Headlines News :

Jelena završila i sa dublom

Written By maxtv on недеља, 10. март 2013. | 22:23


Nakon poraza u singlu od Svetlane Kuznjecove Jelena Janković poražena i u dublu sa Mirjanom Lučić od rusko-slovenačkog para Nađa Petrova/Katarina Srebotnik 6:2, 7:6 (7:4).
Srpska teniserka Jelena Janković i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale u konkurenciji dublova na turniru masters serije u Indijan Velsu pošto su večeras u osmini finala izgubile od rusko-slovenačkog para Nađa Petrova/Katarina Srebotnik sa 2:0 u setovima - 6:2, 7:6 (7:4).
Jelena1.jpg
Jankovićeva je tako završila učešće u Indijan Velsu, nakon što je prethodno poražena u 2. kolu singla od Ruskinje Svetlane Kuznjecove (0:6, 6:2, 7:5).

Primera 27. kolo Kristijano srušio Seltu


Sa dva gola na Galiciji Kristijano Ronaldo obezbedio "kraljevićima" pobedu u duelu sa Seltom. Bilbao kod kuće savladao Valensiju, Levante i Hetafe bez golova.
Fudbaleri madridskog Reala savladali su večeras kao gosti ekipu Selte sa 2:1, u 27. kolu prvenstva Španije.
Ronaldo2.jpg
Favorizovani Real je teško došao do pobede u Vigu, gde je solidni domaćin nastojao da osvoji barem bod u grčevitoj borbi za opstanak. Nakon igre bez golova u prvom poluvremenu, činilo se da će Selti to i poći za rukom, pošto je u nastavku izjednačila samo dva minuta nakon vođstva Madriđana.
Njihove nade, međutim, srušio je Ronaldo pogotkom iz penala nakon što je golman domaćina neoprezno srušio Kaku.
Ovim uspehom "kraljevski klub" je, barem privremeno, preuzeo drugo mesto na tabeli Primere sa 13 bodova zaostatka za vodećom Barselonom.
Ronaldo3.jpg
Ranije danas Atletik Bilbao je kod kuće savladao Valensiju sa 1:0, dok su Levante i Hetafe igrali nerešeno 0:0.
Selta Vigo - Real Madrid 1:2 (Aspas 63 - Ronaldo 61, 71. penal)Levante - Hetafe 0:0
Atletik Bilbao - Valensija 1:0 (Muniain 79)
Odigrano juče: Barselona - Deportivo La Korunja 2:0, Rajo Valjekano - Espanjol 2:0, Majorka - Sevilja 2:1, Valjadolid - Malaga 1:1. Odigrano u petak: Betis - Osasuna 2.1.
Tabela: Barselona 71 bod, Real Madrid 58, Atletiko Madrid 57, Malaga 44, Betis 43, Valensija 42, Sosijedad i Rajo Valjekano po 41, itd.

Bundesliga 25. kolo Hamburger juri Šalke


Hamburger pobedio Štutgart i skočio na šesto mesto Bundeslige. Hanover na domaćem terenu bez golova sa Ajntrahtom.
Fudbaleri Hamburgera savladali su večeras kao gosti ekipu Štutgarta sa 1:0, u poslednjoj utakmici 25. kola nemačke Bundes lige.
Hamburger2.jpg
Ovim uspehom Hamburger je preuzeo šesto mesto na tabeli i ima samo bod manje od Šalkea na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok se Štutgart približio ugroženim klubovima.
Štutgart - Hamburger 0:1 (Rudnevs 50)
Ranije danas Hanover i Ajntraht iz Frankfurta igrali su bez golova - 0:0.
Odigrano juče: Bajern Minhen - Fortuna Diseldorf 3:2, Borusija Menhengladbah - Verder Bremen 1:1, Majnc - Bajer Leverkuzen 1:0, Grojter Firt - Hofenhajm 0:3, Frajburg - Volfsburg 2:5, Šalke - Borusija Dortmund 2:1.
Odigrano u petak: Augsburg - Nirnberg 1:2.

Jovana MVP, Nataša najbolji bloker


Turski Vakifbank osvojio je drugu titulu Lige šampiona. Jovana Brakočević proglašena za najbolju igračicu turnira, Nataša Krsmanović iz Rabite najbolji bloker.
Odbojkašice turskog Vakifbanka osvojile su drugi trofej Lige šampiona pošto su večeras u Istanbulu, u finalnoj utakmici završnog turnira, savladale ekipu Rabite Baku iz Azerbejdžana sa 3:0 (25:17, 25:20, 25:23).
Jovana-Brakocevic1.jpg
Korektor Vakifbanka, srpska reprezentativka Jovana Brakočević, proglašena je za najbolju igračicu završnog turnira (MVP), dok je Nataša Krsmanović iz Rabite najbolji bloker.
Brakočevićeva je bila i najefikasnija u pobedi ekipe Vakifbanke sa 14 poena.
Jovana-Brakocevic2.jpg
Za najboljeg smečera izabrana je Rosir Kalderon iz Galatasaraja, dok je njena saigračica Juko Sano najbolji primač servisa. Najbolji server je Maren Brinker iz Busta, dok je prvi libero Gizem Gurešen iz Vakifbanke, a tehničar Naz Ajdemir iz istog tima. Najbolji poenter je Madelajn Montanjo iz Rabite.
U utakmici za treće mesto italijanski Busto Arzicio pobedio je ekipu Galatasaraja sa 3:2 (25:21, 25:15, 23:25, 22:25, 15:11).
Turkinje.jpg

Četiri gola prednosti za Partizan


Partizan savladao Brešu 9:5 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Revanš susret 20. marta. Završni turnir biće održan 31. maja i 1. juna u Beogradu. Vujasinović nezadovoljan igrom u bazenu.
Vaterpolisti Partizana pobedili su na Banjici ekipu Breše sa 9:5 (2:0, 3:0, 1:2, 3:3), u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.
VKPartizan1.jpg
Najefikasniji u srpskom timu bili su Stefan Mitrović, Gavril Subotić, Nikola Dedović i Miloš Vukićević sa po dva gola, dok je Dušan Mandić postigao jedan. U Breši Luka Lončar postigao je dva pogotka, a Roberto Kalkatera, Marko Elez i Đorđi Danijele po jedan.
Revanš utakmica igraće se 20. marta u Italiji.
Vaterpolisti Partizana odlično su počeli utakmicu i protivniku nisu dozvolili da ih ozbiljnije ugrozi u prvom poluvremenu, dok su u tom delu u napadu bili dobri pa su prvu četvrtinu dobili sa 2:0, a drugu sa 3:0.
Crno-beli su u drugo poluvreme ušli opuštenije, pa je odlični Lončar sa dva pogotka smanjio ubedljivu prednost beogradskog kluba, koji je do kraja treće četvrtine uspeo da postigne pogodak, pa su Italijani taj deo dobili 2:1.
U poslednjoj četvrtini viđena je opuštenija igra oba tima u odbrani, a Partizan je uspeo da sačuva prednost sa kraja treće, pa će u Brešu putovati sa četiri gola viška.
VKPartizan1.jpg
Vladimir Vujasinović rekao je posle večerašnje pobede da misli da je njegova ekipa mogla da napravi i više od četiri gola prednosti pred revanš sa Brešom u osmini finala Lige šampiona.
"Zadovoljan sam rezultatom, mada mislim da smo sa većom prednošću mogli da odemo sa Banjice na revanš meč u Brešu. Međutim, ne mogu da budem zadovoljan igrom u bazenu, pošto smo se mnogo opustili u drugom poluvremenu", rekao je Vujasinović. On je istakao da je u revanšu sve moguće.
"U Italiji je sve moguće, mi smo posle prvog poluvremena vodili sa pet golova razlike, pa tako i oni kod kuće mogu da povedu na isti način. Moramo biti 100 odsto pripremljeni za tu utakmicu jer oni su potpuno drugačija ekipa kada igraju u Breši. Mnogo su agresivniji, kao što su danas bili u drugom delu utakmice", istakao je on.
Trener crno-belih je kazao da očekuje da sudije u revanšu puste agresivniju igru Brešinih vaterpolista.

Jadranska liga Partizan sve bliži završnom turniru


Partizan savladao Igokeu u Pioniru sa 73:64 i došao do važne pobede u borbi za završni turnir. Crno-beli u sledećem kolu gostuju MZT-u Skoplju.
Košakaši Partizana pobedili su večeras u hali Pionir lidera na tabeli Igokeu sa 73:64 (13:17, 25:13, 20:18, 15:16), u derbiju 24. kola Jadranske lige.
13031014.jpg
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je kapiten Vladimir Lučić sa 13 poena, dok su Đorđe Gagić i Dru Gordon postigli po 11. Igokeu je predvodio Branko Jorović sa 15 poena.
Partizan je tako došao do važne pobede u borbi za završni turnir, pa dva kola pre kraja regularnog dela ima 15 pobeda i devet poraza, koliko i Budućnost i Radnički. Igokea je i dalje prva, sa skorom 18/6.
Crno-beli će u sledećem kolu gostovati MZT-u u Skoplju, u poslednjem dočekuje Solnok, dok Igokea igra kod kuće protiv Krke i gostuje Ciboni.
Partizanu je ovo četvrta utakmica sa Igokeom ove sezone i prva pobeda, pošto je dva puta gubio u pripremnim mečevima i jednom u ligi. Crno-beli su se revanširali i timu iz Aleksandrovca u BiH za najubedljiviji poraz u dosadašnjem delu sezone.
13031013.jpg
Iskusna i zrela ekipa Igokee nije se uplašila pune i bučne hale Pionir i brzo je stekla vođstvo. Goste iz Aleksandrovca vodili su Korsli Edvards i Marko Brkić. Lider na tabeli kontrolisao je ritam i tempo, a Partizan je jedino uspeo da mu parira u skoku.
Igokea je pred kraj prve četvrtine imala maksimalnih šest poena prednosti, 11:17, što je uspeo da ublaži Davis Bertans pogotkom u poslednjoj sekundi. Crno-beli su se mučili u napadu u poluvremenu, a trener Duško Vujošević je izmenama pokušavao da pronađe igrača koji "ima poene u rukama", ali bez uspeha.
To se promenilo kada se na parketu našla visoka postava, sa Gagićem, Žofrijem Lovernjom, Davisom Bertansom i Nikolom Milutinovim. Ta postava je počela da koristi svoju prednost u skoku, a "proradio" je i šut spolja, tako da je Partizan napravio seriju od 14:3 i da dođe od zaostatka 24:25 do vođstva od 38:28 72 sekunde pre kraja. Igokea je penalima Milana Dozeta smanjila na 38:30 na kraju prvog poluvremena.
13031016.jpg
Partizan je nastavio sa agresivnom igrom u skoku i čvrstom odbranom i u trećoj četvrtini, koja je tokom cele sezone bila najslabiji period igre šampiona Srbije. To se večeras nije desilo. Crno-beli su u potpunosti kontrolisali skok, a uspeli su agresivnom odbranom da izvedu iz takta Edvardsa, koji je napravio tehničku grešku grubim faulom nad Leom Vestermanom.
Osim toga, Partizan je počeo da racionalno igra napade, često ih završavajući u poslednjim sekundama.
Partizan je u poslednjih 10 minuta ušao sa 10 poena prednosti, 58:48, a ona je uskoro porasla na maskimalnih 15, 64:49, posle Gagićevih šest postignutih poena Gagića.
Iskusan tim Igokee nije se, međutim, predavao, pa je nešto kasnije napravio seriju od 8:0 i prišao na 68:61. Vesterman je u tim trenucima već imao pet penala, a Nemanja Gordić se nije najbolje snalazio. Meč je praktično rešio Bertans trojkom preko ruke u poslednjoj sekundi napada za 71:61 82 sekunde pre kraja.
13031009.jpg
Partizan je u preostalom periodu sačuvao prednost i konačno zabeležio trijumf nad Igokeom.
Partizan: Lovernj 6, Milutinov 2, Vesterman 6, Gordić 4, Lučić 13, Milosavljević 7, Bogdanović 5, Gagić 7, Musli, Čakarević, Gordon 11, Bertans 8.
Igokea: Adamović, Dozet 13, Jorović 15, Komatina 1, Gajović, Šulović, Bocka, Brkić 11, Hemonds 6, Joksimović 4, Edvards 9, Štemberger 5.

Premijer liga 29. kolo Stivi Dži dotukao "Pevce"


U pravoj goleadi na Enfildu Stiven Džerard golom iz penala doneo pobedu "crvenima" nad Totenhemom. Njukasl do pobede protiv Stouka došao u sudijskoj nadoknadi golom Sisea.
Fudbaleri Liverpula savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Totenhema sa 3:2, u utakmici 29. kola engleske Premijer lige.
Liverpul-tot4.jpg
U odličnoj predstavi na Enfildu "crveni" su slavili posle mnogo uzbuđenja i preokreta. Poveli su već nakon 20 minuta golom Suaresa, ali je Totenhem izjednačio u finišu poluvremena i potom došao do prednost desetak minuta nakon odmora.
Činilo se da gosti iz Londona imaju barem bod u rukama, međutim, Liverpul je do kraja susreta igrao maksimalno angažovano, pa je zasluženo došao do trijumfa.
Pobedonosni pogodak postigao je kapiten Džerard u 82. minutu iz penala.
Liverpul je preuzeo šesto mesto na tabeli i ostao u konkurenciji za plasman u Ligu Evrope, a zaostaje devet bodova za Totenhemom, koji kao trećeplasirani za sada ima učešće u Ligi šampiona.
Liverpul-Tot2.jpg
Fudbaleri Njukasla savladali su na domaćem terenu ekipu Stouka sa 2:1, a do slavlja su došli posle preokreta golom u sudijskoj nadoknadi.
Prvi deo meča 29. kola Premijer lige završen je bez golova, da bi u nastavku poveli gosti pogotkom iz penala. Činilo se da su nadomak osvajanja sva tri boda, međutim, usledili su juriši upornog domaćeg tima, koji je u dramatičnom finišu obezbedio zaslužen uspeh.
Pobedonosni pogodak postigao je Sise u drugom minutu sudijske nadoknade, pa je Njukasl odmakao od grupe ugroženih timova, dok je Stouk ostao u sredini tabele.
Sise.jpg
Liverpul - Totenhem 3:2 (Suares 21, Dauning 66, Džerard 82. penal - Vertogen 45, 53)Njukasl - Stouk 2:1 (Kabaje 72, Sise 90+2 - Voters 67. penal)
Odigrano juče u nekompletnom 29. kolu: Norič - Saitempton 0:0, Kvins Park Rendžers - Sanderlend 3:1, Reding - Aston Vila 1:2, Vest Bromvič Albion - Svonsi 2:1.

FA Kup "Đavoli" ispustili pobedu


Četvrtfinalni meč FA Kupa između Mančestera i Čelsija biće ponovljen. Junajted vodio na poluvremenu sa 2:0 i imao u rukama polufinale, "plavci" u drugom delu izjednačili.
Fudbaleri Mančester junajteda i Čelsija igraće novi meč četvrtfinala engleskog FA kupa pošto su večeras na Old Trafordu igrali nerešeno 2:2.
MU-Celsi5.jpg
Vodeći tim Premijer lige, bez kapitena Nemanje Vidića, imao je u rukama polufinale nakon vođstva od 2:0, ali posle odlične igre gostiju u drugom poluvremenu umalo nije eliminisan. Čelsi je nakon izjednačenja imao nekoliko sjajnih prilika u finišu, međutim, njegovi napadači nisu bili precizni, odličnim intervencijama istakao se golman domaćina De Gea, pa je izostao veliki preokret za trijumf.
Eliminacija u Ligi šampiona od madridskog Reala ostavila je traga na ekipi Aleksa Fergusona, posebno je to bilo primetno u drugom delu utakmice. Nakon odlične igre na početku i sigurnog vođstva, "crveni đavoli" su naglo popustili u nastavku i, da je meč potrajao, verovatno bi bili "nokautirani".
MU-Celsi4.jpg
S druge strane, Čelsi je zaslužio čestitke za ono što je prikazao u drugom poluvremenu. Sve je krenulo nabolje kada je Rafael Benites uveo na teren Edena Azara, "plavci" su diktirali tempo i ekspresno izjednačili, ali za konačan preokret nisu imali snage, a ni sreće. Tores, Mata i Oskar mogli su već večeras da obezbede prolaz u polufinale, međutim, pouzdani De Gea umeo je da sačuva mrežu.
Čelsi je igrao bez srpskog defanzivca Branislava Ivanovića.
Mančester junajted - Čelsi 2.2 (Hernandes 5, Runi 11 - Azar 59, Ramireš 68)
Mu-Celsi1.jpg
Ranije danas drugoligaši Milvol i Blekburn igrali su nerešeno 0:0, pa će kao i Mančester junajted i Čelsi igrati novu utakmicu.
Plasman u polufinale ranije su izborili Mančester siti i Vigan.

Serija A 28. kolo Đakerini doneo pobedu "Dami"


Đakerni golom u 90. minutu doneo pobedu "Staroj dami". Napoli izgubio u Kijevu i ponovo propustio priliku da se približi Juventusu. Parma ubedljivo savladala Torino.
Fudbaleri Juventusa teže nego što se očekivalo pobedili su danas Kataniju sa 1:0 (0:0) u utakmici 28. kola italijanske Serije A, dok je Napoli doživeo poraz od 2:0 protiv Kijeva u Veroni.
Juve-Katanija2.jpg
Golom Đakerinija u 90. minutu aktuelni prvak i lider na tabeli uspeo je da slomi otpor Katanije.
Juventus je posle ove pobede uvećao prednost na tabeli u odnosu na Napoli, koji je na gostovanju protiv Kijeva doživeo poraz - 2:0.
Kijevo je već posle prvog poluvremena imao ubedljivo vođstvo na stadionu "Markantonio Bentegodi", pošto su mrežu De Sanktisa pogodili Bakari Drama i Siril Teru.
Parma je posle preokreta došla do ubedljive pobede protiv Torina (4:1). Gosti su poveli u 56. minutu preko Santane, a tri boda Parmi doneli su Amauri (77, 84, 90) i Sansone u 80. minutu.
Parma-Torino1.jpg
Preokret je viđen i u Palermu, gde je istoimeni klub izgubio od Sijene sa 2:1. Domaćin je vodio do 52. minuta goloma Anselma, a pobedu Sijeni doneli su Emeghara i Rosina.
Kaljari je bio ubedljiv protiv Sampdorije najviše zahvaljujući napadaču Vikotru Ibarbu, koji je se tri puta upisao u listu strelaca.
Počasni pogodak za Sampdoriju postigao je Lopez u 90. minitu iz penala.
Rezultati i strelci:
Atalanta - Peskara 2:1 (Denis 34. pen, 67 - Agostino 24)
Juventus - Katanija 1:0 (Đakerini 90)
Kijevo - Napoli 2:0 (Drame 12, Teru 43)
Kaljari - Sampdorija 3:1 (Ibarbo 18, 52, 72 - Lopez 90. pen)
Palermo - Sijena 1:2 (Anselmo 44 - Emeghara 51, Rosina 72)
Parma - Torino 4:1 (Amauri 77, 84, 90, Sansone 80 - Santana 56)
Inter - Bolonja (20.45)
Lacio - Fjorentina (20.45)
Odigrano ranije: Udineze - Roma 1:1 (0:1), Đenova - Milan 0:2 (0:1)

Kostelić pobedio u Kranjskoj Gori


Ivica Kostelić pobedio u 10. slalomu sezone, voženom u Kranjskoj Gori, titulu u ukupnom plasmanu osvojio Austrijanac Marsel Hiršer.
Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobedio je u trci slaloma, koja je danas u okviru Svetskog kupa održana u Kranjskoj Gori.
Kostelić je do prvog trijumfa ove sezone, a 28. u karijeri, došao ukupnim vremenom od 1:45,81 minuta.
Ivica-Kostelic2.jpg
Drugo mesto osvojio je Austrijanac Marsel Hiršer sa zaostatkom od 19 stotinki, a treće njegov zemljak Mario Mat (1:46,15).
Hiršer je povećao prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa i sada ima 1.375 bodova, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 1.226, a treći američki skijaš Ted Ligeti sa 922 boda.
Rezultati:
1. Ivica Kostelić (Hrvatska) 1:45,81 minuta
2. Marsel Hiršer (Austrija) 1:46,00
3. Mario Mat (Austrija) 1:46,15
4. Jens Bigmark (Švedska) 1:46,18
5. Reinfred Herbst (Austrija) 1:46,38
6. Andre Mirer (Švedska) 1:46,73
7. Markus Larson (Švedska)1:47,08
8. Naoki Juasa (Japan) 1:47,22
9. Manfred Melg (Italija) 1:47,38
10. Fric Dofer (Nemačka) 1:47,40
Poredak u slalomu: 1. Hiršer 880 bodova, 2. Feliks Nojrojter (Nemačka) 616, 3. Mirer 482, 4. Kostelić 475, 5. Melg (Italija) 309, 6. Dofer 288
Generalni plasman: 1. Hiršer 1.375 bodova, 2. Aksel Lund Svindal (Norveška) 1.226, 3. Ted Ligeti (SAD) 922, 4. Nojrojter 848, 5. Kostelić 840...

Mazeova najbrža u Ofteršvangu


Slovenačka skijašica Tina Maze pobednica je slaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen u Ofteršvangu.
Mazeova, koja je već obezbedila veliki Kristalni globus, trijumfovala  vremenom 1:52.85 minuta.
Tina-Maze7.jpg
Drugo mesto pripalo je Vendi Holdener iz Švajcarske (1:53.10), a treće je zauzela Amerikanka Mikaela Šifrin (1:53.60).
Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović bila je 37. u prvoj rundi i nije uspela da se plasira u drugu.
Rezultati:
1. Tina Maze (Slovenija) 1:52.85 ( 54.55-58.30)
2. Vendi Holdener (Švajcarska) 1:53.10 (55.32-57.78)
3. Mikaela Šifrin (SAD) 1:53.60 (54.45-59.15)
4. Mari-Mišel Ganjon (Kanada) 1:53.81 (56.08-57.73)
5. Maria Pietile-Holmner (Švedska) 1:54.44 (55.36-59.08)
6. Frida Hansdoter (Švedska) 1:54.85 (55.68-59.17)
7. Veronika Velez Zuzulova (Slovačka) 1:54.91 (55.91-59.00)
8. Natali Eklund (Švedska) 1:54.92 (56.96-57.96)
9. Nikol Hosp (Austrija) 1:55.01 (56.64-58.37)
10. Tereza Borsen (Švedska) 1:55.07 (56.24-58.83)
Tina-Maze6.jpg
Poredak u slalomu: 1. Maze 595 bodova, 2. Šifrin 588, 3. Zuzulova 471, 4. Frida Hansdoter (Švedska) 435, 5. Tanja Putijainen (Finska) 354.
Generalni plasman: 1. Tina Maze 2.254, 2. Marija Hefl Riš (Nemačka) 1.065, 3. Ana Feninger (Austrija) 984, 4. Džukija Mankuzo (SAD) 835, Lindzi Von (SAD) - 740.

Kragujevčani tonu ka samom dnu


U poslednjoj utakmici 18 kola Super lige Srbija Radnički iz Niša savladao je na gostovanju kragujevački Radnički sa 1:0. Navijači domaćeg tima posle utakmice skandirali "Uprava napolje". Kragujevački tim ostao na pretposlednjem mestu na tabeli.
Fudbaleri niškog Radničkog pobedili su u Kragujevcu Radnički 1923 u poslednjoj utakmici 18. kola Super lige Srbije i tako napravili važan korak u borbi za opstanak. Nišlije su se ovom pobedom popele na 10. mesto, sa 22 boda, dok je Radnički 1923 ostao pretposlednji sa 13 bodova, dva manje od BSK-a.
Radnicki Nis Radnicki Kg.jpg
Ovo je niškom Radničkom druga uzastopna pobeda i sada mirnije dočekuje Crvenu zvezdu u sledećem kolu. Gosti su danas bili aktivniji i organizovaniji, dok je domaćin igrao neubedljivo.
Strelac je bio novajlija Petar Škuletić u 34. minutu. Akcija je krenula od Marka Ljubinkovića, koji je poslao dugačku loptu u napad, gde je dohvatio Škuletić, koji je bio bolji u duelu sa svojim čuvarem, a onda savladao Ognjena Čančarevića.
Radnički 1923 tada je počeo da igra angažovanije, ali nije uspeo ozbiljnije da zapreti do kraja meča. Kragujevčani su poslednji put pobedili početkom novembra.
Publika je na kraju meča skandirala protiv uprave i trenera Dejana Đurđevića. Radnički 1923 u sledećem kolu dočekuje Hajduk iz Kule.
Trener niškog Radničkog Saša Mrkić rekao je da je njegov tim danas uspeo u nameri da postigne gol iz kontranapada.
"Znali smo da imaju problema. Došli smo da se nadmećemo i da iz zgusnute odbrane idemo u kontranapade. Uspeli smo da iz takve akcije postignemo pogodak, a imali smo još jednu-dve prilike", rekao je Mrkić.
"Utakmica je bila fer i korektna, prava takmičarska. Želim da oba tima opstanu u ligi, jer i Niš i Kragujevac to zaslužuju", dodao je trener Radničkog.
Trener domaćih Dejan Đurđević nije imao reči opravdanja za svoj tim.
"Ovo je bila sramna partija mojih izabranika. Ne mogu da nađem nijednu reč da ublažim ljutnju publike. Očigledno je da ostali igrači ne mogu da nadoknade izostanak ključnih. Lako primljeni golovi nas uvode u haos i onda ne znamo ni ono što znamo", rekao je Đurđević.

Šimunić: Favoriti smo zbog navijača


U duelu protiv Srbije favoriti smo zbog jedne činjenice, igramo kod kuće pred našim sjajnim navijačima, rekao je defanzivac Dinama i hrvatske reprezentacije Josip Šimunić. On je dodao da ne vidi problem da aplaudira srpskoj himni.
Broje se dani do početka balkanskog „El Klasika", duela između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Josip Šimunić defanzivac Dinama i skoro siguran starter na tom meču, smatra da je Hrvatska favorit zbog činjenice da igraju pred svojim navijačima.
„Favoriti smo zbog jedne činjenice, igramo kod kuće pred našim sjajnim navijačima... To je najveća razlika između nas i Srba, ali mi smo i kvalitetnija ekipa, imamo ogromno iskustvo i jednostavno smo bolji", rekao je Šimunić za Jutarnji list koji je dodao da u fudbalu ipak ne pobeđuje uvek bolja ekipa.
Šimunić, koji je rođen u Australiji, opisao je kako izgledaju dueli srpskih i hrvatskih timova u toj zemlji, u kojoj uvek ima incidenata na nacionalnoj osnovi.
„Prošla je ta priča u Australiji, bilo je primitivizma, ali ja samo gledam da li su ljudi dobri ili ne. Znate ko me je najviše zeznuo u životu? Moji ljudi, Hrvati!", rekao je Šimunić.
On je dodao da svaki narod ima dobrih i loših ljudi i da bi svako trebalo da bude ponosan na svoje korene, bez obzira na nacionalnost ili veru.
„Za mene onaj ko nije ponosan na svoje pradedove nije čovek, bez obzira da li je Hrvat ili Srbin", smatra Šimunić.
Defanzivac hrvatske reprezentacije kaže da ne vidi problem da tapše srpskoj himni, i da je u toku karijere ostao prijatelj sa mnogim srpskim fudbalerima.
"Bio sam jako dobar sa Markom Pantelićem i Gojkom Kačarom u Herti, to su prekrasni, odlični momci. Imam dobrih srpskih prijatelja u Berlinu, Hamburgu... Ako nekoga nazovem prijateljem on je za mene prijatelj do kraja života", kaže Šimunić.

Gaza: Mislio sam da ću umreti


Bio sam mrtav i na putu da napustim ovaj svet. Molio sam doktore da mi sačuvaju život. Sećam se da je jedan od njih rekao da sumnja da ću se izvući, rekao je bivši engleski fudbaler Pol Gaskojn, opisujući u kakvom se stanju nalazio na klinici za odvikavanje od alkohola u Americi.
Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Gaskojn rekao je da je mislio da će umreti dok je u Americi bio na tretmanu odvikavanja od alkoholizma.
Pol Gaskonj.jpg
Gaskojn: Bio sam na samrti
Gaskojn je prošlog meseca smešten na odeljenje intenzivne nege na klinici u Arizoni, pošto mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo posle primljene terapije.
"Bio sam mrtav i na putu da napustim ovaj svet. Molio sam doktore da mi sačuvaju život. Sećam se da je jedan od njih rekao da sumnja da ću se izvući", rekao je Gaskojn za britanski tabloid "San".
Popularni Gaza se već duže vreme bori sa alkoholizmom, a stanje se pogoršalo prošlog leta u Dubaiju kada je ponovo počeo da pije nakon što je 17 meseci bio "čist".
Pol Gaskojn1.jpg
Gaza se izvukao
"Trebalo je da budem mrtav, doktori su mislili da se neću izvući, ali tu sam, dobio sam još jednu priliku i iskoristiću je", rekao je Gaskojn.
On je obećao da će početi da ide na grupne sastanke za odvikavanja od zavisnosti.
Gaskojn je tokom karijere nastupao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers i Midlsbro, dok je englesku reprezentaciju igrao od 1988. do 1998. godine i za to vreme na 57 utakmica postigao 10 golova.

Teške optužbe na račun Jankovića


Mijailović je zdrav kao dren, laž je da ne igra jer ga bole leđa. Istina je da nije u kombinaciji jer se ne uklapa u varijantu menadžerisanja Aleksandra Jankovića, rekao je za „Sportski žurnal" menadžer mladog Zvezdinog fudbalera Stevan Miković. On je dodao da Mijailović neće odigrati ni minut dok je Janković trener Zvezde.
Menadžer Srđana Mijailovića, Stevan Miković iz agencije „Lian sport" izrekao je teške optužbe na račun trenera Crvene zvezde Aleksandra Jankovića, zbog činjenice da od početka prolećnog dela sezone taj igrač još nije bio starter u redovima „crveno-belih".
Aleksandar Jankovic.jpg
Teške optužbe na račun Jankovića
„Mijailović je zdrav kao dren, laž je da ne igra jer ga bole leđa. Istina je da nije u kombinaciji jer se ne uklapa u varijantu menadžerisanja Aleksandra Jankovića", rekao je Miković za Sportski žurnal.
On je dodao da je Mijailović od prvog dana imao problema sa Jankovićem koji ga nije zvao ni u mladu reprezentaciju.
„Trener Janković je kontaktirao njegovog oca i predložio mu da prihvati sistem menadžerisanja, što nije hteo. Sklanjanje iz tima je počelo i sada je definitivno skrajnut... Ovo, definitivno, nije fudbalska priča, u pitanju su klasični interesi. Mijailović neće odigrati više ni minut dok je Janković trener. Ne razumem sportski deo uprave Crvene zvezde kako mu dozvoljava mešetarenje", dodao je Miković.
Srdjan Mijailovic.jpg
Mijailović neće igrati za Zvezdu dok je Janković trener?
Menadžer mladog fudbalera je dodao da je njegov klijent zbog takvog odnosa trenera izgubio status A reprezentativca
"Najmanje je bilo potrebno pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, gde Zvezda ima dva reprezentativca. Doveden je fudbaler koji mora da igra iz inostranstva. Neverovatno", zaključio je Miković.

Zvezda ide na pobedu u Širkom


Uoči gostvoanja protiv Širokog brega trener Crvene zvezde rekao da njegov tim može doći do pobede. "Za nas je ovaj meč važan iz nekoliko razloga. Pre svega, kako bismo i teoretski obezbedili učešće na fajnal foru, ali i da bismo ostali u trci za prvo mesto. Cilj i ambicija kluba je da se u svakoj utakmici ide na pobedu, tako da razlike neće biti ni u ovom meču", rekao je Vukoičić.
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je kako veruje da njegov tim može da pobedi Široki u 24. kolu Jadranske lige.
Vlada-Vukoicic.jpg
Vukoičić: Možemo do pobede u Širokom
"Za nas je ovaj meč važan iz nekoliko razloga. Pre svega, kako bismo i teoretski obezbedili učešće na fajnal foru, ali i da bismo ostali u trci za prvo mesto. Cilj i ambicija kluba je da se u svakoj utakmici ide na pobedu, tako da razlike neće biti ni u ovom meču. Rešili smo kadrovske porbleme, imali smo celu nedelju za rad i pripremu i verujemo da će to biti dovoljno da dođemo do pobede", rekao je Vukoičić za klupski sajt.
"Crveno-beli" će u odnosu na prethodnih nekoliko mečeva biti jači za Majkla Skota koji se oporavio od povrede leđa.
"Pretpostavljam da će dvorana biti popunjena do poslednjeg mesta, i s obzirom da sam imao priliku da prisustvujem takvim utakmicama Širokog, mogu da kažem da njihovi navijači znaju da naprave vruću atmosferu što će nama dodatno otežati posao", upozorio je Vukoičić.
Vlada Vukoicic 1.jpg
Vukoičićeve izabranike očekuje paklena atmosfera
Trener Zvezde je detaljno analazirao igru narednog protivnika.
"U odnosu na prvi deo lige gde je mnogo toga zavislio od Darka Planinića, u drugom delu sezone dovođenjem nekih novih igrača promenio se i koncept igre. U napadu ekipa više ne zavisi od jednog pojedinca, iz kolektivne igre traže najraspoloženijeg igrač i ne može da se kaže od koga preti najveća opasnost", zaključio je Vukoičić.
Utakmica Široki - Crvena zvezda biće odigrana u ponedeljak od 20.30 u dvorani Pecara.

Gulit uz Fergusona


Rud Gulit stao je u odbranu Aleksa Fergusona koji je posle meča Lige šampiona, besan zbog suđenja, nije obratio u medijima. "Naravno da su menadžeri dužni da se pojave posle meča, ali Ferguson je to odbio jer je bio previše emotivan da bi dao adekvatnu analizu. Ako neko sa iskustvom i godinama Ser Aleksa odluči da je bolje da ne govori, onda to mora da se poštuje", rekao je Gulit.
Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit kritikovao je Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) zbog pokretanja disciplinskog postupka protiv menadžera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona, koji se nakon revanš meča osmine finala Lige šampiona protiv Reala nije obratio medijima.
Rud Gulit.jpg
Gulit brani Fergusona
Ferguson je, revoltiran odlukom sudije da isključi Nanija, odbio da se pojavi na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio njegov pomoćnik Majk Filan.
"Postupak protiv Fergusona je tipičan primer korišćenja položaja i želje da se poštuju pravila po svaku cenu. Naravno da su menadžeri dužni da se pojave posle meča, ali Ferguson je to odbio jer je bio previše emotivan da bi dao adekvatnu analizu. Ako neko sa iskustvom i godinama Ser Aleksa odluči da je bolje da ne govori, onda to mora da se poštuje", rekao je Gulit za britanski "Miror".
Aleks Ferguson.jpg
Ferguson emotivno doživeo poraz protiv Reala
Pravila Lige šampiona nalažu da su treneri dužni da budu na raspolaganju medijima 20 minuta nakon utakmice.
Disciplinska komisija UEFA će povodom ovog slučaja zasedati 21. marta.

Nemoćni Janko


Janko Tipsarević poražen u drugom kolu Indijen Velsa od Letonca Ernesta Gulbisa sa 2:0 po setovima 6:2, 6:0. Protivniku bilo potrebno samo 49 minuta da reši meč u svoju korist.
Totalno indisponirani Janko. Naš teniser nije imao rešenja za igru Letonca. Jednostavno nije bio njegov dan. Ništa nije polazilo za rukom našem asu. Delovao je nemoćno, sve njegove pokušaje protivnik je neutralisao i stigao do ubedljivog trijumfa.
Janko2.jpg
U prvom setu Janko je još i pružao nekakav otpor. Letonac je do brejka došao u četvrtom gemu i poveo sa 3.1. U narednom gemu Tipsarević propušta priliku da oduzme servis protivniku. Potom Gulbis uspeva da uz još jedan brejk dobije prvi set sa 6:2.
Očekivao se odgovor Tipsarević. Međutim, usledio je totalni pad. Bezidejna igra igra našeg tenisera. Protivnik to koristi i ekspresno dobija set sa 6:0.

Sumrak dublova


Nenad Zimonjić u paru sa Robertom Linštedom zaustavljen je na prvoj prepreci u Indijen Velsu. Poraženi su od Andija i Džejmija Marija sa 2:1 po setovima 6:4, 4:6, 10:4. Nakon poraza u singlu Troicki je završio takmičenje i u dublu. Viktor je u paru sa Fonjinijem poražen od Gonzalesa i Lipskiog sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4.
Iako su važili za favorite u meču Zimonjić i Linšted su poklekli na prvoj prepreci na turniru. Posle velike borbe meč je rešen u trećem produženom taj-brejk setu iz koga su Endi i Džejmi Mari izašli kao pobednici.
Zimonjic-i-Linsted2.jpg
Nakon gubitka prvog seta Zimonjić i Lišted su uspeli da se vrate u meč, osvoje drugi set i stignu do izjednačenja. Ipak, nisu uspeli da naprave totalni preokret. Protivnici uspevaju da osvoje taj-brejk set sa ubedljivih 10:4 i plasiraju se u naredno kolo.
Viktor1.jpg
Viktor Troicki nije uspeo ni u dublu. On je u paru sa Fonjinijem poražen od Gonzalesa i Lipskog sa 2:0 po stovima 6:4, 6:4.

Sjajan start Ane


Naša teniserka lako prebrodila prvu preprku na Indijen Velsu. Ana Ivanović je savladala Amerikanku Tausend sa ubedljivih 2:0 po setovima 6:1, 6:2. Naredna protivnica je Nemica Bartel.
Odlična igra naše teniserke. Od samog starta Ana je nametnula svoj stil igre, diktirala tempo i lako slomila otpor Amerikanke. Tausend je tek iz šestog pokušaja uspela da osvoji svoj servis i to joj više nije polazilo za rukom. Dosta gemova je rešavano na razliku tako da je rezultat možda i previsok. Ipak, Ana je bila bila bolja u odlučujućim trnucima i stigla je do zaslužene pobede. Meč je trajao 76 minuta
Ana2.jpg
Silovito je krenula Ivanovićeva, uz tri brejka dolazi do ubedljivih 5:0. Tada protivnica uspeva da vrati jedan brejk. Međutim, već u narednom gemu Ana stiže do novog brejka i osvaja prvi set sa 6:1.
 U drugom delu igre nakon brejka i vođstva Ane od 2:0 Tausend uspeva da uzvrati i izjednači na 2:2. Ipak to je bilo sve što smo videli od Amerikanke u ovom meču. Uz dva brejka, Ivanovićeva osvaja četiri vezana gema za konačnih 6:2 u drugom setu
Naredna protivnica naše teniserke je Nemica Bartel.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger