran je pred praznim tribinama, pošto je Srbija kažnjena zbog incidenata u meču protiv Engleske u Kruševcu, a obe ekipe su utakmicu završile sa igračem manje.

Golove za Srbiju postigao je Luka Milunović u 41. i 47. minutu, dok je strelac za Kipar bio Andrea Kirajaku u 65. minutu.

Selekcija Srbije bila je bolja u prvom poluvremenu, ali nije bilo izrazitih prilika. Najbolju šansu u prvom poluvremu Kiprani su imali u 38. minutu kada je Talasitis pogodio prečku.

Samo tri minuta kasnije Srbija je povela golom Milunovića. Posle brze akcije, on je dobio loptu na ivici šesnaesterca odlakle je sjajnim udarcem zatresao mrežu gostiju.

Posle dva minuta igre u drugom poluvremenu Srbiji je bilo dovoljno da udvostruči prednost. Fudbaler Rada Uroš Đurđević je centrirao, a loptu je sa samo nekoliko metara u gol Kipra ponovo prosledio Milunović.

Kiprani su smanjili rezultat u 65. minutu. Posle slobodnog udarca s leve strane, najbolje se snašao Kirajaku, koji je glavom prosledio loptu u mrežu.

Minut kasnije Srbija je ostala s desetoricom igrača na terenu. Desni bek Srbije Marko Petković zaradio je, posle oštrog starta, direktan crveni karton. Međutim, do kraja meča i selekcija Kipra je oslabljena, pošto je Laifis zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Srbiji je ovo bio prvi meč u kvalifikacijama, dok je Kipar do sada zabeležio po jednu pobedu i poraz. U Grupi 9 su još Belgija, Italija i Severna Irska.

Igor Štimac: Hrvatska želi pobedu na Marakani

Selektor hrvatskog nacionalnog tima Igor Štimac ističe kako njegov tim već ima zagarantivano drugo mesto u kvalifikacionoj grupi, pa zbog toga neće srljati u meču protiv Srbije. I pored toga, kako kaže, Hrvatska želi pobedu na Marakani.

Selektor reprezentacije Hrvatske, Igor Štimac, rekao je da je njegova ekipa došla u Beograd da pobedi i dodao da ga ne plaši atmosfera na stadionu, iako je svestan da im navijači neće prirediti dobrodošlicu.

"Ne opterećujem se onim što će protivnik promeniti u svojoj igri u odnosu na prvi meč, jer ako mi odigramo na visini sopstvenih kvaliteta Srbija je ta koja će morati da brine. Hrvatska ne mora da juri rezultat, ova ekipa ima dovoljno iskustva, a nikada ovako rano nismo praktično osigurali drugo mesto u grupi, koje je sada zacementirano. Ako me pitate da li smo u Beograd došli da pobedimo - da jesmo", samouvereno je istakao Štimac na konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.

On je istakao da nema razloga da brine za bezbednost ekipe i pohvalio domaćine na svemu što su do sada uradili.

"Kada privatno dolazim ovde nije mi potrebno obezbeđenje, međutim, ovo je sada službena poseta i mora da se poštuju pravila. Hvala domaćinu na vrhunskom obezbeđenju, svi se trude oko nas, kao što je i uvek ovde bio slučaj", kazao je Štimac.

Hrvatski selektor je istakao da pune tribine Marakane ne bi trebalo da predstavljaju problem za njegove igrače.

"Imam sreću da u ekipi igraju fudbaleri koji svake nedelje nastupaju na još većim stadionima i pred mnogo više publike. Ne verujem da će ih poremetiti atmosfera, iako ne očekujem dobrodošlicu. U svakom slučaju, pred nama je velika utakmica i dobar protivnik", poručio je Štimac.

On se prisetio i utakmice iz 1999. godine, kada je na Marakani nestalo struje.

"Ne plašim se da će se tako nešto ponoviti, a zaista ne znam zašto je nestala struja tada. Događa se. Ono čega se sećam je, kada je počelo da se razaznaje, jeste da ležim pored Predraga Mijatovića na travi", rekao je Štimac.

Kapiten Hrvatske Darijo Srna istakao je da očekuje agresivnu Srbiju na sutrašnjoj utakmicu.

"Verujem da će nas napasti od prvog minuta, kao što je bilo i u meču sa Belgijom. Srbija ima velike igrače i odličnog trenera, ali i veliku odgovornost pred svojim narodom da pobedi Hrvatsku. Znamo kako je nama bilo proletos u Zagrebu. To je utakmica koju je teško dočekati. Moramo sutra da budemo pametni i da hladne glave dočekamo svoju šansu", poručio je Srna.

Uoči i za vreme treninga reprezentacija Srbije i Hrvatske na Marakani, kao i za vreme zvanične konferencije za medije gostiju, mere bezbednosti u blizini najvećeg srpskog stadiona bile su kao nikada ranije.

Osim velikog broja policajaca sa opremom za razbijanje demonstracija za bezbednost je bio zadužen i helokopter, koji je sve vreme kružio iznad stadiona Crvene zvezde.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.45 sati.

Eurobasket: Nova pobeda košarkaša Srbije

Ekipa Dude Ivkovića bez većih problema izašla na kraj sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, na kraju 77:67. Selektor zadovoljan zasluženom pobedom, ali ne i igrom u drugom poluvremenu.

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugi trijumf na prvenstvu Evrope u Sloveniji, pošto je u Jesenicama u drugom kolu B grupe savladala Bosnu i Hercegovinu sa 77:67 (28:16, 17:15, 19:18, 13:18) .

Srbija je ovom pobedom napravila veliki korak prema plasmanu u drugu fazu kontinentalnog šampionata.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je fenomenalni Stefan Marković, koji je ubacio 15 poena, imao sedam skokova i tri asistencije. Raško Katić zabeležio je 12 poena, Nemanja Nedović 11, a kapiten Nenad Krstić 10 poena. U timu Bosne i Hercegovine Nihad Đedović postigao je 17, a Mirza Teletović 16 poena.

Srbija je odlično počela meč i, slično kao protiv Litvanije, već u prvoj četvrtini stekla deset poena prednosti. „Orlovi" su igrali odličnu odbranu, pa su samo Teletović i Đedović uspevali da nađu put do srpskog koša.

Već do poluvremena prednost je uvećana, da bi na početku treće četvrtine razlika iznosila i više od 20 poena prednosti. U tim trenucima odlično je igrao Stefan Marković, koji je, osim odlične odbrane, sjajno predvodio napad „orlova".

Do kraja meča Bosna se trudila da smanji ubedljivu prednost Srbije, što im je i pošlo za rukom, najviše zahvaljujući opuštanju u igri Dudinih momaka.

Ipak, Srbija je zabeležila i drugu pobedu i treće kolo dočekuje sa vrha tabele grupe B, zajedno sa iznenađenjem turnira, ekipom Letonije.

Zadovoljan zbog pobede, ali ne i igre u drugom poluvremenu

Selektor Srbije Duša Ivković ocenio je da je njegova ekipa zaslužila pobedu protiv Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, ali da nije zadovoljan padom u igri u drugom poluvremenu.

"Apsolutno smo zaslužili pobedu. Ne sviđa mi se kako smo igrali u drugom poluvremenu. Već nam se drugu utakmicu dešava da pravimo velike oscilacije. Nije bilo tečnosti. Sve smo pokušali sa puno driblinga, ali tako se ne igra", rekao je Ivković posle meča u Jesenicama.

"Ova ekipa mora da napreduje iz utakmice u utakmicu. Ne bih sada previše da kritikujem, ali nismo smeli da izgubimo poslednju četvrtinu", dodao je Ivković.

On je kazao da je obavljen odličan posao u prve dve utakmice, ali da dve pobede ne znače da je "nešto napravljeno". "Orlovi" sutra od 21.00 igraju protiv Makedonije.

"Makedoniju veoma respektujem. Ozbiljan tim, sa iskusnim igračima. Očekujem čvrstu i tešku utakmicu. Oni su više tim nego bilo koji drugi. Dišu kao tim i dobro se poznaju. Na našoj strani mora da bude visok ritam igre i energija. Naša šansa je u utakmicama visokog ritma", kazao je Ivaković.

Trener Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović rekao je da Srbija ima velike šansne na prvenstvu u Sloveniji.

"Čestitam Srbiji na pobedi i jednom od legendarnih trenera, mojih omiljenih, Dušanu Ivkoviću. Ako želimo da pobedimo tim poput Srbije, potrebna je koncentracija svih 40 minuta. Izgubili smo 12 lopti i promašili osam zicera što se odmah oseti na semaforu. Imali smo čak šansu da smanjimo njihovu prednost, ali smo promašili slobodna bacanja. Verujem da Srbija može da uradi dosta", kazao je Petrović.

Abramovič gleda meč između Srbije i Hrvatske

Vlasnik londonskog Čelsija Roman Abramovič prisustvovaće u petak duelu Srbije i Hrvatske na beogradskoj Marakani, po pisanju B92.

Ruski tajkun će u Beograd doći u pratnji menadžera njegovog tima Žozea Murinja.

Abramović u Srbiju dolazi u jeku spekulacija o privatizaciji dva najveća srpska kluba, Partizana i Crvene zvezde, kojusu navodno interesantni ruskim bogatašima.

Takođe, pretpostavlja se da bi Abramovič na Marakani želeo da se uveri da je Nemanja Matić zaslužio novu šansu u Čelsiju, s obzirom da se prethodnoh meseci spekulisalo o povratku veznog igrača Benfike u London.

Nema sumnje da će Rus moći da se uvere i u kvalitet drugih mladih srpskih, ali i hrvatskih fudbalera u petak veče.

Duel Srbije i Hrvatske počinje u 20:45 časova.

Eurobasket: Italijani sigurni , Belgijanci iznenadili Nemce

Jan Veseli najefikasniji u trijumfu Češke nad Poljskom. Nemci poklekli u produžetku protiv Belgije. Italija nanela drugi poraz Turskoj, i to vrlo težak - 15 poena razlike.

Košarkaši Češke pobedili su u Grupi C selekciju Poljske sa 69:68. Ovo je Poljacima drugi poraz na šampionatu, dok su Česi, posle poraza od Slovenije, upisali prvu pobedu.

Pobedu Česima doneo je trojkom četiri sekunde pre kraja Luboš Barton. Najbolji u redovima Češke bio je nekadašnji košarkaš Partizana Jan Veseli sa 23 poena, dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Mikal Ignerski sa 17 poena.

Ipak, najveće iznenađenje priredili su košarkaši Belgije, koji su posle produžetka pobedili Nemačku sa 77:73.

Belgijanci su vodili od početka meča, sredinom prve četvrtine imali su i šest poena prednosti, ali su se do kraja tog dela igre Nemci vratili u meč i poveli, pa su na prvi odmor otišli sa dva poena prednosti.

Ipak, to je bila i jedina prednost Nemačke na meču. Belgijanci su do kraja utakmice konstantno bili u vođstvu, vodili su i sa 15 poena razlike, ali je ta prednost počela da se topi pred kraje treće i u poslednjoj četrvrtini.

Trojkom Luke Štajgera 17 sekundi pre kraja meča Nemci su izjednačili i izborili produžetke, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Italija je u derbiju grupe D bila bolja od Turske sa 90:75.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Pjetro Aradori sa ubačenih 23 poena, dok su kod Turaka najbolji bili Hidajet Turkoglu i Omer Ašik sa 12 poena.

Izabranici Bogdana Tanjevića tako su zabeležili i drugi poraz na prvenstvu u Sloveniji, dok su Italijani stigli do drugoj trijumfa. 

Evrobasket: U neizvesnimm završnicama Hrvati pobedili , Crnogorci poraženi

U veoma neizvesnom meču, Letonci su uspeli da naprave još jedno iznenađenje i pobede Crnu Goru sa 73:72. Istom razlikom Hrvati su nadigrali Gruzijce košom Tomića devet sekundi pred kraj za 77:76. Ukrajina i Finska opet pobedile.

U veoma uzbudljivim završnicama Hrvatska je pobedila Gruziju a Letonija selekciju Crne Gore. Nove pobede ostvarili su Finci i Ukrajinci.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske došla je do prve pobede na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u drugom kolu Grupe C savladala Gruziju sa 77:76.

Hrvatska je, posle teškog i veoma ubednjivog poraza od Španije (68:40) na početku takmičenja u Sloveniji, do pobede danas došla košem Anta Tomića devet sekundi pre kraja utakmice.

Najefikasniji u hrvatskoj ekipi bio je Dontej Drejper sa 16 poena, Bojan Bogdanović postigao je 15, a Dario Šarić 12. Najbolji u timu Gruzije bio je Đorđi Cincadze sa 25 poena.

Reprezentacija Crne Gore je posle pobede nad Makedonijom na početku šampionata izgubila u Grupi B od Letonije sa 73:72.

Junak druge pobede najvećeg iznenađenja Evrobasketa bio je Kristaps Janičenoks sa pet poena u poslednjih 20 sekundi.

On je šest sekundi pre kraja doneo pobedu pogodivši koš nagazivši liniju za tri poena. Tako je sprečio Tajrisa Rajsa da ponovo bude junak za Crnu Goru.

Tamnoputi plejmejker je ubacio i koš uz dodatno slobodno bacanje za 72:71 deset sekundi pre kraja, ali nije uspeo da ponovo bude junak svog tima kao protiv Makedonije u sredu. Meč je završio sa 24 poena.

Janicenoks je meč završio sa 15 poena, dok je najbolji u Crnoj Gori bio Tajris Rajs sa 24.

Ukrajina je u Grupi A pobedila Izrael sa 74:67, dok je u Grupi D Finska veoma lako i ubedljivo savladala Švedsku sa 81:60.

KK Partizan mt:s izašao iz blokade

Košarkaški klub Partizan mt:s konačno je izašao iz blokade, u kojoj je zbog neplaćanja poreza bio od polovine juna ove godine.

Uprava srpskog šampiona zahvalila se svima koji su pomogli da račun kluba bude odblokiran, pre svega institucijama države i predstavnicima vlade.

Poreskoj upravi su dostavljene sve potrebne garancije i potpisan je ugovor o reprogramu duga, pa je KK Partizan najavio da će platiti pun iznos glavnice i pristiglih kamata u sledeća 24 meseca.

"Partizanovcima koji su želeli da pomognu obratili smo se 25. juna i zamolili ih da sačekaju trenutak deblokade računa, kada će biti u prilici da u skladu sa svojim željama i mogućnostima doprinesu izlasku KK Partizan iz teške situcaije.

Račun kluba je ponovo u funkciji i otvoren je za donacije pojedinaca i svih koji na taj način žele da pomognu. Klub prijatelja KK Partizan postoji već izvesno vreme na stranicama naše internet prezentacije, priključite se timu koji tek počinje veliku borbu.

Potrebna nam je podrška za koševe i pobede, nove nade igre pod obručima, evroligaške spektakle i uvek očekivane trofeje.

I u nadasve zahtevnoj sezoni koja je pred nama, želimo da ostanemo na nivou kakav Partizan godinama ostvaruje i još jednom potvrdimo da smo evropska klasa", navodi se u saopštenju na sajtu KK Partizan mt:s.

Krece rukometna SEHA liga - Srpski derbi Vojvodina - Partizan u prvom kolu

Gazprom SEHA liga startuje u četvrtak uveče, a srpski predstavnici RK Partizan i Vojvodina sastaju se već u prvom kolu.

Crno-beli će u subotu na Banjici, od 18 sati, ugostiti novosadske crveno-bele.

Biće to drugi vezani duel u ovoj nedelji, s obzirom na to da su se dve ekipe sastale i sinoć u Superkupu. U borbi za prvi domaći trofej uspešnija je bila Vojvodina. Partizan najavljuje da će u subotu biti drugačije.

„Počinje SEHA liga koja je po kvalitetu i organizaciji vrlo slična Ligi šampiona koju smo igrali poslednje dve godine. Ovo je velika prilika za našu mladu ekipu da stasa, ali i prilika za starije igrače da povećaju iskustvo koje imaju. Sve to zajedno jedna je velika priprema za prolećni deo sezone kada se priključujemo domaćem prvenstvu, i nadam se – igramo završnicu SEHA lige“, kaže Aleksandar Brković, trener Partizana.

Juniorski reprezentativac Srbije i levo krilo Partizana Vanja Ilić biće ove godine jedan od nosilaca igre.

„Kao što je rekao trener, ovo je jedna jaka liga u kojoj imamo priliku da se borimo i dokažemo. Već u subotu imamo priliku za to u meču sa Vojvodinom. Juče smo izgubili od njih, verujem da će za dva dana biti druga priča".

Seniorski reprezentativac Mijajlo Marsenić očekuje bolji početak ligaške sezone.

„Imamo dva dana da se pripremimo za meč. Iz izgubljene utakmice smo izvukli pouke i sigurno je da u subotu nećemo početi slabo kao što smo juče“.

Ligu otvaraju Meškov iz Bresta i Tatran iz Prešova. Ostali parovi prvog kola SEHA lige:

Borac M:TEL – Lovćen subota, 18:00h
Partizan – Vojvodina subota, 18:00h
Metalurg – Vardar subota, 20:15h
Croatia osiguranje – Nexe sreda, 18:00h

Hrvatska reprezentacija stigla u Beograd

Reprezentacija Hravtske stigla je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" danas oko 13 časova. Niko iz hrvatske ekspedicije nije davao izjave za novinare. Za večeras zakazan trening na Marakani.

Fudbaleri i stručni štab Hrvatske, doputovali su u Beograd, gde će sutra odigrati meč sa našom reprezentacijom. Velike mere obezbeđenja pratile su dolazak gostiju.

Selekciju Hrvatske dočekalo je nekoliko novinarskih ekipa, ali igrači nisu davali izjave, već su odmah ušli u autobus.

Saobraćaj oko aerodroma odvija se usporeno, prisutan je veliki broj pripadnika policije i evidento je da se radi o utakmici visokog rizika.

Hrvatski fudbaleri će u četvrtak uveče trenirati na stadionu Crvene zvezde, a pre toga u 18.30 selektor Igor Štimac održaće konferenciju za medije. Inače, fudbalska ekspedicija iz Hrvatske biće smeštena u hotelu „Hajat".

Kapacitet stadiona je zbog bezbednosti smanjen na 40.000, ali iz FSS očekuju punu „Maraknu". Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.45 sati.

Karte za Svetsko prvenstvo rukometašica puštene u prodaju

Karte za Svetsko prvenstvo u rukometu za žene, koje se u decembru održava u Srbiji, puštene su u prodaju u sredu.

Rukometni savez Srbije je za najvernije fanove obezbedio popust od 40 odsto na kupovinu paketa ulaznica za prelimirnarnu fazu takmičenja.

Svi zainteresovani koji do 5. oktobra kupe pakete ulaznica omogućen je popust od 40 odsto, dok će se u nedelju, 6. oktobra u prodaju pustiti i pojedinačne dnevne karte bez popusta, koje će koštati 600 dinara. RSS, zajedno sa IHF sklopio je dogovor oko cena ulaznica koje su prilagođene našem standardu, pa će tako najjeftiniji paket ulaznica za preliminarnu rundu iznositi 1.500 dinara, a omogućiće gledaocu da odgleda svih 15 utakmica grupne faze takmičenja.

„Posle dva uspela Evropska prvenstva koja smo organizovali, opet nam je poverena organizacija još jednog prestižnog takmičenja. IHF uradio je sve neophodne preglede kako bi takmičenje proteklo bez problema. Na prethodnim prvenstvima oborili smo sve rekorde u posećenosti, a nadam se da ćemo ove rezultat nadmašiti na prdstojećem Svetskom prvenstvu. Očekujemo veliki broj navijača iz skandinavskih zemalja, kao i iz Norveške, Crne Gore, Mađarske, Francuske i Rumunije, ali najviše očekujemo od domaće publike, koja će kao osmi igrač bodriti naše reprezentativke“, rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije preliminarnu fazu takmičenja igra u Nišu, zajedno sa reprezentacijama Danske, Brazila, Kine, Japana i Alžira.

„Na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu pokazali smo šta zaista možemo, i da u ove devojke treba verovati. Zadovoljan sam jer na svakoj poziciji mogu da računam na četiri devojke, većina njih igra u inostranstvu i zaista su pokazale da na njih možemo da računamo. Imamo dobru reprezentaciju, i mislim da Srbija ove godine osvoja medalju“, istakao je Saša Bošković, selektor naše reprezentacije.

Rukometašice iz 24 zemlje boriće se za titulu najbolje reprezentacije sveta. Utakmice grupne faze takmičenja igraju se u četiri grada, Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Nišu, nakon čega najbolje plasirane reprezentacije dolaze u Beograd, kako bi se borile za titulu najbolje. Svetsko prvenstvo za rukometašice održava se od 6. do 22. decembra 2013. godine.

Ulaznice za najveći rukometni događaj koji se krajem godine održava u Srbijia mogu se kupiti putem sajtova www.eventim.rs, www.serbia2013.com, kao i na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije i inostranstva, kao i putem call centra 0900 11 00 11.

Kapacitet "Marakane" za Hrvate smanjen na 40.000

Kapacitet stadiona Crvene zvezde, na kojem će u petak igrati reprezentacije Srbije i Hrvatske, u kvalifikacijama za Brazil, biće smanjen na 40.000 mesta.

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bošković rekao je novinarima u Staroj Pazovi da će kapacitet stadiona biti smanjen i da iz bezbednosnih razloga ne može da saopšti koliko je karata do sada prodato. On je rekao da se procenjuje da će stadion biti popunjen.

Utakmica reprezentacija Srbije i Hrvatske, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, igra se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.

U Grupi A Belgija je prva sa 19 bodova, Hrvatska ima 16, a Srbija sedam bodova.

Preduzete su velike mere obezbeđenja za utakmicu, a iz policije je saopšteno da će meč obezbeđivati oko 4.000 policajaca i obezbeđenje Fudbalskog saveza Srbije.

Mihajlović: "Znamo kako bi trebalo da igramo"

Selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je da ga interesuje samo igra njegove ekipe i da ga ne zanima da li će Hrvatska igrati ofanzivno ili defanzivno.

Srbija i Hrvatska se sastaju u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

„Znamo kako bi trebalo da igramo, mnogo nas manje zanima da li će Hrvatska biti ofanzivna ili defanzivna. Imamo svoje principe od kojih ne odustajemo i bez obzira na protivnika tražimo i hoćemo da igramo tako. Da li će Hrvatska biti dovoljno dobra da nam to onemogući, ne znam“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da je najjači adut Hrvatske kolektiv, a ne individualni kvalitet njihovih igrača.

„To je osma reprezentacija na svetu, ne odlučuje tu jedan igrač nego ceo kolektiv. Ne znam koliko ima selekcija koje imaju bolje igrače od njih, ali su slabije plasirane. To je kolektiv“, istakao je selektor Srbije.

’Orlovi’ su u martu izgubili u Zagrebu od Hrvatske sa 2:0, a Mihajlović je rekao da iz tog duela ne sme da se ponovi odnos prema igri u prvom poluvremenu.

„Ne bi trebalo da se ponovi naš odnos prema igri u prvom poluvremenu. Ušli smo sa velikom tenzijom, strahom. Nismo odigrali kako igramo u suštini. Drugo poluvreme je bilo bolje, ali tada nismo imali šta da izgubimo“, naglasio je Mihajlović.

Srpska javnost je bila iznenađena startnom postavom Srbije u tom duelu u Zagrebu, jer su u prvih 11 bili igrači poput Marka Šćepovića, Alena Stevanovića i Ivana Radovanovića.

„Uvek je lagano posle utakmice da se kaže što nije igrao ovaj, što nije igrao onaj. Za nas nije bilo iznenađenje, koji smo tu i radimo svaki dan. Za novinare je bilo, kao što će možda biti i u petak“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je rekao da ne očekuje nikakve probleme na terenu, kao što nije bilo problema na prvoj utakmici u Zagrebu.

„Svako treba da ceni i poštuje svoje. Mi se nismo uplašili tih pesama. Nemam ništa protiv tih, ni protiv drugih. Svako ima svoju kulturu, ja se samo nadam da će sve da protekne u najboljem redu. Neka bude sve kao u Zagrebu, osim samo jedne stvari, rezultata“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je rekao da bi trebalo da publika bude 12. igrač reprezentacije Srbije.

„Ako sve bude bilo kako treba publika će biti naš 12. igrač. Ovo je mlada reprezentacija i daće maksimum ako oseti podršku sa tribina, a ako oseti da nema podrške daće mnogo manje“, naveo je Mihajlović.

Mihajlović je pozdravio selektora Hrvatske Igora Štimca, koji u petak puni 46 godina i dodao da se nada da rođendan neće proslaviti na najbolji način.

Na konstataciju belgijskog novinara da će pobeda protiv Hrvatske toj zemlji olakšati put do prvog mesta, Mihajlović je rekao da razmišlja samo o predstojećoj utakmici. U Grupi A Belgija je prva sa 19 bodova, Hrvatska ima 16, a Srbija sedam bodova.

„Ne zanima nas Belgija, razmišljamo o našoj utakmici. Imamo još matematičkih šansi, iako malih, ulazimo maksimalno kao što će da bude na utakmicama protiv Velsa i Makedonije“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je dodao da Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević, koji igraju u Anerlehtu, nastupaju za najveći belgijski klub.

„To je pozitivno za njihovo sazrevanje i siguran sam da su čelnici Anderlehta obavili dobar posao i da će im se to isplatiti“, dodao je selektor ’orlova’.

Mihajlović je rekao da još razmišlja da li će na pozicijama zadnjih veznih upariti Nemanju Matića i Ljubomira Fejsu.

Sakramento Kingsi povlače Stojakovićev dres sa brojem 16

Čelnici Sakramento Kingsa odlučili su da povuku dres sa brojem 16 u čast svog bivšeg igrača Predraga Stojaković.

Do te informacije se došlo potpuno slučajno, pošto se ruki Kingsa Ben Meklamor požalio preko društvenih mreža da mu nije dozvoljeno da za narednu sezonu izabere dres sa brojem 16.

„Navijači Kingsa, boriću se za vas u dresu sa brojem 17. Postoje dobri razlozi što neću nositi 16“, napisao je Meklamor.

Novinari u Sakramentu su odmah pitali predsednika kluba Krisa Grejndžera za komentar, a on je rekao da se razmišlja o povlačenju dresa sa brojem 16 iz upotrebe.

„Predrag Stojaković je zbog svega što je pružio našem klubu zaslužio takvu čast i priznanje. Međutim, to je sve što mogu da kažem u ovom trenutku“, rekao je Grejndžer.

Srpski košarkaš je za Sakramento igrao u periodu od 1998. do 2006. godine i za to vreme je imao prosek od 18,4 poena i 5,1 skoka po utakmici. Potom je branio boje Indijane, Nju Orleansa, Toronta i Dalasa, i povukao se 2011. godine, posle osvajanja titule sa Maveriksima. 

US Open: Nole po sedmi put u četvrtfinalu

Jedanaestog dana takmičenja na poslednjem grend slem turniru u sezoni, US openu u Njujorku, Novak Đoković igra četvrtfinalni meč protiv ruskog tenisera Mihaila Južnog. Meč prvog i 24. tenisera sveta je poslednji na programu terena Artur Eš i počeće u dva sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Đoković će tako, sedmu godinu uzastopno igrati u četvrtfinalu US opena, a 18. put uzastopno u četvrtfinalu nekog grend slem turnira.

Đoković i Južni su do sada igrali osam međusobnih mečeva, a srpski teniser pobedio je pet puta. Poslednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Monte Karlu, kada je Đoković pobedio sa 4:6, 6:1, 6:4.

U osmini finala Đoković je bio ubedljiv protiv Španca Marsela Granoljersa (6:3, 6:0, 6:0), dok je Južni posle pet setova pobedio Australijanca Lejtona Hjuita (6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 7:5).

Takođe, danas će u četvrtfinalu igrati i branilac titule Britanac Endi Marej, a njegov protivnik biće Švajcarac Stanislas Vavrinka. Taj meč na terenu Artur Eš počinje u 19.30.

Pobednici tih mečeva igraće u polufinalu.

U drugom polufinalu igraće Španac Rafael Nadal i Francuz Rišar Gaske.

US Open: Nadal u polufinalu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale US opena u Njujorku, pošto je pobedio sunarodnika, 22. tenisera sveta Tomija Robreda sa 3:0 u setovima (6:0, 6:2, 6:2).Nadalu je za ovu pobedu trebalo samo 100 minuta i prosto je „oduvao“ sa terena čoveka koji je u predhodnom meču eliminisao Rodžera Federera.

Drugi teniser sveta Nadal je ove godine igrao 20 mečeva na tvrdoj podlozi i ostvario 20 pobeda. On se ove godine u februaru, posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena vratio na teren, odigrao je 61 meč, zabeležio 58 pobeda i osvojio devet titula.

"Sjajno je kada odigrate dobar meč u četvrtfinalu. Odličan je osećaj kada svakoga dana igrate bolje", rekao je Nadal.

Robredo, koji je u osmini finala pobedio Rodžera Federera, nijednom nije ozbiljno zapretio Nadalu, u meču koji je trajao sat i 40 minuta.

"Brzo je napravio veliku prednost i nisam ništa mogao da uradim. Bio je suviše dobar", rekao je Robredo.

Nadal će u polufinalu igrati protiv devetog tenisera na ATP listi, Francuza Rišara Gaskea, koji je pobedio četvrtog nosioca Španca Davida Ferera sa 3:2 (6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3).

Gaske se tako prvi put posle šest godina, plasirao u polufinale nekog grend slem turnira.

Nadal i Gaske su do sada igrali 10 međusobnih mečeva, a Španac je ostvario svih 10 pobeda.

"Poslednji put kada sam ga pobedio imao sam 13 godina. To je bilo davno", rekao je Gaske misleći na takmičenje u juniorskoj konkurenciji.

US Open: Azarenka i Peneta u polufinalu

U drugom polufinalu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, koje se održava u Njujorku, sastaće se Beloruskinja Viktorija Azarenka i Flavija Peneta iz Italije. Drugi par u polufinalu su Amerikanka Serena Vilijams i Li Na iz Kine.

Azarenka je jutros savladala Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 6-2, 6-3, dok je Peneta prethodno pobedila zemljakinju Robertu Vinči sa 6-4, 6-1.

Još juče plasman u polufinale poslednjeg Gren slem turnira sezone izborile su Amerikanka Serena Vilijams i Li Na iz Kine.

Vilijams nije prepustila nijedan gem Karli Suarez Navaro iz Španije (6-0, 6-0), dok je kineska teniserka tek posle tri seta savladala Ruskinju Jekaterinu Makarovu: 6-4, 6-7 (5-7), 6-2.

"Večiti rivali" će biti ponuđeni na prodaju strancima

Posle izjave Aleksandra Vučića da bi naši najbolji fudbalski klubovi trebalo da budu privatizovani, „Politika“ prenosi da će oni biti ponuđeni strancima.

Za „Politiku“ je iz Vlade Srbije potvrđeno da će Partizan i Crvena zvezda biti prvo ponuđeni strancima, a za sada nije poznato ko bi bio zainteresovan da ih kupi.

Najava prvog potpredsednika Vlade Srbije da bi što pre trebalo privatizovati najveće srpske klubove već je izazvala veliki odjek u zemlji, tako i u inostranstvu. Poslednjih meseci Srbijom je kružila priča da će neke od arapskih porodica iz Katara uložiti novac u dva srpska kluba, a sada je izgleda u prvom planu ruski kapital.

Za sada su mišljenja podeljena koji bi od ’večitih’ klubova mogao brže da se proda. Jedni su mišljenja da bi to mogla da bude Crvena zvezda, zbog broja navijača, a drugi da bi to mogao da bude Partizan, zbog omladinske škole, iz koje je poslednjih godina izbacila nekolicinu igrača koji su okosnica velikih evropskih klubova.

„Politika“ ističe da će se način buduće vlasničke transformacije oslanjati na postojeći Zakon o sportu. I Partizan i Crvena zvezda trenutno funkcionišu kao sportska udruženja. Partizan se vodi kao dobrovoljna, nevladina, nepolitična i neprofitatna sportska organizacija, osnovana, kao udruženje, radi organizovanog bavljenja fudbalom. Zvezda je, s druge strane, po statutu, udruženje u oblasti fudbalskog sporta.

U ovom slučaju, najverovatnije će se primeniti odredba Zakona koja kaže da se privatizacija može pokrenuti inicijativom Ministarstva omladine i sporta uz saglasnost Vlade. Postupak bi se svakako sproveo u skladu sa Zakonom o privatizaciji.

Zanimljivo je da po Zakonu, kupac ne može da bude osoba koja ima akcije ili udela u nekoj od sportskih organizacija u istoj grani sporta, osoba čiji su poslovi u vezi sa sportskim aktivnostima i delatnostima subjekta privatizacije i vlasnici sportskih kladionica.

Od srpskih klubova, do sada je privatizovan samo Čukarički, koji je u aprilu prošle godine prodat firmi ADOC, za 10.235.200 dinara.

KK Crvena Zvezda pobelila Oldenburg

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nastavili su sa pobedama u priremnom periodu, nadigali su nemački Oldenburg 71:61 (17:12, 15:19, 22:10, 17:20) u Železniku.

Naredni prijateljski meč izabranici Dejana Radonjića igraće u petak protiv turske Pinar Karšijake. Utakmica je zatvorenog tipa i igraće se bez prisustva publike.

Najefikasniji protiv Oldenburga bio je Boban Marjanović sa 17 poena i 12 skokova, dok je 11 dodao Luka Mitrović. Savović je postigao 10, Nelson i Simonović po 7, a Šilb 6 poena uz 8 asistencija i 4 skoka.

Ovo je "crveno-belima" treća pobeda na pripremama, nakon ubedljivih slavlja protiv kraljevačke Sloge (104:63) i rumunskog Asesoftom (92:74).

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger