Headlines News :

Partizan slavio, BSK ispao (VIDEO)

Written By maxtv on недеља, 26. мај 2013. | 21:28

U poslednjm kolu Superlige Srbije Partizan je pobedom od 5:0 nad Spartakom proslavio titulu. BSK je igrao protiv OFK Beograda nerešeno 1:1, ali mu to nije bilo dovoljno da obezbedi opstanak, pa će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Srbije. Zvezdini klinci lako poraženi u Novom Sadu.
Poslednje kolo Super lige donelo je odluku ko će se pridružiti Smederevu na putu u Prvu ligu. Nakon remija na Karaburmi, BSK iz Borče isapo je iz lige. Vojvodina pobedila kombinovani Zvezdin tim sa 3:0. Partizan proslavio titulu ubedljivom pobedom nad Spartakom od 5:0.
Pre početka utakmice koju je Partizan ubedljivo dobio, uručen im je pehar namnjen šampionu Srbije. Pehar Fudbalskog Saveza Srbije, timu FK Partizan uručio je Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Pehar Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige Srbije fudbalerima Partizana predala je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare i podelila medalje fudbalerima Partizana zajedno sa Branimirom Babarogićem, predsednikom Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige Srbije.
Što se same utakmice tiče, Partizan je bio volji rival i stvorio veći broj šansi. Na poluvremenu rezultat je bio 2:0 a strelci su bili Lazar Marković u 29. i Marko Šćepović u 37. minutu. 
U nastavku crno-beli postigli su još tri pogotka. Prvo je Ninković u 80. minutu savladao danas slabog Aleksića, potom je Kojić lobom poveća na 4:0, da bi Predrag Luka golom u sudijskoj nadoknadi postavio konačan rezultat.
partizan.jpg
Borčani su šampionat završili sa istim brojem bodova kao Novi Pazar, koji je danas izgubio u Kuli sa 2:0, ali su ostali na pretposlednjem mestu zbog lošije gol razlike od Pazaraca. Pored BSK Borče, iz Superlige je ispalo Smederevo, koje je mnogo pre finiša izgubilo sve šanse da se bori za opstanak.
U kvalifikacijama za Ligu Evrope igraće drugoplasirana Crvena zvezda, trećeplasirana Vovodina i Jagodina kao pobednik Kupa Srbije.
Na zadovoljstvo svih ljubitelja sporta, prvenstvo Srbije završeno je, kao retko kada, bez sumnjivih rezultata, iako je u poslednje vreme bilo mnogo optužbi da će neke utakmice biti dogovorene.
Ispostavilo se da su čak i poslovično dobro obavešteni vlasnici kladionica potpuno promašili, jer su danas, prema kvotama koje su odredili, predvideli pobede Novog Pazara, kragujevačkog Radničkog i BSK, iako su sva tri tima gostovala.
ofk bsk.jpg
Desilo se da nijedan nije slavio i da su njihovi domaćini, Hajduk, OFK Beograd i Javor odoleli svim eventualnim iskušenjima i sačuvali regularnost takmčenja.

U derbiju kola Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Crvenu zvezdu sa 3:0. Ljut zbog poraza u prethodna dva kola, trener crveno-belih Rikardo Sa Pinto odlučio je da danas izvede drugi tim i Vojvodini suprostavi ''klince'', koji su lako izgubili utakmicu.
''Lale'' su povele u 43. minutu iz sumnjivog penala, ali su u većem delu utakmice bili bolji rival i potpuno zasluženo slavili pobedu. Strelci u drugom poluvremenu bili su Alivodić u 56. minutu i Trajković u 72. minutu.
Rezultati poslednjeg kola:
Hajduk - Novi Pazar 2:0
(Veselinović 3, Vuković 20),
Rad - Radnički (Niš) 3:1
(Perović 21, Đurđević 44, S. Jovanović 51 - M. Jovanović 86),
Javor - Radnički (Kragujevac) 1:1 
(Veselinović 67 - Spalević 42;
Vojvodina - Crvena zvezda 3:0 
(Abubakar 43 iz penala, Alivodić 56, Trajković 72),
Sloboda - Smederevo 4:1
(Tijago 14, Ranđelović 18, 25, Krstić 44 - Živković 24),
OFK Beograd - BSK 1:1
(Ajković 16 - Pavlovski 31),
Jagodina -Donji Srem 2:0
(Stojanović 36, 41),
Tabela: Partizan 70, Crvena zvezda 62, Vojvodina 61,
Jagodina 50, Sloboda 45, OFK Beograd 45, Rad 44, Hajduk 38,
Spartak 36, Javor 34, Donji Srem 34, Radnički (Niš) 34,
Radnički (Kragujevac) 31, Novi Pazar 30, BSK 30, Smederevo
15.

Viktor siguran na startu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobedio Amerikanca Džejmsa Blejka sa 3:0 u setovima (6:4, 6:2, 6:2). Meč je trajao jedan sat i 30 minuta. Troicki će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela između Argentinca Huana Monaka i Danijela Himana-Travera iz Španije.
Troicki je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva u poslednje vreme, imao je 33 vinera i samo 12 neiznuđenih grešaka, odlično je servirao i nije dao nikakvu šansu veteranu iz SAD. U drugoj rundi Troicki će igrati sa boljim iz duela Monako - Himeno-Traver.
Viktor1.jpg
Troicki je odigrao izvanredan meč i za samo sat i po uspeo je da pobedi Blejka, koji je bio potpuno nemoćan i ni u jednom trenutku nije uspostavo ravnotežu na terenu.
Amerikanac je, istina, prva dva seta počinjao brejkovima, ali prednost nije uspevao da zadrži. U prvom setu Troicki je brejk vratio u šestom gemu, a u drugom je posle gubitka svog prvog servis gema, dobio četiri naredna.
U trećem gemu Amerikanac se predao i u četiri gema na servis Troickog osvojio je samo tri poena, dok je srpski teniser u tom delu igre iskoristio obe brejk prilike koje je imao i lako priveo meč kraju.
Sutra na teren izlaze dve naše predstavnice. Bojana Jovanoviski igra protiv Čehinje Barbore Zahlavove Stricove, ovaj meč je drugi na terenu broj 5 i počeće oko 13.00 časova. Na istom terenu posle ovog meča igra Vesna Dolonc protiv Kineskinje Ži Ženg. Novak Đoković, Janko Tipsarević i Jelena Janković svoje mečeve prvog kola igraće u utorak.

Zlato osmerca, tri medalje na EP

Veslači Srbije postigli su veliki uspeh na prvenstvu Evrope za juniore u Minsku osvojivši tri medalje - zlatnu, srebrnu i bronzanu, i tako utrostručila bilans sa prošlogodišnjeg šampionata na Bledu, kada je osvojeno zlato u četvercu sa kormilarem.
Istorijski trijumf ostvarila je posada osmerca sa kormilarem u sastavu Aleksa Stanković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Nikola Kekić, Uroš Marinković, Nemanja Lečić, Nikola Selaković i kormilar Mateja Jošić osvojivši zlato u vremenu 5:41.984 minuta.
Osmerac-Juniori1.jpg
"Ovo je istorijski uspeh za srpsko veslanje. Posle 20 godina u disciplini u kojoj je stvar prestiža uzeti bilo koje odličje osvojili smo medalju i to onu najsjajniju. Pokazalo se da smo selektor juniora Dejan Guslov i ja doneli pravu odluku da sastavimo osmerac i ovom medaljom smo svakako dobili novi kvalitet kada je celokupno srpsko veslanje u pitanju. Čestitam svim članovima osmerca i treneru ove posade Dušanu Kovačeviću na velikom uspehu u Minsku. Posebno sam srećan što osmerac čine veslači iz šest naših klubova i što ova posada zbog toga u pravom smislu reči ima prefiks srpska", izjavio je selektor veslačke reprezentacije Nebojša Ilić.
Finale muških osmeraca, kojim je zatvoren šampionat u Minsku, proteklo u dominaciji našeg čamca. Iako je do finala morao da prođe kroz repesaž srpski osmerac je od početka trke stavio svima do znanja da je odlučan u nameri da trijumfuje.
Osmerac-Juniori2.jpg
Već posle prvih 300 metara izbio je na čelo, kada je prigrlio tu poziciju svima je postalo jasno da zlato neće ispustiti iz svojih ruku. Sa gotovo tri sekunde zaostatka kroz cilj je kao druga prošla posada Rumunije (5:44.328), a treća je bila posada Hrvatske (5:46.367).

Evropski vicešampioni u Minsku postao je dubl skul u sastavu Andrija Šljukić i Bojan Došljak, dok se dvojac bez kormilara Igor Lončarević/Aleksandar Beđik okitio bronzanim odličjem.
Juniori-3.jpg
Šljukić i Došljak su postigli rezultat od 6:24.633 minuta, zlato je pripalo posadi Rumunije (6:19.959), a bronza posadi Litvanije (6:26.196).
"Šljukić i Došljak su izveslali fenomenalnu trku od početka do kraja, kako u taktičkom tako i u tehničkom smislu. Dovoljno je reći da su za gotovo deset sekundi bili brži od trenutno najboljeg svetskog juniorskog vremena u ovoj disciplini. Ipak, Rumuni su bili bolji za klasu", kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.

Dvojac Lončarević/Beđik prošao je kroz cilj u vremenu 6:42.415 minuta, zlato je pripalo posadi Austrije (6:40.266), a srebro posadi Češke (6:41.762).

Najmlađa srpska reprezentativka u Minsku, 16.godišnja, Ljiljana Jošić, zauzela je ukupno 10. mesto u skifu, dok je četverac sa kormilarom Milan Mijić, Dušan Slavnić, Petar Savin, Miloš Aleksić i kormilar Filip Lekić bio na kraju ukupno sedmi.

Rozberg osvojio Monte Karlo

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je u Monte Karlu na trci Formule jedan za Veliku nagradu Monaka. Rozberg je trku završio za dva sata, 17 minuta, 52 sekunde i 52 stotinke. To je njegova druga pobeda u karijeri, a prva za Mercedes u sezoni. Podijum su još osvojili vozači Red bula, drugi je kroz cilj prošao Fetel, a treći Veber.
Rozberg je prikazao najbolju vožnju na uličnoj stazi u Monte Karlu, pošto je i u jučerašnjim kvalifikacijama bio najbrži. Mladi Nemac je iskoristio pol poziciju i do prvog trijumfa u sezoni, a drugog u karijeri, stigao odličnom i smirenom vožnjom u izuzetno komplikovanoj trci koju je obeležio prekid u 46. krugu kada je sa staze izleteo vozač Vilijamsa Pastor Maldonado.
MC1.jpg
Prethodno je trku ranije morao da završi Brazilac iz Ferarija Felipe Masa, drugi put u tri dana završio je u zaštitnoj ogradi, pa je morao da bude prebačen u bolnicu.
MC-Sudar.jpg
Drugo mesto osvojio je svetski šampion Sebastijan Fetel iz Red bula sa 3,88 sekunde zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao njegov klupski kolega Mark Veber sa 6,314 sekunde zaostatka za pobednikom.
MC-Sudar1.jpg
Bodove su još osvojili četvrtoplasirani Luis Hamilton iz Mercedesa, Adrijan Zutil iz Fors Indije, vozač Meklarena Dženson Baton, Fernando Alonso iz Ferarija, Žil Vernj iz ekipe Toro Roso, vozač Fors Indije Pol di Resta i Kimi Raikonen iz Lotusa.
Rozberg junior ušao je u istoriju i kao prvi sin nekadašnjeg pobednika, koji je slavio u Monte Karlu. Njegov otac, čuveni Keke Rozberg, pobedio je u kneževini 1983. godine.
MC-Sudar2.jpg
Naredna trka u šampionatu vozi se 9. juna u Montrealu, za Veliku nagradu Kanade.
MC2.jpg
Rezultati VN Monaka:
1. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes) - 2:17:52,056
2. Sebastijan Fetel (Nemačka, Red bul) - +00:03,888
3. Mark Veber (Australija, Red bul) - 00:06,314
4. Luis Hamilton (Velika Britanija, Mercedes) - 00:13,894
5. Adrijan Sutil (Nemačka, Fors Indija) - 00:21,477
7. Dženson Baton (Velika Britanija, Meklaren) - 00:23,103
7. Fernando Alonso (Španija, Ferari) - 00:26,734
8. Žan-Erik Vernj (Francuska, Toro roso) - 00:27,223
9. Pol Di Resta (Velika Britanija, Fors Indija) - 00:27,608
10. Kimi Raikonen (Finska, Lotus) - 00:36,582...

Poredak (vozači):
1. Fetel - 107 bodova
2. Raikonen - 86
3. Alonso - 78
4. Hamilton - 62
5. Veber - 57.....

Poredak (konstruktori):
1. Red bul - 164
2. Ferari - 123
3. Lotus - 112
4. Mercedes - 109.....

Grobari zapalili Konjarnik (VIDEO)

Kao uvertira u nedeljnu proslavu istorijske, 25. titule prvaka države, navijači Partizana iz beogradskog naselja Konjarnik napravili su spektakularnu bakljadu na krovovima zgrada. Bakljada, koja ipak nije jedina ove vrste koju smo videli u proteklih nekoliko godina, usledila je odmah nakon završetka finalne utakmice Lige šampiona.


Milos Krasic: Želim nazad u reprezentaciju

Miloš Krasić je spreman da pehove iz prethodnih sezona ostavi iza sebe, da se ustali u klubu, bilo u Fenerbahčeu, bilo negde drugde, i da ponovo dobrim igrama zasluži dres reprezentacije Srbije.
Miloš Krasić je fudbaler koji je, na neki način, nestao sa fudbalske mape. Bivši reprezentativac plaća ceh sezonama u Juventusu i Fenerbahčeu u kojima je - što odlukama trenera, što zbog povreda - najveći deo vremena provodio van terena, čak i van klupe.
MK.jpg
Sada se nada novom početku. U intervjuu Tanjugu, u rodnoj Kosovskoj Mitrovici gde se nalazi na odmoru, istakao je kako planira da počne pripreme sa Fenerbahčeom, ali da će u zavisnosti od ponuda odlučiti gde će nastaviti karijeru. Nada se povratku u neekadašnju formu, samim tim i u nacionalni tim.
"Imam ugovor sa Fenerbahčeom još tri godine, tako da ćemo videti kakva će biti situacija, ali je sigurno da ću se vratiti u Istanbul na početak priprema", rekao je Krasić.
Krasić svake godine posećuje Kosovsku Mitrovicu, gde mu žive roditelji, rodbina i prijatelji.
"I kada nisam u Kosovskoj Mitrovici, pitam kakva je situacija, tako da sam jako srećan što sam ovde i svaku priliku koristim da budem sa prijateljima i svojom porodicom", istakao je Krasić.
Reprezentacija je uvek njegova velika želja.
"Pre svega moram da sredim neki svoj status u klubu, da krenem da igram i imam neki kontinuitet utakmica i tek tada mogu da razmišljam o povratku u reprezentaciju Srbije. Sigurno da u reprezentaciji uvek treba da budu spremni igrači koji su u dobroj formi i koji mogu da pruže svoj maksimum", naveo je Krasić.
Krasić ne veruje u prolazak Srbije na Svetsko prvenstvo u Brazilu i svestan je da navijači i šira javnost nisu zadovoljni igrom „orlova".
"Mislim da je usledila jedna velika promena, mnogo je mladih igrača, oni su veoma talentovani i samo im je potrebno malo vremena. Dolazak selektora Siniše Mihajlovića je dobar potez FSS i sigurno će u budućnosti biti sve kako treba", zaključio je Krasić.

Zvezda se bori za srpsku košarku

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, u svom "poslednjem odgovoru na prozivke", izjavio da će se crveno-beli uvek zalagati da se popravi stanje u srpskoj košarci u sportu uopšte. Zvezda će, međutim, i dalje insistirati da nadležni objave koliko je novca KK Partizan dobio od države i javnih preduzeća u poslednjih desetak godina.
Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša čović rekao je da se taj klub trudi da popravi stanje u košarci i u domaćem sportu uopšte.
CZ.jpg
Čović se oglasio saopštenjem zbog, kako je naveo, izjave trenera Partizana Duška Vujoševića.
Trener crno-belih je istakao da je komesar takmičenja Superlige Srbije Predrag Bojić smenjen "kupljenim glasom glasačke mašine" i da je Partizan bio protiv jer za smenjivanje nema pravnog razloga.
Bojić je smenjen u petak, na sednici predsedništva klubova na predlog Crvene zvezde, a Partizan je i tada bio protiv.
Čović je rekao da njegov klub neće reagovati na "prozivke" i ponovo je pozvao nadležne da objave koliko je novca dobio Partizan od države i javnih preduzeća.
"Na neke buduće indirektne i direktne prozivke dotičnih nećemo odgovarati, već ćemo se samo truditi da popravimo stanje u košarci i našem sportu. Ali, ono na čemu će Zvezda i dalje insistirati jeste da se konačno objavi koliko je novca od države i javnih preduzeća dobio Partizan u poslednjih desetak godina, jer to poreski obveznici ove zemlje treba da znaju", naveo je Čović.
"Prepoznali smo taj ustaljeni stil po kome funkcionišu pojedinci iz Partizana na konferencijama za medije sa naručenim pitanjima... Ali, Crvena zvezda se u to neće upuštati", dodaje se.

Uspešan start Ane Ivanović

Ana Ivanović je pobedom započela svoje učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu. Prvi ženski reket Srbije, i 14. reket sveta, teže nego što se očekivalo preskočila je Hrvaticu Petru Martić sa 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:3). Protivnica u narednom kolu Ivanovićevoj će biti bolja iz duela Šanela Šipers - Matilda Johanson.
Ana Ivanović je uspela da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedila 107. teniserku sveta Petru Martić iz Hrvatske 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:3).
Ana1.jpg
Ivanovićeva je potpuno dominirala u prvom setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem i za manje od pola sata povela u meču.
Martićeva je mnogo bolje zaigrala u drugom setu, u četvrtom gemu napravila je brejk i posle osvojenog gema na svoj servis povela sa 4:1.
Nakon toga obe su osvajale gemove na svoj servis, srpska teniserka imala je brejk loptu u devetom gemu, ali je nije iskoristila, pa je Martićeva izjednačila na 1:1.
Ana2.jpg
Šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine je dominirala na terenu, osvojila pet uzastopnih gemova i povela sa 5:0. Kada se činilo da će lako osvojiti treći set, Ivanovićeva je vezala nekoliko grešaka, u tri gema propustila je četiri meč lopte, pa je hrvatska teniserka smanjila na 3:5.
Ivanovićeva je u devetom gemu, na svoj servis, iskoristila petu meč loptu, nakon što je protivnica poslala loptu u aut i uspela da pobedi posle nešto manje od dva sata igre. Ivanovićeva će u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela Šanel Šipers iz Južne Afrike i Francuskinje Matilde Johanson.
Ana3.jpg
Ivanovićeva je do sada dva puta igrala sa 94. teniserkom sveta Johansonovom i oba puta pobedila, poslednji put prošle godine na turniru u Madridu kada je bilo 6:4, 6:1. Srpska teniserka do sada je igrala samo jednom sa Šipers, 60. igračicom na WTA listi, ove godine na turniru u Madridu i zabeležila pobedu od 6:2, 6:2.

Pobede za ponos

Iako "orlovi" neće videti Brazil naredne godine, to ne znači da im nedostaje motiva do kraja ovog kvalfikacionog ciklusa, naprotiv. Mi igramo za reprezentaciju, što bi svakome trebalo da bude čast i tako moramo da se ponašamo. Protiv Belgije ćemo ići na pobedu. Želimo da kvalifikacije privedemo kraju kako treba, ponosno, rekao je Dušan Basta.
Reprezentativac Srbije Dušan Basta rekao je da će "orlovi" ići na pobedu u svakoj utakmici do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kako bi ponosno završila ciklus.
DB.jpg
"Imamo i dalje matematičke šanse da se plasiramo i sve dok to postoji moramo da se borimo. Ali, i da nije tako mi igramo za reprezentaciju, što bi svakome trebalo da bude čast i tako moramo da se ponašamo", rekao je Basta u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
Srbija posle šest odigranih kola zauzima treće mesto u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, sa sedam bodova, devet manje od vodećih Belgije i Hrvatske.
Srpski nacionalni tim će u sledećoj utakmici gostovati Belgiji u Briselu 7. juna.
"Ne gledam mnogo unapred, zanima me samo utakmica sa Belgijom, ići ćemo na pobedu i da kvalifikacije privedemo kraju kako treba, ponosno. Ako se ne kvalifikujemo, da možemo da kažemo da smo dali sve od sebe. Za dalje ćemo videti...", kazao je Basta.
On je ocenio da je za Srbiju ključna utakmica bila protiv Makedonije, koju je Srbija u četvrtom kolu izgubila u Skoplju sa 1:0.
"Sada je kasno žaliti, šta je bilo, bilo je, ali morali smo da pobedimo Makedoniju ako smo mislili da odemo na Svetsko prvenstvo, to je bila neka prekretnica. Dosta smo podmladili tim, ima dosta mladih i kvalitetnih igrača koji imaju lepu budućnost pred sobom", ocenio je 28-godišnji fudbaler italijanskog Udineza. On je kazao da je zadovoljan svojom sezonom u klubu i dodao da još ne zna da li će i sledeće ostati u Udinezeu.
"Zadovoljan sam svojom sezonom, ponovo smo se domogli Evrope. Udineze je jako skroman klub koji ne postavlja neke visoke ciljeve. Samim tim što smo ostavili iza sebe ekipe kao što su Roma, Lacio i Inter je velika stvar. Imam još tri godine ugovora, za sada nema konkretnih ponuda. Kada bih mogao da biram ostao bih u Italiji, dugo sam već tamo i lepo mi je", rekao je Basta.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger