Headlines News :

Porazi Zvezde, Voše i Partizana

Written By maxtv on среда, 27. фебруар 2013. | 23:05


Crvena zvezda poražena u Dubrovniku od Juga 5:10 (2:2, 2:3, 0:3, 1:3), u poslednjem kolu takmičenja u Grupi B Lige šampiona. Oba tima ranije obezbedila plasman u osminu finala. Vojvodina izgubila od Breše i završila učešće u eliti. Partizan poražen sa 9:7 na gostovanju protiv Galatasaraja.
Vaterpolisti Crvene zvezde izgubili su večeras u Dubrovniku od ekipe domaćeg Juga sa 10:5 (2:2, 3:2, 3:0, 2:1), u poslednjem 10. kolu B grupe Lige šampiona.
Vkcz12.jpg
Meč je bio bez rezultatskog značaja pošto su oba tima ranije obezbedila plasman u osminu finala, Jug sa prve, a Crvena zvezda sa druge pozicije u grupi.
Golove za crveno-bele postigli su Prlainović i Vapenski po dva i Avramović, a za domaćina Ivović pet, Janović tri, Bušlje i Dobud.
Vaterpolisti Vojvodine izgubili su u Novom Sadu od italijanske Breše sa 7:9 (1:1, 2:3, 2:1, 2:4), u poslednjemm meču Grupe C Lige šampiona i tako završili učešće u ovom takmičenju.
VKVojvodina1.jpg
Vojvodina je imala šansu da pobedi, jer je krajem treće četvrtine vodila sa 5:4 i zatim sa 6:5, ali su gosti iskoristili situacije kada su imali igrača više i preokrenuli rezultat u svoju korist.
Golove za Vojvodinu postigli su Vuksanović 2, Geratović, Ubović, Miličić, Vasić i Njegovan, a za Brešu Prešuti i Elez po 3, Nora, Đorđi i Lončar.
Ni "crno-beli" se nisu večeras dobro proveli. Vaterpolisti Partizana poraženio su na gostovanju protiv Galatasaraja sa 9:7, po četvrtinama 4:1, 2:3, 1:3, 0:2.
Partizan je posle ovog poraza ostao na drugom mestu grupe D sa 13 bodova, tri manje od vodećeg Segeda.

Janković: Momci su pod pritiskom


Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je posle teške pobede protiv Javora da je njegov tim igrao u grču i pod velikim pritiskom.
Crveno-beli su večeras na Marakani savladali Ivanjičane tek posle preokreta (2:1), na startu drugog dela Superlige Srbije.
Zvezda-Javor8.jpg
"Videlo se već na početku meča da ne uspevamo da povežemo redove, igrali smo u velikom grču. Nismo ličili na ekipu sa priprema iz Turske, ali ove mlade momke treba razumeti pošto su pod stalnim pritiskom. Tim mora da stasava po ubrzanom sistemu", izjavio je Janković posle utakmice.
On je naveo da su se njegovi izabranici trgli nakon šokantnog vođstva Ivanjičana i da su uz pomoć navijača napravili preokret sa dva brzometna gola.
"Dobili smo veoma tešku utakmicu. Vidi se da nam još nedostaju samopouzdanje i tečnost u igri, ali verujem da ćemo izvući pouke. Ovaj meč već je arhiviran i sada se okrećem duelu protiv Rada za vikend", poručio je Janković.
Crvena zvezda se posle današnje pobede sa utakmicom više približila na minus tri boda vodećoj ekipi šampiona Partizana.

Kolašinac očekuje finale


Asmir Kolašinac sa optimizmom očekuje start Dvoranskog prvenstva Evrope, izrazivši uverenje da će se svakako naći u finalu bacanja kugle.
Reprezentativac Srbije u atletici Asmir Kolašinac rekao je da sa optimizmom očekuje start Dvoranskog prvenstva Evrope, izrazivši uverenje da će se svakako naći u finalu bacanja kugle.
Kolašinac je naveo da su utisci iz švedskog grada Geteborga uglavnom lepi, a da su takmičari smešteni u hotelu u okviru kojeg je veliku tržni centar u kome će sutra imati kvalifikacije.
kolasinac1.jpg
Kolašinac: Očekujem plasman u finale, a posle šta bude
"U sastavu ovog kompleksa je i dvorana u kojoj će se održati Evropsko prvenstvo.To je olakšavajuća okolnost, jer ne moramo nigde da idemo iz hotela. S obzirom na to da se kvalifikacije prvi put održavaju na ovakav način, izvan stadiona, sa željom da se ta disciplina što više približi stanovnicima i gledaocima Švedske, biće jako interesantno i jedva čekam da počne. Očekujem svakako da se nađem u finalu, a onda šta bog da", izjavio je Kolašinac, a prenosi Atletski savez Srbije.
Skakačica u dalj Ivana Španović, sa trenerom Goranom Obradovićem, višebojac Mihail Dudaš, sa trenerom Feđom Kamasijem i "srednjeprugaš" Goran Nava danas će se pridružiti najboljem srpskom bacaču kugle.
Evropski šampionat u Geteborgu održaće se od 1. do 3. februara u hali "Skandinavijum".

Ziki i Lindšted u polufinalu


Zimonjić i Lindšted očekivano u polufinalu Dubaija posle pobede nad Davidenkom i Normanom - 6:1, 6:4. Naredni protivnici bolji iz duela Granoljers/Lopez - Erlih/Južni.
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Šveđanin Robert Lindšted plasirali su se danas u polufinale dubla na turniru u Dubaiju, pošto su u četvrtfinalu savladali Rusa Nikolaja Davidenka i Belgijanca Dika Normana sa 6:1, 6:4.
Ziki-Linsted1.jpg
Zimonjić i Lindšted će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Granoljers/Lopez (Španija) - Erlih (Izrael)/Južni (Rusija).
ATP turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona dolara, a pobednički par dobiće ček na 127.000 dolara.

Rasipništvo na Marakani


Nebojša Čović izneo frpantne podatke kako se poslovalo u Fudbalskom klubu Crvena zvezda u 2012. godini. Potpredsednik kluba sa Marakane rekao da su crveno-beli u tom periodu napravili minus veći od deset miliona evra. U narednom periodu najavljeno radikalno smanjenje troškova.
Potpredsednik fudbalera Crvene zvezde Nebojša Čović pred javnost je izašao sa novim podacima o stanju u klubu od kojih se navijačima crveno-belih diže kosa na glavi.
Nebojsa-Covic.jpg
Zvezda katastrofalno poslovala u 2012.
Čović je rekao da je u 2012. godini klub naprvio gubitak od 11.232.756 evra. U tom periodu Zvezda je zaradila 9.227.652 evra, dok je imala neverovatnih 20.117.193 evra rashoda.
Posebno su uznemiravajući podaci na šta se sve trošio novac u situaciji kada se klub nalazi u najvećoj krizi od osnivanja. Tako su obelodanjeni podaci da se skoro 250 hiljada evra trošilo na štoperice, trake za vežbe i podloge, dok je 150 hiljada evra potrešeno za mobilne telefone.
„Klub je u prošloj godini zabeležio gubitak od 10, 8 miliona evra, izvinjavam se što sam izneo taj podatak, ali bolje da vam kažem kako jeste nego da lažem. Intenzivno se trošilo ono čega nema, a ukupan rashod u 2012. godini bio je 20,2 miliona evra, što znači da smo potrošili budžet za jednu godinu unapred. Dakle, klub se nalazi u teškom položaju i vremena za milost više neće biti", izričit je Čović.
Covic-Dzajic.jpg
Vade kestenje iz vatre
Osim štoperica, traka za vežbanje i mobilnih telefona, kao primere neracionalnog trošenja Čović je naveo premije za sekretarice, usluge keteringa i slične nelogičnosti.
„Najviše volim da vidim ovu stavku za ketering i ostalo... Kao da mi nemamo svoje kuvare i lokale, pa moramo da angažujemo druge. Stanite ljudi, ne mora baš da se jede guščija pašteta svaki dan", rekao je Čović koji je dodao da je samo na obezbeđenje otišlo 323 hiljade evra..
„ Ne može da bude 220 zaposlenih, ne može bez redukcije ugovora, ne može se bez kontrole troškova. U stvari može, ali ja u tome neću da učestvujem. Pogotovo što nam stižu brojne menice za naplatu, u julu na naplatu stiže još 15 miliona evra. Trenutni dug je 49, 4 miliona što znači da nam preti stečaj", upozorava Čović.

Nole poslao kući i Bautistu


Đoković očekivano u četvrtfinalu Dubaija. Prvi reket sveta savladao Španca Roberta Bautistu Aguta 6:1, 7:6 (7:4). Naredni protivnik Italijan Sepi. Kraj za Janka i Viktora i u dublu.
Novak Đoković je očekivano izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju savladavši večeras u drugom kolu Španca Roberta Bautistu Aguta sa 2:0 u setovima - 6:1, 7:6 (7:4).
Nole56.jpg
Najboljem teniseru sveta bilo je potrebno sat i po da sruši otpor 55. igrača sa ATP liste u njihovom prvom međusobnom duelu. Dominantnom igrom u većem delu susreta svetski broj jedan bio je na korak da ekspresno završi posao, ali mu je koncentracija neočekivano pala pri vođstvu od 5:2 u drugom setu.
Španac je to iskoristio, zaigrao agresivnije i preciznije, pa je izjednačio na 5:5, što ga je dodatno motivisalo da pruži još čvršći otpor. Agut prosto nije mogao da se prepozna u ovom delu meča, jer mu je skoro sve polazilo za rukom i pored nastojanja velikog favorita da što pre okonča duel.
Do trećeg seta ipak nije došlo nakon što je Srbin konsolidovao igru u taj brejku, namestio ruku i posle uzbuđenja koja je malo ko očekivao rutinski završio borbu za prolaz dalje.
Đoković se u borbi za polufinale sastaje sa Italijanom Andreasom Sepijem, koji je ranije danas pobedio Čeha Lukaša Rosola sa 6:4, 7:6 (7:4).
Agut1.jpg
Sepi, trenutno 20. na svetskoj rang listi, redovna je mušterija superiornom srpskom teniseru, koji je dobio svih devet dosadašnjih međusobnih mečeva.
Janko Tipsarević i Viktor Troicki završili su takmičenje na turniru u Dubaiju i u dublu, pošto su izgubili od Indijca Maheša Bupatija i Francuza Majkla Lodre sa 0:2 (3:6, 3:6). Meč prvo kola trajao je 51 minut.
Turnir u Dubaiju igra se za ukupan nagradni fond od 1,78 miliona dolara.

Zvezda preokretom do bodova


Zvezda do bodova uz mnogo muke i nakon preokreta. Javor poveo u 52. minutu, crveno-beli izjednačili u 58. pogotkom Savićevića. Sva tri boda obezbedio Luka Milunović u 62. minutu.
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Javora iz Ivanjice sa 2:1, u 16. kolu Super lige Srbije.
Zvezda-Javor1.jpg
Favorizovani crveno-beli do planiranih bodova došli su uz mnogo muke i nakon preokreta. Mreže su ostale netaknute u prvom delu susreta, a potom Ivanjičani šokirali navijače na Marakani vođstvom desetak minuta posle odmora.
Činilo se da je na pomolu veliko iznenađenje, međutim, Crvena zvezda je smogla snage da angažovanijom igrom u nastavku sruši otpor čvrstih gostiju i preokretom u roku od tri minuta zasluženo dođe do 11. pobede.
Crveno-beli su sa utakmicom više prišli na minus tri boda vodećem timu šampiona Partizana.
Zvezda-Javor2.jpg
Crvena zvezda - Javor 2:1 (Savićević 59, Milunović 62 - Momčilović 52)Donji Srem - OFK Beograd 0:0
Hajduk - Jagodina 3:0 (Veselinović 11, 24, 90)Spartak - Sloboda 2:2 (Torbica 45, Novaković 87 - Ranđelović 54, 86. penal)Smederevo - Vojvodina 1:2 (Ristić 64 - Vulićević 44, Vranješ 82)Radnički Kragujevac - Rad 1:1 (Otašević 12 - Đurđević 89)Radnički Niš - Novi Pazar 0:0
Meč BSK - Partizan odložen je za 6. mart.
Zvezda-Javor4.jpg
TABELA: Partizan 37 bodova, Crvena zvezda 34, Vojvodina 31, Jagodina 29, Rad 26, Sloboda 24, Spartak 23, Javor 23, OFK Beograd 22, Hajduk 16, Novi Pazar 16, Donji Srem 16, Radnički Niš 15, BSK 14, Radnički Kragujevac 13, Smederevo 8.
U 17. kolu, 2. i 3. marta, sastaju se Radnički Niš - Hajduk, Novi Pazar - Radnički Kragujevac, Rad - Crvena zvezda, Partizan - Donji Srem, OFK Beograd - Jagodina, Javor - Smederevo, Vojvodina - Spartak i Sloboda - BSK.

Kraj za Janka i Viktora i u dublu


Janko Tipsarević i Viktor Troicki završili takmičenje na turniru u Dubaiju i u dublu. Srpski teniseri izgubili od Bupatija i Lodre sa 0:2 (3:6, 3:6).
Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki završili su učešće u prvom kolu dublova na ATP turniru u Dubaiju pošto su večeras na startu izgubili od indijsko-francuskog para Maheš Bupati/Mikael Lodra sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:3.
Janko-Viktor2.jpg
Na turniru koji se igra za ukupan nagradni fond od 1,78 miliona dolara Tipsarević i Troicki su prethodno u utorak eliminisani u singl konkurenciji. Tipsarević je poražen od Rusa Nikolaja Davidenka (6:0, 7:5), a Troicki od Novaka Đokovića (6:1, 6:4).
Ranije danas plasman u polufinale dublova izborili su Nenad Zimonjić i Šveđanin Robert Lindšted savladavši Nikolaja Davidenka i Belgijanca Dika Normana sa 6:1, 6:4.
Zimonjić i Lindšted će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Granoljers/Lopez (Španija) - Erlih (Izrael)/Južni (Rusija).

Veselinović nemilosrdan


Lazar Veselinović sa tri pogotka ispratio iz Kule Jagodinu. Kragujevčani remizirali sa Radom. Vojvodina "preskočila" Smederevo. Saprtak i Sloboda u Subotici podelili bodove. Bez golova u Nišu i Novom Sadu. Od 18.30 igraju Crvena zvezda i Javor.

Fudbaleri Radničkog remizirali su na svom terenu u Kragujevcu protiv Rada (1:1) u meču 16. kola Super lige, dok je Hajduk kod kuće iznenadio Jagodinu i slavio sa 3:0.
Vođstvo Kragujevčanima doneo je Vladimir Otašević u 12. minutu, a konačan rezultat postavio je Uroš Đurđević u 89. minutu. Domaćin je meč završio sa igračem manje, pošto je Otašević u 84. minutu zaradio drugi žuti karton i isključenje.
Lazar-Veselinovic2.jpg
Prva zvezda popodnevnih mečeva bio je napadač Hajduka Lazar Veselinović, koji je sa tri pogotka ispratio iz Kule do ovog kola trećeplasiranu Jagodinu. Kiks ekipe trenera Sime Krunića na pravi način iskoristila je Vojvodina, koja je uz dosta muke u gostima savladala "fenjeraša" Smederevo sa 2:1. Strelac pobednosnog pogotka za Novosađane bio je Stojan Vranješ u 82. minutu.
U duelu u Subotici između Spartaka i Slobode nije bilo pobednika. Dvostruki strelac za goste bio je Predrag Ranđelović, dok su strelci za Spartak bili Vladimir Torbica i Slobodan Novaković. Golman domaćih Branimir Aleksić u 85. minutu je zaradio crveni karton i napravio penal, koji je iskoristio Ranđelović.
Gledaoci nisu imali prilike da vide pogotke na utakmicama Donji Srem - OFK Beograd i Radnički Niš - Novi Pazar.
Radnicki-NP3.jpg
Sve utakmica današnjeg kola počele su minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog novinara Sportskog žurnala Dragana Pantelića.
Rezultati i strelci u 16. kolu:
Donji Srem - OFK Beograd 0:0
Hajduk - Jagodina 3:0 (Veselinović 11, 24, 90)
Spartak - Sloboda 2:2 (Torbica 45, Novaković 87 - Ranđelović 54, 86. penal)
Smederevo - Vojvodina 1:2 (Ristić 64 - Vulićević 44, Vranješ 82)
Radnički Kragujevac - Rad 1:1 (Otašević 12 - Đurđević 89)
Radnički Niš - Novi Pazar 0:0
Od 18.30 igraju Crvena zvezda - Javor
Meč BSK - Partizan odložen je za 6. mart



"Večiti" zajedno pošumljavali


Košarkaši Zvezde i Partizana učestvovali u akciji sađenja drveća na Novom Beogradu i na taj način promovisali akciju "Pošumi Beograd" u organizaciji Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine.
Akciji, koja je održana u novobeogradskom bolku 61, odazvali su se prvotimci Zvezde Branko Lazić, Bojan Subotić i Aleksandar Cvetković, dok su Partizan predstavljali Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov i Žofri Lovernj.
Veciti3.jpg
Milosavljević je tom prilikom rekao da mu je drago što je udružio snage sa kolegama iz Zvezde i pomogao Beogradu da bude zdraviji i lepši.
"Ako smo ovom akcijom podstakli bar jednu osobu, a nadamo se da jesmo i mnogo više, da malo razmišlja o zaštiti životne sredine i da se odgovornije ponaša prema njoj, smatraćemo da je akcija uspela", rekao je Milosavljević.
Zadovoljstvo zbog učešća u akciji u ime Zvezdinih igrača izrazio je Lazić.
"Partizan je naš sportski rival, ali van terena svi imamo iste ciljeve. Bilo je zadovoljstvo učestvovati sa crno-belima u ovoj akciji, sport i ekologija idu ruku pod ruku i zato ćemo se uvek odazvati ovakvim pozivima", rekao Lazić.
Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan zahvalio se košarkašima večitih rivala što su se odazvali akciji i poželeo im sreću u nastavku sezone.
Veciti4.jpg
"Veoma mi je drago što su se naši najbolji košarkaši uključili u akciju koja je od neprocenjivog značaja za očuvanje životne sredine. Njihovo angažovanje će sigurno pomoći da se ekološka svest svakog pojedinca u Beogradu, ali i šire, podigne na viši nivo", rekao je Trivan.
Akcija sađenja mladica, u kojoj je posađeno 36 stabala kuglastog jasena, deo je projekta "Pošumi Beograd", koja se realizuje u okviru Strategije pošumljavanja Beograda usvojene 2011. godine.
Strategija predviđa da se u narednih 20 godina godišnje pošumi 5.000 hektara beogradske teritorije.

Huk: Srcem za Srbiju!


Naturalizovani nemački bokser Marko Huk (Muamer Hukić), braniće titulu prvaka sveta u verziji VBO protiv izazivača Engleza Ole Afolabija 25. maja. Rukavicama ću boksovati za Nemačku, ali srcem za Srbiju i nadam se da ću podjednako obradovati navijače obe zemlje, izjavio svetski šampion.
Svetski bokserski šampion u kruzer kategoriji VBO verzije Marko Huk rekao je danas da očekuje pobedu protiv izazivača Engleza Ole Afolabija u meču za titulu svetskog šampiona.
Hukic1.jpg
Naturalizovani Nemac Marko Huk, čije je pravo ime Muamer Hukić, boksovaće protiv Ole Afolabija 25. maja u Nemačkoj.
"Ponosim se što sam Bošnjak, ali i što sam iz Srbije, jer ja drugu zemlju nemam. Rukavicama ću boksovati za Nemačku, ali srcem za Srbiju i nadam se da ću podjednako obradovati navijače obe zemlje. Spremam se par meseci za ovaj meč, očekujem veliku borbu, veliki spektakl, ali i ubedljivu pobedu", rekao je Huk, koji je rođen u Novom Pazaru, ali ima nemačku licencu.
Meč će organizovati jedan od najvećih promotera bokserskih mečeva Don King. On je za organizaciju meča ponudio 1,5 miliona dolara.
Huk.jpg
Prema uslovima koje je u kandidaturi za ovaj bokserski meč podneo Don King, Huk ima pravo na 80 odsto novca (1,2 miliona dolara), dok Afolabi ima pravo na 20 odsto (300.000 dolara).

U Jagodini mečevi za svetske prvake


Mečevi za titule prvaka sveta u kik boksu održaće se 1. marta u jagodinskoj Sportskoj hali Jasa, najavljeno je iz Kik boks kluba Palmini tigrovi iz Jagodine. Uz uvodne mečeve u muškoj i ženskoj konkurenciju, održaće se i dve borbe za titulu u disciplinama K1 i lou kik.
"Profesionalni prvaci sveta u kik boksu iz Palminih tigrova Miloš Anić i Boban Marinković boriće se protiv izazivača za odbranu svetske titule", rekao je generalni sekretar kluba Palmini tigrovi Adam Urošević na konferenciji za novinare.
Milos-Anic.jpg
U kategoriji do 60 kilograma u disciplini K1 Miloš Anić boriće se protiv Mađara Antoina Habaša, a u kategoriji do 56,4 kilograma u disciplini lou kik, Boban Marinković boksovaće protiv Mihaila Krolika iz Poljske.
Oba meča boksovaće se u pet rundi po tri minuta.
Milos-Anic-kikboks.jpg
Održaće se i četiri uvodne borbe. U kategoriji do 48kilograma za žene, Jovana Zdravković iz kluba Palmini tigrovi nastupiće protiv Milice Mirković iz Vranja. Meč će biti u tri runde po dva minuta.
U kategoriji do 54 kilograma Danijelu Bogdanoviću iz kluba Palmini tigrovi protivnik će biti Bojan Veličković iz Vladičinog Hana.
U kategoriji do 63,5 kilograma Predrag Mijajlović iz domaćeg tima boriće se protiv Miloša Cvetkovića iz Vranja, dok u kategoriji do 63,5 kilograma u disciplini K1, Aleksandar Konovalov iz kluba Palmini tigrovi boksovaće protiv Ivana Dragomirova iz kluba 011 Beograd.
Boban_Marinkovic.jpg
Početak sportske manifestacije je u 17 sati.

Laudrup u Svonsiju i naredne sezone


Vlasnik Svonsija Hav Dženkins rekao je da je ubeđen kako će menadžer Mihael Laudrup ostati u klubu i naredne sezone i dodao da će danskom stručnjaku ponuditi produžetak saradnje. Laudrupov sadašnji ugovor ističe 2014. godine, a mediji spekulišu da su za njega zainteresovani Real Madrid, Čelsi i Mančester Siti.
"Nisam razmišljao o tome da će nas Laudrup napustiti sledeće sezone, mislim da će ostati i ispoštovati ugovor. Ako pogledate njegovu trenersku karijeru, pre nego što je došao ovde, videćete da mu je bio potreban klub u kome će imati stabilnost. Razgovarali smo i o produžetku saradnje i Laudrup mi je rekao da bi spekulacije postojale čak i da ima ugovor na 10 godina", rekao je Dženkins za engleske medije.
Mihael-Lardrup.jpg
Fudbaleri Svonsija osvojili su u nedelju trofej engleskog Liga kupa, prvi u klupskoj istoriji, pošto su u finalnoj utakmici na Vembliju savladali ekipu četvrtoligaša Bredforda sa 5:0.

Janko prolazi kroz težak period


Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da prolazi kroz težak period i da se nada da će mu naporni treninzi pomoći da izađe iz krize. Tipsarević je juče poražen u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju od Rusa Nikolaja Davidenka sa 6:0, 7:5, što mu je treći uzastopni poraz na startu nekog od turnira.
Tipsarević je prethodno otkazao učešće u Dejvis kup reprezentaciji Srbije u četvrtfinalnom meču protiv SAD.
Janko-Tipsarevic-12.jpg
"Prolazim kroz težak period. Povreda, Dejvis kup, tri prva kola za redom. Nije mi lako. Utehu tražim u beskrajnim trenizima i nadi da će na naredna dva mastersa u Americi biti bolje. Hvala nekolicini vas koji mi i dalje pružate podrsku, jer mi je sad preko potrebna", napisao je Tipsarević na Fejsbuku.
Janko-Tipsarevic-20.jpg
Srpski teniser je početkom godine osvojio turnir u indijskom gradu Čenaju.

I Oskar ide... (VIDEO)

Đordiju Albi, za najbolju glumu na fudbalskom terenu! Već dugi niz godina u duelima Reala i Barse gledamo "glumu" igrača oba tima, ali čini se da je levi bek Katalonaca nadmašio sve prethodnike.

Skijaši na Staroj planini (VIDEO)

Na Staroj planini održan je 9. Evrobalkan kup "Konstantin 2013" na kome je ove godine učestvovao rekordan broj skijaša.
Više od 150 skijaša iz većine evropskih zemalja, ali i sa drugih kontineta bilo je na Staroj planini na Evrobalkan kupu. Takmičili su se u veleslalomu i slalomu.

Vasilis Dimitrijadis, trener grčke reprezentacije kaže da je za grčke skijaše  vrlo bitno da i u buduće budu na ovom takmičenju.
"To je prilika da proverimo kakav je naš kvalitet, da sarađujemo sa ostalim balkanskim reprezentacijama i unapredimo skijanje u Grčkoj", kaže on.
Džonatan Longi, reprezentativac Brazila kaže da oni u Brazilu znaju samo za skijanje na vodi.
"Ja sam veliki ljubitelj snega, pa sam se zato preselio u Italiju i tako došao na ovo takmičenje. Skijam od svoje četvrte godine, sada imam 25 godina", kaže Longi.
Sveukupni pobednik u muškoj konkurenciji je takmičar iz Bosne i Hercegovine Igor Laikert. Kod žena naša najbolja skijašica dvadesetogodišnja Nevena Ignjatović bila je ubedljiva i u slalomu i veleslalomu.
Skijanje.jpg
"Možda samo tako izgleda sa strane da sam lako dobijala trke. Konkurencija nije bila mnogo jaka, ali meni je važno da sam ovim pobedama postala državni prvak i mnogo sam srećna zbog toga", kaže Nevena.
Takmičenje na Staroj planini održano je stazama "Sunčana dolina" i "Konjanik" koja spadaju u kategoriju srednje teški . Visinska razlika je oko 500 metara.

Takmičenje je održano u veoma teškim vremenskim uslovima. Prvog dana je skoro bez prestanka pljuštala kiša, a drugog je bilo dosta magle. Ipak je ove godine zabeležen rekordan broj takmičara iz više od dvadeset zemalja.
Zoran Marjanović, organizator Ski klub Niš kaže da je pomalo priželjivao ovakvu situaciju.
"Ogroman broj učesnika iz dvadesetak zemalja, veoma loše vreme oba dana i to je za nas bio veliki ispit koliko možemo", kaže Marjanović.
Bodovi osvojeni na ovom takmičenju računaju se za svetsku rejting listu, a kup "Konstantin" na Staroj planini ujedno je bio i Državno prvenstvo Srbije.

Biševac priželjkuje titulu


Odbrambeni fudbaler Olimpika iz Liona Milan Biševac rekao je da ta ekipa u završnici sezone može da se bori za titulu prvaka Francuske.Ekipa Liona trenutno zauzima drugo mesto na tabeli šampionata Francuske sa tri boda manje od PSŽ-a, a do kraja sezone ostalo je još 12 kola.
"Borićemo se do kraja, a pritisak je na Pari Sen Žermenu. Parižani su favoriti, ali, da budem slikovit, u sprintu na 100 metara sve je moguće", kazao je Biševac francuskim medijima.
Milan-Bisevac.jpg
"Želim da budem šampion. Kada igrate za veliki klub kao što je Lion, u svakoj sezoni su cilj trofeji", dodao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.
Biševac je prošle sezone igrao upravo za PSŽ, a letos je potpisao ugovor sa Lionom koji je morao da plati 2.75 miliona evra na ime obeštećenja.
Milan-Bisevac-1.jpg
On je za selekciju Srbije do sada odigrao 14 utakmica.

Mesi van stroja


Najbolji strelac Barselone Lionel Mesi propustio je jutrošnji trening zbog bolesti, a očekuje se da se u petak pridruži ostatku ekipe. Argentinski fudbaler je odigrao svih 25 prvenstvenih utakmica u dosadašnjem toku sezone, a postigao je 38 golova u Primeri.
"Mesi ima groznicu i loše se oseća. Lekari su ga posetili kod kuće i preporučili mu da miruje. Ekipa sutra ima slobodan dan, a nadamo se da će se Mesi u petak priključiti treninzima", navodi se u saopštenju Barselone.
Mesi-10.jpg
Mesi je sinoć odigrao celu utakmicu protiv Reala u revanšu polufinala Kupa kralja, u kojem su Madridjani slavili sa 3:1.
Ekipa Barselone vodi na tabeli španskog šampionata sa 12 bodova više od Atletika i 16 više od Reala.
Mesi-12.jpg
Barselona i Real će već u subotu odigrati novi duel, ovaj put u prvenstvu na stadionu Santijago Bernabeu u Madridu.

Lens supendovan zbog tuče


Napadač PSV Ajndhovena Džermejn Lens kažnjen je sa tri utakmice neigranja zbog toga sto se potukao sa igračem Fejenorda Jonsom Matijsenom. Do sukoba Lensa i Matijsena je došlo tokom utakmice PSV Ajndhovena i Fejnorda.
Lens i Matijsen su se prvo sporečkali i sukobili na terenu tokom utakmice, a rasprava je prerasla u tuču posle meča, kada je Lens zgrabio Matijsena za dres ispred svlačionice.
PSV-Lens-22.jpg
Po završetku incidenta kada su se strasti "ohladile" Lens je preuzeo potpunu odgovornost za incident.
"Nije trebalo da ga čekam ispred svlačionice", rekao je on na konferenciji za novinare.

Džejms i Vejd “pregazili” Sakramento (VIDEO)


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Majami je na svom terenu, tek posle dva produžetka, savladao Sakramento sa 141:129. Vatromet koševa obeležio je tandem Majamija Lebron Džejms - Dvejn Vejd koji je postigao skoro trećinu ukupnog broja poena oba tima.
Sa 40 koševa, 16 asistencija i osam skokova Džejms je apsolutno zaslužio epitet najkorisnijeg aktera utakmice (MVP). Vejd je, tek, za nijansu bio slabiji pošto je njegov učinak na ovom susretu iznosio 39 poena, osam uhvaćenih lopti i sedam pravovremenih dodavanja.


Utakmica, naravno, ne bi dobila visoku ocenu za kvalitet da i sa druge strane nije bilo pojedinaca koji su imali šta da pokažu. Markus Tornton je prednjačio među "kraljevima" sa 36 koševa, a prava logistička podrška stizala je od DeMarkusa Kazinsa (24 poena i 15 skokova) i Tajrika Evansa koji je utakmicu završio sa 26 koševa i pet ukradenih lopti.
N-Majami-Vejd.jpg
Do pobede u produžetku stigao je i Finiks, savladavši Minesotu sa 84:83. Junak utakmice u Arizoni bio je Marčin Gortat koji je poenima u poslednjim trenucima susreta omogućio svom timu pravo na nadu u dodatnih pet minuta.
N-Indijana.jpg
Gortat, Markif Moris i Vesli Džonson bili su najefikasniji u redovima Finiksa sa po 14 koševa, dok su Derik Vilijams i Nikola Peković bili najistaknutiji pojedinci Minesote. Vilijams je meč završio sa 21 poenom i 12 skokova, dok je bivši centar beogradskog Partizana ostvario još jedan "dabl-dabl" učinak, pošto je uz 18 koševa imao i 12 uhvaćenih lopti.
N-Dalas.jpg
Rezultati:
Filadelfija - Orlando 84:98
Indijana - Golden Stejt 108:97
Majami - Sakramento 141:129 (dva produžetka)
Čikago - Klivlend 98:101
Nju Orleans - Bruklin 97:101
Dalas - Milvoki 90:95
Finiks - Minesota 84:83 (praodužetak)
L.A. Klipers - Šarlot 106:84

Dinjo, umalo kraj karijere (VIDEO)

Meč između argentinskog Arsenala i Atletiko Mineira, u okviru Kupa Libertadores, obeležio je užasan start Dijega Bragijerija nad Ronaldinjom. Veliki as ipak je prošao bez povrede, a posle meča čak se i rukovao sa "atentatorom".

Gigsova istorijska utakmica


Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs trebalo bi u subotu protiv Noriča da odigra 1.000 meč u karijeri čime će se postati 11. fudbaler u istoriji ovog sporta, koji je odigrao 1.000 i više profesionalnih mečeva.
Gigs je do sada odigrao 931 utakmicu za Junajted, 64 za reprezentaciju Velsa, a četiri puta je oblačio dres olimpijske selekcije Velike Britanije.
Rajan-Gigs-1.jpg
Iskusni fudbaler, koji će 29. novembra napuniti 40 godina, postaće 11. fudbaler u istoriji ovog sporta, koji je odigrao 1.000 i više profesionalnih mečeva.
Ispred njega nalaze se Piter Šilton, Rej Klemens, Pet Dženings, Alan Bol, Nilton Santos, Dejvid Siman, Paolo Maldini, Andoni Zubizareta, Roberto Karlos i Havijer Zaneti.
Zanimljivo je da je kapiten Intera Zaneti jedini aktivni fudbaler, koji je odigrao više od 1.000 utakmica.
Rajan-Gigs-2.jpg
Ubedljivo prvo mesto drži Šilton, legendarni golman reprezentacije Engleske, koji je od 1966. do 1997. godine zabeležio čak 1.390 nastupa.
Gigs je za Junajted je debitovao sa 17 godina 2. marta 1991. na meču protiv Evertona i do sada je na 931 utakmici postigao 168 golova.

Zašto ulaziš u frku kad si...


Zašto ulaziš u frku kad si slabiji, poznata je rečenica Čarlsa Barklija koja je citirana u jednom poznatom domaćem filmu. Ova rečenica možda najbolje opisuje kakvom se čvrstinom i agresivnošću igra u NBA ligi. U ovom tekstu prikazani su neki teški faulovi koji više dolikuju američkom fudbalu nego košarci. Inače, ovakvi prekršaji su normalni na NBA parketima gde nema lakih poena.
Igrač Indijane Tajler Hebsbrou primio je jasnu poruku od kolege iz Detroita Kima Ingliša koji ga je udarcem u vrat sprečio da dođe u poziciju da poentira.
Tajler-Hensbrou.jpg
Ričard Hamilton iz Čikaga umalo je ostao bez maske kada ga je „nežno pomazio" Pi Džej Taker iz Finiksa.
Taker.jpg
Srbin iz Slovenije Goran Dragić odavno je osetio šta to znači igrati u NBA ligi. Evo samo jednog od faula kroz koje je Dragić prošao. Ovaj faul napravio je Keron Batler iz Klipersa.
Goran-Dragic.jpg
Džeremi Lin je u prvoj sezoni u dresu Njujorka prošao osnovnu NBA školu. I u drugoj sezoni, sada u dresu Hjustona, Lin nadoknađuje zaostale lekcije. Ovu mu je dao Deandre Džordan sledeći osnovno NBA pravilo – nema lakih poena.
Lin.jpg
Kevin Djurant je jedan od najboljih šutera NBA lige. Rajan Holins iz Klipersa našao je efikasan način da zaustavi Djuranta, makar iz igre.
Kevin-Durent.jpg
Joakim Noa je, kao i svaki drugi evropski igrač, prošao NBA dril, tako da mu ovakvi faulovi, koliko god bili bolni, ne padaju teško.
Joakim-Noa.jpg
Stvar je jednostavna, Džerald Valas je želeo da uđe u reket, Braun mu nije dao, i to je izgledalo ovako...
Dzerald-Valas.jpg
Poslednja šansa Andreja Bliča iz Bruklina da zaustavi Dvajta Hauarda pokazala se uspešnom.
Dvajt-Hauard.jpg
Kada igrač već dođe do koša, nema previše opcija da se zaustavi neminovno. Može samo da se odloži.
Kvinsi-Pondekster.jpg
Ko je kriv i čiji je faul nije ni bitno, jedino je sigurno da je bilo bolno za obojicu igrača.
Terens-Ros.jpg
Rvačkim zahvatom Kit Bogans iz Bruklina sprečio je Leandra Barbosu da postigne koš.
Leandro-Barbosa.jpg
Džimi Batler je napravio fintu šuta, Rajan Holins je naseo, ovako se to završilo...
Dzimi-Batler.jpg
Kao što je već pomenuto, na NBA meču najteži deo nije doći do koša.
Orlando-Dzonson.jpg
Kris Boš je napravio oštar faul nad Hauardom posle kojeg je dobio čestitku od trenera. U ovakvim situacijama protivnik ne sme da dođe u poziciju da postigne poen i dobije dodatno slobodno bacanje.
Hauard-Bos.jpg
Slična stvar je i u ovom slučaju. Monti Elis iz Milvokija je popularnom "sekiricom" sasekao pokušaj Karmela Entonija da postigne koš.
Karmelo-Entoni.jpg
Ibaka je jasno poručio Gasolu: "Dalje nećeš moći!!!"
Ibaka-Gasol.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger