Headlines News :

Na Širak od 300 do 3.000 dinara

Written By maxtv on петак, 19. јул 2013. | 19:30

Fudbalski klub Partizan objavio je da će prodaja ulaznica za revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampionom sa jermenskim Širakom početi u ponedeljak.
partizan.rs
Karte će moći da se kupe na blagajni stadiona u Humskoj u ponedeljak i utorak od 10 do 18 časova, kao i na dan utakmice, u sredu, od 10 časova do početka duela.
Cena ulaznice za južnu tribinu biće 300 dinara, za istočnu i zapadnu 600, a za lože 3.000 dinara.
Prilikom kupovine obavezno je pokazati identifikacioni dokument, a jedna osoba moći će da uzme najviše četiri ulaznice. 

Za utakmicu protiv Širaka važiće i sezonske ulaznice. 

Duel između Partizana i Širaka igra se u sredu od 20.45, a kapije stadiona će biti otvorene već u 19 časova. U prvom meču dva tima, rezultatz je bio 1:1.

Tur de Frans: Košta pobednik etape, Frum i dalje prvi

Portugalac Rui Košta pobednik je 19. etape 100. jubilarnog Tur de Fransa, dok je vođstvo u generalnom plasmanu zadržao Kris Frum, sa više od pet minuta prednosti u odnosu na Alberta Kontradora.
Portugalski biciklista Rui Košta, član ekipe Movistar, pobednik je 19. etape Tur de Fransa koja je vožena danas od Burž Ozansa do Gran Bernana.
Tur.jpg
Košta je do drugog trijumfa na ovogodišnjem Turu došao nakon što je planinsku etapu u dužini od 204,5 kilometara prevezao za 5:59,01 sati.
Drugo mesto sa 48 sekundi zaostatka zauzeo je Nemac Andreas Kloden iz RadioŠeka, a treće njegov timski kolega Belgijanac Jan Bakelants (+1:44).
Britanac Kristofer Frum zadržao je vođstvo u generalnom plasmanu sa više od pet minuta prednosti u odnosu na Španca Alberta Kontadora.
Kontador je trku završio na 23. mestu sa osam minuta i 40 sekundi zaostatka, a u istom vremenu kroz cilj je prošao i Frum.
Sutra je na programu pretposlednja 20. etapa od Anesija do Mon Semnoza i duga je 125 kilometara.
Rezultati 19. etape:
1. Rui Košta (Portugalija, Movistar) - 5:59,01
2. Andreas Kloden (Nemačka, RadioŠek) +48 sekundi
3. Jan Bakelants (Belgija, RadioŠek) +1:44 minuta
4. Aleksandre Genijez (Francuska, FDJ) +1:52
5. Danijel Navaro (Španija, Kofidis) +1:55
6. Bart de Klerk (Belgija, Loto) +1:58
7. Robert Gesink (Holandija, Belkin) +2:03
8. Alesandro de Marki (Italija, Kanodajl) +2:05
9. Mikel Nijeve (Španija, Euskatel) +2:16
10. Ruben Plaza (Španija, Movistar) + 2:44
Generalni plasman:
1. Kristofer Frum (V.Britanija, Skaj) 77:10:00
2. Alberto Kontador (Španija, Sakso) +5:11 minuta
3. Nairo Kintana (Kolumbija, Movistar) +5:32
4. Roman Krojciger (Češka, Sakso) +5:44
5. Hoakim Rodrigez (Španija, Kaćuša) +5:58
6. Bauke Molema (Holandija, Belkin) +8:58

Tekvondo: Ana Bajić bronzana u Meksiku

Srpska tekvondistkinja Ana Bajić osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Meksiku.
worldtaekwondofederation.net
Bajićeva, koja se takmiči u kategoriji iznad 73 kilograma, bez borbe je prošla u drugo kolo, potom je pobedila predstavnicu Dominikanske republike, dok je za medalju savladala trofejnu Anu Rozanu iz Španije sa 2:1. U polufinalu je poražena od domaće predstavnice sa 5:2.
Presrećna sam zbog medalje, nisam ni svesna šta mi se desilo. Moglo je i bolje da bude, ali i ovo je značajan i veliki rezultat“, rekla je Bajićeva

U toku dana na tatami izlaze olimpijska šampionka Milica Mandić (do 73 kg), Relja Prosenica (iznad 87 kg) i Đorđe Marčetić (do 87 kg), a u subotu , pretposlednjeg dana šampionata boriće se Nikola Vučković (63 kg).

Vojvodina predstavila pojačanja

Novi fudbaler Vojvodine Andrija Kaluđerović rekao je da se odrekao većeg ugovora u Pekingu da bi u novosadskom klubu dobio šansu.
fkvojvodina.rs
"U Pekingu nisam dobio pravu šansu, odrekao sam se većeg ugovora jer želim da igram, a siguran sam da ću u Vojvodini dobiti pravu šansu i da ću se dokazati golovima. Poziv nisam mogao da odbijem, a jedan od razloga jeste i što Vojvodinu trenira moj nekadašnji trener Marko Nikolić", rekao je Kaludjerović na predstavljanju u Novom Sadu.
Zajedno sa Kaluđerovićem Vojvodina je predstavila i Stefana Denkovića. 

"Vojvodina je veliki klub. Ponudu nisam mogao da odbijem jer želim da napredujem. Učiniću sve da ostavim trag u crveno-belom dresu i da me navijači zavole", rekao je Denković

Sportski direktor Vojvodine Saša Drakulić naveo je da veruje da će Andrija Kaluđerović i Stefan Denković biti velika pojačanja za Vojvodinu. 

"Denkovića smo dugo pratili, dok je Kaluđerović svima dobro poznat. Verujem da će biti velika pojačanja za Vojvodinu. Na njima je da se dokažu treneru Marku Nikoliću i izbore za mesto u timu", naveo je Drakulić

On je dodao da i dalje traju pregovori sa nekoliko stranih klubova oko transfera Abubakara Umarua, Branislava Trajkovića i kapitena Miroslava Vulićevića. 

Vojvodina će, ako prođe Honved, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv turskog Bursaspora, a Drakulić je rekao da su misli usmerene samo ka revanšu u Mađarskoj. 

"Naše misli su usmerene ka Budimpešti, želimo da taj duel završimo kako treba. A, nadam se da ćemo već od četvrtka uveče akcenat baciti na sledećeg rivala. Sada mogu samo da kažem da je u tom klubu igrao naš Milan Stepanov, da je zvezda tima Sebastijan Frej, a ističe se i Pablo Martin Batelja", rekao je Drakulić

Vojvodina je u prvoj utakmici pobedila na svom terenu Honved sa 2:0, dok će se revanš igrati u četvrtak u Madjarskoj. 

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija igraće se 1. avgusta, dok su revanši nedelju dana kasnije.

Pobedi Đokovića i zaradi 75 miliona

Za Endi Marija, svet se okrenuo naglavačke onog trenutka kada je postao vimbldonski šampion. Preko noći je postao sportski heroj u Britaniji, a čak se i premijer Kameron založio da se proglasi vitezom. Međutim, najveću promenu osetiće džep škotskog tenisera, koji će vrlo brzo postati pretesan za ogromnu količinu novca koja očekuje Marija.
Bekhend paralela Novaka Đokovića, koja je kao i nažalost mnoge tog 7.jula 2013. godine završila u mreži, donela je toliko željeni trofej na Vimbldonu Endiju Mariju. Prokletstvo je prekinuto, i nakon 77 godina jedan Britanac je jedini neporažen napustio najprestižniji teniski turnir na svetu.
Murray.jpg
Škot je ispisao istoriju, stigao do svoje druge Gren slem titule i najavio da napad na sam tron svetskog tenisa i nije nedostižan kako se najčešće činilo. Međutim, ovde se spisak stvari koje je Endi Mari uradio tog dana ne završava.
Pobedom nad najboljim teniserom sveta, baš u ovom meču, Mari je došao u poziciju da zaradi enormne, do tada nezamislive količine novca.
Razlog tome je prilično jednostavan. Endi Mari, kao Britanac, uvek je imao ogroman marketinški potencijal. Njegov uspeh na Centralnom terenu Sveengleskog kluba, verovatno ekvivalentan je trijumfu Francuske na Mundijalu1998. godine, samo je dozvolio tom potencijalu da dođe do izražaja.
Murray-2.jpg
Škotski teniser će, samo na osnovu sponzorskih ugovora, zaraditi oko 75 miliona dolara. Kompanije kakve su Koka-Kola, Žilet i Barberi već su se upustile u borbu za njegov potpis. A kako predviđaju ekonomski stručnjaci, to je samo početak. Takođe, Adidas, Marijev sponzor, će sada morati da se „isprsi" i da barem izjednači unosnost ugovora koji Najk ima sa Rafaelom Nadalom ili Rodžerom Federerom.
Mari će, ističu stručnjaci, morati da bude veoma obazriv kada je u pitanju odabir brendova uz koje će povezati svoje ime. Zbog toga olimpijski šampion i sarađuje sa savetnicima koji vode brigu i o sponzorskim obavezama Dejvida Bekama. On, kako sam ističe, želi samo da vodi računa o treningu i dešavanjima na teniskom terenu. Ipak...
Murray-3.jpg
„Kada sam na terenu, neverovatno sam nervozan. Tako je bilo i sada, na Vimbldonu. Razlog za to je taj što pokušavate da osvojite Vimbldon, želite da vudete deo istorijskog događaja", rekao je Mari neposredno nakon pomenutog i toliko puta prepričanog meča. „To je ono što je važno, to je ono što me čini nervoznim i srećnim u isto vreme. Naravno, kao sportista, plaćen sam, verovatno i previše. Tačnije, sigurno da je previše. Međutim, naše karijere su kratke i morate da pokušate i da, između ostalog, zaradite što je više moguće".

Duško Vujošević: Pokušaj gašenja Partizana

 Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da taj košarkaški klub traži pomoć od države i da želi ravnopravan tretman sa Crvenom zvezdom, kada je u pitanju plaćanje poreza, naravno, bez kamata i hipoteka.
Košarkaški klub Partizan i njegov trener Duško Vujošević danas su opet zatražili pomoć države za rešavanje problema finansiranja i sanaciju poreskih dugovanja. Vujošević ponovo spominjao Crvenu zvezdu u svom obraćanju.
vujosevic.jpg
"Stvarno je interesantan tretman koji Partizan ima u Srbiji. Ova poreska blokada je očigledan primer koliko su ujednačeni kriterijumi. Crvena zvezda se reorganizovala prema Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR), i jako je interesantno da su Zvezdini dugovi u trenutku podnošenja plana i odlaska u stečaj svedeni na dva i po (2,5) odsto svoje prave vrednosti, iako država vek naplaćuje 100 odsto i to u roku od tri godine, do 2016. godine", izjavio je Vujošević.

Partizanu je odmah po završetku sezone, u kojoj je osvojio prvenstvo Srbije i Jadransku ligu, blokiran račun, tako da klub sada ne može da funkcioniše, iako je prelazni rok.

"Partizan traži reprogramiranje svog poreskog duga i eliminisanje kamata, jer je javno dobro i veoma uspešno nastupa u takmičenjima i predstavlja Srbiju. To je obrazloženje zbog kojeg je Zvezdi poreski dug sveden na dva i po odsto. Ako je njima omogućeno da svedu svoje dugove na dva i po odsto, tražimo da se i nama dozvoli reprogram duga na glavnicu bez kamate, rekao je Vujošević.
Dugogodišnji trener šampiona Srbije rekao je da država ovako ne dozvoljava klubu da funkcioniše.
"Mislim da je ovo pokušaj gašenja Partizana. Ako klub pristane na reprogram, on može da isplaćuje dug bez kamate, da ne dovodi najskuplje igrače, već da ih proizvodi, a nama se ni to ne dozvoljava. Mislim da su pronašli način da pobede Partizan. Samo, mislim da će rešenje da se nađe kada stupe na snagu sankcije arbitražnog suda FIBA (BAT)", rekao je Vujošević.
On je potvrdno odgovorio na novinarsko pitanje da li je imao kontakt sa nekima iz vlasti.
"Jesmo, razgovarali smo sa raznim ljudima iz vlasti, i ja i predsednik Danilović. Ne znam, možda smo neke našli u nezgodnom trenutku kada nemaju toliko vlasti... Ne znam na koji način je drugima prihvaćen plan da im dugovi budu zamrznuti na pet godina i poreski dug sveden na tako male procente, a nama se ne dozvoljava reprogram", završio je Vujošević.
Prema podacima poreske uprave, Partizan duguje državi 152 miliona dinara sa kamatom.

Liga Evrope žreb: Zvezda imala sreće, Vojvodina nije

Fudbaleri Crvene zvezde, Vojdovine i Jagodine dobili su potencijalne protivnike u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Zvezda će, ukoliko uspešno prođe islandski IBV, igrati protiv ukrajinskog Černomoreca ili moldavske Dačije.
Crveno-beli su u prvom meču druge runde na svom terenu savladali IBV sa 2:0 i blizu su plasmana u treće kolo.
Eventualni rival novosadskoj Vojvodini, koja je u prvom meču 2. kola pobedila Honved sa 2:0 kod kuće, biće turska Bursa, dok će Jagodina ako napravi čudi i izbaci Rubin u Kazanju na megdan danskom Randersu. 

Mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 1. i 8. avgusta.

Tekwondo: Bronza za Anu Bajić

Srpska reprezentativka u tekvondou Ana Bajić osvojila je bronzanu medalju na šampionatu sveta koje se održava u Meksiku. Presrećna sam zbog medalje, nisam ni svesna šta mi se desilo. Moglo je i bolje da bude, ali i ovo je značajan i veliki rezultat", izjavila je Bajićeva.
Srpska reprezentativka u tekvondou Ana Bajić osvojila je bronzanu medalju na šampionatu sveta koje se održava u Meksiku.
AB.jpg
Bajićeva, koja se takmiči u kategoriji iznad 73 kilograma, bez borbe je prošla u drugo kolo, potom je pobedila predstavnicu Dominikanske republike, dok je za medalju savladala trofejnu Anu Rozanu iz Španije sa 2:1. U polufinalu je poražena od domaće predstavnice sa 5:2.
"Presrećna sam zbog medalje, nisam ni svesna šta mi se desilo. Moglo je i bolje da bude, ali i ovo je značajan i veliki rezultat", izjavila je Bajićeva.
Danas na tatami izlaze olimpijska šampionka Milica Mandić (do 73 kg), Relja Prosenica (iznad 87 kg) i Đorđe Marčetić (do 87 kg), a sutra, pretposlednjeg dana šampionata, boriće se Nikola Vučković (do 63 kg).

Saša Ilić: Prvo da prođemo Širak

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da crno-beli prvo moraju da pobede Širak, pa će tek onda razmišljati o trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Starsport
On je istakao da su Slovan i Ludogorec svakako mnogo ozbiljniji protivnici.
"Treba prvo da pobedimo Širak i samo razmišljamo u tom pravcu. Odigrali smo jednu katastrofalnu utakmicu, igrači su sami krivi. Imali smo sreće, (Milan) Lukač nas je spasio odbranama, kao i (Vladimir) Volkov golom na kraju utakmice", rekao je Ilić agenciji Beta.
Fudbaleri Partizana će, ako eliminišu jermenski Širak, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv pobednika duela Slovana iz Bratislave i bugarskog Ludogoreca, odlučeno je žrebom u Nionu. 

"Imamo pet, šest dana da se pripremimo, odigramo dobro i obezbedimo plasman u treće kolo kvalifikacija", dodao je kapiten šampiona Srbije. 

Partizan je u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija odigrao nerešeno 1:1 protiv Širaka, dok je Slovan pobedio Ludogorec sa 2:1. 

"Taj dvomeč je 'otvoren', bilo je 2:1 za Slovan u prvoj utakmici, ali kako god, sigurno je reč o mnogo ozbiljnijem protivniku od Širaka", rekao je Ilić. 

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija igraju se 30. i 31. jula, a revanši su zakazani za 6. i 7. avgust.

Liga Šampiona žreb: Partizan u Slovačku ili Bugarsku

Fudbaleri Partizana igraće protiv slovačkog Slovana ili bugarskog Ludogoreca ukoliko prođu u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrebom u Nionu.
Srpski šampion izbegao je potencijalno najtežeg rivala Makabi, ali ipak nije dobio priželjkivani Maribor.
U prvom duelu druge runde Slovan je u Slovačkoj pobedio bugarskog predstavnika sa 2:1.
Crno-beli će prethodno morati da savladaju jermenski Širak na svom terenu u revanšu druge runde. U prvom meču u Jermeniji bilo je 1:1. 

Parovi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona: 

Nordsjeland - Zenit 
Salcburg - Fenerbahče 
PAOK - Metalist 
PSV Ajndhoven - Varegem 
Lion - Grashopers 
Bazel - Đer/Makabi Tel Aviv 
Slajgo Rovers/Molde - Nju Sejnts/Legija Varšava 
Slovan Bratislava/Ludogorec - Širak/Partizan 
Dinamo Tbilisi/Strejmur - Steaua/Vardar 
APOEL - Birkirkara/Maribor 
Seltik/Kliftonvil - Elfsborg/Daugava 
BATE Borisov/Šahtjor Karagandi - Nefči/Skenderbeg 
Austrija/Ekranas - Hafnarfjordur 
Helsinki/Nome Kalju - Viktorija Plzen/Željezničar 
Fola/Dinamo Zagreb - Šerif Tiraspolj/Sutjeska 

Prvi mečevi trećeg kola igraju se 30. i 31. jula, a revanši 6. i 7. avgusta.

Miloš Ninković: O ovome sam sanjao

Dočekao je Miloš Ninković da istrči pred odlično popunjenu Marakanu, u dresu kluba za koji navija od detinjstva. Utisci su fenomenalni. Crvena zvezda nije očarala igrom protiv Islanđana, ali jeste pokazala da ovaj tim potencijal i veliki prostor za nadgradnju. Sa tim se slaže i najzvučnije Zvezdino pojačanje.
U četvrtak se na Marakani ostvario jedan dečački san. Miloš Ninković je debitovao za Crvenu zvezdu, pred odlično ispunjenom Marakanom koja ga je dočekala raširenih ruku.
Ninkovic.jpg
Po završetku utakmice, dugogodišnji fudbaler kijevskog Dinama bio je prepun utisaka.
"Igrao sam pred punom Marakanom i za reprezentaciju, ali ovo ne može da se poredi sa tim. To su mi i tad pričali igrači koji su igrali u Crvenoj zvezdi. Ovo je nešto što sam sanjao kao dete i upravo zbog toga sam se vratio ovde. S obzirom da su odmori, a došlo je 33.000 ljudi, dovoljno govori kako je bilo. Videli ste da su i Islanđani aplaudirali na kraju", rekao je Ninković, doskorašnji prvotimac Dinama iz Kijeva.
Nazvučnije pojačanje Crvene zvezde u ovomprelAznom roku je priznao da je postajala trema kada je izašao na teren.
"Bilo je treme, prvi put sam izašao pred punu Marakanu, ali najbitnije je da smo pobedili. Nije bilo nešto sjajno, osim možda prvih 20 minuta naše igre. Oni igraju prvenstvo već tri meseca i kakvo god da je, imaju utakmice u nogama. Nama je ovo bila prva zvanična utakmica i sigurno može mnogo bolje, ali ovo je rezultat koji je dobar pred revanš", konstatovao je srpski reprezentativac.
Ninkovic-2.jpg
Oprez pred revanš je neophodan, bez obzira na pozitivan rezultat, bez primljenog gola.
"U revanšu očekujem lakšu utakmicu, pošto će oni morati da napadnu, ali svakako moramo da odigramo maksimalno koncentrisano. Rezultat 2:0 ipak ne garantuje da možemo da odemo tamo na izlet", kazao je Ninković.

Vermezović tužio Partizan !?

Prema pisanju ‘Žurnala’, bivši trener Partizana Vladimir Vermezović tužio je klub iz Humske.
Starsport
On je naime odlučio da pravdu zbog neisplaćenih zarada potraži pred Arbitražnom komisijom Zajednice Superlige.
Vermezović navodno traži da mu se isplate dugovanja od perioda pre raskida ugovora, ali i suma koja mu je obećana do kraja saradnje.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger