Headlines News :

Ranokija hvali Kuzmanovića

Written By maxtv on уторак, 12. фебруар 2013. | 19:47


Vreme će naravno pokazati koliko je dobar. Ipak, ono što smo do sada videli, ostavio je odličan utisak. Njegova dodavanja su zaista sjajna, rekao je igrač Intera Andrea Ranokija komentarišući novo pojačanje kluba, srpskog internacionalca Zdravka Kuzmanovića.
Zdravko Kuzmanović pokušaće da ove sezone pomopgne Interu da se dokopa mesta koje vodi u Ligu šampiona. Srpski internacionalac izgleda da je ostavio dobar prvi utisak, makar tako misli Andrea Ranokija.
Zdravko-Kuzmanovic.jpg
Kuzmanović pravo pojačanje za Inter
„Vreme će naravno pokazati koliko je dobar. Ipak, ono što smo do sada videli, ostavio je odličan utisak. Njegova dodavanja su zaista sjajna, rekao je igrač Intera Andrea Ranokija komentarišući novo pojačanje kluba", rekao je defanzovac Intera.
Kuzmanović je u INter poslednjeg dana prelaznog roka, i u dresu novog kluba odigrao je dve utakmice.
Andrea-Ranokija.jpg
Ranokija impresioniran Kuzmanovićem

FILA: Odluka MOK velika nepravda


Međunarodna rvačka federacija (FILA) saopštila je danas da je nepravedna odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta da izbaci rvanje iz olimpijskog programa 2020. "Šokirani smo odlukom da rvanje bude isključeno iz Olimpijskih igara 2020", saopstila je FILA.
MOK je na meti nezadovoljstva ljubiteljlja rvanjam, sporta koji koji je za mnoge simbol Olimpijskih igara. Međunarodna rvačka federacija je dodala da će preduzeti sve neophodne mere kako bi ubedila članove MOK-a da sačuvaju olimpijski status rvanja na sastanku u Buenos Auresu, u septembru.
rvanje-radomir-petkovic.jpg
Zvaničnik Nemačke rvačke federacije Janis Zamanduridis istakao je da odlukom MOK-a da isključi rvanje sa Igara "umire deo olimpijske ideje".
Izvršni komitet Međunarodnog olimpijskog komiteta preporučio je danas da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine. Izvršni komitet MOK-a je u lepezi od 25 sportova koji će biti na Igrama zadržao moderni petoboj. 
Rvanje ipak, ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa još sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.
MOK će konačnu odluku o novom članu olimpijske porodice doneti na zasedanju u Buenos Airesu od 7. do 10. septembra.

Jelena izgubila u prvom kolu


Teniserka Srbie Jelena Janković završila je takmičenje u prvom kolu turnira u Dohi, pošto je izgubila od Rumunke Monike Nikulesku sa 0:2 (4:6, 1:6). Meč je trajao jedan sat i 28 minuta.
Jankovićeva je trenutno 25. na VTA listi, a igrala je sa 60. igračicom sveta. Međutim nije uspela ozbiljnije da zapreti protivnici, iako je dobro počela meč. Ipak, nestabilnost u igri naše teniserke dovela je do novog poraza na startu turnira.
Jelena-JAnkovic3.jpg
Srpska teniserka povela je sa 3:1, ali je Nikulesku zatim napravila seriju od 4:0 i preokrenula rezultat u svoju korist (5:3) i ubzo dobila prvi set.
Rumunka je nastavila u istom ritmu i došla do 4:0 pre nego što je Jankovićeva osvojila prvi i jedini gem u drugom setu. 
U narednom kolu Nikulesku će se sastati sa Australijankom Samantom Stosur, osmim nosiocem na turniru i devetom igračicom na VTA listi.
Nagradni fond turnira je 2.168.400 dolara.

Zvezdina turska serija


Novi kontrolni meč i nova pobeda crveno-belih. Do vrha je napunjena mreža Šana, 8:0. Kasalica četvorstruki strelac. Naredni meč u Antaliji, Zvezda igra protiv danskog Esbjera.
Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i sedmu uzastopnu pobedu na pripremama u Antaliji, pošto su savladali ekipu Šana iz Lihtenštajna sa 8:0 (6:0).
Zvezda-Rad01.jpg
 
Četiri pogotka za Zvezdu postigao je Filip Kasalica, dva puta u listu srelaca upisao se Stefan Mihajlović, a po jednom Ognjen Ožegović i Miloš Dimitrijević.
Ožegović je u 80. minutu dobio crveni karton zbog nesmotrenog starta nad protivničkim golmanom. To je već šesto isključenje igrača crveno-belih na četiri poslednje utakmice tokom priprema u Turskoj.
Naredni kontrolni meč Crvene zvezda igra u četvrtak protiv danskog Esbjerga.

Srbija za spas hrvatskog fudbala


Mario Stanić razočaran činjenicom da samo dolazak Srbije u Zagreb može da pokrene hrvatsku fudbalsku javnost. Kakav apsurd! Samo Srbija može mobilizovati sve navijačke grupe, dolazak Srbije može ispuniti stadion Maksimir do poslednjeg mesta, napisao Stanić u svom blogu.
Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mario Stanić na zanimljiv način prokomentarisao je predstojeći fudbalski meč Srbije i Hrvatske, koji se 22. marta igra na zagrebačkom Maksimiru.
Stanic.jpg
"Ujediniće se Hrvatska taj dan, verujte mi... Tog dana ću ja biti poprilično žalostan, jer upravo dok ovo pišem, uviđam da samo Srbija može spasiti hrvatski fudbal. Kakav apsurd! Samo Srbija može mobilizovati sve navijačke grupe. Dolazak Srbije može ispuniti stadion Maksimir do poslednjeg mesta, a za sve druge atraktivne protivnike nisam siguran...", napisao je Stanić na svom blogu.

Mario Stanić rođen je u Sarajevu, a za Hrvatsku je nastupio 49 puta. Bio je član reprezentacije koja je 9. oktobra 1999. godine igrala na Maksimiru protiv reprezentacije SRJ, a čak je bio i strelac na meču koji je završen rezultatom 2:2.

Užas u NBA ligi!


Golden Stejt Voriorsi predstavili novi dizajn dresova, prvih u istoriji NBA lige sa rukavima. Kompanija Adidas očekuje da od naredne sezone nekoliko klubova počne da koristi njihov "izum".
Golden Stejt Voriorsi i Adidas pokušavaju da unesu novinu u NBA ligu. Posle 67 godina duge istorije, "Ratnici" će biti prvi tim koji će u NBA ligi nositi dresove sa rukavima.
Golden Stejt.jpg
Sa praktične strane, novi dresovi sa rukavima biće 26 procenata lakši od prethodnih, što igračima odgovara, barem prema pisanju naučnika. Ipak, sa druge strane, estetska vrednost ovakvih dresova više je nego upitna.
Voriorsi su već odigrali jedan meč u ovim dresovima, protiv San Antonija, dok će preostala dva odigrati u martu protiv Čigaga, odnosno Hjustona.
Adidas se nada da će sledeće sezone nekoliko klubova odlučiti da zaigra u novim, modernim dresovima.

Olimpijske igre bez rvanja


Izvršni komitet Međunarodnog olimpijskog komiteta preporučio je danas da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine. Izvršni komitet MOK-a je u lepezi od 25 sportova koji će biti na Igrama zadržao moderni petoboj.
Rvanje, kao jedan od nastarijih olimpijskih sportova bio je uvršten u olimpijski program od samog početka modernih Igara - 1896. godine.
Rvanje-1.jpg
Rvanje ipak, ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa jos sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.
MOK će konačnu odluku o novom članu olimpijske porodice doneti na zasedanju u Buenos Airesu od 7. do 10. septembra.
Zanimljivo je da je tekvondo ostao u olimpijskom programu, iako se spekulisalo da bi upravo taj sport mogao da bude izbačen.
Rvanje.jpg
Ragbi i golf su 2009. izglasani da debituju na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Čavićeva akademija u Kragujevcu


Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić otvoriće u sredu Plivačku akademiju u Kragujevcu, čiji će polaznici trenirati u zatvorenom bazenu sportskog centra "Park". Pored Čavićeve škole plivanja, akademija, prva u Srbiji, imaće školu za obuku dece neplivača.
Olimpijski, svetski i evropski osvajač medalja i osnivač prve Plivačke akademije u Srbiji, prilikom potpisivanja protokola o saradnji sa Skupštinom grada u decembru prošle godine, izjavio je da je od 2000. godine sanjao, razmišljao i razvijao plan da jednoga dana otvorili akademiju plivanja u Srbiji.
Milorad_Cavic-2.jpg
Čavić je tada izrazio nadu da će u Kragujevcu boraviti duže od dve godine, kako je predviđeno potpisanom protokolom, kao i da je njegova obaveza da obezbedi i jedan mali bazen dimenzija četiri sa 10 metara u nekom delu sportskog centra "Park", namenjen radu s najmlađom decom.
Bazen-u-Kragujevcu.jpg
"Putovao sam i plivao svuda po svetu, ali pogoduje mi što je Kragujevac u srcu Šumadije i odavde ću lakše da širim Akademiju. Moja misija je da Srbija postane plivačka sila", rekao je tada Čavić.

Protiv Ulma "na mišiće"


Vlada Vukoičić očekuje da njegovi košarkaši izvuku maksimum posle osvojenog Kupa Srbije i "na mišiće" savladaju ekipu Ulma. Nemačka ekipa pokazala da se radi o izuzetno nezgodnom protivniku, Zvezdi pobeda neophodna, ukoliko želi da razmišlja o prolazu u narednu rundu takmičenja.
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da crveno-beli moraju da zaborave na trijumf u Kupu Radivoja Koraća i "na mišiće" izbore pobedu protiv nemačkog Ulma.
Vukoicic.jpg
Crveno-beli posle četiri odigrane utakmice u grupi imaju skor 2-2 i sa dve pobede do kraja, protiv Ulma i 19. februara na gostovanju Galatasaraju sigurno bi izborili plasman u četvrtfinale Evrokupa.
"Trenutno se nalazimo na krilima pobede u Kupu i nadam se da ćemo protiv Ulma iscrpeti poslednji atom energije i dati sve od sebe. Ovo je utakmica koju moramo da izvucemo 'na mišiće' i pronaći snage u glavi. Prakticno ćemo za šest dana odigrati pet utakmica. Nije lako vratiti ekipu, nekome je potrebno smanjiti trening, a drugima terapija", rekao je Vukoičić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
On je dodao da je nekoliko igrača povređeno i da će nastup MVP-ija finalne utakmice u Kragujevcu Demarkusa Nelsona, koji je protiv Partizana povredi skočni zglob i koleno zavisiti od nalaza na pregledima.
Trener Zvezde upozorio je da je Ulm veoma ofanzivna ekipa, koja ima visoke procente šuta za dva i tri poena.
Nelson.jpg
"Biće teško ako im dozovolimo da nametnu svoj način igre. Ekipa Ulma bila je potcenjena kada je formiran sastav grupe, ali su na parketu pokazali da opravdano igraju u ovoj fazi i konkuršu za sledeći deo takmičenja", objasnio je Vukoičić.
Klub sa Malog Kalemegdana uputio je apel publici da navijanje bude fer, korektno i sportski, jer je na prošloj utakmici bilo ubacivanja tvrdih predmeta u teren, što može da dovede do veće kazne.
Utakmica Crvena zvezda - Ulm igra se sutra od 19.30 u dvorani Pionir, dok u isto vreme u Kazanju Uniks dočekuje ekipu Galatasaraja.

Inter kažnjen zbog Balotelija


Italijanska Liga kaznila je Inter sa 15.000 evra zbog rasističkog navijanja čija je meta bio njihov bivši igrač, a sada član Milana Mario Baloteli, tokom utakmice sa Kijevom prošle nedelje.
"Kažnjavamo na taj način uvrede na rasnoj osnovi i diskriminaciju", precizirano je u saopštenju Lige.
Baloteli-1.jpg
Predsednik Intera Masimo Morati apelovao je juče da navijači ne vređaju Balotelija na derbiju 24. februara.
Ako je suditi po nedeljnoj utakmici na San Siru protiv Kjeva, kada se čulo rasističko navijanje upereno protiv bivseg igrača Intera, Baloteli će biti na meti i na utamici Intera i Milana.
"Rekli su mi da je bilo rasističkih uvreda, ali ja lično to nisam razumeo", rekao je Morati posle utakmice sa Kijevom koju je njegov tim dobio sa 3:1.
Baloteli-2.jpg
"Nadam se da se to neće ponoviti u derbiju 24. februara", rekao je Morati.
Baloteli je igrao za Inter od 2006. do 2010. pre nego što se pridružio Mančester Sitiju, u kojem je proveo dve i po godine.

Jedan sport manje na OI 2020.


Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta danas će odlučiti koji sport će izbaciti iz takmičenja na Letnjim olimpijskim igrama 2020. godine, a najugroženiji je moderni petoboj koji je u olimpijskom programu od Igara 1912. godine u Stokholmu.
Takmičenje na Letnjim olimpijskim igrama odvija se u 26 sportova, a Izvršni odbor MOK-a danas će izbaciti jedan sport, kako bi krajem godine uvrstio novi sport.
macevanje_1.jpg
Mediji navode da će MOK gotovo sigurno izbaciti moderni petoboj, koji je u olimpijskom programu od Igara 1912. godine u Stokholmu.
Moderni petoboj podrazumeva takmičenje u mačevanju, jahanju, plivanju, trčanju i pucanju - pet veština koje su tražene od konjičkog oficira u 19. veku.
jahanje.jpg
MOK će 7. septembra u Buenos Ajresu odlučiti gde će se održati Olimpijske igre 2020. godine, a kandidati su Istanbul, Madrid i Tokio.

Slavlje na Malom Kalemegdanu


Košarkaši Crvene zvezde su na terenima na Malom Kalemegdanu, zajedno sa nekoliko stotina navijača, proslavili osvajanje Kupa Radivoja Koraća, prvog posle sedam godina.Košarkaši Crvene zvezde su u Kragujevcu pobedili Partizan sa 78:69, u nastavku utakmice koja je bila prekinuta u nedelju.
Najvatrenije pristalice crveno-belih su paljenjem baklji, vatrometom i povicima "Šampioni, šampioni" i "Sad si uzeo trofej Igore" pozdravili svoje ljubimce.
KK-Zvezda-1.jpg
Proslavu su uveličali i trubači, glavni hitovi su bili "Đurđevdan" i "Marš na Drinu", ali je bilo i drugačijih, neprimerenih pesama pogrdnog sadržaja na račun Partizana, i vređanja trenera crno-belih Duška Vujoševića.
Uvreda nije bio pošteđen ni novinar SOS kanala Vladan Tegeltija.
KK-Zvezda-2.jpg
Proslavi su prisustovali i predsednik kluba Nebojša Čović i potpredsednik Andrej Vučić.
Košarkaši Crvene zvezde su u Kragujevcu pobedili Partizan sa 78:69, u nastavku utakmice koja je bila prekinuta u nedelju.
Meč je bio prekinut u 26. minutu pri rezultatu 43:43, zbog ulaska navijača u teren i nemilih scena na tribinama.
KK-Zvezda-3.jpg
"Večiti rivali" će već narednog vikenda imati novi duel, jer je na programu utakmica u okviru Jadranske lige.

Zaustavljeni Seltiksi


Košarkaši Šarlota pobedili su u noći između ponedeljka i utorka Boston sa 94:91 i prekinuli niz Seltiksa od sedam uzastopnih pobeda u NBA ligi. Minesota posle osam poraza na gostovanjima pobedila Klivlend sa 100:92 a Los Anđeles Klipersi pobedili su Filadelfiju sa 107:90. Košarkaši Bruklina pobedili su posle produžetka Indijanu sa 89:84 i prekinuli niz od pet poraza na gostovanjima protiv te ekipe.
Bobketse je do pobede predvodio Bajron Malens sa 25 poena i 18 skokova. Ramon Sešns ubacio je 19, a Kemba Voker dodao je 18 poena, šest skokova i šest asistencija.
NBA-Seltiks.jpg
Džef Grin bio je najefikasniji u poraženom timu sa 18 poena, Kevin Garnet dodao je 16 poena uz 13 skokova, a Pol Pirs 13, uz po osam skokova i asistencija.
Košarkaši Minesote pobedili su Klivlend sa 100:92 i prekinuli niz od osam poraza na gostovanjima.
U ekipi Minesote, koja nije pobedila na gostovanjima od 3. januara, Luk Ridnor postigao je 21 poen, od kojih 13 u poslednjoj četvrtini, dok je bivši centar Partizana Nikola Peković postigao 16 poena i imao 10 skokova.
NBA-Bulsi-1.jpg
Riki Rubio dodao je 13 poena i 10 asistencija za Timbervulvse, koji su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza.
Kajri Irving ubacio je 20 poena i imao sedam asistencija u ekipi Klivlenda, a Tristan Tompson 16 poena.
Los Anđeles Klipersi pobedili su Filadelfiju sa 107:90. Kliperse je predvodio Kris Pol sa 18. "dabl dabl" učinkom u sezoni od 21 poena i 11 asistencija, dok su Blejk Grifin i Džamal Kroford ubacili po 20 poena.
NBA-Bulsi-2.jpg
U ekipi Filadelfije Nik Jang bio je najbolji sa 29 poena.
Košarkaši Bruklina pobedili su posle produžetka Indijanu sa 89:84 i prekinuli niz od pet poraza na gostovanjima protiv te ekipe.
Bruk Lopes postigao je 25 poena uz osam skokova, a 17 je dodao Džo Džonson. Redži Evans postigao je osam poena za pobednički tim, ali je imao i 22 skoka.
NBA-Atlanta-1.jpg
U ekipi Indijane, koja je drugu utakmicu uzastopno na svom terenu izgubila posle produžetka, Džordž Hil bio je najefikasniji sa 22 poena.
Nju Orleans je pobedio Detroit sa 105:86 i ostvario tek treću pobedu u poslednjih osam utakmica, Vašington je bio bolji od Milvokija sa 102:90, a San Antonio od Čikaga sa 103:89.
Košarkaši Atlante pobedili su Dalas sa 105:101 i zabeležili drugu pobedu u poslednjih osam utakmica na gostovanjima.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger