Headlines News :

Čelsi se provukao, Liverpul nije

Written By maxtv on четвртак, 21. фебруар 2013. | 23:16


Čelsi se golom Azara u poslednjim sekundama meča plasirao u osminu finala. Liverpul bio na pragu preokreta, ali ipak je eliminisan od Zenita. Napoli se ponovo obrukao protiv Viktorije, Atletiku malo gol Falkaa protiv Rubina. Nemanja Matić strelac u pobedi Benfike nad Bajerom
Rervanši Lige Evrope počeli su ispadanjem favorta. Akipa madridskog Atletika pobedila je u Kazanju Rubin sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog meča. Jedini strelac na utakmici bio je Falkao u 84. minutu. Tako je aktuelni šampion Lige Evrope eliminisan iz ovog takmičenja.
Izgleda da je Liga Evrope takmičenje po meri Intera, kome u seriji A ne cvetaju ruže. Posle pobede u prvom meču protiv Kluža, Inter je i na gostovanju nezgodnoj rumunskoj ekipi samo potvrdio kvalitet . Sa dva gola Guarina i jednog Benasija italijanski tim je trijumfovao sa 3:0.
Kluz-Inter.jpg
Interu prija Liga Evrope
Bazel se takođe bez veće muke plasirao u osmini finala Lige Evrope. Na gostovanju u Dnjepru bilo je 1:1, što je bilo dovoljno švajcarskom timu, koji je prvi meč dobio sa 2:0, da se plasira dalje. Golove su postigli Seležanjov iz penala u 76. minutu, dok je takođe sa bele tačke izjednačio Šar.
Posle goleade u prvoj utakmici koja je završena sa 3:3, Lacio je pred svojim nacvijačima sigurnom pobedom od 2:0 eliminisao Borusiju iz Menhenglazbaha. Ceo posao oko plasmana u osminu finala Lacio je rešio u prvom poluvremenu golovima Kandareve i Gonzalesa.
Lacio.jpg
Lacio siguran
Ulice Liona bile su poprište krvavog obračuna navijača tog kluba i Totenhema, dok se na terenu vodila prava fudbalska bitka koja je rešena u poslednjem minutu. Lion je sve do samog kraja imao minimalnu prednost i rezultat koji ih vodi dalje. Ipak Pogotkom Dembelea Totenhem je uspeo da izjednači na 1:1 i plasira se u osminu finala.
Samo jedan gol u dva meča bio je dovoljan ekipi Njukasla da eliminiše Metalist. Prvi susret dva tima završen je bez golova, dok je u revanšu, pogotkom Ameobija u 64. minutu, engleski tim osigurao prolaz u osminu finala.
Najbolji meč večeri igrao se na Enfildu gde je Liverpul jurio dva gola zaostatka protiv Zenita. Ruski tim je poveo golom Hulka u 19. minutu i tada se činilo da je pitanje pobednika rešeno. Ipak, Liverpul na na krilima navijača krenuo u preokret.
Luis-Suarez.jpg
Suarez maestralan, Liverpul eliminisan
Prvo je Suarez golom iz slobodnog udarca izjednačio, da bi u samom finišu poluvremena Alen doveo „crvene" u vođstvo. Kada je u 60. minutu Suarez ponovo iz slobodnog udarca postigao gol, činilo se da je preokret na dohvat ruke. Iako je Liverpulu falio još jedan gol, i pored velikog broja propuštenih prilika, „crveni" nisu uspeli da se plasiraju dalje.
Liverpul možda nije imao sreće, ali Čelsi jeste. Na svom terenu, veći deo meča, Čelsi je gubio protiv Sparte minimalnim rezultatom. Taman kada se mislilo da će meč otići u produžetke, u poslednjim trenucima meča, Azar je postigao pobednički gol za „plavce".
Celsi.jpg
Čelsi se provukao
U dvomeču sa Viktorijom Napoli se propisno obrukao. Kavani i drugovi su posle debakla pred svojim navijačima, poraženi i u Plzenju gde je izgubio sa 2:0.
Viktorija-Napoli.jpg
Napoli se obrukao
Benfika je rutinski, sa 2:1, savladala Bajer iz Leverkuzena, i tako je potvrdila prolaz u osminu finala. Drugi gol za Benfiku postigao Nemanja Matić.
Nemanja-Matic.jpg
Mtić strelac za Benfiku
Anži je bez većih problema sačuvao prednost od 3:1 iz prvog meča protiv Hanovera. U revanšu nemački tim je pripretio golom Pinta u 70.minutu, ali Anži je odoleo, a prolaz u narednu rundu potvrdio je Traore u poslenjim sekundama meča.
Fenerbahčeu je bio dovoljan samo jedan gol protiv Bate Borisova da se plasira dalje. Njega je postigao Baroni iz penala u 45. minutu.
Najduži duel igrao se u Bukureštu gde je Steaua slavila protiv Ajaksa posle izvođenja penala. Rumunski tim je uspeo da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, i savladao je holandsku ekipu sa 2:0, golovima Latovlevićija i Ćirićesa. Imajući u vidu da je Ajaks istim rezultatom pobedio prvi meč, igrali su se produžeci u kojima nije bilo golova.
Posle izvođenja penala trijumfovala je rumunska ekipa. Tragičari u holandskoj ekipi bili su Šone i Mojsander koji nisu potigli golove sa bele tačke.

Barsa nemilosrdna, Pao slavio u Kaunasu


Mečevi osmog kola druge faze Evrolige. Košarkaši Barselone pobedili su u Istanbulu Fenerbahče sa 99:60, Panatenaikos kao gost savladao Žalgiris 73:78, Makabi rastavio Sijenu 92:61, Bamberg izgubio na svom terenu od Unikahe 65:68. U petak se igraju preostali mečevi 8. kola.
Porazom ekipa Fenerbahčea izgubila je sve šanse da obezbedi plasman u četvrtinu finala Evrolige, pošto sada u Grupi F imaju učinak od dve pobede i šest poraza, dok je Barselona posle trijumfa ostala na prvom mestu.
Fenerbahce-Barsa1.jpg
Najefikasniji u pobedi katalonskog kluba bio je Majkl Pete sa 17 poena, dok su Marselinjo Uertas i Ante Tomić postigli po 14. S druge strane. najbolji je bio Bojan Bogdanović sa 18 poena, a Bo Mekejleb je ubacio jedan manje. Srpski košarkaš Uroš Tripković proveo je dva minuta na parketu i nije imao nikakav učinak.
Fenerbahce-Barsa.jpg
Košarkaši Panatinaikosa pobedili su večeras u Kaunasu Žalgiris sa 78:73 (19:22, 21:21, 16:15, 22:15) u utakmici osmog kola Top16 faze Evrolige. Pitanje pobednika rešeno je u poslednja tri minuta kada je tim iz Atine napravio seriju od 9:2. Panatinaikos je predvodio Roko Leni Ukić sa 21 poenom, Dijamantidis je dodao 13, a Džejms Gist 12 poena. Najefikasniji u Žalgirisu bio je Oliver Lafajet sa 15 poena.
Zalgiris-Pao2.jpg
Bamberg je idalje bez pobede u drugoj fazi takmičenja. Bolji od nemačkog tima bila je Unikaha, koja je slavila sa 68:65. Luka Žorić je sa 26 poena bio najefikasniji kod Španaca, Kosta Perović nije uspeo da se upiše u listu strelaca, dok je očekivano najbolji u Bambergu bio Boštjan Nahbar, strelac 17 poena.
Bamberg-Unikaha1.jpg
Košarkaši Makabija iz Tel Aviva pobedili su večeras na svom parketu Sijenu sa 92:61. Najefikasniji u ekipi Makabija bili su Jogev Ohajon i Devin Smit sa po 9 poena i tako zadržali svoj tim i dalje u konkurenciji za plasman u arednu fazu takmičenja. U ekipi Montepaskija najbolji je bio Bobi Braun sa 13 poena, a isti učinak imao je Kristijan Kangur.
Makabi-Sijena.jpg
Grupa E:
Bamberg - Unikaha 65:68 (14:16, 14:22, 13:17, 24:13)
Žalgiris - Panatinaikos 73:78 (22:19, 21:21, 15:16, 15:22)
Sutra:
Anadolu Efes - CSKA Moskva
Real Madrid - Alba
Grupa F:
Fenerbahče - Barselona 60:99 (13:23, 6:27, 21:26, 20:23)
Makabi - Montepaski 92:61 (22:22, 24:12, 23:19, 23:8)
Sutra:
Himki - Bešiktaš
Olimpijakos - Kaha Laboral 

Jelena u četvrtfinalu


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Bogoti, pošto je, u drugom kolu, pobedila Kolumbijku Marijanu Duke-Marino sa 6:3, 6:2. U borbi za polufinale igraće protiv Rumunke Kadantu.
Jelena je lako slomila otpor protivnice. Meč je trajao 74 minuta. Janković se u nastavku takmičenja sastaje se Rumunkom Aleksandrom Kadantu, koja je pobedila Terezu Mrdežu iz Hrvatske sa 4:6, 6:3, 6:4.
Jelena-JAnkovic3.jpg
 
Prvi set Jelena je uz dva brejka osvaja rezultatom 6:3. U drugom ekspresno dolazi do 5:1, protivnica uspeva da vrati jedan brejk, ali to je bilo sve što je uradila na ovom meču.
U narednom gemu na servis protivnice Jelena koristi drugu meč loptu za konačnih 6:2 u drugom setu.
Janković se u nastavku takmičenja sastaje se Rumunkom Aleksandrom Kadantu, koja je pobedila Terezu Mrdežu iz Hrvatske sa 4:6, 6:3, 6:4.

Turnir u Bogoti igra se za ukupan nagradni fond od 235.000 dolara, a Janković je postavljena za prvog nosioca.

Savićević “traži” šansu


Bliži se start prolećno dela prvenstva. Crveno-beli se pripremaju za duel sa Javorom na svom stadionu 27. februara. Zvezda kreće u (ne)moguću misiju, pokušaj da se nadoknadi minus šest za vodećim Partizanom. Mladi Vukan Savićević izjavio je da je spreman da maksimalno iskoristi šansu, naravno ukoliko mu trener Janković pruži priliku na tom meču.
Fudbaler Crvene zvezde Vukan Savićević rekao je da je spreman da pruži svoj maksimum ako mu trener Aleksandar Janković da šansu da igra u prvoj utakmici nastavka Super lige protiv Javora.
Zvezda-Vukan-Savicevic1.jpg
"Ako mi trener da šansu spreman sam da pružim maksimum i verujem da mogu da odigram kvalitetno. Kada sam polazio u Tursku nisam mislio o minutaži, već samo da odradim pripreme što je bolje moguće. Mnogo su mi pomogli stariji igrači. Uvek su bili tu za mene, da mi pruže podršku i daju savet. Najviše Nenad Milijaš i Luka Milivojević.
Govore mi kako da se postavim, gde da se pomerim, i uz njih mi je mnogo lakše da igram", rekao je Savićević za klupski sajt. Ofanzivni vezista je istakao da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da "proleće bude Zvezdino".
"U mlađim selekcijama sam igrao na istom mestu kao i u prvom timu. Mislim da sam najkorisniji i da mogu najviše da pružim kao polušpic. Moj utisak je da smo kao ekipa mnogo uigraniji u odnosu na jesenji deo polusezone i da će se to videti na terenu. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe da naredno proleće bude 'Zvezdino'", istakao je omladinski reprezentativac Srbije.
Savićević je kazao da ne sumnja da će navijači Zvezde pružati veliku podršku svom klubu i u nastavku sezone.
"Mnogo bih voleo da vidim na stadionu dosta publike. Ne znam da li ću igrati od prvog minuta, o tome odlučuje trener, a moje je da ga slušam i ispoštujem svaku njegovu odluku. Mnogo godina unazad navijači nas podržavaju, ne sumnjam da će tako biti i ubuduće, odnosno u nastavku sezone", kazao je Savićević.
Utakmica između Zvezde i Javora u 16. kolu Super lige igraće se u sredu, 27. februara u Beogradu.

Zvezda nišani London


Juniori Zvezde kreću u borbu za plasman na završni turnir košarkaške Evrolige. Crveno-beli su domaćini kvalifikacionog turnira koji je na programu u petak, subotu i nedelju. U A grupi su još Trevizo, Alba i Mega Vizura, dok Grupu B čine Partizan, Insep, Prag i Cedevita. Samo će pobednik ostvariti plasman u London.
Trener juniora Crvene zvezde Slobodan Klipa rekao je da će taj klub predstojeći valifikacioni turnir za Evroligu iskoristiti da proveri koliko su napredovali njegovi mladi košarkaši.
Zvezda-Klipa-KZN1.jpg
"Imam mnogo iskustva, pošto dugo radim sa mlađim kategorijama. Veoma je značajno izboriti plasman na završni turnir Evrolige, jer tamo možete da vidite način rada drugih klubova i kvalitet igrača. Cilj je da proverimo potencijal i kvalitet naših igrača, pošto će iz ove generacije mnogi od njih igrati u seniorskom timu", rekao je Klipa na konferenciji za novinare u Beogradu.
Crvena zvezda je domaćin kvalifikacionog turnira i utakmice će se igrati u dvoranama Basket siti i Basket lend.
U Grupi A igraju Crvena zvezda, Trevizo, Alba i Mega Vizura, dok Grupu B čine Partizan, Insep, Prag i Cedevita.
Klipa smatra da će u polufinalu Grupe A igrati njegov tim i Mega, pošto su Alba i Trevizo, "kvalitetom ispod beogradskih ekipa".
Zvezda-Klipa-KZN2.jpg
Košarkaši Crvene zvezde Nikola Rebić i Marko Tejić rekli su da neće imati lak posao na turniru, ali da crveno-beli žele dobro da odigraju i plasiraju se na završni turnir u Londonu.
Zvezda će sutra od 9.30 u prvom kolu u Basket sitiju igrati protiv Albe, dok dva sata kasnije počinje duel Insep - Cedevita. U Basket lendu, od 9.30 počinje meč Trevizo - Mega, a od 11.30 igraju Partizan i Prag.
Zvezda-Klipa-KZN3.jpg
Od 18 sati sutra počinje drugo kolo, Zvezda igra protiv Treviza, a u isto vreme sastaju se Alba i Mega Vizura. Od 20 sati igraju Partizan i Cedevita, kao i Prag i Insep.
U subotu od 9.30 na programu su utakmice Zvezda-Mega i Alba-Trevizo, dok od 11.30 igraju Cedevita-Prag i Partizan-Insep. Od 18 i 20 sati igraju se polufinalne utakmice, a finale je na programu u nedelju od 14.15.
Pobednik turnira plasiraće se na završni turnir Evrolige, koji se od 9. do 12. maja igra u Londonu.

Janko bez finala Marseja


Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Marseju, pošto je izgubio od Rusa Dimitrija Tursunova sa 0:2 (6:7, 2:6). Meč je trajao jedan sat i 30 minuta.
anko nije imao snage. Iako je povreda prošlost, naš teniser nije imao dovoljno snage da se suprotstavi protivniku. Prvi set Rus je rešio u svoju korist u taj brejku. Kada se očekivalo da Janko napadne usledio je pad u igri našeg asa i protivnik lako dobija i ovaj period igre. Dmitri Tusunov je trenutno 119. na ATP listi, dok je Tipsarević bio postavljen za četvrtog nosioca na turniru, kao deveti igrač sveta.
Janko-Abu-Dabi01.jpg
Posle neizvesnog prvog seta, Tipsarević koji je pauzirao zbog povrede, u nastavku nije uspeo na pravi način da se suproststavi ruskom teniseru.
U narednom kolu Tursunov će se sastati sa Žilom Milerom iz Luksemburga, 70. igračem na ATP listi.
Nagradni fond turnira u Marseju je 528.135 evra.

Oduzeo bih im pasoše


Selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković ističe da nema opravdanja za devojke koje, iako rođene u Srbiji, nastupaju za druge nacionalne timove. Da je do mene, ja bih oduzeo pasoš Srbije svima onima koji su iz Srbije, a igraju za tuđu zemlju, rekao je Bošković za „Sport".
Ženska rukometna selekcija Srbije bez dileme bi bila najbolja na svetu, kada bi za nju nastupale sve igračice rođene u našoj zemlji.
srbija.jpg
Indira Jakupović, Bojana Radulović, Mirjana Milenković, Bojana Popović, Ana Radović, Katarina Bulatović, Ana Đokić i Milica Danilović, sve oni igraju ili su igrale za reprezentacije Makadonije, Mađarske, Crne Gore i Nemačke.
"Svako ima pravo na izbor i u to ne ulazim. Prihvatam da neko odluči da prestane da igra za svoju zemlju, ali ne i da počne da igra za drugu. Nisam nikada čuo da je neki Danac odlučio da igra za neku drugi reprezentaciju. Da je do mene, ja bih oduzeo pasoš Srbije svima onima koji su iz Srbije, a igraju za tuđu zemlju", rekao je Bošković za „Sport".
Na nedavno održanom prvenstvu Starog kontinenta, Srbija je nakon velike borbe poražena od kasnijeg pobednika turnira Crne Gore. Najbolja igračica ove reprezentacije bila je Katarina Bulatović, devojka rođena u Kragujevcu. Odlična je bila i Ana Đokić, koja je iz Aranđelovca.
"Tu za mene ne može da bude nikakvog opravdanja. Rođen sam u Srbiji, moja familija takođe, od malena sam vaspitavan da imam samo Srbiju i ništa više", istakao je selektor nacionalnog tima.
Srbija 2.jpg
Bošković smatra da koren problema proizilazi iz činjenice da je izgubljen ponos i pravi odnos prema srpskoj državi, a da je potrebno dosta vremena da se to sanira.
"Deca nam ne znaju himnu "Bože, pravde". Ja bih to uveo kao obavezno na prvom času. Patriotizam moramo da uvedemo u Osnovnu školu. Evo, nedavno na Danu državnosti, nisam video zastavu Srbije na svakoj banderi u mom Aranđelovcu. To ne sme tako", zaključuje Bošković.

Pistorijusa napuštaju i sponzori


Američka kompanija za proizvodnju sportske opreme Najk suspendovala je sponzorski ugovor sa južnoafričkim atletičarem Oskarom Pistorijusom, koji je optužen za ubistvo devojke Rive Stenkamp.
"Verujemo da je Pistorijus zaslužio da ima pošten sudski proces, a mi ćemo kao kompanija pažljivo posmatrati kako će se stvari odvijati", navodi se u saopštenju kompanije Najk.
Oskar-Pistorijus.jpg
Oskar Pistorijus...od junaka do ubice?
Najk je u oktobru prošle godine raskinuo ugovor sa američkim biciklistom Lensom Armstrongom, koji je priznao da se dugi niz godina dopingovao. Američka kompanija, međutim, nastavila je saradnju sa golferom Tajgerom Vudsom, koji je javno priznao da je prevario suprugu.

Spremni smo 100 odsto


Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da njegovi fudbaleri 100 odsto spremni čekaju nastavak prvenstva, u koji će ući kao da nemaju prednost od šest bodova u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.
"Zadovoljan sam pripremama. Uradili smo sve što smo planirali i prvenstvo dočekujemo 100 odsto spremni. Ostali su još samo neki detalji, koje ćemo u hodu, u toku prvenstva doraditi", rekao je Vermezović novinarima.
Partizanfk-Miljkovic-u-zagr.jpg
Miljković u zagrljaju saigrača
Fudbaleri Partizana su jesenji deo šampionata završili na prvom mestu sa 37 bodova, šest više od Zvezde.
"Svi su u trci. Krećemo od nule i ne računamo na tih šest bodova prednosti. Tako svaki naš igrač mora da uđe u nastavak prvenstva", rekao je Vermezović.
Trener srpskog šampiona objasnio je da u ekipi ima po dva igrača na svakoj poziciji i da veruje da će se novi igrači dobro uklopiti u odbranu tima.  Vermezović je dodao da će prolećni deo sezone biti mnogo kvalitetniji od jesenjeg. On je pohvalio zalaganje na treninzima starijih igrača, među kojima su Milan Smiljanić, Goran Lovre i kapiten Saša Ilić.
Na pitanje novinara da objasni situaciju oko Lazara Markovića, Vermezović je rekao da je i dalje povređen.
Partizan-fk-Nemanja-Nikolic.jpg
Nemanja Nikolić okružen igračima Kopra
"Lazar ima povrdu trbušnog zida i bio je na pregledima u Engleskoj i Nemačkoj, ali i kod jednog italijanskog specijaliste. On je preporučio da tri nedelje ide kod njega na lečenje, ali će klub odlučiti da li i kada će to biti", rekao je Vermezović.
On je dodao da je lakše povređen Aleksandar Mitrović, koji se požalio na bol u kolenu, ali da je pregledima utvrđeno da nije oštećen meniskus i da će u subotu početi ponovo da trenira.
Trener petostrukog šampiona Srbije najavio je da će klub svake nedelje organizaovati prijateljske utakmice u kojima će igrati oni fudbaleri koji ne dobiju dovolju minutažu u prvenstvu.
Partizan-fk--Predrag-Luka.jpg
Predrag Luka u karakterističnom prodoru
Prolećni deo Super lige Srbije Partizan počinje u utorak 26. februara utakmicom protiv BSK-a u Borči.

Del Pjero produžio ugovor


Legendarni italijanski fudbaler Alesandro del Pjero potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa australijskim Sidnejom.
"Za mene i moju porodicu dolazak u Australiju bio je izazov jer predstavlja veliku promenu u životu. Sada nam je sjajno ovde, sve nam se dopada, grad i vreme. Ipak, ovde sam pre svega zbog fudbala. Dorastao sam ovom velikom izazovu", rekao je nekadašnji as Juventusa australijskim novinarima.
Del-Pjero-Sidnej.jpg
Bivši italijanski reprezentativac ima 38 godina, a prema odredbama novog ugovora ostaće u Sineđu do kraja februara 2014.
Del Pjerova godišnja plata iznosi oko dva miliona dolara, a do sada je na 18 utakmica postigao 11 golova u dresu Sidneja.
Ekipa Sidneja trenutno zauzima peto mesto na tabeli u šampionatu Australije sa 15 bodova manje od vodećeg Sentral Kousta.

Najgori meč Barse u poslednjih pet godina


Loša igra i poraz Barselone od Milana sa 2:0 u prvom meču osmini finala Lige šampiona dočekana je pravom kanonadom kritika u španskim medijima.
"Barselona je odigrala najgori meč u poslednjih pet godina", ocenila je "Marka" i dodala da je Mesi u tom meču jednostavno "nestao".
Cetiri-spanska-kluba.jpg
Neočekivani problemi
Ipak, ovaj španski sportski dnevnik tvrdi da je vodeći gol Milana neregularan, jer je Zapata igrao rukom u šesnaestercu, posle čega je Boateng smestio loptu u mrežu. Marka je izrazila zabrinutost zbog opasnosti da sva četiri španska kluba - Valensija, Malaga, Real i Barselona ne prođu u četvrtfinale Lige šampiona.
"As" ocenjuje da je protiv Milana igrala "mala Barselona". "El mundo deportivo" navodi da je Barselona "bila neprepoznatljiva i da je potpuno zasluženo izgubila od Milana". Ovaj list se ipak nada "epskom revanšu".
"Barseloni će sada biti potrebna sva njena magija, ukoliko želi da se kvalifikuje u četvrtfinale", tvrdi ovaj španski list.
"Nema izvinjenja za ovakav meč!", navodi "Sport" u naslovu. "Ovo je bilo najgore izdanje Barselone, koja je imala samo jedan šut u okvir gola", tvrdi "Sport", ali na stub srama stavlja i glavnog sudiju Krega Tomsona "koji nije video da je Zapata igrao rukom".

Samouvereno do najboljih rezultata



Najbolji srpski atletičari takmičiće se predstojećeg vikenda na Balkanskom prventsvu u dvorani u Istanbulu, a desetobojac Mihail Dudaš poručio je da pun samopouzdanja kreće na ovo takmičenje.
Dudaš će na Balkanijadi učestvovati u dve disciplini - u skoku motkom i trci na 60 metara s preponama.
Mihail-Dudas-London....jpg
Veliki potencijal Dudaš je pokazao na OI u Londonu
"Ambicije na Balkanskom prvenstvu su mi da u obe discipline postavim svoj najbolji rezultat ove sezone. Mislim da sam potpuno spreman da istrčim ispod 6.95 sekundi, a u skoku motkom želim da priđem što bliže visini od pet metara", istakao je Dudaš.
Zanimljivo je da je Dudašev rezultat u desetoboju najbolji na Balkanu svih vremena.
"Drago mi je što imam najbolji rezultat u desetoboju, ali se neću na tome zadržavati. U Istanbulu ću se takmičiti protiv atletičara koji se bave isključivo i samo tim disciplinama, a ne višebojem. Tu je konkurencija, naravno, jača, ali ću se boriti koliko god mogu", naglasio je Dudaš.
Vrlo brzo posle Istanbula, Dudaša i ostale naše najbolje atletičare očekuje Evropsko dvoransko prvenstvo u Geteborgu.
"Na žalost, u Istanbulu neću moći da odmerim snage sa takmičarima protiv kojih ću se boriti na Evropskom prvenstvu u Geteborgu u sedmoboju. Po završetku Balkanskog prvenstva, ostaću još nekoliko dana u Istanbulu, a potom direktno idemo u Geteborg, gde ćemo odraditi finalne pripreme", rekao je srpski desetobojac.
Dudaš je proteklog vikenda na dvoranskom prvenstvu Srbije ostvario dvostruku pobedu, što mu je poslužilo kao prava priprema za ono što ga čeka u Istanbulu.
"Sa prvenstva Srbije nosim veliko samopouzdanje. Pobede na 60 metara prepone i skoku u dalj, kao i odličan rezultat u bacanju kugle, pokazuju da sam dobro trenirao. Sada sa sigurnošću mogu da kažem da sam spreman i da ću u Geteborgu napasti dobar rezultat" istakao je Dudaš.

Jelena u osmini finala


Teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u Bogoti, pošto je pobedila Džuliju Koen iz SAD sa 2:1.
Rezultat po setovima je bio 6:4, 5:7, 6:2.
Jelena-JAnkovic3.jpg
U osmini finala Jelena Janković igraće protiv domaće teniserke, Kolumbijke Marijane. Turnir u Bogoti igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Barsa se plaši Milana


Potpredsednik fudbalskog kluba Milan Adrijano Galijani rekao je da se u prvom meču osmine finala Lige šampiona videlo koliko se Barselona plaši rosonera.
"I sinoć i prošle godine smo odigrali dobro protiv Barselone. Jednostavno, možemo da se ravnopravno borimo protiv njih, to sam, uostalom, istakao nekoliko puta. Fudbaleri Barselone nas poštuju, ali i kada kažu da nas se plaše, verujte mi, govore istinu", kazao je Galijani italijanskim medijima.
Milan-Muntari-,-Boateng.jpg
"Razvalili" Barsu
Ekipa Milana na svom stadionu je pobedila Barselonu sa 2:0 u prvom meču osmine finala LŠ, a golove su dali Kevin Prins Boateng i Suli Muntari.
"U ovakvim utakmicama veliku ulogu imaju i istorija i tradicija. Setite se samo gde smo bili posle prvih nekoliko mečeva ove sezone. Fudbal je divna igra, jer nikad ne znate šta može da se desi. Ipak, verujem da ni najveći optimisti nisu mogli da zamisle da ćemo ovako odigrati", naveo je on.
Galijani je dodao da bi navijači trebalo da podrže ekipu i u dobrim i u lošim trenucima.
"Ne smeju da zaborave na sve ovakve trenutke. Čak ni kada izgubimo kod kuće od Sampdorije", dodao je drugi čovek Milana. Revanš utakmica osmine finala LŠ između Barselone i Milana igra se 12. marta na stadionu Nou Kamp.

Barsa veruje u prolaz


Pomoćni trener Barselone Đordi Rura uveren je da će se njegova ekipa plasirati u četvrtfinale Lige šampiona, uprkos porazu od Milana sa 2:0.
"Ako neki tim zaslužuje da mu navijači pruže šansu, to je Barselona. Možemo do četvrtfinala. Verujem da će naši igrači doći do željenog rezultata, iako smo svi svesni koliko smo lošu partiju pružili u Milanu", kazao je Rura za sajt Barselone.
Milan-Barsa-Inijesta.jpg
Rura, koji na klupi španskog kluba menja Tita Vilanovu, smatra da će Barseloni u revanšu mnogo značiti podrška sa tribina.
Španski trener dodao je i da rezultat iz prve utakmice ne odslikava pravo stanje stvari na terenu.
"Mislim da nismo zaslužili ovako ubedljiv poraz. U prvom poluvremenu smo imali potpunu kontrolu igre. Milan je na celom meču napravio samo dve šanse i obe je iskoristio. Takođe, teren je bio kao njiva, što stvarno nije normalno za meč Lige šampiona", dodao je Rura.
Revanš utakmica osmine finala LŠ između Barselone i Milana igra se 12. marta na stadionu Nou Kamp.

Eliminisan i Raonić


Posle Amerikanca Džona Iznera, sa ATP turnira u Memfisu eliminisan je i kanadski teniser Miloš Raonić koga je jutros savladao Amerikanac Džek Sok sa 6-3, 5-7, 7-5.
Podsećanja radi, Raonić je u Memfisu bio postavljen za drugog, a Izner za trećeg nosioca. To su za sada i jedina iznenadjenja na turniru koji se igra za nagradni fond od 235.000 dolara.
Milos-Raonic-1.jpg
U preostalim mečevima 1. kola postignuti su ovi rezultati:
(6) Tomi Has (Nemačka) - Jevgenij Donskoj (Rusija) 7-6 (8-6), 6-4
(7) Aleksandar Dolgopolov (Ukrajina) - Bjorn Fau (Nemačka) 6-3, 6-4
Donald Jang (SAD) - Havier Malis (Belgija) 5-1, Malis predao meč zbog povrede
Lejton Hjuit (Australija) - Lu Jen-hsun (Kineski Tajpeh) 2-6, 7-6 (7-3), 6-4 i
Marinko Matošević (Australija) - Go Soeda (Japan) 7-6 (8-6), 6-4.

Haos u Hrvatskoj zbog Srbije

Ni mraz, ni sneg nisu zaustavili hvatske navijače da čekaju kako bi nekako došli do karata za meč sa Srbijom. Redovi formirani još tokom noći ispred prodajnih mesta Tisak medija gde je u devet časova počela prodaja toliko vrednog parčeta papira za meč koji se igra 22. marta na stadionu Maksimir u Zagrebu. HNS primio neverovatnih 60 hiljada zahteva za ulaznice. Pao server sajta za prodaju ulaznica.
Od 35. 000 mesta, koliki je ukupni kapacitet Maksimira, u slobodnu prodaju pušteno je oko 24. 000 karata, saopštio je Hrvatski nogometni savez, ističući da je stiglo skoro 60.000 zahteva za ulaznice.


Od preostalih ulaznica oko 5. 000 je podeljeno udruženjima navijača Dinama i drugih fudbalskih klubova, dok je nekoliko hiljada karata namenjeno visokim gostima, sponzorima i prijateljima saveza.
Hrvatska.jpg
Brojni navijači zauzeli su svoja mesta već nekoliko časova pre ponoći, dok su prvi navijači pred prodajno mesto kod centralnog trga bana Jelačića u Zagrebu došli nešto pre ponoći i svu noć čekali po snegu i hladnoći.
hrvatska 3.jpg
Za red se staraju brojni čuvari i policijske patrole, a pred samim prodajnim mestima postavljene su metalne ograde.
Cene ulaznica kreću se od 250 kuna (33 evra) za tribinu na zapadnoj strani do 50 kuna (6,6 evra) za tribinu na jugu.
Hrvatska 2.jpg
Osim u prodavnicama, ulaznice se mogu kupiti i na internetu, a na njih imaju pravo samo navijači Hrvatske, s obzirom da po dogovoru fudbalskih saveza Hrvatske i Srbije neće biti dolaska srpskih navijača.

Peković doneo pobedu Minesoti


Bivši centar beogradskog Partizana Nikola Peković pružio je, verovatno, najbolju partiju od kako je postao akter najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu pošto je u pobedi Minesote protiv Filadelfije učestvovao sa 27 poena i 18 skokova, od čega sedam u napadu.
Priznanje za sjajnu igru nekadašnjem članu Partizana odao je i trener Filadelfije Dag Kolins koji je po završetku meča rekao da je upravo Peković bio ključni čovek utakmice i da je on najdirektnije uticao na rezultat.
Pekovic-Minesota.jpg
Pored Pekovića u pobedničkom timu istakli su se Derik Vilijams sa 17 koševa i osam uhvaćenih lopti i ruski reprezentativac Andrej Kirilenko koji je utakmicu završio sa 15 poena.
U poraženom timu, bolji od ostalih, bili su Evan Tarner sa 17 koševa i šest skokova i Džu Holider čiji je učinak iznosio 16 poena, pet asistencija i isto toliko ukradenih lopti.
Rezultati:
Toronto - Memfis 82:88
Šarlot - Detroit 99:105
Indijana - Njujork 125:91
Klivlend - Nju Orleans 105:100
Atlanta - Majami 90:103
Milvoki - Bruklin 94:97
Hjuston - Oklahoma 122:119
Minesota - Filadelfija 94:87
Dalas - Orlando 111:96
L.A. Lejkers - Boston 113:99 i
Golden Stejt - Finiks 108:98

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger