Headlines News :

Falkao pogodio, Monako izgubio (VIDEO)

Written By maxtv on недеља, 14. јул 2013. | 23:11

Preskupa ekipa Monaka poražena je u prijateljskoj utakmici od Dizeldorfa rezultatom 3:2, iako je debitantski pogodak postigao Falkao.
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Nemački tim je meč praktično rešio u prvom poluvremenu, kada je stekao prednost od dva gola, preko Rajzingera i Vegkampa u 22. odnosno 44. minutu.
Drugi deo je otvorio Rajzinger novim pogotkom, iz jedanaesterca, a golove za tim iz Kneževine postigli su Džejms Rodriges u 56. i Radamel Falkao devet minuta pre kraja.

Remi Benfike, svi Srbi igrali (VIDEO)

Nakon prve pobede nad niželigašem Karužom, Benfika je remizirala sa Bordoom (3:3), a petorica srpskih fudbalera bili su na terenu u dresu portugalskog kluba.
slbenfica.pt
Befika je ovela u četvrtom minutu golom Lime, da bi Francuzi preko Sertića i Seveta preokrenuli rezultat do kraja poluvremena.
Novu promenu u vođstvu doneli su Lopes i Salvio, da bi konačan rezultat postavio Sevet. U sastavu Benfike bili su Stefan Mitrović, Nemanja Matić, Miralem Sulejmani i Lazar Marković, dok je u drugom poluvremenu zaigrao i Filip Đuričić.

U prvoj utakmici na pripremama Sulejmani je bio dvostruki strelac, a Đuričić dvostruki asistent u pobedi nad Karužom od 6:1.

Pobeda IBV, remi Rubina

Protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope, IBV pobedio je u desetom kolu islandske lige, dok je Rubin, protivnik Jagodine remizirao sa Kubanjom.
IBV je sa 3:1 bio bolji od Tora, čiji igrači su postigli dva autogola, u 24. minutu Magnuson, a dva minuta kasnije srpski golman Srđan Rajković.
Torvardson je u 37. minutu povećao na 3:0, dok je pogodak za Tor delo Eversona. U ruskoj ligi, Rubin je igrao nerešeno sa Kubanjom, poveo je u 71. minutu preko Jeremenka, ali je izjednačio Ozbiliz, 180 sekundi kasnije.
Crvena zvezda u četvrtak u kvalifikacijama za Ligu Evrope dočekuje IBV petoplasirani tim islandskog prvenstva, a domaćini će biti i Vojvodina i Jagodina, koji istog dana igraju sa Honvedom (Mađarska), odnosno Rubinom iz Kazanja (Rusija).

Doping skandal u atletici

Tajson Gej "pao" na doping testu. Nikada namerno nisam uzimao nedozvoljene supstance, jecajućim glasom rekao Gej novinarima. Na Jamajci pet atletičara pozitivno na nedozvoljene supstance. Među njima Asafa Pauel i njegova koleginica iz reprezentacije Šeron Simpson. Usein Bolt nije među njima, piše svetska štampa.
Na pomolu je nova doping afera. Najveća od slučaja Lensa Armstronga. Ali, ovaj put u atletici.
Gay1.jpg
Američki atletičar Tajson Gej bio je pozitivan na doping testu i neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Gej nije otkrio na koju je supstancu pozitivan, već je samo rekao da ga je Američka antidoping agencija obavestila u petak da je njegov uzorak pozitivan.
"Nikada namerno nisam uzeo nikakvu zabranjenu supstancu. Jednostavno sam poverio svoju karijeru nekome i taj me izneverio", rekao je Gej jecajući u telefonskom razgovoru, prenose američki mediji. 
Gej kaže da će uskoro tražiti i "B" uzorak, a ukoliko i on bude pozitivan Geju preti dvogodišnja suspenzija.
Gej se, posle borbe sa povredama, ove godine vratio u formu i pobedio na državnom prvenstvu SAD na 100 rezultatom 9,75 sekundi. Američki sprinter je prošle godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu u štafeti 4x100 metara, dok je na svetskom prvenstvu u Osaki 2007. godine osvojio zlato na 100 i 200 metara.
Asafa.jpg
Istovremeno, nešto južnije u Jamajci, pet sprintera je "palo" na testu. Među tih pet nije Usein Bolt, tvrde svetski mediji, ali zato jeste bivši svetski rekorder u na 100 metara Asafa Pauel, kao i njegova koleginica iz reprezentacije Šeron Simpson, potvrdio je agent tih dvoje atletičara Pol Dojl.
Dojl je saopštio da su Pauel i Simpson bili pozitivni na zabranjeni stumulans oksilofrin za vreme nacionalnog prvenstva i da su tek nedavno obavešteni o doping prekršaju.
Pauel je pomogao štafeti Jamajke da osvoji zlatnu medalju na 4x100 metara na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, a bio je svetski rekorder na 100 metara, pre nego što je ranije iste godine rekord oborio njegov zemljak Usain Bolt.
Simpson je osvojila olimpijsko zlato u štafeti 4x100 metara 2004, i srebro 2012, a bila je olimpijska vicešampionka na 100 metara 2008. godine.
Najnovija doping afera među atletičarima Jamajke dolazi mesec dana nakon što je olimpijska šampionka Veronika Kembel-Braun bila pozitivna na zabranjeni diuretik.

Univerzijada: Srpski košarkaši u polufinalu

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Univerzitetskih igara u Kazanju, pobedom nad Estonijom sa 45 poena razlike.
Srbija je poslednju četvrtinu dobila sa 30:4, za konačnih 88:43. Istakao se Drenovac sa 13 poena, dok je Gagić dodao 12.
Naš tim će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Australije i Litvanije, meč je na programu u ponedeljak od 12:00 časova.
"Čestitam momcima pre svega na odličnoj igri u odbrani. Kao i na prethodnim utakmicama i na ovoj je pristup posebno dobar bio u defanzivi, jer smo primili samo 43 poena, protiv ekipe koja u proseku daje bar 20 više. Pribojavao sam se malo ove utakmice, jer je termin u poslednji čas pomeran sa 18:30 na 13:00 časova zbog TV prava neke televizije iz Litvanije, kao i dvorane u kojoj smo prvi put igrali što se osetilo u našoj igri u napadu, pogotovo u prvom poluvremenu. U polufinalu, već sutra igramo sa pobednikom meča Litvanija - Australija, zbog čega sam se trudio da što više rasporedim minutažu i nikoga od igrača previše neopteretim. Nadam se da ćemo se dovoljno oporaviti za polufinalni duel, mada umor ne sme da bude nikakvo opravdanje, jer će naš protivnik imati svakako manje vremena za odmor", istakao je selektor Oliver Popović

Srbija: Đokić 6, Jović, Dimić 9, Malešević 6, Drenovac 13, Kalinić 2, Živanović 13, Majstorović 4, Gagić 12, Smiljanić 8, Marković 9, Balaban 6. 

Estonija: Radula 2, Pudet 8, Hamarsalu, Kedus 12, Keres, Ulp, Radik 10, Sarmetis 9, Livamagi, Volaid 2,

Fabio Fonjini osvojio Mercedes kup u Štutgartu

Italijan Fabio Fonjini osvojio je teniski Mercedes kup u Štutgartu, pobedom nad Filipom Kolšrajberom rezultatom 2:1 (5:7,6:4,6:4).
Beta/AP Photo/dpa, Marijan Murat
Fonjini je do pobede i novih 250 ATP bodova stigao posle 127 minuta borbe i nakon izgubljenog prvog seta u kom je presudio jedan brejk više na konto nemačkog tenisera.
U drugom setu je Italijan, peti nosilac na turniru, popravio procenat prvog servisa koje Kolšrajber nikako nije mogao da vrati. Odlučujući set je bio sličan drugom, jedan brejk bio je dovoljan Fonjiniju da savlada drugog nosioca.

Bronza za Mariju Vučenović

Marija Vučenović osvojila bronzanu medalju u bacanju koplja u Tampereu, hicem od 54,53 metra.
Reprezentativka Srbije u atletici Marija Vučenović osvojila je bronzanu medalju u bacanju koplja na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u finskom gradu Tampereu.
Vucenovic.jpg
Zlatna medalja pripala je Letonki Lini Muze rezultatom 58,61, a srebrna Nemici Sari Majer sa 55,43 metara, dok je Marija u finalu imala hitac od 54,43 metra.
To je treća medalja za srpske atletičare u Tampereu. Ranije danas Amela Terzić je osvojila zlato u trci na 1.500 metara u vremenu ličnog, nacionalnog i rekorda šampionata (4:05,68), a zlatnim odličjem okitio se i Emir Bekrić u subotu na 400 metara prepone, takođe u vremenu državnog rekorda (48,76).
Poslednjeg dana prvenstva Teodora Simović je trčala na 5.000 metara i završila na 20. mestu rezultatom od 17:09,85 minuta.

Kladionice sigurne u Partizanovu 7. uzastopnu titulu

Svetske kladionice najveće šanse za osvajanje Jelen Super lige naredne sezone daju aktuelnom prvaku Partizanu.
Starsportphoto
U kadionici "Bet end Vin" kvota na ’crno-bele’ je 1,75, dok je večiti rival Crvena zvezda na drugom mestu sa kvotom 2,00. Suma uložena na ekipu Vojvodine mogla bi da se isplati desetostruko.
Lanac kladionica “Bet et Houm“ daje još veće šanse Partizanu i kvotu 1,60, dok je za beogradske ’crveno-bele’ 2,40, a novosadske 7,50.
Jelena Super liga počinje 10. avgusta, a Partizan u prvom kolu dočekuje Novi Pazar, dok će Crvena zvezda gostovati ekipi Javora iz Ivanjice. 

Srpski klubovi pre domaćeg prvenstva igraju kvalifikacione mečeve u Evropi. 'Crno-beli' u sredu gostuju ekipi Širaka u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će u kvalifikacijama za Ligu Evrope naša zemlja imati tri predstavnika. Crvena zvezda u četvrtak dočekuje IBV, a domaćini će biti i Vojvodina i Jagodina, koji istog dana igraju sa Honvedom, odnosno Rubinom iz Kazanja. 
TimBet end VinBet et Houm
Partizan1,751,60
Crvena zvezda2,002,40
Vojvodina10,007,50
Jagodina26,009,50
Sloboda Point101,0020,00
Spartak Zlatibor Voda101,0075,00
OFK Beograd151,0075,00
Rad151,0075,00
Radnički 1923201,00150,00
Radnički Niš201,00150,00
Donji Srem251,00200,00
Hajduk251,00200,00
Javor251,00200,00
Novi Pazar501,00350,00
Napredak501,00350,00
Čukarički501,00350,00

Tur de Frans: Frum trijumfalno ušao u Alpe

Ulazak u Alpe verovatno je doneo odgovor na pitanje ko će pobediti na ovogodišnjem Tur d'Fransu, posle briljantne vožnje Britanca Krisa Fruma.
Beta/AP
Nosilac žute majice stigao je ubedljivo prvi na cilj 15. etape, na vrh Mont Ventu, i povećao prednost u generalnom plasmanu na najbliže rivale.
Albero Kontador, koji je u petak uspeo da nadoknadi minut zaostatka, kasnio je u ovoj etapi minut i 40, iako je samo šest kilometara pre cilja zaostatak bio manji od pola minuta.
On ostaje na trećem mestu, sa 4 minuta i 25 sekundi zaostatka u generalnom plasmanu, a posle još jedne odlične etape Holanđanin Bauke Molema ostaje drugi, 4'14" iza Fruma. 

Petnaesta etapa, započeta u Živoru, višestruko je posebna - vozi se na nacionalni praznik Francuske (Dan Bastilje), najduža je na Turu (242 i po kilometra) i uvodi vozače u Alpe, gde će provesti gotovo kompletan ostatak takmičenja. Uvod teško da je mogao da bude bolji od onoga što je priredila "Ćelava planina", koju je opevao još Petrarka, i na kojoj treba za 22 kilometra savladati uspon od 1617 metara. 

Prelomni momenti trke zbili su se desetak kilometara pre kraja, kada je Nairo Kintana napravio beg kojem se Frum ubrzo priključio i ostavio Kontadora, i 1,2 km pre cilja, kada je Frum iznenada neverovatno pojačao.
Beta/AP
Do tog trenutka Kintana je delovao kao da ima više snage. Kontador je koji minut ranije bio na -29" i ukupni utisak o etapi bio je prilično drugačiji. Frum je u najtežem delu staze, kada je nagib porastao na deset posto, izgledao kao da vozi po ravnici, pa je u ostatku etape pobegao Kolumbijcu pola minuta, a Špancu čak za 71 sekundu. Kontador je u finišu toliko pao da se njegovih pola minuta prednosti nad Molemom svelo na samo šest sekundi, pa je Holanđanin zasdržao drugo mesto u generalnom plasmanu. 

"Nisam ovo očekivao. Ovo je istorijski uspon, nisam oičekivao da mogu da ovde pobedim. Očekivao sam da ću u finišu izgubiti od Kintane. Glavni cilj danas mi je bio da vratim bezbednu prednost u generalnom plasmanu, ali o pobedi u ovoj etapi nisam razmišljao i iskreno sam šokiran", pričao je odmah posle etape zbunjeni Frum. "Kada sam sustigao Kintanu mislio sam da on dobija etapu rutinski, a ja sam se koncentrisao na ostale konkurente. Međutim, u poslednja dva kilometra on kao da je izgubio snagu, ja sam je imao još, pa kada sam napao, on nije imao snage da me prati". 

Frum je o istom trošku preuzeo i naslov najboljeg brdskog vozača, pa u utorak niko neće nositi tačkastu majicu. 

U istoriji uspona na Monte Ventu, a ovo je 15. put da se se učesnici Tura peli na njega, samo triput su prvi na njegovom vrhu osvajali Tur - Luj Bobet 1955, Šarli Gol 1958. i Edi Merks 1970. godine. Žan Fransoa Bernar je osvojio Mont Ventu 1987. i imao žutu majicu, ali je tu legendarnu trku, koja je donela najmanji razmak vodeće trojke u stogodišnjoj istoriji Tura, završio tek na trećem mestu, iza Stivena Rouča i Pedra Delgada. 

Takmičarima sledi poslednji dan odmora u ponedeljak, da bi u sledećih pet dana usledile četiri ozbiljne alpske planinske etape i jedan dan za individualni hronometar, takođe pod velikim nagibom. Povratak u ravnicu sledi tek poslednjeg dana trke, kada se vozi od Versaja do Pariza. 

Rezultati 15. etape: 
1. Kristofer Frum (Skaj) 5:48,45 
2. Nairo Kvintana (Movistar) + 0:29' 
3. Mikel Nijeve (Euskaltel) + 1"23' 
4. Oliver Rodriges (Kaćuša) +1:23' 
5. Roman Krojciger (Sakso) +1:40' 
6. Alberto Kontador (Sakso) + 1:40' 
7. Jakob Fuglasang (Astana) +1:43' 
8. Bauke Molema (Belkin) + 1:46' 
9. Laurens Ten Dam (Belkin) 1:53' 
10. Žan-Kristof Pero (La Mondijal) 2:08' 

Generalni plasman: 
1. Frum - 61:11:43" 
2. Molema +4:14"
3. Kontador +4:25" 
4. Krojciger +4:28" 
5. Ten Dam +4:54"

Berlok trijumfovao u Boštadu

Argentinac Karlos Berlok osvojio je ATP turnir u švedskom gradu Boštadu.
Beta/AP Photo
Berlok je posle nešto više od sat i po borbe savladao Šoanca Fernanda Verdaska u dva seta, sa 7:5, 6:1.
Argentinac je mnogo bolje servirao od rivala i zasluženo stigao do prvog ATP trofeja u karijeri. Berlok je inače deveti teniser stariji od 30 godina koji je osvojio titulu u 2013. godini.
Španac je izgubio svoje 13 od 18 finala u karijeri, a prvi put se od marta 2012. borio za neki trofej. 

Berlok je zaradio 78.000 dolara i 250 ATP poena, dok je Verdasko bogatiji za 41.000 dolara i 150 poena.

Zlato za Amelu Terzić

Amela Terzić je triumfovala u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Terzićeva je, sa vremenom 4:05,69, postavila lični, nacionalni i rekord šampionata. Ovo je drugo zlato za Srbiju ovde u Finskoj.
Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u u Tampereu.
AT.jpg
Amela Terzić je stazu pretrčala za četiri minuta, pet sekundi i 69 stotinki, što je njen novi lični rekord, nacionalni rekord i rekord šampionata.
Tim rezultatom ona je ispunila i normu za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Moskvi od 10. do 18. avgusta.
Amela Terzić je tako osvojila svoju 10. medalju na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, a prvakinja kontinenta postala je četvrti put. Ona je popravila rekord Srbije za 79 stotinki, pošto prethodno najbolje vreme Marine Munćan iznosilo četiri minuta, šest sekundi i 48 stotinki.
Drugo mesto i srebrnu medalju na današnjoj trci osvojila je Nemica Korina Harer (4:07.71), dok je bronza pripala Lori Mair iz Velike Britanije (4:08.19).

Endi Mari: Ne treba otpisivati Rafu i Rodžera

Endi Mari odlučno odbija da iz kruga favorita za osvajanje najvećih turnira u budućnosti izbaci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, iako su to mnogi već učinili. Rafa se vratio posle povrede i igrao je devet finala u nizu. Ima 27 godina i biće u vrhu još dugo. Mislim da će Rodžer i dalje biti prisutan u završnicama Gren slem turnira, ali možda ne tako konstantno kao u prošlosti, rekao je Mari.
Postoji mišljenje u teniskim krugovima, koje kao da svakim danom dobija sve više poklonika, da će u sezonama pred nama dvojica tenisera među sobom podelti sve relevantnije trofeje. Naravno, reč je o Novaku Đokoviću i Endiu Mariju. Sam Škot, međutim, smatra da je takvo viđenje pogrešno. 
andy-2.jpg
Osvajač Vimbldona, Ju Es opena i Olimpijskih igara smatra da javnost ni u kom slučaju ne bi smela da otpiše Rafaela Nadala i Rodžera Federera.
"Rafa se vratio posle povrede i igrao je devet finala u nizu. Osvojio je Rolan Garos i nije bio maksimalno spreman za Vimbldon. Ima 27 godina i biće u vrhu još dugo, pod uslovom da ostane zdrav. Ima sjajan skor sa svim konkurentima iz vrha", istakao je Mari.
Sličan stav Škot ima i kada je legendarni Švajcarac u pitanju.
"Mislim da će Rodžer i dalje biti prisutan u završnicama Gren slem turnira, ali možda ne tako konstantno kao u prošlosti, nemoguće je održati takav tempo. Činio je to deset godina, što je neverovatno".
andy.jpg
Nakon osvajanja Vimbldona, svog drugog turnira iz velike četvorke, Mari ne planira da se zaustavi. Njegovi ciljevi i ambicije nose ga dalje.
"Samo želim da pokušam da osvojim i sledeći Gren slem turnir. Nadam se da će tako biti do kraja moje karijere. Ne vidim svrhu određivanja konkretnog broja titula koje bih želeo. Za svaki ću se pripremati kao da mi je poslednji. Takmičim se sa nekima od najboljih tenisera u istoriji i srećan sam što sam osvojio neke od najvećih turnira", zaključio je Endi Mari.

Nenad Krstić: Ne znamo koliko možemo

Kapiten srpske reprezentacije Nenad Krstić smatra da nije moguće odrediti krajnje domete ovako mladog tima. Ipak, košarkaš moskovskog CSKA se nada da bi mogla da se ponovi 2009. godina, kada je Srbija stigla do srebra. Može da se desi da eksplodiramo, a možemo i da podbacimo. Javnost, ali i mi stariji igrači, moramo da rasteretimo mlađe, rekao je Krstić.
Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je da je teško prognozirati domet ekipe na Evropskom prvenstvu, ali da se nada scenariju iz 2009. godine, kada je osvojeno srebro.
Srbija.jpg
"Teško je reći koliko možemo, pogotovo kada je mlada ekipa. Ne znate šta možete da očekujete. Može da se desi da eksplodiramo kao 2009. godine, a možemo da podbacimo. Javnost, ali i mi stariji igrači, moramo da rasteretimo mlađe, važno je samo da igramo najbolje što znamo", kazao je Krstić.
Košarkaši Srbije prošlog ponedeljka okupili su se u Beogradu na početku priprema, a sledeće nedelje čeka ih odlazak na Kranjsku Goru.
"Znali smo da će ovo biti uvodna nedelja priprema. Kao i ranije, prvih sedam dana služi za testiranja i da se uvedemo u trening. Bilo je više treninga bez kontakta, verovatno je igračima to i prijalo. Nije nas ni bilo dovoljno na treningu da radimo ozbiljno, samo 11 igrača", istakao je on.
Srbija-2.jpg
Krstić je dodao da je još rano za priču o rivalima na kontinentalnom šampionatu. On je pohvalio i mlađe igrače i njihovo zalaganje u državnom timu.
"Veoma sam zadovoljan ekipom, momci već sada daju sve od sebe, biće tako i na utakmicama. Ne kažem da ranije igrači nisu davali sve od sebe, ali kada si nov u timu, imaš motiv više", pojasnio je Krstić.

Traktorista Nole

Relaksacija najboljeg tenisera sveta. Novak Đoković vozi traktor.
Bilo je naporno na Vimbldonu. Uskoro počinje američka turneja. Nole se odmara, na traktoru.
Nole2.jpg
"Ljubazni meštanin mi objašnjava kako da upravljam traktorom koji nisam koristio od detinjstva. Zaista sam uživao i uspeo sam da se prisetim lepih trenutaka odrastanja na selu i planini", napisao je Đoković na svojoj Fejsbuk stanici. 
Novak će u Srbiji provesti nekoliko dana, a zatim će započeti pripreme za američku turneju, koja počinje 5. avgusta u Montrealu.
Nole3.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger