Headlines News :

Radnički bez polufinala

Written By maxtv on среда, 13. фебруар 2013. | 22:03


Radnički iz Kragujevca ostao je bez polufinala Kupa izazivača pošto je u "zlatnom setu" izgubio meč od poljskog predstavnika Delekte. U prvom meču Radnički je trijumfovao sa 3:0, a istim rezultatom izgubio je u Poljskoj. Srpski predstavnik "zlatni set" izgubio je rezultatom 15:11.
Odbojkaši kragujevačkog Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Kupa izazivača pošto su večeras u Bidgošću, u revanš utakmici četvrtfinala, poraženi od poljskog predstavnika Delekte Bidgošć u "zlatnom setu" rezultatom 15:11.
Odbojka Kragujevac.jpg
U regularnom toku susret je završen pobedom domaćina sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:19), a istim rezultatom (3:0) Radnički je slavio u prvom meču kod kuće u dvorani Jezero.
Delekta Bidgošć će u polufinalu Kupa izazivača igrati protiv pobednika duela Galatasaraj Istanbul (Turska) - Ural Ufa.

Zvezda pala u "Pioniru"


Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se domognu četvrtfinala Evrokupa popšto su u petom kolu grupe L poraženi od Ulma u "Pioniru" sa 92:78, po četvrtinama 22:19, 24:19, 21:18, 25:22. Atmosfera u "Pioniru" bila paklena, ali "crveno-beli" nisu imali snage da posle kupa nastave pobedničku seriju.
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su šanse da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa, pošto su u Beogradu poraženi od nemačkog Ulma sa 92:78 (22:19, 24:19, 21:18, 25:22), u petom kolu druge faze takmičenja. Zvezda je tako izgubila šanse da se plaira u četvrtfinale Evrokupa, pošto sada ima dve pobede i tri poraza i nalazi se na poslednjem mestu Grupe L, sa lošijom koš razlikom od Galatasaraja.
Igor Rakocevic.JPG
"Crveno-beli" u poslednjem kolu gostuje Galatasaraju, od koga je izgubila na svom parketu. Prvo mesto dele Uniks i Ulm dele prvo mesto sa tri trijumfa. Zvezda je u gostima pobedila Ulm sa manjom razlikom nego što je večeras izgubila.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igor Rakočević sa 24 poena, dok su Raško Katić i Majk Skot postigli po 11. Goste je predvodio Alan Rej sa 26 poena.
Zvezda je igrala bez povredjenog Damarkusa Nelsona, ali i bez njegovog uticaja u odbrani je domaći tim igrao bez uobičajene energije.
Vlada Vukoicic.JPG
Crveno-beli su prekjuče osvojili Kup Radivoja Koraća. Ulm je vodio od početka, a Zvezda je preuzimala vodjstvo u samo nekoliko navrata. Iskusni igrači Ulma nametnuli su svoj ritam, a služio ih je i šut, pošto su postizali važne koševe svaki put kada bi domaći tim pokušao da se vrati u meč.
Zvezdini igrači pokušavali su da uhvate priključak, ali je Ulm poslednju četvrtinu počeo sa 7:0 i tako pokazao da neće dozvoliti preokret. Gosti iz Nemačke imali su u jednom trenutku i 18 poena prednosti (79:61).
Domaći klub se i pored poraza potrudio da svojim navijačima priredi lepo veče. Gošće na utakmici bile su odbojkašice Zvezde, koje su u proteklog vikenda osvojile nacionalni kup, a meču je prisustvovao i nekadašnji kapiten crveno-belih i reprezentacije Dejan Stanković.
Zvezda Ulm.JPG
Na poluvremenu je jedan navijač na centru terena kleknuo i zaprosio devojku, koja je rekla "da", što je publika pozdravila ovacijama, a priključili su se i košarkaši oba tima.
Vukoičić: Previše smo bili opterećeni rezultatom
Trener košarkaša Zvezde Vlada Vukoičih rekao je da je očekivao da ekipa neće uspeti da se opravi od finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća, navodeći da je od početka meča protiv Ulma bilo problema u igri.
"Bio sam ubeđen da će ova utakmica biti teška, ovo se dešava svima posle pozitivnog rezultata i pražnjenja. Nismo imali puno vremena da se spremimo. Priželjkivao sam da ćemo pronaći način da se vratimo utakmicu, ali od prvog minuta smo imali probleme da uhvatimo pravi ritam", rekao je Vukoičić na koneferenciji za novinare.
On je dodao da se njegov tim u nastavku sezone okreće obavezama u regionalnoj Jadranskoj ligi.
"Bili smo opterećeni rezultatom, nismo imali mirnoće u napadu, dok je Ulm svaki put bio mudar i znao da nas kazni. Nismo mogli da pronadjemo rešenja, ako je neuspeh morao da se desi, bolje je sada. Imamo jedno takmičenje iza nas, ostala je utakmica protiv Galatasaraja i možda je bolje da se skoncentrišemo na preostalih pet utakmica u Jadranskoj ligi", naveo je Vukoičić.
Majkl Skot je obećao da će "crveno-beli" biti spremni za nedeljni večiti derbi protiv Partizana.
"Ulm je došao dobro pripremljen, a mi smo mogli bolje da odigramo. Bićemo spremni za utakmicu protiv Partizana, pripremićemo se i bićemo maksimalno fokusirani na taj meč", rekao je Skot.
Trener košarkaša Ulma Torsten Lajbenat naveo je da je njegov tim imao sreću, jer je Zvezda meč finala Kupa Radivoja Koraća odigrala u ponedeljak.
"Srećni smo zbog ove važne pobede. Nismo zadovoljni samo zbog trijumfa u sjajnoj atmosferi, već i zbog plasmana u četvrtfinale Evrokupa, što je najveći uspeh u istoriji kluba. Imali smo sreću što je Zvezda igrala važnu utakmicu u ponedeljak, očigledno je da su mentalno i fizički bili iscrpljeni", rekao je Lajbent.
On je čestitao košarkašima Zvezde osvajanje trofeja nacionalnog kupa i poželeo im uspeh u nastavku sezone.

Podrška države za kandidaturu Beograda


Kandidatura Beograda za organizovanje Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine dobila je podršku države. Ministarka sporta i omladine u Vladi Srbije Alisa Marić potpisala je dokument kojim se daje saglasnost kandidaturi Beograda za organizovanje takmičenja.
Vaterpolo savez Srbije (VSS) objavio je da je u ime Vlade Srbije ministarka omladine i sporta Alisa Marić potpisala dokument kojim se daje saglasnost za organizovanje prvenstva Evrope 2016. u Beogradu.
Vaterpolo Srbija1.jpg
Država stala iza organizacije Evropskog prvenstva
Pored Marićeve, potpis je stavio i generalni sekretar VSS Marko Stefanović, a treći potpisnik će biti neko od čelnika Evropske plivačke federacije (LEN).
"Očekivali smo ovakvu odluku i zahvalni smo vladi i ministarstvu. Veliki je doprinos Alise Marić i njenih saradnika, pomoćnika Dragana Atanasova i državnog sekretara za sport Predraga Peruničića. Sada nam ostaje da počnemo sa pripremama za veliko takmičenje, a ovakva odluka je i priznanje vaterpolu za sjajne rezultate ostvarene u proteklom periodu", rekao je Stefanović.
Odluku da Beograd bude domaćin vaterpolo prvenstva Evrope 2016. Biro LEN doneo je krajem 2011. u poljskom gradu Šćećinu.
Domaćin kontinentalnog šampionata 2014. je Budimpešta.

Evropsko prvenstvo, san ili java?


Srpski najbolji strelci mole državne institucije za finansijsku pomoć, kako bi mogli da idu na Evropsko prvenstvo u Danskoj. Evropska streljačka konfederacija suspendovala prijavu Streljačkog saveza Srbije zbog 47.000 evra duga.
Reprezentativci Srbije u streljaštvu i treneri uputili su danas otvoreno pismo državnim funkcionerima da im pomognu da odu na Evropsko prvenstvo u Danskoj, koje će možda propustiti zbog suspenzije nacionalnog Saveza.
Streljastvo.jpg
Evropska streljačka konfederacija (ESK) suspendovala je prijavu Streljačkog saveza Srbije (SSS) zbog duga od 47.000 evra koji je nastao 2011. godine posle Prvenstva Evrope u Beogradu.
"Javno molimo državne institucije, Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije i sve ostale koji mogu da pomognu u rešavanju ovog problema", navodi se u pismu koje su strelci poslali predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i minstarki sporta i omladine Alisi Marić.
Među potpisnicima su vodeća imena srpskog streljaštva: osvajači medalja sa Olimpijskih igara Ivana Maksimović i Andrija Zlatić, zatim olimpijci Zorana Arunović, Andrea Arsović, Damir Mikec, Jasna Šekarić, Nemanja Mirosavljev i Bobana Veličković, kao i treneri Dragan Donević i Jelena Arunović.
"Pre šest meseci vratili smo se sa dve medalje iz Londona. Cela nacija je bila oduševljena ovim rezultatima, pa osećamo potrebu da obavestimo javnost i državne institucije da su sportisti i treneri najmanje krivi za ovakvo stanje u srpskom streljaštvu", navodi se u apelu.
Strelci su naveli da bi neučstvovanje na EP uticalo i na finansiranje klubova, pošto lokalne samouprave, koje im daju novac, za glavne kriterijume uzimaju rezultate sa Prvenstva Evrope.
"Pitamo se šta će biti sa klubovima ako ne učestvujemo? Takođe, rezultatima na EP stičemo pravo na državne stipendije, i ukoliko ne učestvujuemo izgubićemo to pravo, a pošto je naš sport mali i neatraktivan jedina primanja su nam stipendije ministarstva sporta", navodi se u apelu.
Osim toga, zbog neučestvovanja na Evropskom prvenstvu navodi se i da Olimpijski komitet Srbije kao jedan od glavnih kriterijuma za kategorizaciju navodi učešće na EP.
Streljastvo 2.jpg
"Kao što vidite, posledice ove suspenzije su ogromne, zato molimo sve naše institucije da pomognu u rešavanja ovog problema i omoguće nam odlazak na Evropsko prvenstvo", naveli su strelci.
Generalni sekeretar SSS Srbije Nenad Petković, obavestio je da je posle pisma, koje je na zahtev Minstarstva omladine i sporta Srbije, naša ambasada u Moskvi uputila predsedniku EKS Vlidimiru Lisinu da ukine suspenziju kako bi naša reprezentacija učestvovala na EP u Danskoj, stigao odgovor u kome Lisin daje novi rok Streljačkom savezu Srbije da izmiri dugovanje od 47.000 evra - 20. februar.
"U pismu je jasno naznačeno da samo plaćanjem duga možemo da učestvujemo i nema drugih opcija. Problemi su ogromni, skinuti smo sa 'bukinga' za hotele u Danskoj posle supenzije pa ćemo morati da tražimo slobodan krevet, avio karte su rezervisane i ako otkažemo plaćamo penale. Ako platimo dug, imamo još tri dana, do 23. ferbuara da nas vrate na liste učesnika, ali će organizacija putovanja i smešataj biti užasno teški", rekao je Petković.
Streljački savez Srbije je dobio organizacuju Prvenstva Evrope 2011. u Beogradu i prepustio je beogradskom sportskom centru Kovilovo, ali je Petković rekao da posle Šampionata nije uplaćen deo kotizacije prikupljene od učesnika, koji pripada ESK, i koji iznosi 47.000 evra.
"Srebrna" sa OI u Londonu Ivana Maksimović zamolila je na svojoj Fejsbuk stranici za pomoć i tu je navela da se nalazi u vrhunskoj formi i da od povratka iz Londona beleži samo uspehe.

Policija (ne) optužuje „grobare"


Načelnik Policijske uprave Kragujevca Ivan Đorović demantovao je da je policija izdala saopštenje u kojem se navodi da su navijači Partizana započeli incident na finalu Kupa Radivoja Koraća, posle kojeg je meč prekinut.
Kontroverzna utakmica finala Kupa Radivoja Koraća, koja je počela u nedelju, a završila se u ponedeljak, još uvek je tema broj jedan. Mediji su prvo preneli da je Policijska uprava Kragujevca izdala saopštenje u kojem navodi da su navijači Partizana izazvali incident, ali to je danas demantovano.
Neredi Kragujevac.jpg
PU Kragujevac nije davao zvanična saopštenja
Načelnik kragujevačke policije Ivan Đorović rekao je za SOS kanal da njegov kabinet nije izdao nikakvo zvanično saopštenje.
"Policijska uprava Kragujevca nije izdala nikakvo saopštenje o tome ko je inicirao incident i ko je kriv, kao što su mediji objavili. To će zajednički uraditi Policijska uprava, tužilaštvo i Žandarmerija, a potom će javnost biti obaveštena", rekao je Đorović.
Zbog nereda navijača na finalu Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana koji se igrao u hali „Jezero" u nedelju uveče, utakmica je prekinuta u trećoj četvrtini i nastavljena je dan kasnije u praznoj dvorani.
U prvi mah, mediji su preneli navodno policijsko saopštenje da su za početak nereda krivi navijači Partizana.

Ana u osmini finala


Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala turnira u Dohi, pošto joj je u drugom kolu Rumunka Simona Halep predala meč zbog povrede.
Halepova je odluku o predaji donela na početku drugog seta, a prvi deo meča Ivanovićeva je dobila sa 6:3.
ana002.jpg
Srpska teniserka će u osmini finala igrati protiv četvrtog nosioca, Agnješke Radvanjske iz Poljske. Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 2,3 miliona dolara.

Nikad u dresu Sitija


Jedan od najboljih svetskih fudbalera Kristijano Ronaldo rekao da nikad ne bi mogao da zaigra za Mančester Siti, jer njegovo srce "pripada Junajtedu".
Portugalac je od 2003. do 2009. godine igrao za Mančester Junajteda sa kojim je došao i do trofeja u Ligi šampiona.
Kristijano-Ronaldo-2.jpg
"Da igram za Siti, a ne Junajted? Naravno da to ne bih uradio. Zašto? Zato što moje srce pripada Junajtedu", kazao je Ronaldo engleskim medijima.
Poslednjih meseci mediji u Španiji špekulisali su o tome da će Ronaldo na kraju sezone da ode iz Reala. Malo je klubova u Evropi koji bi mogli finansijski da isprate Ronaldove zahteve, a jedan od njih je Mančester Siti čiji je vlasnik Šeik Mensur bin Zajed iz Emirata.
U dosadašnjem toku sezone Ronaldo je za Real odigrao 35 utakmica i postigao 36 golova.

Bogoje u Partizanu


Ženski košarkaški klub Partizan Galenika u završnici MŽRK lige dobio je veliko pojačanje. Veteranka Ivona Bogoje nosiće crno-beli dres do kraja sezone.
Doskorašnji centar Čelika iz Zenice stiže u Partizan kao zamena za Jelenu Antić, koja će zbog povrede kolena propustiti ostatak sezone.
bogoje-ivona.jpg
-Prvi utisci su sjajni. Izuzetna mi je čast što sam postala deo jedne tako velike institucije, jednog velikog kluba. Za igračice u mojim godinama to predstavlja veliki izazov. Uzbuđena sam kao malo dete, kao da prvi put odlazim od kuće. Drago mi je da smo pronašli zajednički interes. Saigračice su sjajne. Ja trenutno fizički nisam na tom nivou na kome su one, ali ću dati sve od sebe. Moram da se uklopim, jer mi je to posao- ističe Bogoje.
Hrvatska košarkašica pre Čelika igrala je za Mladi Krajišnik, Gospić, francuski Šale i španske timove Burgos i Saragosu. Trener Partizana Galenike Marina Maljković ističe da je zadovoljna što je dobila pojačanje na poziciji koja je deficitarna na našem tržištu.
-Ivona Bogoje je igračica koja je u mojim planovima već nekoliko godina. Žao mi je zbog situacije koja je zadesila Čelik, ali mi je sa druge strane drago što smo dobili sjajnog igrača, koji je pre svega izuzetno kvalitetna ličnost. Od prvog minuta prvog treninga se sjajno uklopila u tim. Ja očekujem da će nam u završnici sezone biti od velike pomoći -kaže Marina Maljković.
Ekipu Partizana ove nedelje očekuju dve poslednje utakmice sezone u MŽRKL-u. U četvrtak od 18 časova u svojoj dvorani crno-bele će dočekati zenički Čelik, dok će dan kasnije gostovati Vršcu.

Imaju sve, ali ne i ljubav


Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić otvorio je u zatvorenom bazenu sportskog centra "Park" u Kragujevcu Plivačku akademiju i obećao da će učiniti sve da ogromno iskustvo koje je stekao tokom karijere prenese budućim šampionima.
Čavić je na izuzetno posećenoj konferenciji za medije rekao da je na tu ideju nije došao u poslednjoj godini karijere, već da je o tome razmišljao još od 2000. godine.
Cavic212.jpg
"S obzirom na to da sam se rodio i odrastao u Južnoj Kaliforniji došao sam u Srbiju sa drugačijom prošlošću, iskustvom i filizofijom plivanja. Uslovi na kojima sam ovde naišao nisu bili ni približni uslovima na zapadu, ali sam ovde našao blago koje oni nemaju. Verujem da nisu metode treniga, veće kultura i ljubav prema sportu, omogućile Srbiji da ima veliki broj elitnih sportista u svetu", rekao je Čavić
On je dodao da je Akademija pravo mesto za sve koji žele da poboljšaju rekrativne veštine u vodi ili izoštre svoje veštine do elitnog nivoa plivanja.
Gadonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović istakao je da je otvaranje plivačke Akademije veliki trenutak za kragujevački sport.
"Nije slučajno što je ovde sa nama jedan od najvećih sportista svih vremena naše zemlje. Đak američke škole i veliki rekoreder je u Kragujevcu kako bi svoje iskustvo preneo ne samo našoj deci, već i trenerima koji će to iskustvo prenositi polaznicima", Stevanović.
On je dodao da je reč o dugoročnoj saradnji i da se na ovaj način pomaže Čaviću da razvije viziju u kojoj bi Srbija za 10 i više godina postala plivačka sila.
"Osnivanjem plivačke akademije ostvarujemo naše zamisli i vrlo brzo ćemo imati prve rezultate, a to su deca koja će naučiti da plivaju, talentovani deca koja će trenirati na drugačiji način, a postignuti rezultati promovisaće ne samo njih same, već i grad Kragujevac", dodao je Stevanović.

Samo da budemo zdrave


Srpska teniserka Bojana Jovanovski smatra da će Nemačke biti veoma težak protivnik u borbi za opstanak u Svetskoj grupi FED kupa, ali da je najvažnije da igračice tada budu zdrave.
"Nakon svih problema koje smo imali protiv Slovačke, na prvom mestu bih želela da meč protiv Nemica dočekamo potpuno zdrave i fizički pripremljene. Nakon prošlogodišnjeg uspeha i plasmana u finale, biće izuzetno teško igrati za opstanak. Ipak, to je jedini put ka novom velikom rezultatu koji možemo da napravimo u 2014. godini", kazala je Jovanovski.
Dejan-Vranes-i-Bojana-J.jpg
Ona je prošlog vikenda, uprkos povredi leđa, predvodila Srbiju protiv Slovačka u Nišu, ali je taj duel prvog kola Svetske grupe domaća selekcija izgubila.
"U Nemačkoj ćemo se truditi da igramo poen po poen i strpljivo dođemo do pobede koja bi nas ostavila u društvu najboljih. Sigurna sam da u Nemačkoj nećemo biti same već da ćemo imati podršku naših ljudi koji tamo žive. Biće to lepa prilika da zajedno predstavimo Srbiju u najlepšem svetlu", zaključila je Jovanovski.
Duel baraža za opstanak u Svetskoj grupi igraće se 20. i 21. aprila u Nemačkoj.

Partizan raskinuo ugovor sa Zabijom


Fudbalski klub Partizan raskinuo je ugovor sa libijskim napadačem Mohamedom Zabijom, potvrđeno je Tanjugu u redovima šampiona Srbije.
Zabija je u Partizan došao u leto prošle godine, ali je u crno-belom dresu odigrao samo četiri meča i postigao jedan pogodak.
Mohamed-Zabija-Partizan.jpg
Libijski fudbaler je u ekipu Partizana stigao iz kuvajtskog Al Arabija. Zabija je za reprezentaciju Libije odigrao 27 utakmica i postigao osam pogodaka.

Poraz na startu


Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je u prvom kolu turnira u Roterdamu od Francuza Rišara Gaskea sa 7:6 (7:3), 6:1.
Na ovom turniru od srpskih predstavnika učestvuje još Nenad Zimonjić koji igra u dublu sa Šveđaninom Robertom Lindštedom.
troicki-s3.jpg
ATP turnir u Roterdamu igra se za ukupni nagradni fond od 1.575.875 evra, a pobedniku će pripasti ček na 305.000 evra i 500 bodova.

Petak, "dan De" za "orliće"


Komisija za žalbe Uefe u petak će ponovo odlučivati o "slučaju Kruševac". Disciplinska komisija Uefe već je jednom donela odluku, ali se Disciplinski inspektor Žan Samjuel Leuba se u januaru žalio na izrečene kazne.
Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da će u petak u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu biti održana sednica Komisija za žalbe povodom "slučaja Kruševac".
Srbija-Engleska1.jpg
Disciplinska komisija UEFA prvobitno je kaznila FSS sa 80.000 evra, a mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama.
Reprezentativci Srbije Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa tri utakmice neigranja za bilo koju nacionalnu selekciju, Nikola Ninković sa dve, a Goran Čaušić sa četiri meča, dok su dvojica trenera srpske selekcije Andreja Milutinović i Predrag Katić dobili dvogodišnju suspenziju.
UEFA je takođe suspendovala reprezentativca Engleske Stivena Kolkera na dve utakmice, a Tomasa Insa na jednu.
Disciplinski inspektor Žan Samjuel Leuba se u januaru žalio na izrečene kazne. Leuba je tražio da se FSS isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja za igrače do 21 godine, da se srpski savez kazni sa 200.000 evra, da se kondicioni trener Andreja Milutinović suspenduje iz svih fudbalskih aktivnosti na pet godina, kao i da se fudbaler Nikola Ninković suspenduje na tri utakmice.
FSS je saopštio da je Komisiji za žalbe dostavio nove dokaze, bazirajući ih na izrečenom u prvom postupku.
"Takođe, zatražili smo suočavanje na sednici koja sledi, što nam je i omogućeno, pa će FSS u petak na licu mesta i uz davanje usmenih iskaza predstavljati Zoran Laković, generalni sekretar i Zdravko Jokić, menadžer organizacije, zadužen za organizaciju utakmice u Kruševcu", navodi se u saopštenju FSS.
Srbija-Engleska2.jpg
Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije.
Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.
Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.
Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.

Marlis Šild opet na stazi


Austrijska skijašica Marlis Šild rekla je da će se takmičiti u predstojećoj trci u slalomu na Svetskom prvenstvu, pošto se oporavila od povrede kolena. Četvorostruka pobednica Svetskog kupa u slalomu 33 puta je pobeđivala u toj disciplini, jedan manje od rekorda koji drži Švajcarkinja Freni Šnajder.
Šild je u decembru na treningu pokidala ligamente kolena, nakon čega je podvrgnuta operaciji i tada je saopšteno da će sa staze odsustvovati tri meseca.
Marliz-Sild.jpg
Austrijanka se, ipak, oporavila ranije, pre dve nedelje je počela da trenira, pa će učestvovati u trci u slalomu, u subotu na stazi u Šladmingu.
"Povratak na stazu je veliki poklon", rekla je Šild.
Ona je zbog povrede propustila Svetsko prvenstvo u Val d'Izeru 2009. godine, a prvu titulu svetskog šampiona osvojila je dve godine kasnije u Garmišpartenkirhenu.
Marliz-Sild-1.jpg
Šild je četvorostruka pobednica Svetskog kupa u slalomu. Ona je u toj disciplini pobedila na 33 trke i nedostaje joj jedan trijumf kako bi izjednačila rekord legendarne Freni Šnajder.

Srbija do Valensije (VIDEO)


Navijači Pari Sen Žermena, na meču protiv Valensije, razvili transparent "Kosovo je Srbija". Ovo nije prvi put da navijači pariskog kluba pokazuju privrženost srpskom narodu.
PSŽ je u Valensiji zabeležio vrednu pobedu (2:1), koja će olakšati put do četvrtfinala Lige šampiona, a veliki broj navijača koji je stigao u susednu Španiju pružio je veliku podršku "drim-timu".


Navijači Pari Sen Žermena još jednom su pokazali privrženost srpskom narodu, istakavši na meču u Valensiji zastavu sa natpisom "Kosovo je Srbija".
PSG-Monako.jpg
Sa meča PSŽ-Monako 2008. godine
Ovo nije prvi put da navijači kluba iz prestonice Francuske kače zastave slične sadržine. Pre četiri godine, "sveci" su u nekoliko navrata kačili zastave sa natpisima "Kosovo je Srbija" i "Braćo Srbi, mi smo sa vama".
PSG-Lion.jpg
Sa meča PSŽ-Lion, takođe 2008. godine


Najvažnije trke za Ignjatovićevu


Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović rekla je da su predstojeće dve trke na Svetskom prvenstvu u austrijskom Šladmingu najvažnije u njenoj karijeri. Ignjatovićeva će u četvrtak od 10 sati startovati u veleslalomu, dok je u subotu očekuje takmičenje u slalomu.
"Pred početak sezone rekla sam da želim da najbolje skijam u Šladmingu i sigurno je da ću dati sve od sebe. Ne bih da predviđam rezultat, ali volela bih da dobro odskijam i boriću se za to. Ako u prvoj vožnji uđete medu 30 najboljih, drugu startujete među prvima, po glatkoj stazi i imate šansu da popravite svoj plasman", rekla je Ignjatovićeva.
Nevena-Ignjatovic.jpg
Ona je dodala da je takmičenje u Sladmingu, na neki način, generalna provera pred Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.
"Do Sočija me ocekuje još mnogo toga, ali može da se kaže da je ovo Svetsko prvenstvo slično Olimpijskim igrama. Želim da napredujem iz trke u trku, sve do Sočija. Do tada ću imati još puno trka i kvalitetnih treninga, a kraj ove sezone i gotovo cela sledeća biće neka vrsta provere i pripreme", naglasila je ona.
Od početka sezone Ignjatovićeva je učestvovala na velikom broju trka, posebno u Evropa kupu.
Nevena-Ignjatovic-1.jpg
"U slalomu sam bila konstantna u Evropa kupu i skoro na svim trkama sam bila među osvajačicama bodova, a najbolja pozicija mi je bila 18. S obzirom da sam na mnogim trkama imala veoma dobre druge vožnje, mogla sam i do boljih plasmana. Ipak, zadovoljna sam, mislim da mogu da budem još bolja", zaključila je Ignjatovićeva.

Fudbaleri Partizana u Portorožu


Fudbaleri Partizana su otputovali u Portorož na završni deo priprema pred početak prolećnog dela šampionata. Fudbaleri i stručni štab Partizana će u Portorožu ostati do 20. februara i za to vreme obaviće sedam treninga i odigrati dve pripremne utakmice.
Crno-beli će 16. februara od 16 sati igrati protiv Gorice, na stadionu Športni park u Novoj Gorici, a drugu utakmicu tri dana kasnije od 17 sati protiv FK Luka Koper na stadionu SRC Bonifika.
Partizan-trening.jpg
Trener Partizana Vladimir Vermezović na pripreme je poveo 28 fudbalera:
Golmani: Vladimir Stojković, Živko Živković i Nikola Petrović.
Odbrambeni igrači: Vojislav Stanković, Aleksandar Miljković, Aleksandar Lazevski, Miloš Ostojić, Ivan Ivanov, Vladimir Volkov, Branko Pauljević, Tomislav Pajović i Marko Živković.
Fudbaleri sredine terena: Goran Lovre, Dejan Babić, Saša Ilić, Milan Smiljanić, Miloš Jojić, Stefan Aškovski, Nikola Ninković, Eliomar Silva, Predrag Luka, Darko Brašanac, Saša Marković, Lazar Marković i Filip Knežević.
Napadači: Nemanja Kojić, Marko Šćepović i Aleksandar Mitrović.
Partizan-trening-1.jpg
Prolećni deo šampionata u Super ligi Srbije počinje 27. februara, a Partizan će igrati u Borči protiv BSK-a.
Petostruki uzastopni šampion Srbije Partizan je prvi na tabeli sa 37 bodova, šest više od Crvene zvezde.

Maradona hvali Mesija


Najbolji argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da bi navijači trebalo da podrže, a ne da kritikuju Lionela Mesija kada igra u dresu nacionalnog tima.Mesi se prethodnih godina često nalazio na meti javnosti koja ga je kritikovala da u dresu reprezentacije ne pruža dobre partije kao u Barseloni.
"Imamo priliku da gledamo zaista sjajnog fudbalera. Svaki put kada ga vidimo na terenu, on 'izmisli' neki novi potez koji je fantastičan. Video sam ga i da je mnogo puta do sada patio zbog Argentine, ali izgleda da je došlo vreme da dobije podršku cele javnosti, i novinara i navijača", kazao je Maradona argentinskim medijima.
Maradona-i-Mesi-1.jpg
Mesi se prethodnih godina često nalazio na meti javnosti koja ga je kritikovala da u dresu reprezentacije ne pruža dobre partije kao u Barseloni.
"Kada smo pre tri godine na Mundijalu izgubili od Nemačke, samo je Mesi plakao . Baš mu je teško pao poraz. Nikada to neću zaboraviti", dodao je Maradona.
Maradona-i-Mesi-2.jpg
Mesi trenutno vodi na listi strelaca španske Primere, pošto je za Barselonu u dosadšnjem toku sezone dao 35 golova.

Seks, droga, Ferguson...


Ser Aleks Ferguson izjavio da su alkohol, droga, seks i novac najveće opasnosti za razvoj mladih fudbalera. Ferguson otkriva da su ishrana i dobra fizička sprema veoma važni u karijeri svakog igrača, kao i da je šokiran njihovim današnjim platama.
Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da su alkohol, droga, seks i novac najveće opasnosti za razvoj mladih fudbalera.
Ferguson.jpg
"Mi smo izgradili klub na dovođenju mladih igrača, ali postoje određene nuspojave u razvoju fudbalera i moramo da im pomognemo. Devojke ulaze u njihove živote, piće može da predstavlja problem takođe, kao i droga. Sve su to stvari sa kojima se mladići od 16 do 19 godina suočavaju", rekao je Ferguson za engleske medije.
On je dodao da klub utiče na mlade fudbalere da ne potroše sav novac na skupocene automobile.
"Dosta momaka dolazi iz razorenih porodica, gde su roditelji rastavljeni, pa moraju da se nose i sa time. Učimo ih da fudbal nije lak posao, već obaveza. Morate da budete 100 odsto posvećeni, bar u ovom klubu", rekao je 71-godišnji menadžer.
Ferguson otkriva da su ishrana i dobra fizička sprema veoma važni u karijeri svakog igrača, kao i da je šokiran njihovim današnjim platama.
Skols-Gigs.jpg
"Oni sada zarađuju vše nego Rajan Gigs kada je potpisao profesionalni ugovor. Ponekad pomislim da njemu možemo da mu ponudimo četvorogodišnji ugovor za četvrtinu novca koji oni dobijaju. U interesu svakog fudbalera je da bude u dobroj kondiciji kako bi mogao da igra i kad navrši 30 godina. Pogledajte Gigsa i Pola Skolsa, oni su sve ovo postigli zato što su pazili na sebe", zaključio je Ferguson.
Ferguson je na klupu Junajteda došao 1986. godine i sa klubom je osvojio 37 trofeja - 12 domaćih titula, pet trofeja FA kupa, četiri Liga Kupa, 10 Komjuniti Šilda, jedan UEFA Superkup, Kup pobednika kupova, Interkontinentalni kup, titulu klupskog prvaka sveta i dve Lige šampiona.

Zatvor zbog nameštanja


Nekadašnji pomoćni trener u fudbalskoj reprezentaciji Južne Afrike Fil Setšedi osuđen je na tri godine zatvora zbog nameštanja utakmica.NPA je takođe objavila da je to prva osuda i kazna za nameštanje fudbalskih utakmica u Južnoj Africi.
Setšedi je osuđen pošto je ponudio čoveku za koga je mislio da je sudija 220 dolara da namesti utakmicu baraža za ulazak u najviši rang fudbalskog takmičenja u Južnoj Africi 2011. godine.
phil-setshedi.jpg
Čovek za koga je Setšedi mislio da je arbitar u stvari je bio policajac na tajnom zadatku.
Nacionalna agencija za krivično gonjenje Južne Afrike saopštila je da je Setšedi dobio tri godine zatvora plus još pet godina uslovno jer je proglašen krivim za korupciju.
NPA je takođe objavila da je to prva osuda i kazna za nameštanje fudbalskih utakmica u Južnoj Africi.
Osoba koja je naložila Setšediju da namesti utakmicu nepoznata je tužiocu.
Reprezentacija-Juzne-Afrike.jpg
Setšedi je nekadašnji pomoćni trener reprezentacije Južne Afrike, a bio je i kapiten i pomoćnik u ekipi Orlando Pajrats iz Johanezburga.

Briljantni Džejms i očajni Brajant


Lebron Džejms u pozitivnom i Kobi Brajant u negativnom smislu obeležili su noć između utorka i srede u nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige.Košarkaši Majamija pobedili su Portland sa 117:104, Los Anđeles Lejkersi ostvarili osmu pobedu protiv Finiksa sa 91:85 a Toronto je pobedio Denver sa 109:108.
U pobedi Majamija Džejms je šesti put uzastopno postigao 30 ili više poena na jednom meču i tako nadmašio dosadašnje rekordere Mozisa Melouna i Edrijena Dentlija koji su takav učinak imali na pet vezanih utakmica.
NBa-Lebron-i-Pavlovic.jpg
Sjajnu partiju, u kojoj je Portlandu ubacio 30 koševa, Džejms je oplemenio sa još devet skokova i šest asistencija. Interesantno je da Džejms ipak nije bio najefikasniji pojedinac Majamija pošto je dva poena više od njega postigao Kris Boš koji je, usput, 11 puta bio najviši u skoku.
Džejmsu i Bošu priključio se Dvejn Vejd sa 24 poena, devet skokova i sedam asistencija, pa se dolazi do frapantnog podatka da je ovaj trio ubacio 86, od ukupno 117 koševa Majamija, uhvatio 26 od ukupno 32 lopte i ostvario 16 od 22 asistencije tima!
NBa-lejkers.jpg
Na suprotnoj strani takođe se sve vrtelo oko tri igrača. Demijan Lilard meč je završio sa licnim rekordom sezone, ubacivši 33 kosa. Četiri manje bio je učinal Lamarkusa Oldriža, dok je Vesli Metjuz utakmicu završio sa 20 poena.
Poput Majamija, pobedu su ostvarili i Lejkersi savladavši Finiks sa 91:85, ali gotovo bez pomoći svog prvog asa Kobija Brajanta.
Brajantu se verovatno nije dogodilo u 17.godišnjoj karijeri da u jednom meču ubaci samo četiri poena, uz šut iz igre 1-9! Pritom je izgubio osam loptu, pa devet asistencija pet skokova sigurno ne mogu poboljšati sliku o Brajantovom učinku u ovoj utakmici.
NBa-lejkers-1.jpg
Lejkerse je do pobede predvodio Dvajt Hauart sa 19 koševa i 18 uhvaćenih lopti, a dobru partiju pružio je Ron Artest sa 17 poena i osam skokova. U poraženim Sansima najjači utisak ostavio je Argentinac Luis Skola sa 15 koševa, 11 skokova i četiri ukradene lopte.
Toronto je pobedio Denver sa 109:108 i ostvario treću uzastopnu pobedu u ligi. Pobedu Reptorsima doneo je Rudi Gej košem 4,8 sekundi pre kraja utakmice. On je meč završio sa 17 poena, Demar Derozan ubacio je 22, a Džon Lukas 14 poena, od kojih 12 u poslednjoj četvrtini.
NBa-Toronto-Denver-2.jpg
U ekipi Denvera Taj Loson bio je najbolji sa 29 poena.
Košarkaši Hjustona pobedili su Golden Stejt sa 116:107, Memfis je pobedio Sakramento sa 108:101 i zabeležio šestu uzastopnu pobedu nad Kingsima na domaćem terenu, dok je Juta savladala Oklahomu i prekinula niz od četiri pobeda Tandera.
NBa-Kingsi-Memfis.jpg
Rezultati:
Toronto - Denver 109:108
Majami - Portland 117:104
Memfis - Sakramento 108:101
Juta - Oklahoma 109:94
L.A. Lejkers - Finiks 91:85 i
Golden Stejt - Hjuston 107:116

Poruke za Novaka (VIDEO)


Srednjoškolci iz Banja Luke i Kuršumlije pokrenuli su projekat „Poruka za Novaka Đokovića" gde su u video prilogu sakupili poruke podrške najboljem teniseru sveta. U prilogu koji traje nešto više od osam minuta ostavljeno je više od 60 poruka podrške Đokoviću.
Novak Đoković dobio je veliku podršku pred  nastavak sezone. Dvojica srednjoškolaca, Aleksandar Đaković iz Banja Luke i Raša Milanović iz Kuršumlije pokrenuli su projekat „Poruka za Novaka Đokovića" u okviru kojeg su napravili video klip gde su sakupili poruke podrške prvom teniseru sveta.



U video prilogu koji traje nešto više od osam minuta sakupljeno je više od 60 poruka u kojima mladi ljudi zahvaljuju na svemu što je najbolji srpski teniser do sada uradio.
Autori video klipa rekli su da su na ideju došli videvši na internetu sličnu poruku koju su Novaku slali navijači širom sveta.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger