Headlines News :

Zatvorene Mediteranske igre, sledeće u Taragoni

Written By maxtv on недеља, 30. јун 2013. | 22:52

Svečanom ceremonijom zatvorene su 17. Mediteranske igre u turskom gradu Mersinu, gde se od 20. juna takmičilo više od 4.000 sportista iz 24 zemlje.
Beta/BETAPHOTO/STA/Stanko Gruden/DS
Gradonačelnik Mersina Madžit Ozdžan predao je zastavu MI gradonačelniku Taragone Josepu Balesterosu čime je španski grad preuzeo domaćinstvo narednih Mediteranskih igara.
Na stadionu u Mersinu sportisti su napravili počasni krug posle čega su unete turska i španska zastava i intonirane himne dveju zemalja, organizatora proteklih i domaćina 18. Mediteranskih igara
Od 2006. nastojimo da dobijemo organizaciju ovog takmičenja i sada posle svega mogu da kažem da smo zadovoljni što smo uspeli da uspešno realizujemo 17. Mediteranske igre. Umesto za šest godina, uspeli smo sve da organizujemo za samo 18 meseci i da Mersin pretvorimo u svetski grad. Zahvalan sam svima koji su svojim doprinosom ove Igre učinili mogućim”, rekao je Ozdžan i na kraju poželeo Taragoni svu sreću i uspeh u organizaciji narednih MI. 

Predsednik Organizacionog komiteta MI u Mersinu i ministar Omladine i sporta Turske, Suat Kilidž, zahvalio je svim sportskim prijateljima koji su bili deo ovih Igara. 

Turska je posle Izmira 1971. po drugi put bila domaćin Mediteranskih igara. Nadam se da smo uspeli da vam pokažemo tradicionalnu tursku gostoljubivost i nadam se da nismo izneverili sve one koji misle da Istanbul treba i može da dobije organizaciju Olimpijskih igara 2020”, naveo je Kilidž

Predsednik Međunarodnog komiteta MI Amar Adadi čestitao je organizatoru i zahvalio građanima Mersina na domaćinstvu. 

Tim Srbije osvojio je na MI u Mersinu ukupno 34 medalje (12 zlatnih, 11 srebrnih, 11 bronzanih) i u generalnom plasmanu zauzeo osmo mesto.

Svetska liga: Tesna pobeda odbojkaša

Odbojkaši Srbije savladali su u Beogradu selekciju Nemačke sa 3:2 (23:25, 25:19, 25:22, 21:25, 15:12), u drugoj utakmici četvrtog vikenda B grupe Svetske lige.Ovim izuzetno važnim uspehom srpski odbojkaši zadržali su šanse za plasman na završni turnir Svetske lige.
Izabranici selektora Igora Kolakovića postigli su četvrtu pobedu u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Nemačka pretrpela treći poraz.
Odbojka-Srbija-Nemacka-1.jpg
Meč je odigran u hali Pionir pred oko 4.500 gledalaca, a sudili su Alin Matajzer iz Rumunije i Rolando Ugo CColakijan iz Argentine.
Srbija: N. Kovačević (20), Ivović, Petković, Stanković (1), Jovović, Nikić (10), Rašić (7), Atanasijević (31), Starović, Podraščanin (14), Rosić, Petrić.
Nemačka: From (18), M. SStojervald, Vestfal, Kaliberda (20), Beme (14), SSeps (5), Kampa (2), Tile, Hirš (9), Broshog, P. SStojervald, Kolin (9).
U prvom setu Srbija je prokockala prednost od 21:17 i u završnici i praktično dozvolila Nemačkoj da preokrene rezultat i povede sa 1:0.
U drugom i trećem setu Kolakovićevi izabranici su bili na visini zadatka i boljom igrom stigli do preokreta i vođstva od 2:1 u setovima.
Srbija-Nemacka2.jpg
Vodila je Srbija i u četvrtom do sredine seta, ali su onda uporni Nemci uspeli da steknu prednost i na kraju izjednače na 2:2.
U petom setu srpski odbojkaši su vodili od starta i posle uzbudljive završnice stigli do zaslužene pobede od 3:2.
Utakmice petog vikenda B grupe Svetske lige između Srbije i Italije na programu su sledeće subote i nedelje u dvorani SPC "Vojvodina" u Novom Sadu.

Evropsko prvenstvo: Košarkašice Španije zlatne

Košarkašice Španije nove su evropske prvakinje pošto su u finalu šampionata koje se održava u francuskom Oršiju pobedile domaću ekipu sa 70:69.
Španiji je ovo druga titula evropskog prvaka, dok je Francuska načinila korak napred u odnosu na prethodno takmičenje, kada je zauzema drugu poziciju
Posle uzbudljive završnice “crvena furija” je stigla do zlatne medalje, a predvodile su je Sančo Litl sa 20 poena i 11 skokova, odnosno Alba Torens 21, a u poraženoj ekipi bolja od ostalih bila je Sandrin Gruda sa 25 poena..
Bronza ide u Tursku, koja je ranije savladala Srbiju sa 92:71.

Dinamovci Halilović i Jedvaja prelaze u Tezenhem za 20 miliona evra

Londonski Totenhem dogovorio je dolazak dvojice supertalentovanih igrača Dinama - Alena Halilovića i Tina Jedvaja za sumu od 20 miliona evra.
gnkdinamo.hr
Kako prenosi jutarnji.hr, predsednik Dinama MIrko Barišić potvrdio je da je klub prihvatio ponudu za pomenuti dvojac, ali nije otkrio ime kluba.
"Rešili smo transfer Tina Jedvaja i Alena Halilovića, sve smo dogovorili s njihovim budućim klubom. S tim da ostaju kod nas, jedan od njih dvojice najmanje godinu dana", rekao je Barišić.
Oba igrača će na Ostvro kada postanu punoletni. Jedvaj(1995. godište) će to učiniti na zimu, dok će godinu dana mlađi Halilović to učiniti narednog leta. 

Ofanzivni vezista Halilović je već preko dve godine na radaru najvećih evropskih klubova, a nedavno se pojavila informacija da je Milan spreman da izdvoji 15 miliona za njegov transfer. 

Mladog Halilovića smatraju za jednog od najtalentovanijih igrača u istoriji Hrvatske, a već je uspeo da zabeleži nastup za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje, kao i dva nastupa u Ligi šampiona. 

Što se Tina Jedvaja tiče, on igra na poziciji štopera, odlično se snalazi u vazduhu i karakterišu ga solidne tehničke sposobnosti. On se u prvi tim Zagrepčana probio prošle sezone, kada je odigrao 13 mečeva i postigao jedan pogodak.

IBV izgubio od Islandske 'Zvezde'

Fudbaleri islandskog IBV-a, potencijalnog protivnika Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope, izgubili su od Stjarnana sa 1:0.
Jedini pogodak dao je Danac Keni Čopart u 18. minutu.
Na islandskom ‘stjarnan’ znači ‘zvezda’, što je simbolično dobar predznak za beogradske crveno-bele pred eventualni okršaj sa IBV-om.
To je prvi poraz IBV-a od 20. maja, u međuvremenu su odigrali šest utakmica bez poraza i trenutno su šesti na tabeli islandskog šampionata sa 15 bodova. 

FK Jagodina pripreme nastavlja u Bugarskoj

Posle sedam dana priprema u Jagodini, fudbaleri i stručni štab istoimenog kluba otputovali su u Bugarsku na glavni deo priprema za nastupajuću sezonu.
Starsport
Jagodinci će biti smešteni u hotelu "Piri Lozd" u mestu Banjsko, a ugovoreno je odigravanje šest prijatelsjkih utakmica, pet sa bugarskim ekipama (Lokomotiva Sofija, Lokomotiva Plovdiv, Slavija Sofija, Pirin Goce Delčev i Liteks Loveč) i jedna sa albanskim timom Besa.
“Akcenat će biti na uigravanju ekipe sa ciljem da što više igrača udje u formu. Moramo da formiramo ne samo startnu jedanaestoricu, već grupu igrača koji mogu u svakom trenutku da odgovore zadatku i ambicijama", rekao je trener Mladen Dodić i napomenuo da se u Banjsko ne odlazi samo zbog ruskog Rubina, sa kojim Jagodina 18. jula igra prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, već i zbog predstojeće sezone u nacionalnoj Superligi.

"Imaćemo odlične uslove u Banjskom, da se pripremamo i dočekamo što bolje utakmicu sa Rubinom na domaćem terenu. Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika", kazao je Dodić.

Fudbaleri Jagodine ostaće na pripremama u Bugarskoj do 12. jula.

Vimbldon: Dokoviću čudno bez Federera i Nadala

Novak Đoković izjavio da mu je čudno što u drugoj nedelji Vimbldona nema Nadala i Federera. Oni su poraženi u ranoj fazi turnira tako da mu predstoji nadmetanje sa drugim igračima koji su prikazali odličan tenis, naravno i Endi Mari u eventualnom finalu.
Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je čudno što u drugoj nedelji Vimbldona nema španca Rafaela Nadala i švajcarca Rodžera Federera
Nole1.jpg
"Dobro je, malo za promenu, jer se uvek očekuje da najbolji teniseri dođu do završnice velikih takmičenja. Kad se to ne dogodi, to je veliko iznenađenje", rekao je Đoković britanskim medijima.
Prva nedelja ovogodišnjeg Vimbldona obilovala je iznenađenjima. Prvo je, potpuno neočekivano, u prvpm kolu ispao Rafael Nadal. Eliminisao ga je malo poznati Belgijanac Stiv Darsis sa 3:0 u setovima. Potom je svoje učešće završio i branilac titule Rodžer Federer. Od njega je bio bolji 116. igrač sveta, Ukrajinac Sergij Stahovski.
"Malo je čudan osećaj što nema Federera i Nadala u drugoj nedelju. U poslednjih 10 godina uvek je bio jedan od njih dvojice. Ali ima drugih tenisera koji su igrali dobar tenis. Mislim da je zanimljivo videti nova lica u tenisu", kazao je Đoković.
Nole-2.jpg
Srpski teniser sveta igra sutra protiv Nemca Tomija Hasa u osmini finala.
"Biće to veliki izazov za obojicu. Igrao je veoma dobro ove sezone na travi. Generalno, ove sezone je igrao odlično. On ima 35 godina i veoma je blizu toga da igra najbolji tenis u svom životu, po mom mišljenju. Svakako ne izgleda kao neko ko ima 35 godina. Pun je samopuzdanja na terenu", rekao je Đoković.

Kup konfederacija: Italija do bronze posle penala

Reprezentacija Italije osvajač je treće pozicije na Kupu Konfederacija pošto je u pretposlednjoj utakmici takmičenja savladala Urugvaj posle penala, 2:2 (2:3).
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Izabranici selektora Prandelija su bez pomoći Marija Balotelija uspeli da dva puta da povedu, ali je Kavani sa dva gola doneo izjednačenje posle 90 minuta.
Strelci za Italiju bili su Astori u 24. i Dijamanti u 73, minutu, Kavani je bio precizan u 58. i 78. dok je junak penal serije golman “azura” Đanluiđi Bufon, koji je odbranio tri jedanaesterca.
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Reprezentacija Italije je povela u 24. minutu golom Davidea Astorija u 24. minutu u pomalo kommičnoj situaciji, kada je iskosa sa desne strane Dijamanti uputio loptu ka golu, ona je pogodila najpre stativu, pa golmana Musleru u leđa, da bi Astori potvrdio pogodak sa gol linije. 

Sa rezultatom 1:0 za Italiju se otišlo na odmor, da bi u nastavku proradio Edinson Kavani, najpre je u 58. minutu sjajno reagovao posle dodavanja Gargana, da bi 20 minuta kasnije fenomenalnim udarcem iz slobodnjaka sa skoro 30 metara matirao Đanluiđija Bufona.
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Time je fudbaler Napolija doneo drugo izjednačenje, jer je u 73 minutu Dijamanti takođe iz prekida Italiju doveo u novo vođstvo od 2:1. 

Kako do kraja regularnog dela utakmice nije bilo golova, startovali su produžeci, u kojima je ekipa selektora Prandelija ostala sa deset igrača na terenu, pošto je Rikardo Montolivo zaradio drugi žuti karton.
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Golova i dalje nije bilo, pa su pobednika odlučili jedanaesterci, u kojima je sve svoje znanje i iskustvo ispoljio, već legendarni čuvar mreže, Bufon. Golman Juventusa je odbranio tri udarca sa bele tačke, najpre Forlanu, onda Kaseresu i u poslednjoj, odlučujućoj seriji Garganu. Strelci iz penala za Urugvaj bili su Suares i Kavani, ali to nije bilo dovoljno, za „azure“ su golove postigli Đakerini, El Šaravi i Akvilani. 

Finale Kupa Konfederacija na programu je kasno večeras, a sastaju se domaćin Brazil i Španija.

EP u veslanju: Zlato i dva srebra za kajakaše

Zlato i dva srebra poslednjeg dana EŠ u poljskom Poznanju za srpske kajakaše. Nikolina Moldovan nova je šampionka Evrope u disciplini k-1 500m i vicešampionka starog kontinenta u disciplini k-1 200m u konkurenciji seniorki do 23. godine. Nebojša Grujić i Uroš Mitjev osvojili su srebrnu medalju u olimpijskoj disicplini k-2 200m u konkurenciji seniora do 23.godine.
Nikolina koja od ove sezone vesla za Nautički klub Beograd, preveslala je olimpijsku deonicu od 500m u vremenu od 1 minuta, 55 sekundi i 103 stotinke ostavivši iza sebe ruskinju Stepanovu1:56,071 i Nemicu Knor (1:56,491). Nikolina Moldovan ušla je u istoriju srpskog kajaka kao prva kajakašica koja je osvojila titulu najbolje na starom kontinentu u jednosedu olimpiske disicplini k-1 500m.
Nikolina-Moldovan1.jpg
Tri sata kasnije Nikolina se okitila i srebrom u olimpijskoj disciplini k-1 200m. Na najkraćoj kajakaškoj deonici Moldovanka je ostvarila vreme od 43 sekunde, 762 stotinke stigavši na cilj iza domaće takmičarke, Poljakinje Karoline Naje sa zaostakom od 0,540 stotinke a ispred vršnjakinje portugalke Vaskonkelos. Nikolina Moldovan nije mogla poželeti lepši oproštaj od kategorije mlađih seniorki sa osvojene dve medalje koje je posvetila preminulom ocu koga je izgubila neposredno pred odlazak u Poznanj.
"Trebalo je posle svega što mi se desilo biti jak u glavi. Prezadovoljna sam. Jako sam se dobro snašla po talasima. Dobro sam se fizički osećala. Zadovoljna sam kako sam i vesllala. Nije dovoljno bilo imati i pameti i snage već i sreće da po ovakvim uslovima uzmete dve medalje", iznela je svoje utiske posle trke Nikolina.
Nebojša Grujić i Uroš Mitjev su posle bronzane medalje osvojene na seniorskom SK u Segedinu, i polufinala na prvenstvu Evrope, usepli da dođu do svoje prve medalje srebrnog sjaja u olimpijskoj disciplini k-2 200m u konkurenciji mlađih seniora. Dvosed iz Šapca prešao je deonicu od 200m za 33 sekunde 564 stotinke a zlato im je izmaklo 0,072 stotih delova sekunde koliko su bili brži Rusi Nikolaev i Tamonov. Bronzu u trci osvojila je posada Ukrajine Tokarnitski,Trunov.
Šesto mesto osvojile su srpske juniorske posade, u muškoj Zoran Vidović i Nemanja Stanivuković u k-2 200, i ženskoj Olimpija Duševa i Sandra Polovina u k-2 500m. Dvosed Stefan Vekić, Luka Karanović bio je sedmi u juniorskom A finalu discipline k-2 500m. Marko Tomićević u konkurenciji mlađih seniora do 23.g. zauzeo je osmo mesto u k-1 500m, dok je dvosed Dragan Hančovski, Vladimir Torubarov bio devetoplasirani u A finalu discipline k-2 500m.
Mlađi senior, Strahinja Mladežić jedini predstanvik Srbije u disciplini kanu, plasirao se na peto mesto u B finalu discipline c-1 200m.
Zbog jakog intenziteta vetra koji je obeležio poslednji dan šampionata starog kontinenta u Poznanju mnoge posade, zbog prevrtanja, nisu doveslale do cilja. Takvu sudbinu imali su i srpski kandidati za medalje junior Borisla Lazić u k-1 500m i juniorka Olimpija Duševa u k-1 200m koji su ostali bez plasmana u A finalima.

Partizan pobedio Petrolul

Fudbaleri Partizana savladali su u Ptuju ekipu rumunskog prvoligaša Petrolula sa 1:0, u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji. Pogodak je postigao Predrag Luka u 36. minutu.
Šampion Srbije igrao je veoma dobro protiv snažnog rivala, trećeplasiranog minule sezone u nacionalnom prvenstvu. Od samog početka izabranici trenera Vuka Rašovića diktirali su tempo i pritiskali protivnika, pa su zasluženo stekli prednost u 36. minutu.
Partizan1.jpg
Kapiten Saša Ilić sjajno je uposlio Luku, koji je rutinski obišao protivničkog golmana i zatresao mrežu. U nastavku susreta Rašović je izvršio više izmena, ali su crno-beli požrtvovanom igrom sačuvali gol prednosti za zasluženu pobedu.
Partizan2.jpg
U drugom poluvremenu na golu Partizana debitovao je Milan Lukač, pojačanje iz OFK Beograda, koji je zamenio Nikolu Petrovića.
Crno beli su nastupili u sastavu: N. Petrović (od 46. Lukač), Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov (od 70. Stanković), S. Marković (od 90. Pantić), S. Ilić (od 70. Brašanac), Luka (od 74. Babić), Ninković (od 64. S. Šćepović), Jojić (od 80. Trujić), Kojić (od 59. Mitrović).

U prvom meču tokom priprema Partizan je izgubio od Lokomitive iz Moskve sa 1:0.

Košarkašice ipak četvrte

Košarkašice Srbije nisu uspele da osvoje bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. U borbi za treće mesto poražene su od Turkinja, rezultat Srbija - Turska 71:92 (24:21, 20:22, 12:23, 15:26). U finalu se sastaju Španija i Francuska.

Milica Dabovic tviter.jpg
Odlična igra tokom celog šampionata ipak nije krunisana medaljom. Osporavan im je kvalitet, niko nije verovao u njih. Loše su počele na prvenstvu, ali stigle su do završnice. Na kraju četvrto mesto predstavlja veliki uspeh, ostaje žal za medaljom. Ostvaren je plasman na Svetsko prvenstvo, što predstavlja dodatni motiv za ekipu da nastavi započeto i bude još bolja na narednim takmičenjima.
Srbija-Turska3.jpg
Izabranice selektora Marine Maljković nisu imale daha da istraju u ogromnoj želji da se okite medaljom i zasluženo su poražene od objektivno kvalitetnijih Turkinja. Ubedljiv poraz u polufinalu od Španije ostavio je posledice na igru celog tima, koji je dobro počeo, a katastrofalno završio današnji meč.
Srpske košarkašice hrabro su ušle u utakmicu, čvrsto rešene da pruže maksimum i ostvare podvig. Igrale su veoma dobro celo poluvreme i na odmor otišle sa poenom viška (44:43).
Činilo se tada da imaju snage za ravnopravnu borbu protiv jedne od najboljih evropskih selekcija, srebrnom sa prethodnog kontinentalnog šampionata. Međutim, u nastavku meča došlo je do potpunog pada koncentracije, Srpkinje su zaigrale nervozno i bez samopouzdanja, a Turkinje kao da su ubacile u "veću brzinu".
Srbija-Turska1.jpg
Za tili čas turski tim je napunio protivnički koš, obezbedio sigurnu prednost i nametnuo ritam kojeg reprezentativke Srbije nisu mogle da prate. Uzalud je Maljkovićeva nastojala da savetima pomogne svojim izabranicama, ništa im nije polazilo za rukom, pa su u poslednju četvrtinu ušle gotovo letargično, svesne da je rival ipak mnogo kvalitetniji.
Turkinje su s lakoćom dominirale terenom i rutinski okončale borbu, izborivši siguran trijumf sa 21 poenom razlike.
Srbija-Turska2.jpg
Košarkašice Srbije ostale su bez medalje, ali su ipak ostvarile veliki uspeh na kontinentalnom šampionatu u Francuskoj, gde su se plasirale u polufinale posle više od 20 godina. Ujedno, osigurale su učešće na prvenstvu sveta, sledeće godine u Turskoj.
Srbija: Radočaj 11, Vulić, Čađo 11, Krnjić 11, Jovanović 2, Milovanović 23, Butulija, Matić 4, Ajanović, M. Dabović 7, A. Dabović, Rad 2.
Turska: Palazoglu 5, Kanitez, Gunaj, Vardarli 17, Dajgaler 5, Tunčler 15, Alben 7, Jilmaz 19, Čirak 2, Holingsvort 18, Ivegin 4, Čaglar.
U borbi za titulu večeras od 20 sati sastaju se Španija i domaćin Francuska. 

Tur d'Frans: Bakelantsu etapa i žuta majica

Vozač ekipe RadioŠek Jan Bakelants pobedio je na drugoj etapi 100. Tur d'Fransa, čime je preuzeo i vođstvo u generalnom plasmanu.
Beta/AP Photo/Laurent Rebours
Bakelants je krenuo u napad nekoliko stotina metara pre cilja i uspeo je da izdrži poslednji napad u sprintu Slovaka Petera Sagana, prošlogodišnjeg osvajača zelene majice.
Pobednik je prešao etapu od Bastije do Ajaksja, na Korziki, dugačku 154 kilometra, za tri sata, 43 minuta i 11 sekundi.
Pošto su svi vozači dan počeli sa istim vremenom, tako da je moralo da dođe do preraspoređivanja u generalnom plasmanu, a Bakelants je napravio veliko iznenađenje. 

Ovaj 27-godišnjak postao je profesionalac pre četiri godine, ali nije do sada osvojio nijednu trku, a sada nosi žutu majicu Tura. 

Rezultati druge etape: 
1. Jan Bakelants (Belgija) 3:43,11 sati 
2. Peter Sagan (Slovačka) 1 sekunda zaostatka. 
3. Mihal Kvjatkovski (Poljska) 
4. Davide Chimolaj (Italija) 
5. Edvald Boason Hagen (Norvešta) 
6. Žilijen Simon (Francuska) 
7. Frančesko Gavaci (Italija) 
8. Deril Impej y (J:Afrika) 
9. Danijele Benati (Italija) 
10. Sergeh Lagutin (Uzbekistan), svi u vremenu Sagana. 
Generalni plasman: 
1. Jan Bakelants (Belgija) 8:40,03 sati. 
2. Dejvid Milar (V.Britanija) 1 sekunda zaostatka. 
3. Žilijen Simon (Francuska) +1 
4. Deril Impej (J.Afrika) +1 
5. Edvald Boason Hagen (Norveška) +1.

Formula 1: Pobeda Rozberga Silverstonu

Vozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg pobedio je u trci Formule jedan za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi u Silverstonu. Drugi je kroz cilj prošao Veber u Red Bulu, a treći je bio Alonso u Ferariju. Fetel odustao u 42. krugu zbog problema sa menjačem.
Rozberg je tako zabeležio treću pobedu u karijeri, a trku je završio za jedan sat, 32 minuta, 59 sekundi i 456 stotniki. Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Mark Veber sa 0,7 sekundi zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao Fernando Alonso iz Ferarija sa 5,9 sekundi zaostatka za pobednikom.
Silverston1.jpg
Vozač Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Kimi Raikonen iz Lotusa, a šesti Felipe Masa iz Ferarija. Bodove su još osvojili Adrijan Zutil iz Fors Indije, Danijel Rikardo iz ekipe Toro Roso, vozač Fors Indije Pol Di Resta i Niko Hilkenberg
iz Zaubera.
Trku su obeležili incidenti sa gumama, u više navrata vozačima su eksplodirali pneumatici. Hamilton je iskoristio pol poziciju i dobro počeo trku, bio je u vođstvu sve do osmog kruga, kada mu je pukla zadnja desna guma, zbog čega je morao da ode u boks. Nakon toga je aktuelni svetski šampion iz Red Bula Sebastijan Fetel preuzeo vođstvo.
U 11. krugu vozaču Ferarija Felipeu Masi takođe je pukla guma, zadnja leva, a isto se dogodilo i Žanu Eriku Vernju, četiri kruga kasnije, nakon čega je na stazu izašlo sigurnosno vozilo - "sejfti kar".
Redari su za to vreme skupljali ostatke od "Pirelijevih" guma i čistili stazu. Hamilton se na stazu vratio u 19. krugu, na 14. mesto, trka je nastavljena u 22. krugu, a vozačima su iz boksova savetovali da paze gume i da izbegavaju ivičnjake.
Silverston4.jpg
Fetelu su iz boksa putem radija poručili da ne znaju da li je problem u "Pirelijevim" gumama ili u ivičnjacima na stazi u Silverstonu. Fetel je uvećavao prednost i sigurno vozio, sve do 42. kruga, kada je 10 krugova pre kraja odustao zbog problema s menjačem. On se zaustavio na startno-ciljnoj ravnini, zbog čega je na stazu ponovo izašlo sigurnosno vozilo, a vođstvo je zatim preuzeo Rozberg.
On je otišao u boks i zamenio gume, nakon čega se vratio na čelo iza sigurnosnog vozila. Kada je "sejfti kar" izašao sa staze, Nemac je do kraja trke sačuvao vođstvo i ostvario drugu pobedu u sezoni.
Silverston3.jpg
Veber je ostvario veliki uspeh, posle problema na startu, on je tri kruga pre kraja obišao Raikonena i sačuvao drugo mesto. Alonso je u pretposlednjem krugu obišao Raikonena i zauzeo treće mesto, a isto je pošlo za rukom i Hamiltonu, koji je trku završio na četvrtom, posle problema sa gumama.
Rozberg se današnjom pobedom popeo na šesto mesto u generalnom plasmanu vozača i ima 82 boda. Prvi je i dalje Fetel sa 132, drugi je Alonso sa 111, treći je Raikonen koji je sakupio 98 bodova, Hamilton ima 89, a peti Veber 87 bodova.
Silverston2.jpg
Naredna trka vozi se 7. jula za Veliku nagradu Nemačke.
Poredak vozača na trci Formule jedan za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi
Silverston:
1. Niko Rozberg (Mercedes) sat, 32 minuta, 59 sekundi, 456
2. Mark Veber (Red Bul) + 0,765
3. Fernando Alonso (Ferari) + 7,124
4. Luis Hamilton (Mercedes) + 7,756
5. Kimi Raikonen (Lotus) + 11,257
6. Felipe Masa (Ferari) + 14,573
7. Adrijan Zutil (Fors Indija) + 16,335
8. Danijel Rikardo (Toro Roso) + 16,543
9. Pol di Resta (Fors Indija) + 17,943
10. Niko Hilkenberg (Zauber) + 19,709
11. Pastor Maldonado (Vilijams) + 21,135
12. Valteri Botas (Vilijams + 25,094
13. Dženson Baton (Meklaren) + 25,969
14. Esteban Gutijeres (Zauber) + 26,285
15. Šarl Pik (Keteram) + 31,613
16. Žil Bjanki (Marusija) + 36,097
17. Maks Čilton (Marusija) + 1:07,660
18. Gido van der Garde (Keteram) + 1:07,759
- Nisu završili trku:
Roman Grožan (Lotus)
Serhio Peres (Meklaren)
Sebastijan Fetel (Red Bul)
Žan Erik Vernj (Toro Roso)
Generalni plasman:
Vozači:
1. Sebastijan Fetel (Nemačka) 132 boda
2. Fernando Alonso (Španija) 111
3. Kimi Raikonen (Finska) 98
4. Luis Hamilton (Velika Britanija) 89
5. Mark Veber (Australija) 87
6. Niko Rozberg (Nemačka) 82
7. Felipe Masa (Brazil) 57
8. Pol di Resta (Velika Britanija) 36
9. Roman Gržan (Francuska) 26
10. Dženson Baton (Velika Britanija) 25
11. Adrijan Zutil (Nemačka) 23
12. Žan Erik Vernj (Francuska) 13
13. Serhio Peres (Meksiko) 12
14. Danijel Rikardo (Australija) 11
15. Niko Hilkenberg (Nemačka) 6
Konstruktori:
1. Red Bul 219 bodova
2. Mercedes 171
3. Ferari 168
4. Lotus 124
5. Fors Indija 59
6. Meklaren 37
7. Toro Roso 24
8. Zauber 6

FK Crvena Zvezda:Brifing Zorana Stojadinovića sa novinarima

Sportski direktor Crvene zvezde, Zoran Stojadinović u razgovoru sa novinarima u Sloveniji govorio je o planovima u prelaznom roku, mogućnosti povratka Dejana Stankovića u matični klub i utiscima sa priprema. Stojadinović potvrdio transfer Omege Robertsa iz Smedereva.
Zoran Stojadinović, sportski direktor Crvene zvezde potvrdio je da će novo pojačanje crveno-belih biti štoper Smedereva, Omega, a govorio je i o dolasku Dejana Stankovića, Miloša Ninkovića , Aleksandra Kovačevića, odlasku Luke Milivojevića...
Stojadinovic1.jpg
Stojadinović je u subotu, zajedno sa klupskim rukovodstvom, posmatrao kontrolnu utakmicu protiv Domžala.
"Smatram da smo čitav meč odigrali u dobrom ritmu, i da smo pokazali da imamo kvalitet i želju. Međutim, ovo je tek početak stvaranja ekipe i rano je za bilo kakvu ozbiljniju ocenu. Svi smo videli šta nam nedostaje , odnosno samo smo potvrdili sve ono o čemu smo i ranije govorili, a to je da nam nedostaju dva iskusna centralna beka", rekao je Stojadinović.
Sportski direktor se potom nadovezao na svoju izjavu i dodao da to ne znači da nije zadovoljan kvalitetima Krnete i Marinkovića, naprotiv.
"Obojica su mladi i talentovani igrači na koje računamo. Ipak, potrebno nam je iskustvo u zadnjoj liniji. Bili smo blizu angažovanja Portugalca Dose Žuniora, ali nam je taj transfer propao. Dugo smo pregovarali, neophodan nam je bio fudbaler takvih karakteristika. Međutim on se predomislio posle razgovora sa Sa Pintuom. Ne krivim našeg bivšeg trenera, jer je on bio jedan od velikih argumenata za dolazak Žuniora. Kada je napustio Zvezdu, pregovori su krenuli u lošem smeru, igrač ga je pozvao i on mu je rekao u kakvoj smo situaciji, nakon čega se predomislio i pregovori su propali '', otkriva Zoran Stojadinović.
I pored toga, za očekivati je da u Ljutice Bogdana uskoro stignu novajlije na trenutno najdeficitarnijoj poziciji, štopera. Jedan od onih koji je blizu prelaska u Ljutice Bogdana je bivši igrač Smedereva.
Omega Roberts CZ.jpg
"Završili smo Omegu, tačnije vrlo smo blizu dogovora sa njim. On neće dolaziti u Čatež jer ovde ostajemo još dva dana i sačekaće ekipu u Beogradu.", rekao je sportski direktor Zvezde.
Prema nekim, još uvek nepotvrđenim informacijama, rukovodstvo crveno-belih ima u planu da problem deficitarne pozicije štopera reši dovođenjem dvojice inostranih centralnih bekova. Glavni pikovi su ranije već pominjani Paragvajac Havier Kohene, koji je imaosjajnu sezonu u portugalskoj Pakoš Fereiri, odnosno reprezentativac Angole Bartolomeu Bastos, koji ima 21 godinu i trenutno je član angolske Petro Luande. 
Veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, jedno od najvećih bilo bi kada bi Luka Milivojević ostao i naredne sezone u crveno-belom dresu.
"Voleo bih da ostane u klubu, jer nam je veoma potreban u sportskom smislu. Naravno, sa druge strane dobro bi nam došao novac od njegovog transfera jer smo u teškoj ekonomskoj situaciji, ali i pored toga, više bih voleo da ostane", ne ostavlja dilemu Stojadinović.
U slučaju da rođeni Kragujevčanin ipak prihvati neku od ponuda koje ima, njegovo mesto bi trebao da zauzme igrač Spartaka i bivši fudbaler Zvezdine Omladinske škole Aca Kovačević.
Stojadinovic.jpg
"Ne posmatram to tako. Kovačević nije zamena za Luku jer mislim da su različiti profili igrača. Aca nam je potreban u svakom slučaju, i mogu da kažem da je i taj transfer blizu realizacije, i uveren sam da će sve biti u redu sa dolaskom Ace na Marakanu", reko je Stojadinović.
Sportski direktor naveo je još da za Milijaša postoji interesovanje, ali da on ne ide nikuda.
"Za takvog igrača normalno je da ima interesovanja. Međutim, on je izrazio želju da ostane, on je naš kapiten, mnogo nam znači i ostaje u klubu", dodao je on.
A da li će se konačno ispuniti godinama unazad možda i najveća želja pristalica crveno-belih, i da li će Miloš Ninković ovog leta obući crveno-beli dres, znaće se takođe, vrlo brzo.
"Potpredsednik Slaviša Kokeza će se u ponedeljak u Beogradu videti sa Ninkovićem, kada očekujemo konačan epilog. Ninković je jasno rekao da želi da Zvezda oformi dobar tim, da se stabilizuje, i smatram da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Optimista sam po pitanju njegovog dolaska ", izjavio je Zoran Stojadinović.
I za kraj jedno više retoričko pitanje o mogućnosti koju su pominjali nepopravljivi optimisti - povratak Dejana Stankovića u Ljutice Bogdana?
Ninkovic i Stankovic.jpg
"Nije tajna da sam pričao sa Dekijem još pre nego što se rastao sa Interom, ali mi je i tada rekao da mu je Fiorentina prioiret, jer se znalo za njeno interesovanje. Međutim, ostavio je poluodškrinuta vrata i rekao da bi voleo da odigra makar još šest meseci ili sezonu u Crvenoj zvezdi i ovde završi karijeru. Posle se nismo čuli, jer vidim da je završio posao sa Violom", zaključio je Stojadinović.

Fudbaleri Rada kreću sa pripremama

Fudbaleri Rada počinju pripreme za narednu sezonu sa novim trenerom Nebojšom Miloševićem, prozivka je zakazana za ponedeljak u 11 sati.
Milošević će izvršiti prozivku fudbalera, predočiti plan priprema i predstaviti kompletan stručni štab.
Uvodnih nekoliko dana ekipa će raditi u Beogradu, a 4. jula putuje na Zlatibor u hotel 'Palisad', gde će raditi do 13. jula.
Na Zlatiboru će odigrati nekoliko test utakmica, a po povratku u Beograd, duel sa skopskim Rabotničkim zakazan je za 17. jul. 

Dva dana kasnije ekipa kreće put Moravskih Toplica, kraj Murske Sobote, a tamo je čeka duel sa berlinskom Hertom zakazanom za 26.jul u 18:30 u štajerskom gradiću Inrdning. Klub pokušava da pronađe tehničke mogućnosti da se utakmica direktno prenosi u Srbiji. 

Novi šef stručnog štaba Nebojša Milošević je po dolasku u klub rekao da zna šta ga čeka. 

"Privilegija je postati deo sistetma FK Rad koji se formirao i usavršavao u poslednjih 5 godina. Za mene je ovo veliki izazov, ali i obaveza i potpuno sam spreman da odgovorim u punom smislu", rekao je Milošević po postizanju dogovora sa čelnicima kluba iz Crnotravske ulice.

FK Partizan predstavio nove dresove

Na obroncima Pohorja i terenu na kome treniraju fudbaleri Partizana obavljena mini promocija nove linije dresova, koje će crno-beli nositi u sledećoj sezoni.
partizan.rsPo rečima direktorke marketinga Partizana Snežene Filipović, u dogovoru sa tehničkim sponzorom Partizana, kompanijom ‘Adidas’, ovo je samo nagoveštaj promotivnog perioda, koji će trajati oko 2 meseca i odvijaće se kroz medije – pisane i elektronske.
Pored medija, Partizan je ustupio svoje bilborde na lokaciji oko stadiona JNA, na kojima će uskoro osvanuti fotografije koje je napravio Adidasov fotograf, a pozirali su mu dobrih dva sata: Ilić, Volkov, Ninković, Ivanov, Jojić i Mitrović.
Novi dres je projektovan i odobren još pre godinu dana, što je i neki razuman i ugovorni rok za takve projekte, a odmah po okončanju ovogodišnje kampanje, počinje projektovanje nove linije za sledeću sezonu. 

Fudbaleri Partizana koji su poneli dresove na snimanju, izrazili su svoje neskrivene simpatije za kvalitet i izgled novog dela njihove sportske garderobe. No, pored dresova, svi fudbaleri su od Adidasa dobili i najnovije brendirane modele kopački, koje nose svi najpoznatiji fudbaleri sveta. To je posebno oduševilo neke od igrača, pa su svoje oduševljenje i zahvanost preneli Snežani Filipović uz izraze neskrivenih simpatija što je uspela da ‘izvuče’ od tehničkog sponzora te prezente, iako po ugovoru fudbaleri Partizana nisu obavezni da nose kopačke najrenomiranijeg svetskog proizvođača sportske opreme.
Prvi nastup u novim dresovima fudbaleri Partizana će zabeležiti na turniru u Varšavi, gde se u premijernom meču sastaju sa Legijom iz Varšave.
Ono što fanove crno – belih najviše interesuje je podatak od kada i gde će se novi proizvodi naći u prodaji. Na to pitanje odgovor smo dobili od Snežane Filipović: 
“Već od sledeće nedelje krenuće online prodaja, a odmah posle 5. jula krenuće prodaja u ‘Crno-belim buticima’. Dogovorili smo i da svi naši navijači koji pazare pretplatne ulaznice za narednu sezonu, steknu pravo na kupovinu dresova sa popustom od 20%. To je samo po sebi veliki ustupak Adidasa, jer oni kao veliki svetski brend ne mogu sebi dozvoliti da previše spuštaju cene svojih proizvoda.”

Milan Gurović novi trener FMP-a

Bivši košarkaš i dosadašnji član stručnog štaba Crvene zvezde, Milan Gurović, novi je trener FMP-a.
kkcrvenazvezda.rsGurović tako, preuzimanjem vođstva razvojnog tima Zvezde, pravi značajni iskorak u svojoj trenerskoj karijeri.
Proslavljeni košarkaš je u karijeri igrao za brojne klubove, ali je najveći trag među navijačima ostavio u Crvenoj zvezdi, sa kojom je 2006. godine osvojio Kup Radivoja Koraća.
Gurović će kao igrač ipak biti zapamćen pre svega zbog fantastičnih partija koje je pružao za reprezentaciju. U dresu nacionalnog tima osvojio je evropsko zlato i bronzu, kao i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanopolisu. 

Logičan potez nakon završetka igračke karijere bio je ulazak u trenerske vode. Posle rada u svojoj trenerskoj školi, postao je član stručnog štaba Crvene zvezde. Gurović je pre svega želeo da izrazi veliku zahvalnost upravi kluba na ukazanom poverenju: 

„Velika je čast i zadovoljstvo postati trener prvog tima FMP-a. Želeo bih da se zahvalim i mom prethodniku, Milošu Pejiću, koji je mnogo uradio za ovaj klub i koji je postavio određene temelje u sistemu FMP-a. Ja ću da dam sve od sebe da svojim znanjem, iskustvom i vrednim radom pomognem mladim igračima iz FMP-a da postanu još bolji košarkaši i da zajedno ostvarimo postavljene ciljeve”,izjavio je Milan Gurović.

Bivši igrači pomažu rukometnom klubu Crvena Zvezda

Rukometni klub Crvena zvezda je u vrlo teškoj sitaciji ali ima naznaka za bolju budućnost. Naime, bivši igrači Zvezde i reprezentativci najavili su pomoć bivšem klubu a učešće u rešavanju nagomilanih problema uzeće i Sportsko društvo.
Crvenoj zvezdi se naslućuju lepši dani. Možda ne naredne nedelje, meseca, ali u skorije vreme sigurno. Kako navodi ''Sportski žurnal'' bivši rukometaši crveno-belih, a sadašnji nosioci dresa nacionalnog tima, izrazili su želju da pomognu klubu iz kog su potekli.
rk cz 1.jpg
Trenutno je najbitnija dozvola za sezonu, a rok za njeno dobijanje je 1. avgust. Da bi to bilo moguće potrebno je isplatiti sve dugove, ili se bar dogovoriti sa igračima kojima se duguje da prolongiraju rok, tačnije da se utvrdi nova dinamika plaćanja.
Za normalno funkcionisanje, start od nule, potrebno je oko 200.000 evra.
Ali, i taj novac bi mogao da se nađe. Kako? Uz pomoć pravih zvezdaša, bivših igrača, onih koji su 2003/04. osvojili duplu krunu, a potom u Ligi šampiona „skinuli skalp" braniocu trofeja Celju.
''Reprezentativci Petar Nenadić, Nikola Manojlović, Rastko Stojkovi su izrazili želju da pomognu, ako mogu. Razgovarali su međusobno, neka njihova ideja je da se angažuju u nalaženju sponzora'', kaže trener Nenad Peruničić.
rk cz 2.jpg
Da je to realna opcija potvrđuju i reči generalnog sekretara Sportskog društva Ivana Todorova od pre nekoliko dana.
''Prikupljamo određeni broj ljudi koji će se uključiti u rad oko kluba. Biće u budućoj upravi i bivših igrača, naravno. Ostaje samo da se vidi na kojoj poziciji. Za Uprvani odbor kluba traži se desetak ljudi, ali desetak koji će da donose sredstva. U njemu će sigurno biti i neko od bivših igrača'', rekao je Todorov.

Samaridis kup: Srbija ubedljiva protiv Italije

Srpski vaterpolisti zabeležili su ubedljivu pobedu u poslednjem meču na Samaridis kupu u Lamiji, pošto su slavili protiv Italije sa 10:5.
Starsportphoto
Izabranici Dejana Savića su takmičenje sa po dve pobede i dva poraza i na trećem mestu, a turnir su osvojili Italijani, koji su na kraju imali sedam bodova, jedan više od Mađara i našeg tima.
Susret Srbije i Italije je bio vrlo zanimljiv, pun oscilacija. Italija je do sredine druge četvrtine bila bolji rival, vodila je 4:2. Tada se razigrala Srbija. napravila seriju 5:0 i već sredinom trećeg dela obezbedila pobedu nad olimpijskim vicešampionom. Do kraja meča Italija nije imala rešenje za odlilčnu odbranu našeg tima. 

Odigrali smo dobro, prijao nam je odmor. Ali ne treba da se zavaravamo. Italijani nisu otkrili sve karte. Svima je ovaj turnir pripreman i ima još dosta da se radi do Barselone“, rekao je Savić

Savić je novo okupljanje reprezentacije zakazao za utorak, kada ekipa odlazi na petodnevne pripreme u Herceg Novi. Posle toga se rad nastavlja u Beogradu gde će biti i održan završni turnir pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Barselonu. Taj turnir na programu je od 15. do 17. jula, a na njemu će učestvovati i SAD, Kanada i Kina.

CIES: Mesi vredi 250 miliona

Napadač Barselone Argentinac Lionel Mesi sudeći po analizi Centra za međunarodno istraživanje sporta (CIES) vredi 250 miliona evra, prenosi španski „Sport“.
Beta/AP Photo/Luis Benavides
CIES se u toj proceni rukovodio ukrštanjem više kriterijuma – šut na gol, distribucija i posed lopte, dribling i prilika za gol i došao je do zaključka da je aktuelni četvorostruki uzastopni osvajač Zlatne lopte najkompletniji igrač Evrope.
Kako se precizira u toj analizi, trzišna vrednost argentinskog fudbalera kreće se između 217,4 i 252,6 miliona evra, što znači da je ona jednaka njegovoj otkupnoj ceni. 

Tržišna vrednost Portugalca Kristijana Ronalda je upola manja od Mesijeve i iznosi između 102,2 i 118,7 miliona evra.

OFK-a ponovo ima Predsednika zajednice prvoligaša

Potpredsednik OFK Beograda Dragoljub Lekić izabran je za novog predsednika Zajednice klubova Jelen Superlige na Izbornoj skupštini tog tela.
Starsportphoto
Lekić je dobio podršku 18 delegata, pet više od Miodraga Jankovića, dosadašnjeg generalnog sekretara Zajednice, a novog potpredsednika Čukaričkog.
Za potpredsednike su izabrani Zoran Ristić iz Javora i Goran Drača iz Spartaka.
Dosadašnji komesar takmičenja Zajednice Branislav Delić izabran je za novog generalnog sekretara.

Marko Šćepović napušta Partizan !?

Fudbaler Partizana Marko Šćepović rekao je za „Večernje novosti“ da sigurno napušta ’crno-bele’ ovog leta, ali da ne zna u koji klub će preći.
Starsportphoto
Šćepovića su poslednjih nedelja povezivali sa Fiorentinom, zbog dobre veze njegovog menadžera Faljija Ramadanija s klubom iz Firence, ali mladi napadač kaže da ništa nije dogovoreno.
Sve sam prepustio menadžerima. Moji uslovi su poznati, kao i ono što traži Partizan i očekujem da se ubrzo dođe do rešenja koje će biti odgovarajuće za sve strane. Trenutno zaista ne znam kojem klubu sam najbliži i ne mogu da pričam o tome gde ću nastaviti karijeru“, istakao je Šćepović

Ono što je sasvim izvesno i već jasno treneru Vuku Rašoviću jeste da uigravanje napadačkih opcija sa mlađim Šćepovićem nema smisla. 

Mislim da će do realizacije transfera doći u narednih pet-šest dana. Tačnije, moglo bi da se završi svakog časa. Voleo bih da to bude italijanski ili španski klub. Mislim da sam sazreo za tako jake lige i da nema potrebe da put ka njima krčim kroz, recimo holandsku ligu u kojoj napadači više dolaze do izražaja“, naglasio je Šćepović. 

Do realizacije transfera, Šćepović će biti na pripremama sa Partizanom. 

Svestan sam da moram što bolje da se spremim za ono što me očekuje i zato radim maksimalno. Osećam se malo čudno pošto se približio rastanak, biće mi žao što se rastajem sa ovim sjajnim momcima. Takođe, veliki žal ostaje što neću biti u prilici da s ovom generacijom dođem do 26. titule s kojom bismo prestigli komšije po broju prvenstvenih trofeja“, rekao je Šćepović, „Bilo je mnogo lepih trenutaka, tri titule, Kup pobede u derbijima i gol na „Marakani“, ali i onih manje lepih. Mislim konkretno na te svađe s navijačima, ali to je bilo pa prošlo. Da sam razmišljao na način kao što to činim posle teške povrede koju sam imao, tako nešto se sigurno ne bi dešavalo. Bio sam veoma mlad. To se dešavalo i drugim momcima, a razlog bi trebalo tražiti u činjenici da mnogo mladi ulazimo u prvi tim i nosimo veliki teret“. 

’Crno-bele’ su ovog leta već napustila petorica standardnih fudbalera iz prošle sezone. Šćepović smatra da će Partizan uspeti na pravi način da nadomesti odlaske Stojkovića, Miljkovića, Lazevskog, Smiljanića i Lazara Markovića. 

Verujem u ove momke i igrače koji će doći. Imam dobar predosećaj, očekujem da ovo po pojačanjima koja su došla i koja će doći bude najbolji prelazni rok kluba u poslednjih nekoliko godina. A ako bude tako kako očekujem, onda sasvim sigurno neće biti nikakvih problema da se nastavi dominacija u našem prvenstvu“, zaključio je Šćepović.

Kup konfederacija: Ko će do zlatne lopte ?

Brazilski fudbaler Nejmar i Španac Andres Inijesta nalaze se među šestoricom kandidata za osvajanje Zlatne lopte za najboljeg igrača na Kupu konfederacija.
Beta/AP Photo/Andre Penner
Svetska fudbalska federacija u subotu je saopštila spisak od šest kandidata za nagradu, a pored pomenute dvojice, na njemu se još nalaze i Italijan Andrea Pirlo, Urugvajac Luis Suares, još jedan španski fudbaler Serhio Ramos i Brazilac Paulinjo.
U finalu Kupa konfederacija, u nedelju u ponoć po našem vremenu, igraće Brazil i Španija. Od 18 časova se u meču za treće mesto sastaju Italija i Urugvaj. 

Dosadašnji deo Kupa konfederacija obeležili su Brazilci, a Nejmar je na četiri dosadašnja meča postigao tri gola. Njegov zemljak Paulinjo postigao je pobedonosni gol u 90. minutu polufinalnog meča protiv Urugvaja.

Nova tužba KK Crvene Zvezde protiv KK Partizana

Košarkaški klub Crvena zvezdu podneo je tužbu FIBA protiv Pаrtizаnа zbog neizmirenog obeštećenjа zа Nenаdа Miljenovićа.
Starsportphoto
Mlаdi reprezentаtivаc Srbije prošao je sve mlađe selekcije FMP Železnika, ali je 2011. godine odlučio da svoj prvi profesionalni ugovor potpiše sa ’crno-belima’, za šta je Partizan bio dužan da plati obeštećenje od 150 hiljаdа evrа.
Šampion Srbije je platio polovinu te sume, što znači da je ostalo da se plati još 75 hiljada evra, ali je zbog kamate taj dug sada porastao na 100 hiljada evra. 

Miljenović je prošlog letа sporаzumno rаskinuo sаrаdnju sа Pаrtizаnom i potpisаo ugovor sа Rаdničkim. Ipаk, mlаdi plej je nedаvno nаpustio i Krаgujevаc, pa će se tek videti gde će nаstаviti kаrijeru.

Vimbldon: Oteto od zaborava

Vimbldon je najstariji, a mnogi bi se saglasili, i najprestižniji teniski turnir na svetu.U svojoj dugoj istoriji na terenima „Ol Ingland klaba“ (All England Club) viđeni su nezaboravni teniski mečevi. Najbolje svetske tenisere i teniserke sa tribina je bodrio svetsi džet-set, od kraljevske porodice, preko glumaca, muzičara i sportista do političara. U svom serijalu „Golden Years Wimbledon Special“ britanski „Dejli mejl“ prikazao je retke fotografije na kojima su zabeleženi neki legendarni momenti.
Na fotografiji iz 1930. godine vidi se gužva oko terena na Vimbldonu. Iako je fotografija nastala pre više od 80 godina ovakva scena i danas se može videti na terenima Ol Ingland klaba (All England Club) vreme odigravanja turnira.
1-Guzva-na-Vimbldonu.jpg
Na fotografiji iz 1935. godine vidi se legendarni britanski teniser Fred Peri kako se rukuje sa nemačkim teniserom Gotfridom fon Kramom nakon pobede u finalu. Zanimljivo je da je Peri pobedio Fon Krama i u finalu godinu dana kasnije što je poslednji put da je neki Britanac osvojio vimbldonsku titulu.
2-Fred-Peri.jpg
Boris Beker je najmlađi osvajač Vimbldona. Nemački teniser je kao tinejdžer, sa samo 17 godina osvojio prestižni teniski gren slem turnir. Na fotografiji iz 1985. godine vidi se trenutak radosti nakon poslednjeg, pobedničkog poena Bekera u finalu protiv Amerikanca Kevina Kurena. Beker je vimbldonsku titulu osvajao još dva puta, 1986. i 1989. godine.
3-Boris-Beker.jpg
Dve teniske ikone, Martina Navratilova i Kris Everet na fotografiji iz 1978. godine vide se u blizini mreže kako se raspravljaju sa sudijom oko sporne odluke da li je loptica izašla u aut. Navratilova je dobila ovaj meč i još četiri finala koliko je igrala protiv Kris Everet. Navratilova je ukupno osvojila devet vimbldonskih titula u periodu od 1978. do 1990. godine. Everetova je dva puta trijumfovala na Vimbldonu, ali je imala isti broj gren slem titula kao Navratilova - 18.
4-Navratilova-Everet.jpg
Bjern Borg je jedan od vimldonskih legendi koji je ovaj gren slem osvojio pet puta za redom (od 1976.-1980. godine). Jedan od miljenika engleske publike uslikan je 1974. godine kako skače sa prozora u pokušaju da izbegne navijače koji su ga strpljivo čekali ispred hotelske sobe.
5-Bjern-Borg.jpg
Na fotografiji sa kraja 19. veka (iz 1883. godine) vidi se momenat sa finalnog meča između braće Renšoa, Vilijema i Ernesta. Vilijem je bio jedna od prvih teniskih zvezda, osvojivši šest uzastopnih vimbldonskih titula u periodu od 1881. do 1886. godine. i još jednu 1889. godine. Njegov brat Ernest jednom je trijumfovao na Vimbldonu 1888. godine.
6-Braca-Renso.jpg
Centralni teren na Vimbldonu se malo menjao tokom vremena što se vidi i na fotografiji iz 1967. godine. Najveća promena izvršena je 2009. godine kada je postavljen novi krov. Ovo nije zanemarljiva promena imajući u vidu da kiša često prekida mečeve na ovom turniru.
7-Centralni-teren.jpg
Dok Britanci decenijama čekaju titulu u muškom singlu, u ženskoj konkurenciji imali su razloga za slavlje. Na fotografiji iz 1977. godine vidi se engleska teniserka Virdžinija Vejd kako dobija pobednički trofej iz ruku kraljice. Zanimljivo je da engleska kraljica dugo nije prisustvovala finalnom vimbldonskom meču, sve do 2010. godine.
8-Virdzinija-Vejd.jpg
Jedna od najboljih teniserki svih vremena, Štefi Graf osvojila je sedam puta Vimbldon. Na fotografiji iz 1988. godine vidi se momenat sa njenog prvog finala u kojem je pobedila Martinu Navratilovu i tako prekinula vladavinu Češke teniserke.. Iste godine Grafova je osvojila sva četiri gren slema i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.
9-Stefi-Graf.jpg
Kao što je ranije pomenuto Bjern Borg je jedan od omiljenih tenisera vimbldonske publike. Na fotografiji iz 1980. godine vidi se slavlje Borga nakon što je u finalnom meču savladao Džona Mekinroa u pet setova. Švedski teniser je u karijeri osvojio 11 gren slema, pet Vimbldona i šest Rolan Garosa pre nego što se sa 26 godina povukao u penziju.
10-Bjern-Borg.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger