Headlines News :

Igračima Zvezde `91 u Bariju ponuđeno da nameste meč

Written By maxtv on среда, 10. јул 2013. | 23:51

Igračima Crvene zvezde nuđeno po 500.000 maraka da "puste" Olimpik iz Marselja u finalu Kupa šampiona na stadionu Sveti Nikola u Bariju, rekao Dejan Savićević francuskom portalu "So Foot". "Odbili smo".
Dejan Savićević ispalio salvu optužbi na račun Olimpika iz Marselja, navodeći da su čelnici tog kluba igračima Zvezde pred finale Kupa šampiona u Bariju nudili po 500.000 maraka da "poste" francuskog prvaka.
Dejo.JPG
"Nekolicinu igrača, Prosinečkog, Belodedića, mene posetili su aagenti... Došli su da nam ponude po 500.000 maraka. Odbili smo", rekao je Savičević.
Dejo je, takođe. optužio tadašnjeg vlasnika Olimpika i fudbalskog dela Adidasa, Bernara Tapija da je namestio izbor za "Zlatnu loptu", koju ju te 1992. godine dobio Žan Pjer Papen.
"Šta je on osvojio te godine? Prvenstvo francuske. I to je sve. To je bila stopostotna nameštaljka. Tapi, Adidas i francuski novinari", rekao je Savičević.

Francuzi i Urugvajci u finali svetskog fudbalskog prvenstva do 20 godina

Fudbaleri Francuske i Urugvaja finalisti su Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina koje se održava u Turskoj.
Beta/AP/Gero Breloer
Francuska je sa 2:1 pobedila Ganu, a Urugvaj je savladao Irak posle boljeg izvođenja penala, 7:6 (1:1).
Toven je doveo svoju ekipu u finale golovima u 43. i 74. minutu, a gol za Ganu postigao je Asiufah u 47.
Mnogo zanimljiviji meč viđen je u drugom polufinalu. Posle prvih 90 minuta meča između Iraka i Urugvaja rezultat je bio 1:1. Ali je doveo Irak u vođstvo u 34. minutu, a Bueno je tri minuta pre kraja doneo produžetke svojoj ekipi.
Beta/AP/Thanassis Stavrakis
Pobednik nije odlučen ni nakon novih 30 minuta, pa je usledilo izovđenje jedanaesteraca i nova drama. Posle prve serije rezultat je i dalje bio nerešen, a tako je bilo sve do kraja druge serije kada je odlučujući udarac izveo Saif koji je prebacio gol i doneo finale protivničkoj ekipi. 

Finale i meč za treće mesto igraju se u subotu.

Počeo ženski EURO 2013

U sredu je u Švedskoj počelo 11. prvenstvo Evrope u fudbalu za žene, a prvog dana viđena su dva remija.
Beta/AP
Na zvaničnom otvaranju, u skandinavskom derbiju Švedska i Danska su podelile bodove odigravši 1:1. Dankinje su došle u vođstvo preko Knudsenove u 26. minuta, ali su Šveđanke izjednačile devet minuta kasnije golom Fišerove.
U drugom meču u grupi, selekcije Italije i Finske odigrale su bez golova. 

Sa ova dva susreta završeno je prvo kolo u grupi ‘A’, u četvrtak su na programu mečevi grupe ‘B’, a sastaju se Norveška – Island i Nemačka – Holandija. U petak će se kompletirati prvo kolo utakmicama u trećoj, grupi ‘C’, kada budu igrale Francuska – Rusija i Engleska – Španija.
Beta/AP
Plasman u četvrtfinale obezbediće prve dve ekipe iz sve tri grupe, kao i dva najbolja trećeplasirana tima. 

Titulu brani selekcija Nemačke, koja je u finalu pre četiri godine deklasirala Englesku sa 6:2.

Kad Nigerici "nameštaju" ...

Skandalozna nameštaljka u Nigeriji. Dve utakmice završene rezultatima 67:0 i 79:0. Federacija suspendovala četiri tima. Vlasnik jednog od klubova raspustio ekipu, zatvorio klub i z6amolio policiju da "pohapsi sve koji su umešani".
"Istražite ovu sramote i pohapsite sve umešane", napisao je vlasnik kluba Babajaro, koji je u odlučujućoj utakmici niže nigerijske lige izgubio 67:0 od ekipe koja nastupa pod imenom Polis Mašin.
POliceFc.jpg
Suštinski u poslednjem kolu takmičenja, za prolaz u višu ligu borili su se Polis Mašin i Plato Junajted Fider, a dalje je trebao da se plasira tim koji je imao bolju gol razliku.
Ništa nije prepušteno slučaju.
Junajted Fider je pobedio Akrubu 79:0. Junajted Fider je u drugom poluvremenu postigao 72, a Polis Mašin 61 gol.
Nigerijska fudbalska federacija odmah je i na neodređeno vreme suspendovalka sva četiri kluba.
"Čim sam čuo rezultat raspustio sam klub", rekao je vlasnik Babajara Šaibu Gara Ahmed Gome.
Policija je, posle meča pokušala da uhapsi nekoliko osoba, ali su oni na misteriozan način nestali.
Nigerija.jpg

Poraz muške košarkaške reprezentacije do 20 godina

Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Grčke sa 79:73 (16:20, 22:15, 16:24, 25:14), u drugom kolu A grupe prvenstva Evrope u Estoniji. Za prolaz dalje našoj selekciji su neophodne pobede protiv Nemačke i Gruzije.
Po gotovo istom scenariju reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se održava u Talinu (Estonija). Kao i protiv selekcije Litvanije izabranici selektora Vlade Jovanoviću su i na meču drugog kola grupe „A" protiv Grčke, imali dvocifrenu prednost, ovoga puta u oba poluvremena, ali su zbog velikog broja oscilacija u igri ponovo poraženi u neizvesnoj penal završnici: Srbija U20 - Grčka U20 73:79 (20:16, 15:22, 24:16, 14:25).
Kosarkasi-01.jpg
Sve je u igri mlade reprezentacije Srbije funkcionisalo vrlo dobro u prvih 15 minuta utakmice. Domninirali su terenom u Talinu izabranici selektora Jovanovića, a najviše zahvaljući Ivanu Marinkoviću koji je u ovom periodu imao učinak od 15 poena i pet skokova, stekli dvocifrenu prednost - 30:20. Međutim, tada u igri naših reprezentativaca dolazi do pada koncentracije, nepotrebnih grešaka i izgubljenih lopti, što je selekcija Grčke uspela da kazni pre svega šutevima za tri poena i na veliki odmor ode sa tri poena prednosti - 35:38.
Veći deo treće četvrtine takođe je bio u znaku reprezentativaca Srbije. Vrhunskom odbranom zatvorili sve prilaze našem košu, raznovrsnom igrom u napadu za samo šest minuta napravili seriju 16:2. Razigrao se u drugom poluvremenu Luka Mitrović, nanizao devet poena u kratkom intervalu što je našem timu u 27. minutu donelo ubedljivu prednost - 55:44
Kosarkasi-02.jpg
Ponovila se međutim slika iz provg poluvremena. Selekcija Grčke nije se predavala, već je ponovo uspela da nemetne svoj ritam i ekspresno stigne do novog izjednačenja u 31. minutu - 59:59. Poenima Nemanje Krstića i Nenada Miljenovća Srbija je do poslednjeg vođstva stigla dva minuta kasnije - 63:59.
Međutim, protivnik je novom serijom kontranapada i šutevima iza linije 7,25 ponovo preokrenu rezultat i do kraja meča konstantno bio u prednosti od dva do četiri poena. Penal završnica počela je neuobičajno rano, ali su obe ekipe bile precizne sa linije slobodnih bacanja, tako da naši reprezentativci nisu uspeli da dođu do toliko željenog trijumfa i prvih bodova na šampionatu.
Kosarkasi-03.jpg
SRBIJA U20: Reljić 4, Krstić 8, Marinković 17, Đorđević, Avramović 2, Mitrović 15, Miljenović 10, Andrić 8, Bojić, Milošević, Bezbradica 9, Janković.
GRČKA U20: Bočoridis 16, Lerencakis 17, Papapetru 18, Karamelegos, Kalogiunidis, Slafsakis 2, Mitcialos, Anteokonmpo 14, Melesaratos 9, Agravanis, Kamperidis, Gontikas.
U četvrtom kolu „A" grupe Evropskog prvenstva u Estoniji, reprezentacija Srbije se u petak od 17:00 časova sastaje sa selekcijom Nemačke.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina u četvrtfinalu

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Turskoj pošto je danas u poslednjem trećem kolu E četvrtfinalne grupe savladala selekciju Grčke sa 57:50 (11:13, 16:11, 16:14, 14:12). Izabranice selektora Radenka Varagića zauzele su drugo mesto u grupi iza Španije, a ispred Slovačke, Grčke, Holandije i Belorusije. Četvrtfinale je na programu u petak.
Reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Turskoj za igračice do 20 godina. U ditrektnom duelu za proboj među osam najboljih timova na šampionatu, izabranice selektora Radenka Varagića posle velike borbe savladale su selekciju Grčke i osvojile drugo mesto u grupi „E": Srbija U20 - Grčka U20 57:50 (11:13, 16:11, 16:14, 14:12).
Kosarkasice.jpg
Svesne značaja utakmice, obe ekipe počele su prilično nervozno, sa dosta grešaka i promašaja. Nešto bolje su snašle naše reprezentativke koje su trojkom Kristine Topuzović povele u sedmom minutu sa 11:5. Selekcija Grčke je ubrzo uzvratila serijom 8:0 i bila u minimalnoj prednosti sve do finiša prvog poluvremena. U poslednja tri minuta druge četvrtine mladi tim Srbije nije dozvolio protivniku da ponentira, a preko Ivane Brajković i Nataše Kovačević uspeo je da preokrene rezultat u svoju korist - 27:24.
Mnogo hrabrije i odlučnije krenule su izabranice selektora Varagića u nastavku meča. Najpre je Nataša Kovačević pogodila trojku, a Dijana Stančić nanizala sedam uzastopnih poena, za kapitalno vođstvo u 27. minutu - 38:29. Selekcija Grčke, koja inače igra sjajno u druom delu šampionata, uspela je da uhvati priključak i sredinom poslednje deonice smanji na 46:44.
Dugo se na semaforu nije menjao taj rezultat, dok Nataša Kovačević nije pogodila novu trojku koja je najavila trijumf Srbije i plasman u četvrtfinale. Vodila se žestoka bitka u poslednjim minutima, ali su naše reprezentativke imale mnogo više želje i energije, uspele da ne dozvole rivalu da poentita u finalnih 120 sekundi što im je pomoglo da dođu do velikog uspeha.
"Posle trijufma Belorusije protiv Slovačke, selekciji Grčke je pobeda na današnjem meču bila imperativ. Sa druge strane mi bi u slučaju poraza morali da strepimo i čekamo ishod duela između Španije i Holandije. Utakmica je bila neverovatno teška i zahtevna, ali devojke su pokazale karakter, ogromnu želju za pobedom, što nas je dovelo među osam najboljih ekipa na šampionatu. Svi smo veoma srećni, jer ovo je zaista veliki uspeh. Protivnik u četvrtfinalu biće nam Italija ili domaćin Turska. Sutra je na turniru slobodan dan i pokušaćemo da se što bolje pripremimo, jer nemamo nameru da se zadovoljimo postignutim do sada", istakao je Radenko Varagić, selektor U20 reprezentacije Srbije.
SRBIJA: Kovačević 16, Marinković, Stanaćev 10, Stanković, Marković, Topuzović 11, Stančić 12, Tošković, Mršić, Rajić, Brajković 8, Đorđević.
GRČKA: Stamolampru 13, Karambuca, Politpoulu 1, Kalampakou, Tarla 2, Hristinaki 12, Slouka 2, Pavlopoulu, Pateraki, Čatcigiakoumi 2, Fuoraki 6, Spanou 12.

Za meč Srbija - Hrvatska karte od 500 do 2000 dinara

Fudbalski savez Srbije odredio je cene ulaznica za meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvi sa Hrvatskom, koji se igra šestog septembra na stadionu Crvene zvezde.
Starsport
Najjeftinije ulaznice za južnu i severnu tribinu koštaće 500 dinara, istok bočno iznosiće 1.000 dinara, a centralni deo ove tribine 1.500.
Cena karata za bočni deo zapadne tribine je 1.500 dinara, dok su najskuplje karte one za centralni deo zapadne i iznose 2.000 dinara.
"Fudbalski savez Srbije pozivа sve koji žele dа zаuzmu svojа mestа u petаk, šestog septembrа 2013, nа Stаdionu Crvene zvezde i bodre reprezentаciju Srbije, dа nа vreme kupe ulаznice premа uputstvimа kojа ćemo nа vreme odrediti. Uz to, kаo i uvek, i ovom prilikom аpelujemo dа fer i sportskim ponаšаnjem i nаvijаnjem, respektujući protivnikа i sve аktere utаkmice, još jednom nаprаvimo nezаborаvni аmbijent i time pomognemo nаjboljim fudbаlerimа nаše zemlje i u ovom meču", saopštio je Savez. 

Cene ulaznicа utаkmicu Srbijа - Hrvаtskа: 

Sever i Jug: 500 dinаrа
Istok sа strаnа: 1.000 dinаrа
Istok centаr: 1.500 dinаrа
Zаpаd sа strаnа: 1.500 dinаrа
Zаpаd centаr: 2.000 dinаrа

FED kup: I ženska reprezentacija protiv Kanade

Na startu Svetske grupe II FED kupa Srbija će igrati sa Kanadom u gostima osmog i devetog februara 2014, određeno je žrebom u Parizu.
Beta/AP/Teniski savez Srbije/DS
Srpske teniserke nisu uspele da obezbede opstanak u Svetskoj grupi I, porazom od Nemačke ukupnim rezultatom 3:2.
I Dejvis kup reprezentativci Srbije u polfinalu Svetske grupe u septembru u Beogradu dočekuju selekciju Kanade na šljaci.
Srpske teniserke su pre dve godine u Novom Sadu igrale sa Kanadom, takođe u prvom kolu Svetske II grupe, i slavile ukupnim rezultatom 3:2 

Najbolje rangirana kanadksa teniserka je Eženi Bušar koja zauzima 56. poziciju na ATP listi, potom sledi Šeron Fišman (106), pa Aleksandra Voznijak (137)... 

Ana Ivanović je od Bušarove poražena u drugom kolu ovogodišnjeg Vimblodna, dok je najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković Kanađanku pobedila u četvrtfinalu Čarlstona. 

I Bojana Jovanovski se ove godine sastajala sa najboljom kanadskom teniserkom i pobedila je u drugom kolu turnira u Birmingemu. 

Parovi Svetske grupe I:
Australija – Rusija
Slovačka – Nemačka
Španija – Češka
SAD - Italija 

Parovi Svetske grupe II:
Kanada – Srbija
Švedska – Poljska
Francuska – Švajcarska
Argentina – Japan

Milan Lane Jovanović trenira sa Vošom

Dosadašnji fudbaler Anderlehta Milan Jovanović trenira sa ekipom Vojvodine.
Nekadašnji fudbaler novosadskog kluba trenutno je bez ugovora i traži novi klub.
Čelnici finaliste prošlogodišnjeg kupa zainteresovani su da privuku Jovanovića nazad u “belo-crveni” dres kluba sa Karađorđa.
Lane me je pozvao i pitao da li može da trenira sa nama, što smo oberučke prihvatili”, rekao je sportski direktor Voše Saša Drakulić

Trener Nikolić je bio oduševljen što ima takvog igrača u grupi, on je naš nekadašnji as, sa sjajnom inostranom karijerom. Naši mladi igrači mogu mnogo od njega da nauče i učinićemo sve da, ukoliko ne bude zadovoljan ponudama iz inostranstva, što pre potpiše za Vojvodinu! Pričao sam i sa predsednikom Balšom Butorovićem, i složili smo se da bi Lane bio veliko pojačanje, pozitivno bi uticao na naš tim i bio strah u očima naših rivala”. 

Nije izvesno da li i Jovanović deli želju čelnika novosadskog kluba, s obzirom da je ne tako davno izjavio da ne razmatra povratak u Srbiju. Izvesno je samo da ne želi da nastavi karijeru u Belgiji, gde je već godinama velika zvezda, zbog pomalo bizarnog sistema trakmičenja (posle dvokružnog sistema, sledi plej of, pred koji se timovima oduzima po pola bodova). 

Jovanović je u prethodne dve sezone dao 17 golova za Anderleht na 62 utakmice. Prethodno je u Standardu blistao, sa 52 gola u četiri sezone, a između dve belgijske epizode proveo je neuspešnu epizodu u Liverpulu.

U Italiji nove optužnice za "nameštanje" mečeva

Potvrđene optužbe za nameštanje utakmica protiv Lacija, Lećea i Đenove. Među osam igrača i kapiten Rimljana, Stefano Mauri.
Fudbalski savez Italije saopštio je da su potvrđene optužbe za nameštanje utakmica protiv Lacija, Lećea i Đenove, kao i osam igrača, među kojima je kapiten rimskog kluba Stefano Mauri.
Mauri.jpg
Tužilaštvo ispituje utakmice između Lacija i Đenove, kao i Lećea i Lacija iz maja 2011. godine. Obe utakmice završene su rezultatom 4:2 za Rimljane.
Pored Maurija, optuženi su i bivši fudbaleri ova tri kluba: Mario Kasano, Karlo Đervasoni, Masimilijano Benasi, Omar Milaneto, Alesandro Zampreini, Antonio Rosati i Stefano Ferario.
Ukoliko bude dokazano da su utakmice nameštene, igrači će biti suspendovani, dok će klubovima biti oduzeti bodovi.

Hrvatski tinedžer u Romi

Hrvatski tinejdžer Tin Jedvaj novi je fudbaler italijanske Rome, a 'vučica' je za njegov transfer uplatila Dinamu iz Zagreba pet miliona evra.
ytss
Jedvaj je potpisao petogodišnji ugovor sa klubom, a Zagrepčanima će pripasti i 20% od naredne prodaje defanzivca.
17-godišnji igrač je bio i na meti engleskog Totenhema, kao i njegov bivši saigrač Alen Halilović, što su 'Spursi' i potvrdili. Spekulisalo se da bi premijerligaš mogao da plati dvojicu talentovanih fudbalera 20 miliona evra, ali do transfera nije došlo.
Jedvaj je prethodne sezone u dresu 'modrih' odigrao 13 mečeva na kojima je postigao i jedan gol.

Novosađani dosledni - Nista od prelaska Abubakara u Zvezdu

Vojvodina ostaje pri stavu da ne pojačava beogradske večite rivale. Novosađani će po cenu da ne zarade ništa od prodaje Abubakara, sprečiti njegov transfer na Marakanu.
Sportski direktor FK Vojvodina Saša Drakulić izjavio je danas da najbolji igrač Novosađana Abubakar Oumaru neće preći u Crvenu zvezdu, već da je jedina opcija za Kamerunca odlazak u inostranstvo.
Abubakar.jpg
Abubakar u dresu Zvezde
"Sledimo put pokojnog predsednika Bate Butorovića, da se igrači Vojvodine ne daju našim najvećim rivalima, Partizanu i Crvenoj zvezdi. To je i moj stav od kada sam došao na funkciju sportskog direktora'', rekao je Drakulić i pojasnio:
''Abubakar je jedan od najboljih stranaca u našoj ligi, ako ne i najbolji. Nama je potreban, ali ako dobijemo ponudu koja zadovoljava klub i njega, on će moći da ide samo u inostranstvo", rekao je Drakulić za sajt kluba, posle sastanka sa novim predsednikom Vojvodine Balšom Butorovićem.
Iz Vojvodine su svesni da ukoliko sada ne prodaju Abubakara, da će on otići u januaru bez obeštećenja.
''Svesni smo toga da ako ga sad ne prodamo on na zimu ide ''za džabe'', ali ni pored toga nećemo ga prodati Zvezdi'', tvrde Novosađani.
Oumaru je svojevremeno bio član Crvene zvezde u sezoni 2008/2009, a ugovor sa Vojvodinom ima do kraja godine.

Slaviša Stojanović zadovoljan pripremama Crvene Zvezde

Novi trener "crveno-belih" Slaviša Stojanović zadovoljan je sveukupnim učinkom igrača u pripremnom periodu ali smatra da ima još mesta za napredak.
Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da je zadovoljan radom ekipe u pripremnom periodu, ali je istakao da ima još mesta za napredak.
Zvezda2.jpg
"Ostvarili smo sve ciljeve koje smo planirali pre polaska na put u Švajcarsku. Iskreno, pribojavao sam se malo tih mečeva jer su došli u nezgodno vreme, u sred priprema, u situaciji u kojoj još uvek nemamo formiran igrački kadar", kazao je Stojanović za klupski sajt.
Crveno-beli su prethodnih dana učestvovali na Uhren kupu u Švajcarskoj, na kojem su savladali Grashopers, a izgubili od Bazela.
"Video sam mnogo toga dobrog, ali primetio sam i greške i segmente igre u kojima još treba da napredujemo", dodao je on. Stojanović je rekao i da bi u ovom trenutku mogao da sastavi dobar tima od postojećeg igračkog kadra.
Zvezda3.jpg
"Želimo da popunimo pozicije na kojima smo deficitarni, a koje su to pozicije poznato je i iz mojih ranijih izjava, kao i ljudi iz kluba. Trebalo bi se usaglasimo oko toga koga ćemo dovesti. Naravno da sam najodgovorniji za neke stvari. Ne zavisi sve od mene i imamo više opcija. Nadam se da će i to biti uskoro rešeno, jer se približava evropska utakmica", naveo je trener Zvezde.
Crveno-beli sledeće nedelje počinju takmičenje u Ligi Evrope, gde ih u drugom kolu čeka pobednik meča IBV (Island) - HB (Farska Ostrva).

Valjadolid tužio Miroslava Đukića

Španski fudbalski klub Valjadolid podneo je tužbu protiv svog doskorašnjeg trenera Miroslava Đukića, za obeštećenje zbog raskida ugovora.
Starsportphoto
Đukić je nedavno preuzeo Valensiju, ali Valjadolid potražuje od srpskog stručnjaka 500.000 evra.
Tužba je podneta i protiv pomoćnika srpskog trenera Dejana Ilića i Roja Hernika Kola, kao i protiv Valensije.
Raskid saradnje Đukića sa Valjadolidom očigledno se nije završio na obostrano zadovoljstvo, prenose španski mediji.

Predsednik Valjadolida Karlos Suarez je svojevremeno izjavio da će Miroslav Đjukić ako napusti morati da plati 350.000 evra, kako je predviđeno ugovorom.

Nemanja Nedović: "Zvanično ratnik !"

Nemanja Nedović potpisao je ugovor sa Golden Stejtom i tako i zvanično postao "Ratnik". Talentovani plejmejker nosiće dres sa brojem osam.
Srpski reprezentativac Nemanja Nedović postao je novi član Golden Stejt Voriorsa.
Nedovic2.jpg
"Zvanično Ratnik" - kratko je napisao Nemanja na svom Tviter profilu.
Njega je ovog leta Feniks izabrao kao 30. pika u prvoj rundi na draftu, ali ga je klub iz Arizone prosledio Voriorsima u zamenu za prava na 29. pika Arčija Gudvina i beka Malkolma Lija.
Nedović je trenutno sa ekipom Voriorsa u Las Vegasu, gde bi u subotu trebalo da zaigra u Letnjoj ligi, a nakon toga će se vratiti u Srbiju i prikljućiti pripremama reprezentacije za Evropsko prvenstvo u septembru u Sloveniji.
Kako navode američki mediji, u Golden Stejtu očekuju da će se 22-godišnji Nedović priključiti ekipi 29. septembra.
Nedović je za Lijetuvos Ritas na 18 utakmica prosečno postizao 11,1 poen, imao 2,4 skoka i 3,8 asistencija. U 10 utakmica u Evroligi postizao je 9,8 poena, 2,5 skoka i 2,1 asistenciju.

Egzodus u ženskom KK Partizan

I pored sezone iz snova, tri osvojena trofeja, ženski košarkaški klub Partizan suočen je sa teškom finansiskom sitacijom i budućnost kluba je neizvesna. Klub su napustile Tamara Radočaj i Nevena Jovanović.
Reprezentativke Srbije u košarci i dosadašnje članice Partizana Tamara Radočaj i Nevena Jovanović karijere će nastaviti u Italiji, odnosno Mađarskoj.
ZKKPartizan1.jpg
Radočaj će sledeće sezone nositi dres Kaljarija, dok će Jovanovićeva igrati u Pečuju.
"Nažalost, priča Partizana koja je pokazala da ima potencijal, ali i veliki kvalitet nije naišla na adekvatnu podršku, pa ću sledeću sezonu provesti u italijanskom Kaljariju. Nadam se da ću pomoći timu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva za sledeću sezonu", istakla je Radočaj.
Obe igračice su prošle sezone u dresu Partizana osvojile tri trofeja, prvenstvo i Kup Srbije, kao i regionalnu ligu. Ipak, zbog velikih finansijskih problema veliko je pitanje da li će se i kako Partizan takmičiti u novoj sezoni.
"Sezona u Partizanu je bila izvaredna, osvojili smo sve trofeje bez izgubljene utakmice i to je naravno nešto što će se zauvek pamtiti. Takođe sam i u reprezentaciji ostvarila rezultat za ponos, jer smo uspele da stignemo do polufinala Evropskog šampionata. Zahvalila bih se svim saigračicama i treneru i selektorki Marini Maljković koje su zajedno sa mnom bile deo jedne godine za pamćenje", zaključila je Jovanovićeva.

Otac Džona Terija optužen za rasizam

Otac kapitena Čelsija Džona Terija, Ted Teri, optužen je za rasistički napad na jednog čoveka posle tuče na ulici. Ted Teri (59) je uhapšen u martu 2013. godine nakon incidenta u Fenčrč ulici, a danas je protiv njega podignuta optužnica za rasno motivisan napad i za narušavanje javnog reda, piše Dejli mejl.
Pored Teda Terija, optužnicom su obuhvaćene još dve osobe, Tjudor Musteta i Stefan Niland, takođe zbog sukoba na ulici 22. marta uveče. Oni se terete da su izazvali "strah od nasilja" koji je rasno motivisan.
Ted-Teri-1.jpg
U londonskoj policiji, koja je zadužena za istragu, nisu želeli da komentarišu slučaj.
Sva trojica su puštena uz kauciju i naređeno im je da se pojave pred sudom 23. jula.
Bivši kapiten Engleske Džon Teri je prošle godine oslobođen optužbi za rasno vređanje fudbalera Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda. Teri je, takođe, uhapšen zbog tuče u jednom noćnom klubu 2002. godine. Kasnije je bio oslobođen tih optužbi.
Teri.jpg
Džon Teri i njegovi saigrači optuženi su i da su pijani ismejavali američke turiste nakon napada 11. septembra 2001. godine, a novembra 2010. godine Teri je pretpreo ozbiljne povrede glave nakon što ga je napao navijač Totenhema na ulicama Londona.

Duško Vujošević odgovorio ministarki sporta

Trener KK Partizan Duško Vujošević reagovao je na saopštenje ministarke Alise Marić da bi Partizan i Crvena zvezda trebalo da pronađu privatne sponzore.
Beta
Marićeva je odgovorila Predragu Daniloviću i Draganu Džajiću na molbu za pomoć države, da će Vlada pomoći, ali ne iz budžeta i javnih preduzeća.
"Zbog malih "ušteda" budžeta uništiće se jedna od najdragocenijih stvari koju u ovoj zemlji imamo. A to je sport. Trebalo bi nešto da ostavimo za nama, a ne da upropašćavajući sve, ne spasimo ništa", istakao je Vujošević.
"Košarka u Evropi nije profitabilna delatnost, ona ima funkciju u smislu povećanja elana vitala nacije i reprezentovanja i propagande zemlje. I ona je svuda u Evropi sponzorisana", dodao je Vujošević

Vujošević postavlja pitanje ministarki Marić koja su to privatna preduzeća koja će pomoći klubovima da prežive.

"A koga bi onda trebalo da sponzorišu javna preduzeća? Apsurdno je da su Partizan i Crvena zvezda društveno vlasništvo i nešto što nije moguće privatizovati, a da pri tome o njihovom finansiranju ne bi trebalo da vode računa niti ministarstvo za sport, niti javna preduzeća. Vidim da se u saopštenju preporučuje traženje privatnih sponzora pa bi voleo da ministarka da spisak tih privatnika kojima bi trebalo da se obratimo za sponzorstvo i da predloži mehanizme kako oni taj predlog ne bi mogli da odbiju", rekao je trofejni stručnjak za "Žurnal".

Vujošević se osvrnuo i na blokadu Partizanovog računa zbog poreskih dugovanja.

"U razgovoru sa predstavnicima države koji se bave poreskim obveznicima predlaže nam se reprogramiranje poreza pri kome bi morali da damo hipoteku 50 odsto veću od veličine duga i kamate. Predstavnici poreskih institucija diskretno se informišu šta je sa obeštećenjem od milion evra koje smo navodno dobili od Lučića i očekuju da od tih para bude izmiren dug poreza i kamata. Mi bi Lučića trebalo da dobijemo obeštećenje od 330 hiljada evra. Ili, tačnije, 400 hiljada umanjen za dug prema njemu koji iznosi 70 hiljada, što daje konačnih 330 hiljada evra. U ovim uslovima prosto nije moguće napraviti prioritete, raspodeliti gde bi to relativno malo obeštećenje trebalo da se plasira", smatra Vujošević.

Trener Partizana smatra da su problem i porez i zakon o sportu.

"Ministarka i njen tim imaju jednu od mogućnosti – da pokrenu na vladi proces rešavanja slučaja poreza KK Partizan, nalaženja mogućnosti da se bez davanja privatne hipoteke za javno preduzeće izvrši reprogram duga i odblokira račun. Takođe, trebalo bi da se pozabave i apdejtovanjem zakona o sportu kako bi se uspostavio sistem finansiranja vrhunskog sporta. Inače će se uništiti jedna od najdragocenijih stvari koju u ovoj zemlji imamo. A to je sport. Trebalo bi nešto da ostavimo za nama, a ne da upropašćavajući sve", istakao je Vujošević.

U utorak je, u Starom dvoru, održan sastanak predstavnika naših najvećih klubova i gradonačelnika Dragana Đilasa na kojem je dogovorena jednokratna pomoć Beograda sportskim društvima.

"Bio je i sastanak sa gradonačelnikom Đilasom koji pokazuje razumevanje za probleme sporta, a lično sam uveren da će pomoć koja je dodeljena sportskim društvima Partizan i Zvezda u budžetu predviđenom za sledeću godinu biti znatno veća", dodao je Vujošević.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger