Headlines News :

Liga Šampiona: Odigrani prvih pet mečeva plej ofa

Written By maxtv on уторак, 20. август 2013. | 22:40

Fudbaleri Zenita, Real Sosijedada, Viktorije Plzenj i Šahtjora ostvarili su pobede i primakli se plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

U derbiju večeri PSV i Milan igrali su 1:1, a siguran putnik u LŠ je skoro izvesno Zenit koji je sa 4:1 slavio u Portugalu protiv Pasoš Fereire.

Veliki trijumf ostvario je Real Sosijedad sa 2:0 protiv Olimpika u Lionu, gde je Milorad Mažić isključio Milana Biševca. Pobedu dana ostvario je Šahtjor Karagandi sa 2:0 protiv Seltika. Viktorija je sa 3:1 nadigrala Maribor.

Liga šampiona, plej-of:
Pasoš Fereira – Zenit 1:4 (0:1)
Leao 58 – Širokov 27, 60, 90, Degra 85ag
PSV – Milan 1:1 (0:1)
Maravž 60 – El Šaravi 15
Olimpik Lion – Real Sosijedad 0:2 (0:1)
Grizman 17, Seferović 50
Viktorija Plzenj – Maribor 3:1 (1:0)
Čišovski 8, Darida 58, Duriš 90 – Mejač 66
Šahtjor – Seltik 2:0 (1:0)
Finončenko 12, Kižničenko 75

sreda, 20:45:
Dinamo Zagreb – Austria Beč
Ludogorec – Bazel
Steaua – Legija
Šalke 04 – PAOK
Fenerbahče – Arsenal

Olimpik Lion – Real Sosijeda 0:2, Baskijska lekcija na "Žerlanu"

Sjajan meč odigran je na Žerlanu gde je Real Sosijedad održao lekciju Olimpik i pokazao imenjacima iz Madrida (redovno gubili) kako se igra u Lionu.

Vrlo rano baskijci su stekli prednost, a mrežu domaćina zatresao je dečko koji je odrastao navijavši za Olimpik, Anatoan Grizman. Karlos Vela je poslao dubok pas sa leve strane do jedinog svog saigrača u petercu Olimpika, a ovaj prelepim volejom savladao Antonija Lopesa.

U nastavku meča Lion se trudio da anulira prednost rivala, ali su 'lavovi' bili daleko od tima koji je u prva dva kola Lige 1 ostvario gol razliku 7:1.

Već na startu drugog poluvremena Sosijedad je dotukao rivala, spektakularnim golom Harisa Seferovića. Mladi Švajcarac postigao je gol sa oko 30 metara, iskosa sa leve strane. On je putio da lopta odskoči, a onda poslao projektil levom nogom koji je prešao preko golmana Liona i završio ispod prečke.

Lion je tada krenuo na sve ili ništa, pa su se obe ekipe u roku od samo jednog minuta našle u četiri sjajne šanse.

Prvo je Realov napadač zgazio loptu kad je mogao da ide' jedan na jedan', pa je Lion imao 'tri na dva' situaciju, odmah zatim i Baksijci istu priliku, da bi u sledećem napadu Seferović propustio otvoren šut glavom.

U međuvremenu je Real zamenio oba napadača i povukao se pred svoj gol, kako bi sačuvao veliku prednost. U poslednjih 20 minuta to mu je olakšao domaćin, tačnije Milan Biševac koga je zbog drugog žutog kartona, doduše možda i preoštro, isključio zemljak Milorad Mažić.

PSV – Milan 1:1, odluka na "San Siru"


Derbi meč u Ajndgovenu doneo je sjajno prvo, ali dosadno drugo poluvremen. Na kraju je velikan iz Italije verovatno otišao zadovoljan sa Filips arene.

Već u 17. minutu "rosoneri" su postigli važan gol u gostima. Kristijan Abate je sjajno centrirao ,a Stefan El Šaravij glavom poentirao.

Usledio je sjajan okršaj dva talentovana tima, Baloteli je pogodio prečku, da bi potom Abiati sa dve intervencije, a onda Abate na gol liniji spasili Italijane gola.

U nastavku meča nije bilo toliko uzbuđenja, ali je supermladi tim PSV-a stigao do izjednačenja. Džefri Bruma je sjajno šutirao sa distance, Abijati ju je odbio, a Tim Matavž najviše skočio i glavom je ubacio u gol.

Pasoš Fereira – Zenit 1:4, Roman Širokov otvorio vrata LŠ


Svoj posao je očekivano lako odradio Zenit. Nošen fenomenalnim Romanom Širokovim, koji je ostvario prvi het-trik Zenita u istoriji LŠ, ruski tim je stekao tri gola prednosti pred revanš u Sankt Peterburgu.

Polovinom prvog dela igra Zenit je očekivano poveo u Portugalu. Dani je poslao centaršut po zemlji sa leve strane, lopta je prošla kroz kazneni prostor njegovih zemljaka i stigla pravo do Romana Širokova koji je takođe pozemlji pogodio donji levi ugao.

Do kraja poluvremena Fereira je odolela ostalim akcijama gostiju, i dočekala svojih pet minuta u nastavku. Zenit je usporio i Portugalci su to iskoristili.

Lopta je odskakala u kaznenom prostoru Rusa posle kornera, Lodigin je bio nemoćan posle šuta Andrea Leaa. Ali, samo dva minuta kasnije Širokov na skoro identičan način postiže i drugi pogodak te vraća prednost Zenitu.

U samom finišu meča Zenit i Viktorija su stigli do dva gola prednosti. Rusi zahvaljujući autogolu golmana Fereire Matijasa Degre. Njega je lopta pogodila u leđa nakon što je Keržakov pogodio prečku. Nekoliko minuta kasnije Širokov je postigao het-trik.

Ovaj put sjajnim udarcem u gornji ugao za verovatno overen plasman Zenita u Ligu šampiona.

Viktorija Plzenj – Maribor 3:1, Mejač dao nadu Slovencima


Viktorija je tek u finišu meča stekla osetnu prednost protiv Maribora, koji će imati svoju šansu u Sloveniji naredne sedmice.

Česi su svesn krenuli odmah u ofanzivu i brzo stigli do rezultata. Vladimir Darida je centrirao oštro, a najbrže je reagovao Marijan Čišovski koji je savladao Handanoviča.

Viktorija i duplirala prednost. Ovaj put strelac je bio Vladimir Darida, asistent kod prvog gola koji je dobio nagradu za sjajnu partiju. Jan Kovarik je centrirao sa leve strane, a njegov saigrač iz veznog reda utrčao u peterac i pogodio mrežu.

Ali desetak minuta kasnije Maribor se vratio u igru, fenomenalnim golom Aleša Mejača. Defanzivac šampiona Slovenije je sjajno umirio loptu, a onda desnom nogom je zakucao u mrežu.

U nastavku meča Viktorija je jurila veoma važan treći gol, a njega je doneo Mihal Duriš u 90. minutu. František Rajtoral je sjajno odigrao, prvo je prevario čuvara, a onda pronašao saigrača koji je pogodio levom nogom.

Šahtjor – Seltik 2:0, Golovi su važniji od 500 dodavanja


Fudbaleri Šahtjora iz Karagandija mogli bi da budu iznenađenje decenije u Ligi šampiona, pobedili su Seltik 2:0 u prvom meču plej-ofa kvalifikacija.

Seltik je dominirao u Astani, imao više od 500 pasova (tri puta više od rivala), ali su Andrej Finončenko i Sergej Kižinčenko doneli veliku pobedu šampionu Kazahstana.

Kazahstanski šampion je toliko nepoznat široj javnosti, da na vrhu sajta UEFA stoji priča o njemu. Do završne runde ključni korak su napravili već u drugom kolu, sa dve pobede nad BATE Borisovom. U trećoj rundi nisu se mučili sa Skenderbeuom iz Korče.

Član tima iz Karagandija je i naš Aleksandar Simčević. Seltik je primio prve golove u kvalifikacijama, u čemu nisu uspeli Kliftonvil i Elfsborg.

Seltik je krenuo ofanzivno u Astani, već u uvodnim minutima imao je nekoliko šansi za gol, najviše zahvaljujući zbunjenoj odbrani domaćina, ali je ipak Šahtjor prvi stigao do gola.

Iz prve jedine šanse tim iz Karagandija je šokirao Škote iz auta. Nakon ubacivanja lopte rukom sa strane, Zvorničanin Nikola Vasiljević je najviše skočio na prvoj stativi i loptu ubacio u peterac gde je najspretniji bio Andrej Finončenko koji je iskoristio oklevanje golmana Seltika Frejzera Fostera i doneo prednost domaćinu.

Desetak minuta kasnije Seltik je imao sjajnu šansu za izjednačenje. Dugo su Škoti tražili prilaz kaznenom prostoru, a kada nisu uspeli u tome, Kris Komons je poslao projektil sa oko 30 metara, ali je na njegovu nesreću pogodio smao prečku, a lopta se odbila od gol liniju u naručje domaćeg golmana.

U drugom poluvremenu tempo igre je bio isti. Seltik je napadao, tražio gol, a Šahtjor pretio iz kontri i opasnih ubacivanja iz auta. A onda 15 minuta pre kraja novi šok za Škote, Kazahstanci su duplirali prednost i nagovestili iznenađenje, možda i decenije.

Nakon što su se igrači Seltika odbranili posle jednog ubacivanja lopte sa strane, novi pokušaj šutaje takođe izblokiran, ali se lopta odbila pravo na glavu Sergeja Kižničenka koji je loptu od zemlju poslao u mrežu.

U tom momentu, igrači Seltika imali su tačno 500 ispravnih dodavanja, a domaći fudbaleri tek 173. Međutim, Škoti su imali samo dva šuta više od rivala (15-13).

Biće zanimljivo u Glazgovu za sedam dana.

Zvezda obnavlja saradnju sa Gazpromom

Potpredsednik Crvene zvezde zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je da će klub obnoviti saradnju sa Gaspromom, kao i da će ugovor biti povećan.

"Gasprom je prepoznao u Zvezdi pravi brend i nastavlja saradnju sa Crvenom zvezdom. Ugovor je povećan sa četiri miliona (tri i po plus 0,5) evra na četiri i po (četiri plus 0,5) miliona evra. Ugovor će biti potpisan u narednim danima", rekao je Čović agenciji Beta.

Zvezda je imala potpisan ugovor sa ruskim gasnim gigantom na 2,2 miliona evra, ali je ostatak dobijen kao kratkoročna pomoć. Prema novom ugovoru, ’crveno-beli’ će i ubuduće dobijati 4,5 miliona evra.

Kula sa novim Hajdukom - OFK Hajdukom

Nakon što je zbog finanskijskih problema ugašen Fudbalski klub Hajduk, u Kuli je osnovan je novi klub – OFK Hajduk.

Na Izbornoj skupštini za predsednika je izabran Zoran Osmajić, koji je bio prvi čovek prethodnog Hajduka.

OFK Hajduk će u prvoj sezoni nastupati samo u mlađim kategorijama, a od naredne će učestvovati u Vojvođanskoj ligi.

Osmajić je istakako da nakon istupanja FK Hajduk iz Superlige, Kulu nije mogao da ostavi na cedilu.

"Nisam imao srca da ostavim decu koja su ovde trenirala, pa sam odlučio da ostanem i krenemo ispočetka, ali na zdravim osnovama. Nismo uspeli da prijavimo seniorski tim, ali ćemop to učiniti sledeće sezone”, rekao je Osmajić-

“Cilj nam je da se omladinci u prvoj sezoni plasiraju u Prvu omladinsku ligu Srbije i da rame uz rame sa drugim klubovima stasavaju i ostvaruju rezultate. Igrači će u klubu imati sve uslove za napredak."

Novoformirani klub narednog vikenda startuje u Kvalitetnoj ligi Vojvodine. OFK Hajduk će koristiti stadion i pomoćne terene FK Hajduk.

Klub je imenovao i stručni štab koji čine trener Milan Vujaković, Ranko Delić, Miroslav Šćepanović i Zoran Malivuk.

Bez dopinga na Tur de Fransu

Međunarodna biciklistička unija (UCI) saopštila je da ni jedan vozač na ovogodišnjoj Trci kroz Francusku nije bio dopingovan.

UCI je saopštila da je analizirala 622 uzorka, od čega su 203 uzorka iz perioda treninga, a 419 je uzeto tokom tronedeljne trke, na kojoj je pobedio Britanac Kris Frum.

Ukupno su uzeta 443 uzorka krvi i 179 uzoraka urina. Ovogodišnja 622 testa su povećanje u odnosu na 566 iz 2012. godine, kada je utvrđeno da je Frank Šlek iz Luksemburga korisito zabranjeni dijuretik.

Zoran Terzić: Samopouzdano na Gran pri

Završni turnir Gran prija je veoma važno takmičenje. Trener odbojkašica Srbije Zoran Terzić se nada da neće biti nijedne trunke straha u njegovoj ekipi.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je završni turnir Gran prija veoma važno takmičenje i da se nada da će neće biti nijedne trunke straha u njegovoj ekipi.

"Rezultatom u dasadašnjem delu Gran Prija sigurno da možemo da budemo više nego zadovoljni, jer je ispunjen cilj - plasman na fajnal-siks i to vrlo ubedljivo. Bez nekih većih problema završili smo taj deo posla na tri turnira i uglavnom odigrali korektno. Neke utakmice i dosta dobro", rekao je Terzić.

Terzić je kazao da ima stvari koje ga brinu, ali da se nada da će to biti ispravljeno u utakmicama koje slede.

"Pre svega, nadam se da će samopouzdanje ekipe sve vreme biti na visokom nivou, da nema nijedne trunke straha", rekao je selektor.

Odbojkašice Srbije se nalaze u Japanu odakle su doputovale sa turnira u Kini, a Terzić je istakao da je vrlo teško početi s pravim treninzima, jer devojke vrlo umorne od puta.

"Fajnal-siks je turnir koje svima puno znači, takmičenje koje je u rangu najvećih takmičenja i sigurno će svima značiti da naprave što bolji rezultat, pa tako i nama, s tim što mi moramo da vodimo računa o tome da po povratku s Gran Prija imamo samo jedan dan u Beogradu i krećemo na Evropsko prvenstvo", kazao je Terzić.

"Kako ćemo sve to odraditi zavisiće od toga koliko su devojke spremne, zavisiće i od rezultata da li ćemo i na koliko utakmica odmarati pojedine igračice... Najbitinije je da su devojke zdrave, da mogu da treniraju i da će moći da pokažu pravu odbojku u narednom periodu", dodao je Terzić.

Završni turnir igra se u japanskom gradu Saporo od 28. avgusta do 1. septembra

Posle deset godina medjunarodni fudbal se ponovo igrao u Avganistanu

Posle deset godina fudbal se ponovo igra u Avganistanu, a u istorijskoj utakmici u Kabulu domaća reprezentacija je u prijateljskom meču pobedila Pakistan 3:0.

Zbog političkih problema koje poslednjih godina imaju Avganistan i Pakistan, ove dve selekcije odigrale su prvi međusobni meč od 1977. godine,

Među navijačima obe reprezentacije osetio se poseban patriotski naboj tokom celog meča, koji je emitovan u direktnom prenosu u obe zemlje.

Na ulicama i restoranima širom Avganistana okupio se veliki broj stanovnika te zemlje kako bi preko malih ekrana nakon deset godina pauze gledali svoj nacionalni tim. 

"Glavni cilj utakmice je izgradnja dobrih odnosa između Afganistana i Pakistna", rekao je trener reprezentacije Avganistana Jusuf Kargar čiji je tim obradovao 6.000 navijača na prepunom stadionu u Kabulu. 

Poslednja reprezentacija koja je igrala u Avganistanu bio je Turkmenistan 2003. godine, koji je tada pobedio sa 2:0. 

Na rang listi FIFA Avganistan je trenutno na 139. mestu, što je najbolji plasman u istoriji ove azijske zemlje.

Stadion "Karađorđe" spreman za UEFA

Radovi na stadionu Karađorđe u Novom Sadu biće gotovi u utorak i stadion će biti spreman za inspekciju Uefe u sredu.

Tamo će u četvrtak biti odigran prvi meč ‘plej-ofa’ za plasman u Ligu Evrope između Vojvodine i moldavskog Šerifa.

Grad Novi Sad i Vojvodina zajedno su rekonstruisali stadion Karađorđe kako bi on dobio licencu za odigravanje utakmica Lige Evrope.

Prilikom obilaska radova, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je za grad važno da prilikom posete delegacije Uefe u sredu, stadion dobije pozitivnu ocenu, i najavio da će biti raspisan konkurs za njegovo konačno idejno rešenje.

"Uskoro će preduzeće Poslovni prostor raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje stadiona Karađorđe, kako bi se to pitanje konačno i celovito rešilo, i dobio reprezentativan stadion na kojem će moći da se igraju i domaće i međunarodne utakmice", istakao je Vučević.

On je dodao da Grad Novi Sad podržava i inicijativu navijača Vojvodine za postavljanje video bima u centru grada, te da će, ukoliko bude televizijskog prenosa to biti omogućeno.

Odluka o Metalistu pre žreba

Sud u Lozani saopštio je da će o žalbi Metalista da se ukine presuda kojom je klub izbačen iz kvalifikacija za LŠ, odlučiti pre žreba za grupnu fazu takmičenja.

CAS je naveo da će po ubrzanoj proceduri 28. avgusta doneti odluku, pošto je žreb za grupnu fazu Lige šampiona zakazan za 29. avgust.

Evropska fudbalska unija izbacila je Metalist iz ‘plej-ofa’ za Ligu šampiona, pošto je čelnik tog kluba bio umešan u nameštanje utakmica ukrajinskog prvenstva, 2008. godine.

Umesto Metalista, u ‘plej-ofu’ za Ligu šampiona protiv nemačkog Šalkea igraće solunski PAOK. 

CAS je odbio prethodni zahtev Metalista da mu se dozvoli da igra protiv Šalkea. 

Istog dana CAS će odlučiti o žalbi Fenerbahčea na dvogodišnju suspenziju koju mu je nametnula UEFA zbog učestvovanja čelnika kluba u nameštanju utakmica.

Saopštenje Tomislava Karadžića

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić obratio se saopštenjem javnosti po povratku sa odmora.

Karadžić je u centru kontroverze zbog velikih problema u srpskom fudbalu koji su kulminirali ovog leta.

U prethodnih nedelju dana vodeći srpski klubovi i čelni čovek FSS razmenjivali su saopštenja prepuna ličnih i profesionalnih optužbi. Karadžićevo saopštenje prenosimo u celosti:

Suočen sa gomilom laži i obmana napisanih gebelsovskom retorikom od strane onih koji svoja nedela žele da imputiraju drugima, a sve zbog bolesne ambicije pojedinaca da od Fudbalskog saveza Srbije naprave ono što su uradili oni i njihovi prethodnici od kluba, prinuđen sam da odgovorim na način koji će da razume svaki fudbalski čovek u Srbiji. Stvarajući atmosferu linča po principu tri puta ponovljena laž postaje istina, oni koji svakodnevno vrše verbalno nasilje širom Srbije, putem poziva i poruka, pozivajući se na pojedine partijske funkcionere i vladajuće strukture, neistinama o prilikama u fudbalskoj Srbiji, hoće zamenom teza da prikriju sve svoje nečasne i kriminalne radnje.

Jedan veliki klub koji su generacijama stvarali veliki ljudi, danas nastavljaju da urušavaju ljudi sumnjivih biografija bez akademskog i fudbalskog obrazovanja , individue koje se zbog svojih nepristojnih nagona kriju iza lika i dela Dragana Džajića, nazivajući ga sramno, svojim „kišobranom". U nameri da sebi stvore alibi za sve neuspehe na terenu i od očiju javnosti sakriju privatno-poslovne arnanžmane koji će pre ili kasnije doći pod lupu istražnih organa, ti ljudi zamenom teza govore o „kriminalu u srpskom fudbalu", svesno ignorišući činjenicu da je u srpskom fudbalu još nezabeležen kriminal ostvaren i potvrđen upravo u njihovom klubu!

Geneza Zvezdine patologije, odnosno jednog njenog kancerogenog dela, potiče od pre tri i po godine kada su grobari Crvene zvezde osmislili plan kako sebi da napune džepove a druge da okrive za sve njihove kriminalne radnje. Svojom mržnjom i pohlepom ali pre svega umišljenošću da manipulacijom mase mogu „raditi u miru" dok masa viče „Tole, lopove", za samo tri godine njihove vladavine napravljen je minus od 25 miliona evra! Pitam javnost, Vesića i njegove partnere u prljavim rabotama, ko je onda lopov!? Da li sam ja ili neko iz FSS u vreme njegovog rukovođenja u Crvenoj zvezdi dovodio igrače za 250.000 evra a uzimao proviziju od 700.000 evra!? U svetu fudbala to nije zabeleženo. Da li smo mi uzimali pozajmice od menadžera i raznoraznih agencija pod nenormalno visokim kamatama i nepovoljnim uslovima? Ne, Goran Vesić i čelnici kluba išli su na službeni put kako bi sklapili „povoljne" aranžmane za klub. Usput u nameri da prikriju svoja zlodela i mahinacije, a studirajući gebelsovsku ratnu retoriku, ponavljali su „Tole,lopove". Da li to isto rade i sadašnji potpredsednici Crvene zvezde, koji su funkciju predsednika Dragana Džajića bukvalno obesmislili i sveli na marionetsko delovanje, a svu vlast oni prigrabili. Ljudi sumnjivih biografija za širu javnost, ali veoma poznatih delovanja za ljude u fudbalu. Zbog istine, srpskog fudbala i laži kojima napadaju mene i ljude koji časno rade svoj posao u FSS, imam obavezu da ih upoznam sa javnošću.

Redom. Prvi potpredsednik Crvene zvezde je patološki zavisnik, strastveni kockar, državni službenik koji svake nedelje uplaćuje od nekoliko desetina do više stotina hiljada evra na ilegalno sportsko klađenje u inostranstvu! Čovek bez akademskog i fudbalskog obrazovanja,ali i čovek koji je za "popravljanje" medijske slike o sebi nedavno platio nekoliko stotina hiljada evra . Da li takva osoba nekome sme da deli moralne lekcije?

Drugi potpredsednik je, takođe, do nedavno bio potpuno nepoznat javnosti, bez bilo kakvog obrazovanja, pogotovo ne fudbalskog. Uz nesrećnog predsednika jednog posrnulog beogradskog kluba, tvorca sistema "tri za tri" , mog predhodnika, protiv koga se vodi proces zbog malverzacija u transferima igrača i svog tekstopisca uvodnog saopštenja Gorana Vesića, on je „lokomotiva promena u srpskom fudbalu". Kažu da se nekada bavio dilerisanjem, a sada drži kafanu u koju dolaze igrači, najviše Crvene zvezde. Postao je ugostitelj, a delatnost je, pričaju mnogi, proširio izdavanjem „soba na sat".Igračima. Pitam se šta je taj čovek, svodnik ili funkcioner Crvene zvezde? I to je potpredsednik našeg najvećeg kluba!? I čovek koji drži nekome moralne lekcije. Koliko znamo mi u FSS a verujte da znamo mnogo, od njega je traženo da u klubu ispita zloupotrebe prethodne uprave i grubo rečeno, otera sve menadžere, a on je samo prebacio sve kontakte sa menadžerima na - sebe. I direktno dovodi igrače, usput se javno hvali po beogradskim kafićima i auto-perionicama o procentima koji dele. Naravno, puna su mu usta jednog Vladinog funkcionera, stalno se poziva na njegovu odršku. A siguran sam da sve ovo ne radi u njegovo ime.

I treći ili možda prvi, ne znam kako su poređani u klubu, potpredsednik, kome su država i drugi klubovi (Sloboda, Borac, Jagodina...) krivi za dugove Crvene zvezde, svi osim onih koji su taj dug napravili. Čovek koji je sam priznao da je tek nedavno prvi put gledao neku fudbalsku utakmicu, sada bi da sređuje stanje u Fudbalskom savezu. A veliki deo Srbije želi najzad da sazna istinu o njegovom „koordinisanju" na jugu Srbije i mnogim drugim kontroverzama koji prate njegovu političku karijeru.

I ono što je najgore, najstrašnije ili možda najžalosnije, jeste činjenica da se sva trojica potpredsednika Crvene zvezde u svojim nastupima direktno pozivaju na političare i prete njihovim odnosom, vladajućim strankama i policijom. Zar ovi ljudi da imaju te instrumente vlasti?! Pitam fudbalsku Srbiju, koji je njihov kredibilitet?

I na kraju ili početku, meni omiljena ličnost, čovek koji sebe voli da predstavlja kao „stručnjaka za manipulaciju masama", danas instruktor za edukaciju političkih aktivista, navodno ponovo jedne vladajuće stranke. Čovek - mačka. Meni je, međutim, najpoznatiji kao čovek koji još nije objasnio navijaču Crvene zvezde i državi Srbiji koliko novca je prešlo preko računa marketinga Crvene zvezde, novca koji je odlazio u njemu poznatim pravcima, jer su i tada i sada marketingom rukovodili najuži članovi njegove familije! On bi mogao da pomogne Srbiji i kaže, ko su nalogodavci one nacionalne sramote u Đenovi, sramote koja nas je možda koštala plasmana na EP. Ko je naterao navijače sa obeležjima njegovog kluba da uđu u autobus sa reprezentativcima u nameri da linčuju jednog igrača? I on bi „promene u srpskom fudbalu"? Da li planira da ih nastavi u danu kada Srbija igra sa Hrvatskom, a UEFA i FIFA čekaju reprizu Đenove kako bi i klubovima i svim reprezentativnim selekcijama stavili višegodišnji katanac? Takvi kao Vesić i gore navedeni članovi uprave Crvene zvezde učinili su da se danas igrači Crvene zvezde plaše svojih navijača (!), da huligani (ne mislim,naravno, ovde na iskrene navijače Crvene zvezde, već samo na one koji svoju ljuvav prema klubu debelo naplaćuju) postanu funkcioneri, a funkcioneri da se ponašaju kao huligani!

Nije to, ipak, važnije od istine koju nosi trenutno srpski fudbal. A ona nije ni blizu tako crna kako žele da je predstave grobari Crvene zvezde. Naprotiv.

FSS je jedna od najboljih i najstabilnijih institucija u ovoj zemlji! Savez u ovom trenutku ima preko 200 miliona dinara na računu i možda je dobro poslovanje mamac onima koji bi posle pustošenja i uništavanja Zvezde hteli da uruše i Fudbalski savez. Za pet godina mog mandata na čelu FSS državi smo na ime poreza platili milijardu dinara, isplaćivali redovno plate,nemamo ni dinara kredita i nikome nismo dužni! Grobari Crvene zvezde zamenom teza govore o „propasti srpskog fudbala" a interesantno je da su najglasniji oni koji su i najveći dužnici! Dok su oni vikali „Tole,lopove" FSS je za vreme mog mandata, a uz pomoć lokalnih samouprava, postigao da dobijemo nove stadione u Užicu, Jagodini,Nišu, Gornjem Milanovcu, Novom Pazaru, Kragujevcu,Čačku...O bogatstvu koje imamo u Staroj Pazovi neću više da govorim, ali hoću da kažem da sada završavamo i stadion po svim standardima UEFA u samom Sportskom centru . Do juče smo,takođe, imali jedan i po stadion sa reflektorima, sada ih imamo devet (!) i idemo dalje sa još četiri projekta. Pitam sve kritičare, šta su oni uradili za to vreme? Osim što su mislili na svoj džep i vikali „Tole, lopove".

Sredili smo situaciju i u Zajednici superligaša, u smislu da smo joj omogućili oko 5oo miliona dinara garantovanog prihoda za tri godine! Uz pomoć našeg „nesposobnog" marketinga. I to kao da je bila inicijalna kapisla za one koji su dužni milione, one koji gledaju prvo svoj, a onda interes kluba, da se zainteresuju za „rad i mesto" u Zajednici. Do pre tri godine niko nije hteo da bude predsednik Zajednice, a sada je odjednom postalo veoma važno ko će da bude prvi čovek Superligaša. Ono što je najžalosnije jeste činjenica da su se najviše borili oni koji su svoje firme doveli do prosjačkog štapa, uveli u stečaj i nalaze se na listi najvećih poreskih dužnika. Pitam vas koji je motiv?

Takođe, kada se govori o rezultatima na terenu , ponavljaju se laži da nema sportskih uspeha. Za pet godina mog mandata bili smo učesnici SP u Južnoj Africi, Mlada reprezentacija se kvalifikovala na EP u Švedskoj, Omladinska je bila tri puta učesnik EP i sada ga osvojila, selekcija do 17 godina je takođe bila učesnik EP koji smo, istina, mi organizovali, ali i to je naš uspeh. Reprezentacija u futsalu, žene...svi su bili učesnici završnice velikih takmičenja.Jel to malo? U redu, možda je moglo i bolje i više, ali da vidim one koji me kritikuju šta su oni uradili osim što su ispa(da)li iz evropskih takmičenja u vreme turističke sezone. Da li su FSS i Karadžić krivi što je Crvena zvezda postala hrana za klubove koji su peta ili šesta evropska liga ili oni koji vode klub. Mi smo im pomogli da vide Evropu, ali nismo odgovorni za njihove poraze.

Uz rame grobarima Crvene zvezde stali su i pojedini klubovi, istina za dobro fudbala oni su u manjini, čiji predsednici i takozvani finansijeri optužuju mene i FSS za njihove anomalije i nečasne radnje. Gospodi iz OFK Beograda, Spartaka i njima sličnim klubovima poručujem: Vi ste u fudbal ušli da biste od njega uzeli i to činite beskurpulozno, a onda vičete „Tole,lopove"? Vi ste navikli da radite u mraku, ispod žita, da klubove činite sve siromašnijim, a sebe sve bogatijim! Licemeri iz ovih klubova optužuju selektora naše reprezentacije da mu Falji Ramadani sastavlja reprezentaciju, a primera radi zet Zvezdana Terzića drži agenciju za prodaju igrača, zajedno sa ovim albanskim biznismenom! Recite gospodo javnosti ko su pravi vlasnici vaših igrača, koji članovi vaših porodica poseduju „procente" vaših igrača ? Recite za koliko su otkupljivali ove procente, a koliko od toga je leglo na račune u egzotičnim destinacijama vaših rođaka prilikom međunarodnih transfera istih? Ako vi nećete, mi ćemo vrlo brzo i sa ovim upoznati javnost. Gospodo iz OFK Beograda i Spartaka vi ste klubovi bez igrača! Stadione niste okrečili otkada ste predsednici klubova , koje sportske rezultate ste vi postigli? Vas interesuje samo prodaja igrača, vaše porodice i vi ste sve bogatiji, a vaši klubovi pred bankrotom, zaposleni bez plata po deset meseci, državi i bankama ste dužni milione ,a „Tole, lopov"!? Ne, zamena teza neće proći, možete da vređate, pretite, plaćate takozvane nezavisne medije, portale, stranačke novinare, ali FSS radi u skladu sa zahtevima i propisima UEFA koja je dobro upućena u sve što činimo.Mi radimo da fudbal uvedemo u Evropu, a vi ste ti koji zbog svojih ličnih interesa prodajete decu a da nisu postala ni punoletna!

I potpredsednik Crvene zvezde i njemu slični novokomponovani „fudbalski radnici" snimili su stanje brzo i već uplovili u gore navede vode i dele procente po auto - perionicama. Ali na putu su im „Tole,lopov" i FSS. Oni su im prepreka koju treba eliminisati bukom,galamom,harangom, uvredama,pretnjama,pritiscima,pozivanjem na političare! Neće moći, gospodo. Vi ste kancerogeni deo srpskog fudbala, u papučama i „pederušama" ispod miške, satovima, odelima i kravatama od nekoliko desetina hiljada evra!Takvi nas neće pokolebati da nastavimo sa izgradnjom infrastrukture, razvojem mladih selekcija u našem centru. Daj Bože da ste svesni koliki uspeh je postigla Omladinska reprezentacija Srbije, ali vi ste i to već pretvorili u procente.

Na kraju, zbog istine, a ne obmane kojom se vi bavite, moram da naglasim važnu stvar. Naši sponzori nisu NIS, Aerodrom Beograd, Srpska banka, državne banke, Dunav osiguranje. Nama državna i javna preduzeća nisu sponzori, a zamislite da jesu...Učešće države u finansiranju Saveza je ispod tri posto. Nemamo nijednu državnu firmu iza sebe, a od poštenog rada u FSS živi 150 radnika, koji redovno primaju plate. I mi smo lopovi!? Važno je da naglasim da nama niko ne daje pozajmice, ni tajkuni ni polu tajkuni, ni firma Euro park koja je dala 2 miliona evra pozajmice Zvezdi kako bi se pojedincima obećali neki poslovi u državnoj službi!Jel to Zvezda koju Srbija treba? Nije. Ti grobari je teraju u još veći ambis, a to se pokazalo i posle rada prethodne uprave koja je nasledila 25 a izašla iz kluba i ostavila dug od 50 miliona evra. Sve vreme je vikala „Tole,lopove". Bojim se da i ova garnitura sumnjivih biografija radi isto. A u svom rušilačkom nagonu nisu svesni da fudbalska Srbija ne stanuje samo u Ljutice Bogdana, da mi nećemo dozvoliti da ulica vodi Savez, bez obzira na plan koji ste najavili još pre tri meseca. Sada ste u fazi ulice, pre toga ste pokušali da sazovete vanrednu Skupštinu FSS ali fudbalska Srbija vašim biografijama ne veruje! Za kraj ste, znamo to dobro, ostavili pakleni scenario po kome bi izazvali prekid na meču Srbija -Hrvatska! Onda biste zaista učinili ono što ste praktično već uradili sa svojim klubom, zakucali ekser u srpski fudbal.Zbog toga sada već pozivamo državne organe da ozbiljno shvate upozorenja onih koji su u stanju da nanesu nesagledivu štetu državi, sportu i fudbalu u Srbiji.

I da zaključim, Crvena zvezda je najveći klub ali to nikada ne bi postala da su je stvarali propali političari, priučeni menadžeri, svodnici, kockari ,manipulanti. Fudbalski savez i ja nećemo dozvoliti da takvi pojedinci zamenom teza ugroze ono što, za dobro fudbala, rade na hiljade časnih ljudi u srpskom fudbalu

PREDSEDNIK FSS

Tomislav Karadžić

"Partizan oštećen, odluka u petak"

Član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Đorđe Žutić rekao je da veruje da je Partizan bio oštećen na meču sa Radničkim u Nišu.

Žutić je istakao da su ustanovljena dva propusta sudije Glođovića kada nije pokazao drugu javnu opomenu igraču domaćih Živanoviću, prvo krajem prvog poluvremena, a potom i posle desetak minuta igre u drugom periodu. Duel u Nišu završen je bez golova.

„Posle pregledanih snimaka, primetio sam da je sudija imao dva propusta. Prva je bila kada nije svirao igru rukom na 18 metara, a taj pomenuti igrač je već imao žuti karton. Druga je isti igrač, Živković, zavređivao žuti karton, ali mu ga sudija nije pokazao“, istakao je Žutić.

Pored utakmice u Nišu, na još nekim duelima je bilo sudijskih grešaka, ali Žutić ističe da one nisu toliko jasne.

„Ostaju dileme kod nekih odluka, kao što je slučaj sa utakmicom Crvene zvezde i Jagodine, kod prvog gola ’crveno-belih’. Da li se radi o nedozvoljenoj poziciji napadača Crvene zvezde koji je uticao na igrača odbrane, to će Komisija u redovnom postupku pregledati i potom doneti odluke“, naglasio je Žutić.

Pored Partizana, i Sloboda se žalila na suđenje, posebno zato što je ono uticalo na ishod meča sa Čukaričkim, u kojem je domaćin slavio sa 1:0.

„Došlo je do kontakta napadača Čukaričkog i igrača odbrane Slobode. Praktično treba utvrditi kada je igra prekinuta. Lopta je bila u igri, ako je ona prekinuta u trenutku kada je došlo do kontakta, onda je odluka sudije na mestu, jer je igrač Čukaričkog bukvalno ’krajcovan’, došlo je do laganog prekršaja, koji se očigledno desio. Ali, samo je pitanje kada je sudija prekinuo igru, da li je golman već uhvatio loptu ili ne, a to ćemo morati detaljno da pregledamo“, naglasio je Žutić.

Krenula prodaja karata za SP u Brazili 2014

Međunarodna fudbalska federacija započeće u utorak prvu fazu prodaje oko tri miliona ulaznica za utakmice šampionata sveta u Brazilu naredne godine.

Ulaznice su podeljene u dve kategorije - jeftinije za državljane Brazila i skuplje, za ostatak planete.

Za navijače domaćina najjeftinija karta koštaće 15 dolara, nju će moći da kupe studenti, stariji od 60 godina i pripadnici siromašnih porodica.

Navijači drugih reprezentacija, među kojima gotovo izvesno neće biti selekcije Srbije, za utakmice u grupnoj fazi moraće da izdvoje od 90 do 175 dolara. 

Najskuplje ulaznice biće za finale na Marakani i kreću se od 440 do 990 dolara. 

Jedan navijač maksimalno može da kupi četiri ulaznice, za najviše sedam utakmica. 

Šampionat sveta u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

Bojana Jovanovski poražena na startu Nju Hejvena

Bojana Jovanovski poražena od Julije Gergeš sa 2:1 u setovima, na startu VTA turnira u Nju Hejvenu. Turnir u američkom gradu igra se za ukupan nagradni fond od 690.000 dolara.

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo VTA turnira u Nju Hejvenu pošto je na startu izgubila od Nemice Julije Gergeš sa 2:1 u setovima - 6:2, 4:6, 7:5.

Posle izgubljenog prvog seta Bojana je uspela da načini preokret i izjednači rezultat. U trećem, odlučujućem setu, ravnopravan duel do samog finiša meča u kome su odlučujuće nijanse donele pobedu Juliji Gergeš.

Gergeš se u nastavku takmičenja sastaje sa pobednicom meča između Amerikanke Sloun Stivens i Slovakinje Ane Šmidlove.

Turnir u američkom gradu igra se za ukupan nagradni fond od 690.000 dolara.

KK Partizan kreće sa kontrolnim mečevima

Izabranici Duška Vujoševića u četvrtak počinju sa kontrolnim utakmicama pred novu sezonu. Šampion Srbije na raspolaganju ima devet igrača, kao i nekolicinu koja će pokušati da zadovolji ukuse Vujoševića do početka sezone.

Košarkaši Partizana početkom avgusta krenuli su sa pripremama za novu sezonu, a u četvrtak će startovati sa igranjem kontrolnih utakmica.

Prvi rival šampiona Srbije i Jadranske lige biće OKK Beograd u zatvorenom meču u hali Pionir. Crno-bele potom očekuje turnir u Đevđeliji od 30. avgusta do 1. septembra, na kojem učestvuju još domaćin Kožuf, MZT Skoplje i grčki PAOK.

Po povratku u Srbiju Partizan će se u Kraljevu sastati sa Slogom, 6. septembra, a pet dana kasnije odmeriće snagu sa kragujevačkim Radničkim u Beogradu.

Crno-beli potom putuju 15. septembra u Malagu, gde ih prvo očekuju provere sa Kahasolom i Mursijom (16. i 17.), zatim turnir na kojem učestvuju Real Madrid i Unikaha (19. i 20.), da bi boravak u Španiji završili sa dve pripremne utakmice sa Lokomotivom iz Kubana i Gran Kanarijom (23. i 24.).

Krajem septembra crno-bele očekuje i Evroliga Medija dan, koji je takođe postao tradicionalni deo priprema za ulazak u novu sezonu.

Uoči zvaničnog starta nove takmičarske sezone klub iz Humske odigraće još jedan pripremni meč, a protivnik će naknadno biti poznat.

Trener Duško Vujošević trenutno na treningu ima na raspolaganju Šalića, Andrića, Milutinova, Vestermana, Đorđevića, Milosavljevića, Muslija, Aranitovića, Marinkovića, kao i igrače koji su trenutno na probi: Pota, Maleševića, Milisavljevića, Zlovarića, Bezbradicu, Marelja i Mićovića.

Reprezentativci Lovernj, Bogdanović i Gagić su sa nacionalnim timovima Francuske i Srbije, Bertans se oporavlja od povrede, dok je Dalo trenutno u Francuskoj, a klub će njegov status razmotriti u narednom periodu.

Arapska ulaganja spašavaju Zvezdu !?

Kako prenose beogradski mediji, Fudbalski klub Crvena zvezda blizu je dogovora sa kompanijom "Global kapital advajzors menadžment" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o milionskim ulaganjima. Eventualnim dogovorom crveno-beli bi konačno rešili finansijske probleme.

Kompanija "Global kapital advajzors menadžment" je početkom ovog meseca potpisala memorandum o saradnji sa predstavnicima Vlade Srbije koji podrazumeva velika ulaganja, a u sklopu toga vođeni su i pregovori o strateškom partnerstvu sa Crvenom zvezdom.

Beogradski mediji u današnjim izdanjima navode da bi Arapi dobili pravo da na placu pored istočne i iznad južne tribine naprave komercijalni multifunkcionalni kompleks, dok bi crveno-beli dobili preko potreban novac koji bi rešio sve nagomilane dugove. Zanimljivo, posrednik u pregovorima je ministar građevinarstva i urbanizma.

"Pregovori sa Arapima vođeni su uoči evropske utakmice sa islandskom IBV-om. Posrednik u razgovorima bio je ministar za građevinu Vlade Srbije Velimir Ilić. On je možda i neoprezno otkrio da su državni čelnici vrlo blizu rešenja za Crvenu zvezdu, odnosno da su Arapi spremni da ulože ogroman novac, a zauzvrat dobiju poslovan prostor na možda i najboljoj lokaciji u Beogradu. Zasad se ne zna koliko su Arapi spremni da ulažu, ali recimo da u slučaju realizacije Zvezda više ne bi morala danonoćno da brine o dugovima", rekao je jedan od upućenih izvora blizak Crvenoj zvezdi.

Prema grubim proračunima Zvezda bi mogla da inkasira 64 miliona evra od zemljišta, što bi bilo dovoljno za sanaciju višegodišnjih dugovanja.

"Kvadrat poslovnog prostora na toj lokaciji vredi 2.000 evra. Međutim, Zvezda može da računa na samo 20 odsto te sume jer gradnja tek predstoji. Dakle 400 evra po kvadratu, a na tom zemljištu može da se napravi 160.000 kvadrata poslovnog prostora. Računica je jasna: Zvezda u startu može da zaradi 64 miliona evra. Lokacija je sjajna i ima vanserijsku vrednost. Takođe, moram da naglasim da bi kvadrat bio skuplji da kojim slučajem zainteresovani partner hoće da gradi hotele", ocenio je jedan od stručnjaka za vrednost nekretnina i placeva u Beogradu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger