Headlines News :

Zvezdi respekt, nama trofej

Written By maxtv on уторак, 14. мај 2013. | 20:24


Odlučujući meč finala srpskog prvenstva igraće se u sredu na Tašmajdanu. Kragujevčani se nadaju pobedi ali ističu da je zvezda blagi favorit zbog podrške sa tribina.
Kapiten vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Vanja Udovičić rekao je danas da je Crvena zvezda blagi favorit u petom duelu finalne serije prvenstva Srbije, pošto se odlučujuća utakmica igra u Beogradu.
Radnicki1.jpg
"Teško je prognozirati kada se sastaju dve ovako jake ekipe. Zvezda će biti jako motivisana, nošena sjajnom podrškom sa tribina, pa je zbog toga možda i blagi favorit. Pokušaćemo da kontrolišemo igru i da eliminišemo jeftine golove koji na kraju presuđuju. Dobro smo odigrali u Kragujevcu, ali moramo još bolje ako želimo trofej", rekao je Udovičić.
Filip Filipović je kazao da veruje da će do trofeja doći ekipa "koja bude mentalno bolje pripremljena".
"U prošloj utakmici pokazali smo znatno veću želju za pobedom od protivnika, što je i presudilo. Konačno smo prikazali željenu igru, nadigrali Zvezdu u svim segmentima i tako napravili sjajnu uvertiru za majstoricu. Napravili smo veliki iskorak u odnosu na sve naše prethodne duele, koji su bili na jednu loptu i ne bi trebalo da bude problema ako ponovimo ovakvu partiju. Međutim, konačan rezultat zavisiće od dosta faktora", kazao je Filipović.
Radnicki2.jpg
Aleksandar Đirić je rekao da se ekipe dobro poznaju i da neće biti velikih promena u taktikama.
"Uspeli smo da pokažemo karakter u sprovođenju taktičkih zamisli koje su od nas tražene, iako smo imali dosta problema. Skupili smo se i pored povrede Slavka Gaka, koji je izuzetno važna karika u našoj igri i uspeli da izborimo majstoricu. Međutim, iako smo prezadovoljni učinjenim, ne smemo dozvoliti da nas ta pobeda zaslepi. Dobro poznajemo jedni druge, pa ne verujem da će se nešto specijalno promeniti na taktičkom planu", rekao je Đirić.

Novak rutinski


Novak Đoković se plasirao u osminu finala turnira masters serije u Rimu pošto je u drugom kolu savladao Španca Alberta Montanjesa sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:3.
Najbolji teniser sveta s lakoćom je obavio posao u startnom meču i bez ikakvih problema savladao španskog veterana nakon jednog sata i 10 minuta igre. Bila je to peta pobeda Đokovića u isto toliko dosadašnjih duela protiv 32. godišnjeg Montanjesa, trenutno 89. na ATP listi.
Djokovic2.jpg
Posle nešto čvršćeg otpora na početku susreta, Montanjes je "načet" u petom gemu, kojeg je Srbin dobio bez izgubljenog poena. Usledio je potom i brejk Đokovića, takođe "s nulom", i Španac nakon toga kao da je odustao od dalje borbe.
Svetski broj jedan je u nastavku duela superiornom igrom rutinski "dotukao" podređenog rivala, iskoristivši as udarcem prvu meč loptu.
Montanjes.jpg
Đoković u osmini finala igra sa boljim iz meča u kojem se Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov sastaje sa pobednikom duela između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Argentinca Karlos Berloka.
Masters u Rimu igra se za ukupan nagradni fond od 3,2 miliona evra.

Bojana, do poslednjeg daha


Mnogi nisu verovali u preokret, protivnica je imala pobedu u ruci, ipak, Bojana je stisnula zube i zaigrala na sve ili ništa i dobila sve. Još jednom je pokazala da sreća prati hrabre i odlučne. Prebrodila je bolove i uspela da savlada Karolinu Voznijacki. Naredna rivalka joj je Jelena Janković.
Srpska teniserka Bojana Jovanovski posle današnjeg velikog preokreta protiv Dankinje Karoline Voznijacki na startu turnira premijer serije u Rimu izjavila je da još ne veruje da je uspela da "izvuče meč" i ostvari plasman u drugo kolo, gde je čeka duel sa Jelenom Janković.
Boajana-Jovanovski.jpg
"Presrećna sam. I dalje ne mogu da verujem da sam uspela da "izvučem" ovakav meč. Gubila sam 4:0 i 30:0 u trećem setu, imala sam grčeve, bukvalno jedva stajala na terenu. Nisam bila spremna, dugo sam bila povređena, tako da se to odrazilo na moju igru. Ipak, imala sam veliku želju i volju. Dva puta sam gubila od nje tesne mečeve, tako da sam jako srećna", rekla je Jovanovski srpskim novinarima koji izveštavaju iz Rima. Ona je priznala da se fizički oseća jako slabo i da ne zna koliko će uspeti da se oporavi za meč sa Jankovićevom.
"Celo telo mi je dosta slabo, tako da je sve krenulo odjednom. Prvo sam osetila bol u butini, potom su usledili grčevi, jedna pa druga noga. Uopšte nisam sedala kad je bila promena strana, jer nisam znala kako da sednem. Zato sam stajala, pokušavala da se istežem. Najgore mi je bilo na servisu, probala sam više da skratim poene, da igram agresivnije i uspela sam. Verovala sam i na 5:2 u taj-brejku, nekako se tada opustim, lakše mi je i bila sam uverena da će biti 7:5", konstatovala je Jovanovski.
Karolina-Voznijacki.jpg
Na pitanje kako će "parirati" Jankovićevoj rekla je:
"Iskreno, nisam uopšte razmišljala o tom meču, ali žao mi je što igramo već u drugom kolu. Ne znam, možda ću primeniti neku sličnu taktiku kao protiv Voznijacki. Ona je sličan tip igračice, ali Jelena ima bolji servis i agresivniji forhend i bekhend. Probaću da igram svoju igru, pa šta bude. Šljaka nije moja podloga i svaka mi pobeda znači, posebno ova protiv tako dobre igračice i bivšeg broja jedan, skoro kao i one na Australijan openu kada sam stigla do četvrtog kola. Dobro je što se sve ovo dešava pred Rolan Garos, to mi podiže samopouzdanje", poručila je Jovanovski.
Jankovićeva i Jovanovski do sada su igrale dva puta i skor je nerešen - 1:1.

Ana poražena u Rimu


Ana Ivanović završila takmičenje već u prvom kolu turnira u Rimu. Naša teniserka poražena od Poljakinje Ursule Radvanske 3:6, 6:2, 2:6.
Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u drugo kola WTA turnira u Rimu pošto je danas na startu takmičenja izgubila od Poljakinje Ursule Radvanske sa 6:3, 2:6, 6:2.
Ana1.jpg
Radvanska je posle sat i 45 minuta igre došla do druge pobede u medjusobnim duelima sa Ivanovićevom.
Poljska teniserka je napravila brejk na početku i kraju seta i sa 6:3 došla do prednosti.
Ivanovićeva je u nastavku meča zaigrala mnogo bolje, lako je došla do izjednačenja, ali nije imala snage za preokret.
Naredni protivnik Radvanske biće Japanka Ajumi Morita, koja je bila bolja od Rumnke Sorane Kirstee sa 2:0 u setovima.
Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2.369.000 dolara, a titulu brani Ruskinja Marija Šarapova.

Troicki siguran protiv Rosola


Viktor Troicki savladao Čeha Lukasa Rosola 3:6, 6:1, 6:4 i obezbedio plasman u drugo kolo turnira Masters serije u Rimu. Naredni Viktorov rival Letonc Ernest Gulbis.
Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na turniru masters serije u Rimu, pošto je u prvom kolu pobedio Čeha Lukasa Rosola sa 3:6, 6:1, 6:4.
Duel srpskog i češkog tenisera trajao je skoro dva sata, a Troicki je nakon olako izgubljenog prvog seta, u nastavku pokazao mnogo bolju igru.
Troicki2.jpg
Oba tenisera su u prvom setu bila sigurna na svoj servis sve do 10. gema kada je Rosol prvi oduzeo servis protivniku i poveo sa 5:3, da bi u narednom gemu samo potvrdio brejk i poveo sa 1:0 u setovima. 
Srpski teniser je u drugom setu zaigrao mnogo bolje, pa je protivniku čak tri puta oduzeo servis. Troicki je taj deo igre dobio sa ubedljivih 6:1, tako da je pobednik meča rešavan u trećem setu.
Troicki je i treći set počeo u istom ritmu. U prvom gemu je napravio brejk, a iako je Čeh imao šanse da odmah u narednom gemu izjednači, Troicki je uspeo da spasi brejk loptu. Do kraja seta Troicki je zadržao prednost i uspeo je da se posle dva sata igre plasira u naredno kolo turnira u Rimu.
Troicki će u drugom kolu prestižnog turnira igrati protiv Ernestsa Gulbisa iz Letonije. Srpski i letonski teniser do sada nisu imali prilike da igraju jedan protiv drugog.
ATP master u Rimu igra se za ukupni nagradni fond od 3.204.000 evra, a pobedniku će pripasti ček na 500.000 evra.

Fajnal-for u Beogradu?


Završni turnir Evrolige 2014. godine mogao bi da bude u Beogradu. Čelnici Evrolige nisu zadovoljni organizacijom u Londonu i planiraju da fajnal-for dodele Sankt Peterburgu ili Beogradu, prenose mediji u Rusiji.
Domaćin završnog turnira košarkaške Evrolige naredne sezone mogao bi da bude Beograd, prenose danas ruski mediji.
London.jpg
Predsednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin rekao je da čelnici Evrolige nisu zadovoljni kako je London organizovao ovogodišnji Fajnal-for i da razmišljaju da glavnom gradu Engleske oduzmu već dodeljeno domaćinstvo za sledeću sezonu.
"Prema informacijama koje posedujem, London neće biti domaćin fajanl-fora zbog zauzetosti dvorane i zbog problema sa organizacijom. Predložio sam Sankt Peterburg gospodinu Bartomeuu, jer tamo postoji velika hokejaška dvorana, a druga dobra opcija bi bio Beograd, sa dvoranom od 23.000 mesta. Mislim da bi, bez obzira ko se plasira na Fajnal-for, tribine bile pune", rekao je Vatutin za ruski portal R-Sport.
Ranije danas predsednik Evrolige Đordi Bartomeu potvrdio je da postoje šanse da London i O2 Arena ne budu domacini Fajnal-fora 2014. godine.

Najveći uspeh požarevačkih stonotenisera


Plasmanom u polufinale plej-ofa stonoteniske Superlige Srbije, požarevački stonoteniseri ostvarili su najveći uspeh u istoriji stonoteniskog kluba "Požarevac".
Stonoteniseri kluba "Požarevac"  Požarevca ostvarili su najveći uspeh u svojoj istoriji, plasmanom u polufinale plej-ofa stonoteniske Superlige Srbije.
Stoni tenis.jpg
Ipak, na korak od finala zaustavila ih je ekipa "Bas kompjuter" iz Kikinde, koja je trijumfovala u trećem međusobnom susretu sa 4 : 1. Pre toga obe ekipe imale su po jednu pobedu, pa je treći meč odlučio finalistu plej-ofa.
Stonoteniski klub "Požarevac" osnovan je pre pet godina, naslednik je ugašenog "Mladog radnika", a Požarevljanima je ovo prva godina u najvišem rangu takmičenja, koje su na kraju sezone završili na drugom mestu.
Klub ima četrdesetoro aktivnih igrača i tridesetak kadeta i juniora, kojima se posvećuje posebna pažnja.

Završni turnir rukometnog Kupa ipak u Pančevu


Iako je bilo planirano da se finalni turnir rukometnog Kupa Srbije održi u Zubinom Potoku i prvi potpresednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić podržao tu ideju, Rukometni Savez Srbije je odlučio da se finale ipak premesti u Pančevu, kako ne bi ulazio u sukob sa EHF-om.
Odbor za hitna pitanja Rukometnog saveza Srbije doneo je danas odluku da završni turnir Kupa Srbije za muškarce bude održan u Pančevu, umesto u Zubinom Potoku kao što je ranije bilo planirano.
rukomet.jpg
"Sagledavši celokupnu situaciju, te bezbednosne, političke i sportske razloge, a ne želeći da niti klubovi niti savez snose bilo kakve sankcije od strane Evropske rukometne federacije, RSS je odlučio o promeni mesta odigravanja turnira. Želja takmičarske komisije RSS koja je donela odluku o mestu odigravanja, svakako nije bila želja za provokacijom, niti izazivanja bilo koje vrste problema sa Federacijom Kosova, već promovisanje rukometa i sporta", navodi se u saopštenju Rukometnog saveza posle današnje elektronske sednice.
Ističe se i da će RSS, bez obzira na promenu mesta odigravanja turnira, i dalje pomagati Rukometni savez Kosova i Metohije i klubove sa ovog područja.

RSS se zahvalio rukometnim radnicima RS Kosova i Metohije, ministarstvu omladine i sporta Kancelariji za Kosovo i Metohiju, kao i vladi Srbije na podršci i saradnji po ovom pitanju.
ZP.jpg
Završni turnir Kupa održaće se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Zaječar - Vojvodina i Crvenka - Partizan.
Prvobitnom predlogu RSS da turnir bude održan u Zubinom Potoku, podršku toj ideju dao je i prvi potpredsednik Blade Srbije Aleksandar Vučić ali se tome ranije usprotivila Evropska rukometna federacija.

Bojana preokretom izbacila Voznijacki!


Kakav povratak Bojana Jovanovski! Naša mlada teniserka napravila je fantastičan preokret protiv Karoline Vozinijacki i plasirala se u drugo kolo turnira u Rimu. Nakon velike borbe i sjajnog tenisa , Bojana je slavila pobedu od 2:1 u setovima (2:6, 6:4, 7:6 (7:5)). U trećem kolu gledaćemo srpski duel – Jovanovski protiv Jelene Janković.
Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo VTA turnira u Rimu, pošto je nakon preokreta pobedila devetu igračicu sveta Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:6, 6:4, 7:6 (7:5). Bojana u trečem kolu igra sa sunarodnicom Jelenom Janković.
Jovanovski.jpg


Jovanovski je napravila pravi podvig uspevši u trećem odlučujućem setu posle četiri vezana gema za Voznijacki da izjednači, a potom ostvari i najvredniju pobedu u karijeri.

Srpska teniserka je praktičnio bila na ivici poraza, uz povredu koja je zahtevala bandažiranje mišića kod 3:0 za Voznijacki u odlučujućem setu.

Sve to nije poremetilo 48. na svetskoj rang listi. Počela je da servira i riternira kao nikada u meču, iznenadivši Voznijacki koja je očigledno mislila da ima vremena da zaustavi "zahuktali voz" srpske teniserke -budući da je vodila sa 4:0.

Jovanovski je došavši do 4:4 malo popustila u koncentraciji, dopustila Voznijacki da napravi brejk (4:5), ali se zato odmah vratila "na kolosek", uzela servis protivnici i u taj brejku još jednom preokrenula (posle 5:2 za Voznijacki) za konačni triojumf i mesto u drugom kolu, gde će igrati protiv zemljakinje Jelene Janković.

Mojes hvali Runija


Budući trener Mančester junajteda Dejvid Mojes rekao je da je napadač tog kluba Vejn Runi izuzetan talenat i opisao ga kao "poslednjeg uličnog igrača". Mojes, koji naredne nedelje preuzima Mančester, već je radio s Runijem.
Engleski reprezentativac je u Evertonu debitovao u seniorskoj konkurenciji 2002. godine kao šesnaestogodišnjak.
Vejn-Runi.jpg
Posle sukoba u koji su ušli zbog navoda u Runijevoj autobiografiji, njih dvojica bi trebalo ponovo da rade zajedno. Prethodnih dana mediji su spekulisali da je Runi blizu odlaska sa Old Traforda, a i Aleks Ferguson je rekao da je on tražio da napusti klub.
"Kada je napustio Everton, on je već bio izuzetan fudbaler. Neke stvari koje je radio na treningu... mi bismo stajali sa strane, posmatrali ga i pitali smo se - 'Kako to radi?' Bio je izuzetan talenat", rekao je Mojes, a prenose engleski mediji.
Budući trener "crvenih djavola" rekao je da je Runi bio lud za fudbalom.
David-Moyes-Vejn-Runei.jpg
"Vejn je bio poslednji klasični ulični fudbaler. Kao šesnaestogodišnjak on je posle treninga išao da igra fudbal s drugovima na ulici. Mogli ste da ga vidite na ulici kako šutira loptu o zid. Deo te kulture je nestao, ali ja sam iz Glazgova i prepoznajem to. On je bio poslednji takav fudbaler s kojim sam radio", rekao je Mojes.

Mesi završio sezonu


Fudbaler Barselone Lionel Mesi odsustvovaće sa terena dve do tri nedelje zbog povrede desne noge, objavljeno je na klupskom sajtu. Mesi je jutros podvrgnut lekarskim pregledima i ustanovljeno je da je istegao tetivu leve noge, zbog čega će sa terena odusustvovati dve do tri nedelje.
Do kraja šampionata ostalo je da se odigraju još tri utakmice i malo je verovatno da će najbolji fudbaler sveta ove sezone odigrati joškoji meč za klub.
Lionel-Messi-2.jpg
Mesi je u nedelju, u drugom poluvremenu utakmice protiv Atletika iz Madrida, izašao sa terena pošto se požalio na bolove u nozi.
Barselona je pobedila sa 2:1 i potvrdila osvajanje šampionske titule.

U Rimu dan srpskog tenisa


Na turniru masters serije u Rimu danas nastupaju svi predstavnici Srbije, izuzev Janka Tiosarevića koji je, zbog bolesti, otkazao učešće a trebao je u prvom kolu da se sretne sa Viktorom Troickim.Izuzev Novaka Đokovića, koji je prvi nosilac turnira, svi naši sportisti igraju mečeve prvog kola.
Na teren "Foro Italika" prvi izlazi Troicki, koji u meču prvog kola igra, posle 12 sati, protiv Čeha Lukaša Rosola. Čeh zauzima 33. mesto na ATP listi i dobio je tri od četiri dosadašnja duela protiv srpskog tenisera.
Viktor-Troicki-1.jpg
Bolji iz tog duela sastaje sa u drugom kolu sa Letoncem Ernestsom Gulbisom, koji je pobedio Finca Jarka Nijeminena sa 6:2, 7:6 (8:6).
Troicki je trebalo da startni meč igra protiv zemljaka Janka Tipsarevića, ali se Janko povukao sa turnira zbog bolesti.
Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan na startu, a meč drugog kola protiv Španca Alberta Montanjesa, 89. na ATP listi, igra posle 15 sati. Sva četiri dosadašnja duela pripala su najboljem teniseru sveta, koji je u Rimu trijumfovao 2008. i 2011. godine.
Novak-Djokovic.jpg
Ukoliko očekivano prođe prvu prepreku, Đoković u borbi za osminu finala igra sa boljim iz meča u kojem se Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov sastaje sa pobednikom duela izmedju Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Argentinca Karlos Berloka.
Bojana-Jovanovski-5.jpg
Na ženskom turniru premijer serije u prestonici Italije Bojana Jovanovski će imati težak ispit, pošto od 11 sati u prvom kolu igra protiv bivšeg svetskog broja jedan, Dankinje Karoline Voznjacki. Bolju iz tog duela čeka Jelena Janković, koja je ranije pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 6:3, 6:0.
Ana-Ivanovic-7.jpg
Ana Ivanović turnir započinje posle 14 sati duelom protiv Poljakinje Ursule Radvanjske, 35. na WTA listi. Mećusobni skor je nerešen 1:1, a pobednica će u drugom kolu igrati protiv Japanke Ajumi Morite, koja je savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa 6:1, 6:3.
Jelena Janković u paru sa Mirjanom Lučić iz Hrvatske igra posle 13 sati meč prvog kola dublova protiv Nemice Julije Gerges i Mendi Minele iz Luksemburga.
Jelena-Jankovic-2.jpg
Turniru masters serije u Rimu, u muškoj komkurenciji, igra se za ukupan nagradni fond od 3,2 miliona evra, dok je nagradni fond ženskog turnira 2,3 miliona dolara.

Iznenađenje Majamija


U 4. utakmici polufinala plej ofa Istočne konferencije NBA lige Majami je, gostujući u Čikagu, savladao Bulse sa 88:65 i poveo sa 3:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Sa 3:1 u polufinalnoj seriji plej ofa, ali Zapadne konferencije, poveo je i Memfis savladavši Oklahomu, posle produžetka, sa 103:97.
U ekipi aktuelnog šampiona NBA lige samo dvojica igrača postigli su dvocifreni broj poena, Lebron Džejms 27, uz osam asistencija i sedam skokova, i Kris Boš 14 poena.
Nba-Majami-Cikago-1.jpg
Majami je pobedu obezbedio u trećoj četvrtini serijom od 17:9, i to je prvi put u klupskoj istoriji Čikaga da je postigao manje od 10 poena u jednoj četvrtini u plej-ofu. Takodje, Bulsi nikada do sada nisu postigli manje od 69 poena u utakmici u doigravanju.
"Morali smo naporno da radimo za ovu pobedu. Nikada ne volim da kažem da smo nekoga lako pobedili", rekao je igrač Majamija Kris Boš.
Nba-Majami-Cikago.jpg
U ekipi Čikaga, koja je iz igre šutirala sa samo 25,7 odsto uspešnosti, najefikasniji je bio Karlos Buzer sa 14 poena i 12 skokova, a Džimi Batler dodao je 12. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.
Naredna, peta utakmica igra se sutra uveče u Majamiju, gde bi domaći tim pobedom mogao da obezbedi plasman u finale Istočne konferencije.
Nba-Majami-Cikago-3.jpg
Za razliku od Majamija koji je od početka kontrolisao i igru i rezultat protiv Čikaga, Memfis je u duelu sa Oklahomom prošao put sličan onom kojim je Olimpijakos stigao do evropske titule.
Jer, kao i Olimpijakos protiv Reala, tako je i Memfis protiv Oklahome u jednom trenutku gubio sa 17 poena razlike (29:46). Od tog trenutka domaćin je, "jureći" rezultat pojačao agresivnost i krajem treće deonice konačno stigao do izjednačenja (72:72).
Nba-Memfis-Olahoma-6.jpg
S obzirom na ulog neizvesna završnica bila je zagarantovana. Predvićanja su se obistinila i do kraja se igralo koš za koš. Poenima iz slobodnih bacanja Zek Randolf i Mark Gasol doneli su prednost Memfisu u samom finišu susreta 94:92, ali je Kevin Durent 6,4 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene izjednačio na 94:94 i timove odveo u produžetak.
U dodatnih pet minuta spretniji su bili domaćini i tako stigli na korak od finala plej ofa Zapada.
Nba-Memfis-Olahoma-4.jpg
Sa 23 koša, 11 skokova i šest "rampi" Gasol je bio najistaknutiji pojedinac Memfisa, dok je sa 27 poena Durent prednjačio u poraženom timu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger